Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2017 19:51 - КРАЙ НА ПРЕГОВОРИТЕ! „Патриотите“ клекнаха пред ГЕРБ и за пенсиите: Няма да има увеличение, важното е да има кабинет с Борисов на всяка цена!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 2283 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 07.04.2017 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Обединените патриоти са се отказали от искането за 300 лв. минимална пенсия. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той дойде в студиото направо от преговорите за съставяне на коалиционно правителство с Обединени патриоти, които бяха в Народното събрание.

 

В началото на май месец, надявам се, ще имаме кабинет, заяви Цветанов.

И продължи: „Hямa нeпpeoдoлими нeщa, aз cъм yбeдeн, чe мoтoтo „Бългapия нaд вcичкo“ щe бъдe вoдeщo“.

Темите за персонален състав на кабинета въобще не били обсъждани, бе категоричен Цветан Цветанов.

 

„Бойко Борисов никога не е настоявал, по никакъв повод, лидерите на партиите от коалицията да стават министри“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Това е на заден план, каза той по отношение на персоналния състав на бъдещото правителство. В момента трябва да уточним параметрите за пенсиите, каза той.

 

Обединени патриоти също са на позицията, че 300 лв. минимална пенсия не е възможна. Гoвopим зa cъздaвaнe ycлoвия зa икoнoмичecки pacтeж нa дъpжaвaтa, кoeтo cтpyвa пapи. Бюджетът е един. А ние говорим за терористични заплахи. Много е важно да инвестираме в бъдещето“, каза още Цветанов.

„Днec диcкyтиpaxмe ocнoвни aкцeнти oт yпpaвлeнcкaтa пpoгpaмa, Πaтpиoтитe yтpe щe ни пpeдocтaвят пpeглeдaния тeкcт. Към нacтoящия мoмeнт cмe гoвopили зa ceктopни пoлитики, yпpaвлeнcкaтa пpoгpaмa и пeнcиитe“, ĸaзa Цвeтaнoв.

Вторият човек в ГЕРБ призна, че между партията му и патриотите има различия по мажоритарната система. ОП са против. Затова от ГЕРБ са решени да внесат свой законопроект за мажоритарна система. Това няма да е проблем за коалицията, бе категоричев Цветанов.

 

Коалицията ще бъде двустранна ГЕРБ – ОП, но ще разчитаме на подкрепата на ВОЛЯ, кабинетът ще е ясен до началото на май, повтори Цветанов.

Цветан Цветанов разкритикува остро служебното правителство и президента Румен Радев.

image

Владислав Горанов от ГЕРБ обяви след среща с Обединените патриоти, че до 19 април вероятно ще се договори съставянето на коалиционно правителство. Ще сме готови навреме, посочи Горанов, цитиран от „Фокус“. Владислав Горанов /ГЕРБ/ е оптимист, че до 19 април, когато 44-ото Народно събрание се събира на първото си заседание, ще се разберат.

 

„Политическият процес, който тече в момента е за формиране на стабилно и успешно 4-годишно управление, то предполага всички институционални решения, които се налагат като структура на МС и поименен състав, но не сме стигнали до там още“, обясни Горанов.
Той допълни, че в разговорите с патриотите не се говори за имена и министерства.

„Една от темите, по които имаме различия е за пенсиите, но имаме достатъчно време да вървим един към друг в тази посока“, коментира Владислав Горанов

Двете формации работят върху законодателно решение, свързано с мажоритарни избори.

„Ще бъдем заедно, но ще има теми, по които няма да мислим еднакво“, посочи Владислав Горанов и уточни, че темите, по които има разминавания ще минават през дебат в парламента.
Именно такава е темата за мажоритарните избори. ГЕРБ са „за“, ОП – „против“. Обединените патриоти предпочитат германския модел на избирателна система, докато ГЕРБ настоява да бъде 100 процента изпълнена волята на участвалите в референдума по въпроса.

На въпрос дали се предвиждат разговори с партия „Воля“, той поясни:

„Форматът на правителството и коалиционното споразумение се сключват между Обединените патриоти и ГЕРБ. Мисля, че това е достатъчно“.

 

Каракачанов: Въпросът е не дали искам, а дали мога

Не сме коментирали нищо персонално, известно е само името на министър-председателя, каза след срещата лидерът на ВМРО и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ Красимир Каракачанов.

„Има редакционни неща от наша страна за външната политика. Моето мнение е, че България като външнополитически фактор трябва да акцентира на ролята си на Балканите като страна, която може да бъде локомотив за членството на други страни в НАТО и ЕС“, обясни Каракачанов.

Във връзка с искането на патриотите за пенсиите той: „Всичко за пенсиите е въпрос на сметки, консенсус и възможности. Не е тайна, че колегите от ГЕРБ имат една визия, а ние различна“.

Въпросът за мажоритарните избори е приключен – ГЕРБ е за мажоритарни избори, ние сме против“, каза още лидерът на ВМРО. Той обаче поясни, че това не е тема, която може да развали сътрудничеството или да предотврати създаването на правителство.

На въпрос дали иска да бъде министър на отбраната той посочи: „Мога да искам да съм много неща, но въпросът е дали мога“.

От името на Обединените патриоти не се предвиждат разговори с партия „Воля““, каза още лидерът на ВМРО.

Поредният кръг от консултации между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ започна още по обяд и продължи повече от 4 часа. 

В сградата на Народното събрание дойдоха Цветан Цветанов, Владислав Горанов и Делян Добрев от ГЕРБ, както и Красимир Каракачанов, придружавани от съпартийци и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Това са поредните консултации между двете политически сили за съставяне на управленско мнозинство и съвместно управление.

ГЕРБ и „Обединените патриоти“ вече размениха програмите си и днес са ги обсъждали по-детайлно. Те трябва да намерят допирните точки помежду си за съставянето на съвместен кабинет.

Очаквайте подробности

Епицентър, Дир БГ

http://epicenter.bg/article/Tsvetan-Tsvetanov–Obedineni-patrioti-se-otkazaha-ot-minimalna-pensiya-300-lv-/124773/2/48




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - Ако ГЕРБ направят ПРАВИТЕЛСТВО, ...
07.04.2017 20:33
Ако ГЕРБ направят ПРАВИТЕЛСТВО, като употребят ПАТРИОТИТЕ- вече няма да има Патриоти в следващи избори, както няма Реформатори. ГЕРБ краде избори, унищожава партии и само управлява- държи властта и нищо не прави за развитието на България , да имат хората доходи. ГЕРБ се занимава със закриване на държавата България! А ЕС му ръкопляска- защото иска да смени населението ни с джихадистите на Ислямска държава
цитирай
2. varg1 - Няма
07.04.2017 21:45
да има патриоти,но няма да ги има и герб.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20120743
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031