Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2010 04:24 - КОМУНИЗИРАНОТО СЪЗНАНИЕ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 4394 Коментари: 28 Гласове:
25

Последна промяна: 24.09.2010 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Комунизираното съзнание не произтича непременно само от партийната принадлежност, а е характеристика на умствената нагласа. Комунизираното съзнание фетишизира атрибутите на колективна принадлежност до такава степен, че за него престават да съществуват причините, и най-вече хората, заради които са създадени същите тези атрибути. Отделния човек престава да има реално значевие, защото е изместен от фетиша, било той идея, или предмет.

Днес този фетишизъм не онема директно човешки животи, но недоразуменията, несигурността и неефективността, които създава, поддържат устойчиво нивото на бедността на равнище, което може би отнема не по-малко жертви, отколкото войнстващият комунизъм.

Днес хората с комунизирано съзнание възкликват за натирените от Франция обратно към нас печално известни с разбойническите си набези цигани: Ама те са с български паспорти, дайте бързо да ти защитим, докато и нас не са ни ни погнали като тях! С което афишират пълното си неразбиране, че нито паспорта е нещо, което служи да осигури радушен прием на циганията ни, нито Европа е длъжна да окуражава нечия цигания, както ние си я окуражаваме и отглеждаме тук.

Комунизираните мозъци това не го виждат, защото фетиша е обсебил цялото им съзнание и умствен потенциал. Единственото, което могат да добавят е, че се нарушава правото на свободно придвижване, и това право е отново така фетишизирано, че обръгнали на всякакви тарикатлъци и измъквания, комуноидите няма как да “сгрешат” да признаят, че свобовното придвижване е нищожна част от настаняването върху нечии терени и до болка познатото им опустошаване, ограбване и обезобразяване, последвано от следващото “свободно придвижване” в посока на следващите собственици с неопустошени земи.

Оставяйки заслепени, комунизираните “мислители” нехаят за това, какво се случва с хората зад фетишите им, за тях методичното опустошение по пътя на “свободното придвижване” не съществува. Практическата невъзможност хора без работа и без пари да съществуват без да крадат, за тях не представлява никъв проблем, защото комунизираното съзнание търси налични блага да ги консумира или разпределя, то не се интересува от справяне с дефицитите, които изоставя други да запълват. По изпитан комунистически маниер, комуноидите очакват не принципите да служат на хората, а хората – на принципите дори, когато това може да е фатално и за принципите, и за хората.

Свикнало да действа винаги от нечие име (пролетариат, работници, селяни, цигани, партия, и почие), комунизираното съзнание НИКОГА не може да разграничи персоналните права на подопечните си от всеобщата правна норма, която твърди, че защитава. Защото това значи да се заинтересува от последствията за засегнатите страни, а не само на онези, от които очаква да го подкрепят. Поискаш ли това от него, веднага ще последват безкрайни обструкции или обвинения, в най-добрия случай -безполезни обяснения в машинации, интереси и конспирации, само не и трайни решения, удовлетворяващи различните страни. Защото всеобщото право на лична свобода веднага поражда задължението на всеки да зачита свободата на другите, което е крайно неприемливо за комуноидите, които по убеждение, инстинкт и навик, смятат за нормално правата да принадлежат единствено на по-лъжливия, бруталния или по-коварния.

Ето как, комуноидът скача да защитава “правата” на циганина, който опустошава собствеността на стопанина, опитвайки се да превърне всеобщото право в комуноиден личен жест към нарушителя, без да се тревожи, че лишава правото от сила и смисъл. Обратното, "Искам да съм румънец" - френетично се разкрещя един комуноид, особено възторгнат от резолюцията на румънския парламент в полза на нападащите цигани, сякаш  наистина някой го е вързал от страх да не би  да отиде в румънското посолство и да подаде молба за румънско гражданство.

Трябва ли в такъв случай, да се чудим на настоящото беззаконие, независимо дали комуноидите се самопоставят в ляво или в дясно на политическия ни imageспектър?



Гласувай:
48



1. kass - vmir
24.09.2010 10:04
Ако трябва да погледнем принципно на нещата, то в европейските страни има куп "незаконно" пребиваващи и работещи емигранти от бившите (и не само) соц страни. Те не пречат никому, макар да са в сивата икономика и през определен период от време европейските страни предприемат мерки, с които да им дадат официално право да останат, работят и живеят там. Въпроса с ромите обаче е, че те не подлежат на интегриране, приемане и спазване на правилата, което ги прави нежелани където и да са по света. С действията си Франция практически признава това и така се получава двоен стандарт: т.е. ако те са нелегално пребиваващи, значи всички такива, независимо роми или не, трябва да бъдат екстрадирани обратно в страните от които са дошли, ако просто този етнос е проблема, то тогава да се положат усилия за интегрирането им, което междувпрочем ни съветват. В противен случай се получава следното - работоспособните хора се приемат, а необразованите и неподлежащи на интегриране се натирват по краищата на Европа, което ще превърне тези територии в гетото на континента. Разбира се Европейските страни не са длъжни да ни вършат черната работа, но ако говорим за "голямото село" то проблемите във всеки негов "квартал" са и негови...
Поздрави!
цитирай
2. krotalka - Промити мозъци...
24.09.2010 12:21
кажи им комунисти и повече не го обиждай.
цитирай
3. vmir - 1. kass, Разбирам те добре, не ми е била чужда надеждата, че някой голям “добър”
24.09.2010 12:35
благородно ще ни отърве от циганите, но ето - таман тръгнаха да се изнасят, и злодеят Саркози взе, че попари розовите ми сънища. Простите демографски сметки обаче показват, че способните да се изнесат на запад цигани са капка в сравнение с морето от вторично подивяващите и асоциализиращи се с бързи темпове цигани у нас, които в съвсем буквалния смисъл скъсяват живота на хиляди хора в крайна невъзможност да устоят на набезите им, да не говорим за крайно негативното въздействие на присъствието им в близост до предприятия за стопанска дейност.

Подивяването и асоциализацията са резултат не от друго, а от неправилното, неадекватно, некоректно и фактически липсващо действено отношение към циганския въпрос, пример за което е и нелепия рев срещу Саркози, че нарушил правата на скъпите на сърцата ни безценни сънародници. За разлика от теб, аз смятам, че Саркози показа съвсем ясно, че циганския проблем е решим, че дори и интеграцията им е възможна, че те са хора, които могат да приемат едно непопулярно решение спрямо себе си, стига да им се поставят ясно и категорично нещата, без вечните нашенски увъртания, шикалкавения и противни измятания.

Ако ти е трудно да ме разбереш, помисли на какво стъпва оценката ти, че Саркози се е провалил с циганите. Не е ли това презумпцията, че той ще ги приеме с отворини обятия и цивилизова, казано с други думи – ще ни отърве от проблем, който ние сме приели за нерешим. Не е ли срамно проблема за нас да е нерешим, за Саркози – решим, а ако той откаже да го реши както ние сме си намислили – да ревем срещу него? За мен това е голяма излагация, израз на нецивилизованост, и дори показ на цялата жалка дребнотарикатска философия, с която безотказно оплюваме всеки опит за съдействие на проблемите ни и пречим всячески на опитите за подобрения у нас.

Виждам, че добре разбираш какво пречи, вместо да ревем за 40 циганина, да последваме примера на Саркози и спрямо нашите 40 хиляди цигани, самонастанили се в чужди дворове, парцели или имоти, живеещи не само на гърба на потърпевшите, но и унищожавайки или парализирайки възможностите за развитие на стопанството, предприемачеството, бизнеса и обслужването. Знаеш, че това е страхът за нелегалните ни емигранти в чужбина, които могат да бъдат подбрани по ред на номерата. Което още един път идва да затвърди славата ни на тъмни балкански субекти, които вярват, че нищо лошо не правят, прекрачвайки рамките на законите при толкова оправдателни причини.

И така, със смешния ни плач за циганите, със скритата ни (спорен нас) задна мисъл за незаконните ни емигранти, с непреодолимата ни представа за закона като “врата у поле” с безкрайното манкиране и способност на всичко, за да не правим нищо, и всичко това - вместо да погледнем и приемем нелицеприятните истини за себе си (както ни учи Апостола) “Да си кажем кривиците, пък да вървим напред!" ????

Поздрави!
цитирай
4. vmir - 2. krotalka - Промити мозъци...
24.09.2010 12:37
krotalka написа:
кажи им комунисти и повече не го обиждай.


Ех, Кроти, тези са готови на всичко, за да не правят нищо!
цитирай
5. didslpole - Интересно
24.09.2010 13:35
Като пишеш глупости поне си отговори на въпроса що е това комунизирано съзнание.
Защото пишеш точно като партиен пропагандатор от фашиска или комунистическа партия- те са от един дол дренки с идиотите патриоти и т.н. Да лепнеш етикет и да разтягаш локуми е лесно, но да вникнеш в проблема е трудно. Въпросът с циганията не е етнически , а културен. Без културна асимилация, без споделяне на един мимимум от ценности и правила, съвместното съществуване между две различни култури е невъзможно, а интеграцията е абсурд. Българските турци отдавна са из европа и работят из оранжериите на холандия, най-често нелегално, по строежите на Франция и т.н. Тях никой не ги гони. И в България престъпността е най-ниска при мюсолманите, а най-висока при циганите. И причината не е, че са неграмотни, черни и избухливи, такива са и по-вечето българи, а в навиците и манталитета, които се възпитават в семейството и средата. Следователно, не е възможно интеграцията просто чрез образование или превъзпитаването с полицейска репресия. Просто трябва да се отнемат родителските права, на всички, които са неграмотни и нямат условия за отглеждане на деца и/или нарушават законите на страната. Ти ще вземеш ли едно цигле за отглеждане като приемен родител, докато неговите се ограмотяват и учат на занаят или си строят дом с държавна помощ за да има човешки условия за живот. Казват, че дървото се превива докато е младо, но кой да го направи. Тези хора не се виновни, че не се стремят да живеят като другите, както ти нямаш грам заслуга, че не си се родил в циганско семейство. И ако сме най-бедната и изостанала държава в Европа, то не се дължи на циганите, а на икономическия и политически елит, на хайдуците българи. Много е удобно да се обвиняват другите за собствената ни некадърност да създадем държава на закона и реда, където всички са равни пред него независи от етнически произход, държава която да се грижи за децата и да е безкомпромисна в защита на тяхното бъдеще и право да израснат образовани.
цитирай
6. kass - vmir
24.09.2010 13:38
Ние не сме на различни мненния, просто смятам, че сега е момента българското правителство да постави ромския проблем ребром, а не да се крие зад правата на човека, ще копна коментар, който оставих при гантрии преди минуи:
....
Добре де, ще го кажа по друг начин - една страна или нарушава правата на човека или не. В случая става дума за нарушаване правата на определена етническа група, поради определени причини, не е просто ей така, това поставя въпросната група в графа "проблемни" и тези проблеми не са само на територията на Франция, а в цяла Европа включително и у нас. Когато отнесем въпроса до "правата на човека" го поставяме на грешната плоскост и решенията съответно на грешна основа, ако поставим въпроса обаче на правилната плоскост "етническата група и проблемите с нея" решенията ще бъдат конкретно свързани с конкретния проблем и не само във Франция, и не само у нас, а нввсякъде по света. Не ти ли е чудно например, че Америка осъди Франция за политиката с ромите, а самата тя има резервати за индианците??? При това положение не се ли замисляш къде свършва въпроса с правата на човека като принцип и започва въпроса с проблемите на дадена етническа група и съвместимостта й с останалите???...
....

Всичко, което искам да кажа е, че въпроса с тези хора трябва да бъде поставен отделно и да се вземат конкретни мерки, защото цялото лутане около правата на човека води само до активи на ромите, които умело ще го използват за да си извадят дивиденти... Ето защо този случай трябва да повдигне дебат в ЕС и да се стигне до решение какво и как да се направи с тези хора...
цитирай
7. vmir - 5. didslpole,
24.09.2010 14:25
Не мисля, че на теб ти трябва да знаеш що е “комунизирано съзнание”, защото си приела безрезервно част от наличните обяснения като цялата истина по проблема. Лошото е, че още няколко милиона души у нас също разбират проблема и не по-малко от теб си вярват, че знаят цялата истина по въпроса, а някои от тях ще намерят мнението ти за много по-лошо от глупаво. Най-лошото е, че ти ще продължиш да се фръцкаш насам – натам, без да направиш нужното, за да докажеш приложимостта на твърденията си, а ще се задоволиш с квалификациите си спрямо останалите, които всъщност не са дори оригинални... Не ти ли омръзна това безрезултатно преповтаряне на едни и същи констатаци, за да се задоволяваш с продължаването му?
цитирай
8. vmir - 6. kass,
24.09.2010 14:51
Нямаме принципни различия, и харесвам много удачния ти пример с резерватите и отношението. Затова ще доуточня нещата, тъй като ми се струва, че допускаш тактическа грешка, която ще бъде използвана от политическите спекуланти, за да възпрепятстват решаването или смекчаването на проблема. Знаеш, че не можеш да поставяш решаването на проблема като етнически. Веднага ще се намерят едни адвокатчета, които ще те наобиколят като лешояди, и с нетърпение ще те заръфат, независимо от най-добрите ти намерения. Естествено, не можеш да направиш и резервати за циганите, защото лешоядите веднага пак ще кацнат, и уж от грижа за циганите, непрекъснато ще търсят къде да те клъвнат, а няма да е никак трудно, защото резерватите са правени при други времена и закони нищо, че мнозина и днес там се чувстват най-добре, абе гадно си е да си адвокат, и да печелиш от добрите намерения на хората, но и това е част от правилата на съвременната цивилизация, трябва да се приемат, и да не се поддаваме на отвращението си към неспособните да печелят от добри и благородни каузи и от лицемерното “защитничество” за правата на нарушителите, които сами не ги приемат.
Следва продължение...
цитирай
9. vmir - 6. kass,
24.09.2010 16:04
Ключът е в това, че в крайна сметка, няма как да защитаваш правото на циганина да живее където си иска и както си иска, без да нарушаваш правото на собственост на този, чиято собственост е обсебена от циганина. И, тъй като правото на собственост е неприкосновено и по-основополагащо от правото на свободно придвижване, а трябва да се спазят и двете права, се налага уточнението относно разтегливостта на понятието “свободно придвижване” с отпратки към частни закони според ситуацията. В края на краищата, процедурата става дълга, адвокатите – алчни и те да отнесат дял от вече ощетения собственик, и започват игрите на надлъгване, за да се обезправи окрадения и оправдае крадеца. За избягване на тази задруга по оневиняването на крадците, не трябва да се забравя, че общоприетото място за нарушителите на законите е затворът, където се отнемат “неотнимаеми” права от този, който ги е отнел другиму, не желаейки да зачита законните му права. Дали да зачита правата на човека и гражданина, е въпрос на свободна воля и избор на всеки, мнозина ги игнорират не само заради придобиване на чужда собственост, но и защото затворът може да им се вижда като хотел с 5 звезди, например.

Ясно е, че който тотално отхвърля законите и нарушава правата на останалите, е за затвора. Остават онези, които частично признават законите, примерно не искат да са убийци или лъжци, но вярват, че кражбата е израз на най-високо уважавани умения, които неоснователно се санкционират от законите. Редно е, общности, обединени от това убеждение, да бъдат поканени да се уединят да живеят заедно, за да си демонстрират един на друг уменията, където ще бъдат правилно оценени и няма да има опасност да попаднат под ударите на несправедливи според тях закони... Тогава ще си спестим времето да се борим за правата на някого, за когото те са просто непосилно и нежелано бреме.
цитирай
10. kass - vmir
24.09.2010 16:52
Въпросът с дискриминацията е наистина деликатен, но нека погледнем въпроса от друга страна: имаме етническа група със свои особени обичаи, които са в противоречие с мнозинството. Тази група не иска да измени на традициите си и възгледите си и да приеме начина на живот на мнозинството. При това положение най-доброто което може да се направи е да се отдели в отделна територия, където да запази "културното" си наследство и да живее по начинът който смята за правилен и така да се избегне сблъсъкът на две противоположни култури. В този ред на мисли не можем да приемаме сегрегацията като вид дискриминация, а като форма на запазване на човешкото културно разнообразие. Другият вариант е чрез санкции, твърди мерки или друг принудителен начин да бъдат принудени да приемат правилата на мнозинството. Кой е по-добрият вариант не се наемам да кажа, но досегашните мерки за интеграция очевидно не са ефективни...
цитирай
11. vmir - Точно така, всичко това едновременно е интеграцията!
24.09.2010 17:40
Кой каза, че интеграция е да ни ходят по главите и да ги храним с лъжичка - нищо подобно!
Който иска да си запазва културната идентичност и без да я губи, да бъде обучаван във всичко необходимо - да заповяда в защитената зона, където няма да важи вечерен час за почивка, и вид музика, няма да го арестуват за персонално наторяване на общите зелени площи и за превръщането им в сметище, ще плаща ток, парно и прочие по преференциални цени, ще му се възхищават, когато открадне, вместо да го заплашват, и много други бонуси ще го стимулират да упражнява културните си предпочитания, където ще бъдат разбрани и оценени подобаващо. Освен това, престъпленията извън това райско местенце може да не се третират непременно като общественоопасен рецидив, ако той приеме условието да не излиза извън рая за срок, съответстващ на провинението му. И ето я интеграцията в действие, всеки ще си избира мястото в съответствие със свободната си воля и ще бъде санкциониран в съответствие с ясни правила, а достъпа на адвокатчета с нечистоплътни помисли да печелят от разпалване на конфликти и увеличаване страданията на пострадалите, ще бъде силно ограничен.
цитирай
12. kass - vmir
24.09.2010 20:36
ще плаща ток, парно и прочие по преференциални цени...
...
Именно, кой е казал, че отделянето им ще спре интегрирането им, да речем че "райското кътче" както го наричаш ще бъде напускано от желаещите и интегриралите се, т.е. занятчии, музиканти и др. показали че приемат правилата на мнозинството и са готови да ги спазват. Интеграцията дори би била по-лесна по ред причини: 1. Показващите добър успех в училище биха могли да се радват на стипендии. 2. Деца, показващи високи спортни резултати биха били също извеждани от "рая" и полагани грижи за тях за сметка на мнозинството, подобно е и с музикалните деца... Това би ги стимулирало много да помислят върху избора си и да положат усилия и желание за интеграцията си...
цитирай
13. vmir - 12. kass,
24.09.2010 21:06
Не ще и дума, че талантите и упорито работещите са национален капитал, който ще бъде развиван и поставян в условия да влачи след себе си мърлячите. В това отношение нямам никакви съмнения, защото у нас отношението към талантите е благоговейно. В училище имах съученик - циганин, който си беше спечелил славата на голям математик, и това автоматично го издигаше над всички остананали до степен да се държи арогантно и пренебрежително, но това не обиждаше никого, защото му беше признато за нещо като заслужена привилегия. Аз вече си имам личен контингент от циганета, които много държат да ми кажат какви ще станат като порастнат, имам например бъдещ пастор, полицайка, и дори бъдеща писателка. Ходил съм не един път в гетото, повечето са изключително уважителни, имат желание да живеят порядъчно и се ядосват на престъпниците, които ги злепоставят, понякога ми казват кога "работят" крадците, кога и откъде идват. Повечето обаче, въпреки желанието си, не могат да издържат на натиска на средата и се женят преждевременно. Добрите цигани са контактни и добросърдечни, а престъпниците са темерути и злобни.
цитирай
14. vmir - Виж "Панорама" в момента по канал 1 за циганите с френския посланик.
24.09.2010 21:14
цитирай
15. sparotok - Чувство за реалност
25.09.2010 07:26
Най-големият проблем на комунизираните мислители е липсата на чувство за реалност.

Поздрави!
цитирай
16. vmir - 5. sparotok - Чувство за реалност
25.09.2010 08:19
sparotok написа:
Най-големият проблем на комунизираните мислители е липсата на чувство за реалност.

Поздрави!


Така е, винаги ме е изумявало фанатичното им придържане само към изгодните за тях факти и версии, и пълната им слепота за неудобните. Отваряй им очите, приятелю, с теб съм!

Поздрави!
цитирай
17. анонимен - Комунизираните съзнания защитават всяка теза,
25.09.2010 09:57
която им е удобна конюнктурно.Днес са демократи, утре са интернационалисти, вдруги ден са националисти. Така е било и така ще бъде.
цитирай
18. vmir - 17. katana - Комунизираните съзнания защитават всяка теза,
25.09.2010 13:33
katana написа:
която им е удобна конюнктурно.Днес са демократи, утре са интернационалисти, вдруги ден са националисти. Така е било и така ще бъде.


И това е напълно вярно - за съжаление!
цитирай
19. darktales - vmir
26.09.2010 00:07
Не знам какви комунисти ви се привиждат, господа. Българските граждани имат равни права. И равни отговорности, естествено. Ако някой им наруши правата, без да стане ясно какви точно отговорности им се вменяват, това трябва да се каже. Например така: ето този и този нарушиха правата на едни български граждани.

katana написа:
Днес са демократи, утре са интернационалисти, вдруги ден са националисти


Това е едно добро описание на Волен Сидеров, признавам. Кратко, ясно и стегнато. Поздравления. Знаем чий верен парламентарен съюзник е Волен Сидеров. Та така.

цитирай
20. vmir - 19. darktales,
26.09.2010 08:24
darktales написа:
Не знам какви комунисти ви се привиждат, господа. Българските граждани имат равни права. И равни отговорности, естествено. Ако някой им наруши правата, без да стане ясно какви точно отговорности им се вменяват, това трябва да се каже. Например така: ето този и този нарушиха правата на едни български граждани.



Безспорно така трябва да бъде, разбира се!
Обаче, когато това беше казвано и искано, не съд, а зловещ ехиден кикот се разнасяше, че хилядите убити без съд и присъда имали “мръсни” кости, и по тази причина, убийците им ще поемат вината, но САМО с мезета.

Същата обструкция продължава без прекъсване до днес, и за оправдаването и превръщането й във всеобхватно беззаконие и безнаказаност по всякакви безобразия, малоумници и в момента разпространяват в блога материали за убитите ястребинчета, сякаш не сме им слушали имената на безброй вечерни проверки и празници, не са ни сочени с повод и без повод не от други, а от комуноидите.

И какво общо с истината има превръщането на жертвите в герои, а престъплението – в оправдание за анархията, безнаказаността и беззаконието? Иначе, всички знаем как трябва да бъде, нали?

p.s. Колкото до Сидеров, не смятам, че некрофилията към ястребинчетата е нещо по-добро от него. Дори ми е противна подобна мисъл, защото некрофилията е извращение и не желая извратеняци да ме учат, недай Боже ръководят как да живея.


цитирай
21. darktales - 20. vmir
26.09.2010 21:28
vmir, vmir, vmir...нещо изгубих нишката. Какво общо има едното с другото? Каква некрофилия? Да не би да обърка темата?

Този, който измъкна от отговорност престъпниците от 1944-1989, беше партията-майка на Бойко, Цецка и Божо. Поне половината активисти на ГЕРБ са наследници на старата номенклатура.

Не може като аргумент за какъвто и да е спор, който засяга г-н Бойко Борисов, да се сипят обвинения в комунизъм. Той се опита да говори така и с европейския парламент, покрай случая с Румяна Желева, но в отговор му казаха, че точно от такъв като него няма да търпят подобни приказки.

Не съм свързвал по никакъв начин Сидеров с "некрофилията". Нещо бъркаш. Казах, че Сидеров, с неговия опортюнизъм и измислен национализъм, е съюзник на ГЕРБ. Просто факт.
цитирай
22. razkazvachka - Като оставим настрана конкретния случай - какво значи "български граждани" - уффф
27.09.2010 10:31
поредната бюрократична желязна завеса - ама на бюрокрацията не й стигна държавната администрация, европеизацията и глобализацията, а вече се самопроектира и космически...

В този смисъл, всеки индивидуално мислещ се числи към извънземните...

А това е попадение: "Комунизираното съзнание фетишизира атрибутите на колективна принадлежност до такава степен, че за него престават да съществуват причините, и най-вече хората, заради които са създадени същите тези атрибути."
цитирай
23. sparotok - реалност
27.09.2010 12:09
vmir написа:
sparotok написа:
Най-големият проблем на комунизираните мислители е липсата на чувство за реалност.

Поздрави!


Така е, винаги ме е изумявало фанатичното им придържане само към изгодните за тях факти и версии, и пълната им слепота за неудобните. Отваряй им очите, приятелю, с теб съм!

Поздрави!


Фанатичното придържане към една идеология никога не води до нещо хубаво, а унищожаването на традиции и използване на насилие за отнемане на натрупана с много труд частна собственост си е геноцид.
Като оправданите може да се измисли една красива цел, но тя в никакъв случай не оправдава престъплението...

Поздрави!
цитирай
24. анонимен - КАКВО Е "КОМУНИЗИРАНО СЪЗНАНИЕ" ЛИ.....?
27.09.2010 15:13
...ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНО "БЕЗЗАКОНИЕ", БЕ ХОРА......!!!!
ТОЛКОВА Е ПРОСТО!
ЛИПСАТА НА ЗАКОН, НЕСЪОБРАЗЯВАНЕТО С НЕГО ИЛИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ, КАКТО И СЪЗДАВАНЕТО НА "ПСЕВДО-ЗАКОНИ"ПО ПОРЪЧКА ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ПАРТИЙНА ФОРМАЦИЯ/БКП/БСП,ДПС/ДС/.....ПОРАЖДА "КОМУНИСТИЧЕСКОТО БЕЗЗАКОНИЕ",КРАЙНО УДОБНО ЗА ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ПОЛИТИЦИ!

ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ ,КАТО МОРАЛНО-ЕТИЧНА НОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ И МИСЛЕНЕ.....ПОРАЖДА ---"КОМУНИЗИРАНОТО СЪЗНАНИЕ"!

АКО СЕ СПАЗВАТ СТРИКТНО ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА И СЕ ПРИЛАГАТ С ЕДНАКВА СИЛА И ТЕЖЕСТ ЗА ВСИЧКИ-----ТОВА Е "ДЕМОКРАЦИЯ"!
АМЕРИКА ,ЗАТОВА Е СИЛНА---ЗАЩОТО ТАМ,ЗАКОНИТЕ СЕ ПРИЛАГАТ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ И АБСОЛЮТНО БЕЗКОМПРОМИСНО!

ЗАКОНА Е ВСИЧКО------ТОВА Е "ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ"!!!!!!!
ДРУГОТО СА ,ЛЕВИЧАРСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИГАВЩИНИ!
"ЗАКОНОВАТА ДЪРЖАВА", Е В ОСНОВАТА НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРОСПЕРИТЕТ!!!
цитирай
25. vmir - 21. darktales,
27.09.2010 17:08
darktales написа:
vmir, vmir, vmir...нещо изгубих нишката. Какво общо има едното с другото? Каква некрофилия? Да не би да обърка темата?

Този, който измъкна от отговорност престъпниците от 1944-1989, беше партията-майка на Бойко, Цецка и Божо. Поне половината активисти на ГЕРБ са наследници на старата номенклатура.

Не може като аргумент за какъвто и да е спор, който засяга г-н Бойко Борисов, да се сипят обвинения в комунизъм. Той се опита да говори така и с европейския парламент, покрай случая с Румяна Желева, но в отговор му казаха, че точно от такъв като него няма да търпят подобни приказки.

Не съм свързвал по никакъв начин Сидеров с "некрофилията". Нещо бъркаш. Казах, че Сидеров, с неговия опортюнизъм и измислен национализъм, е съюзник на ГЕРБ. Просто факт.


В постинга няма и дума за Бойко Борисов, говоря за други неща.
цитирай
26. vmir - 22. razkazvachka,
27.09.2010 17:11
razkazvachka написа:


В този смисъл, всеки индивидуално мислещ се числи към извънземните...



Добре е, че извънземните ставаме все повече.
цитирай
27. vmir - 23. sparotok - реалност
27.09.2010 17:16
sparotok написа:
vmir написа:
sparotok написа:
Най-големият проблем на комунизираните мислители е липсата на чувство за реалност.

Поздрави!


Така е, винаги ме е изумявало фанатичното им придържане само към изгодните за тях факти и версии, и пълната им слепота за неудобните. Отваряй им очите, приятелю, с теб съм!

Поздрави!


Фанатичното придържане към една идеология никога не води до нещо хубаво, а унищожаването на традиции и използване на насилие за отнемане на натрупана с много труд частна собственост си е геноцид.
Като оправданите може да се измисли една красива цел, но тя в никакъв случай не оправдава престъплението...

Поздрави!


Както образно го е казал Достоевски (по памет): "Никоя идея не заслужава сълзите дори на едно дете"

Поздравления!
цитирай
28. vmir - 24. анонимен,
27.09.2010 17:17
анонимен написа:
...ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНО "БЕЗЗАКОНИЕ", БЕ ХОРА......!!!!
ТОЛКОВА Е ПРОСТО!
ЛИПСАТА НА ЗАКОН, НЕСЪОБРАЗЯВАНЕТО С НЕГО ИЛИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ, КАКТО И СЪЗДАВАНЕТО НА "ПСЕВДО-ЗАКОНИ"ПО ПОРЪЧКА ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ПАРТИЙНА ФОРМАЦИЯ/БКП/БСП,ДПС/ДС/.....ПОРАЖДА "КОМУНИСТИЧЕСКОТО БЕЗЗАКОНИЕ",КРАЙНО УДОБНО ЗА ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ПОЛИТИЦИ!

ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ ,КАТО МОРАЛНО-ЕТИЧНА НОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ И МИСЛЕНЕ.....ПОРАЖДА ---"КОМУНИЗИРАНОТО СЪЗНАНИЕ"!

АКО СЕ СПАЗВАТ СТРИКТНО ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА И СЕ ПРИЛАГАТ С ЕДНАКВА СИЛА И ТЕЖЕСТ ЗА ВСИЧКИ-----ТОВА Е "ДЕМОКРАЦИЯ"!
АМЕРИКА ,ЗАТОВА Е СИЛНА---ЗАЩОТО ТАМ,ЗАКОНИТЕ СЕ ПРИЛАГАТ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ И АБСОЛЮТНО БЕЗКОМПРОМИСНО!

ЗАКОНА Е ВСИЧКО------ТОВА Е "ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ"!!!!!!!
ДРУГОТО СА ,ЛЕВИЧАРСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИГАВЩИНИ!
"ЗАКОНОВАТА ДЪРЖАВА", Е В ОСНОВАТА НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРОСПЕРИТЕТ!!!


НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092731
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031