Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2009 05:25 - МОЛЯ, СПРЕТЕ МАХЛЕНСКАТА ПРОПАГАНДА!
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 1742 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 01.08.2009 09:38


image Ние, българите, имаме странна логика. Използваме фрази, оценки и присъди, които на повечето хора по света не говорят нищо конкретно.

Той продаде .... за .... е толкова често чувана фраза у нас, че вече е престанала да бъде възприемана единствено като контекстно доказателство, че някой е мошеник, измамник и крадец. Чуваме: “Завод, продаден за леви дори без контекст, самата фраза предизвиква асоциации за властваща ненаказуема престъпност, далавери и корупция.

И никаква отпратка към идеята, че Завод, продаден за лев може да е също и израз на достойно за възхищение упорство да се спаси поминък или дейност, която по нормалната човешка логика, правила и закони, трябва да бъде закрита, защото е доказано губеща. Толкова губеща, че цената на предприятието заедно с непласираната му продукция е по-ниска от дълговете му. И на това нашенеца е намерил обяснението” – “Айде, бе!!! Като ма гледаш, как ма видиш? Чи кой ша ти зема нещо на загуба, бееее???. И лъсва цялата идейна пустош на нашенското мислене, което не признава идея, визия, вяра, че едно управление може да бъде по-ефективно от друго, казано обобщено - че можем да планираме и изпълним един ефективен план. (Чи как инак, бееее, секаш сми улави да ни знайм, чи сички са маскари и саму търсат да зааапат кокало!?).

Разбира се, че това мислене си има не само текущите основания, но и условията, които го поддържат непроменено във времето и продължават да генерират основанията за възпроизвеждането му. Разбира се, че точно това мислене е необходимо, за да се поддържа и състояние на ненаказуемост и разбирането, че далаверата и мошеничеството са нещо напълно естествено, нормално и в реда на нещата (щом Костов краде, ние да не сме по-глупави, че да не крадем?)

Не казвам, че е беда, когато бай Пенчо лимонададжията говори и разсъждава по този начин. Защото от него пряко не зависи текущия ред в държавата. Когато обаче управляващи говорят по този начин, просто няма как да не са заинтересовани или замесени в злоупотреби, защото тяхната задача е да спрат злоупотребите и да вкарат в затвора нарушителите на законите преди да са били последвани от други нарушители, а не да ни убеждават, че някой е крал, което си е чисто оправдание за собствените им кражби.

По принцип не гледам телевизия, но снощи отделих време да чуя първите изявления на новия министър на българите в чужбина по Панорама. Гледката беше жалка и отблъскваща. За да не губя време с подробности, ще спомена само, че не се мина без мантрата: Костов продаде БГА колкото за два апартамента”. Е, то бива всичко, бива, ама преповтарянето на тази затъпяваща мантра  от професор и начинаещ министър на дясно правителство, не бях очаквал, кълна се.

Напразно министърът се опитва да издигне собствените си дела като по-значими от целите и задачите на ДС, на които някога се е посветил и в рамките на които по всичко личи, че ще премине целия му живот и делата му. 

Г-н Министре, разбирам защо се правите, че не разбирате неадекватността на оценките си за настоящето. Моля Ви, помислете колко е честно и допустимо това спрямо хората, които не са имали възможността да учат колкото Вас и смятат, че един професор (тъй като издръжката му е поета от данъкоплатеца) е добре информиран, отговорен за твърденията си и не би ги подвел.

...



Гласувай:
5



1. viki11 - От една страна съм съгласна, че трябва да сме по-ясни в определенията, но...!!!
01.08.2009 09:25
много по-болезнен е процесът на съсипване на предприятията и най-вече на Туризма и Селското стопанство - основният ни поминък, и Летище и прочее, знаят се (не всички обаче), а после продаването им на безценица. Ти прекрасно си написал, до какво положение се съсипват.

да бъде закрита, защото е доказано губеща. Толкова губеща, че цената на предприятието заедно с непласираната му продукция е по-ниска от дълговете му.


И да дам и пример Б А Л К А Н К А Р.
Съсипан, купен, за да бъде "вдигнат на крака" и сега на тази купена на безценица огромна площ в центъра на София ще се строи по Германски проект голямо сборище от сгради, наред с най-големия небостъргач у нас.
Еееееееееее, какво да се прави, много е нужно да се закрие Балканкар, защото е губещ.

Нали това чоплим, нали това е "ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ПОТЕНЦИАЛ" И НА великия иВаН кОСтоВ, да съсипва до стотинка, да унищожава и после да купува на безценица.

Ти на чия страна си? Това скоро и децата ще го знаят.

И тази мутра е в учебниците им като добър политик.

Още са ми пред очите лозята край Поморие, една от кражбите му. Ама те са много, просто това е поредната ми изненада. Окупирал е цялата страна. А ти може да провериш, дали съм ПРАВА. Но изпорзвай по-достоверни източници от ТВ и политици.


Радвам се, че мога да се включа в дискусията.
Той и жена му просто крадат и убиват хора с особена наглост. Социално слаби убиват, чистят нацията, искат територия, не хора.
Докато комунистите са чистили хора, които смятат за врагове на управлението, което се прави навсякъде.
Друго е да убиваш за ... малко прочистване, не е ли особено нагло. И то нашите дядовци и баби, които са положили основите на това, което ТОЙ краде.

Айде, да го забравим, докато не му затегнем въженцето. Няма да си развалям деня заради тази сган. Но няма и да го изпускам от очи.
Съветвам и вас, Чили не е утопия. И там един луд е започнал всичко.
Бъдете по-умни.
цитирай
2. viki11 - Ако искаш да спрат кражбите
01.08.2009 09:29
хвани Костов и го Н А К А Ж И
показно и за назидание.

И спри да очакваш, че ще забравим престъпленията ВИ, само защото е минало време!!!

Това за Летището ще го разказвам и на внуците си, и ако останат живи внуци на Костов, ще ги соча с пръст, че са изчадия на САТАНАТА!!!!!!!

Не подценявай силата на народа и силата на НАШАТА ПАМЕТ!!!
ПОНЕ МОЯТА.
Ако твоя приятел, костов, не ми свети маслото, защото точно това желае с живите същества, които не са като него нагли и безочливи.
цитирай
3. viki11 - И най-важното,
01.08.2009 09:31
щ ом оставяте Костов да краде и убива безнаказано, всичко могат да го правят. Има си демокрация. До доказване, че той, Костов, Е ПРЕСТЪПНИК!
И официалното му наказание.

Това да ти е ясно.
Мръсниците трябва също да си знаят гьола.

А сега отивам да се повеселя, докато не му виждам тъпата физиономия и не отварям учебниците, където той се блещи и си е издалаверил, да го хвалят пред поколенията-мръсник!
цитирай
4. vmir - Кажи си, Вики, кажи си да ти олекне от товара.
01.08.2009 09:44
Но не очаквай да се съглася с оценките ти, които прекрасно допълват твърденията на г-н Министъра. Дано и г-н Министъра те прочете, за да види какъв резонанс предизвиква у една раково болна жена с метастази, белким се сети да ти помогне...

Само имай предвид, че летището, заради което ще сочиш Костов и на внуците си като "изчадие на ада", (че го е продал за 150хиляди долара), беше планирано за ликвидация от Виденов, при което няма как да се получат и мизерните 150 хиляди...
цитирай
5. krotalka - Омръзна ми,
01.08.2009 10:06
всички негативни неща и далавери да се приписват на Костов!!! Не ми е любимец, но се преувеличават далаверите му. Други направиха много по големи шашми и се крият.
Неприятно впечетление прави, очернянето на противника, за да излъскаш собствения си имидж!
"Не виждат гредата в собствените си очи, а гледат сламката в очите на противника"
цитирай
6. vmir - Привет, Кроти!
01.08.2009 10:11
И на мен ми омръзна, ама нали е реалност, все си повтарям, че простоти.та по хората ходи... :)
цитирай
7. vmir - Viki, ще черпиш -
01.08.2009 10:13
гласувах ти 7777 !!!
:)))
цитирай
8. bovari - пиша за втори път...
02.08.2009 14:29
учудвам се, че не излезе коментара ми
проба, проба:)))
не защото ще казвам голяма умнотия, но защото е коментар в този блог, ще напиша отново

Необяснимо остава защо досега не се намери синдикалист и хора от самия "Балкан", които да осветлят цялата истина-да кажат фактите, техните позиции към момента, в който "Балкан"беше пред фалит. Защо всички мълчат? Защо това продължава толкова години???Заради ленност, защото не ги касея вече тях? Защото трябва да защитят истината, а тя ни ги ползва вече?? Така половината истина може се употребява от един или друг човек, според неговите нужди- както в случая се ползва от Б.Димитров.
/ настоящият социален министър е национален лидер на "Подкрепа" има трибуна да бъде чут и разбран, ако иска може да говори/
Радеем за истината, само когато е нужна за лична изгода, затова и гражданското ни общество не се случва-няма солидарност.
Добрият професионалист не винаги е добър лидер.
В обществото ни днес липсват морални стожери, личности, които са безспорен авторитет.....изобщо се замислям като трябва да посочвам имена. Има ги, но ги пазя за себе си.
цитирай
9. vmir - Привет, Бовари!
02.08.2009 14:42
За мен си добре дошла, но вероятно някой подлец не мисли така. На мен ми изчезна преди малко коментар от блога на raylight.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092545
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031