Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2010 11:04 - ВЪЛК ЛИ Е ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА?
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 23913 Коментари: 68 Гласове:
27

Последна промяна: 18.10.2010 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди век и половина Карл Маркс с формула “доказа”, че при частната собственост върху средствата за производство, “човек за човека е вълк” и “предсказа”, че когато собствеността стане държавна, ще настъпи братство, мир и любов, а “благата ще потекат като пълноводни реки от мед и мляко”.

Когато под комунистическо бяхме длъжни да изучаваме Маркс за идеологическите дисциплини открих, че съм единствения , който си прави труда да го чете. Даже, преди да се запозная добре с трудовете му, бях попаднал в нелепата роля на негов защитник. Наивно си мислех, че щом това е водещата идеология на почти половин свят, няма как да не е поне отчасти вярна. Ядец!!!

Всичките ми състуденти открито или по подразбиране бяха на мнение, че писанията на Маркс не могат да бъдат четени, още по-малко – разбрани. Понеже не съм привърженик на голословните твърдения, започнах да търся логиката у Маркс, но станах обект на подигравки, а което е едно от най-шокиращите към ония времена мое откритие, че най-големите ми подигравчии по-късно станаха партийни членове, един от които дори и общественик от българо-съветски мащаб, който сега е важен фактор в един от пътеводните сектори на националното ни стопанство.

Що ставате партийни членове, като не вярвате в идеологията си бре? – викам аз на новоизпечените партийци, едни се чешат където не ги сърби, други ме гледат с нескрита насмешка, един вид, какъв съм ихтиозавър, дето още не съм проумял истината, че майката му е да мислиш едно, а да говориш каквото си трябва. Е, имаше и някое и друго откровено приплакване на моя тормоз: “Ох, толкова мизерен живот живея, защо трябва и децата ми да живеят тежко като мен?”, и според мен, това беше масовата мотивация за влизане в БКП.

Накрая открих логиката на Маркс, но тя се оказа толкова изумително елементарна, че се чудех вярвал ли си е сам, за да се самооспамва с безкрайно преповтаряне на един и същ мотив и да го пришива механично и неадекватно към всевъзможни ситуации, или просто е търсел начин да си плати издръжката като запълни проформа една наукообразна структура с хиляди пъти “мултиплицирано” “доказателство” на принадената стойност като мярка на експлоатацията.

Откритието ми беше потресаващо, защото спекулативното преповтаряне на недомислицата на Маркс за експлоатацията не само създаваше измамното впечатление, че експлоатацията е навсякъде, а светът е пълен с изроди, които денонощно кроят планове единствено как да ти одерат кожата, но беше също и причина за студената война, която заплашваше не на шега да сложи край на човешката цивилизация!!!

Под комунистическо, почти като Диоген търсех, и ако усещах и малък шанс да открия, щях и лампа да помъкна за целта със себе си, но и без лампа си беше ясно, че отдавна никой от занимаващите се с обществена дейност не чете Маркс защото, ако някой беше си направил труда, щеше да разбере и какво кощунство е възхваляването на идеология която, ако не друго, със сигурност произвежда омраза и разделение.

Когато падна комунизмът, стари партийни муцуни начело с другаря Лилов ентусиазирано изскочиха от нафталина и изведнъж се присетиха какво “богатство” бил марксизмът, придавайки демократична окраска на отмиращото лицемерие. Че като се възродиха онези ми ти вричания от нелегалните времена във вярност към партията, и “борба до последна капка кръв, дори с оръжие, дори в нелегалност”, но залогът беше голям, а ретроградното невежество трябваше да бъде спечелено за нуждите на партията заедно с любимите внуци, които няма как да изоставят бабите и дядовците си на произвола на “надигащият се фашизъм”.

По него време площади се отрупваха с марксистка литература и спорещи наоколо, но възродените ми стари надежди да срещна между възродените защитници на Маркс, поне един, който да го е чел, се провалиха безвъзвратно. В най-добрия случай изтъкваха, че западняците го признават, но кои от западняците, какво и защо признават, не бяха в състояние да обяснят.

Днес вече никой не си спомня “гениалната” формула, с която Маркс “доказа”, че “човек за човека е вълк”. От десетилетия Маркс е тотално игнориран в Китай (затова КНДР беше низвергната от “световната социалистическа система”), неправилно сочен за социалистическа държава заради еднопартийната система. Марксистите и днес бленуват за китайския пример, но не са в състояние дори да си спомнят, че при Маркс и Енгелс еднопартийността служи като гаранция, че капитала няма да попадне в частни ръце.

Въпреки неактуалността си, има редица доказателства, марксизмът е жив и днес! Жив е като цел да обезсмисли християнството, предлагайки лековата и привидно веселяшка алтернатива на съпътстващите християнина пречистващи душевни терзания, вътрешни съмнения и борба да превъзмогнеш изкусителните възможности за успех, налагане и отношение. Саможертвата на Христа и вярващите е обругана и представена за наивност, защото марксовото “човек за човека е вълк” не само живее в съзнанието на неомарксистите, то им диктува да набедят опонента в собствените си нелицеприятни кроежи и начинания, за да не им се налага да доказват лъжите си с безкористни саможертви, които за тях са лишени от смисъл.

Марксизмът е жив с алчността, омразата, недоверието и разделението, които е посял в душите с лековатите “решения”, които безсрамно представя за панацея или поне опитност. Лицемерието при него е институционализирана особеност, без която той би се сгромолясал с гръм и трясък. Затова е толкова характерно днес да се видят социалисти, които да пригласят на модните загрижености за гладуващите и каквото и да било друго, но пригласянето им винаги стига до принципа: “Дайте да дадете”, защото те винаги си имат хиляда и една причини да участват единствено във вземането, но не и в даването, и да пречат дори и на останалите да дадат, ако това по някакъв начин ще означава да последват примерът им. Защото, нали “човек за човека е вълк”.

Целта ми не е да опровергавам констатацията на Маркс, че “човек за човека е вълк” изобщо защото, ако това е вярно за капитализма, за социализма е не по-малко вярно. Човек за човека е вълк откакто свят светува, а капиталът е само една силна причина за изява на вълчия нрав у човека. Ако вълчето е неотделимо от човека, то е, защото и човекът е неотделим от природата, част от която олицетворява повече от всеки друг животински вид.

В същото време, човек е доказал способностите си за множество възвишени дела, които го отдалечават на светлинни години разстояние от проявите на вълчата му същност. Но, тези дела няма начин да бъдат одобрени, нито дори забелязани от хора, които не могат да си обяснят човешките мотиви и поведение, освен с вълчи рефлекси по простата причина, че други не са им известни. Прибързано отхвърляйки религията като “опиум за народа”, губим шанс да се запознаем и отстояваме системно важни човешки мотиви, и така оставаме заклещени във вълчия капан на атеистите, които и да приемат вид на мили хора, го правят главно с мисълта, че така се прави за постигане на imageсвоето.



Тагове:   човек,   вълк,


Гласувай:
55



Следващ постинг
Предишен постинг

1. evrazol - +
17.10.2010 11:20
Прибързано отхвърляйки религията като “опиум за народа”, губим шанс да се запознаем и отстояваме системно важни човешки мотиви, и така оставаме заклещени във вълчия капан на атеистите, които и да приемат вид на мили хора, го правят главно с мисълта, че така се прави за постигане на своето.
цитирай
2. cefulesteven - Лошото е, че мнозина "капи...
17.10.2010 11:54
Лошото е, че мнозина "капиталисти" са приели комунистически формулата за човека и вълка у себе си. Прилагат я, практически без да се замислят, че всъщност е изкривяване на съзнанието им от онези времена. Отнася се за хора у нас и може би за останалите постоталитарни общества. Сложих капиталисти в кавички, защото това е съдържанието, което пропагадните теории на тоталитарно са вложили в понятието, а като такова е възприето дълбоко подсъзнателно у тези хорица или хорИЩА, основно на които дължим сивата икономика, измамите, презрението към личното достоинство на хората - средства и хората-овчици около тях.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Драги Вмир,
17.10.2010 12:12
Надявам се че няма да се обидиш, но ще ти кажа , че въпреки усърдното четене не си разбрал Маркс . Още повече, че КНР се отказали били от Маркс. Напротив те скъсаха със соц системата именно под предлог, че тя/системата загърбва Маркс/ Знаеш ли подобно тълкуване като твоето чух от устата на Сашо Диков в едно свое предаване. Та той каза, че може би донякъде Маркс бил прав и приведе примера на Маркс с фрифолната вдовица...Правилен ти е бил подтикът , че щом половината философи, политикономисти застават зад него, а другата половина го изучават усърдно да им опонират значи има нещо. Прав си има нещо, но то ти е убягнало. Не блогът е мястото където могат да се дискутират трудовете на Маркс и който и да е сериозен учен. Ще ти припомня само, че кризата в момента е описана едно къмедно в Капитала. Ще ти припомня/това дано си запомнил/ чеМаркс не предвижда социализъма да тръгне от слаборазвитите страни каквито представляваха Русия , а по късно и соц системата. Много подробно се е спрял за базата и надстройката. Така, че провалът нему го приписвай, а това, че Китай бяга от Маркс не говори. Ще ти се смеят...Ха опитай в Китай да кажеш виц за Маркс и ще видиш какво ще ти се случи:))) /Последното не го одобрявам...Знам и казвам вицове за Маркс, но и шапка му свалям.../
цитирай
4. smani - Доколкото си спомням това е мисъл на ...
17.10.2010 12:15
Доколкото си спомням това е мисъл на Шопенхауер, която идеално пасва на волунтаристичната му теория. Та мисълта ми е, че това общо взето е философия на живота, такъв, какъвто е. По онова време с капитал и наемна ръка. Не е задължително да се политизира, но защо пък не. Няма да стигне време да разказвам, дъра, бъра за теорията на Ш., а и всеки е горе долу запознат. Но какво се получава на практика - при социализма всички с в отделни клетки, за щастие.. А сега всички са на свобода в гората вълкът със сърничката, лъвът с антилопата и т.н. Въпросът е - говоря за нас конкретно бяхме ли готови за това, след онзи зоопарк. Излиза, че сега сме длъжни да разбираме и усещаме една обективна истина и това е белезнено, защото сме загубили време, прекарвайки с десетилетия живота си в нетипични условия.
цитирай
5. vmir - 2. cefulesteven,
17.10.2010 12:19
cefulesteven написа:
Лошото е, че мнозина "капиталисти" са приели комунистически формулата за човека и вълка у себе си. Прилагат я, практически без да се замислят, че всъщност е изкривяване на съзнанието им от онези времена. Отнася се за хора у нас и може би за останалите постоталитарни общества. Сложих капиталисти в кавички, защото това е съдържанието, което пропагадните теории на тоталитарно са вложили в понятието, а като такова е възприето дълбоко подсъзнателно у тези хорица или хорИЩА, основно на които дължим сивата икономика, измамите, презрението към личното достоинство на хората - средства и хората-овчици около тях.


Точно така!
цитирай
6. vmir - 3. vencivaleri1951,
17.10.2010 12:30
vencivaleri1951 написа:
Надявам се че няма да се обидиш, но ще ти кажа , че въпреки усърдното четене не си разбрал Маркс . Още повече, че КНР се отказали били от Маркс. Напротив те скъсаха със соц системата именно под предлог, че тя/системата загърбва Маркс/ Знаеш ли подобно тълкуване като твоето чух от устата на Сашо Диков в едно свое предаване. Та той каза, че може би донякъде Маркс бил прав и приведе примера на Маркс с фрифолната вдовица...Правилен ти е бил подтикът , че щом половината философи, политикономисти застават зад него, а другата половина го изучават усърдно да им опонират значи има нещо. Прав си има нещо, но то ти е убягнало. Не блогът е мястото където могат да се дискутират трудовете на Маркс и който и да е сериозен учен. Ще ти припомня само, че кризата в момента е описана едно къмедно в Капитала. Ще ти припомня/това дано си запомнил/ чеМаркс не предвижда социализъма да тръгне от слаборазвитите страни каквито представляваха Русия , а по късно и соц системата. Много подробно се е спрял за базата и надстройката. Така, че провалът нему го приписвай, а това, че Китай бяга от Маркс не говори. Ще ти се смеят...Ха опитай в Китай да кажеш виц за Маркс и ще видиш какво ще ти се случи:))) /Последното не го одобрявам...Знам и казвам вицове за Маркс, но и шапка му свалям.../


Ясно и ти не си чел Маркс, а само повтаряш безкрайните увъртаници на феновете му. Вземи почети, ама с цел да видиш кое от кое следва и защо, пък тогава говори за база и надстройка и кое е първично - яйцето или кокошката.
Че няма да направиш друго, освен да продължиш да блъфираш ми е ясно, ами поне обясни с няколко думи доктрината на китайците и как така с помощта марксизма стигнаха до тук. За кризите Маркс няма и най-малка идея, единствено постулира, че при капитализма периодичните кризи са неизбежни, а при соца- непресъхващи реки от мед и мляко.
Дай ми формулата на Маркс, за принадената стойност, дето я вре навсякъде, обясни й изчерпателно елементите, и веднага ще ти разкрия спекулацията на Маркс.
цитирай
7. vmir - 4. smani,
17.10.2010 12:40
smani написа:
Доколкото си спомням това е мисъл на Шопенхауер, която идеално пасва на волунтаристичната му теория. Та мисълта ми е, че това общо взето е философия на живота, такъв, какъвто е. По онова време с капитал и наемна ръка. Не е задължително да се политизира, но защо пък не. Няма да стигне време да разказвам, дъра, бъра за теорията на Ш., а и всеки е горе долу запознат. Но какво се получава на практика - при социализма всички с в отделни клетки, за щастие.. А сега всички са на свобода в гората вълкът със сърничката, лъвът с антилопата и т.н. Въпросът е - говоря за нас конкретно бяхме ли готови за това, след онзи зоопарк. Излиза, че сега сме длъжни да разбираме и усещаме една обективна истина и това е белезнено, защото сме загубили време, прекарвайки с десетилетия живота си в нетипични условия.


Нищо чудно и от Шопенхауер да е заимствана мисълта, щом законите на диалектиката в "материалистичната философия" са преписани дословно от идеалиста Хегел.
цитирай
8. smani - :)
17.10.2010 13:45
vmir написа:
smani написа:
Доколкото си спомням това е мисъл на Шопенхауер, която идеално пасва на волунтаристичната му теория. Та мисълта ми е, че това общо взето е философия на живота, такъв, какъвто е. По онова време с капитал и наемна ръка. Не е задължително да се политизира, но защо пък не. Няма да стигне време да разказвам, дъра, бъра за теорията на Ш., а и всеки е горе долу запознат. Но какво се получава на практика - при социализма всички с в отделни клетки, за щастие.. А сега всички са на свобода в гората вълкът със сърничката, лъвът с антилопата и т.н. Въпросът е - говоря за нас конкретно бяхме ли готови за това, след онзи зоопарк. Излиза, че сега сме длъжни да разбираме и усещаме една обективна истина и това е белезнено, защото сме загубили време, прекарвайки с десетилетия живота си в нетипични условия.


Нищо чудно и от Шопенхауер да е заимствана мисълта, щом законите на диалектиката в "материалистичната философия" са преписани дословно от идеалиста Хегел.


Като спомена Хегел се сетих за един коментар по повод философията му, който гласи: "Философията на Хегел не е нищо повече от една изтънчена теология", цитирам по памет.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Вмир няма как да не съм чел Маркс,
17.10.2010 14:18
макар, че като го правех не ми беше сред любимците. Труден ми беше и е такъв за първокурсник. Завърших икономика в Съюза, а там учебниците бяха пособия да вникнеш по лесно в оргинала. Така , че от Маркс и Ленин по едно време ми се повръщаше. Дори когато завърших, все още ми беше мъгла. Като поработих малко, като издържах кандидатски минимум, тогава вече нещата почнаха да се понаместват. Принадената стойност и дефиринциалната рента ...тази голгота за първокурсници и второкурсници не са най значимото от Маркс. В една или друга форма ще ги срещнем и при Смит, при Рикардо... Заслугата на Маркс е че от икономическите категории създаде философията на една идеология -до онзи момент защитавана емоционално, но не аргументирано. Имам предвид утопистите. Маркс методично , въоръжен с примери от икономиката и познаващ до съвършенство производствения процес както и стокооборота прави предвидим краха на капитализъма като строй. Именно кризите породени от алчността на олигархията, необходимостта от войни да се тушират дефицитите/ВПК движи икономиката/ са според Маркс нещата които подкопават устоите на съществуващия строй. Именно базата при него е първичното, то от тук и /материализъма му/ докато при другите/хегел например/ надстройката е водеща. Тоест трябва да узреем с ума и сърцето си за нещо за да го постигнем. Впрочем не знам кой е прав и прав ли е някой въобще. Именно поради липсата на база соцав Русия почва да боксува и Ленин пише НЕП. Тоест смята , че в известна степен/и до време/ могат да се съчетаят двете собствености. Производството наистина тръгва, дефицита почва да остъпва, но го гърмят, а после и умира и идва Сталин и слага край...Китайската икономика най грубо казано е НЕПа на Ленин. То в никакъв случай не е отстъпление от Маркс, а крачка в страни зарад спецификата на държавата. Едно е да правиш социализъм в Западна Европа/има го на места там/ друго е в необятните и недоразвити Русия и Китай. Щом си чел Маркс знаеш че руснаците не ги е броил за живи...:)
цитирай
10. vmir - 8. smani - :)
17.10.2010 14:30
smani написа:
vmir написа:


Нищо чудно и от Шопенхауер да е заимствана мисълта, щом законите на диалектиката в "материалистичната философия" са преписани дословно от идеалиста Хегел.


Като спомена Хегел се сетих за един коментар по повод философията му, който гласи: "Философията на Хегел не е нищо повече от една изтънчена теология", цитирам по памет.


Напълно възможно. Марксистите нямат никакви скрупули да използват всичко, което може да им послужи за целите и да си го кръщават по най-шокиращи начини. Хегел е връх във философията, Маркс го ненавижда до дъното на душата си, че не е революционен, а оправдава "монархическия абсолютизъм", и в същото време се самоопределя като "хегелианец", защото интересът му налага да пришие механично диалектиката към материализма и да обоснове безобразния "исторически материализъм" като "научно основание" за "световната революция". Адски неприятното е, че двамата с авантюриста Енгелс са нанесли ужасни вреди на академизма, използвайки толерантността му срещу самия него. Мисля, даже, че Маркс е теоретичния основоположник на фундаменталисткия тероризъм, защото по неговия тертип днес терористи използват постигнататото в областта на човешките права, за да вредят на цивилизацията, която ги защитава като своя ценност.
цитирай
11. vmir - 9. vencivaleri1951 - Вмир няма как да не съм чел Маркс,
17.10.2010 14:37
Съгласен съм с всичко това.
цитирай
12. vencivaleri1951 - Пичове,
17.10.2010 15:59
хайде да си говорим за жени:))) Иначе имаопасност да изкараме Аристотел и Платон основоположници на Ал Кайда. Нали знаете, че след тях всичко е римейк.
цитирай
13. kleopatrasv - Мен вече нищо не ме учудва и се радвам ...
17.10.2010 16:15
Мен вече нищо не ме учудва и се радвам и за теб, че си стигнал до тези прозрения! Истината не трябва да се представя така, че да я разберем, в нея трябва да повярваме! Поздрави, Воймир - ти намери своята истина!
цитирай
14. vmir - 12. vencivaleri1951 - Пичове,
17.10.2010 16:16
vencivaleri1951 написа:
хайде да си говорим за жени:))) Иначе имаопасност да изкараме Аристотел и Платон основоположници на Ал Кайда. Нали знаете, че след тях всичко е римейк.


Неее, Платон и Аристотел, нито каквото и да било у тях не предразполагат и не водят към тероризъм, там дори и боят е предназначен към спазване на традиционния обществен ред и няма такива ярки предизвикателства към здравия разум и гъделичкане на низките страсти каквито бяха допуснати през XIX - ти и XX век, а както по всичко личи, няма да приключат и през настоящия XXI век.
Аз обичам жените.
цитирай
15. vmir - 13. kleopatrasv,
17.10.2010 16:21
kleopatrasv написа:
Мен вече нищо не ме учудва и се радвам и за теб, че си стигнал до тези прозрения! Истината не трябва да се представя така, че да я разберем, в нея трябва да повярваме! Поздрави, Воймир - ти намери своята истина!


Поздрави, Кралице!

Когато изколя опортюнистите в политиката, ще намина да колна и твоите опозиционери по някое време. ;)
цитирай
16. kleopatrasv - Не забравяй, Воймир. . че идеоло...
17.10.2010 16:35
Не забравяй, Воймир..че идеолозите са хиляди, материалистите още по-вече и ако срещу теб има глупаци, дори и цяла вечност да обясняваш пак няма да те разберат!
Така ,че не влизай в пререкания с празнодумците, речта владеят всички, но малцина са мъдреците...!
цитирай
17. vmir - 16. kleopatrasv - Не забравяй, Воймир. . че идеоло...
17.10.2010 17:27
kleopatrasv написа:
Не забравяй, Воймир..че идеолозите са хиляди, материалистите още по-вече и ако срещу теб има глупаци, дори и цяла вечност да обясняваш пак няма да те разберат!
Така ,че не влизай в пререкания с празнодумците, речта владеят всички, но малцина са мъдреците...!


Кралице моя, нима забравяш, че най-добре от всичко умея да убеждавам с големия си меч?
цитирай
18. andrei - Когато се говори за Маркс и Енгелс,
17.10.2010 18:04
забравяте,че тази теория бе спусъкът,който запали фитила на човеконенавистна философия и избиването на стотици милиони човешки същества.По никакъв начин не може да се оправдае подобно действие.Знам,че мнозина забили глави в техните съчинения и бълнувания,все още търсят оправдание за стореното от тях през последните 100 години,но ще Ви разочаровам,като Ви кажа,че всяка човеконенавистна философия и политика грижливо е обличана в дрехата на "справедливостта"-и забележете върху труповете на милиони човешки същества,станали разменна монета за няколко извратени умове.Дали трябва от тук нататък да се манипулира,с такава философия нека решат Вашите деца,на които би трябвало да им покажете измерението на цялата трагедия потопила в скръб и смърт,голяма част от планетата обитавана от човешки същества.
цитирай
19. vmir - 18. andrei,
17.10.2010 18:34
andrei написа:
Дали трябва от тук нататък да се манипулира,с такава философия нека решат Вашите деца,на които би трябвало да им покажете измерението на цялата трагедия потопила в скръб и смърт,голяма част от планетата обитавана от човешки същества.


Никога не ми е достигало сърце да говоря на децата си за неописуемите жестокости, но винаги съм полагал усилия да ги предпазвам от нечовешката "логика" която ги оправдава. Няма никакъв шанс децата ми да харесат идеология, която оправдава настоящи безобразия с това, че преди са се случвали други безобразия, и разбират, че това не вещае нищо добро за в бъдеще, поради което, за голямо съжаление, гледат към държавите, в които подобни идиотски постановки не съществуват.
цитирай
20. sparotok - Маркс
17.10.2010 18:56
Напълно прав си за това - "Човек за човека е вълк откакто свят светува, а капиталът е само една силна причина за изява на вълчия нрав у човека. Ако вълчето е неотделимо от човека, то е, защото и човекът е неотделим от природата, част от която олицетворява повече от всеки друг животински вид".

Идеологията на Маркс доведе до най-големите бедствия и издевателства в човешката история. Режимите оправдавайщи действията си с "идеалите" на Маркс бяха оглавени не от вълци, а от демони на злото.

цитирай
21. vmir - 20. sparotok - Маркс
17.10.2010 19:45
sparotok написа:
Напълно прав си за това - "Човек за човека е вълк откакто свят светува, а капиталът е само една силна причина за изява на вълчия нрав у човека. Ако вълчето е неотделимо от човека, то е, защото и човекът е неотделим от природата, част от която олицетворява повече от всеки друг животински вид".

Идеологията на Маркс доведе до най-големите бедствия и издевателства в човешката история. Режимите оправдавайщи действията си с "идеалите" на Маркс бяха оглавени не от вълци, а от демони на злото.



Благодаря, Спароток,
демоните още витаят между нас, като пазят беззаконието и го оправдават с престъпления, които са извършени преди тяхната власт. Сякаш не са ги наказвали повече от половин век. Хубавото е, че има не само демони, но и ангели, въпреки, че от демоничната врява е трудно да бъдат чути и разпознати.
цитирай
22. grigorsimov - "Идеологията" на Маркс..
17.10.2010 20:01
Иреологията на Маркс, е преписаната сатанинска програма на "Илюминати", и още по-точно - на т.н. Световно еврейство. Вижте "словото на равина Райхорн" от 1856 г. и "тайните протоколи"!
А прочетете и следния откъс от "Кризата в нашето училище", от Архимандрит Борис Неврокопски, публикувано 1928 г.:
"...Щом атеизмът и материализмът проникнаха в нашето училище, те започнаха да вършат опустошения във всички посоки. А материализмът и атеизмът са тъмни сили, които рушат всичко положително и ценно, всичко възвишено и светло. Атеизмът е демонично явление, а материализмът – проява на животинщината в човека. И единото и другото, доведени до крайност, означават край на всяка човечност и всяка култура. Атеизмът отрича Бога и всичко божествено в живота и в човека, а материализмът отрича човека и всичко възвишено в него. Атеизмът означава победа и тържество на демоничното начало, а материализмът – победа и тържество на животинското начало в човека и в живота. Атеизмът иска да демонизира човека, а материализмът се стреми да го превърне в животно. И единото, и другото, имат еднаква същност, и преследват една и съща крайна цел – разрушаване на човешкия образ в човека и унищожаване на човека в човека!"...
А сентенцията от римско време "Човек за човека е вълк", както и множеството подобни на нея", всъщност са чисто еврейски (вижте главната им религиозна книга - "Талмуд", а и Тората, от която са отбрани книгите на "Сатрия Завет"!
цитирай
23. vmir - 22. grigorsimov - "Идеологията" на Маркс..
17.10.2010 20:17
По въпроса за евреите не съм специалист, изглежда ми невероятно да вършат нещата, в които ги обвиняват, но атеизмът и материализмът, особено от позиция на назидателната им всезнайковщина, са ми крайно неприятни и отблъскващи с претенциите си да обясняват словоохотливо неща, за които човечността би говорила с усилие.
цитирай
24. nakom - Учил съм Маркс, имам му книгите но не съм ги чел
17.10.2010 20:38
Във всеки случай, Маркс си има марксизъм.
Не знам какво е щял да причини на света марксизма, защото няма страна (май) която да го е опитала.Във всеки случай, се посочва изрично че комунизма ще смени капитализма след крахът на последният.И че няма начин да се построи комунизма в една изолирана страна.Или глобално или никак.
Въпросът е- бившият варшавски договор изживя марксизмо-ленинизъм, за кратко чифтосан със Сталинизъм, после с номенклатиризъм като през шейсет и някоя година комунизма бе заклеймен като утопично общество, и се пое курс към социализъм.Тва съм го чел в някакъв конгрес на БКП, и нямам основание да не му вярвам.
Един строй настъпва когато му дойде времето, и Аристотел се е клел че от робовладелството икономически и социално по-правилен строй няма, за защитниците на феодализма няма изобщо да коментирам- те са ясни на всички ни.
Тия на първобитно общинния строй просто не са имали писменост, и не- този строй не е комунизъм.Собствеността е и била родово притежание, не на обществото.
Та сега си имаме защитници на капитализма, викат му "демокрация", казват че от свободният пазар по справедливо нещо няма, ако не е то- и кравите няма да дават мляко и прочие глупости.Че си и вярват.
Всеки строй си отива като му дойде времето, и този ще си отиде.Демокрацията е идвала и си е ходила много пъти, все с издънка, и все империи я сменят.
Маркс е една от многото икономически теории, и една от най-старите, като е и една от най-старите чиито постулати все още се прилагат активно.И ако не е доказана, то не е отхвърлена напълно.
Изучава се в университетите, за разлика от vmir.
Това трябва да е достатъчно.
цитирай
25. vencivaleri1951 - И още...
17.10.2010 21:09
-Маркс е виновен ако ни споходи еректилна дисфункция
-Маркс е виновен когато жените ни ни сложат рога
-Маркс е виновен за наркоманията под път и над път
-Маркс е виновен за националите ни/футболните/
-Маркс предизвика кризата/говори ,че е съпътстваша на капитала/
-Маркс е виновен за дефицита в бюджета ни, и за американския също..
-Маркс.....До него всичко е ОК. Само се чудя как така много милиони без да са отворили и една книга негова, възприемат тезите му интуитивно като свои. А колкото до Аристотел и Платон .от тях започва спорът за собствеността. Трябма ли управниците да притежават собственост...Тоест преведено на съвременен език -може ли олигарси да ни управляват. Маркс казва, че не бива, практиката в момента казва, че това е нормална практика и Маркс да го ду.а...Вие на какво мнение сте. Все пак с някои от вас с еднакъв успех бих поспорил и за Китайските иреоглифи/ не намеквам нищо/. Познавате ги колкото и Маркс...:)_Аз също толкова ги познавам, а за Маркс казвам само че съм се постарал задълбочено да го чета. Не ми е професия обаче и не бих бил толкова категоричен в съжденията си като някои от вас които го познават главно от кръстословиците-
цитирай
26. vmir - 24. nakom - Учил съм Маркс, имам му книгите но не съм ги чел
17.10.2010 22:26
Разбирам, значи и ти си от онези свръхатланти, които не се нуждаят от четене, за да знаят всичко по въздуха. То и аз бях така и ловях информациите с космите на главата си директно от етера, докато не забелязах, че източникът им е почти винаги същия като на официалните. Затова се зачетох, натъкнах се на невиждани от другите неща, и след като никой не пожела да ми повярва, разбрах защо марксизма е толкова неопровержимо верен.
цитирай
27. vmir - 25. vencivaleri1951 - И още...
17.10.2010 22:53
vencivaleri1951 написа:
-Маркс е виновен ако ни споходи еректилна дисфункция
....
Само се чудя как така много милиони без да са отворили и една книга негова, възприемат тезите му интуитивно като свои.
...
Тоест преведено на съвременен език -може ли олигарси да ни управляват. Маркс казва, че не бива, практиката в момента казва, че това е нормална практика и Маркс да го ду.а...Вие на какво мнение сте.


Никога не съм имал проблеми с никаква дисфункционалност, а единствено със свръхфункионалност.

Знаеш, че в индустриално развитите страни марксизмът никога не се е радвал на популярността, каквато е имал в изостаналите страни. Моето обяснение на този парадокс е, защото в развитите страни все се е намирал някой да му прочете книгите, докато в бедните страни това е бил излишен лукс.

Спорът трябва ли богати да управляват за мен е лишен от смисъл, защото много по-важно е да управляват хора, на които им пука за другите, които да гарантират спазването на реда и законите, гарантиращи на всички възможности за забогатяване. Смисъла на такъв спор може да е само за оправдаване обсебването на чужда собственост.


цитирай
28. анонимен - без
17.10.2010 22:54
vencivaleri1951 -ти си адски кухо парче! Осъзнаваш ли го?
цитирай
29. анонимен - Една
17.10.2010 23:34
Отдавна не бях те чела.Ще има доста да наваксвам.Поредния "удар право в десятката".Поздрави! /само липсва хубавата музика.беше някак си ...уютно с нея :) /
цитирай
30. анонимен - Една
17.10.2010 23:41
vencivaleri1951 написа:
-Маркс е виновен ако ни споходи еректилна дисфункция
-Маркс е виновен когато жените ни ни сложат рога
-Маркс е виновен за наркоманията под път и над път
-Маркс е виновен за националите ни/футболните/
-Маркс предизвика кризата/говори ,че е съпътстваша на капитала/
-Маркс е виновен за дефицита в бюджета ни, и за американския също..
-Маркс.....До него всичко е ОК. Само се чудя как така много милиони без да са отворили и една книга негова, възприемат тезите му интуитивно като свои. А колкото до Аристотел и Платон .от тях започва спорът за собствеността. Трябма ли управниците да притежават собственост...Тоест преведено на съвременен език -може ли олигарси да ни управляват. Маркс казва, че не бива, практиката в момента казва, че това е нормална практика и Маркс да го ду.а...Вие на какво мнение сте. Все пак с някои от вас с еднакъв успех бих поспорил и за Китайските иреоглифи/ не намеквам нищо/. Познавате ги колкото и Маркс...:)_Аз също толкова ги познавам, а за Маркс казвам само че съм се постарал задълбочено да го чета. Не ми е професия обаче и не бих бил толкова категоричен в съжденията си като някои от вас които го познават главно от кръстословиците-



:))))) По-...здравословно е да се чете Библията - и за интелекта и за ...финеса :)
цитирай
31. vmir - 29. анонимен - Една
17.10.2010 23:45
анонимен написа:
Отдавна не бях те чела.Ще има доста да наваксвам.Поредния "удар право в десятката".Поздрави! /само липсва хубавата музика.беше някак си ...уютно с нея :) /


Добре дошла, Една!

Благодаря ти, веднага ти пускам една много хубава за мен песен, качих я току-що горе в постинга специално за теб! :)
цитирай
32. анонимен - Една
17.10.2010 23:51
Оооо ,съвсем...тематично :)Спокойна нощ !
цитирай
33. vmir - 32. анонимен - Една
17.10.2010 23:54
анонимен написа:
Оооо ,съвсем...тематично :)Спокойна нощ !


Спокойна и на теб! :)
цитирай
34. ok3223 - Абе vmir-чо
18.10.2010 06:34
Кога си чел Маркс бе.Може ли мухата да подигне слон.Не може.Та ти ако си го прочел и разбрал малко нещо, сега да си марксист и у червата, а не да дрънкаш глупости.Бил споменал периодичните кризи и че човек за човеко е вълк. За вълко у човека цитира Бейкан.Не е споменал само кризите синко, а е показал и доказал категорично, че са неотменима същност на капитализмо и негов вроден дефект, който го прави пагубен за човечеството, и който ще му види сметката.Това е раково заболяване(кризите) за които цяр няма и помага само САНТРАПОП.Доказал е още много други неща, за които и помен нямаш.Че се налага замяната му с нещо по-добро, което и става в Китай и в много страни.Те там се прави социализъм по Марксовата рецепта и теория.За 10-15 год. Китай под ръководството на ККП, да да, под ръководството на ККП, стана най-динамично развиващата се страна в света, с най- модерна и ефективна икономика. Стана световна работилница, където със свръх-модерни и иновационни техники са произвеждат супермодерни продукти и стоки, които заливат света. Компютъра и принтера не са ли ти китайски? Един приятел се претрепа да намери и купи некитайски.Казали му няма и няма.Има само китайски.Купи и не съжалява.Похвали се тези дни, че вече 6-та години работели безотказно.
Китай е единствен случай в историята с такъв феноменален скок.От Китай на Мао, 19в, само за 15 год. в ДНЕШЕН КИТАЙ НА 21век.А това е нация от 1300 милиона и територия 10мил.квадр.км.
Всичко не е по мед и масло.Но къде е.Екологията куца. Вземат се бързи мерки и нещата се оправят. Роднина беше на екскурзия там и е шашнат от това, което е видял.Има и кусори.Огромна страна,милиарден, най-различен по етносъстав, манталитет и култура народ. Проблеми много. Решават ги хората, не е като у нас. Има 2трилиона долари резерв.Помогна на САЩ за кризата,като изкупи за 2 трилиона държ.ценни книжа. Икономиката отбелязва ръст от 16% тази година.Чудеса правят, крачейки по пътя посочен от Маркс и неговите китайски последователи и ученици. Чудеса, чудеса..
цитирай
35. gantree - @ nakom
18.10.2010 07:36
nakom написа:
... после с номенклатиризъм като през шейсет и някоя година комунизма бе заклеймен като утопично общество, и се пое курс към социализъм.Тва съм го чел в някакъв конгрес на БКП, и нямам основание да не му вярвам.

СоциализЪма е едно недоносче.
Забрави ли?
цитирай
36. анонимен - Вмире,
18.10.2010 07:38
това не е лъжица за твоите уста. Напразно си си губил времето.
цитирай
37. rat - Получил се е добре този постинг. ...
18.10.2010 08:55
Получил се е добре този постинг. ;))))))))))))
Обичам сутрин да прочета нещо "мисловно".
Философите, винаги философстват без да познават същинската природа на човека.
Човекът винаги е бил хищник и преследвач. Без тези неща той няма как да оцелява като биологичен вид.
Капиталисти, социалисти, анархисти, бля, бля, бля. Измислени категории. При всеки строй в крайна сметка се оформя "хищна" върхушка, която вилнее. Винаги оръжието е пропагандата. То работи безотказно. Дали, ще ти наливат в главата тъпотии за "свободен" пазар и "конкуренция" или ще ти тъпчат главата с утопични солидарни и псевдо социални системи е все тая.
Човекът винаги е бил и ще бъде вълк, защото без хищния стремеж за оцеляване на всяка цена, той е обречен на биологична, разбирай, на видова смърт.
цитирай
38. vmir - 34. ok3223,
18.10.2010 09:06
Що толорлкуз скомно съ дукарваш тоа път, бре? Мое ли социалис толко малку да знае? Да те би некой да е прочел нещу за морксизмо у ваше село, въх, нидей, сакън, брей, теа рабути с четене не стааат, само слушане на другарите му е майката!!!

Мноо поздрави на червенотиквеничетата!!!

p.s. И пак повтарам: Никакво четене, ей! Само слушкане на другарите и само от ухо на охо! Шот току-виж некой идиологически диверсант ви пробутал нещо от името на Партията и земете чи гу земите за партийно поръчение, и - кво прайм тугази, ъъъъъ???
цитирай
39. vmir - 36. kushel - Вмире,
18.10.2010 09:08
kushel написа:
това не е лъжица за твоите уста. Напразно си си губил времето.


Верно, че само за вас социалистите, достатъчно голяма лъжица все няма.
цитирай
40. анонимен - Една до rat
18.10.2010 09:09
rat написа:
Получил се е добре този постинг. ;))))))))))))
Обичам сутрин да прочета нещо "мисловно".
Философите, винаги философстват без да познават същинската природа на човека.
Човекът винаги е бил хищник и преследвач. Без тези неща той няма как да оцелява като биологичен вид.
Капиталисти, социалисти, анархисти, бля, бля, бля. Измислени категории. При всеки строй в крайна сметка се оформя "хищна" върхушка, която вилнее. Винаги оръжието е пропагандата. То работи безотказно. Дали, ще ти наливат в главата тъпотии за "свободен" пазар и "конкуренция" или ще ти тъпчат главата с утопични солидарни и псевдо социални системи е все тая.
Човекът винаги е бил и ще бъде вълк, защото без хищния стремеж за оцеляване на всяка цена, той е обречен на биологична, разбирай, на видова смърт.



Мен пък,ме плаши ....духовната смърт! Хубава седмица vmir !
цитирай
41. vmir - 37. rat - Получил се е добре този постинг. ...
18.10.2010 09:12
rat написа:
Получил се е добре този постинг. ;))))))))))))
Обичам сутрин да прочета нещо "мисловно".
Философите, винаги философстват без да познават същинската природа на човека.
Човекът винаги е бил хищник и преследвач. Без тези неща той няма как да оцелява като биологичен вид.
Капиталисти, социалисти, анархисти, бля, бля, бля. Измислени категории. При всеки строй в крайна сметка се оформя "хищна" върхушка, която вилнее. Винаги оръжието е пропагандата. То работи безотказно. Дали, ще ти наливат в главата тъпотии за "свободен" пазар и "конкуренция" или ще ти тъпчат главата с утопични солидарни и псевдо социални системи е все тая.
Човекът винаги е бил и ще бъде вълк, защото без хищния стремеж за оцеляване на всяка цена, той е обречен на биологична, разбирай, на видова смърт.


Да, ама чичко Маркс, (за някои - гениалният Маркс) обеща, че като избием лошите, ще останат само добрите и ще настъпи вечно братство на света.
цитирай
42. vmir - 40. анонимен
18.10.2010 09:26
анонимен написа:


Мен пък,ме плаши ....духовната смърт! Хубава седмица vmir !

[/quote]

Значи те плаши социализЪма, и мен ме плаши, ако това би могло да те успокои.
Хубава седмица и на теб, Една!

цитирай
43. rat - Получил се е добре този постинг. ...
18.10.2010 09:58
vmir написа:
rat написа:
Получил се е добре този постинг. ;))))))))))))
Обичам сутрин да прочета нещо "мисловно".
Философите, винаги философстват без да познават същинската природа на човека.
Човекът винаги е бил хищник и преследвач. Без тези неща той няма как да оцелява като биологичен вид.
Капиталисти, социалисти, анархисти, бля, бля, бля. Измислени категории. При всеки строй в крайна сметка се оформя "хищна" върхушка, която вилнее. Винаги оръжието е пропагандата. То работи безотказно. Дали, ще ти наливат в главата тъпотии за "свободен" пазар и "конкуренция" или ще ти тъпчат главата с утопични солидарни и псевдо социални системи е все тая.
Човекът винаги е бил и ще бъде вълк, защото без хищния стремеж за оцеляване на всяка цена, той е обречен на биологична, разбирай, на видова смърт.


Да, ама чичко Маркс, (за някои - гениалният Маркс) обеща, че като избием лошите, ще останат само добрите и ще настъпи вечно братство на света.

И когато това се случи, ще изчезнем, защото ще бъдем твърде "нежни и чувствителни", за да можем да оцелеем физически.
Духовността е хубаво нещо, когато има кой да коли свинята и да корми рибата.:)))))))))))))))
цитирай
44. mamkamu - !
18.10.2010 10:00
Определено се опитваш да идентифицираш, атеизма с марксизма, а това едва ли е така. Докато марксизма откровено пренебрегва "надстройката", то атеизма в повечето му форми не го прави. Атеизма е едно широко понятие и марксистката философия е просто една малка част от него, а пък едва ли можем да дадем дефиниция за атеизма, като отделна чиста философия.

Мотивацията в човешката история е претърпявала различни "модификации", но в общи линии в основата си остава следствие от натрупаните в продължение на години еволюция първични животински страсти, които трудно могат да бъдат умити с няколко хиляди години "цивилизация"... Не не казвам, че "Човек за човека е вълк", защото това е еддна твърде двуцветна мяра, в която човечеството едва ли може да се побере.

Хубавото на почти всички религии е че се опитват да създадат вътрешна мотивация у човека да бъде добър. Сега няма да давам дефиниция за "доброта", защото всички знаем, че доста често доброто за едни е лошо за други...

Всъщност дори при горилите можем да видим ежедневни примери за съпричастие, обич, солидарност, закрила на по-слабия -все категории, които си мислим, че са монопол на човека, а според някои, на религиозния човек. Доколкото знам горилите не са религиозни...но знае ли човек :)))

Атеизма не е толкова лош, колкото се опитваш да го изкараш, стига да не е марксически или човеконенавистен и да съдържа в себе си етиката, за която са говорели още древногръцките философи. Атеизмът може да създаде дисбаланс на ценности и липса на мотивация да вършиш добро само в неморалния човек, но същото може и да се случи и с религиозния. Примери от историята, колкото щеш!

Спирам, че всъщност на тази тема светът спори от хилядолетия, а аз искам с един коментар да фиксирам нещата :)

Айде със здраве :)
цитирай
45. vmir - 44. mamkamu - !
18.10.2010 11:11
Просто на края не можех да пропусна агресивното заклеймяване на религията от марксизма, защото без това изпускане на духа от бутилката, “научнообоснованата революция” щеше да си остане една интелектуална мастурбация на посредствен учен, сънуващ световна слава.

Друг път ше си поговорим по въпроса за атеизма (който за мен е религия в не по-малка степен от официалните религии, но разновидностите му са размити и безлични, защото няма официални представителства и ангажименти с това, което обисновено наричаме морал и поради тази анонимност и повратливост, се явява най-удобната позиция за объркване и надцакване на останалите).

Айде засега със здраве :)

цитирай
46. анонимен - ТОЗИ СПОР ,МИ ХАРЕСВА...
18.10.2010 11:11
....НО ,ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМ,ЧЕ "....ПЪТЯТ КЪМ АДА , Е ПОСТЛАН ,САМО С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ!".
БЯХ УЖАСНО МАЛЪК,КОГАТО НИ ОСТАВИХА БЕДНИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА И НИ УБЕЖДАВАХА ,ЧЕ ТОВА Е В ИНТЕРЕС НА ХОРАТА!
ВИДЯХ ,КАК Т.ВЪЛЧЕВ ОТ ЕКРАНА НА ТЕЛЕВИЗОРА ,ОБЯСНЯВАШЕ НА ЦЯЛАТА НАЦИЯ-- КОЛКО ПОЛЕЗНО Е "РЕФИНАНСИРАНЕТО НА БАНКИТЕ",.... ИЗТОЧЕНИ ПОСЛЕ ЮНАШКИ ОТ ДРУГАРИТЕ, НА ПОЛЗУ СВОЯ И УГОДА СВОЯ!
ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ,КАК ЗАВЪРШИЛИТЕ В ПАРИЖ, НАУЧЕН МАРКСИЗЪМ ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ НА ПОЛ ПОТ ,УБИВАХА С КИРКИ ХОРАТА ,ЗА ДА НЕ ПРАВЯТ РАЗХОДИ С ПАТРОНИТЕ ....ЗА ИКОНОМИЯ!
СЕГА СЛУШАМ ,КАК ВЕНЦИВАЛЕРИ-51, УБЕЖДАВА НАРОДА В ПРАВОТАТА НА ИДЕИТЕ НА ЛЕНИН И СТАЛИН.....!
ВЕНЦИ, ВЕНЦИ......ТОЙ И АДОЛФ СИ БЕШЕ ПРАВ И ПОЛЕЗЕН С ИДЕИТЕ СИ ЗА ГЕРМАНИЯ...!!!!
ТЕ ЗАТОВА И ДО ДНЕС, НЕМЦИТЕ СИ ГО ОБИЧАТ ...НО НЕ ГО ПОКАЗВАТ!
КОЛКОТО ДО АТЕИЗМА , НЕЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН.....!
...ТО И Т.Н. "КОМУНИЗЪМ" СИ Е РЕЛИГИЯ....САМО ,ГДЕТО ИКОНИТЕ СА МУ ДРУГИ И ПОПОВЕТЕ ВМЕСТО КРЪСТОВЕ -ДЪРЖАТ ЧЕРВЕНИ ЗВЕЗДИ, ИЛИ ЧУК И СЪРП!/СПОРЕД СЛУЧАЯ/
ЗАПОМНИ ОТ МЕН ВЕНЦИ---ДВЕ РЕЛИГИИ В ЕДНА ДЪРЖАВА ОФИЦИАЛНО, НЕ МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ!
цитирай
47. vmir - 46. анонимен,
18.10.2010 11:32
Когато след десетилетия лишения и денонощни усилия дядо ми накрая успял да овладее технологията в най-големи тънкости, да стъпи на крака и да направи най-модерните зъботехнически лаборатории в моя край, "народната власт" му ликвидира бизнеса, превръща го в бедняк, а златото, което успял да скрие с риск да си навлече злобата на ликвидаторите, се оказало крайно недостатъчно да спаси живота на баба ми с (възможна операция в чухбина), която на 42 години издъхнала пред безразличното ни и некадърно "безплатно" социалистическо "здравеопазване", с което някои още се бият в гърдите.
цитирай
48. анонимен - Петър
18.10.2010 11:57
http://vbox7.com/play:b550fd10
цитирай
49. vmir - 48. анонимен - Петър
18.10.2010 12:29
анонимен написа:
http://vbox7.com/play:b550fd10


Благодаря, страхувам се, че бягството от отговорност за всичко това е истинския мотив и за 20-годишното беззаконие у нас. Щяха ли иначе всяка по-сериозна критика и решителност за реформи да набеждават за фашизъм, (с който са идеологически кръвни братя) и да героизират обикновени бандити, като ги представят за "борци против фашизма"?
цитирай
50. анонимен - Петър
18.10.2010 13:04
Направих същата асоциация и затуй постнах клипа.Той е нещо като "отправна точка"към същността на комунистите,респ.атеистите.Те ВИНАГИ ще си бъдат равнозначни,въпреки че по-горе някой се опита да премахне знака за равенство....
цитирай
51. анонимен - Какъв вълк, какви овци?
18.10.2010 13:42
Голям читател си бил, щом това си разбрал, авторе.
цитирай
52. vmir - 50. анонимен - Петър
18.10.2010 13:44
анонимен написа:
Направих същата асоциация и затуй постнах клипа.Той е нещо като "отправна точка"към същността на комунистите,респ.атеистите.Те ВИНАГИ ще си бъдат равнозначни,въпреки че по-горе някой се опита да премахне знака за равенство....


Аз лично нямам против да доказват, че се променят, и знака за равенство вече е невалиден. Когато обаче го правят, като отнемат възможности на другите да се развиват и изявяват, и продължават да упорстват в старите си лъжи, за да поддържат омразата, която сами са разпалили, тогава те сами връщат знака за равенство и не позволяват той да отпадне.
цитирай
53. vmir - 51. анонимен - Какъв вълк, какви овци?
18.10.2010 13:49
анонимен написа:
Голям читател си бил, щом това си разбрал, авторе.


Всеки разбира според камбанарията си. Ако я има, разбира се. Не ми се занимава с вълци в овчи кожи, за да давам разяснения за уж неразбралите. Ако ли пък наистина не си разбрал, не се притеснявай, това е въпрос на възможности и не е нужно всички да "разбират" марксизма, както се изискваше по комунистическо.
А сега, моля - къш!
цитирай
54. анонимен - 1
18.10.2010 16:17
http://eltimir.ucoz.ru/news/ciganskata_opasnost_za_blgarija/2010-10-18-1432 те ти нещо интересно....
цитирай
55. vmir - 54. анонимен - 1
18.10.2010 17:42
анонимен написа:
http://eltimir.ucoz.ru/news/ciganskata_opasnost_za_blgarija/2010-10-18-1432 те ти нещо интересно....


Ох, не знам. Като се гледам в огледалото, не ще да съм от най-светлите, пък и майка ми твърди, че по линия на мой прадядо по бащина линия, имам циганска кръв, нищо чудно и така да е. Мнозина, дето искат да правят циганите на сапун, също много ми приличат на цигани. Ама това нищо не е, щото, като ходих да давам кръв за операция на баща ми, то освен мен нямаше други кръводарители, които да не са истински, натурални, чистокръвни, черни като кюмюр български цигани, и после беше същото, май всички вече в България сме с циганска кръв.

Мен ако питаш, единствено спазването на законите може да смекчи и укроти циганските набези, друг начин не виждам.
цитирай
56. анонимен - Една
18.10.2010 18:19
Охо,гледам доста си воювал :)Изпусни парата с това http://vbox7.com/play:23c3d4f2 Прекрасна вечер ти пожелавам !"На пук врагом!"
цитирай
57. анонимен - Атанас Юнака
18.10.2010 19:02
Ти Маркс не барай!Лошо е да си с глупав човек,нито си сам ,нито сте двама!Мислителя на хилядолетието ,признат от Европа ще се запомни,за разлика от псетата,които го препикават ежедневно.
цитирай
58. анонимен - Я , ти понеже си умен 57...
18.10.2010 19:58
...кажи, познаваш ли други мислители ,освен Маркс....?/само не ми казвай Енгелс/
цитирай
59. vmir - 56. анонимен - Една,
18.10.2010 19:58
анонимен написа:
Охо,гледам доста си воювал :)Изпусни парата с това http://vbox7.com/play:23c3d4f2 Прекрасна вечер ти пожелавам !"На пук врагом!"


Бях останал с погрешното впечатление, че гъркините са с наднормено тегло, мустаци и криви крака, ама тази хубавица си е баш както си трябва, благодаря за което, и аз ти желая приятна вечер. :)
цитирай
60. vmir - 57. анонимен - Атанас Юнака
18.10.2010 20:03
А, няма да бъде справедливо да се забрави Маркс, нали и аз затова го припомням, да се знае какво е обещавал и да няма повече хитреци с локуми като неговите да насъскват безмъзъчни юнаци да трепят организирано хората заради парите им, вместо да си заработват прехраната с труд.
цитирай
61. vmir - Бивш 61 пратен в кошчето за боклук, за да си прочете Маркс, пък после да говори за него.
19.10.2010 08:30
Такава ще е съдбата на всеки келеш, който повтаря глупостите, които под комунистическо ни заставяха да говорим, за да си нямаме проблеми. Верно, некои не търпят развитие.
цитирай
62. анонимен - Една
19.10.2010 22:24
vmir,бих ли могла да ...ходатайствам за 62 да не бъде пъхан "в кошчето"!Нека си стои,просто за доказателство на написаното от теб :)
цитирай
63. vmir - Бивш 62 изпратен в кошчето за боклук поради неспособност да сдържа катилските си мечтания.
19.10.2010 23:06
цитирай
64. vmir - 62. анонимен - Една,
19.10.2010 23:11
анонимен написа:
vmir,бих ли могла да ...ходатайствам за 62 да не бъде пъхан "в кошчето"!Нека си стои,просто за доказателство на написаното от теб :)


Готово, Една, пратих го в кошчето, даже мисля да му посветя следващия постинг "Катилски мечтания".
цитирай
65. анонимен - недоебан нещасник
20.10.2010 00:43
недоебан нещасник
цитирай
66. vmir - А малко по-спокойно не може ли?
20.10.2010 01:02
Знам, че в Петрич обноските не са такива.
цитирай
67. анонимен - предизвикай си съдбата, ела ми!...
20.10.2010 01:04
предизвикай си съдбата,ела ми!
Твоята мамица!
цитирай
68. анонимен - КОМУНЯГАТА СИ ЗАГУБИ АРГУМЕНТИТЕ ... И ЗОВЕ СЪДБАТА.
20.10.2010 10:42
ЩЕ ДОЙДА ПИЧ,.....НО ЩЕ ДОЙДА С 12-ти,КАЛИБЪР!
ПРИЕМАШ ЛИ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4103558
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54893
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930