Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2009 23:58 - СПАСИТЕЛЯТ НА МИЛИОНИ
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 5601 Коментари: 30 Гласове:
14

Последна промяна: 22.10.2009 16:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едва ли спасените знаят днес, че дължат живота си на проблясъка на неговата мисъл. Много по-вероятно и човешко изглежда да охулват на свой ред подобни на неговите усилия.       клик върху снимката
image


Поздрав за Priqtel12 за 13000 - я глас:

Поздрав за Вики:  

....


Тагове:   милиони,


Гласувай:
14



1. nikita6864 - еееееегати яката песен!
16.09.2009 00:09
голям кеф е, чак завидях на приятел12 за готиния поздрав дет отнесе...

Вмир,
а 13003-ия глас, може ли да чопне поне малко от песента? :-)
цитирай
2. vmir - Привет, Прекрасна!
16.09.2009 00:21
За мен е радост да си отнесеш харесан поздрав!
Чувствай се поздравена с нея, още повече, че 13003 наистина го заслужава! :)))
цитирай
3. nikita6864 - благодарско!
16.09.2009 00:24
ще си го сложа даже в блогрола :-))
цитирай
4. vmir - Покорно благодаря за честта, ВВ!!!
16.09.2009 00:34
цитирай
5. nikita6864 - Не! Аз благодаря!
16.09.2009 00:36
Тази песен е чудесен подарък и благодаря, че ми позволи да го зърна!

Спокойна нощ със спокоен сън ти пожелавам! :-)
цитирай
6. vmir - Благодаря, прекрасни сънища, Прекрасна!
16.09.2009 00:42
цитирай
7. priqtel12 - БЛАГОДАРЯ!Разкошен поздрав!
16.09.2009 06:41
Пожелавам ти много пъти по 13000 гласа по пътя напред, който да е белязан от вятъра на промяната и съпричастието между хората!!!
цитирай
8. vmir - Благодаря, Приятел!
16.09.2009 07:59
Дай Боже съпричастност в делата да заменя отричането и противопоставянето им!!!
цитирай
9. анонимен - Честито и от мен!Бъди себе си!
16.09.2009 14:08
А душата на Човека Норман Борлауг да почива в мир!
цитирай
10. vmir - Благодаря ти много, че го каза, Виши!
16.09.2009 14:56
Нелепо е да превръщаме в шоу идеали, казани или изпяти пред публика, а да не уважаваме тихата и упорита незабележима работа, която ги облича в материална форма и ги прави физически налични.

May he rest in peace!
цитирай
11. tomich - Прекланям се...
16.09.2009 15:45
Прекланям се пред паметта на великия хуманист и учен Борлауг! Нека да почива в мир, а човечеството да си го спомня с благодарност и уважение.

А песента в клипа наистина е върховна!Дано всички ние се вслушаме в парещите слова и проумеем дълбокия им хуманен смисъл!
цитирай
12. vmir - Благодаря ти много, Томич, и аз се прекланям пред делата му!
16.09.2009 16:54
Едва ли може да се посочи втори човек, за който се изчислява, че е спасил над 245 милиона човешки живота:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/asia/article6832878.ece

Да не се преклоним пред такова постижение ми се струва странно и страшно, защото милиони фенове следват зависими от стимуланти кумири, водещи ги към към “свободата”!?!?!?


цитирай
13. tomich - Накъде ли върви светът...
16.09.2009 18:33
Абсолютно си прав, Вмир. Но не се учудвам, че наркозависими кумири водят след себе си милиони фенове...За съжаление в днешния свят тържествуват толкова много несправедливост, мъка, отчаяние и безнадежност, че смисълът на думата СВОБОДА като че ли е придобил някаква илюзорна магическа сила, способна да изкорени злото и несправедливостта. Жалко е, че точно тези идоли увличат младите хора подире си.
Накъде върви светът - страшно е да си помисля дори...
цитирай
14. frina - :)
16.09.2009 18:35
Аз ако може да постна малко инфо за коментиращият, който се съмняваше в това, което казах за останалите планети и за слънчевата активност...
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1533312/The-sun-is-warmer-now-than-for-the-past-11400-years.html

http://news.nationalgeographic.com/news/2007/02/070228-mars-warming.html
Toва е на прима виста, мога да намеря и още, но съм адски изморена и ще ида да подремна:)
цитирай
15. vmir - Томич, моето обяснение е сравнително оптимистично.
16.09.2009 21:21
Просто света се самопочиства от противоречивостта, за да установи стабилното си текущо състояние. Наркозависимите водачи си отиват от света преждевременно, водейки след себе си неспособните да открият добрата си причина да оцелеят последователи. Лошото е, че последните от своя страна водят и част от близките си, които не споделят апокалиптичните им виждания, но не могат да преживеят систематичния тормоз и нехайство към това, че след като са били отгледани, наркоманчетата (или фанатиците) отказват на свой ред да върнат част от грижите, които са получили (под претекст, че са свободни да изберат какво да правят с живота си) и така поставят под въпрос репродуктивния цикъл. Отхвърлили отговорност към най-близките си (като израз на свобода) естествено, че съдбата на останалите и бъдещето ще е последното, което ще ги накара да се замислят за общите неща, които ще се ограничат до онези, които засягат само групата себеподобни, живеещи с мисълта как да продължат този начин на съществуване, отърсен от бремето на мисли за деца, внуци и правнуци...

Изглежда, че трябва да преглътнем наркоманията, педерастията и фанатизма като право на избор на всеки, за да се обособят в собствените си общности и да се смекчи ударът, който могат да нанесат на традиционалистите бидейки нелегални, прикрити и неочаквани. Изглежда, че без да ги осъжда, обществото има ресурс да ги ограничава чрез тежестта на традиционната нужда от солидарност в рамките на родното семейство, докато репродуктивния цикъл на хомосемействата е силно затруднен по редица разнородни причини. Може да се окаже, че приемането за нормални на нетрадиционните общности е начин за саморегулиране на обществото и справяне с демографската криза, изхранването, самоубийствата и изчерпването на важни енергоносители при едновременно запазване на представите за ценността на живота, свободата и демокрацията.
цитирай
16. vmir - 14. Фрина, това във връзка с твърдението, че затоплянето се държи на слънцето, а не на човешката дейност ли е?
16.09.2009 21:24
цитирай
17. frina - vmir,
16.09.2009 21:33
да, защото някой спомена, че такива данни не съществували. И двете статии са доста добре издържани, на който му се чете, може да го направи:)
Сега търся някъде инфо, което съм чела отдавна, но в което идеше реч за това, че нашите CO2 емисии не се равнявават дори на тези от изригването на един вулкан, а както знаем, има доста активни вулкани по света, та да се твърди, че ние можем да променим климатът, е несериозно...
цитирай
18. vmir - Фрина, проучих материалите ти и не открих нито един сериозен аргумент.
16.09.2009 23:29
Данни за температури на други планети няма в тези статии. Първата е построена на принципа: “Еди кой си каза” без доказателства или данни от измервания. При втората се споменават наблюдения на въглеродния диоксид на Марс през последните 3 години и нищо повече, а самата редакция определя работата като противоречива и несъответстваща на съществуващите данни. Личното мнение или убеденост на един или двама без сериозни доказателства не мога да приема като меродавни.
цитирай
19. vmir - Фрина, статиите ти не са опровергаващи, а само насочващи и излагащи възможни гледни точки,
17.09.2009 07:59
както и слабости на някои от изложенията на широко приетите схващания. Такива статии си имат своето място в процеса на търсене, уточняване и отсяване на важните от несъществените аргументи, но е много погрешно да се приемат за преобръщащи планините от натрупани факти, които намират обяснение в проверени от времето и практиката постулати, които широката публика често игнорира поради липса на навик да съгласува мненията с тях.

Отдавна съм казал, че парниковите газове и в частност въглеродния диоксид, не може да са основната причина за затоплянето, но това съвсем не означава, че затоплянето не съществува. А, че наличието им добре съвпада с ускорените темпове на затоплянето, според личното ми мнение се дължи на това, че въглеродния диоксид е неизбежния химичен резултат от първичния етап на класическото енергопроизводство, представляващо от химична гледна точка окисление на въглеводороди, наричано в практиката изгаряне на горивата. Просто в момента следствието се приема за първопричина, но тази грешка не е от съществено значение за крайния резултат, който някои нетърпеливо бързат да отхвърлят, без да имат отговор на въпроса къде според тях изчезва топлината от изгарянето, щом не повишава температурата. А малко основни понятия по термодинамика и отнасянето на понятието “затворена термодинамична система” към планетата подсказва, че топлината от изгарянето си остава тук, при нас и няма как да й попречат да отиде в космоса дори парниковите газове, които възпрепятстват отразяването на слънчевата лъчиста енергия, но практически нямат отношение към нискотемпературната топлина от изгарянето на горивата, която топи полярните шапки и глетчерите.

Ако ти е трудно да си представиш как е възможно изгарянето на само няколко милиона барела петрол дневно за затопли нещо толкова голямо като земното кълбо, представи си една термоизолирана стая и това, че ако термоизолацията предотвратява напълно топлообмена на стаята с околната среда, въпрос на време е да затоплиш стаята с горяща свещ, а с увеличаване на времето ще можеш да затопляш все по-голяма стая. И се върни на топлоизолацията на земното кълбо, която е милиарди пъти по-ефективна от най-ефективната топлоизолация на един апартамент, защото се състои от космически вакуум, с практически безкрайна дебелина.

Да се твърди, че изгарянето на горивата не затопля земята не само противоречи на наблюденията, но и на универсалния природен Закон за Запазване и Съхранение на Енергията.
цитирай
20. viki11 - питам се кое е по-силно доброто ...
17.09.2009 11:05
питам се кое е по-силно
доброто или лошото

като малка не се питах
цитирай
21. viki11 - Да,
17.09.2009 11:09
ако вместо атомни бомби създавахме по-удачен живот!
А последната тенденция на глезльовците, които ни управляват е, да намалят населението, за да има повече за тях. Те го намират за "техническа революция", а всъщност е наглост и безочие.

Защо не знам за този човек? Защо съм чувала за всякакви изроди от журналистите, а не знам за този човек?
Хората трябва да се научат да подкрепят нормалните!!!!!!!!!!!!!!! Ако се налага, да им крещят имената денонощно.
цитирай
22. vmir - Труден въпрос задаваш, Вики!
17.09.2009 12:34
Предполагам, че е заради тъпите копелета, които се имат за остри, всезнаещи и затова смятат, че трябва да имат всичко каквото им се прииска, и като не могат да загреят, че няма такъв филм, се задоволяват с пакостене. Но това е само едно мое предположение, затова вместо отговор те поздравявам с една песничка:

http://www.youtube.com/watch?v=A_hp2ubJaNo

Даже ти го качих в постинга с превод.
цитирай
23. frina - vmir,
17.09.2009 18:15
дори и изгарянето на горивата да затопля Земята, аз не бих му отдала по-голямо значение от това на данните за топящите се полярни шапки на Марс.
Но след като не съзираш състоятелност в така изложените в статиите аргументи, не виждам как бих могла да убедя, тъй като те са красноречиви по своему, и има още много такива. Няма смисъл обаче да посочвам други линкове, защото ти ще си останеш убеден в едното, а аз - в другото. И това е ОК всъщност.:)
цитирай
24. kleopatrasv - Поздрави на чаровната дама и поощрителна награда за Командира ...!
18.09.2009 01:21
Четиридневен отпуск от мен ! Забавлявай се
цитирай
25. vmir - Благодаря Кралице!
18.09.2009 02:10
Ще използвам отпуска по-най-добрия възможен начин!
:)))
цитирай
26. vmir - 23. frina,
18.09.2009 18:37
Смисъла е в намирането на по-добри аргументи от тези на кварталните осведомителни агенции. Първата статия е сбор от напомняния от сорта: “А пък световно неизвестния Х.У. каза ето това, обаче след години се оказа не съвсем така”, без никаква цифра или дори логическа връзка със заглавието. Втората статия е представена от самото издателство като неправдоподобна версия, вероятно да рамкират диапазона на възможните отклонения в спора, излизащи извън диапазона на професионалната проблематика и методики на климатолозите с едно голо твърдение без никакви доказателства. В края на краищата, специфично научен спор се решава от компетентните специалисти, а не от лаици, обединени от лозунга: “Безхаберни от цял свят, обединявайте се, да покажем колко сме много”. Лудитите отпреди два века в Англия не само не са намерили търсената сигурност и прехрана, но с действията си логично са лишили много себеподобни от тях.
цитирай
27. vmir - Промените настъпват, дори и да не искаме да ги признаем.
20.09.2009 15:33
Никога няма да се върне времето, когато се топлехме с нафта, защото тя струваше 8 стотинки литъра. Няма да се върне времето, когато най-малката "дамска" кола в САЩ не падаше под 150 конски сили, а "мъжките" обикновени коли за масова употреба гонеха 500 конски сили. Още Менделеев преди повече от век е заявавал, че да се гори бензина е все едно да се горят пари. Още Уйлям Томсон преди 150 години е писал за свойствата на топлинната помпа да икономисва енергия при отопление. Много са и други подобни дългосрочни прозрения, които са очевидни за хората, стъпили върху принципите, от които те произтичат. За съжаление, мнозинството извличат мненията си не от необходимото разбиране, а от страха да не се минат в ежедневието, и това е сигурния начин се минеш в бъдещето.
цитирай
28. darkenedangel - Музикалният ти избор ...
22.09.2009 20:27
е направо възхитителен ... Благодаря, че научих за делото на този човек ... Всичко и добро и зло излиза наяве винаги.
цитирай
29. vmir - 28. darkenedangel,
23.09.2009 00:46
darkenedangel написа:
е направо възхитителен ... Благодаря, че научих за делото на този човек ... Всичко и добро и зло излиза наяве винаги.


Благодаря! Изглежда, че повечето хора не се интересуват реално от положението на най-малко късметлиите да се родят където не е трябвало, за да се занимават медиите с този проблем.
цитирай
30. shtirlic - хм
27.09.2009 22:29
Простете, но мисля, че планетата Земя не е напълно изолирана. Ако беше, досега да сме прегряли от постоянно напичащото ни слънце.
Не ме разбирайте погрешно - аз също съм за екологията и безвредните горива
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4101893
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54887
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930