Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2017 09:58 - СЛАВИ КАТО ПОРЕДНАТА НАДЕЖДА?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2779 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Много хора сигурно се питат през последните няколко дни: А дали Слави не е последната ни надежда? Добър или лош?

Вероятно други отдавна го съветват "да спаси България". Да ни накара да повярваме, че "има такъв народ", който може да промени държавата. Да накара онези, които гласуват за 25 лева, да отидат безплатно до урните. Да даде надежда на онези, които вече си стягат багажа, да останат още малко в родината си.

И да обещае, че ще вкара в затвора колкото се може повече политици.

Ако не си харесваме държавата, май само Слави може да направи нещо толкова бързо, колкото ни се иска. Или поне да разбърка тинята.

Проблемът не е в това да се смени Бойко Борисов. Проблемът е, че Бойко май няма алтернатива в този момент. Не че, няма кандидати да ни управляват, сигурно има и по-подготвени от сегашния премиер, но кой от тях може да ни накара да повярваме, че той и неговата партия могат да сменят системата? Да ни гарантират, че идват с нови идеи, а не с пълчища калинки след себе си? Че ще изградят истинска демокрация, а няма да се чудят от първия момент как да вкарат в съдебната система своите хора и кой да бъде техният човек за главен прокурор. Да кажат как ще намалят възпроизвеждащата се бюрократична система и ще осигурят нормално съществуване за двата милиона най-бедни в Европа, които при сегашното управление просто ще си умрат гладни сиромаси. Най-доброто на Бойко е, че поне не им дава напразни обещания.

Няма какво да се лъжем. Независимо от някакъв "ръст" и бюджетни излишъци оставаме на само втора ръка европейци, но и последни от втората ръка. Юнкер ни зарадва за малко с обещанията за Шенген, но се оказа, че сме се радвали прибързано.

Последните две години ситуацията в България се промени и то не към добро.

За президент бе избран човек, който не прави впечатление с нищо освен с проруските си симпатии.

Основна опозиционна сила е БСП, но една нейна победа едва ли ще ни тласне напред, по-скоро ще ни върне някъде назад. Или малко по-на изток.

Нормалното дясно изчезна от парламентарния живот - заслужено или не.

След Бареков и Марешки надеждата в нови проекти само мъждука.

Освен ако начело на проекта не застане Слави.

Слави го знаят всички. Слави събира на концертите си повече млади хора, отколкото който и да е политик.

На референдума на Слави гласуваха повече хора, отколкото биха гласували на който и да е референдум - ако ще да е за двойно увеличение на пенсиите.

Остават обаче въпросите:
  • 1. Дали става дума за истинска кауза или за поредния проект в нечия полза?
  • 2. Още от времето на референдума останаха съмненията, че налагането на мажоритарен вот обслужва най-много ГЕРБ. И няма да промени системата. Тоест, Слави съзнава ли какво прави или го прави в нечия полза?

Впрочем, първите въпросителни ще паднат много скоро като видим как медиите, обслужващи задкулисието, посрещнат новината за новия проект.

  • 3. Какъв модел ще избере Слави за новия си проект - проевропейски или ще тръгне по линията на популизма и "възстановяване на националното достойнство" - успешен модел в някои страни. Слави вече се е изкушавал от патриотарски изцепки от типа "няма да позволим паметник на Сюлейман паша на Шипка" и знае най-добре какво възпламенява народът.
  • 4. Дали зад новия политически локомотив вече не си търсят мястото да бъдат изтеглени поредните шмекери, изпуснали влака на ГЕРБ? Които вече броят чуждите суджуци по саръците и се облизват?

Дали пък да му мислим чак толкова? Пробвахме с кого ли не, що да не пробваме и със Слави?

Само че след "няма такава държава" да не се окаже, че няма и такъв народ?

 
 




Гласувай:
1



1. olivie - истинската демокрация минава през референдум за и п/в НАТО и ЕС
17.09.2017 10:34
Всичко останало е заместител на този референдум и няма перспектива за развитие. Какво корупция ще гонят, като тя е легална? Как да си подадем декларация за доходи от лобизъм и комисионна от сделка? Май само Доган го направи като го кръсти "консултантски" услуги. Ама като няма място в данъчната декларация, такива доходи не се декларират. А как един водещ на тв предаване да го направи, като дори не е депутат, макар схемата да е същата? Не е въпроса да вкараме някой в затвора, а да си кажем нещата с истинските им имена и да МОЖЕМ да си платим данъците законно като Доган.
цитирай
2. apostapostoloff - Учиндолският пошляк е новият
17.09.2017 16:55
Дудук. И Болен, и Дудука бяха финансирани от Москва. Както и този мръсник.

Сега вече ще разберем колко идиоти има наистина в тази страна. На последните избори разбрахме, че в България все още има около 1 000 000 червени малоумници.

На следващите избори ще стане ясно колко абдали има още в тази страна. Това ще са, разбира се, избирателите на Новия Дудук.
цитирай
3. felixedmundovich - Моля...?
17.09.2017 20:07
"...Само че след "няма такава държава" да не се окаже, че няма и такъв народ?..."
...а бе , другарю Тодоров -каква държава, какъв народ , какви пет лева...??? Да скъсаш демонстративно снимката на президента и да не те обесят пред паметника на съветската армия, или най-малкото да ти вкарат акъла в главата на подходящото за целта место- какво значи : Цялата държавна власт се .../хубавия съветски глагол посраться / от страх пред господарите на този цървул. Хайде по интелигентните да познаят на колко километра от София се намират тези ,които ни разказват играта вече 73 години...
цитирай
4. deathmetalverses - Трифонов изпра доста
17.09.2017 20:44
мутренски милиони, от търговията с наркотици, от покровителстваната от ченгетата проституция /отворете, моля, един брой на "Марица" - пълна е с обяви за "екзотични масажи" или откровена проституция - не сте ли забелязали, нима на четете "Марица"?/. от рекета над опитващи се да бъдат честни бизнесмени - как този боклук ще ми бъде последната надежда?! Трифонов е ПОМИЯР! ИМА МАНГИЗИ, но няма грам акъл в тъпата си тиква, също като БОКО ЖАБОКА и ДОКАЗАНИЯ КРИМИНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК ЦЕЦО ТЪПОТО ЦВЕТАНОВ! Цветанов и Борисов са ГЛАВИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ! КОЛКО ХОРА СЕ САМОУБИХА в знак на протест срещу ПРЕСТЪПНОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ, в ПОЛЗА НА ЧУЖДИТЕ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ и ЕДЪР ЧУЖБИНСКИ КАПИТАЛ? И с какво право тези ГЕРБЕРАСТИ имат НАГЛОСТТА ДА УПРАВЛЯВАТ? Интересите на КОЛКО БЪЛГАРИ ПРЕДСТаВЛЯВАТ? Ами точно 1,3 милиона!!! Според данните от последните избори... ЕГА ТИ И НАГЛЕЦИТЕ! Другите българи, до 6 милиона, значи НЕ ХАРЕСВАТ БОКО И ЧОКО!
цитирай
5. getmans1 - Дори инициирания от предаването ...
18.09.2017 09:44
Дори инициирания от предаването референдум и успеха му сред народа не може да ме разубеди, че тоз сериал съм го гледал и то скоро.
Препоръчвам му да изгледа отново записи от най-силните години на шоуто да го реновира и тогава действително може да стане коректив на политическата класа. Тогава няма да има смисъл да търси 240 „читави“ достатъчни са му няколко читави сценаристи.
цитирай
6. yoan2015 - Сериалът " Се. а ша гласувам ...
18.09.2017 18:17
Сериалът " Се.а ша гласувам тоа да вида к'во ша стане" го гледахме 2001 година, докоги ще гледаме к'во ще става?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455392
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031