Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2010 13:11 - ЧЕСТИТА СИЯЙНА 66 ГОДИШНИНА, МИЛИ КАТИЛИ!
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 5073 Коментари: 30 Гласове:
17

Последна промяна: 10.09.2010 17:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 66 години вече, девети септември е най-значимият повод за празнуване и негодуване. За едни този ден е символ на справедливото възмездие и личния просперитет, а за други - на беззаконието и кражбата. Едва ли ще се намери непредубеден човек, да не разбира, че щом 10 907 обвинени са осъдени ДО ЕДИН от “Народния Съд”, това няма как да не е политическа поръчка.

Хилядите безследно изчезнали и загиналите по затвори и трудови лагери през следващите 45 години, също не биха били факт без съответната политика и политически чадър над престъпността и посегателствата над личността. 21 години вече, политиката на политически терор формално е преустановена, но чадърът над политическите престъпления все още стои разтворен. Съществената разлика през по-голямата част от това време е, че престъпленията и посегателствата бяха пренасочени към стопанската сфера.

Това попари разцъфналите преди 21 години надежди за просперитет и обществена солидарност и вби дълбоко клина на недоверието между управлявани и управляващи. През целия този период, по всички възможни начини и канали биваше поддържано самоубийственото обяснение, че възстановените и новосъздадените партии имат единствената цел да грабят безнаказано, и това се доказвало от омразата и незачитането им към епохалните постижения на социализма у нас.

Митологизирането на комунизма естествено поражда в неинформираните носталгия към него и недоверие и дори гняв към противниците му. И това недоверие и гняв са маята на нашите усилия да променим живота си. Защото, митовете и легендите са важни за хуманизирането на далечни във времето и не дотам лицеприятни дела но, когато митове и легенди се прилагат като основа за изграждане на стопанския живот и реформи, няма как изграденото върху такива въздушни и въображаеми основи да не се срутва отново и отново.

Няма как да не изгубиш младите IT специалисти, ако си ги ги лъгал, че нашата индустрия е конкурентна на IBM, а те се натъкнат на жалките остатъци от неадекватни напъни да се спасява от “лошите” нещо мъртвородено от наивното очакване да тръшне веднага и без усилие всички по пътя си.

Няма как да вложиш милиарди в развитието на една индустрия и да не ги пропилееш, да произведеш например кари или поне база за задоволяване на половината свят, защото си убедил всички у нас, че си изобретателя на тази машина, а се окаже, че хората по света от десетилетия преди твоята я имат и ползват, и то в доста по-добра изработка и функционалност от твоята.

Няма как да не навличаш стопанска разруха и незаплатени усилия на хората около себе си, ако продължаваш да лъжеш, че провала ти се дължи за това, че “лошите” са дошли и по поръчка на конкуренцията, са ти разрушили и окрали прекрасната върховна индустрия, която вече да е забила в земята американци, японци, китайци и всякакви други вкупом. Няма как бедността на повярвалите ти да не се увелицчава, докато с хладнокръвността на недосегаем престъпник им сочиш за виновници онези, които знаят истината.

И всичко това е неизбежно, докато фенове на убийци решават стопански, обществени, правни и политически въпроси. Защото, дълбоко подозирам, че когато такъв екземпляр бъде изпратен да се запознае с положението в чужбина, той е обсебен от други мисли – как да покаже какъв кротък и демократичен човек е, дори симпатяга - “ето, вие ме мислите за злодей, но само вижте как кротичко и сладурски си пия бирата, и на никого нищо лошо не правя”, е най-важно да демонстрира по причини нетрудни за отгатване. А доклада си напълва с глупости, и се оказваме за кой ли пореден път откриватели на топлата вода, а другите и особено американците – тъпи и изостанали...

Упреквали са ме, че мразя комунистите, че отношението ми не е християнско, нали Библията настоява да обичаме и враговете си. Първо, не разбирам защо трябва да ги мразя, щом не съм във възторг от делата и мисленето им. Не схващам и защо трябва да разбирам християнството като хората, които в огромния брой случаи го смятат за опиум.

Затова, нека отправя и аз моя поздрав към тези защитници на политическите убийства и любезните отношения едновременно:

ЧЕСТИТА СИЯЙНА 66 ГОДИШНИНА, МИЛИ КАТИЛИimage!


Тагове:   мили,


Гласувай:
39



1. galina1 - О, времена! О, нрави!
10.09.2010 13:29
Цитат: "...Едва ли ще се намери непредубеден човек, да не разбира, че щом 10 907 обвинени са осъдени ДО ЕДИН от “Народния Съд”, това няма как да не е политическа поръчка. "

Малиии, това не знам как да го разбирам. Чия поръчка??? По чие разпореждане е било??? Ми такова е било времето не само в България, а и в другите страни. Я дръпни малко напред. Ти сигурно си по-голям от 9.9.44 г. и затова говориш така. Аз не съм дете на 9.9., а съвременник на днешна България - "цъфтяща и прецъфтяваща". Как мислиш? Аз защото си мисля, че ....- няма да ти кажа какво мисля, обаче това за "катилите" е вид обида доколкото усещам. Ти в коя графа влизаш от няколкото синоними на тази дума. Аз щото не мога да причисля никой към подобен род обида. може и да не съм съгласна с някои работи, но и никой не съм обиждала до момента. Култура е необходима във времето, във всяко време от историята. Явно тя ни куца от един известен период насам.
цитирай
2. cornflower - трябва да се говори
10.09.2010 13:32
за комунистическата разруха,
защото тя продължава под друга форма...
благодаря ти!
цитирай
3. vmir - 1. galina1,
10.09.2010 13:44
galina1 написа:
.. такова е било времето..


1. "Катил" на български значи убиец.
2."такова е било времето" значи, че няма нужда от съд, (въпреки това са осъдени).
3. Отричането на нуждата от съд води до беззаконие, каквото имаме през целия 21 - годишен преход.

И сега ли не е ясно?
цитирай
4. vmir - 2. cornflower - трябва да се говори
10.09.2010 13:45
cornflower написа:
за комунистическата разруха,
защото тя продължава под друга форма...
благодаря ти!


Пак заповядай!
цитирай
5. petra111222 - :))) а аз помислих че"кака - ...
10.09.2010 15:03
:))) а аз помислих че"кака - тили" има рожден ден :)))

а всъщност защо натоварвате думата катил ?!? и всички отрицателни епитети да сложите към нея, тя пак ще бледнее пред комунист ...
цитирай
6. vmir - 5. petra111222 - :)))
10.09.2010 16:04
petra111222 написа:
:))) а аз помислих че"кака - тили" има рожден ден :)))

а всъщност защо натоварвате думата катил ?!? и всички отрицателни епитети да сложите към нея, тя пак ще бледнее пред комунист ...


Защото понякога улавям и себе си в лек комунистически уклон, та реших да се разгранича от онова, което никога не би ми позволило да тържествувам, а това са двата смисъла на турската дума катил: 1. Убиец; 2. престъпник.

Освен това, забелязваш благозвучието на словосъчетанието "мили катили", с което откликвам на упреците за липса на толерантност и любезност. :)
цитирай
7. анонимен - СМРАД МРЬСНА.
10.09.2010 20:26
ГРЕШКАТА НА БОИКО БОРИСОВ Е , СЛЕД КАТО НЕИЗКАРА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ НА РАЗТРЕЛ ПО СТАДИОНИТЕ ,ТРУДНО ЩЕ СЕ ОПРАВИ СЬС ТАЗИ ЗГАН.
цитирай
8. анонимен - ГРЕШКАТА Е НАША...НЕ Е НА БОЙКО!!!!
10.09.2010 21:40
АКО НА 10.11.89г., БЯХМЕ РАЗСТРЕЛЯЛИ , ПОНЕ 2-3хил.КОМУНИСТИ, СВЪРЗАНИ СЪС СТАРИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛРЕНИЯ,...НЯМАШЕ И ПОМЕН ДА ИМА ОТ ДНЕШНАТА ИМ НОСТАЛГИЯ И ПРИКАЗКИ .....ЗА"...ХУБАВОТО ТАТОВО ,ВРЕМЕ!"!!!
НЕ КОМУНИСТ-----БУКВАТА "К", ЩЯХА ДА ЗАБРАВЯТ!
ПРОСТО, НЯМАШЕ ,КОЙ ДА ПОВЕДЕ НАРОДА....И ДА ИЗРЕЧЕ ИСТИНАТА ВИСОКО....!
ПОМНЯ ,....ВСЕ СЕ БЯХА УСРАЛИ ОТ СТРАХ ,ПРИ ПОЖАРА В ПАРТИЙНИЯ ДОМ!
СЕГА Е КЪСНО......!!!
.....НЕ ,ЧЕ НЯМА ДА СИ ОТИДАТ.....НО ИМА ОЩЕ МНОГО ДА НИ ТРОВЯТ ЖИВОТА И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!
ИСТИНАТА Е :...ДА СЕ СЪЗДАДЕ ,АНТИ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ИМУНИТЕТ У МЛАДИТЕ
И ЛЮБОВ КЪМ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ!

НАПРАВЕТЕ ,ЧАСТНАТА СОБСТВЕННОСТ----ЗАКОННА И НЕПРЕКОСНОВЕННА!
РАЗРЕШЕТЕ , НОСЕНЕТО НА ОРЪЖИЕ , В ЗАЩИТА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕННОСТ!!!
ТОВА Е ИСТИНСКОТО РЕШЕНИЕ, ЗА БЪЛГАРИЯ!
ТАКА, КОМУНИЗМА И ЗАКОННИТЕ ГРАБЕЖИ ,ЩЕ БЪДАТ ПРЕКРАТЕНИ!!!!
цитирай
9. анонимен - Мили катили!
10.09.2010 22:08
Изкефи ме, братле! )))
цитирай
10. krainici - грешката не е наша
10.09.2010 22:17
защото преврата на 10 11 89 беше подробно контролиран та чак до сега и не се знае до кога.А за оръжието трябва да забравим защото по страхлив от комунистта няма,оставили са ни на произвола на съдбата.Хем не са кадърни да ни упазят от крадците хем ги е страх да ни разрешът за оръжие.
цитирай
11. анонимен - одговор на ''малии'' за партийната поръчка
10.09.2010 22:44
преди 9 сеп.44 основната маса комунисти са хора без собственост,професия , образование и желание за работа.мразещи хората които имат собственост,професия ,образование и работа.естественото място на тези тарикати е комун. идеология обещаваща безнаказано изземване на частната собственост.по този начин хиляди верни синове на партията нямащи нищо през целия си живот ,а също така и нито един работен ден стават собственици на имотите на ''народните врагове'' за които много удобно е създаден ''народния съд'' по същество партиен съд чиято цел е да задоволи имуществените претенции на безимотните си последователи.пролетариите губели веригите си,а колко откраднаха това не се казва.и това ако не епартийна поръчка...
цитирай
12. vmir - 7. анонимен,
11.09.2010 01:22
анонимен написа:
ГРЕШКАТА НА БОИКО БОРИСОВ Е , СЛЕД КАТО НЕИЗКАРА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ НА РАЗТРЕЛ ПО СТАДИОНИТЕ ,ТРУДНО ЩЕ СЕ ОПРАВИ СЬС ТАЗИ ЗГАН.


И без да ги разстрелва, Бате Бойко ги бие като шкембета в дерек.
цитирай
13. vmir - 8. анонимен - ГРЕШКАТА Е НАША...НЕ Е НА БОЙКО!!!!
11.09.2010 01:24
анонимен написа:
АКО НА 10.11.89г., БЯХМЕ РАЗСТРЕЛЯЛИ , ПОНЕ 2-3хил.КОМУНИСТИ, СВЪРЗАНИ СЪС СТАРИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛРЕНИЯ,...НЯМАШЕ И ПОМЕН ДА ИМА ОТ ДНЕШНАТА ИМ НОСТАЛГИЯ И ПРИКАЗКИ .....ЗА"...ХУБАВОТО ТАТОВО ,ВРЕМЕ!"!!!
НЕ КОМУНИСТ-----БУКВАТА "К", ЩЯХА ДА ЗАБРАВЯТ!
ПРОСТО, НЯМАШЕ ,КОЙ ДА ПОВЕДЕ НАРОДА....И ДА ИЗРЕЧЕ ИСТИНАТА ВИСОКО....!
ПОМНЯ ,....ВСЕ СЕ БЯХА УСРАЛИ ОТ СТРАХ ,ПРИ ПОЖАРА В ПАРТИЙНИЯ ДОМ!
СЕГА Е КЪСНО......!!!
.....НЕ ,ЧЕ НЯМА ДА СИ ОТИДАТ.....НО ИМА ОЩЕ МНОГО ДА НИ ТРОВЯТ ЖИВОТА И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!
ИСТИНАТА Е :...ДА СЕ СЪЗДАДЕ ,АНТИ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ИМУНИТЕТ У МЛАДИТЕ
И ЛЮБОВ КЪМ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ!

НАПРАВЕТЕ ,ЧАСТНАТА СОБСТВЕННОСТ----ЗАКОННА И НЕПРЕКОСНОВЕННА!
РАЗРЕШЕТЕ , НОСЕНЕТО НА ОРЪЖИЕ , В ЗАЩИТА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕННОСТ!!!
ТОВА Е ИСТИНСКОТО РЕШЕНИЕ, ЗА БЪЛГАРИЯ!
ТАКА, КОМУНИЗМА И ЗАКОННИТЕ ГРАБЕЖИ ,ЩЕ БЪДАТ ПРЕКРАТЕНИ!!!!


Съгласен!
цитирай
14. vmir - 9. parasol - Мили катили!
11.09.2010 01:41
parasol написа:
Изкефи ме, братле! )))


Вчера някакви дебили,
Тъй ме бяха изумили,
Че напрегнах сетни сили,
но познах катили мили.

Eх, дебили, ах, катили,
Толкоз бяха ви навили,
без да сте и капка пили,
бяхте по катилски мили.

Поздрави, :)))
цитирай
15. vmir - 10. krainici - грешката не е наша
11.09.2010 01:44
krainici написа:
защото преврата на 10 11 89 беше подробно контролиран та чак до сега и не се знае до кога.А за оръжието трябва да забравим защото по страхлив от комунистта няма,оставили са ни на произвола на съдбата.Хем не са кадърни да ни упазят от крадците хем ги е страх да ни разрешът за оръжие.


Споко, приятел, ножът е дървен!
цитирай
16. vmir - 11. анонимен,
11.09.2010 01:46
анонимен написа:
преди 9 сеп.44 основната маса комунисти са хора без собственост,професия , образование и желание за работа.мразещи хората които имат собственост,професия ,образование и работа.естественото място на тези тарикати е комун. идеология обещаваща безнаказано изземване на частната собственост.по този начин хиляди верни синове на партията нямащи нищо през целия си живот ,а също така и нито един работен ден стават собственици на имотите на ''народните врагове'' за които много удобно е създаден ''народния съд'' по същество партиен съд чиято цел е да задоволи имуществените претенции на безимотните си последователи.пролетариите губели веригите си,а колко откраднаха това не се казва.и това ако не епартийна поръчка...


Да, революция – по партийна поръчка! Половин век политическа чистка – пак партийна поръчка. 21 години вече укривателство за престъпниците - пак по партийна поръчка!

Сиктир, де! Байгън!
цитирай
17. mamkamu - :)
11.09.2010 10:32
"Мил катил" :) Поетично и лирическо :)))

Да, митологизирането на комунизма продължава и днес, поради простия факт, че почти всички средства за "масова информациа" се намират в ръцете на бивши комунисти и ДС кадри. Те се намърдаха на ключови места в политическия ни и икономически живот. Как да искаме от тях да плюят по онова минало, което всъщност ги създаде. Възвалявайки постиженията на комунизма, те по този начин си създават индулгенции за онова, което са вършели, като слуги и подръжници на диктатурата. На туй му викат подмяна на морал. Шибана работа...
цитирай
18. vmir - 17. mamkamu, Мамкаму, точно тази коварна подмяна ме дразни, мамка им!
11.09.2010 12:11
Като си помисля с колко изфабрикувани “добродетелски” щампи се опитват да ни удавят или обезкуражат. Като се почне от безумната им борба срещу “фашизма” (което е равносилно срещу всички, които не са посветени в театралната й същност), през специалната преескпонация върху това, че интелигентния човек трябва да нехае за политиката, а таланта непременно да е във война с политиците ... и колко още много претексти, за да поддържат неверието, че имаме сили да се оправим като страна и затова пътят е поединично и без скрупули...

И целия този безумно тъп куклен театър - защото знаят отлично, че в честна конкуренция с такива като теб и мен, с повечето от хората, които органически не могат да понасят псевдознанията и псевдоубежденията им, както и без лъжите и подкрепата на смачканите от живота хорица, нямат никакъв шанс срещу нас.

Не е за вярване, но вместо да си гледа развитието, България трябва да хамлетува банкрутирала ли е при камунизма, или лоши хора са я излъгали, че уж била банкрутирала, ама не лоши камунисти, ами лоши антикамунисти. :)
цитирай
19. dolsineq - @ 18vmir "Не е за вярване, но ...
11.09.2010 16:16
@ 18vmir "Не е за вярване, но вместо да си гледа развитието, България трябва да хамлетува банкрутирала ли е при камунизма, или лоши хора са я излъгали, че уж била банкрутирала, ама не лоши камунисти, ами лоши антикамунисти. :)"
...................................................................................................................
Сега ако трябва да избирам между катили и изклатени естествено, че ще избера катилите, но като знам вече какъв смисъл вкара в "катили", не ми остава нищо друго, освен да съм от изклатените....;) Естествено, че България беше пред банкрут. Лудите се бяха налудували с тлъсти сметки в чужбина. Така наречената "демокрация" беше подарена на новите червено-сини хермафродити и се почна най-голямото стопанско крадене в историята на бълг. държава.
цитирай
20. galina1 - ...
11.09.2010 22:00
vmir написа:
galina1 написа:
.. такова е било времето..


1. "Катил" на български значи убиец.
2."такова е било времето" значи, че няма нужда от съд, (въпреки това са осъдени).
3. Отричането на нуждата от съд води до беззаконие, каквото имаме през целия 21 - годишен преход.

И сега ли не е ясно?


НЕ! Не ми е ясно. Сигурно съм УО/Умствено ограничена/, но нещо не се връзва обяснението ти. Между впрочем доколкото четох тук-там някои твои постове ми прави впечатление, че вярваш в Господ. Интересно. На всичкото отгоре в ника ти има една думичка "МИР". Нещо не е наред. Употребяваш изрази като "Дано Господ ..." и т.н., освен това пълно противоречие с ника ти - всяваш раздори, вместо да внасяш добронамереност. То вярно, че живота е доста напрегнат, но я да видим дали това напрежение не се създава точно от нас - хората пишещи в блога. Сигурно не си съгласен, както прецениш. На времето някои Велики Българи успяха да обединят различните племена в България и създадоха Велика България /прочети спароток/, а сега ние сами се разединяваме. Това не е нормално, нали?
цитирай
21. vmir - 19. dolsineq,
11.09.2010 23:40
dolsineq написа:
@ 18vmir "Не е за вярване, но вместо да си гледа развитието, България трябва да хамлетува банкрутирала ли е при камунизма, или лоши хора са я излъгали, че уж била банкрутирала, ама не лоши камунисти, ами лоши антикамунисти. :)"
...................................................................................................................
Сега ако трябва да избирам между катили и изклатени естествено, че ще избера катилите, но като знам вече какъв смисъл вкара в "катили", не ми остава нищо друго, освен да съм от изклатените....;) Естествено, че България беше пред банкрут. Лудите се бяха налудували с тлъсти сметки в чужбина. Така наречената "демокрация" беше подарена на новите червено-сини хермафродити и се почна най-голямото стопанско крадене в историята на бълг. държава.


Не разбирам какво предлагаш.
цитирай
22. vmir - 20. galina1,
11.09.2010 23:45
galina1 написа:
vmir написа:
galina1 написа:
.. такова е било времето..


1. "Катил" на български значи убиец.
2."такова е било времето" значи, че няма нужда от съд, (въпреки това са осъдени).
3. Отричането на нуждата от съд води до беззаконие, каквото имаме през целия 21 - годишен преход.

И сега ли не е ясно?


НЕ! Не ми е ясно. Сигурно съм УО/Умствено ограничена/, но нещо не се връзва обяснението ти. Между впрочем доколкото четох тук-там някои твои постове ми прави впечатление, че вярваш в Господ. Интересно. На всичкото отгоре в ника ти има една думичка "МИР". Нещо не е наред. Употребяваш изрази като "Дано Господ ..." и т.н., освен това пълно противоречие с ника ти - всяваш раздори, вместо да внасяш добронамереност. То вярно, че живота е доста напрегнат, но я да видим дали това напрежение не се създава точно от нас - хората пишещи в блога. Сигурно не си съгласен, както прецениш. На времето някои Велики Българи успяха да обединят различните племена в България и създадоха Велика България /прочети спароток/, а сега ние сами се разединяваме. Това не е нормално, нали?


Първо си изясни дали си УО или не, пък тогава ще ти отговоря. При положение, че с повечето хора се разбираме прекрасно, не виждам защо трябва да ти давам толкова много допълнителни разяснения, особено, когато си се подсигурила с уговорката за възможна УО. Не е ли по-целесъобразно първо да изясниш този проблем, пък след това да прокламираш критиките си, представите си за нормално или евентуално да обединяваш цяла държава?
цитирай
23. dolsineq - @21. vmir "Не разбирам какво ...
12.09.2010 09:45
@21. vmir "Не разбирам какво предлагаш."
............................................................................
А ти от какво имаш нужда?...;)
цитирай
24. vmir - @21. vmir "Не разбирам какво ...
12.09.2010 11:39
dolsineq написа:
@21. vmir "Не разбирам какво предлагаш."
............................................................................
А ти от какво имаш нужда?...;)


На този въпрос пред дами отговарям само на четири очи. ;)
цитирай
25. galina1 - ...
12.09.2010 12:03
Виждам, че се правиш на интересен. Това не е в твоя полза, но ако обичаш, все пак ми обясни, независимо от пояснението което искаш да ти дам. Това явно за теб е проблем, не за мен. Подобни уж "целесъобразни" за теб изяснения могат да пишат хора, които не са наясно със себе си. Става въпрос за теб, не за мен. На практика излиза, че ти просто не можеш да дадеш каквото и да е обяснение или да се заащитиш. Горделивостта е низше творение, не гордостта. Имай го предвид. И още нещо: Мирът е нещо хубаво, войната е позорно явление. За мен ти си от втория тип хора или си търсиш повод да се изявиш в някаква светлина, която всъщност не е особено положителна. Вярно е, че обединението в момента е НЕвъзможно поради съществдуването на хора с подобни на твоите разбирания. Докато съществуват противоречия от подобен род обединеение не е възможно. Колко държави приключиха с подобни простотии, но тук, в България, те продължават. Ами много ти здраве. Продължавай в същия дух. И не, че ми пречиш, унижаваш себе си. Поне за мен е така. Не правиш нищо, абсолютно нищо не само в твоя полза, но и за който и да е в България. Толкова.
цитирай
26. vmir - 25. galina1,
12.09.2010 14:11
galina1 написа:
Виждам, че се правиш на интересен. ...


Защо не вземеш да обясниш какво значи да се прави човек на интересен, че никак не схващам. От една страна казваш, че не си сигурна дали не си умствено ограничена, а от друга страна твърдиш, че аз не съм наясно със себе си... Ако трабва да гадая на какво се дължи противоречивостта в твърденията ти, изглежда вярваш, че преди 21 години сме живели един живот, който се е влошил, защото не са били избити навремето лошите хора. Познах ли?

цитирай
27. galina1 - Не, не позна.
12.09.2010 21:19
Нищо не съм твърдяла, това е твоя приумица. И се правиш на интересен, това се вижда и с просто око. Няма никакво противоречие, това също е твоя приумица. Преди 21 години живота не беше лош, ако ти твърдиш ЧЕ Е бил лош, си е твой проблем. Влошаването и падението на България започна след 1989 година. Ако ти случайно решиш да опровергаваш вече това твърдение бих те заплюла в лицето. Способна съм на подобно нещо. И кой трябва да се "избива" и защо? Такава беше системата, но имаше поне дисциплина. Сега е "демокрация", на която всъщност не и вярвам изобщо. Твоят "мир" не ми е полезен, а "свободата" превърнала се в слободия е апетитна хапка на магистралките и наркоманите. И мисля да спра да кореспондирам с теб, защото според твоята "идеология" аз съм "катил". Жалкото е, че много хора мислят като мен, но не го казват. Мълчат си, защото си мислят, че няма файда от подобно казване. Поинтересувай се малко какво е построено за 45 години и какво унищожено за 20. Каквото и да си говорим, човек трябва да погледне истината в очите. Омразата не е мир, тя е негативна емоция, интензивно чувство на антипатия, отвращение или враждебност към нещо или някой, чийто зло се желае. Омразата е свързана с желание да се избегне, ограничи, спре или унищожи всичко, което се мрази. На нея се гледа като на антипод на любовта.Мразят се хора или различни организации, които застрашават благополучието или самото съществуване на хората, извършват психически или физически тормоз и нанасят щети или вреди.
Според психолозите, омразата е ответна реакция към хора, чийто интереси са коренно различни или противоречат на нашите. Хората обикновено мразят всичко, което се противопоставя на здравето или благосъстоянието им, дори всичко, което не могат да обичат.Често омразата е причина за насилие. Много престъпления са извършени именно под въздействието на омразата. Преди и по време на война например честа практика е да се манипулира населението да мрази друга нация или политически режим.Мизантроп ли си?
цитирай
28. vmir - 27. galina1,
13.09.2010 07:55
Благодаря ти, че изпълни очакването, заради което пуснах именно това заглавие.

Виждам, че и на другия ми въпрос си отговорила според очакванията ми, само дето не искаш да признаеш отношението си към “мизантропите”, но не е трудно да се досети човек какво е то, щом не си в състояние да си обясниш несъгласието, освен с омраза. От тази база, до разстрела, разстоянието е 2-3 ракии, няколко истерични крясъка, или 1-2 “напомняния”, че собствеността ми e придобита чрез експлоатация. Не е ли така?

Ако не разсъждаваше първосигнално, ако не бъркаше мисленето с употребата на подхвърлени клишета, ако ценеше логиката като задължителен елемент на познанието, нямаше да решиш, че “идеология” e причината да бъдеш “катил”. Защото аз не съм казал никъде, че ти си катил, нали? И не съм аз, който очаква от теб да се чувстваш едно цяло с катили, не е ли така? Представяш ли си, на Коледа да кажа: “Честито, скъпи дами”, и в резултат да ме въръхлетат няколко вбесени дивака, че съм им объркал половата принадлежност? Не си ли и ти като тях?
цитирай
29. galina1 - Ще ме спукаш от смях.
13.09.2010 10:32
Не знам кой какво бърка, но явно не разбираш какво ти пиша и обръщаш всичко с главата с надолу. Благодаря за настроението което ми създаде. Не мислeх,че си толкова НЕлогичен. Хайде приятен ден. }}}
цитирай
30. vmir - 29. galina1,
13.09.2010 11:33
galina1 написа:
Не знам кой какво бърка, но явно не разбираш какво ти пиша и обръщаш всичко с главата с надолу. Благодаря за настроението което ми създаде. Не мислeх,че си толкова НЕлогичен. Хайде приятен ден. }}}


Споко, ако това, че ти мислиш, че не разбирам те развеселява, това е една добра новина за демокрацията. В случай, че не размислиш и не промениш мнението си, пожелавам ти винаги да се развеселяваш по такъв повод, колкото и НЕлогичен да ти изглежда. ;)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092714
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031