Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2009 19:33 - ТУРСКА ПАРТИЯ ЛИ Е ДПС?
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 8460 Коментари: 27 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2009 21:28


 

Турскаimage партия ли е ДПС? Задавам този въпрос, защото мнозина приемат наготово мнението, че ДПС е турска партия (а етнически партии са недопустими според Конституцията на Република България), и опоненти на това мнение като че ли липсват напълно. А готовите мнения най-често са удобни за авторите им, докато за поддръжниците им същите мнения нерядко се оказват път към разочарованието.

От формална гледна точка, всичко е ясно – щом при регистрацията съда е приел, че всичко е ОК и до момента не е решил нещо друго, всякакви несъгласия ще си останат безрезултатни по отношение статута на партията. А могат да имат и обратен резултат, защото дават възможност да се представят несъгласните за екстремисти, или поне за хора, лишени от практически усет и способност за действие.

           И след като това положение произтича от законния статут, решението на съда и законите, защитаващи спорната партия, за несъгласните не остава друго, освен да снемат доверието си от съдебна, законодателна и изпълнителна власти, и накратко казано – да се отрекат от държавата си.

Което не доказва, че недоволството е лишено от основания, но може да означава, че недоволството е насочено в глуха улица чрез твърдението, че ДПС е турска партия.

Затова тук и сега ще представя моите аргументи, че ДПС не е етническа партия.:

1.  На последните избори ДПС се оказа в челната тройка партии с незначителна разлика в изборните резултати между трите партии. Отказът от личен избор на негласувалите показва, че поне до изборите негласувалите етнически българи не са били против етнос различен от българския да управлява България, и следователно ДПС е заело своето централно място в управлението с помощта на техния отказ да дадат предпочитание на български кандидат.

2.  Много етнически българи членуват, гласуват за ДПС, и заемат места в ръководните й органи  до ниво Заместник председателна ДПС.

3. Български неетнически партии сами търсят или предприемат управление с ДПС, което показва, че участието на турския етнос в управлението на България е желано от влиятелни неетнически партии.

4.  Преобладаващия брой етнически турци в членската маса не доказва, че ДПС изпълнява волята на тази членска маса, както преобладаващия брой на желаещите да се отстранят комунистите от власт в България не доказва, че комунистете наистина са отстранени от власт.

Възможно е, да се окаже, че ДПС е политическото изчадие на българската демократична политическа система. Партия-машина, която трансформира едни намерения, за да реализира съвсем други. Ако това е така, следва, че печално известната изолираност на партийната членска маса от ръководството на партиите  в България има своя прототип-еталон в лицето на ДПС, усъвършенстван и добре поддържан вече две десетилетия.  Изолираността между партийните елити и членската им маса обяснява отчуждеността на хората от политиката, затвърждава  безконтролността на  управляващите от управляваните, и превръща политиката в занимание за малцина посветени в истинските й потайности и извори, от които се черпят решенията за бъдещето на страната ни. Всичко излизащо извън техните намерения се блокира "демократично" с "изненадващата" намеса на хора в някакви странни законови вратички, нескончаеми процедурини лабиринти, които повечето хора нямат физическата възможност да преброждат нашир и длъж уверено без да се изгубят в тях, както посветените.

По принцип не вярвам в конспиративни теории, но ако страната ни се управлява според хрумванията на хора, бранещи статуквото си на посветени и разполагащи с възможности да откланят и изолират общественото внимание от случващото се в действителност, същите тези хора с претенциите си да бъдат лидери на останалите, защото са разбраличе капитализма не е нищо друго освен  налагането на принципа: “интереса клати феса”, тези същите хора са причината за песимизма у нас и убеждението на повечето хора, че от тях нищо не зависи. Настоящия песимизъм тепърва ще дава горчивите си плодове, а какъв манталитет и отношения ще затвърди в бъдеще, какви правила за съществуване и просперитет ще се наложат, е един друг и много тягостен разговор. Достатъчно е да съпоставим ориенталското разбиране за времето: “Времето пари не чини” (турска поговорка) със западния й аналог: “Времето е парии опитите да се направи незадължителен българския език (а следователно законите и правилата), както и възприемането на езика на любовта като средство за комуникация в ДПС, намират своето логично обяснение.

ЛИЦЕТО НА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ

image

.....



Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



1. bovari - Напълно съм съгласна с изказаното мнение.
27.05.2009 00:02
За да не звуча като подлизурка, ще кажа само това, че според мен, дори Ахмед Доган и сие, не са предполагали как ще се доразвият нещата,просто са положили началото на експеримента. Уви, манталитета ни, народопсихологията на българина, да бъде толерантен, търпелив, на моменти ........ доразви "чудовището". Ние сме приспособенци-когато видим, че силните днес са силните утре, тръгваме след тях, а това често сменя посоката и........се въртим в кръг.:)
Само едно е чудно, защо не успя СДС и ДСБ да привлекат повече етнически турци и други етноси в редиците си?
Поздрави!
цитирай
2. cornflower - bovari
27.05.2009 06:37
..защото СДС и ДСБ не броят пари.
цитирай
3. vmir - Привет, Бовари!
27.05.2009 09:09
Има такова нещо като “Чудовище” на прехода, защото прехода ни е чудовищен. В една или друга степен, всичките ни партии са чудовищни с подвеждащото си и двулично отношение, резултат от желанието да се елиминира опонента не само заради реалните му дела, но преди всичко с измислени такива. Тази мода наложи практиката добрите усилия да са губещи, а да печели далаверата, клеветата и вероломността. Къде отидоха яростните съдници на Софиянски, на бившия земеделски министър Върбанов и десетки още връхлитани ежедневно от национални вестници до квартални агитатори, “възмутени” до дъното на душите си от “очевидните” за всички “престъпления”? Къде отиде неистовата омраза на всички тези агитатори, след като взеха властта и нямаше кой да им пречи да ги осъдят или поне да им докажат вината? Където отидоха и ехидно-гнусливите “констатации” на бившия лидер на БСП и настоящ президент Първанов, че “СДС е превърнало корупцията в държавна политика”? Посредствените момченца, които тогава плашеха до смърт хората със Софиянски и Костов, сега се изживяват като важни държавни мъже, но “приносът” им е, че превърнаха в държавна политика най-долнопробните и коварни методи за отстраняване на конкуренцията с обсебване на чуждите заслуги и оклеветяване на авторите им. Нищо чудно, че далаверата е на такава почит, а чудовищното е, че убедиха много хора, че това е демокрацията и капитализмът – да издебнеш опонента си с незащитен в гръб, докато усилията му са съсредоточени в добри дела.

А защо положиха толкова много усилия да изкарат страшилища и чудовища умерени политици като Софиянски и Костов е ясно - за да прикрият истинските чудовища, които продадоха оптимизма на милиони, за да си купят власт, с която да налагат своите представи за просперитет.
цитирай
4. nikita6864 - аргументите ти са слаби!
27.05.2009 09:17
цитирай
5. vmir - Никиточка, може ли малко по-конкретно?
27.05.2009 09:21
Благодаря за вниманието!
цитирай
6. nikita6864 - какво по-конкретно?
27.05.2009 09:45
моля ;-)
цитирай
7. vmir - Ми по-конкретно желание, нали оценката ти е неудовлетворителна!?
27.05.2009 10:04
Виждам, че желаеш да съм по-добър, но трябва и да ми помогнеш, все пак, политиката не е самотно занимание... Моля те, дай жокер! ;-)
цитирай
8. nikita6864 - ама, вмир, оценката, която дадох
27.05.2009 10:30
напълно ме удовлетворява, но явно теб-не :-)

слънчев ден от мен!
цитирай
9. vmir - Никиточка, ах ти млада социалистическа палавнице, и ти ли мина на самообслужване?!
27.05.2009 11:10
Надявах се на по-голяма взаимност, но щом ми обръщаш гръбче, продължавам както ми харесва:

Да взем Софиянски - гонен ежедневно години наред лично от главния прокурор на Република България и псуван през час от всяко червено квартално партийно лумпенче. Защото ... продал Халите на 400 пъти по-ниска цена отколкото трябвало. А спомняш ли си за колко трябвало – за колкото стрували години след продажбата, когато от руини бяха превърнати в един от най-големите пазари в България. И с този идиотизъм се занимаваха Главен Прокурор на Републиката, масмедии, партии и хиляди кариеристи, доказващи лоялност с псувните си срещу Софиянски!

Сега всички тези гонители и псувачи вкупом мълчат по въпроса, забравиха дори и по-малко идиотските си обвинения срещу Софиянски – ето ти христоматиен пример за налагането на страх от инициативност и работа, после се хващаме за гушите, че сме мързеливи, неинициативни, апатични, далавераджии. Е, как да не е държавна политика това, след като се ръководи от държавна институция, воглаве с ръководителя й? И, ако повечето хора не са знаели, че този държавен ръководител не разполага с необходимите доказателства, за да въвлича цялата държава в бутафорни гонитби, защо през цялото време на гонитбата не беше дадена гласност на очевидния факт, че обвинението стъпва на икономически безумна презумпция, вместо да бъде тиражирано милиарди пъти??? Че сме били тъпи и не сме го знаели, или защото държавата е искала да изглеждаме такива? Такива организирани привидности се наричат "политика"!!!

Усмихнат ден на теб!
цитирай
10. анонимен - Добър ден от мен,
27.05.2009 12:12
аз не знам дали да се изказвам по въпроса, че в оня сайт в помощ на гласоподавателите ме изкараха атакистка! :(
Пък аз не съм, хич даже не съм крайна, но поне тия ми излязоха най-долу!:)
Между другото, Воймир, това за което говориш, все по-рядко се чува вече, дали от страх или търпеливост, или може би защото на всички ни вече е ясно, че са вкопани много здраво във властта, просто само чакаме кой ще е следващия, който ще бъде в съ-управление с тях!Същото щеше да се получи, ако признакът е друг, например религиозен или расов...но за мен от друга страна е важно, че може би това, че е такава народопсихологията ни подпомага опазването на етническия мир в страната. Няма друго по-важно от мирното ни съжителстване, мисля, дано имат разум политиците поне в това отношение!
цитирай
11. vmir - Да бе Виши, как не!
27.05.2009 15:02
Първо трябваше да правим “Мирен Преход” и да пазим “гражданския мир”, че съгласно дисертацията на д-р Желев, не можело то да се премине от тоталитарна към демократична система без насилие и кървави сблъсъци! И клатехме мъдро глави също като преживящи крави и повтаряхме в захлас, че: “Най-важен е гражданския мир, после всичко се оправя”, даже си избрахме д-р Желев за държавен глава, белким ни опази да не се изпотрепиме, щото ако не преживящи крави, сме поне овце и без неговата дисертация не разбираме какво правим, разбираш ли... И така, благодарение на безграничната ни любов към гражданския мир, Ж. Желев изкара няколко мандата – като лидер на СДС, велик депутат и два като Президент на страната. Отиде си този философ-миротворец и хопалааааа – кацна още по-велик от него философ, този път – да ни пази етническия мир, щото той видите ли, по неизвестни или философски причини, единствен знаел как. Поне единия да беше представител на някоя западна или поне нарочена за “идеалистическа” философска система или школа, а то - какво – и двамата стъпили здраво с двата крака на непоклатимия фундамент на Марксистко-Ленинската философска доктрина, заклеймяваща като реакционна всяка форма на идеализъм и вяра в друг разум, освен в този на вождовете на “прогресивното” човечество!
Ама тази плоча не се ли се изтърка вече, бе Виши! Докато с Жельо уж пазехме гражданския мир, бесепарите си тиражираха лозунга “Смърт на комунистите” и виеха срещу бившите си съпартийци, че били “комуняги”- нали те самите бяха “станали” уж “модерни леви” и трябваше да го показат по някакъв начин, пък макар и с антикомунистическа истерия, в която хем да провидят “фашисти” и “екстремисти”, хем и да спасят идейното си наследство да не бъде отнесено при врага от ренегатите – комунисти, прекръстени от тях на “фашисти”. Запалиха си даже и партийния дом за целта! (А броени дни преди това съм снимал бебешки обувчици на окървавени жълти павета пред президентството след погрома над палатковия лагер от спец-частите, пратени от Ж. Желев, но ми осветиха филма, че нали прехода беше безкръвен!) Толкова години – циркове всякакви!

Жельовите циркове сега се разиграват и покрай Доган, ама за циганите. Какъв гарант на етническия мир може да ми бъде Доган, след като не той, а аз понасям последиците от набезите и непрекъснатото им вторично подивяване и социална деградация? (Тази нощ за пореден път са разбили лаборатория на Института и са отнесли оборудване, да не говоря какви трудоемки опити могат да ми бъдат съсипани заради няколко лева изгода за тях). И редом с тези опустошителни набези, при които се отнасят огради, материали, оборудване и опустяват дворове и градини, забелязвам, че съм този, от който някои цигани за първи път чуват, че трябва да учат, за да имат професия!!! Не преувеличавам, даже няколко циганета като ме видят тичат да ми се похвалят, че вече ходят на училище! Други – че няма да се женят преди да завършат училище, трети – че не обичат кражбата и си имат работа и пари да си купят каквото им трябва и т.н., да не продължавам, защото е жалко да се слуша за любовта на Доган към тези хора, които не са чували най-елементарните правила за живот и осигуряване на прехрана в обществото, поради което те ще тръгнат и ще слушат онзи, който ги купи.
Накратко, поне засега - аз и такива като мен плащаме цената на етническия мир, защото от нас зависи как ще си опазвам собствеността, и колко ще ни струва това на мен и на циганите.
И ако някой в държавата претендира, че е гарант за етническия мир по силата на това, че гарантира на тези необразовани и примитивни хора безпрепятствено преселване от провинцията в столицата без да имат възможности за осигуряване на работа и жилища, то този човек е измамник, защото така единствено нагнетява етническото напрежение, а разбитите мази, обирите и кражбите от тези хора, непрекъснатия страх и несигурност са последствията, които всички ние понасяме като допълнителен данък заради същия този човек. Докога пародийни политически фигури ще превръщат живота ни в пародия???
цитирай
12. vmir - В допълнение, ако назначенията са по етнически признак,
27.05.2009 15:37
какъвто е случая със стругаря в парламента, който управлява културата (и много подобни),

http://nezavisim.net/2008-04-26-11-14-22/2368


http://www.bghelp.co.uk/forums/showthread.php?t=7888

значението на образованието и науката веднага се обезсмисля. Образованието не е ценност за циганите и голяма част от турците и всяка идея за етничиски квоти при назначенията е в разрез с целите и смисъла на образованието и създава напрежение чрез локалните привилегии спрямо облагодетелствания етнос. Откъде накъде ще се плаща на стругар, за да преценява дейността на режисьор, да речем... Подобно безобразие не подлежи дори на коментар...

Пък и откъде накъде някой ще осигури образование на децата си, всички в семейството ще се лишават и ограничават, за да придобият децата знания, умения и квалификации, а после ще ги управлява некадърник или дерибей, който не е пипнал книга през живота си и затова си мисли, че всичко знае???
цитирай
13. анонимен - Оу, че си гневен, ама имало защо, де,
27.05.2009 15:39
остава и тирадата за Румъния да ми изнесеш!:)
Аз казах : за всички български политици, не ми слагай други думи в клавиатурата!Прогнозите са, че до двадесет тридест години ще сме почти малцинство, ама на кой ли му пука, до тогава я камилата, я камиларя... та нали сме в държавата България с най-висок отрицателен прираст в ЕС, ето ти и някои други данни : В началото на третото хилядолетие демографската картина на България е следната: общо население – 7 600 000 души, българи – 5 250 000, турци – 1 150 000 души, цигани – 1 100 000 души (Според циганските лидери 14,4% от населението на България е циганско, така че числата съвпадат), други малцинства – 100 000 души. Ако демографските тенденции не се променят през 2020 г. циганите ще са приблизително 2 000 000 души, турците – 1 500 000 души, а другите етноси – 1 000 000 души (тук следва да се прибавят и очакваните заради отворения Шенген незнайно колко имигранти, които може да са и стотици хиляди), а българите ще стигнат обезсърчаващото число 3 780 000 души, много голяма част от които възрастни хора и старци.През 2050 г. тези българи, които все още са останали, отдавна ще са екзотично етническо малцинство. През 70-80 години на XXI –вия век българи като етнос просто няма да има.
Населението на държавата, която очевидно ще се нуждае от преименуване (ако вече не е част от друга балканска държава), ще се състои главно от цигани и турци в приблизително съотношение две към едно. - това е от разни статистики из нета...
"Циганизирането" на нацията ни започва да става все по - осезаемо. Като начин на живот, дух и култура и т.н. Тенденциите са ние да се променяме в нежеланата посока, а не те...
Жалко, но факт!
Иначе те разбирам!:)
цитирай
14. vmir - Е, не съм расист, но не се издържа на постоянни разбойнически набези,
27.05.2009 15:58
управленска простотия и политическа демагогия. Знам, че Догановците само потриват ръце от прогонването на българите, но това не е начина да стане по-поносим живота и за техните хора.
цитирай
15. анонимен - Добре е все пак, че има хора като теб с ясни позиции,
27.05.2009 19:58
верно, че за някои са просто приказки, но с това се започва всяко "просветителско"дело, за мен постингът ти беше изключително полезен...и предизвикващ размисли. Макар, че напоследък чета все повече какво не бива да се прави, а е добре алтернативата да е обратна : за това какво трябва да се прави!
цитирай
16. vmir - Как мразя да съм лош пророк!!!
27.05.2009 20:47
Виши, ходих и току-що се връщам от лабораторията, за която сутринта писах, в коментар 11, че беше разбита и ограбена. Между отнесените неща е и машинката, с която колега - докторант чужденец си прави опити за дисертацията и за 10 лева от желязото в нея, на него вероятно ще му пропадне няколкогодишен труд, защото машината е опитен образец и няма как да се намери такава, за да се довършат опитите.

Но има и още по-неприятно. Изчакали да си тръгне полицията към 17 часа, циганите отново се върнали и малко преди 19 часа, охраната ги заварва в опити да си довършат снощната работата. Сега се връщам, оказвах първа помощ на човека, ще продължа малко по-късно, сега съм още твърде разстроен, за да обясня всичко адекватно, направих и снимка на човека, на всичкото отгоре и щерката без да знае за снощното нападение, сутринта ми разказва кошмарния си сън за цигански набези и ме замоли да й купя пистолет... ще продължа малко по-късно.
цитирай
17. vmir - Два часа след заминаването на полицията:
27.05.2009 21:16
http://vmir21.hit.bg/Pict1510.jpg

http://vmir21.hit.bg/Pict1516.jpg

Това се случва посред бял ден, малко преди 19 часа, охранителят просто си е вършил работата!!!
цитирай
18. анонимен - Ужасно е, Воймир и започва да се превръща в ежедневие!:(
27.05.2009 21:36
На зло куче, зъл прът са казали хората, не искам да поставям всички под общ знаменател, но ако става въпрос за защитата на семейството и животът на децата ни, съм безкомпромисна : взимай всички мерки, каквито сметнеш за добре.
Но трябва и да се успокоиш, консултирай се с някой ако трябва, за да не сгрешиш нещо в преценките си...особено за оръжие и средства за самозащита, ти не можеш да си по всяко време на всяко място!
А там, откъдето е снимката, щом набезите са започнали, ще продължат докато имате желязо и друго интересно за продан.Човекът е пострадал, дано е леко... а те избягали ли са?
цитирай
19. nikita6864 - мача започва!
27.05.2009 21:51
цитирай
20. vmir - Имал е пистолет, но те са били изключително арогантни и нагли.
27.05.2009 22:00
Издебнали са го преди да си извади оръжието, но след това са избягали. Потресаващото за мен е, че той не съжали, че не е стрелял след тях и веднага ми даде миналогодишен пример от обект наблизо, където при 100% самоотбрана е бил застрелян циганин - обирджия, а охранителя е бил осъден на 5 години затвор.
"Това положение го направиха ония в парламента" - ми каза примирен човека.
Само ще добавя, че той е диабетик и при инфекция от получените наранявания, просто ще си отиде от този свят. Заради 10-20 лева желязо и лайняри в парламента, които наричат "Права и Свободи" ежедневните набези на гласоподавателите си.
цитирай
21. vmir - Никита, мача е игра с правила!
27.05.2009 22:05
А тук наглостта и безочието са май единственото правило! И до теб ще стигнат - рано или късно!
цитирай
22. анонимен - Чувала съм от юристи,
27.05.2009 22:12
че този казус за самозащита най-трудно се доказва в съда. Имаш право на такава, едва ли не след като се почувстваш умрял... абе объркана работа, ако е само тази открита рана, не е проблем, той ще се оправи, но твоята бърза помощ в никакъв случай не е достатъчна. При диабетиците опасни са раните по "затворените" места на човешкото тяло, а те не ги усещат поради нарушена чувствителност!
цитирай
23. vmir - Сигурно не е достатъчна тази помощ, въпреки, че му сложихме лепенки и затворихме раната.
27.05.2009 22:37
Потресе ме наглостта, с която те се чувстват свободни в "правата" си да нанасят огромни щети и да посягат на човешки живот заради нищожни придобивки.

А колкото до самоотбраната - няма защо да се съмняваш, нахълтали са след охранителя в помещението, за да му попречат да телефонира за набега им, а след това е било стълпотворение от цигански тузари и властимащи да защитават "правата" на скочилия с нож върху охранителя.

Нищо чудно някой мургав тузар да си е откупил статута на цигански барон с някоя пачка за съдията... защо иначе ще осъди човека, че охранител вече да не смее да стреля по циганин?

Пък и наглостта на днешните го потвърждава...
цитирай
24. анонимен - Добро утро,
28.05.2009 08:37
лепенките не са удачен вариант за диабетик, раните трябва да дишат, но той трябва да го знае това. Дано е по-спокоен денят ви, очаквам развитието и по-добри новини!:)
цитирай
25. vmir - Благодаря, Виши! И аз очаквам да не са разбили лабораторията с нещата ми.
28.05.2009 08:43
Ще се обадя да те успокоя.

Приятен ден!
цитирай
26. nikita6864 - мача беше супер!
28.05.2009 15:03
коментара ти 21, вмире, ми се струва доста фаталичен :-D
цитирай
27. vmir - Благодаря, Ники, мисля, че ком.21 е много повече реалистичен, защото наистина не искам да ти се случва.
29.05.2009 08:04
Просто отбелязвам тенденцията, която никак не ме очарова и не съм мислил, че близките ми и аз ще живеем някога в такова непрекъснато притеснение.

Част от работата ми е натрупване за цяла година и едно цигане за 10 лева желязо може да ми я съсипе за час. Нали и държавата ми плаща за тази работа, може ли да е безразлична към такава съсипия? Изглежда безумно и невъзможно докато не ти се случи. В моя район са достигнали вече наглост и подигравка над държава и всички, та си разбиват стени на помещения докато хората вътре работят, снощи ми го разказа охраната за съседна фирма.

Когато ти се случи за първи път не вярваш на очите си, а докато мислиш какво да правиш в такива случаи, за часове разбиват и други стени и за дни това става норма на съществуване и живот в България. Защото държавата е против премахването му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4101770
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54886
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930