Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 09:24 - ЗА ПРОГРАМАТА “РАН – ЪТ” И ЛОШОТИЯТА НА ЗАПАДА
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2865 Коментари: 14 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На какво са способни екземпляри, които вярват (ама наистина ли?), че ще дойде някой чужденец, и ще почне да ти нарежда да унищожаваш съседи, колеги, роднини, майка, баща, и т.н. и ти ще го правиш за негов кеф? На такава уродлива вяра са способни ЕДИНСТВЕНО безскрупулни типове, които вече са приемали на дело такова отношение и са му служили вярно! Като например доктрината на БНА при комунизма – да се опънем няколко часа на турците, докато дойдат червеноармейците да ги върнат обратно (за да можем да погребем размазаната си армия). Това се казваше ясно, кратко и безапелационно, без думичка защо младежите ни ще бъдат пожертвани освен, че комунизмът го изисква в името на светлото бъдеще, когато ще потекат реки от мед и масло!

Приписвайки предателското си отношение и спрямо новите ни съюзници, пропагандаторите го утвърждават в съзнанието на нискообразованите или безскрупулните като обичайна практика. Но превръщането на предателството в норма, поощрява шмекери и лумпени от всякакъв калибър да се представят за политически ангажирани в името на собствените си далавери, и така да разводняват и отслабват политическата прослойка под критичното ниво, необходимо за ефективно политическо управление.

На кого е изгодно това, всеки може да прецени.

За да има край този клеветнически и деморализиращ кошмар, нека не забравяме, че от членувалите в БКП до 1989 след още 20 години ще са останали живи незначителна групичка хора, но тези 20 години са достатъчни, за да предадат на наследниците си уродливата си вяра, че предателството и безчестието са единственият начин за личен просперитет, и те трябва да бъдат запазени от тях на всяка цена в практиката на обществения ни живот като се отричат единствено на думи, но се възпрепятства по всякакъв начин отричането им с официални решения и документи.

Ако това положение се задържи, политиката ще се затвърди като средство за деморализация, насаждане на лицемерие и прийоми, служещи на егоистични цели, но вредящи на добрите нрави, бъдещето и възможностите на останалите.

ИЗВОДЪТ е много прост – рецидивите на комунизма могат да се преодолеят, но не с неангажиращото “долу комунистите”, което самите комунисти го викат по-силно от всеки друг, а със санкциониране на онези деяния, с помощта на които затвърждават в практиката собствените си деяния, като ги приписват на други. Например, унизителните за България трактовки на планът “Ран – Ът”, заради които, ако зависеше от мен, не бих назначил и за портиер автор или разпространител на подобни жалки творения на човешкото малодушие и падение, пък ако ще да ореват  кански, чеimageв сравнение с мен Хитлер е невинен младенец или само бледо мое подобие.


Тагове:   “ран,


Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Извинявам се, че бях забранил коментарите,
24.06.2010 13:20
но в безумното упорство, с което се натрапват изфабрикувани твърдения по въпроса има толкова корист, че не намирам смисъл да се препирам по подобни измислени “проблеми”.

Провокирането на такива спорове е елемент от план за превръщане на лъжите в убеждения, които да травматизират съзнанието и да предотвратят възможността пред България да стане равноправен и уважаван член на ЕС и да отслаби взаимоотношенията ни със запада дотолкова, че да останем враждебни и чужди на западната цивилизация и да бъдем държани заложници на комуно-мафиотския капитализъм, на който “и идеите и мечтите (за бъдещето на България) са пак същите (както през 1944 -45 година)”. Да не забравяме поне, че реализацията на “идеите и мечтите” от 1944-45 г беше обявена с решение на Европарламента за престъпна и да не се поддаваме на провокации.

Пускам коментарите, но предупреждавам, че ще трия без предупреждение всеки опит за провокации или омаловажаване решението на Европарламента за престъпния характер на тоталитарните режими.
цитирай
2. анонимен - Ранъта
24.06.2010 15:44
Скоро сгледах господин Ран по канал 1 и чух следното :
на всеки 10 години удвоявайте доходите на хората и ще настигните след около две три поколения развитите страни.
Каква е нашата действителност - на всеки 4-5 години намаляват доходите на хората и им унищожават спестяванията. Така, че да не обвиняваме Ран, неговия план е как да построим пазарна икономика. Проблема е в нашите капитало-комунисти, просто не спазват никакви планове, а само разграбват. Така, че не са ни виновни американците, братя а нашите тирикати. Пък и как ли да е обратно като бившите комсомолски дейци и партийни функционери строят капитализма, така както строяха социализъма - на тях да им е добре. Само сопа ще ги оправи братя и сестри, пролетарии и дребни търговци.
цитирай
3. vmir - Не си го и помисляй това за сопата, че има да пищят до второто пришествие.
24.06.2010 18:25
Ако наистина сме убедени, че сме измамени от примитиви, не би трябвало да подпомагаме типичните им игри или роли на потърпевши, където имат огромен опит, а трябва да им намерим слабото място.

Всъщност, с плювните си по запада, те отдавна си го показват това слабо място. Да ни откъснат от запада за тях е въпрос на живот и смърт, защото ако се сближим със запада, веднага се натрапват въпросите за колосалните разлики между нашенския съшит набързо с бели конци вариант на комуно-капитализъм и западния еволюционен социален капитализъм, който те правят всичко възможно да оплюят и отблъснат от България, защото след сравнението веднага става очевидна нуждата от санкции на престъпления, загърбвани с пропагандното: “това е капитализма, (програмата Ран-Ът, EС и изобщо всеки друг, но не и тяхната настояща некадърност и лакомия)".

Да, правейки капитализъм по единствения им познат от Маркс образец, те са много по – уязвими с текущите престъпления, с помощта на които си реанимират “бизнесите”, отколкото с откраднатите пари, за които самите те обичат много да се "възмущават", защото знаят, че да отклонят разследващите от минали дела е много по-лесно от това да отговарят за текущото състояние на делата си, където рушветите се предлагат и дават на четири очи между 4 стени и двама души, за които рушвета е по-рядко една екстра, а много по-често последен щанс за спасение от фалит и оставане на пазара.
цитирай
4. анонимен - БИЙТЕ ВРАГА ...С НЕГОВОТО ОРЪЖИЕ!!!!ОСНОВЕН ПРИНЦИП В ПОЛИТИКАТА!
24.06.2010 22:09
Имо много по-рационален вариант за противодействие на тази пост-комунистическа действителност, отколкото каквито и да било силови методи!
ПАРИТЕ -това е нещото ,към което се стремят ДРУГАРИТЕ!
ПАРИТЕ СА РАЗКОВНИЧЕТО И ЗА ТЯХНАТА ЛИКВИДАЦИЯ!
Истината е :
Да не им се дава достъп до спестяванията на гражданите и до оборотните им пари за живот!
Да се намали ползването на произведените от Тях стоки и услуги.
Да се минимизира ползването на услугите от техните Монополисти.
Да се удължава до максимум, или преустанови плащането на данъци и такси, за ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ-"основната чешма", за източване на парите на нацията!
Да се преустанови тегленето на кредити, които са в същност, система за ограбване на хората с непосилните лихви!
Девиза е : "НИТО СТОТИНКА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ НА БЪЛГАРИЯ"
цитирай
5. herkules - Извинявайте, за пръв път коментирам и затова ме пощадете като новобранец...
24.06.2010 23:02
Може и нещо да не разбирам и затова питам! Каква е разликата между нашите "кумуноиди" и тези от световното банкерство, които ни причиниха новата икономическа криза? Какъв е смисълът да се противопоставя Западът с развитите си демокрации, на Изтока с деспотичните си режими на Русия, Китай, Северна Корея и пр. Нямаме ли достатъчно опит от нашия живот тук, В БЪЛГАРИЯ, който да ни светне, че това е изкуствено противопоставяне на нации, но не и на елити. Забележете, вече някой горе го намекна, Западът не подкрепи ли нашите "кумуноидни" престъпници в управлението преди 1989г., пак да си управляват. Това, който е веел сини знамена през ония години го знае най-добре, който е бил малък - няма как да го знае. Замислете се върху тези неща, нека не създаваме връгове, там където ги няма. Има само един враг на всички като нас и това е управляващия елит във всички нации. Звучи ви като Маркс ли? Не, той е бил шпионка на същия световен банкерски елит, който в момента еб... майката на Европа, Америка, Япония и останалия свят.
цитирай
6. vmir - 4. анонимен -
24.06.2010 23:52
анонимен написа:
Имо много по-рационален вариант за противодействие на тази пост-комунистическа действителност, отколкото каквито и да било силови методи!
ПАРИТЕ -това е нещото ,към което се стремят ДРУГАРИТЕ!
ПАРИТЕ СА РАЗКОВНИЧЕТО И ЗА ТЯХНАТА ЛИКВИДАЦИЯ!
Истината е :
Да не им се дава достъп до спестяванията на гражданите и до оборотните им пари за живот!
Да се намали ползването на произведените от Тях стоки и услуги.
Да се минимизира ползването на услугите от техните Монополисти.
Да се удължава до максимум, или преустанови плащането на данъци и такси, за ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ-"основната чешма", за източване на парите на нацията!
Да се преустанови тегленето на кредити, които са в същност, система за ограбване на хората с непосилните лихви!
Девиза е : "НИТО СТОТИНКА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ НА БЪЛГАРИЯ"


Да – с техните камъни, по техните глави. Но нека не ги ограничаваме ние, а да не забравяме, че срещу свободата, която сме им дали да имат и трупат капитали (нали не са ги придобили с измами! ;)), те ни дължат икономическата и гражданската свобода, която колегите им на запад не оспорват, нито ограничават на служителите си. Няма по-страшно ограничение на възможностите от онова, което човек сам си налага с неограничени претенции или лакомия. Престанем ли да бъдем слагачи, полизури и страхливци, нещата се поменят коренно, защото отпада социалистическия надничарски списък, а влиза в сила логиката на икономическата целесъобразност, според която не е чудно ключовите фигури за един бизнес да бъдат заплатени по-добре от собственика му, вместо берящия душа бизнес да плаща на топ-специалистите си пъти по-малко отколкото на неграмотния си собственик, по силата на това, че той е “чорбаджията”. Това ще стане, когато държавата превърне високите технологии в приоритет и да видим тогава как няма да плащат високи заплати, за да върнат обратно онези, които прогониха, за да не им се пречкат на безакцизния алъш-вериш и безскрупулното прекупвачество, които няма да са вечни.
цитирай
7. vmir - 5. herkules - Извинявайте, за пръв път коментирам и затова ме пощадете като новобранец...
25.06.2010 00:47
herkules написа:
Може и нещо да не разбирам и затова питам! Каква е разликата между нашите "кумуноиди" и тези от световното банкерство, които ни причиниха новата икономическа криза? Какъв е смисълът да се противопоставя Западът с развитите си демокрации, на Изтока с деспотичните си режими на Русия, Китай, Северна Корея и пр. Нямаме ли достатъчно опит от нашия живот тук, В БЪЛГАРИЯ, който да ни светне, че това е изкуствено противопоставяне на нации, но не и на елити. Забележете, вече някой горе го намекна, Западът не подкрепи ли нашите "кумуноидни" престъпници в управлението преди 1989г., пак да си управляват. Това, който е веел сини знамена през ония години го знае най-добре, който е бил малък - няма как да го знае. Замислете се върху тези неща, нека не създаваме връгове, там където ги няма. Има само един враг на всички като нас и това е управляващия елит във всички нации. Звучи ви като Маркс ли? Не, той е бил шпионка на същия световен банкерски елит, който в момента еб... майката на Европа, Америка, Япония и останалия свят.


Приятелю, знаеш добре, че не задаваш въпрос, а изразяваш конкретни твърдения по определени понятия, които са толкова далечни едно от друго, че само една твърде опростенческа представа може да ги свърже със знак за равенство. Да, аналогии могат да се търсят и да се намират безброй такива, въпросът е адeкватни ли са на обществените интереси гледните точки, които ги оправдават. Според мен – решително не, поне от позиция на невинно питащ, която изисква анализиране и съпоставяне на понятия, които в литературата са показани като много различни от впечатленията ти за тях, които произтичат от същите объркващи или объркани представи, които или изключват приемането на професионалните знания за тях, или претендират да ги разбират по-добре от хората на запад, които са ги създавали и изпълвали с конкретен смисъл, по времето, когато тук ги обругавахме, отричахме или заклеймявахме.

Колкото до отношенията със Северна Корея, не съм специалист по международни отношения, но не мога да бъда никак уверен, че който безапелационно плаши с тотална война целия свят само заради това, че не са му повярвали, то от такъв може да се очаква и всякакъв още друг вид ултиматум или опит да си реши съвсем небезобидните проблеми. За тези израза “идеите чучхе” e нещо несравнимо повече дори от това, заради което заплашиха преди месец целия сват с “тотална война”. Как да избегнеш усещането, че ако имат ядрения арсенал, към който се стремят докато останалите се опитват да намаляват своя, в един момент няма да оповестят решението си да взливят света, ако в тридневен срок останалите не приемат прекрасните идеи чучхе и не подчинят незабавно политиката и икономиката си на спасителните им повели? Чак ли си?

И кво правим тогава с идеите чучхе, и убедеността на авторите им, че тези идеи имат право на светло бъдеще, каквото са имали всички други идеи преди тях?
цитирай
8. vmir - 5. herkules,
26.06.2010 09:49
herkules написа:
това е изкуствено противопоставяне на нации, но не и на елити. .... Има само един враг на всички като нас и това е управляващия елит във всички нации.


Разграничението между нация и елит е или несъстоятелно, или израз на революционни намерения. Продължителнната революционна пропаганда е много по-опасна от самата революция, защото щетите от революцията са видими и поправими, докато пропагандата може да обезсмисли съществуването на всяка държава и да я заличи от лицето на земята.
цитирай
9. анонимен - Здравей, Воймир!
27.06.2010 16:26
Толкова много се изписа тук по този план, че беше въпрос на време да прочета позицията ти, както винаги изразена по един категоричен начин...
Конспиративните теории са ми любими, но само като филмов жанр. Ако някой иска да ни хапва, мисля, че нито ще тръгне да ни предупреждава, макар и изглеждащо, че е по наша молба, нито пък ще го затрудним особено, та ние сме като лека закуска за шампиони...А и защо да ни унищожава, като може да ни употребява...Знам ли, мисля, че ние сме си виновни за всичко, което ни се случва в държавата, българинът се поддава на манипулации и слухове, а заради безотговорното си отношение винаги търси някой друг виновен. И така ще е, докато не разбере, че нещата са и в неговите ръце...и трябва да се съсредоточаваме върху това, а не върху пропуснатото време, възможности или ползи през годините на прехода...
Поздрави!:)
цитирай
10. vmir - Привет, Виши! Разбира се, че е така.
27.06.2010 21:42
Обикновено има много възможности човек да се договори с опонентите си, стига да не са от онези, които предварително са си намислили, че ще те сочат за чучело и всичко най-лошо. Много пъти съм бил преводач и страна, и никога досега не съм попадал и веднъж на такива чужденци. И десетки пъти съм попадал на нашенци от този тип, неспособни да си обяснят приветливостта и откритостта на другите, освен с мотиви, заради които единствено, и те биха инсценирали за кратко подобно поведение.

Огромна прослойка тарикати паразитира с помощта на конспиративни теории и нагнетяване на напрежение и страхове. Да можеха да ги видят какви са мижитурчици и смотаняци в преговорите същите тези бабаити на софра срещу запада, никога за нищо не биха им повярвали повече. Театъра е жесток, а най-некадърните в него – все още най-добре платени. Достойнство, чест, съвест, приличие, всичко това е стъпкано в калта от същите, които спират да плюят срещу запада единствено, за да не пропуснат да си изпросят съдействие я за себе си, я за отрочетата си. После продължават да плюят, че току-виж всички хукнали да просят и за техните... Пълна помиярщина...
цитирай
11. анонимен - Абе, понякога сме уникални с простотията си,
29.06.2010 07:36
не може да не си забелязал неистовия ни присмех над чужденци, които се опитват да говорят езика ни ...а те са тъкмо наобратно, радват се и аплодират всеки наш опит с техния език. Наблюдавала съм и това, което ти споделяш, ами то си има дума за това, лицемерие, възпитано от интересчийство и алчност...и ако отсреща се усетят, някои нашенци стават още по-мазни...подобно унизително за мен поведение, винаги ми е действало много отблъскващо, защото съм се стремила да печеля авторитет пред чужденци със знания, откритост, честност. И опитът ми показва, че често ми се отвръща със същото, и освен добри пари, получавам и доверието на чуждите у нас... Естествено, че никой не е идеален, но не бива винаги да се търси недобронамереност в намеренията на запада...
Планът РАН-ЪТ не можах да намеря в цялост, но ме впечатли един коментиращ от форумите. Беше възкликнал : Боже, Боже, когато прочетох доклада, разбрах какви златни възможности за икономически разцвет на балканите сме пропуснали ... та аз, Воймир, се чудя какво чак толкова е попречило на политиците, да следваме стъпките в препоръките на този доклад, за изграждане на действаща пазарна икономика, а не сега да си мислим, че кризата, в която сме, е резултат от дългосрочен и целенасочен план за унищожение нацията ни...

Поздрави и успешен ден!

цитирай
12. vmir - 11. vishnichka,
29.06.2010 17:04
В обширни въпроси ме въвличаш, важното е, че истината не е просто някъде между крайните мнения, а е злостно и целенасочено удавена в морето от изфабрикувани лъжи, слепени здраво помежду си и с истински безумни глупости. Докладът Ран – Ът беше поръчан от Луканов на специалисти по национални кризи, каквито в България няма. Хората си свършиха работата, оставиха ни доклада си и си заминаха. Но се намериха тарикати, които да се самоизтъкват чрез изопачаването или използването му за раздухване на антизападна истерия. Школувани в бодряшкия пожелателен стил на “историческите” директиви на БКП, тези хора не можаха да проумеят, че една реформаторска програма не може да не държи сметка за цената и опасностите на реформите, които честно бяха заявени в доклада. Свикнали да крият най-старателно жертвите на собствените си мегаломании и фикс-идеи, някои може и наистина да са си повярвали, че “разобличавайки” намеренията на запада чрез този доклад, вършат нещо полезно – нали запада беше живото олицетворение на фашизма и капитализма, а да бъдеш признат за борец против фашизма и капитализма, беше най-върховния официален статут и източник на всевъзможни привилегии... Така, България остана в ръцете на рекетьори и престъпници без идея какво да прави, а каквото беше допуснато от рекетьорите да бъде направено, им беше платено с постове и власт, или скъпо и прескъпо с лишения, страдания и жертви. Това, че днес отново плашат с този доклад показва или, че са намислили отново да ни рекетират с нещо или, че най-ниско образованата им прослойка трябва да бъде мобилизирана с любимите й плашила, за да не се сети да се захване за нещо полезно и да не забрави “защитниците” си.

Успешен ден и на теб!

P.s. Не може да се очаква друго от създания, които “мечтаеха” да спрат въртенето на земята така, че западът да остане на сянка, жителите му да измрат и така да възтържествува “светлият идеал” на комунизма. Причините на онези от тях, които са смятали подобен "план" за лудост, естествено не тръгват от "грижата за човека".

цитирай
13. анонимен - По-трудно ще се преодолеят рецидивите на Запада - по 100 000 души невинно избивани
17.09.2010 13:38
годишно. Защото те не са признати от нас, нито от Запада.
цитирай
14. анонимен - Питайте Соломон Паси, как се кава неговия план
17.09.2010 13:39
Но преди това забравихте да питате Бат Петьо и Коста дел Сол за какво получиха милиардите. А след тях забравихте да питате и Доган. Че и Георги Първунов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4103799
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54893
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930