Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 00:10 - Е, ЧАК ПЪК ТАКАВА ЛЮБОВ???
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 3846 Коментари: 25 Гласове:
11

Последна промяна: 01.09.2009 15:19


image Известна е непреодолимата любов на кубинския (бивш братски) народ към социализма. Неслучайно преди няма и 20 години другаря Кастро заяви, че ще потопи острова, но няма да позволи да се откаже от него. И ето, днес чета във в-к Телеграф, зашеметявам се от прочетеното толкова, че отказвам да вярвам на ушите си, уверете се и вие:  

image 

Досега не подозирах, че любов с подобна сила е възможна...  Горките братя Кастро – слуги на толкова романтичен народ... Какво ярко доказателство, че любовта не зависи от имането...

image

Гладна кокошка просо сънува:





Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Не, не се подигравам на кубинците.
28.08.2009 07:47
Дори се радвам, че няма още по-млад брат Кастро. Не знам как стои въпросът с наследниците му обаче. Доколкото си спомням, любимата му щерка май беше успяла да избяга в щатите, което ми изглежда успокоително...

Интересно кога ли ще отпадне и ел. енергията, вероятно с амортизацията на ел. станциите, а не планират закриването им, защото вероятно са ги оставили докогато издаянат, за по-дълго...
цитирай
2. анонимен - Добро утро, ми и аз да кажа : Горките ... и хората, и животните!:(
28.08.2009 09:23
В тези кубински неволи сигурно ще затворят и онова световноизвестно кабаре, радващо милиони туристи и зрители, знаеш, че много не коментирам политика! Кризата май няма да прости на никой, камо ли пък социализЪмът ... а из общественото пространство се разнесе мълвата за получено послание от отвъдното.
„Пролетарии от всички страни, извинявайте!Ваш Карл Маркс”
;)
цитирай
3. vmir - Наистина: Горките добичета!
28.08.2009 15:02
цитирай
4. анонимен - Ааа, разби ме с този аватар и веднага ти се усмихвам,
28.08.2009 15:06
виждам, че макар и претрупан с работа, си в кралско настроение, сигурно пълниш памперса ;))), напъвай миличък, а от мен Бравоооо!!!:-)))

Сега ще ти донеса нещо подкрепително:
http://vi11.hit.bg/blueberry-cheesecake-ice-cream.jpg

цитирай
5. vmir - Позна, Виши!
28.08.2009 15:19
Чакат ме за свършване и други дела от световноисторическо значение...
Благодаря!
цитирай
6. анонимен - Стискам палци и плодотворен уикенд!
28.08.2009 15:26
Все пак като се налудуваш с гърнето със жълтиците ;), върни предното страшилище, че вече ми липсва!:)))
цитирай
7. vmir - Благодаря, Виши, обаче нищо не обещавам.
28.08.2009 15:47
Работата е, че онзи аватар ме кара да се чувствам задължен да набия някого, а аз по природа съм миролюбив и не обичам да бия някого без сериозна нужда.
цитирай
8. viki11 - Мога да кажа само,
28.08.2009 20:31
че се учудвам, защо на нас ни липсва трезва преценка и борба в името на това, да се пъчим, че сме напреднали в техниката! Трябва да се гледа по-пълно на нещата, а не ограничено, както у нас.

Както прочетох, вече са ни направили васали. Скоро изцяло ще станем зависими от МВФ. Слуги на капиталистическото ядро, което изпускаше юздите... за малко! И му трябваха наивници да им слугуват и да бъдат изиграни заради склонността си към лукс и претенции за величие и модернизация.
В противен случай и ние щяхме да си поддържаме селското стопанство и туризма и да не ставаме васали на някого! Пък било то и с рало и плуг!
цитирай
9. vmir - Вики, да бъдеш горд великан и икономически пигмей едновременно едва ли е устойчиво състояние.
28.08.2009 21:13
Пари трябват за всеки целенасочен напредък в обществото, включително и за стабилизирането му, а парвенющината е, която ги използва за показно самодоказване. Историята на техниката и технологиите е също и история на начините да се удовлетворява потреблението с все по-малко разходи и човешки труд. Връщането назад е не само отказ от постиженията на цивилизацията, но и вторично преструктуриране поради връщането към стари проблеми, в случая внедряване на ваксини, болести, ветеринари, инвентар, забравени превозни средства и начините за използване и поддържането им, огромни допълнителни помещения за животните и фуража им и т.н, все неща и грижи, които трябва да се вземат от хората, за да се осигурят на животните, които ще работят вместо машините... Нима вярваш, че цялото това деструктуриране ще бъде търпяно до безкрайност заради криворазбрания курназлък? На гол тумбак - чифте пищови?

http://vbox7.com/play:a228f87c
цитирай
10. vmir - Добавих към постинга и клипче, направено от любопитен англичанин,
29.08.2009 07:52
който отива в Куба и се качва на камион превърнат в автобус, за да се запознае на място със странните твърдения, на които почива въпросната концепция за връщавнето към воловете. В клипа млад научен работник от университета в Матанзас, посочвайки енергетичния еквивалент на храната разяснява на любопиткото, че животинската тяга е 25 пъти по-ефективна от тракторната и, че с помощта на воловете, могат да се произведат огромни количества храна без разход на енергия!

За незапознатите с английския език и социалистическия едностранчив начин на мислене ще добавя от себе си единствено, че колкото и важно да е количеството на енергията за индустрията, стопанството и благосъстоянието, за рационално мислещи хора тя никога няма да стане решаващия показател за оценяване стойността на храните, защото човешкия организъм преработва храната в енергия, а не енергията в храна.
Горките хора, горките животни!!!
цитирай
11. vmir - Клипчето е и добра демонстрация как се осъществява личния просперитет при социализма -
29.08.2009 08:15
с несъкрушима вяра в светлото бъдеще дори, когато всичко отива на явен провал. Защото Партията е непогрешима по закон и презумпция и вярата в нея се възнаграждава щедро, а невярвашите – да духат супата, докато все още я имат...
цитирай
12. анонимен - Съгласна, Воймир, добро утро на бузанчо!:)))
29.08.2009 10:03
Ще го видя клипчето, а на теб приятен уикенд!
цитирай
13. vmir - Добро утро и на теб, Виши!
29.08.2009 10:13
Виж го, клипчето е потресаващо с тоталното оглупяване, до което може да се стигне, когато политическата система е еднопартийна, затворена и без алтернатива. "Аз съм напълно убеден, че с този вид земеделие, ние ще можем да изхраним нашето население" - скромно заявява ученият. Защото, ако наистина 80% от храните се внасят, значи ще им трябва само 5-кратно повишение за да изхранят населението, но той във филмчето говори за 25 пъти значи, освен, че ще се изхранват, ще имат в добавка и 5 пъти повече храна от необходимата, а това ми намирисва на дъмпинг и заливане на световните пазари с ефтина земеделска продукцияяяяяя......... - рай за гладните, фалит за богатите...

Приятен уикенд! :)))
цитирай
14. анонимен - Благодаря, Воймир, целувки за бузанчо!
29.08.2009 14:17
Даже няма какво да добавя към думите ти, всичко е точно, както го обясняваш...
цитирай
15. vmir - Но, това не е всичко, бузанке!
30.08.2009 04:52
Щом заменим тракторите с биволи, много трудно ще запазим съвременните зърнокомбайни, защото те се използват месец-два в годината и няма как да се задържат сервизните бази само за този период, тъй като тракторите ги няма, за да оправдаят целогодишното им съществуване. От тук ще трябват коне или мулета за жътвата, ето виж как:

http://vmir22.hit.bg/harvest01.jpg

Както камионаджиите, трактористите ще пригодят ремаркетата на тракторите за превоз на хора и ще отидат в градовете за да спестят нуждата да се купуват нови автобуси. Това разбира се, ще бъде преходен процес за научаване на хората да не се разглезват с обществен транспорт, а да разчитат на двата си крака, и когато тракторите изчерпят жизнения си път, трактористите ще бъдат връщани на село да карат биволски впрятове или да помагат на титулярите. (На най-изявените от тях ще бъдат връчвани файтони с конски впрягове, за да пренасят богаташите и багажа им.) Един път създадена, обслужващата структура на животинската индустриална мощ (с необходимото животинско здравеопазване и права) ще е в състояние да създаде нови работни места и за други животински видове, на първо място – гълъбите. На гълъбите ще бъдат поверени пощенските услуги и десетки милиони есемеси, които сега кубинците не могат да си позволят.

http://vmir22.hit.bg/poste.jpg

Гълъбите ще внесат нова свежест и романтика в отношенията между хората и ще ги спасят от най-голямото зло, пробутвано на хората от алчните за печалби капиталисти – компютъра, като върнат живия човешки контакт.

http://vmir22.hit.bg/poste02.jpg

Нататък ще става все по-романтично, а хората ще се организират в задушевни малки общности, изнесени в пазвите и полите на майката-природа, в китни колибки или кокетни наколни квартири, а най-късметлиите ще почувстват свободата на живота в пещерите.
цитирай
16. анонимен - Добро утро, бузанчо, това направо си е за отделен пост!:-)))
31.08.2009 08:57
Ох, чудя се откъде да я захващам, но така си описал идилично селото, хората, гълъбите, романтиката и любовта, че ми се прииска да отлетя за твоите фантазии, третата е покъртителна и истинско предизвикателство за всички женски способности ;))) ... и да почувствам как всички земни радости се сбъднаха, а в човешките взаимоотношения започват да царят (под неустомия и жарък поглед и разумното ръководство на бузанчо), хармония, топлота, вълнуващи трепети, мирис на зелена трева, палачинки и горски ягоди, където и суперкоравосърдечните страшилища ще забравят всеки гняв, ще запашат най-миролюбивите атрибути на властта:

http://vi11.hit.bg/3001.jpg

а на мъжките им неописуеми прелести, изпъкващи още повече на фона на горепосочените в коментара ти разнообразни идеи за все по-пълното задоволяване потребностите и апетита на всички влюбени и гладни ;) ... и омайните аромати, носещи се от паланка на паланка, нито едно женско сърце няма да може да устои...
Благодаря ти от сърце, Воймир, лека и спорна седмица от мен!:-)*
цитирай
17. vmir - Благодаря, Бузанке, отново си се погрижила да бъда най-чаровния и напредничав
31.08.2009 15:12
в новото ми амплоа на пещерен обитател. Благодаря ти много, за всеки случай ще изхитрувам да се подготвя по-добре за кулинарните наслади, които се пекат на входа на пещерата докато ти ми даваш сътветните напътствия, а ревът мамут отчаяно цепи нощтта заради безсилието му пред набучения на барбекюто ни негов събрат:

http://vmir23.hit.bg/barbecue01.gif

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2009/08/22/773256_nova_teoriia_ot_harvard_barbekjuto_ni_e_napravilo_hora/


p.s. Забеляза ли в коментарите как тук в Българиа от 5-ти клас сме наясно с най-големите загадки в обществознанието?
цитирай
18. анонимен - Чакай, че вече излязох от блога, та се връщам пак при теб,
31.08.2009 16:44
а от коментарите бях определено доста затруднена, теа българе са твърде начетени, а аз явно съм изостанала в правописа ... разбиващ си както винаги, бузанчо!Благодаря!:)
цитирай
19. vmir - И аз благодаря за прекрасната вечер, Бузанке!
01.09.2009 15:04
http://vmir22.hit.bg/buzan02.jpg

http://vmir22.hit.bg/buzan.jpg
цитирай
20. анонимен - Бузанчо, за теб винаги ще има и от студеновеяното пушено месце,
01.09.2009 15:39
защото си открил древната истина, че колкото по-рано се предадеш, толкова по-добре!:)*
Благодаря, Воймир, окепазихме и този ти сериозен пост!

ПП По повод добавената първа картинка :
Дали е имало перящи се тапети на мамутчета за пещери по онова време, иначе забавления не са им липсвали, чуй тази история за всевечната любов: В каменния век семейство първобитни хора седи в пещерата. Жената казва:
- Канени сме в съседната пещера на купон, съседа убил някакъв мамут. Как да се облека - смокиново листо или дъбово?
- По-добре сложи гащите от коприва, като го знам оня какъвто е нахален...
Ето това се нарича грижа за ближния!;)))

цитирай
21. vmir - Ще се предам, я - да не съм толкова луд да ритам срещу ръжен...
01.09.2009 17:20
иначе:

http://vmir21.hit.bg/caveman-club-woman6.jpg


Брей, какви нахалитети имали още тогава!
цитирай
22. анонимен - Добро утро, уаууу, горко на всеки, който не слуша!:-))))))))))
02.09.2009 06:45
Ми да, солена е шегата, но е една добра рецепта за спокоен семеен живот и избягване мъжки главоболия ;), без значение на общественото или държавно устройство! Прекрасен ден, Бузанчо, благодаря ти!
цитирай
23. vmir - Ооооох, да, Бузанке!
02.09.2009 08:54
Благодаря жестоко!
Желая ти безапелационно усмихнат и щастливо подвластен ден! :)))
цитирай
24. bovari - Съчувствам на братския кубински народ, но...
04.09.2009 17:58
и тайно се надявам да продължат в същия дух още малко поне:) от години спестявам за почивка на острова, а сега научавйки, че земеделието е 100% екологично, а и вероятно като атракция се предлага оране с волове и подобни, изобщо не се колебая къде ще почивам/само дано не дава господ да идва отново Масларова на власт в социалното, че и като пенсионер не ще отида:)))
като се замисли човек не е само екзотично, терапията "близо до природата" е най-добрата!

колкото до аватара-безподобен:))))
усмихнах се
поздрави, vmir
цитирай
25. vmir - Привет, Бовари! Според мен даваш една страхотна,
04.09.2009 22:40
може би гениална идея, която може да помогне неимоверно много на братята кубинци да печелят от исторически туризъм – връщат се изцяло в първобитния строй и пускат любопитните от цял свят да гледат как са живеели прадедите ни. Посетителите ще си плащат за любопитството и така братята кубинци ще си набавят средствата за финансиране на прехода към първобитно-общинния обществен строй.
Благодаря ти за загрижеността!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4093040
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031