Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2008 08:52 - В търсене на национален идеал
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 8787 Коментари: 35 Гласове:
0

Последна промяна: 08.09.2008 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

              Когато тези дни първите ни държавни мъже заговориха за обединение, не очаквах да ни предложат обединение около идеята да превърнем България в страна на неограничените възможности. Вярно, че имаше време, когато бяхме готови аха-да ги стигнем американците, че и брояхме годините до задминаването им. Двете десетилетия демокрация обаче ме приучиха към скромност, в резултат на която вече не искам и много по-скромен ангажимент от страна на държавните ни лидери, например, да станем държава, в която почтеността да бъде изгодния избор за всеки гражданин. Сакън!!! Или - държава, в която мястото на всеки да се определя от личните му усилия и приноси към обществото (а не от тези на баща му, вуйчо му, на партията му или на невидими потайни договорки). Едва ли щях да бъда неописуемо доволен и от инициатива да се ангажират с превръщането на държавицата ни в място на взаимно зачитане, толерантност, любов, достойнство и признание, или дори поне в място за нормално съществуване.

Разбира се, че опитните ни държавни ръководители не допуснаха никакво подобно отклонение, обратното, първо обаче да го кажа, а после ще обясня защо е обратното. Без да сгрешат да предложат обединителна идея и да се ангажират с нея, държавните ни мъже умело подеха преповтарянето на шлифованите през 1990 г бисери за агресивността, екстремизма и деструктивизма на опозицията! Защо е обратното ли? Извинявам се, ако засегна някого на досетливост, но нека си го кажа, защото ми е дошло до гуша от хора, които уж не разбират за какво става дума, а са винаги далеч преди мен навсякъде, където има нещо за придобиване. Защото, ако си караш по шосето и аха-да изпревариш някого, а той ти преобърне колата, той е лошия, а ти си добрия. Точно така стана и с нашия комунизъм – таман да изпреварим запада, и гадните капиталисти ни преобърнаха неудържимия москвич!

Но най-гадното от всичко е, че го направиха с платените си агенти, които не се поколебаха да дестабилизират икономиката и държавата, да ни преобърнат с колелата нагоре, за да удовлетворят политическите си амбиции! Сега тези предатели заслужено са в девета глуха, още по-на сигурно място са и всички онези наивници, които си мислеха, че демокрацията е нещо повече от досадни отвратителни нови задължения, които единствено обремениха с главоболия безгрижното социалистическо битие. Най си го получиха обаче глупците с развинтени фантазии и разхлопани дъски, дето си въобразяваха, че демокрацията е едва ли не вдъхновение, от което ти порастват крилца (пфу – каква тъпотия), еманация на хилядолетните опити на човешката цивилизация да направи най-доброто от себе си или за себе си – все тая. А също и онези, заради които Newsweek през 1992 публикува възторжена статия за България и влюбено възкликна по наш адрес: “България била най-добре пазената тайна в Източна Европа”! (Ухажване на цяла държава - ах, каква поквара, какво безсрамие!!!)

Ето такова разбиране за прехода, запада и опозицията се наложи, извинявам се отново, ако засегна някого на досетливост и допълня, че в контекста на това разбиране, демокрацията логично се превръща в проклятие, окови и заплаха за личната свобода и инициатива, развъдник на всевъзможни неприятности и източник на най-низки страсти.

Като опитни държавни кормчии с над вековен опит обаче, нашите социалисти ще ни водят редом с жестокия, безсърдечен и човеконенавистен запад, който ни натрапи робството на жалката си демокрация. Майсторски и самоотвержено ще ни извозват през транзитните му или забранени шосета, ще ни спират да си гепим нещичко, където има възможност за безнаказано гепване, ще подшушват на сродните си душици къде има евродалаверки и ще ни предупреждават  къде са пунктовете за внезапна проверка, за да си придадем недоумяващо-разсеян изглед.

            И – оооо, каква страшна угроза е надвиснала над милото ни процъфтяващо отечество – гадната алчна опозиция, която отново ще се продаде на тъпия запад, за да ни нахлузят още по-яко ярема на смешната им демокрация!  Абе, кво да ви разправям, като всичко е от ясно по-ясно, само дето не мога да намеря онова прекрасно парче, дето се пееше: “Научи ме тате, жица да крада. А нека някой от вас да го намери де, сам ли да я тикам тая пуста демокрация …

image





Тагове:   национален,


Гласувай:
0



1. vmir - demovision - ласкател,
08.09.2008 10:00
мерси.
цитирай
2. vmir - Кво ви става, бе хора? Напомняте ми израза:
08.09.2008 12:00
"Глухо и страшно кънтят окови, не чуй се от тях глас за свобода" - Ботев

Не щете да намерите песента, не щете барем една виртуална целувчица или прегръдка да ми пратите ... Не е гот така :(((

Добре де, мълчете си! И без това си имам доста друга работа...

Приятен ден!
:)))
цитирай
3. анонимен - Златко разкатвача
08.09.2008 12:08
Нима изкаш да почвам да те разкатавам още сега- не видя ли коментара ми в другата ти тема?
цитирай
4. vmir - Уууууууумирам си да ме разкатаваш, Бабет! Давай по-смело,
08.09.2008 12:12
чакам те!
цитирай
5. baletlnetpepas - vmir
08.09.2008 12:20
явно е много не доволен от това, че новата му статия нямаше главоломния успех на предната!
В ироничния му стил откривам една дълбока вяра в демокрацията, но за сметка на това не откривам никакво познание за нея.
Какво е демокрацията вмире?
Ако тя е форма на държавно управление, при което "почтеността да бъде изгодния избор за всеки гражданин" то струва ми се, че нито някъде е съществувала, нито някъде ще съществува.
Що се отнася до мен, мечтая си за място където никой да не ме обединява с никой, каквото и добри резултати да следват от това обединение!
цитирай
6. анонимен - Златко разкатвача
08.09.2008 12:21
Явно не си чувал за мен- опасен съм,обичам да разбивам пароли на блогове и да твърдя че аз и въпросния блогер сме едно лице. Така направих с двама трима ама това е минало.
Ти по спокойно да не напълни гащите,няма да ти разбивам паролата,само ще те разкатама умерено и прично!!!
цитирай
7. vmir - baletlnetpepas вярвам ти, че не е съществувала и
08.09.2008 13:20
нито ще съществува такава "форма на управление", става въпрос за това, че някъде това е болезнено в повече в сравнение с другаде, при положение, че поне на думи, никой не е очарован от огромната разлика.

Освен това, защо приемаш по презумпция, че някой ще те обединява насила? Според мен е така, защото си достатъчно наплашен от всички внедрени или надрънкани през прехода лъжи, а истината е много по-проста: когато държавата ти е твърдо на дъното на всички класации и си заявил, че това не ти е по вкуса, да приемеш, че не искаш обединение от страх да не би да посегнат на свободата ти, не означава нещо по-добро освен, че или не вярваш на политиците изобщо, или си нямаш собствена мярка за ангажираността си към промяната му.
цитирай
8. vmir - Златко, страхотно ще ме разтрепериш ако си Златка
08.09.2008 13:24
и ме разкатаеш умерено и причинно извън блога!
цитирай
9. baletlnetpepas - Предвид на това
08.09.2008 14:03
че държавата не съществува във физическия свят тя се крепи единствено на нашата вяра в нея.
Предвид на пъвата заповед, смятам че вяра мога да давам само на Него.
Предвид на това, смятам че всеки опид да ме организират в държавоустроено общество е богонеугоден.
цитирай
10. vmir - baletlnetpepas,
08.09.2008 14:11
"... отдайте, прочее, кесаревото кесарю, а Божието Богу."
Евангелие от Матея,[22:22]
цитирай
11. vmir - Добре, ама нали щеше да има бакшиш преди това?
08.09.2008 14:30
Да не си се отказала, аз много държа на бакшишо!!!
цитирай
12. vmir - МММММММММ, красотааааа, малеееееее, чий готинууу!
08.09.2008 14:43
Прелест! Гуш и мляс !
Слагам ти го, на момента!
Глей ся горе кво става под текста ...
цитирай
13. baletlnetpepas - вмир
08.09.2008 14:49
кой е кесаря, че много се навъдиха напоследък! Да не взема да се отдал на грешния, че извесно е старото римско правило - платилия грешно плаща два пъти.
цитирай
14. vmir - baletlnetpepas,
08.09.2008 14:56
извинявай, обаче в момента не ми е до никакъв кесар, ни грешен, ни никакъв, погледни горе какъв страшен подарък току-що ми направи това бабе, как да не се размаже човек от щастие, как да не прати кесаря на майната му!!!
цитирай
15. vmir - О, ти си прелестна, Бабет!
08.09.2008 14:59
Ти разбуди спящия в мене поет!
цитирай
16. vmir - Всичко тече,
08.09.2008 15:16
всичко се променя, Бабет!

Единствено твоя чар е неподвластен на вечността!
цитирай
17. vmir - О, неотразима, моя!
08.09.2008 15:39
Каква божествена благодат изливаш щедро над жалкото ми писмено творение! Какъв галеник на съдбата съм, за да бъда удостоен от нея с великата чест да бъда твой ученик!
Всяко твое желание е железен закон за мен, Благодатна!
Разбира се, че откликвам с жар и безгранично опиянение още на първите звуци от любовния ти повик: Гуши -муши -цуци- пуци
цитирай
18. анонимен - Златко Разкатвача
08.09.2008 17:47
ОООО Боже какво доживях- борил съм се с турбоча,гробаря и с кой ли още не от блог.бг. Разкатавам без пощада но такова нещо не съм виждал!!!
Вмире ,направо онемях от написанато.
Не съм Златка спокойно- аз съм Златко разкатвача,нима не си чувал за мен?
Целия блог.бг пропищя от мен- още им треперят гащите от името ми и се оглеждат да не изкоча с предизвикателство на разкатаване.
Както върви май ще се откажа да те разкатавам- тази мадама ще те разкатае с целувки ей!!!
Завиждам ти пич,махам се щот съм излишен
И забрави за разкатаването по между ни,ще намеря някой друг за разкатаване!!!
цитирай
19. vmir - Усещах, че си пич и ще се разберем!
08.09.2008 17:56
Благодаря за пощадата!!!
цитирай
20. анонимен - Златко разкатвача
08.09.2008 17:59
Моля,явно нещо съм омекнал,радвай се за пощадата.
Айде жив и здрав!!!

P=s - ама да не си помислиш че съм омекнал в другия смисъл на думата!!!
хехех
цитирай
21. анонимен - Терорист начело на МВР!!!
08.09.2008 18:08
Погледнете темата в този форум:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2065&st=0&#entry31097
Там ще намерите много факти, включително снимков материал за новия ГлаДен секретар на МВР Павлин Димитров. Например сътрудничество с турската терористична организация "Сивите Вълци", както и съучастие в тероризъм. Част от тези факти се въртят отдавна из Интернет и досега нищо не е опровергано.
В темата се съдържат още шокиращи факти. Както и в някои от останалите теми в същия форум. Нямам нищо против да ползвате информацията и да я разпространявате.
цитирай
22. ddima - ........:))))))))))
08.09.2008 19:26
:))))
http://www.youtube.com/watch?v=Cv17K4RUPbE
:))))))не, не мога да остана безучастна.
Ето и от мен един клип да го боднеш :)))))
Без цун и гуш, защото съм в пенсия
цитирай
23. vmir - ddima, благодаря, желанието ти е изпълнено!
08.09.2008 21:31
Кво ти пука дали си в пенсия или не, нали сме виртуални герои? Аз пък съм червената шапчица!!!

Приятна вечер!!!
:)))
цитирай
24. анонимен - Eeeeeeх,
09.09.2008 15:38
С такива виртуални герои ме избива на песен.Весел праз/д/ ник...
цитирай
25. vmir - Бабет, ще те разлюбя, не може така!
09.09.2008 18:12
Не стига, че всичките ми приятелки и любовници ми обърнаха гръб и даже ме заклеймиха заради любовта ми към теб, а ти ме занимаваш и с глупости! Кви са тея червени байряци и звезди, що го няма твоето неотразимо: “Гуши -муши -цуци- пуци”, дето цял ден го чакам с трепетно безспокойство?

Да не си ме разлюбила, Бабет? Сакън, ей! Пък ако случайно си, моля те кажи го, да знаят приятелките ми, че съм отново свободен и на тяхно разположение ...
цитирай
26. vmir - О, щастлив миг да те съзра отново, Бабет!
09.09.2008 21:01
Колко е красив живота, когато Гушимушицуненка получиш от любимата Бабет! Ооооооооооооооооооо ........
цитирай
27. bovari - Защо ли не ме изненадват мислите Ви vmir,
09.09.2008 21:15
но съм изненадана от музикалния кич прикрепен към текста.:) Много идва всичко!:)
По-здрави!:)
цитирай
28. vmir - Мадам Бовари,
09.09.2008 22:06
ако на написаното се погледне като на разказ от измислен персонаж, ако и музикалния му вкус съответства на разбиранията му, това би могло да онагледи по-добре разбиранията на героя. Иначе този тип чалга може да ме впечатлява единствено с безграничната си тъпота. :)))
Пародията на Т. Колев обаче ми харесва.
цитирай
29. feq - Воймир, командире мой... :(
09.09.2008 23:53
Влади съобщи официално, че утре в 10 часа, може да се получи от експеримента черна дупка, която да погълне Земята.
Да бяхме поне излетели в Комоса!
А ти,... го удари на класика и заигравки...
Ха, кажи сега: "Ще я бъде, или не Земята?"
Ще доживеем ли...
ЦелуФцица за лека нощ!
цитирай
30. vmir - Привет, Феичке! Целуфчицата ти ми беше жизнено необходима,
10.09.2008 00:38
поради което ти благодаря безкрайно!
Не бой се за експеримента утре! Ако се получи черна дупка и ни засмуче барабар със земята, това ще е много щастливо събитие за повчето хора. Защото, в условията на гравитационен колапс, където безкрайно голяма маса е нагъчкана в безкрайно малко пространство, времето тече в обратна посока, и ако попаднем там, ще започнем да се подмладяваме с времето.
(На предишната експедиция няколко пъти се изкушавах да вкарам кораба поне за малко в някоя черна дупка, за да ви подмладs, обаче винаги се сещах за непреодолимата способност на българина да се обявява против промяната, и накрая се отказах).
Цун и лека нощ!
цитирай
31. vmir - Скъпа моя Бабет!
10.09.2008 09:57
Защо така издевателстваш над чувствата ми към теб? Гушимушицелефанчиш, а досега и един път не си гласувала за блокчето ми!
Това ли заслужих с лоялността си и любовта си към теб? Ако вече не ме обичаш, моля поне забележи, че съм най-върлия ти фен!
От огорчение към неразбирането ти, ще напиша и пусна следващия си постинг, за да видиш каква драма разпалваш в нежната ми душа!
цитирай
32. vmir - Аааааами сега, какво да правя, като сложих постинга си
10.09.2008 10:21
вече? Да си изтегля ли бездарието обратно?

Гуши -муши -цуци- пуци!!!
цитирай
33. vmir - Ооо, Бабет! Гуши -муши
10.09.2008 10:46
-цуци- пуци!!!
цитирай
34. karavelov - Към автора на постинга! А за теб к...
10.09.2008 20:35
Към автора на постинга! А за теб какво е НАЦИОНАЛНИЯ идеал??? За мен е само едно и то е завещано още от Възраждането, всичкото друго словоблудстване тук, е ИЗЛИШНО!!!
цитирай
35. vmir - Каравелов - кажи го тук, уважаеми, кажи го - непременно!!!
10.09.2008 21:47
Надявам се да му дадеш актуална и действена форма, все пак!!!

ГОРЯ ОТ НЕТЪРПЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092545
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031