Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 08:08 - РУСЕ НА ЖИВО
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 4238 Коментари: 22 Гласове:
8

Последна промяна: 24.02.2010 07:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-обичам да ме разобличават като фашист или комунист. Казвам аз, че е много, ама много лошо да се объркват местата на насилник и насилен или, че е адски лошо да се приравнява Левски с конекрадец, на което ми отговарят: уууу – фашист, или уууу- комунист, как не те е срам да посягаш на изявите на свободните граждани!!! Ето защо, днес реших да разкрия тоталитарната си същност и да покажа пред всички как съм превърнал родината в “Биг Брадър”. Започвам от Русе, за да видите, че разстоянията не са проблем да държа всички ви под око във всеки един моментimage ...

Я да видя кой минава през гезмето:
(рефрешвай след минута и нещо)
image
Увеличи, увеличи!

Не се свеня да надзъртам и в сградите, изчакайте отчето да се появи:
image

Я да видя кой там посяга на божиите дарения?

А ето ви и още няколко погледчета:

Площад "Свобода"

Кръговото

Площада пред "Балкан"

Хайде сега някой от Русе за ми помаха за здрасти от там.

...



Гласувай:
8



1. ploudinperper - Бъди снизходителен и добронаме...
23.02.2010 08:11
Бъди снизходителен и добронамерен.
цитирай
2. vmir - 1. ploudinperper,
23.02.2010 08:22
ploudinperper написа:
Бъди снизходителен и добронамерен.


Добронамерен тоталитарист???
Напротив, безжалостен и жесток съм!!!
цитирай
3. bovari - страхотно!
23.02.2010 08:27
В смисъл не на страшно, а на изненада:))
И как само си ги подбрал - първо комерса -Lee ...Repay .....и веднага след него- молитвения дом..
На вечеря може ли да заповядаме отново?:)
Хубав ден, Vmir.
цитирай
4. vmir - 3. bovari,
23.02.2010 08:30
bovari написа:
В смисъл не на страшно, а на изненада:))
И как само си ги подбрал - първо комерса -Lee ...Repay .....и веднага след него- молитвения дом..
На вечеря може ли да заповядаме отново?:)
Хубав ден, Vmir.


Винаги си добре дошла, Бовари! (Тъкмо видях посетител и в молитвения дом).

Хубав ден и на теб!
цитирай
5. анонимен - !
23.02.2010 08:43
Здрасти, маймунче, но не е от Русе!
Щом си всевиждащото око на Голям Дрисльо, знаеш откъде...само че, се почеши, може да усетиш чип!;)
цитирай
6. vmir - 5. анонимен - !
23.02.2010 09:07
анонимен написа:
Здрасти, маймунче, но не е от Русе!
Щом си всевиждащото око на Голям Дрисльо, знаеш откъде...само че, се почеши, може да усетиш чип!;)


Здрасти!
Не е особено приятно да имаш чип в главата, ама май е по-добре, отколкото да ти е пълна само с размътена и вкиснала бозица.
Не мислиш ли?
цитирай
7. анонимен - !
23.02.2010 10:40
Не мога да кажа дали е по-добре, може и да е, ако го желаеш самият ти. Понеже не познавам конкретиката на въпроса от постинга ти и за какво точно иде дума, най-общо мисля, че явно алкохолното съдържание в бозата е достатъчно, за да се чувства приятно опиянение от дискусии за дизюнкцията ви фашист/комунист...Е, поради "малотрайност", ще се вкисне, настроението също, няма как да е иначе, след време остава само чувството за тежкарлък (под налягане) върху раменете, които носят, ох, какво ли не още във всеки блог...но да не забравяме, че е напитка твърде любима на балканците и с мазна баничка засища не само главата, ами и вкусовите рецептори, цялата храносмилателна система и най-вече нервната!;) И нещата се подреждат според нуждите на всеки спорещ и пишещ тук...българите никога не са били скъперници на думи и безумни суперлативи, нали си спомняш крилатия лозунг от соцвремето:
Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите!
Пък става въпрос за прозиводство в най-обикновена птицеферма!;)

Поздрав, хубав ден за теб и всички русенци от Удивителна, която отива да печели парички, а вие си лафете както намерите за добре!
цитирай
8. vmir - 7. анонимен - !,
23.02.2010 13:54
анонимен написа:
Понеже не познавам конкретиката на въпроса от постинга ти и за какво точно иде дума, най-общо мисля, ...


Конкретиката е такава, че:

- да искаш равенство пред закона, ако не си комунист или поне социалист, те нарочват за фашист.

- за равенство пред закона имат право да апелират, без да бъдат нарочени за фашисти, единствено комунисти и социалисти.

Оказва се, че да си комунист или социалист, е нещо като живот под прикритие, за да не бъдеш сочен като фашист, т.е. понятието "антифашист" е нещо като абонамент или поне чадър. Ако обаче се опиташ да избегнеш абонамента или чадъра, например, като се прекланяш на Левски и конкретно на принципа му за равенство пред закона, отново те изкарват фашист, защото си против Левски да бъде приравняван до конекрадец и престъпник, следователно, посягаш на свободата на другите!

Е, като те въведох в конкретиката на въпроса, кажи ми честно, съществува ли възможност да искам равенство на всички пред закона, без да съм комунист или социалист и и без да плюя на Левски, и възможно ли е изобщо равенство на всички пред закона, ако политическата ориентация предопределя отношението към него?

p.s. Да превръщат яйцата в бомби, а кокошките в бомбардировачи или поне в изтребители е привилегия на отрасналите покрай курници, а в Русе курници никога не съм виждал и трудно би хрумнало подобно начинание там.
цитирай
9. анонимен - !
23.02.2010 17:42
Оф, аз в такива дискусии не участвам. Ако опонента те провокира, да кажем тук е по тролски, да го убеждаваш в друго, е загуба на време. Ако го вярва пък наистина, е безсмислено, защото ще започне да ти цитира европейска история, където нам къде си било записано, че Ботев и Левски са терористи...

За мен обаче Левски е исторически идеал, а идеалите са удобни за манипулации от демагозите. Още повече, че фашизмът и комунизмът имат общи нюанси, само че ,единият прокламира национал социализма, а другият - интер национал социализма...Колко му е да подменяш понятия в зависимост от политическата си потребност или за да наклеветиш, дори навредиш злостно другиму. Чувала съм, например, за хора във времената около девети септември, живеещи в проблемните ни райони и помагали на нуждаещи се турци. Подчертавам, не защото са били турци, а защото са били много, много бедни...Помагали са и на другите, но това не се е отчитало.Та въпросните хора са го правели преди девети и са били наричани комунисти. Те обаче са го вършили и след девети, тогава пък са наричани фашисти...А участващите са едни и същи. Кой какъв е тогава?!

Колкото до справедливостта, и аз я искам, но мисля, че не е много възможна днес, особено у нас, където лелеяната демокрация се изражда в нещо диво и порочно. А и поради самото несъвършенство и принуда на законите, които често са в ущърб на обществения интерес, а не в негова полза, но пък обслужват чудесно алчните и индивидуалистични амбиции на властимащите, а ние неусетно се превърнахме отново в роби, и вече не физически, а чисто икономически...парадокс на времето на свръхтехнологиите и устремен човешки прогрес...

А за Русе,
където не съм ходила, да питам, гезме главна улица ли означава?
цитирай
10. vmir - 9. анонимен - !,
23.02.2010 22:31
Отказа да се противопоставиш на оскверняването на нещо означава, че за теб то си заслужава оскверняването. Въпросът тогава е: Какви са тези тролещи или убедени осквернители на делото на Левски, които могат да те убедят, че трябва да отминеш с безразличие гаврите им?

За първи път чувам от теб някой да преследва някого заради едното милосърдие. За мен това е пълен абсурд. Звучи ми почти толкова неадекватно и шантаво, колкото и твърдението, че лидер на национално-освободително движение, прокламиращ междуетническо братство и равенство пред закона, може да бъде определен като терорист. Ако такива примитивни спекулации намират място в нечии представи, на каква преценка ще е способен такъв човек, за да поеме своя личен дял на носител и гарант за справедливостта в обществото? Каква оценка или отношение към законите може да има човек, който не прави разлика между добро и лошо?

Да, гезмето е централната улица, която се използва за разходка и развлечение.
цитирай
11. анонимен - !
24.02.2010 09:24
Ами животът ни е съпътстван от абсурди. Дори класация на българските такива през XX-я ни век си направихме, ако следиш първата националната телевизия..Аз само се опитвам да бъда реалист в обяснението си за това, доколко човек може да бъде патриот и горд с националните си герои. Та самият израз, който все по-често чуваме и четем: Обичам родината си, но мразя държавата, сам по себе си е неадекватен и нелогичен...Количествено не може да се чувстваш много или малко българин. Или си такъв, или не. Обаче, пречупено през труден личен живот и ниска реализация, лош жизнен стандарт и ред други причини, хората стават все по-аполитични. Отдръпват се от активната грижа за обществен просперитет (даже и не гласуват) и НЕ искат да носят дял, гарантиращ участие в борба за справедливост. Това означава автоматично безразлично отношение към законите или ако има някакво такова, е доколкото да се откриват вратички за заобикалянето им, и то заради лично облагодетелстване.... Обичам да следя наши и световни социологически проучвания. Педи години в едно такова, една трета от българите заявиха, че ако бъдем нападнати от чужда държава, няма да си мръднат пръста в защита на страната си. Вероятно днес процента ще е много по-висок, тъй като нарасна и процента на недоволните от живота си българи. Знаеш, че по чувство за нещастност сме на едно от първите места не само в Европа, но и в световните статистики.”Българите поставят своеобразен рекорд по усещането си за бедност, неудовлетвореност, недоверчивост и липса на самокритичност сред страните от ЕС.(ESS)” Не знам дали отговарям ясно на въпросите ти, опитвам се да бъда обективна!!!
Разбира се, ако ти самият чувстваш потребност да приобщаваш към поуките от славното ни минало, за да можем да съградим едно по-добро бъдеще, поне малка част от такива инертни съграждани по пътя на разговорите, просвещението, убеждението, прави го, както ти повелява съвестта и разума, но отчитай реалните способности на отсрещния...Аз отдавна го правя! Защото винаги ще има несъгласни с теб, или такива, които да те обиждат (да се забавляват дори) за философията на символ – веруюто ти, и дали ще успееш с вложените усилия да получиш резултат, който да те удовлетворява, това не знам...
Саможертвата е трудно нещо, от нея се ражда и безсмъртието на героите, като един самин Левски, да, революционер е бил, а знаем, че няма безкръвни революции, но е борба в името на отечество и общочовешка справедлвост, самият той е казвал, че ако в родината дойде победата, после ще тръгне да се бори за свобода и равенство на други угнетени народи. Който не разбира мисията и делото му, не може и не иска да го нарече и герой...Има такива хора, все ще го осъждат, не че, толкова не знаят разликата между добро и зло, или са глупави, просто НЕ ги интересува, vmir! Вълнуват се повече от менюто на масата си и шумоленето на банкнотите!Дълъг ми стана коментара, а може да си пише още много и много...
!
цитирай
12. lubopitstvo - Здрастииии!
24.02.2010 10:07
Махам ти от квартала, в който си израснал!!! :)))
цитирай
13. vmir - 11. анонимен - !,
24.02.2010 21:50
Аз не чувствам потребност да приобщавам никого към нищо, това са мисии за титани като Левски и Ботев – хора, които са посветили и дали живота си, за да преведат съотечествениците си през трънливите и лъкатушещи пътеки на историята. Чувствам обаче нужда да набия някой негодяй, който превръща в личен бизнес оплюването на всичко годно, добро и полезно и не се срамува открито да паразитира върху саможертвите и добрите усилия на свестните хора. Защото това е най-сериозната причина за обезкуражението, неверието в бъдещето и престъпното решаване на проблемите.
цитирай
14. vmir - 2. lubopitstvo - Здрастииии!
24.02.2010 21:53
lubopitstvo написа:
Махам ти от квартала, в който си израснал!!! :)))


Здрасти, Любопитство!
Квартала, в който живееш и работиш ми е много скъп и близък, но не е моя. Остава да си при Звездичка, обаче там нямам камера за да те видя, съжалявам, но не губя надежда да попаднеш в полезрението ми.
цитирай
15. анонимен - !
25.02.2010 08:54
... юмруците летят-все едно танцуващи цветя, краката удрят-като шивашки игли, движенията са красиви, но полза от тях никаква...
(китайска)

Я по-добре да надникна в храма русенски, където колкото пъти погледна, е пусто...

!
цитирай
16. vmir - 15. анонимен - !,
25.02.2010 09:56
анонимен написа:
... юмруците летят-все едно танцуващи цветя, краката удрят-като шивашки игли, движенията са красиви, но полза от тях никаква...
(китайска)

Я по-добре да надникна в храма русенски, където колкото пъти погледна, е пусто...

!


Въздържам се да раздавам правосъдие и с нетърпение очаквам кога нашето правосъдие ще се събуди от тежкия си делириум, засега майсторите на анархията се радват на благоразпаложението на съдиите, явно са по-сериозно заинтересовани от останалите настоящото положение да продължава.

Не винаги е пусто, а че през голямата част от времето е така значи, че хората или нямат нужда от помощ, или я търсят на друго място...
цитирай
17. zvezdichka - Почти всеки ден
25.02.2010 12:20
след 15 часа минавам по Александровска. Ще ти метна една голяма усмивка за поздрав :))).
цитирай
18. vmir - 17. zvezdichka,
25.02.2010 12:34
zvezdichka написа:
след 15 часа минавам по Александровска. Ще ти метна една голяма усмивка за поздрав :))).


Това добре, ама ако метнеш и една въздушна целувка пред Потсдам, цена няма да имаш! :)))
цитирай
19. panchev - Русе - много хубав град.
26.02.2010 18:55
Познавам Русе (не съм от там). Мого хубав град!
цитирай
20. vmir - 19. panchev,
26.02.2010 19:36
panchev написа:
Познавам Русе (не съм от там). Мого хубав град!


Това е едно много приятно откритие. Аз го разбрах (аз съм от Русе) едва, когато напуснах Русе. Което пък никак не е приятно.
цитирай
21. vmir - Я, в Русе се съмнало, а тук в София е още тъмно!
01.03.2010 06:36
Следователно и тук се очаква разсъмване в скоро време!!!

А някакви гугутки позираха или се наслаждаваха на изгрева над "Кръговото"

Вчера пък в църквата имаше погребение и доста хора.
цитирай
22. vmir - Я, какво хубаво слънчице изгря над гезмето!
16.03.2010 10:51
Даже видях един чешит по потник (май щото дойде откъм "Асен Златаров", където е огряло всичко)! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092978
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031