Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2009 08:04 - АКСЕЛЕРАЦИЯ
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 11105 Коментари: 69 Гласове:
14



image Вчера обикаляхме за обувки на сина. Оказа се, че №45 му стиска, а 46 не успяхме да намерим никъде.  Накрая след доста лутане, все пак го обзаведохме с 45, след като попаднахме на много продълговат модел и се сетихме, че може и аз да оползотворя покупката. Започвам да вярвам в теорията за акелерацията. Не знам къде ще му търся обувки нататък. Вече ми е подарявал отеснелите си обувки а още не е навършил и 13 години!

....


Тагове:   акселерация,


Гласувай:
14



1. feq - Разбирам те, Воймир, и ние имаме същия проблем...
15.08.2009 08:14
дъщеря ми е на 14 години и носи обувки №40 при това е момиче и има плоскостъпие. Ужас!

Това е от храните, които ядем с подобрители, консерванти и подсладители...

А аз винаги съм се чудела на японците, които измъчват малките деца да ходят в дървени обувки, за да останат малки стъпалата им. Нали малкото стъпало е символ на грация...

Боже, като я погледна в краката - истински плавници :(((
Мъка, мъка...
цитирай
2. vmir - Привет, Феичке!
15.08.2009 08:18
И аз така разсъждавах и го поощрявам всячески да ходи на плуване, да може да си оползотвори естествените плавници за нещо полезно...
цитирай
3. dadide - :)
15.08.2009 09:49
В едим момент, който ще е скоро стъпалата ще спрат да растат и ще започнат други части от тялото да се удължават и нарастват :) Споко! ;)
цитирай
4. allbi - да така е
15.08.2009 10:07
и моите госпожици ме надраснаха :))

по-едро е това поколение от парниковия ефек ли?
от що ли :)

обаче щом се отнася до децата ни естествено е ефект, а не дефект ...
цитирай
5. krotalka - Погледни от веселата страна на нещата,
15.08.2009 10:15
ще си имаш нови обувки по-често.
Но като цяло, това е новото поколение - надрастват ни!
цитирай
6. feq - Привет, Воймир, не само краката растат...
15.08.2009 10:59
и грижите;
и тревогите;
и притесненията също...

Да са ни живи и здрави!
И нека Бог да ги пази!
цитирай
7. bovari - Хубаво е, да е така.
15.08.2009 16:24
Не само на ръст да ни надминат, но и по ум и слава/макар последното да е чиста суета/.
Поздрави!:)
цитирай
8. vmir - 3. dadide, Благодаря!
15.08.2009 17:07
dadide написа:
В едим момент, който ще е скоро стъпалата ще спрат да растат и ще започнат други части от тялото да се удължават и нарастват :) Споко! ;)


Хубаво е да порастне още, но изчислих, че ако продължи да расте с темпа от последната година, преди да е навършил и 16, вече ще е станал над 2.20 метра. Ами ако ускори растежа?
цитирай
9. vmir - 4. allbi,
15.08.2009 17:10
allbi написа:
и моите госпожици ме надраснаха :))

по-едро е това поколение от парниковия ефек ли?
от що ли :)

обаче щом се отнася до децата ни естествено е ефект, а не дефект ...


Че нали все им пожелаваме да порастат голееми! :)
Освен да преосмислим пожеланията си...
цитирай
10. vmir - 5. krotalka,
15.08.2009 17:15
krotalka написа:
ще си имаш нови обувки по-често.
Но като цяло, това е новото поколение - надрастват ни!


Кроти, и аз това си повтарях и ми ставаше драго, но снощи си дадох сметка, че ако продължи така с растежа, сметката скоро ще пропадне...
цитирай
11. vmir - 6. feq,
15.08.2009 17:16
feq написа:
и грижите;
и тревогите;
и притесненията също...

Да са ни живи и здрави!
И нека Бог да ги пази!


От твоите уста, в божиите уши, Феичке!
цитирай
12. vmir - 7. bovari,
15.08.2009 17:18
bovari написа:
Не само на ръст да ни надминат, но и по ум и слава/макар последното да е чиста суета/.
Поздрави!:)


Привет, Бовари,
ще се насиля да си преглътна суетата, пък може и да успея! Поздрави! :)
цитирай
13. pegas08 - Чул съм, че Гаринча,
17.08.2009 22:47
носел голям номер, Нетцер също, пробвай с футбол. Видя се , че от Бербо не става нищо!
цитирай
14. vmir - 13. pegas08, ох вече го вербуваха за баскетбола и сега всеки
17.08.2009 23:02
ден ходи на тренировки, а аз се ядосвам, че не остава време за плуване...

Иначе няма начин с тези лопати да не улучва топката...
цитирай
15. panazea - Децата са си хубави !
18.08.2009 15:08
Я не се притеснявайте. Те изведнъж израстват . Моето момче имаше още като бебе дълго стъпало и му виках Патагонец=дълго стъпало . А пък стана добър плувец и даже спасител . Тя природата си знае работата. Привет!
цитирай
16. vmir - 15. panazea,
18.08.2009 18:03
от твоите уста, в божиите уши!
Привети!
цитирай
17. ka4ak - vmir -Здрасти!Аз поне имам лично впечатление!
19.08.2009 10:47
Да ти е жив и здрав,направо чак ти завидях/благородно/!Прекрасно момче имаш и дано повече родители са като теб!:)))
Пък нека обувките да са проблема!
цитирай
18. vmir - Прав си, Качак, благодаря ти, че ми го напомни!
19.08.2009 13:54
Колко незначително е това в сравнение с всичко възможно по-лошо и колко неразумно е да го приемам за сериозен проблем! Точно както в поговорката: “Искаш ли да забравиш за проблемите си, просто си обуй тесни обувки!”
Наистина, който не цени навреме което има, ще го оцени когато вече го няма.
Поздрави и много радости и на теб! : )))
цитирай
19. анонимен - Добро утро, Воймир!
20.08.2009 08:27
Бял кахър е това с краката, да ти е жив и здрав, пожелавам му да те надмине по всичко, което ти не си успял да постигнеш...
Приятен ден!:)
цитирай
20. vmir - Благодаря, Виши!
20.08.2009 09:01
Тази сутрин установих, че юнака е изчерпал дължината на матрака със стандартната дължина от 185 сантиметра. Този човек напредва с часове - главата му опира в раклата от единия край на матрака, а краката му стърчат от другия край. Току-що построих графика в ексела от 7-8 белега датирани на рамката на вратата през последните 2 години, еми зависимостта си е линейна и стръмно нагоре без изгледи за завойче и застой, а опцията "прогноза" сочи 220 сантиметра когато навърши 16 години. ( Стига да не ускори растежа, което май става в последните месец-два). Щерка ти и тя ли така се движи?
цитирай
21. анонимен - Хм, даваш ми чудесна идея, Воймир,
21.08.2009 01:22
ще я приложа, че и аз събирам от доста време чертички... но мисля, ние нямаме проблеми с хормона на растежа, а по-често с този на щастието и на послушанието. Съвсем други неща ни тресат...Проляхме първи любовни сълзи, написахме първи стихове, аз лично успявам да я убедя, че ушето е много по-красиво с една дупчица и чиста обичка, отколкото със седем-осем...че такава на пъпчето е красиво, но веднага след това изнасям тирада за възможни усложнения и възпаления след всеки пиърсинг...Че поради преходност в модата все пак е по-добре да си направи временно тату... нека опита, щом иска ... Важно е да се спечели доверието, после е по-лесно.За съжаление не ми достигат компютърните знания, за да контролирам висенето в интернет и влизането в различни сайтове. Като добавя, че за добрата си линия дъщеря ми си подбира и храната, която консумира, и следи за всяка извивка, гънка и изпъкналост, да ти кажа, че днес тийнпроблемите за подрастващите от различен пол са доста многообразни ;)
Общото е, че акселерацията им влияе не само на краката, а и на "главата" и често е с обратен знак от някои неща, които познавахме ние ... във времената на информация и технология, много от децата остават в крайна сметка достатъчно неграмотни, за да се получи нужното интелектуално качество на живот!А много от тях стават "възрастни" във физическо или психологическо отношение още съвсем млади... Може да си пишем още много по темата нататък, в момента се сетих за което виждаме из улиците... а засега лека нощ от мен!
цитирай
22. vmir - Добро утро, Виши!
21.08.2009 07:10
Моя е още малък за забежки по модите. Засега се проявява като нещо средно между консерватор и спартанец, който се интересува само от спорт, компютри и игри в двора, а това много ме радва, защото сам си намира баланса в заниманията, без да се пристрастява прекалено само в едно нещо. Имаме проблем с четенето и не, че съвсем не чете класика, но нагласата му е към текущи въпроси като превръщане на компа му в частен сървър, правене на сайт за регистриране на юзърите му, администриране на форума му и разни подобни, а как да прави всичко това си го намира директно и на момента в нета, а четенето на книги си остава някак странично занимание, за което трябва да му се напомня, защото винаги се занимава с нещо си. На всичкото отгоре е толкова безпроблемен и самонабавящ си необходимата му информация, че често се чудя не пропускам ли да се включа в оформянето на представите му. Напоследък толкова внезапно израстна, че още не смогвам да се отуча да го наричам “дребен”.
Приятен ден! :)))
цитирай
23. анонимен - Привет, Воймир,
21.08.2009 20:36
Добре, че поне нямаш моите проблеми, за момичетата основната ни грижа е ранното им полово съзряване, за момчетата явно растежа нагоре, вървят едни гиганти по улиците...твоя не е изключение!
Наскоро слушах в едно предаване за група австралийски учени, стигнали да извод след проучвания, че високите хора имат доста по-голяма успеваемост, даже и откъм заплащане, дължащо се най-вече на факта, че те съумяват да демонстрират по-добро самочувствие и така получават съответната му реализация. Кой знае у нас как е в действителност, но аз за всеки случай да те посъветвам да се поинтересуваш за рязкото израстване на синчето ти. Възможно е да получи болки и проблеми в костите на долните крайници ... има доста информация в интернет, намери време като грижовен баща, особено ако продължава да расте в темповете, от които се опасяваш!

Честито ми, Воймир, аз съм 70 000-ият ти посетител!:)
цитирай
24. vmir - Благодаря, Виши! Поздрав за теб: http://www.youtube.com/watch?v=rO8JWbG6bVw
21.08.2009 23:02
Ще проверя какво се случва, едното е, че му се появиха стрии по гърба от бързото разтягане на кожата.
А за успеваемостта според мен не е така, поне, защото ръста отваря голям апетит, а заплатата не се влияе от апетита. Същото е и с обувките, дрехите, мебелите - все водещи до използване на повече суровини за изработването. Жизненото пространство и разполагането на нестандартните кревати, гардероби и врати - също е свързано с повишени разходи... :(((

И още нещо - когато всички те виждат, не върви да шмекеруваш и да ставаш за смях на кокошките. Също и лесно те вземат на прицел. А когато се слееш с пейзажа, можеш да си позволяваш далеч повече волности...
цитирай
25. анонимен - Добро утро, Воймир, много си готин!;)))
22.08.2009 08:11
Стрии?! Има доста мазила, дискретно се намеси, защото може да останат белези...Значи съм права, представи си вътрешно какво се случва със скелета...
Иначе съм съгласна с разсъжденията ти за разходите на живот за високите хора само донякъде, по отношение на храната примерно, и то за нашите условия, в "конфекционалното" производство на дрехи, обувки, мебели и прочие няма съществени разлики...
Благодаря за поздрава, обичам тази песен, в чест на новия ти аватар ще постна при мен нещо със съвети, ако ще воюваш, да си подготвен!
Весел уикенд!
цитирай
26. vmir - Добро утро, благодаря Виши!
22.08.2009 09:28
Конфекцията в много случаи решава въпроса, но пък когато свикнеш да ти спасява положението, намира начин да те изненада неприятно с внезапна липса без идея за срока на запълването й, а степента на хазарт се засилва. Една от досадните ситуации е липсата на достатъчно място между седалките на обществени места или в кола. Няма да забравя как си спечелих омразата на един бивш мой учител, ходихме на някакво състезание, но аз като се заклещих на излизане от колата му и докато успея да се измъкна и му съсипах част от тапицерията, притесних се ужасно, почти като да бях в смъртоносен капан заклещен... Няма начин да не се сещаш какъв бич Божий се явявам за домакинята в готварската й дейност с този ужасяващ апетит... двойно по-големи тенджери, двойни продукти, двойно готвене, чак аз се ужасявам от апетита си ... :(((

Весел уикенд! :)))
цитирай
27. анонимен - Абе, какво става, не мога да разбера кога се шегуваш и кога си сериозен...
22.08.2009 10:15
за къде се въоръжаваш с тази джанта, и мечът сигурно ти е дървен...
Весел уикенд и за теб!:)))
цитирай
28. vmir - Това е копие и то стоманено, Виши, при това - страшно, защото е пригодено да
22.08.2009 10:23
изтръгва сърцата на враговете. Ако не вярваш, ще го снимам отблизо да се увериш, ти само кажи и ще я сложа тук всички да видят най-страшното копие в историята.
Говоря, както винаги, разбира се, съвсем сериозно.... Просто кажи...
цитирай
29. vmir - Бе ти да не побегна от ужас? Това за сърцата се прилага само за враговете. Чакай малко, ще го снимам
22.08.2009 10:49
да не си помислиш нещо... ей сегичка, няколко минутки само...
цитирай
30. анонимен - И откъде го имаш това копие, изглежда внушително?
22.08.2009 11:15
Като си почнал със снимките, дай и на купичката, която си нахлупил!;)
цитирай
31. vmir - Купичката и щита не са чак толкова интересни, но виж сега снимките
22.08.2009 11:25
и се сети как се изтръгва сърцето на врага като с тирбушон:

http://vmir22.hit.bg/kopie001.jpg

http://vmir22.hit.bg/kopie002.jpg

http://vmir22.hit.bg/kopie003.jpg

http://vmir22.hit.bg/kopie004.jpg

Ето това е!

Ох, да тичам навън, че мургавите нападат, а нашите копия са на свършване...

Приятен уикенд!
цитирай
32. анонимен - Благодаря, Воймир!
22.08.2009 11:37
В интерес на истината, отива ти, дано никога не го използваш по предназначение ... баси, пак ли те крадат, тия не ви оставиха на мира!:(
цитирай
33. vmir - Да, Виши, последната седмица подновиха набезите,
22.08.2009 12:09
все още главно си припомнят и уточняват наличностите отпреди изборите. Не знам кой ги праща, но вече всеки ден са тук.

И не ми обиждай войския шлем, някога дамите може и да са готвили в тях или да са ги ползвали нощно време за специфични свои нужди, но което е на главата ми в момента поне изпълнява функциите на шлем и моля за почтително отношение към подобен инструмент на непобедимостта...
цитирай
34. анонимен - Добре де,
22.08.2009 12:34
с огромни усилия оставам в сериозна почтителност към тази зелена, метална /явно/, древна достолепност ... Спокоен уикенд от мен!!!
цитирай
35. vmir - Благодаря за точното отношение към жизнено важния атрибут!
22.08.2009 12:39
Ще търся начини да ти се отблагодаря за усилията! :)))
цитирай
36. анонимен - Ми не се хили ти, за да спра и аз, Воймир!
22.08.2009 13:20
Между другото този атрибут на испанците е удивлявал страшно много ацтеките, които са ги мислели за полубогове, защото също никога не били виждали и коне, освен металните копия, щитове и шлемове на Кортесовите завоеватели... чудели се какви са тези тенджерки на главите им, в които никога не готвят!:)))
цитирай
37. vmir - Вече съм си прибрал усмивката на скришно място
22.08.2009 15:31
и стоя напълно сериозен. Даже ти пращам сериозен поздрав:

http://www.youtube.com/watch?v=Cts0EUHW4W4
цитирай
38. анонимен - Добро утро и благодаря!
23.08.2009 09:10
http://vbox7.com/play:fa378c3b
:-)
цитирай
39. vmir - Благодаря, Виши!
23.08.2009 11:29
http://www.youtube.com/watch?v=iLi_osYNsOU&feature=related
:-)
цитирай
40. vmir - Поздрав за Ина за 12345 – тия ми глас:
23.08.2009 12:54

http://www.youtube.com/watch?v=tlVnP141-kY&feature=related
цитирай
41. frina - :)
23.08.2009 15:29
Хехе, аватарът е убийствен , поздравления.:)))
цитирай
42. vmir - Фрина, просто не знаеш колко лошо гледам понякога.
23.08.2009 17:52
Вярно, тук съм малко войнствен, но дружелюбен. Веднъж с поглед скъсах стоманено въже за самосвален кош. Благодаря ти все пак!
цитирай
43. frina - :)
23.08.2009 18:17
Mного се изкефих наистина.:)) Ти ако с поглед късаш стоманени въжета, какво ли ще е ако развъртиш меча?:))))
цитирай
44. feq - Щом Войнолюб се готви за бой работата е твърде сериозна...
23.08.2009 18:24
А къде се скри Миролюб?

Мога да ти услужа с ризница от музея, за повече ефект... доста интересен кулаж се е получил.

Поздравления!
цитирай
45. vmir - Фрина,
23.08.2009 20:51
Задаваш много уместен въпрос. И аз си го задавам... :))))
цитирай
46. vmir - Феичке,
23.08.2009 20:54
нека първо да се разберем - тук няма никакъв колаж! Аватара е само рисайзвана 100% автентична вчерашна снимка, по която не е променено нито едно пикселче! Нищо в героичния ми вид не е измислено. Просто съм си такъв.
цитирай
47. feq - Ужас... ще изплашиш гаргите, Воймир!!!
23.08.2009 21:42
съвременния войн на 21 век???
цитирай
48. frina - :)
23.08.2009 21:46
Воин или не, Войнолюб си има завидна физика, уаууу:)))
цитирай
49. vmir - Феичке,
23.08.2009 22:14
Мерцедесът в случая едва ли олицетворява съвремието. В случая аз правя услуга на Мерцедес като го рекламирам. А иначе за последните три дни от седмицата два пъти разбиваха гаража с колите ми, а аз не обичам чак такъв интерес.
цитирай
50. vmir - Фрина, правилно забелязваш, а мога да комбинирам завидната си физика и
23.08.2009 22:17
с лоши погледи към лошите. :)))
цитирай
51. feq - Странен войн...
23.08.2009 23:53
комбинация от:
Рамбо - 4;
Боримечката;
Марк Антоний;
Спайдърмен...

някак си много глобален ми изглеждаш, Воймир;)))
НАмиг и лека нощ, войне!
цитирай
52. vmir - Е, те това е от глобализацията вече, Феичке!
24.08.2009 06:49
;-)*
цитирай
53. frina - vmir,
24.08.2009 12:59
е, вече ме хвана страх, ще внимавам да не гледам лошо:)))
цитирай
54. vmir - Фрина, ти си душичка.
24.08.2009 13:07
Чувствай се свободна да гледаш както си искаш, а ако случайно гледаш лошо, ще направя изключение специално за теб.

(Брей, ама аз май много съм ви наплашил, май ще трябва да правя още успокоителни изявления?)
цитирай
55. vmir - Успокоително изявление 1 (до лошите):
24.08.2009 13:14
Уведомявам всички лоши в квартала, че временно могат си отдъхнат, защото през следващите 3 дни ще отсъствам от града. Петъка обаче ще бъда отново тук и ще ги държа изкъсо под око и отговорни за нередностите. Надявам се отсъствието ми да им даде добър повод за размисъл относно бъдещите им изяви...
цитирай
56. vmir - Успокоително изявление 2 (до Вишничка и добрите):
24.08.2009 13:23
Извинявам се, че в препирнята, вместо бойно копие погрешка съм взел сонда за вадене на почвени проби. Следователно, което казах за ваденето на сърцата, да се разбира за вадене на почва.

Моля за извинение.
цитирай
57. анонимен - Няма нужда от никакво извинение, Воймир...
24.08.2009 16:08
Важни са уменията, каквито безспорно имаш за всяка "борба" и на всеки "фронт"?!
Така, че нещата са наред и чудесни...ГУШ за всяка кауза ... аз не съм от плашливите!
цитирай
58. frina - vmir,
24.08.2009 17:21
аз не гледам никога лошо, стига да не ме дърпат за опашката.:))
А и с тази физика не ти трябва да въртиш мечове, едно по-силно гушш и сме дотам.:)))
цитирай
59. vmir - Благодаря, Виши!
24.08.2009 17:35
Поздрав от сърце за теб:

http://www.youtube.com/watch?v=FazAncc_2Bg&feature=related
цитирай
60. vmir - Привет, Фрина!
24.08.2009 17:38
Ще гледам да не те дърпам за опашката. Знам, че трябва да внимавам с гушовете, ама пуста разсеяност...
цитирай
61. анонимен - Благодаря!
24.08.2009 20:04
Да се пазиш, където ще ходиш!
Лоши има навсякъде, уви...
цитирай
62. vmir - Благодаря, Виши,
24.08.2009 20:42
но първо на първо, почти всички хора понастоящем са добри и кротки, второ на второ - мен никой никога не ме напада, и трето на трето:“Чер гологан не се губи”...
цитирай
63. анонимен - Аве, Цезарю!;)
25.08.2009 10:29
Ми няма как, замръзваме кротко на място ... по разбираеми причини ... както се видя, достатъчна е една обезоръжаваща светкавица от хубавите ти сини очи. Гуш, чаровнико, отиващите на смърт те поздравяват! А ти пак си внимавай и не се разсейвай, със сондата също!:-)))
цитирай
64. vmir - Ах, ах, ах, любима, моя Вишничка!
25.08.2009 14:32

Казвал съм го доста пъти досега,
че поне от Хубавата Елена, засега,
войните кръвожадни се случват по света,
когато смесват се очи с държавните дела!

http://www.youtube.com/watch?v=-FjvBN0Y3kc

p.s. Разбира се, че ще внимавам, благодаря за напомнянето...
цитирай
65. vmir - Аве, Виши, било то значи така:
25.08.2009 15:19
Докато Цезар бъхти се далеч в държавните дела,
любимата му Виши си устройва буйна веселба:

http://vishnichka.blog.bg/drugi/2009/08/25/dzen-terapiia-za-stradashti-ot-jegite-.385539
цитирай
66. анонимен - Аве, Цезарю,
25.08.2009 16:05
за любовта всевечна спокоен ти бъди,
та котенца сме ние и обичаме игри,
затуй в покоите, сред робините поспи,
а после руйното вино, сладко си пийни...
:)))


Уплаши ме, ей, че ще фърчат глави и словесни стрели, но виждам, че всичко е наред...

Поздрави, Воймир, можем вместо котенца да сложим блогъри или божествени!;)
цитирай
67. vmir - Споко, всичко е вече под контрол, скъпа Виши.
25.08.2009 22:59
Можете да си лудувате с Никита на воля...
Не е толкова важно как ще се наречете, по-важното е, че покрай мен и вие ставате божествени...
цитирай
68. анонимен - Добро утро, божествений...
26.08.2009 07:33
Хммм, благодаря, връщам балоните в градината!Завидно настроение притежаваш, имам да уча още много!;)
Ако можех да пътувам из онези времена, щях да помоля Орфей да дрънне на небесната си арфа един тържествен акорд в твоя чест, за да е пълна хармонията ни...
Хубав ден и лека работа!:)))
цитирай
69. vmir - Благодаря, божествена!
26.08.2009 08:04
Лека работа и на теб! :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092813
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031