Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 02:10 - ЕВРИКА, ЕВРИКА, ЕВРИКА – ИНТЕГРАЦИЯ!!!
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1694 Коментари: 6 Гласове:
22

Последна промяна: 29.10.2010 15:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Опитите за интеграция на циганите засега завършват с фиаско, защото философията на разходите по интегрирането се диктува от самите цигани. От една страна, от нас се очаква да даваме пари за промяна на културния им моделчрез данъците, а в същото време се налага да търпим да ни крадят и насилват, защото това бил съкровен израз на ценната им културна самобитност която, като всяка друга културна самобитност, трябва да се уважава и съхранява. Такова дефинитивно пълнене на каца без дъно, води до все по-видимата интеграция на всички ни с циганските непреходни екзистенциални и духовни потребности.

За да има шанс за успех, интеграционният финансов пакет не трябва да се диктува от циганите, а от потърпевшите от циганската културна инвазия. Финансовите поощрения трябва да престанат да бъдат откуп срещу циганските "културни" завоевания, а да станат възнаграждение за усилията на циганите да се интегрират с ценностите на останалите. Така интересът от популяризирането на циганския пример ще бъде заменен с интерес от избягването му.

Става дума за начина, по който може и трябва да се реализира ромската интеграция с помощта на целеви държавни или европейски фондове. Прилагам не подробна програма, а единствено комбинацията от най-важните мерки, които според мен би трябвало да оформят ядрото на програмата за интеграция. Тези мерки не изключват всички останали възможни инициативи и действия по проблема. Изброявам онези измежду всички възможни, които смятам за най-важни:

1. Признаване от страна на държавата, че не е в състояние в рамките на закона да реши противоречието между традиционните обичаи на циганите и законите в страната. (Например, съществена част от циганските женитби са нарушение на закона за правата на детето, или дори представляват случаи на очевидна педофилия, която за циганите е част от културната им традиция).

 2. Интегрирането на циганите се осъществява чрез регионални организации, отговорни за определен контингент, съставляващ  броя на живущите цигани в съответния район.  Тези организации кандидатстват за финансиране със съответните програми, а спечелените с конкурс средства се редуцират до процента на изплатените сметки за ток, парно, и вода. Средствата се изразходват за следните основни нужди:

             a) Стимулиране на социализацията, образованието и придобиване на професионални квалификации, знания, умения и навици.

             б) Обезщетяване на хората, организациите или бизнесите, които са понесли щети в резултат от реализациите на културните традиции на циганите в района.

 Това е всичко. Вярвам, че тези положения ще станат ядрото на една действена програма за интеграция, защото циганите може да са примитивни и да не разбират какво им се говори и се очаква от тях, но и най-неграмотния от тях ще може да си направи сметката, че за да спечели 10 лева от кабел, групата им ще загуби поне 10 пъти по 10 лева по силата на т. 2 (б), съгласно която нарушените права в резултат от циганските културни традиции, ще трябва да бъдат обезщетени. Изплащане на обезщетенията ще се извършва по същия административен път, по който се извършват и останалите разплащания по проекта, т.е., не е необходимо посредничеството на съда, а единствено протокол, подписан от двама свидетели.

Така, поставени с лице пред избора дали да следват културната си традиция за спечелването на 10 лева, и така да загубят 100 лева, или да пренебрегнат притегателната сила на бакъра за 10 лева, но да си получат стоте лева за интеграция, циганите ще се изправят пред сериозна причина да се откажат от традицията си, и да предпочетат интеграцията, образованието и професионалните квалификации.

 Ако някой каже, че не е редно обезщетения да се изплащат от средства за интеграция, ще му отговоря, че интеграцията е невъзможна без признаване на културните различия, легитимирането на които е възможно ЕДИНСТВЕНО, ако няма потърпевши отimage тях, следователно, обезщетенията са НЕИЗБЕЖЕН елемент от средствата за интегриране на културна традиция, която противоречи на закона.

Несъмнен резултат от предложението виждам в това, че парите за евроинтеграцията няма да отиват единствено в цигански "правозащитни" организации, заинтересовани от циганската престъпност, за да оправдават съществуването и паразитирането си. Друга непосредствена полза е откриването на работни места в рамките на регионалните организации по интегрирането, които ще бъдат необходими за извършване на съответните дейности, а организациите ще бъдат с мултиетнически състав като гаранция за това, че интеграцията не се извършва чрез нарушаване  правата на нециганските етноси в района.




Гласувай:
22



1. nicodima - Пропускаш и медицинската им помощ...
29.10.2010 09:13
И тя трябва да влезе в процента на изплатените задължения към държавата... Защото едно нормално раждане по пътека на Здравната каса е 400 лв., а обикновено тези средства за циганките се поемат от общините / за специализираните болници / и държавата / за университетските болници /. Бебетата им също се отглеждат до изписването / или даването за отглеждане на държавата / по педиатрични пътеки. А рядко има някой здравно осигурен от тях.
Поздрави за рационалността, но дали някой вече се интересува от нея в този огледален свят...
цитирай
2. vmir - 1. nicodima - Пропускаш и медицинската им помощ...
29.10.2010 10:05
Точно така, благодаря – всеки подобен фактически отказ от индивидуална интеграция трябва да се впише в сметката на колективната интеграция, за да имаме мярка и представа за посоката на интеграцията, защото никой не може да интегрира никого насила, и няма смисъл да се наливат пари, ако от това произтича циганизация и на нециганите!
Благодаря ти, Никодима!
цитирай
3. tit - Няма да се съгласят хората на властови позиции...
29.10.2010 23:52
Къде са отишли парите, отпуснати до сега , мислиш?
цитирай
4. vmir - 3. tit - Няма да се съгласят хората на властови позиции...
30.10.2010 00:40
tit написа:
Къде са отишли парите, отпуснати до сега , мислиш?


Не си падам по конспиративните теории, защото приемат, че конспираторите са всемогъщи, а според мен те просто не могат да се справят. Парите са в циганските организации, заради които нито един охранител не иска да задържа обирджии и да си има неприятности. Но как така цигани ще интегрират цигани, към себе си ли ще ги интегрират, за да продължава това цицане, за да подкокоросват към още по-безочливи посегателства? За да има интеграция, парите трябва да бъдат в този, към когото ще се интегрират, и да бъдат давани за интегриране, а не за шантажиране! Какви права на циганите ще бъдат защитавани, след като самите цигани не искат да чуят за човешки права, а ги разбират като тяхна безнаказаност в нарушаване правата на останалите!?
цитирай
5. tit - даа - това е явната схема
30.10.2010 00:54
ноо - на онези, от които зависи не им се занимава, те са електорат /сигурен / и не вярвам, че отговорните фактори си затварят очите заради ...черните им очи!
цитирай
6. vmir - 5. tit,
30.10.2010 00:59
tit написа:
ноо - на онези, от които зависи не им се занимава, те са електорат /сигурен / и не вярвам, че отговорните фактори си затварят очите заради ...черните им очи!


Отговорните фактори си затварят очите, защото смятат, че е време за натрупване на първоначален капитал, и всичко спомагащо за целта е добре дошло, поне първите 20 години беше така, да видим това правителство какво отношение ще наложи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4098694
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930