Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2009 09:23 - КАКТО ПИРАНИИ ПОВАЛЯТ ЖЕРТВА
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 3003 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 12.06.2009 09:31


Световно известен американски писателimage след посещението си у нас беше заявил, че интелигенцията в България не е есенцията, а екскременцията на нацията. Светкавичния ми безсрочен бойкот на книгите му не промени факта, че не един повод ме връщаше към тази унизителна констатация. Олелията от последните дни около уж спора за плагиатството е едно от потвържденията. Мишената в този почти напълно измислен спорбеше съблогърката  Клеопатрасв и казвам почти, защото основание за всичко, което последва, беше пропуска й да добави имената на няколко автори, без да е писала вместо тях собственото си име, за да бъде упреквана в плагиатство. Този повод беше предъвкван месеци наред, което записах и  припомних в коментари под съответния постинг, но същите коментари ми бяха изтрити с обяснението, че търся злостна интрига.  Така се оказах посветен в блоговата версия на технологията за елиминиране на неудобни субекти, която продължава поне 20 години в обществения живот у нас и заплашва да се превърне в инструмент за колективно отстояване на всевъзможни неизказани предпочитания, налагащи на сетивата връзка с понятието екскременция”.

 

В интерес на истината съм длъжен да отбележа, че освен пропуска на имената от Клео, съществува и второ обвинение, в което се намират основания тя да бъде наричана с невъобразимо обидни определения, гравитиращи около действията кражба и агресивност. Това са няколко съвпадения на заглавия или изрази, заради които самия аз бих я критикувал, ако не беше непрекъснатия необуздан натиск над нея в продължение на месеци. Именно в този непремерен натиск подозирам  причината за заимстването на заглавия и изрази от Клео, защото е известно, че ситуации на пренапрегнатост нерядко са съпроводени от необясними или абсурдни грешки, които едва ли някой може да избегне, ако е принуден непрекъснато да се отбранява, вместо да се съсредоточи върху работата си.

 

Посочените две причини породиха порой от най-оскърбителни квалификации и обиди по адрес на Клео, като се започне от обвиненията в мародерство над известни поети, поставянето на множество диагнози, детайлни описания на лечението и мерките, които тя трябва да вземе, за да се справи с лудостта си и се стигне до некадърност, бездарие, неграмотност и т.н.

 

Личния ми усет винаги подсказва наличие на фалш и преднамереност, където едни и същи хора насочват разнопосочни обвинения към някого в един период от време. Нещо като опитване докато публиката реагира на някое от обвинениета или й писне и кандиса, че по-черен от него няма.  Нагледал съм се неведнъж как, безхитростно и без послание, определен брой индивиди от човешки произход  разкъсват обществения образ на някого точно като пирании, които оглозгват парче по парче от всички страни тялото му,  докато оставят да се белее само ужасяващия скелет на омразния опонент.  И, ако за пираниите този начин на съществуване е природа, за човешкото общество той е просто доказателство, че това общество не се ръководи от идеи, а от примитивни инстинкти. 

 

Смешно и жалко е подобен примитивизъм да се представя като борба за идеали. Да унижиш на всяка цена, дори, когато заемаш позата на безстрашен пич, докато имаш пред себе си жена, да продължаваш да издевателстваш, да си правиш оглушки и да нападаш още по-безумно, докато тази жена се извинява публично, за мен е простотия над простотиите и ексременция на заигравките с понятията чест и доблест. Това падение е по-лошо и от плагиатството, защото плагиатството е доказуемо присвояване на чужди усилия, докато въпросното неприятно явление си е вероломно ограбване на правото да бъдеш и да изразяваш себе си и визията си за света. И докато творческото безплодие се прикрива зад подобни кампании, чалгата и посредствеността ще изглеждат по-истински от лукавите призиви към съвестта ни, ще диктуват живота ни, а призивите за чест, достойнство и законност ще си остават със статута на достойни за посмешище химери.

 

.....



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gagarin - Виж, не се обиждай, но още в първата ...
12.06.2009 09:40
Виж, не се обиждай, но още в първата част на постинга си тръгваш в грешна посока.
Не можеш да "забравиш" многократно. Ако ти се е случило един път - да. Това може да се случи на всеки, но да "забравяш" постоянно.
Естествено, коти всички неща в блог.бг конфликта бе раздухан до небивали размери, но това е типично за тази среда и се учудвам, че ве си го разбрал :)
А за самата стихосбирка писах, но пак ще кажа - там има тенденциозност, а това не е хубаво!
Най-качествените автори ги няма там, като не са били и поканени, доколкото разбрах.
Моето отношение към плагиатството е по-особено. Особено в интеренет.
Срещал съм мои неща къде ли не, но никога не са били подписвани от друг (поне аз не съм срещал), но не са носили и моето име.
Много важно! Аз съм написал нещата да се четат и не се сърдя, като някой ги е публикувал тук-там, без отдолу да стои името ми.
Ако видя човек, който си е присволи нещо мое ще го направя за посмешище и толкова :)
Преследването на плагиатството е много добра идея!
Аз не мога да разбера друго - кой се крие зад този ник 777. Попитах го в лични, но отговор не получих, което затвърждава убеждението ми, че е стар блогър.
Напомня ми на един човек, но не могада бъда категоричен.
Та така - не се хаби с такива постинги. Нещата са ясни, а клепортрасв не е светица.
цитирай
2. krotalka - Не си хаби нервите и думите!
12.06.2009 09:52
Интриги и злолсловия в блога е имало и ще има винаги. Някои хора не могат да живеят без тях! Боричкане за слава, прикрито под "безкористни" подбуди!
Това ме отвръщава!!!
цитирай
3. vmir - Привет, Гагарин!
12.06.2009 09:52
Не съм твърдял, че Клео е светица. Но както всеки друг човек, и тя има право на своите грешки, още повече, че тя се извини публично.

Приемам всичко, което казваш за плагиатството, думата ми е за бутафорните битки уж срещу него.

Аз също не познавам 777, видях само, че се представя за доктор по философия, но това е очевидно смехотворна измишльотина, дори да допуснем, че академията в Долно Уйно издава подобни дипломи.

Благодаря ти, всичко добро!
цитирай
4. vmir - Привет, Кроти!
12.06.2009 09:55
Но това е същия нескопосано поднесен спектакъл, какъвто 20 години вече гледаме в държавата!

Благодаря ти,

Приятен ден!
цитирай
5. анонимен - Воймир, всичко е толкова прозрачно,
12.06.2009 10:54
ако някой беше предоставил линк с плагиатство от Клеопатра след датата

10 МАРТ 2009

може би щях да кажа, че има резон в тези постинги към дата 10 юни 2009…затова няма да коментирам, а ще цитирам !!!

==================================================================
9. 777 - Ще санкционирам обидните коментари.
09.06 11:23
Моля, дискусията да бъде честна и почтена.
Тук сме в името на ИСТИНАТА и СВОБОДАТА да я изказваме мотивирано.


23. 777 - Въпрос, породен в друг блог, на който ще отговоря и тук.
10.06 19:34
ЦЯЛАТА ВОЙНА ЗАПОЧНА СЛЕД ТРИМЕСЕЧНО НАБЛЮДЕНИЕ ОТ МОЯ СТРАНА НА НАГЛОСТТА НА БЛОГЪРКАТА КЛЕОПАТРА, ЧИЕТО НАХАЛСТВО И БЕЗЧЕСТИЕ, СЪЩЕВРЕМЕННО ТЪПОТА И НЕВМЕНЯЕМОСТ, НЯМАТ ГРАНИЦИ.


42. valsodar - Толкоз, колкото днес, отдавна не съм се смял
11.06 00:50
Таз тъпа кокошка, де я мерна - там ще си я гърмя.
И с едри, и с дребни сачми.


47. 777 - valsodar прав си и си правилен човек, както се казва Ан 46
11.06 09:43
Дали наглостта и дебелоочието се лекуват с хапчета или с виртуални шамари, предстои да видим. )


49. 777 - lubopitstvo
11.06 09:55
Аз наблюдавах нахалната твар много търпеливо цели 3 месеца с надеждата, че някой ще я светне - примерно Съвестта или приятеля й качаклиев, или нещо ще проясни болното й съзнание, за да спре да краде от можещите в името на немощните си драскулки, които дори и най-измъченото от търпение намерение не би могло да изчете.
И видях, че дебелоочието трябва да се унищожава като вредно насекомо с подходящия инсектицид.


50. 777 - към 46
11.06 09:59
Дано мерките си останат там където и нарицателните им - в някой психодиспансер с много проветриви пространства, защото смрадта от плагиата и подкрепящата го истерична клакьорка (която ми казаха, че е клонинг) дълго още ще вонят, но и чистият въздух след тях си струва усилието.


55. 777 - към yuliya2006, чиито истерични и смехотворни коментари изтрих и ще трия и занапред, поради празнодумството им.
11.06 11:32


Прилагам към теб новите мерки за профанизъм, които гениално бяха открити по време на плагиатския дебат.

"Единица за плагиатство - ЕДНО КЛЕО
Единица за сляпа баба - ЕДНО yuliya2006

допълнение: единица за хистеричност: 2 yuliya2006"



62. 777 - vmir
11.06 15:29
Ти ли беше оня малоумник, неин клонинг, който щеше да ми точи меч и създаде статията, с която ни покани на "дуел"? ;)


64. bimbo163 - ЗА vmir
11.06 16:16
извини ме, ЗНАЧИМИ !!!!
Пропуснах те в навалицата,
ти си онзи страдащ закрилник на безумието....
Носител си на третата нова мерна единица, но понеже си клононг на сляпата баба, значи теб ще те формулираме така:
100 VMIR= 1 yuliya2006

================================================================

и т.н…………… доста отвратително, нали ?!?!
и подплатено, по-скоро злоупотребено със списък на борци, ЧЕСТни и свободни хора, повечето съм чела, достойни са, да, но пък като видиш, че Валсодар е определен гръмко като ПИСАТЕЛ ... ама моля ви се хора, правете си справка с гугъл относно някои титулувания ...

Усмихни се, Воймир и хич не се впрягай повече, а и не ти трябва да влизаш да коментираш в такива блогове! Няма да се разберете!

За протокола обаче, ще кажа :
КАТЕГОРИЧНО НЕ НА ПЛАГИАТСТВОТО!!!
КАТЕГОРИЧНО НЕ НА ТАКИВА БЛОГЪРСКИ “ВОЙНИ”!!!

Хм, аз явно пак останах без ЧЕСТ, за втори път в живота си изпитвам истинско щастие от този факт!:)))
цитирай
6. vmir - Благодаря, Виши! И още нещо. за привикналите може да изглежда в реда на нещата,
12.06.2009 10:56
но нека все пак да залитам: Какви са тези литературни шедьоври или начинания, оценката за които ще зависи от това кой къде е включен???

За каква литература говорим, ако оценките за нея са израз на нужда от мъст и реванш?

Начинът за участие в стихосбирката беше оповестен достатъчно дълго в няколко сайта и ми е обидно да си мисля, че някои се изживяват като привилегировани да не зачитат общите за всички останали условия, защото са най-добрите! В края на краищата, ако има заинтересован потребител от тази стихосбирка, редно е той да реши за себе си кои са най-добрите, нали ще си я купи за да я ползва за четене, не за други нужди....
цитирай
7. vmir - И цялата тази бутафорност е толкова нескопосана - ще ми говори за ЧЕСТ, СВОБОДА и ИСТИНА,
12.06.2009 11:11
а ще ми трие постингите, където казах точно това, което и ти посочваш тук за последните месеци!

Ще ме трие за използване на обиди, защото на горните квалификации отговорих с поговорката, че на умряло куче нож не вадя!

Благодаря, Виши!
цитирай
8. анонимен - Абе, ясно ми е, че не можеш да си траеш ти !:)))
12.06.2009 11:18
На №6 не мога да ти отговоря, не участвам и не съм компетентна...
Ха ха, да си пиeш и ти хапчетата, нали си малоумен, пробвай фитин и разни от сорта с пчелно млечице!:)
цитирай
9. vmir - 6. беше предназначен за забележката на Гагарин, но понеже в същото време ти се появи с принципното си отношение,
12.06.2009 11:42
го преадресирах към теб.

Колкото да халчетата - нали знаеш отношението ми към подобни "аргументации"... :)
цитирай
10. анонимен - Много ти е сериозен постингът,
12.06.2009 11:50
заслужава размисъл и няма да го развалям с повече цитати за теб, виждам, че вече си усмихнат!
Хубав ден!:)
цитирай
11. vmir - Да, Виши, усмихнат съм - въпреки глупостите, които се
12.06.2009 12:17
случват наоколо. :)))
цитирай
12. nikita6864 - клео, веднага да раздаде милионите, които е натрупала с плагиатстването!
12.06.2009 13:06
вмире, не се обръщай към гагарин с гагарин, това е турбо4а-твоят приятел.
валсодар, какво да го коментираш-пълен боклук като мъж...
цитирай
13. vmir - Ники, шъъът! Втори път да не си го споменала на публично място,
12.06.2009 14:55
че да не забравим вече карибски, антилски, бермудски и прочие островчета....
Много поздрави на Турбоча...
цитирай
14. cornflower - vmir
13.06.2009 07:39
Разбирам и оценявам мъжката ти позиция!
Аз стоя по-далеч от повдигнатия проблем за плагиатството на Клеопатра, защото премного ми дойдоха битките.
Но уважавам правото и аргументите на всички сериозно пишещи тук, срещу набезите на една представителка на блондипоезията!
Трябва някой да я спре!
Защото това, което пише Клеопатра, не е поезия!
А поднесена с кичозна илюстрация, си е направо терор за блогуващите!
Аз бих поощрила всеки плах опит за навлизане в поезията, но не и нахалството на един плагиатор!
Моля, уважете подписите на големите имена, изразили своя протест срещу плагиатството!
Не поощрявайте по вашия начин и другите защитници на жанра, гравитиращи около Клеопатра!
Тази жена трябва да разбере, че с претенциите си сама обезобразява иначе красивото си лице!
Кой има нужда от самозванци - българската литература, България?!?
Кой - нашите деца, затънали до шия в безпросветност и чалгия?!?
Стига!!!!


цитирай
15. letisi - смея да отбележа че все пак никой тук не твори
13.06.2009 08:55
световни шедьоври..това е сайт за лично творчество ,мрънкане,хленчене,мисли ,позиции,наличие или отсъствие на разум и интелект и какво ли още не..мисля че страшното и тъжното в случая е постоянното присъствие на някакъв скандал и разправии..това е грозно и напълно ненужно и по никакъв начин градивно...
цитирай
16. cornflower - Търсят се мъже
13.06.2009 09:14
за справяне с друга напаст блогова - lidis:

http://lidis.blog.bg/novini/2009/06/06/do-cornflower-blog-bg-i-vsichki-blogeri.345212

http://lidis.blog.bg/poezia/2009/06/10/poeziiata-diktat-za-jivot-art.346969
цитирай
17. vmir - Привет, Сornflower! Оценявам откровеността ти.
13.06.2009 09:16
Мисля, че коментара ти маркира едно статукво и заслужава един сериозен отговор в постинг, на който ще се опитам да отговоря честно и ще публикувам по-късно.

Благодаря ти.
цитирай
18. vmir - Здравей Letisi,
13.06.2009 09:19
Съгласен съм напълно и просто нямам какво да добавя!
Благодаря ти!
цитирай
19. анонимен - mnogo goloslovno
13.06.2009 12:06
s mnogo gluposti
цитирай
20. анонимен - киселка вишничке, изтриването на кражбата не отменя акта на деянието
13.06.2009 12:09
подлеца подкрепя подлеца
цитирай
21. vmir - Подлеца подкрепя подлеца - точно така!
13.06.2009 14:41
Особено задкулисно, в потайна доба или в анонимност. Подлеца дори не знае, че анонимно се правят само добри дела. А изтриването е само едно изказано в личен разговор предположение, но това не спира подлеца да го разнася като факт...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102110
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930