Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 12:49 - НЕИЗБЕЖНИЯТ КОСТОВ
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 6395 Коментари: 30 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Крайноimage време е да се изясни най-мистериозен за прехода въпрос: Наистина ли толкова много се страхуват от Костов? Каква нужда наложи предупреждението: Гласуваш за Бойко, а получаваш Костов”? Откъдето и да погледнем въпроса, няма начин да не доловим изкуственост и прашасали несъответствия между натрапваните отговори.

Съсипал БГА с евреите и резнал пенсиите – айде, бе – с такива дреболии ли ще стреснете българите, обръгнали на последователни фалити на цялата си държава и периодично изчезване на доходи, спестявания и резерви?

Спял с партийна секретарка и преподавал идеологическа дисциплина по комунистическо – как да не оцените по достойнство умереността на последователите му, които щедро прощават подобни пукнатини по демократичния му имидж?

Бил заграбил първо, второ, трето ... десето – и как така, които най-се страхуват от него и имаха цялата власт през последните 8 години в ръцете си, не намериха да осъдят този архипрестъпник поне за половин кокошка, та им се наложи да му приписват брадви и прочие смехотворни атрибути?

Без да навлизам повече в подобни примери, ще обърна внимание, че единствената впечатляваща характеристика на всички тези  поводиза страх от Костов е единствено тяхната неизбежност. 17 години неизбежност, която отдавна щеше да изтлее и да бъде забравена като поредната нескопосана агитация, ако невидима, но мощна необходимост не я поддържаше през всички тези години като застрашително надвиснала над нацията опасност и визуализирането й във форма на брадва беше единствено въпрос на време и малко искреност.

Несъмнено най-впечатляващ в случая е факта, че Костов никога не е залитал по радикални идеи и начинания, нито може да бъде свързан с предизвикването на национални катаклизми, каквито на основните му опоненти не липсват. И въпреки това, Костов е страшният”, а причинителите на банкрутите, мизерията, лишенията и жертвите се фръцкат, връткат, гънат, стенат и обясняват като палави примадони пред народонаселението.

За да завърша с тази мистерия, ще припомня печално известния период 1992 – 1997, който беше предизвикан с депесарски шутовепо българското правителство. И ще го свържа с това, че точно в този период на най-големи страдания и човешки жертви избуя политическия гений на Доган, без да може някой да посочи лицеприятна за всички причина за лансирането му като политика – компютър”, “гуруто на прехода и прочие смехотворни и вероятно богато предплатени определения, които са просто несъвместими с мисълта, че според вота на избирателите от 1991, поне до края на 1994г финансите на България трябваше да бъдат управлявани от Костов. (Костов пък има неблагоразумието през август 1992г по националната телевизия ведро да заяви, че в малка страна като България, мафията няма никакъв шанс срещу правителството, веднага след което последваха депесарските шутове по правителството).

И, за да не досаждам с анализи, ще кажа само очевидното: Костов не е страшен нито с радикалност, нито с размах, нито с биография. Костов дори не е страшен изобщо. Особено за реалните си политически опоненти, за които е просто колега, с когото не могат да се споразумеят както с много други свои печално известни колеги. Костов е страшен основно за хората в тежко или неблагоприятно положение. Защото политическите нрави в България включват експлоатирането на страховете им от влошаване до дупка. Или, поне до степен, да виждат олицетворението на страховете си в определен човек, вместо в идеи. Защото, ако мислят с идеи, току – виж, се добрали и до истинските причини за положението. 

Ето и представата за демокрация на някои любители на мътните води (орел, рак и щука – далавера сладка чакай тука)

....



Гласувай:
2



1. thomas - @goveRMent?
12.07.2009 13:05
И ти ли не знаеш как да си напишеш правилно името на юзъра?
цитирай
2. vmir - gover - гавра; ment - мента
12.07.2009 13:20
Като написано на латиница, много добре се свързва с постинга ми, благодаря!
цитирай
3. lado - ако асоциацията е с героя от &quo...
12.07.2009 13:20
ако асоциацията е с героя от "Неизбежният БЯЛ" на Джек Лондон - продължението е да беше лустрирал каквото можеше, както оня елиминираше ........ от мачтата
цитирай
4. vmir - 3. lado - О, не, Костов е много по-умерен и разностранен от Саксторф.
12.07.2009 13:33
Съмнявам се дали Костов изобщо би се захванал с лустрацията. И точно там е ключът от бараката...
Демонизирайки умерения Костов, всяка друга фалшификация става лесна като 2+2=4
цитирай
5. lubopitstvo - Нищо ново под слънцето,
12.07.2009 14:35
само отново крадецът вика, дръжте крадеца..
цитирай
6. vmir - 5. lubopitstvo - Точно така!
12.07.2009 14:49
И, докото е така, ще продължаваме да се пържим в собствен сос, да се тюхкаме къде ни отидоха прехвалените някога трудолюбие, предприемчивост, гостоприемство и благородство. Ще се чудим децата си в мошеничество ли да съветваме или да бъдат порядъчни граждани на страната си.

цитирай
7. tili - Целта беше постигната -
12.07.2009 22:07
90% от народа да бъде опростачена и натикана в мишата дупка на чалгата и неграмотността. Практиката на д-р Гьобелс си действа безпроблемно! Що да мислим като може да си псувам Костов и да си пием биричката, докато си чакам парите за безработица от Масларова. В резултат - ББ! Да ни е честито!!!!!!!
цитирай
8. vmir - 7. tili, докото има несъгласни, има и надежда.
12.07.2009 22:25
Какво му е на бат Бойко, изглежда по-решителен от Костов, обяви се против глупавите досадни лъжи, гони и мошениците. Нека не забравяме, че в добавка има и необходимата подкрепа, а това си е нелошо основание за добри очаквания... Нека не избързваме с критиките и да бъдем благодарни, че не са отново Станишев и Доган...
цитирай
9. thomas - @vmir
12.07.2009 22:28
Въпросът е в това ЗАЩО ще се бори срещу мошениците. Дали няма да е само за да разчисти терен за своите...
цитирай
10. vmir - 9. thomas, не знам. Но знам как бяха елиминирани много политици.
12.07.2009 22:36
ББ не е живял на друга планета досега, за да допуснем, че същите прийоми не са прилагани и срещу него, а представите ни за него не са изкривени от същите прийоми. Остава да наблюдаваме развоя внимателно и като интелигентни хора да обясняваме разбираемо...
цитирай
11. bovari - Изричаш мислите ми наглас
12.07.2009 23:07
само добавям тези, които ме споходиха четейки последните редове, а именно че за да се случи някой да експлоатира страховете на българите, това не е от днес или вчера, положени са много "усилия"- липса сигурност у хората, липсва чувство за справедливост, да не говорим че липсва дори чувство за перспективност дори в най-младите хора.........изобщо се попречи да се случи гражданско общество, всичко останало е следствие.
А Костов най-добре го каза"За добро, или за лошо, но моето име е свързано с това на България в най-трудните й години."
Поздрави, vmir!
цитирай
12. viki11 - Браво бе!
12.07.2009 23:21
И ти като всеки егоист си точиш своите истории.

Да, видях как си ни описал. Ние сме далече от твоето завидно положение, затова завиждаме на Командира - смръд му ненасмрадна! Теб не те е докоснала неговата "ИДЕЯ", значи всичко в страната е наред?
Наред е да убива бабите, дядовците ни, майки, бащи, и прочее, защото са му ненужни за "Идеята"?
Наред е, защото Хитлер е имал "ИДея", както и Комантира?
Да, и Хитлер е имал поддръжници к ато теб. Които са недалновидни, но пък С И Т И.
И са готови да те удрят по кокалчетата само, защото делиш крадените хапки с "Идеите" на Комантира. Ти да не си помия, като ония, дето са недоволни от идеята за "ДЕМОКРАЦИЯ"!
Да ти кажа и в СДС бях преди Костов да го смаже, вначалото към 1990. Тогава още имаше хора там. ПО ЛИЧЕН ВЪПРОС, не "идейно". Може би за да стана свидетел на това, което ще измайстори ненаситния на мачкане на масите Костов.
И ако искаш признавай, явно си лъскав лъв и не си низко като нас, народа.............но те на митинг пребиха собствения си юрист, който беше свестен, и го уволниха, докато беше в болницата. И остана наглият юрист, приближен на Костов. Изхвърлиха всички с вестни хора.
А ти после ми говори, доколко тази лисица е кротко агънце и не яде хора за удоволствие. Да чувства власт. Да си играе на стражари и апаши.
ДА, той е недорасъл и си играе на стражари и апаши. Това е най-отчайващото. Костов - героят! Костов - в учебниците на детето ми - смрад!
Такова нагло псе няма. Може би Хитлер само.

Да, масони ли са , какви, те не искат много. ПРосто искат да имат роби.

Е, добре, лъскав лъвчо, ама аз не ща да съм ви васал. Дори ако не съм ехидна лисица от политически и икономически кръгове.

И заради тази издънка грозна мургава сега чета тъпата икономика, дето не ми е призванието, защото има нагли като него, които искат смъртта ми.

Да, отбягваш въпроса. Това е самата истина.
Аз трябваше да съм мъртва. На нас ни отнеха всяка прашинка надежда да оживеем, взеха ни хлаба, топлината, всичко, за да пукнем. ПРосто защото съм родила в България. А пенсионерите, защото нямаха пари за отопление, умираха.
Истината е, че Костов искаше смъртта ни. Да чисти нацията. Да ни прави на сапун, но по-леко, да не стане като Хитлер, а и не е умен дори колкото него.

Е, защо ти да се притесняваш. Ти нямаш нищо общо с нас.
Никак не е страшен Костов. Седи и дебне кого да убие, на кого компромат да направи, кой политик да провали, за да вземе властта.
Всяка власт е подложена на удари от стара на Костов.
И ти уважаваш тази мижитурка, която работи непрекъснато против интересите на БЪлгария, за да гради своя си имидж. Под предлог, че за да оцелеем трябва да убием хората от Титаник. Но тези, които заключим от 3 класа, а не комуто е писано.

АЗ оживях, за да говоря. Оцелях, въпреки, че беше направено всичко, за да спрем да дишаме. Все пак потенциалът ми не е отишъл напразно. Дори и от този Титаник оцелях.
Пак казвам, за да говоря, като жив свидетел.

От 1990 година , че и преди това казвам, че това същество е ужасно. Не съм си променяла мнението.
Още от момента, в който една моя луда позната от Пловдив реши, че е влюбена в него. Тогава беше само икономист от екрана.
Но имам прекрасен усет и той не ме подведе. По-ужасно същество от него рядко се среща и от съпругата му.

Знаеш ли, някои хора казват, че да убиваш е грях. ЯВно ти не мислиш така, щом е за благото на ИДЕЯТА.
УБийсто и икономическа политика са различни неща.

Да не говорим за убитият Пепи в Южния парк.

Вие нямате срама. Минавате през трупове и си броите парите.
Не мисли, че ние спим. Аз мога и с много пари, и без пари. Ще ми ядеш гъза с разтягане на локуми в полза на този изрод.
цитирай
13. vmir - Привет, Бовари!
12.07.2009 23:22
Крайно време е да се изясни накъде ще вървим и как ще се прогресира в България. Не издържам вече да крия от децата си все по-засилващото ми се усещане, че знанията, уменията и квалификациите у нас не ти помагат да живееш по-добре, обратното - отнемат ти шансовете, защото, докато ги трупаш, другите се уреждат по други начини, а ти си оставаш един досаден и опасен екземпляр, който трябва да бъде елиминиран.
Поздрави, Бовари!
цитирай
14. viki11 - А оня, дето предсказва на Костов и го ...
12.07.2009 23:22
А оня, дето предсказва на Костов и го съветва, от онзи род, гадатели, му казал, че ще се върне в политиката на бял кон. Е, той се натиска, чака. Има още за крадене много.
Ама първо да провали някой, та да му вземе стола, щото никой няма да му отстъпи стол на този мургавия.Най-малко пък "обичния" му НАРОД от "овце".
цитирай
15. viki11 - bovari -
12.07.2009 23:33
Костов и справелдливост! Ти май си мислиш, че хората от народа наистина са овце - израз на Костов. И исконно мнение.

Дори кални, някои хора са по-чисти от него.
Все едно е какво си направил в икономически план, а неговото не е много, щом УБИВАШ ХОРА умишлено. Дълго не проумявах, че той знае, че ги убива. И че е нарочно. "Политика на убиеца".

Ама то мъж да питаш, трябва ли да живеят майките! Или да раждат и биват убивани?
цитирай
16. vmir - 12. viki11, добре, че умееш поне да представяш нещата пародийно.
12.07.2009 23:40
Много обичам пародиите. Ако беше отишла при Костов и от идейни подбуди, не само за малко по личен въпрос, впечатленията ти щяха да бъдат и доста по-пълни.
Стара истина е, че човек вижда и чува което иска да види и чуе. А ако поиска да види и чуе истината, трябва първо да е наясно с общите правила за достигането й. Не да вижда в нечие влюбване доказателство, че някой е ужасен, луд и прочие.

Вики, съжалявам, че живееш с такова огромно напрежение, не знам какви обстоятелства или хора са те заредили с него, но то е ужасен товар.

А за цялата тази истерия насочена срещу Костов от всички страни, излиза, че той трябва да е свръхчовек, за да успява във всичко което му приписваш. Не допускам, че е надарен със свръхчовешките способности, които му приписваш...
цитирай
17. tili - vmir, съгласна съм, че добре
13.07.2009 02:57
изметохме ламята триглава. Не зная дали ББ е свети Георги, но очаквам всичко, което трябва, да се случи, за да не ни сочат с пръст вече като най-долното и безмозъчно племе. Както се казва при четенето на св. Писание: Да внимаваме! Поздрав за великолепния пост!
цитирай
18. vmir - 17. tili, да - това е много точно казано,
13.07.2009 07:13
и на мен ми е дошло до гуша от безмозъчни демонстрации на странни табиети, от умопомрачителното самоопияняване от тях, когато всичко ясно подсказва или крещи, че ни водят към катастрофа, но не и за глухите и слепи примитиви, които са ни пробутали за водачи, а на нас ни е дотолкова писнало от тях, че ни е все едно накъде ни водят. Дано да сме приключили с този етап!

За бат Бойко, който си мисли, че да си пожарникар е някакси непрестижно, ще припомня, че навремето да си пожалникар беше култова детска мечта и намирам за чаровно да си останал верен на детската си мечта дори когато е била неактуална, а същото важи и за охраната на низвергнатия Т. Живков, защото даде възможност поне да се опитаме да го осъдим и да осъзнаем безсилието си пред тоталитарната система, която ни направи на трътки и без Тато.


цитирай
19. vmir - 12. viki11, грешиш много - не съм "лъскав лъвчо", а по-скоро проскубано от драките магаре.
13.07.2009 07:35
Напомняш ми зората на демокрацията, когато другарите не можеха да допуснат, че е възможно човек да се осланя на убежденията си и ме причисляваха към какви ли не кръгове, групи и аристокрации, за да си обяснят твърденията ми.

Терзанията ти, чувството за безсилие и несигурността ти не са ми чужди, губил съм човешки живот в семейството си в пряка връзка с безумните икономически експерименти на БСП и ДПС и съм се преситил на управленския им стил на мислене, действие и мурафети, последствията от които трябваше да бъдат оправяни от Костов. Да бяха допуснали друг, скъпа Вики, щом Костов им е толкова омразен и страшен.
Да, ама - не, нали!?
цитирай
20. boristodorov56 - 12. viki11 - Чувал съм, че на 4-ти км. има някаква клиника -
13.07.2009 08:44
трябва да те диагностицират, човече.
То малоумието, особено кърваво червеното,
е неморално и безотговорно.

Винаги съм твърдял, че подобни приказки се гълчат по селските мегдани - за да плашат дебилните пенсионери, но не съм очаквал подобна напаст да цъфне и в blog.bg.

Емоцията - злобата доминира над разумното мислене.
Тва го разправяй в клубовете ви по интереси: за корупционни практики, за пикаене във фонтани след втората бутилка Смирнов, за ограбване на еврпейски фондове, за мокри поръчки, за малоумни некадърни министър-председатели, за рубладжийчета, за червени гестаповци, за безродни еничари и так дальлее.
Понимаеш?
цитирай
21. vmir - “НЕИЗБЕЖНИЯТ” Костов -
13.07.2009 08:57
защото радикалните политици и лустратори бяха отстреляни, а умереният Костов беше демонизиран, за да се не се допуснат или обезсмислят правила или ориентири за добро и лошо, правилно и неправилно, и да може някои да си разтягат границите на понятието “Свобода” както е удобно за групата им.

Костов им е НЕИЗБЕЖНО необходим, защото без него нямаше да има с кого да плашат, а в отношението към него са вложени милиардни инвестиции. А, че влудиха милиони да се чудят боли ли ги, сърби ли ги - много важно!
цитирай
22. thomas - @vmir
13.07.2009 09:12
Демонизирането на Костов беше силно улеснено от самия Костов и корумпираното му обкръжение. Така че не вярвам да са вложени никакви милиарди, най-многото - някакви милиони да са дадени за това бившия преподавател по политикономия да бъде направен да прилича на тъмно син демократ. Но във всеки случай Костов отдавна е извън контрол и с всеки ден, в който не се крие някъде дълбоко в мишата си дупка, нанася непоправими щети на цялата синя идея.
цитирай
23. vmir - 22. thomas, нелепо е да търсиш ангели в ада.
13.07.2009 09:38
Разделителната отлика не е ангел-дявол, а кой не признава утвърдените правила на ада и ги заменя с други. Точно това не искат да допуснат дяволите, на които ада сгрява сърцата като бащино огнище и затова ни удавиха в тяхното "всички са маскари".
цитирай
24. thomas - @vmir
13.07.2009 09:42
Ти не разбираш, че изобщо не им се е налагало да ни измислят това "всички са маскари". Маскарите сами се изявяват, щом грабнат кокала.
цитирай
25. vmir - 24. thomas, това е така, но има една подробност, която никак не е за подценяване:
13.07.2009 09:57
Огромната част от всичко, което виждаме, го виждаме не през собствените си сетива, а през редактираната сетивност на онези, които ни го представят, от която отсяваме според собствената си информираност, която е резултат от много индивидуално стечение на обстоятелства... По тази причина е хиляди пъти по-лесно и удобно човек да се присъедини към сетивата на медиите, отколкото да тръгне да прави собствени проучвания. Тежко и горко на всички, ако медиите са гладни. Но как пък да не са, след като от 5 вестника по комунистическо, за месеци станаха 555? И сещаш се кой направи огромната част от тях, нали?
цитирай
26. flyco - ...
13.07.2009 11:05
Костов та Костов, когато напишеш тема за идеите и не използваш в нея имена може да участвам.
цитирай
27. boristodorov56 - А защо ВИНАГИ се забравя ролята на Държавна сигурност,
13.07.2009 11:08
- много от необяснимите неща в политическата реалност през последните 20 год. се изясняват само погледнати през призмата на червеното гестапо.

Чудя се, смята ли някой, че нещата в посткомунистическа България са оставени на самотек
от КДС и НКВД, и червените гаулайтери са се разбягали като мишки? Кой може да твърди подобна глупост или нелепост.

Сигурно си мислите, че 1996/7 година скачането по улиците свали Виденов? Има ли все още някой да вярва на този стар виц?
Те се плашат само и единствено, когато народа гласува масово против тях, поне една година - докато изкупят свестните и ги превърнат в "матриал" работещ изключително в техен интерес.
цитирай
28. vmir - 27. flyco,
13.07.2009 13:52
Чудесно е да разграничим хората от идеите - всичко действително ставащо започва от идеята, която го движи, идеята, която го дооформя, ускорява, развива или спира. Ако ние нямаме идеи значи, че живеем по чужд замисъл. Това става, когато е подменен смисъла на понятията ни. Това е обширна тема.

Само да кажа, че не съм костовист, но не ми е безразлично в какви условия се поставят политиците в България, най-вече онези, които се опитват да свършат полезна работа. Както всеки от нас има право на нормални условия за работа, без които качеството на работата му спада, така и политиците би трябвало да бъдат поставени в някаква приемлива ситуация, за да бъдат полезни и да не мислят, че от тях нищо не зависи, защото следващата идея е да помогнат поне на себе си. И какви идеи да извлечем за бъдещето ни, след като политиците, които са измъквали България от фалит са мишена на най-мерзки определения и принудени да мълчат, а които са я вкарвали във фалита се самонавиват, че са манна небесна за всички ни?
цитирай
29. vmir - 28. boristodorov56. не не я забравяме, обратното - мъчим се да я забравим, но тя не престава да ни напомня за присъствието си...
13.07.2009 14:56
:(((
цитирай
30. flyco - Re: 29.
14.07.2009 11:33
Разбирам какво имаш предвид. Но такъв е живота, тук, сега. Свобода на словото съществува, следователно всеки има право да я ползва както намери за добре и да си носи отговорността за неправилното и използване. Правова държава сме, следователно всеки може да поиска от съда да му бъде въздадено правосъдие ако се е почувствал засегнат. Хората и тяхното възприемане на живота са съвсем различни неща. Това, което на някой се струва справедливо на друг му се струва кой знае какво и т.н. Всеки си има собствена правда, нали за това са законите, за да изравнят някак различните истини. Имаме ли право да избираме тези, които приемат законите - имаме, тогава какъв е проблема? Според мен той е в подробностите, а именно как избирателите могат да влияят върху решенията на избраниците си. До каква степен такава намеса е допустима, в какви моменти... дълга и широка. При сега действащия модел явно тези граници не удовлетворяват обществото, но те няма да бъдат променени ако то самото не го поиска, въпреки подмяната на понятия и пускането на димки като т.нар. "мажоритарен вот" /просто най-пресен пример/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092688
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031