Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2009 09:01 - ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 10997 Коментари: 24 Гласове:
1

Последна промяна: 29.05.2009 10:35


 

В предишния си  постингimage споделих за циганските набези, на които плащаме цената от години. Накратко казано, циганските набези и кражби неусетно се превърнаха в неизбежно ежедневие. Цигани от цялата страна се стичат в София, събират се на групи и извършват безочливи обирджийски набези. За по-малко от 24 часа, докато коментирах предишния си постинг, цигани посетиха двора ни, дъщеря ми сънува кошмар с цигански попълзновения в дома ни,  на сутринта в службата се оказа, че са разбили и ограбили важно оборудване от работно помещение, друга независима група пък е проникнала в склад на съседна фирма чрез разбиване на стена с кирки, а преди около 3 часа са нападнали охраната на институцията, в която работя. Нападението е извършено малко преди 19 часа - около два часа след като полицията си е тръгнала от огледа на нощния обир, когато извършителите са се върнали, за да си довършат работата. Били са група от 4-5 цигани на възраст около 16-17 годишни и са били вбесени, че охранителя ги подканя да напуснат стопанския двор.

 

Важно за отбелязване е, че охранителят е бил въоръжен с пистолет, но не го е използвал, защото (както ми обясни) преди месеци в района е бил осъден на 5 години затвор друг охранител, който е застрелял циганин при 100% самоотбрана. Не смятам за необходимо да доказвам несправедливостта на тази присъда, защото ми е достатъчна и убедеността на охранителя като най-заинтересован и красноречината му убедителност, на която бях свидетел. Фактически, въпреки разцепеното чело и течащата кръв, човекът се радваше, че окото му не беше засегнато достатъчно силно, за да го загуби и, че не е имал лошия късмет на колегата си, на когото преди време циганите спукаха черепа и се наложи да продължи живота си с имплантирана метална пластина в главата. Това, че е диабетик и една инфекция може де се окаже фатална, беше най-малката му грижа.

 

"Това положение го направиха ония в парламента" - ми каза човека за абсурда охраната да бъде лишена от чувството за справедливост и подкрепа на държавата. Което представлява един много добър пример за това как човек просто не може да си върши работата, ако държавата го наказва за това, пък макар и зад лицемерни приказки за “права” и “свободи”.  Защо на мен ще ми искат свидетелство за съдимост, за да ме назначат тук да ме бият хората на някой с висящи дела в парламента” – попита ме той.

 

Не визирам всички цигани, защото познавам между тях и много порядъчни, добри и честни хора. Не искам да изброявам и многобройните грозни щети от ежедневните цигански набези. Страхът, че държавата е на страната на престъпниците е по-важен от всички материални щети, защото този страх предопределя бъдещето ни. Без този страх, квартала не би допуснал да бъде тероризиран и със сигурност до дни ще сложи край на произвола, но ще има и трупове на крадци и насилници за назидание на следващите кандидат бандити.

 

Безнаказаността в момента окуражава и възпитава нови грабители и насилници. Бил съм замерван с камъни от 3-4 годишни циганета докато се опитвам да снимам изкъртени от бащите им платна от ограда. Цинизъм е да се твърди, че някой си бил гарант за етническия мир, защото СПОРНИЯ ВЪПРОС МЕЖДУ ЕТНОСИТЕ ОТДАВНА НЕ Е ЗА ОТНЕТИ ИЗКОННИ ПРАВА И СВОБОДИ, А ЗА ПРИДОБИВАНЕТО НА НЕОБИЧАЙНИТЕ "ПРАВА И СВОБОДИ" ДА НАСИЛВАШ И ГРАБИШ БЕЗНАКАЗАНО.  “ПРИВИЛЕГИИТЕ” ДА СЕ НАЗНАЧАВАТ НА РАБОТА ХОРА БЕЗ НЕОБХОДИМОТО ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИИ ЗАРАДИ ЕТНИЧЕСКИЯ СИ ПРОИЗХОД НЕ СА НИЩО ДРУГО, ОСВЕН РАЗНОВИДНОСТ НА “ПРАВОТО” ДА  ГРАБИШ БЕЗНАКАЗАНО. А факта, че има подкупни българи, които съдействат на това фактическо разграждане на държавата срещу заплащане, изгоди и служби, не е оправдание да се превръща ДПС в екзекутор на надеждата, че в България някога може да има спокойствие, справедливост и възнаграждение за порядъчни усилия.

 

 

Вие как мислите и можете ли да ми предложите някаква мярка срещу ежедневния цигански терор и произвол???


 imageЦиганския етнос се усмихва на българските си съотечественици. Успокоява ли някого тази усмивка?




Поздрав на Руми за 10000-я глас и на Виши за 10001-я:






Гласувай:
1



1. vmir - Помияр, не ти ли се струва, че точно това е мечтата на онези,
28.05.2009 09:10
които искат всичко това??? Нима очакваш да се изчервят от срам и след това разкаят, че никой не се е заинтересувал от делата им?
цитирай
2. veselaj - Не само в София е така, а навсякъде. ...
28.05.2009 09:13
Не само в София е така, а навсякъде. Не знам защо толкова се спъват осиновяванията на циганчета в чужбина. Очевидно е, че като родят по 3-4 деца на 18-20 г. не могат да се грижат за тях. Такива деца трябва да бъдат отнети от родителите и дадени за осиновяване. Малките циганчета общо взето са като всички други деца. Но като израснат в мръсотия и побоища ...
цитирай
3. vmir - Според мен циганите деградират поради криворазбрана демокрация и използването й за нечистоплътни цели.
28.05.2009 09:21
От хора, които намират своите начини да станат лидери и да печелят от това.
цитирай
4. vmir - Така, и тъй като виждам, че интересът към темата ми е незначителен, ще продължа да си говоря сам на шапката:
28.05.2009 10:53
Първо, да успокоя Виши, че поне в моите периметри на действие, тази нощ набези не е имало.

Второ – говорих с друг охранител, а той ми каза за пострадалия, че явно не е добре, щом продължава да прави забележки на циганите или да ги гони от двора навън.

Трето – аз сигурно също не съм добре, да си губя времето да пиша по въпроси, които не интересуват почти никого.

Четвърто – чудя се какво означава човек да се весели и развлича без да си е осигурил гърба срещу нападение от индивиди, които намират удоволствие в това да вгорчават дните на останалите.

Пето – когато мечката вече опустошава дворовете на съседите, не е далеч денят, когато ще опустоши и твоя.

И шесто - моля да се преустановят опитите за смешни инфилтрации в компа ми, защото съм се справял и с много по-квалифицирани вмешателства, а освен това разполагам с арсенал за ответни действия, които нанасят сериозни щети на наглеците. Не ме принуждавайте да ставам лош!
цитирай
5. анонимен - Искам да ти напиша нещо позитивно, виждам, че гневът ти се навдига, а той е лош съветник!
28.05.2009 11:55
Запази силен дух и разум, ще ти трябва, заради семейството! Спомням си преди много, много време гледах един чужд документален филм относно употребата на оръжие за самозащита в САЩ, но нашите закони са много по-различни в това отношение. Разиграваха действителни ситуации с влизане на крадци в къщите, в най-различни случаи, домакините успяваха да се свържат с 911 и оттам получаваха наставления какво да правят. Нито един от използвалите оръжие в дома си нямаше угризения.От 911 междувременно изпращаха по най-бързия начин екип в помощ.От десетината случаи, имаше една жертва, жена, която нямаше никакво средство за самозащита и само няколко минути не стигнаха на полицията, за да успеят да я спасят...Сложен е този въпрос, съвет не мога да дам, както ти писах вчера...
Кой пък ще тръгне да ти атакува компа, Воймир, я се успокой, този сайт е много натоварен просто и непрекъснато има технически проблеми, а почти всичко, което качваме от нета е заразено, колко пъти сме чели за това!
Спирам се вече, че току що прочетох една покъртителна новина в днес.бг, за Ямбол и нещо съм без думи...ужасно е да се изсипе толкова много смърт някъде... :(((
цитирай
6. vmir - Знам, Виши! Там хората вярват на инстинктите си.
28.05.2009 17:22
При нас системата “Една жена каза” измества останалото, защото трябва да изглеждаме умни и информирани дотам, че сме приели тази система за истина от последна инстанция. А инстинкта подсказва недвусмислено, че щом някой е дошъл в дома ти нежелан, не е дошъл да ти прави приятна изненада. И за да не се губи времето на всички в пледоарии, че като си го гръмнал, си му отнел правото да те зарадва, са приели, че щом е у дома ти нежелан, не подлежиш на съдебно преследване за съдбата му. Ясно и просто!!! Само у нас нежелания може да има наглостта да заяви у дома ти: Като не ти харесвам, напусни!!! Това послание разпознават в главатарите си бандитите у нас и затова са толкова нагли! А негодяите влизат в съдружие с тях, за да властват.
цитирай
7. vmir - Наглостта и безочието им са стигнали до там, че още в самото Народно Събрание
28.05.2009 17:39
се отнема някому правото на образование, труд и заплащане, като се назначават хора без образование и квалификации. Нагло и безцеремонно! Без оглед на това, че един образован млад човек има вложени в отглеждането и образованието си грубо 100 хиляди лева, които се очаква да започнат да се връщат в държавата ни с полезността на неговия труд и данъчните му отчисления. Но наглеца му заема мястото и го гони в чужбина, лишава страната от квалифицираност, знания и възвръщаемост на вложените средства, а нас ни залива с простотията си, вместо да ни решава проблемите.
цитирай
8. анонимен - Оф, тоя пък грозник откъде го намери?!
28.05.2009 22:17
Иначе е чист и спретнат, пуши хубави цигари, на път да разбие поредния мит, че циганите са бедни...но ти махни клетвата си от 7-мия коментар, че се връща и не е задължително да е на твойта глава, а на тази до теб, недай Боже :(
Лека нощ, виждам, че си добре със здравето поне, щом се дървиш!
цитирай
9. tili - Защо само цигански?
28.05.2009 22:45
Мога да те зтрупам с примери за подобни българи. Имам, например един съсед - Боже, опази. Този над мен краде ток, но сега го уволняват от Кремиковци, две деца гимназисти - как да го накиснеш? Циганите ги виждат тези неща и като сиромаси /по презумпция/ са живи гяволи.
цитирай
10. vmir - Виши, много си е хубав човека, да не придиряме за нещата, които не зависят от нас,
28.05.2009 23:44
важно е посланието на жеста му, нали?
цитирай
11. vmir - Тил, посочвам междуетнически проблем, койно е в развитие и ескалира.
28.05.2009 23:53
Съгласен, че всяко стадо си има мърша. Но тук превръщат нежеланието да учиш и да имаш грижа за нещо, както и последствията от това в право!!! И това е затвърждаване на примитивните навици и бит - женене на 12-13 години, по цял ден пиене, цигари, кражби и псувни и докато други учат и се подготвят, тези ще получават същата като тяхната работа, за да не ни крадат, и това ми било интеграция, права и свободи!
Та това си е живо съсипване на държавата!!!
цитирай
12. vmir - Благодаря на Руми за 10000-я глас!
28.05.2009 23:58
:)
цитирай
13. vmir - Виши, само преди броени дни същите, които ни тероризират с набезите,
29.05.2009 00:24
сами са върнали за 10 минути откраднати от тях джанти с гуми от коли - в самото свърталище на обирджиите, където полицията не посмя да отиде, вероятно поради липса на прокурорска заповед. Тубите с бензин, които пичовете са занесли за целта, са се оказали по-красноречиви от ромските лидери и посланията на държавата към крадците. Явно хората не са обичали изгорели цигани, щом всичко се е разминало с връщането на плячкосаното, но поне са показали, че, грабежите не са неизбежни. Понеже обаче тази решителност не се харесва на държавата, която наказва подобни решения, обирджиите си избиват загубата на места, където хората не са толкова коравосърдечни или все още разчитат на държавата да въведе ред. Всъщност и това е ред, но при който вярата в държавата се наказва. Ако онзи съдия беше оправдал охранителя, за който вече разказах, поне половината от настоящите обирджии щяха да си останат в къщи или да си търсят работа, вместо да хвърлят камъни по охраната и да се занимават с пладнешки разбойничества. На съдии, не помислили за това, трябва да се отнема правото за упражняване на професия, защото те поощряват терора и разменната му монета - възпрепятстване или дори отнемане правото да упражняват професия на тероризираните или изместените от циганите:

http://nezavisim.net/2008-04-26-11-14-22/2368
цитирай
14. анонимен - Е, щом в една държава започваме да се самоорганизираме,
29.05.2009 08:22
самозащитаваме и самоотбраняваме, просто сме на крачка от анархията, мисля. И то във време, когато вместо да се радваме на благата земни и прогреса, се отдаваме на пороците си с активността в ремисия на безумците. Жална ни майка, Воймир, днес ми е много тъжно, ден в траур, какво ли още трябва да се случи, че да ни дойде акъла в главите?!
цитирай
15. vmir - Да, тъжно е! Познавам хора в квартала, които не са застреляли някого само, защото
29.05.2009 08:41
обирджиите не са имали злощастието да се изпречат на пътя им. Настоявали са за линч, въоръжени наказателни акции и погроми над циганските местожилилища, аз съм ги разубеждавал, защото знам, че там има и порядъчни хора, които не одобряват действията на другите.

За Румъния преди 15-16 години се говореше, че единствения начин да не те окрадат е да я прекосиш с максимално натиснат педал на газта. Чувал съм, че кражбите и обирите там светкавично изчезнали и хората вече нямало нужда да си заключват дори колите (дано да продължава това положение), след като държавата престанала да наказва убийствата на обирджии. За какъв манталитет говорим тогава, да не би в Румъния циганите да са по-малко отколкото у нас?

Какви права и свободи, какви 5 лева, като единствено наглостта вече определя къде можеш да се чувстваш у дома си и да прогонваш домакините от собствеността им?
цитирай
16. vmir - Поздрав на Руми за 10000 - я глас
29.05.2009 10:28
и на Виши за 10001 - я:

http://www.youtube.com/watch?v=Zy3fJ8Nmzyw - Lita Ford - Close My eyes Forever

Baby, I get so scared inside and I don't really understand
Is it love that's on my mind or is it fantasy?
Heaven, is in the palm of my hand and it's waiting here for you
What am I supposed to do with a childhood tradgedy?

If I close my eyes forever
Would it all remain unchanged?
If I close my eyes forever
Would it all remain the same?

Sometimes, its hard to hold on, so hard to hold on to my dreams
It isn't always what it seems when you're face to face with me
Like a dagger you stick me in the heart and taste the blood from my blade
And when we sleep would you shelter me in your warm and darkened grave?

If I close my eyes forever
Would it all remain unchanged?
If i close my eyes forever
Would it all remain the same?

Will you ever take me?
No I just can't take the pain
Would you ever trust me?
No I'll never feel the same (oh)

(instrumental)

I know I've been so hard on you
I know I've told you lies
If I could have just one more wish
I'd wipe the cobwebs from my eyes

If I close my eyes forever
Would it all remain unchanged?
If I close my eyes forever
would it all remain the same? (Oh yeah)

Close your eyes...
Close your eyes...
You gotta close your eyes for me..........



Ето и мъничко превод, (дано не съм нарушил културния паритет спрямо "Гъци, гъци ...."):

Мила, толкова съм наплашен, че наистина не разбирам
Това в главата ми любов ли е или фантазия?
Боже, в дланта на ръката ми е и те чака,
Какво трябва да правя с една детинска трагедия?

Понякога е толкова трудно да задържа мечтите си
И не винаги изглежда както когато сме лице в лице
.......
.......
........

пр.
Ако затворя очите си завинаги,
Дали всичко ще остане непроменено?
Ако затворя очите си завинаги,
Дали всичко ще остане същото?
цитирай
17. анонимен - Благодаря за поздрава, Воймир,
29.05.2009 11:02
да ти отговоря за усмивката на онзи етнос. Мисля, че и маймунка да бяха облекли, ефекта й ще е същия, но погледъъът, трябваше да използват фотошоп, за да го докарат по наглост!
Абе, прилича ми на един паразит по човешките мигли, който гледах по тв, беше като някакъв червей с много грозна, голяма уста, и си хапва от теб, без да подозираш! Казаха, че 90% по хората си съжителстват с него, той си смуче, те си мигат, не се усещат, когато получават възпаления, пък се чудят защо ги боли...Също както нашите циганета си точат от социалните средства тук...
Да го махнеш!:(
цитирай
18. vmir - Ох, Виши, толокова е чаровна усмивката, че забравям за наглия поглед и големите уши!
29.05.2009 11:09
Добавих и малко превод на поздрава, дано компенсира каквото не ти допада, нали не искаме да си заравяме главите в пясъка, че така дупетата остават да стърчат открити...


Ето и мъничко превод, (дано не съм нарушил културния паритет спрямо "Гъци, гъци ...."):

Мила, толкова съм наплашен, че наистина не разбирам
Това в главата ми любов ли е или фантазия?
Боже, в дланта на ръката ми е и те чака,
Какво трябва да правя с една детинска трагедия?

Понякога е толкова трудно да задържа мечтите си
И не винаги изглежда както когато сме лице в лице
.......
.......
........

пр.
Ако затворя очите си завинаги,
Дали всичко ще остане непроменено?
Ако затворя очите си завинаги,
Дали всичко ще остане същото?
цитирай
19. анонимен - Е, явно ще влизам тук и ще се депресирам всеки път,
29.05.2009 12:32
докато ти мине и пуснеш нещо друго, а клипчето е много добро, но ...утре ще му се насладя, днес ми е криво!
цитирай
20. vmir - Абе, Виши, я се порадвай на жизнерадостната усмивка барем!
29.05.2009 12:46
Уплаши се да не те гепи манго ли? Ма виж го колко е доброжелателен само! Тоя ще е джентълмен!
цитирай
21. bovari - Мисля малко по-различно и се питам.
29.05.2009 22:16
Погледнато от страната на потърпевшите-да, циганите са престъпници или потенциални такива. Но защо? Аз, по стечение на обстоятелствата, виждам ежедневно живота през техните очи и мога да кажа, че българите само губят от това, че не успяват да ги приближат да себе си. За 20г. в моят град/1/3 от населението в 2009г. са цигани/, та, за този период няма ефективна програма за десегрегацията им, при всички програми и милиони, които се изливат в НПО. Отговорът е прост, но неудобен за много хора.
Много се зачудих над следните думи: "Без този страх, квартала не би допуснал да бъде тероризиран и със сигурност до дни ще сложи край на произвола, но ще има и трупове на крадци и насилници за назидание на следващите кандидат бандити."???? Гражданите на квартала ли трябва да осигуряват своето спокойствие? Това е нелепо, за мен. Къде е мястото на полицията? Нима освен личностното и икономическо оцеляване, ще трябва да се грижим и за сигурността? Не го разбирам, а съм от тук.:)
Заради усмивката на този симпатяга написах мнението си, а сега ще зачета и другите коментари, зная че си струва.:)

цитирай
22. vmir - Бовари, нито всички цигани са престъпници, нито всички българи са расисти.
30.05.2009 10:35
А не познаваме добрите страни на циганите, защото лидерите им нямат за цел да ги интегрират, а да ни изнудват с лошотиите, които могат да ни причинят. Къде се е чуло и видяло начинание да просперира от антирекламата: “Търпете да ви крадем и чупим главите, че да не ви изхвърлими и от къщите”, или нещо подобно. Разбира се, че печеливши са лидерите, които са заинтересовани да съществува това напрежение.

Следователно, първоизточника на напрежението трябва да се търси в онези тарикати, които в домогванията си до лидерски позиции, вместо да балансират между примитивните обичаи на циганите и неумолимите изисквания на съвременната цивилизация, се явяват “балансьори” директно между етносите. Аз не отричам правото да изпълняваш адвокатска функция, включително и на целия ромски етнос, но не бива никога да се забравят две неща:

1. Мнението на адвоката не е меродавно, а едностранно, поради което той може да бъде етнически, но не и национален лидер.
2. Адвоката се храни от съществуването на проблеми и, ако е специализиран в ентически проблеми, той е заинтересован от продължаването и задълбочаването им.

Да бъдеш балансьор между етносите е нещо принципно различно от това да бъдеш балансьор по други въпроси. Защото всички други спорове могат и трябва да бъдат водени с разумни аргументи, докато етническите се основават на обичаи, които не подлежат на обосновка и оспорването им е акт на враждебност.

Допускането на междуетнически “балансьори”, които се хранят от междуетническото напрежение е равносилно на стратегия за ликвидиране на една държава. Всяка година на затвърждаване на това положение, както и несправедливите привилегии за малцинствата доближава деня на териториалните им или властови претенции, в които решаващ е не разумът на лидерите им, а увеличаване на незаслужените им привилегии.

Помня времето, когато циганите владееха някои занаяти – калайджии, ковачи, железари, бояджии, производители на печки, месари, пазачи, лечители, а има и много други по-стари, отпаднали с времето или ликвидирани от “народната власт”. (Представи си днес какво е останало от “железарските” или от “пазаческите” им умения!!!) Но “защитниците” на циганите не защитават добрите им и полезни умения, а само лошите! Защото са заинтересовани от вторичното им подивяване! И вместо да ги цивилизоват и представляват пред нас с добрите им страни, вместо да водят диалога между нас и тях, те искат и нас да представляват в Европарламента!!! Не е ли това рекет заради ролята им на “гаранти” за етническия мир???
цитирай
23. vmir - Знам къде е планиран обир тази нощ!
30.05.2009 22:38
Този следобед са разбити работни помещения на двама от близките ми колеги. Естествено, пак от мургавите, за които ви писах онзи ден. След разбиването са били затворени отново и леко укрепени, за да не си личи, че са готови за ограбване. Полицията е била извикана от охранителя, който беше бит онзи ден в предишния ми постинг, на което полицаите са се учудили, че той продължава да ходи на опасни места.

Ако някой иска, може да се хвана на бас, че никой няма да чака обирджиите където полицията вече знае, че са планирали да нападнат тази нощ. Надявам се укрепването, което направиха тази вечер колегите, да спре бандитите. Разделих се с охранителя докато се грижеше за натъртванията по краката и ръцете си от онзи ден.
цитирай
24. анонимен - izborte se oporo4iha vsi4ki abs...
08.06.2009 09:02
izborte se oporo4iha vsi4ki absolutno vsi4ki prodavaha,kupuvaha glasove.Nai mnogo glasuvaha romi i turci, za6toto ne im puka za BG ,a gledat da si vzemat pari4kite
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4098875
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930