Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 07:05 - ВЯРА В ЗЛОДЕЯНИЕТО
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 23802 Коментари: 101 Гласове:
36

Последна промяна: 15.11.2010 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Подмяната на действителността с легенди се среща във всички народи, но подмяната на НАСТОЯЩАТА действителност с НАСТОЯЩИ легенди е върховен специалитет може би не толкова на самия комунизъм, колкото на славянскатаму реализация. Да не забравяме, че според откритиетона Маркс, революцията ще избухне след капитализма и то в най-развитите индустриални държави. На Маркс и Енгелс и през ум не им е минавало, че това ще се случи в славянскитедържави.

 Революциятане само избухна, но продължава и до днес заради същата непреставаща подмяна на реалността, за която споменах. Подменят се факти (или се крият или се добавят факти”) за да се създаде нов смисъл”, тълкуване или легенда.  Например: независимо, че в Русия никога не е имало капитализъм, революциятаизбухнала там, защото руският народ е надарен с много специални качества, които никоя наука не може да посочи, но трябва да бъдт приети на юнашко доверие, защото ... (следват милион причини).

Да вярваш в чудеса не е лошо, но когато вярата в чудеса се нуждае от вяра в злодеяния, трагедиите са неизбежни. Прост пример, над който съм се чудил от детството си, а и инженерното образование и практика не ми дадоха отговор – как е възможно нещо да падне от небето и да се съхрани, а като го пипнеш, да се саморазруши заедно с близката околност. Но там, където науката и практиката не могат да дадат обяснение, идва на помощ вярата. А вярата в злодеянието обяснява”: Американските шоколади през ВСВ гърмели и пилотите ги пускали вместо бомби. И, понеже става доста глупаво да твърдиш, че американците обичат да трепят дечица, това се прави чрез отношението към капитализма, където квалификациите не са спестени, а донасочени с уточнението, че САЩ са цитаделата на капитализма и следователночовечността им е напълно непозната.

 Същата логика оправдаваше революциятаи в най-изостаналата държава – нищо, че уж само братушките бяха надарени със способностите да прескочат от феодализма в комунизма. Има си хора, които ще отвлекат вниманието от това издайническо опровержение, защото революцията трябва да върви, независимо от милионите жертви на десетилетните граждански войни. Важното е, капитализмът да не бъде допуснат, защото добре знаем”, че злините тръгват от него, а добрините – от революционерите.

 

Ето как нуждата от логично обяснение е изместена от подмяната на действителността с вярата в злодеянието, която днес не е отслабнала никак в сравнение с комунизма, въпреки, че тази вяра е разпалена точно от комунизма. Което разкрива, че в немалко глави световъзприемането е подчинено на вярата, че комуниститическата революция тепърва предстои (този път истинска”) и това оправдававсяка възможна лъжа и действие срещу реда и законите, за да дойде революцията по-скоро.  

Вярата в злодеянието е евтина и лесна за разпространение сред необразованите и маргинални среди, защото няма никаква практическа пречка да злоупотребиш с доверието на неинформирания, ако си убеден, че това е крайно наложително. Не по-трудно е да наплашиш до смърт непознаващите нещо, че то съдържа смъртна заплаха за тях. Или да ги увериш, че правителството е в състояние да организира такава конспирация, че пред очите на хиляди служби, наблюдатели, индикатори и системи, (които те никога не са виждали), ще взриви огромни сгради с хиляди хора, и ще бъде в състояние да предотврати разкриването на такава грандиозна и ресурсоемка операция. За някой човек, прекарал живота си на село това може да се види възможно, но още по-възможно е за такъв, който си няма представа от функционерането на демократичното общество. Изкушението да влезеш в ролята на всезнайко е голямо, а когато злодеянието е очаквано като удобно обяснение”, става почти непреодолимо.

 Дали вярата в злодеянието и фабрикуването на необходимите лъжи за поддържането й не е причината за деморализацията, алчността и безскрупулността, от която последователите й най-високо от всички се оплакват? Аз лично не се съмнявам вimage това.



Тагове:   вяра,


Гласувай:
36



1. vmir - Моля за извинение, че затварям за известно време темата за коментари.
12.11.2010 07:16
Правя го, защото отлично знам, че практикуващите вяра в злодеянието няма да си спестят баналностите за това колко са зли, тъпи и прочие капиталистите и в частност американците, а тази тиква се търкаля вече над 100 години, отне безброй жертви, обрече поколения на мизерия. Не желая да ми бъдат навирани като “доказателства” критики на западняците към обществото им, защото това е като да се взема страна по съседска разправия, и да се клюкарят съседите за дочутото, което ми е неприятно.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Драги вмир
12.11.2010 19:30
"Вярата" в злодеанията на върхушката, не зависи от образованието, пък дори инженерно да е то: ) Просто е заложено в паметта ни от древноста...Нерон подпалва Рим, Императори трепят децата си зарад трона, деца трепят бащи и майки пак зарад трона, Борджиите какво ли не са извършили като "злодеание" за да задоволят властовите и други щения...Съществуват и Вартоломевата нощ,холкоста, подпален е и Райхстага с "наше участие" Ще се учудите колко българи вярват че Коминтерна е направил тази работа, че сме убили папата, а Вие вероятно вярвяте, че по заръка на Живков е убит Георги Марков. Никакъв въпрос , защо му е било на Живков да убива Марков не би Ви разколебал. Просто те отгоре са гадни и лоши и това си е...Просто обикновените хора/и ние с Вас/ не можем да разберем как така един "стол" пък бил той и трон е по важен от детето ни.
Сега вече за Маркс... Маркс не е смятал, че Русия е дозряла до промяна строя главно, защото тя не е имала движещата според него сила за подобни промени-пролетариат. Той дори се е отнасял с присъщата за западняка хигиенна неприязън към Русия. Руските социалисти които той е срещал Херцен, Плеханов...са общо взето богати хора, и социализъма за тях е по скоро хоби. За революционни промени обаче е смятал, че не стават и правилно е смятал между впрочем. През октомври 17та избухва метеж, а не соц революция. Той/метежът/ е по скоро срещу войната и обстоятелството че Николай е оставил съдбата руска на един надървен поп/Разпутин/ Така че нито имаме революция/ по подобие на боржуазните, и не по малко кървави от метежа/, нито пък е октомврийска:))) Впрочем и соц системата се създава впоследствие на война, а не като антагонизъм между труда и капигала. Това което направи соц системата е, че послужи като плашило от една страна към работодатели...Вижте какво става там и си правете изводи, както същия въпрос към обратната страна:((( Ако не сте чели Маркузе прегледайте го, има интересни мисли по въпроса
цитирай
3. анонимен - Икономист
12.11.2010 20:10
Прекрасна ретроспекция.Само едно не ми е ясно.От какво си недоволен?Ето борбата ви се увенча с успех.Комунизма падна.Победи демокрацията.Имаме пазарно общество с капиталистически характеристики.Има път за свободната инициатива и за кадърните и можещите.Всеки който има уникални познания и способности ,благодарение на свободната частна инициатива,може и да не стане много богат, но може да заработи достатъчно за да съществува достойно.Който не може, търка сигурният стол на държавен послушко и трепери при смяната на всяка власт,защото по тези географски ширини, не е важно за държавата ,да си добър специалист, а да си от "нашите".Това важи без изключение за всички правителства до сега.1991 г. ме изхвърлиха без едномесечно предизвестие от "Металхим Холдинг", въпреки ,че като дирекция моята вкарваше много пари и имах отделни доларови и маркови сметки.Просто се позоваха на Търговския закон от 01.07 1991 г.,освободиха ме като директор на търговско поделение,закриха го,прибраха сметките и казаха,ако искаш ела служител в Генералната дирекция.Теглих им една майна и се захванах със свой бизнес.Езиците,контактите и визитарниците никой не може да ми вземе.Работя от1985 г. и не съм спирал за ден.Бачкам плащам данъци,вземам кредити,залагам си апартамента и го откупувам,всичките ми провали и успехи са си мои и не обвинявам никой за нищо.Естественно е когато управляват икономически тъпаци ,които ми усложняват правно,геополитически и данъчно живото да ги псувам,защото аз им плащам заплатите.Без значение какъв им е цвета.
Замисли се: Америка с относително кратката си история има само 27 поправки в Конституцията, а Великобритания ,която е конституционна монархия ,няма конституция а кара още на "Магна харта".Ти като си инжинер,знаеш ли за 21 години демокрация ,колко ялови закона бяха демократично произведени?И след това колко подзаконови нормативни актове се приеха в противовес и с конкретно икономическо лобиране срещу нормативния акт, т.е.закона.Хайде правете капитализъм и не ревете!
цитирай
4. vmir - Драги vencivaleri1951,
12.11.2010 20:49
Образованието наистина няма нищо общо с големината на скрупулите, но по принцип налага известен маниер в похватите за справяне със скрупулите на останалите. Не е голямо геройство да излъжеш човек, живял в забутано селце без електроснабдяване, че електрическите бойлери често избухват дори, че някои от тях са конструирани да избухнат умишлено, за да си купиш пак.

Не е постижение да ти повярва такъв човек, защото в общия случай, такъв човек няма как да познава причините и честотата на избухванията, нито знае колко производители и как се конкурират помежду си за доверието на потребителя, а когато в допълнение човек вярва, че просперитетът е възможен единствено чрез злодеяние, ще приеме безрезервно, че някой му праща бомба, за да печели от взривове, и дори няма да му направи впечатление, че ако това беше вярно, бъдещите купувачи няма откъде да се вземат, след като бъдат взривени настоящите.

Лошото е, че изостанал и неинформиран човек, разсъждаващ по този начин, така и възпитава децата си, в резултат от което за децата им е вече не само нормално, но и необходимо да взривяват повярвалите им и да го приписват на конкурентите си, защото култът към злото им налага тази двойственост. Това обяснява и рязката реакция срещу този култ към злото на всички, които са проумели, че той е продукт на користната “любов” на безскрупулни към търсачи на покровители.
цитирай
5. анонимен - до икономист
12.11.2010 20:54
"Прост народ - слаба държава"
Отдавна,много отдавна съм се убедил,че образованието не е гаранция нито за интелект,нито за просперитет.
Връзкарството Е!Твоито писание го доказа.Всички признали и непризнали комунисти сте навързани като свински черва,още от време ОНО и сега ви дойде дюшеш да въртите далаверите "законно".Пълна заблуда е че се менят властите.Парите са у комунистите,а те владеят всичко.
Най-отчайващо е положението в съдебната система.Тя си е абсолютно тяхно владение и докато не станат избираеми съдии и прокурори,оправия няма да има,защото и те са част от наниза свински черва!
цитирай
6. vmir - 3. анонимен - Икономист
12.11.2010 21:08
Не си падам по разните там "строеве", а твърденията ми са против използването им за користни цели. Обясних как става това и с помощта на какви вярвания.

Не мога да коментирам бизнеса ти, защото не го познавам, просто не мисля, че равните възможности за бизнес са сериозна цел за някого у нас, и перфидните начини за проваляне на конкуренцията не могат да ме радват, защото това подхранва идеите за бъдеща революция и нов комунизъм.

Между впрочем, да теглиш майна, че ти предлагат да ходиш в Главна дирекция не е израз само на лични качества, но и на заварено положение, и е несравнимо по лесно за директор, отколкото за служителите, за които има десетки трикове да бъдат изтикани в 9-та глуха и държани далеч от всяка по-съществена информация, която трябва да си заслужат единствено с лоялност и поведение, което не застрашава горестоящите. Сега ти се оплакваш от същото, но това е резултат от същия маниер, по който става и движението по служебната стълбица при липса на съображения за пазар, конкуренция и потребители, както си беше в зората на демокрацията.

И какво се оказва - целта оправдава средствата, а когато комунизма си отива, цялата ключова информация за дейността е на разположение на директора - клиенти, поръчители, доставчици, подизпълнители, специалисти, технологии, майстори, ресурси, цени, и всичко, което можеш да се сетиш, на всичкото отгоре, още няма частна конкуренция, няма закони, които да попречат на нелоялното поведение на действащите директори и пренасочване на ресурси където си искат, хората са стресирани и суперлесни за излъгване и притискане, а и нито има адекватни закони, нито те знаят как да си защитят предприятието от директора, който с благовидни предлози прави удобното за групичка свои вътрешни и външни хора, готови на всичко за него, и ЗАБЕЛЕЖИ колко удобно за всички около директора идва вярата, че цялото това прецакване на "баламите" e съвсем в реда на нещата даже трябва да се превърне в политика, защото "вече сме капитализъм", а за капитализма най-важното е да унищожиш всеки, който ти пречи по някакъв начин и, че в сравнение със западняците това, което правим тук, са едва ли не постъпки на божи кравички.

Че то си е направо невинно да вложиш капиталови инвестиции в производствена линия, да наливаш десетки хиляди в прохождането на един вестник, да плащаш мостри и подаръци за хиляди месец след месец, а когато наближи времето за възвръщане на влаганите с години разходи, да внесеш в дирекционния съвет досегашните отрицателни резултати, и да предложиш "спасителната" идея да се продат "губещите" начинания, след което уж случайно някои от атуража ще ги купят и направят печеливши, не защото са налени луди общи пари в тях, а защото са частни.

Е, не е ли логично сега всички да ревем от същото, което някогашните директори превърнаха в правила за своя възход - не без активното съдействие и политика на партията, която е едновременно прозападно настроена и едновременно вярва, че да си злодей е единствения начин да прогресираш?!

Ти щом си напуснал толкова отдавна държавната работа, вероятно не си толкова наясно с номерата на директорите в демократичните времена, но не си мисли, че всичките им подчинени са били толкова тъпи и неграмотни да не виждат какво се прави в користен съюз и с подкрепата на истински тъпите и неграмотните, за да се попречи всеки да си отиде на подхождащото му ниво на компетентност и способности, а предприятията да заработят.
цитирай
7. анонимен - Икономист
13.11.2010 08:33
Защо ли въобще ви разказвам нещата от живота.На всякъде за оправдание на личните си неуспехи,неудачи и безграмотност,виждате дългата ръка на комунисти, директори,система,ДС,дъновисти,флейтисти,ексхибиционисти и който и да е.На вас все някой ви е пречил, вие сте онеправдани и невинни.
Връзкарство- я работи с връзкарство с немците с които работя.Топки!А какъв служител би бил ти, ако работейки във фирма,не знаеш партньорите,бизнеса,контактите,цените маркетинга и пазара.Значи не се бил експерт, а шофьор,чистач или портиер.
Нещо сериозно си се объркал,никъде не се оплаквам.Първо защото няма смисъл и второ защото имам топки.Когато нещо не върви,за разлика от много други,аз търся варианти как да тръгне , не как да сменя посоката с друга.
Освен това повечето от вас освен,че по презумпция стават само за наемни работници и са вечно недоволни,искат изведнъж да станат средна класа,каквото и да значи това.
Ето ти днес нанкаш в къши , а аз съм на работа от 7:30 ч..Въпреки това съм се научил,че човек яде с една уста,спи на едно легло и носи един кат дрехи.Можеш да обуеш два чифта дънки, но е неудобно.
И в заключение,стига сте гледали в канчето на другите!Напънете се, протегнете си сами за помощ ръка.Или сами си правете децата, или от рогата си си направете закачалка за сетретата.И въобще спрете да мрънкате.При капитализма е така!
цитирай
8. анонимен - Една до икономист
13.11.2010 09:20
анонимен написа:
Защо ли въобще ви разказвам нещата от живота.На всякъде за оправдание на личните си неуспехи,неудачи и безграмотност,виждате дългата ръка на комунисти, директори,система,ДС,дъновисти,флейтисти,ексхибиционисти и който и да е.На вас все някой ви е пречил, вие сте онеправдани и невинни.
Връзкарство- я работи с връзкарство с немците с които работя.Топки!А какъв служител би бил ти, ако работейки във фирма,не знаеш партньорите,бизнеса,контактите,цените маркетинга и пазара.Значи не се бил експерт, а шофьор,чистач или портиер.
Нещо сериозно си се объркал,никъде не се оплаквам.Първо защото няма смисъл и второ защото имам топки.Когато нещо не върви,за разлика от много други,аз търся варианти как да тръгне , не как да сменя посоката с друга.
Освен това повечето от вас освен,че по презумпция стават само за наемни работници и са вечно недоволни,искат изведнъж да станат средна класа,каквото и да значи това.
Ето ти днес нанкаш в къши , а аз съм на работа от 7:30 ч..Въпреки това съм се научил,че човек яде с една уста,спи на едно легло и носи един кат дрехи.Можеш да обуеш два чифта дънки, но е неудобно.
И в заключение,стига сте гледали в канчето на другите!Напънете се, протегнете си сами за помощ ръка.Или сами си правете децата, или от рогата си си направете закачалка за сетретата.И въобще спрете да мрънкате.При капитализма е така!



Поздрави!И аз съм в офиса от 7.30 :),докато чиновниците нанкат и стенкат,че им са малки заплатите.И съм съгласна с теб,че при капитализма проличава кой е читав и кой - прост готованец и тунеядец :)Успешен ден и на теб и на vmir! И нека комунизма заспи вечен сън!Лека му пръст!
цитирай
9. vmir - 7. анонимен - Икономист
13.11.2010 10:01
Човече, което го казваш е много хубаво, ако наистина го правиш, но нали знаеш, че няма по-лесно от претенциите на думи. На мен също никак не ми допада мрънкането, но става дума за нещо отвъд него – за онова, което е родило българската поговорка “от работа не се забогатява”. И аз го казах – съюза между безскрупулността и некадърността, за които истина е само онова, от което съюзът им има полза.

Този съюз върна България в епохата на първоначалното натрупване на капитала, пак той се чувства в свои води точно в условия без правила и закони, и не би се поколебал да открадне пред очите на всички не само материалните активи, но и самочувствието на другите да бъдат себе си със своите разбирания за добро и лошо, допустими и недопустимо, със своите деца и своите знания и усилия които, ако ти е сгодно, без колебание ще обругаеш или предадеш, приемайки когато е необходимо на свой ред ролята на помияра, котов да брани до смърт господаря, стига да има изгода от това.
цитирай
10. vmir - 8. анонимен,
13.11.2010 10:12
Благодаря, Една,
нека комунизма спи вечен сън, но нека за целта не игнорираме и причините, които го възпроизвеждат непрекъснато. Много пъти съм го казвал, капитализма не е магия, за да оправя или разваля хората, обратното - хората си правят или развалят капитализма по свой образ и подобие. Капитализмът е само сбор от няколко правила, а какво се получава от него, зависи от хората и отношението им към законите, правилата и ставащото наоколо.

Успешен ден, и аз работя днес и не се оплаквам от заплатата си.
цитирай
11. dolsineq - ". . . комуниститическата ...
13.11.2010 22:10
"...комуниститическата революция тепърва предстои (този път “истинска”)..." - до 89 г беше пробният й вариянт...
цитирай
12. vmir - 11. dolsineq,
13.11.2010 22:58
dolsineq написа:
"...комуниститическата революция тепърва предстои (този път “истинска”)..." - до 89 г беше пробният й вариянт...


Мисля, че фанатично безогледните и неадекватни действия и изявления на мнозина съвсем ясно разкриват тази вяра.
цитирай
13. vmir - http://nicodima.blog.bg/politika/2010/11/13/misli-za-dyrjavnoto-upravlenie-konfucii-551-pr-n-e-479-pr-n-.634320
13.11.2010 23:11
цитирай
14. анонимен - Една
13.11.2010 23:16
vmir написа:
dolsineq написа:
"...комуниститическата революция тепърва предстои (този път “истинска”)..." - до 89 г беше пробният й вариянт...


Мисля, че фанатично безогледните и неадекватни действия и изявления на мнозина съвсем ясно разкриват тази вяра.



Абе при теб цари изключителен геополитически комфорт :) Спокойна нощ!
цитирай
15. анонимен - Kratouncho
13.11.2010 23:18
Tupnarche!
цитирай
16. vmir - 14. анонимен - Една
14.11.2010 00:03
анонимен написа:
vmir написа:
dolsineq написа:
"...комуниститическата революция тепърва предстои (този път “истинска”)..." - до 89 г беше пробният й вариянт...


Мисля, че фанатично безогледните и неадекватни действия и изявления на мнозина съвсем ясно разкриват тази вяра.



Абе при теб цари изключителен геополитически комфорт :) Спокойна нощ!


Това е благодарение на Кофуций, който ефективно отразявя останалите източни попълзновения.

Спокойна нощ!
цитирай
17. vmir - 15. анонимен - Kratouncho
14.11.2010 00:06
анонимен написа:
Tupnarche!


Po-dobre tupanarche, otkolkoto zlodeiche!
цитирай
18. анонимен - Вмире,
14.11.2010 13:27
отново се опитваш да имитираш философски разсъждиния, тоя път с много мъглява теза, която е нещо като галактически шум и се долавя само от тебеподобни. Американците и особенно англичаните са хвърляли играчки-сюрпризи из цяла Европа и това е факт. Втория факт е, че Маркс е бил прав за комунистическите революции. Те действително трябва да са осъществят в най-развитите даржави, за да имат достатъчно потенциал да се справят със студените войни които ще им спретнат противниците. Разбира се новите революции вероятно ще са пълзящи с поредица от реформи, водейки до комунизъм. Неизбежно е. Капитализма дава вече много дефекти и ще бъде основно ремонтиран (разбирай отхвърлен).
цитирай
19. vmir - 18. Kushel,
14.11.2010 14:04
едно време, когато още малко хора у нас знаеха що е то боди билдинг, а други решиха, че това е поредната злодейска атака на загниващият капитализъм срещу светлото бъдеще на света, вървяха едни всезнаещи и безкрайно загрижени за сигурността на населението "просветители", които светваха събиращите се да правят мускули младежи, че след 40 годишна възраст, мускулите им ще се самовзривят от напрежението, което постепенно натрупват в тях.

Откровената тъпотия на тези пропагандатори натъжаваше моят екипаж в казармата, докато накрая решихме, че като станем на 40 и повече години, ще търсиме начини да сме между възможно повече от тези пропагандатори, че като ни гръмнат мускулите, да избият възможно повече от тях. За съжаление, само ти и още 2-3 от тях все още се навъртате наоколо...
цитирай
20. анонимен - Пак изключително подходящи сравнения.
14.11.2010 14:17
Ама, я си виж коментарите. Има ли някой да е на твоя акъл? Виж какво, садай и учи Маркс! Умните хора вече отдавна го правят.
цитирай
21. анонимен - Една
14.11.2010 15:34
kushel написа:
Ама, я си виж коментарите. Има ли някой да е на твоя акъл? Виж какво, садай и учи Маркс! Умните хора вече отдавна го правят.



Има :))) Геополитическите възгледи на vmir изцяло се препокриват с моето светоусещане,що касае политика и икономика.
Видях ,че с теб госпожо сме на една и съща възраст.разликата ни е в това ,че аз поумнях с времето,а ти още си си на ниво учебник по "Основи на комунизма"мъкааа..
цитирай
22. анонимен - Една
14.11.2010 15:46
kushel написа:
Ама, я си виж коментарите. Има ли някой да е на твоя акъл? Виж какво, садай и учи Маркс! Умните хора вече отдавна го правят.


Извинявай,сбърках те с жена/тва...заради снимката ,де/.Ама няма страшно,нали сега е модерно унисекс,та човек се пообърква,особено сред по-...фини ...
Пък гледам писал си се "бизнесмен".Ха!Би ли споделил как се прави бизнес по учебник на Маркс!Плийз!
цитирай
23. анонимен - Нямя да ти дам безплатен съвет.
14.11.2010 17:01
Като малък са ме учили с анонимни да не разгаварям.
цитирай
24. анонимен - Вмире,
14.11.2010 17:05
единственната ти фенка няма идентификация, но подозирам, че ходите в едни обувки. Шегувам се, бе. В тоя вампирски сайт има хора с по сто ника. Човек става разноглед.
цитирай
25. анонимен - Икономист
14.11.2010 17:19
До Една.Значи имаш два варианта.Или пари - стока - пари прим, или пари- пари прим.Понеже ми е неудобно да питам колко си годишна, вероятно това със "стоката" отпада.Пробай с втория вариант.Щом ставаш рано ,няма да те уча как!
цитирай
26. анонимен - Една до икономист
14.11.2010 17:26
Абе дърт бабуняк съм :))) а и съм грозница.Но това в случая не ми отговаря на съвместяването на Маркс и "бизнесмен".Дай по-конкретно и по-обстоятелствено/като за тъпа дъртофелница!/
цитирай
27. анонимен - Една
14.11.2010 17:36
kushel написа:
Като малък са ме учили с анонимни да не разгаварям.


Абе аз ти казах,че интелектуално не си мръднал от "като малък...":)
цитирай
28. sparotok - революционери
15.11.2010 09:14
Аз бих казал - Да пази Господ от революционери!
В крайна сметка става дума за безсъвестни престъпници!
цитирай
29. tutankhamon661 - Знам, че идеята за Злото е любим н...
15.11.2010 09:35
Знам, че идеята за Злото е любим номер за много обществено значими личности. Действително върши работа. Но според мен наистина съществува световен заговор. Много от нещата, които днес наблюдаваме, са предречени отдавна. Някои от тях преди векове.
Веднъж самият Петър Стоянов се изпусна, че отива на някаква тайна cбирка, но бързо замаза издънката като майтап. Това е друг любим похват на същите хора - иронията. Световната конспирация била приказка за деца, еди кое си било легенда. Постоянно срещам насмешливи изказвания по въпроса. А процесите си вървят и дори не забавят темпо.
Когато четях "Tайните протоколи", многократно си казвах "Ама това съвсем наскоро се случи". А книгата е писана доста по-рано. Не е пророчество, щом имаш необходимата информация.
Спомни си какво беше при комунизма, прибави Биг Брадър и още някои коварни похвати, и ще получиш онова, което ще се случи на целия свят.
Понеже темата е неизчерпаема, ще посоча само един пример, който е предначертан още при създаването на първата банка.
Не е ли вярно, че повечето хора са обвързани с непосилни кредити? Това ще им коства жилищата. Отдавна е казано "Вземи му имота и той ще загуби почва под краката си".
Тези два блога може да те заинтригуват, ако не ги знаеш:

http://minchomin.blog.bg/

http://estirbg.blog.bg/
цитирай
30. анонимен - Пенев
15.11.2010 10:00
tutankhamon661 написа:
Знам, че идеята за Злото е любим номер за много обществено значими личности. Действително върши работа. Но според мен наистина съществува световен заговор. Много от нещата, които днес наблюдаваме, са предречени отдавна. Някои от тях преди векове.
Веднъж самият Петър Стоянов се изпусна, че отива на някаква тайна cбирка, но бързо замаза издънката като майтап. Това е друг любим похват на същите хора - иронията. Световната конспирация била приказка за деца, еди кое си било легенда. Постоянно срещам насмешливи изказвания по въпроса. А процесите си вървят и дори не забавят темпо.
Когато четях "Tайните протоколи", многократно си казвах "Ама това съвсем наскоро се случи". А книгата е писана доста по-рано. Не е пророчество, щом имаш необходимата информация.
Спомни си какво беше при комунизма, прибави Биг Брадър и още някои коварни похвати, и ще получиш онова, което ще се случи на целия свят.
Понеже темата е неизчерпаема, ще посоча само един пример, който е предначертан още при създаването на първата банка.
Не е ли вярно, че повечето хора са обвързани с непосилни кредити? Това ще им коства жилищата. Отдавна е казано "Вземи му имота и той ще загуби почва под краката си".
Тези два блога може да те заинтригуват, ако не ги знаеш:

http://minchomin.blog.bg/

http://estirbg.blog.bg/



Това са пълни глупости !никоя банка не е обвързала насила никой с кредити !Всеки човек го обвързва собствената му алчност и липса на мярка на желанията!
Аз бих цитирал друго - "Когато Господ е решил на погуби някого,първо му взима разсъдъка"
цитирай
31. анонимен - Най-смешното в по-горните писания ...
15.11.2010 11:18
Най-смешното в по-горните писания е, че комунягите от които се оплакват някои, че са заграбили всичко, загърбиха Марксовите - П-С-П` и П-П` и преминаха директно към П-Д(жоб). Което ergo логично би трябвало да направи Vmir и Eдна по-скоро защитници на Маркс, отколкото негови отрицатели! Какво да правиш - парадоксите на тази земя не свършват....
цитирай
32. vmir - 31. анонимен - Най-смешното в по-горните писания ...
15.11.2010 12:49
анонимен написа:
Най-смешното в по-горните писания е, че комунягите от които се оплакват някои, че са заграбили всичко, загърбиха Марксовите - П-С-П` и П-П` и преминаха директно към П-Д(жоб). Което ergo логично би трябвало да направи Vmir и Eдна по-скоро защитници на Маркс, отколкото негови отрицатели! Какво да правиш - парадоксите на тази земя не свършват....


Е, точно това им е целта, затова аз им казвам, че с техния комунистически капитализъм, те готвят нов комунизъм, а те се чудят и не могат да си намерят мястото между ляво и дясно, защото душа дават за комунизма, стига те да не са от пролетариите, а да бъдат "по организацията", пък в краен случай, може и като капиталисти, нали баснята им гласи че, че комунистите трябва да са готови на всякакви жертви.
цитирай
33. vmir - 29. tutankhamon661,
15.11.2010 13:02
Да вярваш в световните заговори е като да вярваш, че единствено злото има власт над света. "Доказателствата" зависят от гледната точка, и ако слушаш един македонски националист например, можеш да чуеш, че българите сме най-големите злодеи защото, ако не бхме ние, сега ЕС, САЩ, Русия, Китай и Япония щяха да дават мило и драго да придобият статут на пълноправен член на Македонската Федерация.
цитирай
34. tutankhamon661 - 33. vmir - 29. tutankhamon661,
15.11.2010 15:09
vmir написа:
Да вярваш в световните заговори е като да вярваш, че единствено злото има власт над света. "Доказателствата" зависят от гледната точка, и ако слушаш един македонски националист например, можеш да чуеш, че българите сме най-големите злодеи защото, ако не бхме ние, сега ЕС, САЩ, Русия, Китай и Япония щяха да дават мило и драго да придобият статут на пълноправен член на Македонската Федерация.

Не съм казал, че само Злото има власт. Но то ще притежава преимущество, докато масите се хващат на всички номера. Ние спорим за ГЕРБ, президента, не знам си кой, а другите се възползват именно от разединението.
Знаеш какво са казали римляните - "Разделяй и владей!"
Прав си, че веднага след 1989г можеше да се получи нещо. Сега също не е късно. Но има прекалено много предатели, алчни, гладни и т.н. Не съм сигурен, че нещо е в състояние да промени този факт, което прави задачата много трудна.
цитирай
35. tutankhamon661 - 30. анонимен - Пенев
15.11.2010 15:11
Има и жертви на собствената си алчност. Но какво да кажем за "честността" на банките? Абсолютно незаконно е да променят едностранно договорите. Имам приятели в банковата сфера, които се възмущават, въпреки че от това им идват заплатите.
цитирай
36. анонимен - Е, точно това им е целта, затова аз им ...
15.11.2010 15:46
vmir написа:
Е, точно това им е целта, затова аз им казвам, че с техния комунистически капитализъм, те готвят нов комунизъм....


Новият комунизъм го чакай от Америка. Когато заличат националните и културни идентичности и всички сме едно общо "братско" семейство... Когато изчезнат "книжните" пари и останат само "виртуалните" - да ходиш до банкомата - а може и това да не се налага.... И когато армията от безработни ще трябва да се нахрани - поради роботизираните заводи и производства - ще има тотално преразпределение - от всекиму според способностите (който бачка) - всекиму според потребностите ... И когато няма да има идеологии, а само democracy - светло бъдеще за mankind...
цитирай
37. vmir - 34. tutankhamon661,
15.11.2010 15:47
Има си едно развитие, логиката на което не зависи пряко от нашата припряност, даже нерядко бързането ни го забявя, затова древните римляни са казали: "Бързай бавно".

Например - прехода. Едни се втурват групово да грабят като за световно, но след заграбването, почват проблемите по разпореждането със заграбеното и почват да се самоизбиват или да си пакостят до смърт в желанието да се легитимират, приписвайки кражбата на ортаците си. Други фалират заради некадърността си и за да се задържат, го удрят на корупция. Корупцията, некадърните чорбаджии и суматохата пък прогонват кадърни и квалифицирани и се налага обучение за своя сметка и понасяне на редица загуби. Идва време, когато хайдутлука, бандитизма и подкупничеството стават опасност за хората, които са успели да задържат и дори да легитимират забогатяването си в условия на беззаконие и анархия. Тогава същите, които са се нуждаели от беззаконието, за да направят парите, стават най-заинтересовани от законите, реда и сигурността. Вместо да пречат на правителството, те започват да му съдействат за въвеждане на реда и законите. Ставаме правова държава.

Парадоксът е, че които най-много викат срещу правителството, че е корумпирано или продажно (когато правителството полага реални усилия), че няма ред и законност, те най-много задържат развитите на естествения процес, защото заменят логическото му развитие с истерично мотане и губене на обществено време.
цитирай
38. vmir - 36. анонимен,
15.11.2010 16:03
анонимен написа:
vmir написа:
Е, точно това им е целта, затова аз им казвам, че с техния комунистически капитализъм, те готвят нов комунизъм....


Новият комунизъм го чакай от Америка. Когато заличат националните и културни идентичности и всички сме едно общо "братско" семейство... Когато изчезнат "книжните" пари и останат само "виртуалните" - да ходиш до банкомата - а може и това да не се налага.... И когато армията от безработни ще трябва да се нахрани - поради роботизираните заводи и производства - ще има тотално преразпределение - от всекиму според способностите (който бачка) - всекиму според потребностите ... И когато няма да има идеологии, а само democracy - светло бъдеще за mankind...


У нас битува солидна митология за Америка, а митовете са доста далеч от истината.
цитирай
39. анонимен - Една
15.11.2010 16:30
анонимен написа:
vmir написа:
Е, точно това им е целта, затова аз им казвам, че с техния комунистически капитализъм, те готвят нов комунизъм....


Новият комунизъм го чакай от Америка. Когато заличат националните и културни идентичности и всички сме едно общо "братско" семейство... Когато изчезнат "книжните" пари и останат само "виртуалните" - да ходиш до банкомата - а може и това да не се налага.... И когато армията от безработни ще трябва да се нахрани - поради роботизираните заводи и производства - ще има тотално преразпределение - от всекиму според способностите (който бачка) - всекиму според потребностите ... И когато няма да има идеологии, а само democracy - светло бъдеще за mankind...


Сега поствам една мнение,което копнах от друго място,но подкрепям изцяло...

"Ако някой изтъкне поне един сериозен аргумент по въпроса - Защо му е на САЩ да "Убива"България ?,какво толкова ще спечели от това - ще съм благодарен.
С какво България може да е толкова интересна и атрактивна,при условие ,че нямаме нито петролни кладенци,нито залежи от диаманти,че въобще да си струваме такива "велики конспирации",от страна на САЩ?
Айде ,за интересите на Русия - е ясно.Вчера говорихме с един приятел от Варна,адвокат по недвижими имоти,който изрази безпокойството си от факта,че в тази криза,когато спаднаха цените на имотите - руснаците купуват все повече български територии .Казва,че около Варна има цели затворени райони,с къщи на руснаци,където български крак не може да припари.Даже и охранителите са руснаци!
Според мен,това е по - сериозно,отколкото разни теории на конспирациите и легенди за "лошата"Америка.Още повече,че много Българи имат имоти в САЩ !По неофициална информация в САЩ си "вадят хляба"около 1 милион българи и пращат и парици на родата,с които парици се "подхранва"родната икономика.Така че,категопично отхвърлям тези конспиративни теории за попълзновения на САЩ към една изостанала,малка като територия и населена с простаци/в болшинството/,държавица .
цитирай
40. анонимен - !
15.11.2010 18:57
http://vbox7.com/play:fd9c74a5
цитирай
41. анонимен - На vmir и Една
15.11.2010 19:19
ще кажа, че никъде не съм писал за никакви конспирации. Просто ви съобщавам, че новият комунизъм ще дойде от Америка. Специално за vmir - може за теб да битува, и да си каканижеш за митове и ала-бала, но аз съм го видял!
цитирай
42. vmir - 41. анонимен,
15.11.2010 19:58
анонимен написа:
ще кажа, че никъде не съм писал за никакви конспирации. Просто ви съобщавам, че новият комунизъм ще дойде от Америка. Специално за vmir - може за теб да битува, и да си каканижеш за митове и ала-бала, но аз съм го видял!


Наистина ли никога не ти е минавало през ума, че преди да правиш “пророчества”, за толкова оспорвано понятие като “комунизъм”, трябва поне да уточниш дали под “комунизъм” имаш предвид например обещанието на Маркс и Енгелс за реки от мед и мляко, мечтата на ленивците да изтрепят онези, които им пречат да работят “началник”, убедеността на комунистите, че като ликвидират лошите, ще останат само добрите, или нещо друго.

Не е лошо да имаш предвид и това, че според мнозина, САЩ са построили комунизма още през 60-те години на миналия век така, че по-добре не си губи времето да пророкуваш неща, които могат да се нарекат баналности с половинвековна давност.

Човече, главата е дадена първо за мислене, и след това за закачалка на шапката.
цитирай
43. vmir - 39. анонимен - Една
15.11.2010 20:54
Цялата работа е във вярата, че като нарочиш за злодей опонента си, за теб ще остане ролята на добрия. Ако не бяха се навървили за отстояване и добавяне на нови незаконни придобивки, отдавна да са омръзнали до смърт.
цитирай
44. анонимен - Човече, нито Маркс, нито Енгелс са ...
16.11.2010 08:57
Човече, нито Маркс, нито Енгелс са писали за реки от мед и масло, което показва доколко си наясно с темата. Проблема на теб и себеподобните ти, е че като изплескате някакви лъжи и заемете героична поза с присъщия апломб на профана, който си мисли, че светът е колкото футболна топка, се превръщате в последната инстанция на истината. За съжаление сте, нищо повече от антични статуи нацвъкани от гаргите - аз поне имам на какво да си сложа шапката....
цитирай
45. vmir - 44. анонимен - Човече, нито Маркс, нито Енгелс са ...
16.11.2010 09:12
анонимен написа:
Човече, нито Маркс, нито Енгелс са писали за реки от мед и масло, което показва доколко си наясно с темата. Проблема на теб и себеподобните ти, е че като изплескате някакви лъжи и заемете героична поза с присъщия апломб на профана, който си мисли, че светът е колкото футболна топка, се превръщате в последната инстанция на истината. За съжаление сте, нищо повече от антични статуи нацвъкани от гаргите - аз поне имам на какво да си сложа шапката....


Ти пък си се родил "всезнайко" и затова не те интересува нищо повече от уличните баналности, които сами намират дървеняци като теб.
цитирай
46. kass - vmir
17.11.2010 21:21
Не знам за другите, но на мен ми прави впечатление едно нещо. Тези, които днес ревностно защитават комунистическия строй са преди всичко такива, които са облажили доста от него: директори на предприятия, икономисти и др. такива по върховете, които не просто са били облагодетелствани, ами са ходили по другите соц страни в командировки /за обмяна на опит де/ и въобще живот са си живяли. Това, което не е достигало на строя е само едно ЧАСТНИЯ БИЗНЕЗ... Днес има частен бизнес, но няма ред, с две думи няма диктатура, която да се погрижи народеца да си седи на задника, войничетата да разботят и строят панелни квартали, полиция, която да държи младежта послушна и в прилично състояние, с дяве думи имат частния бизнес, но им е дискомфортно от свободите и демократичните принципи, а може ни дори и от бедняците. Комунистите се смятат за богоизбрани, те са мозъците, в по-горните коментари четох за директора, който си тръгнал с тефтерчето с телефоните и как си залагал жилището, което предприятието му е осигурило навремето, но той не смята, че е длъжен на някой, защото предприятието е съществувало благодарение на него и ще загине след напускането му. Всичко това разбира се, се случва защото в България все още са нямали опит и знанието как да предотвратят това, както и гепенето на дребно от същите тези предприятия, ужасяваща гледка. Днес същите тези хора казват, че са успяли, благодарение на себе си, но те успяха благодарение на безстопанствеността, липсата на опит и тяхната недобросъвестност... Не съм вярвала, че някой ще си го признае така откровено... Няма по-страшно нещо от комунистическия манталитет!
цитирай
47. анонимен - Икономист до kass
18.11.2010 08:09
Добро утро.Не зная каква сте по образование и специалност, но и нищо да не можете, освен да пишете свободни съчинения за времето когато сте била 14 годишна, Ви каня на работа в моята фирма.Дори да поработите като чистачка, технически асистент, офис мениджър или каквото и да е друго, ще имате достъп до информация и визитарници.След година напуснете, отнесете със себе си натрупаната информация и започнете свой бизнес, конкурентен на моя.След това ме съсипете,като ми вземете всички партньори и ме оставете по гащи!!!!!!
Само че тези с които работя /въпреки приятната Ви външност, ако снимката от блога е Ваша /, няма даже да разговарят с Вас.
Що не ги питате тях за моя комунистически манталитет? И ако бихте го направили,на какъв език ще го направите?
В същност, я си стойте във Филибе, разхождайте се край Марица и вечер като измиете чиниите ,приспите децата и огладите риза на съпруга си за утре,сядайте смело на компютъра и громете комунизма.
Хвала на такЪви будители!Пишете, не ни жалете!Вашето мнение въобще не ни интересува,но е важно за плурализма. Колкото повече време отделяте да гледате в канчето на другите,толкоз по празно ще става Вашето.Така ще възпитате и наследниците си.Вечно да се оплакват.Другите да са им виновни за неудачничеството / мисля,че след около 250 години още ще се извиняват с комунистите / и така ще има нация от лузъри.
Дерзайте.Имате почитател в мое лице.
цитирай
48. kass - 47. анонимен - Икономист до kass
18.11.2010 12:02
Първо - къде видя да се оплаквам? Второ защо мислиш, че не съм го изпитала на гърба си това за което говориш, т.е. служители да напускат, да ми стават конкуренти и да се опитват да ми крадат клиентите??? Трето ако не си схванал коментара ми, да ти го поясне още: говоря за конфликт на интереси...

www.sigmaweb.org/dataoecd/26/21/39584491.pdf

стр. 11
Нали няма да се правим на по-прости отколкото сме...
цитирай
49. анонимен - СПОРЪТ ВИ Е, КАТО.... НА АБСОЛЮТНИ ПРОФАНИ.....
18.11.2010 15:16
НИКОГА НЕ ПИТАЙ ,ПРЕУСПЕЛИЯ КАПИТАЛИСТ, ОТКЪДЕ МУ Е ПЪРВИЯ МИЛИОН., ИЛИ КАК Е НАТРУПАЛ ПЪРВОНАЧАЛНИЯ СИ КАПИТАЛ!
ТОЙ, ПОЧТИ ВИНАГИ Е "НЕЗАКОНЕН"!
ДНЕШНИТЕ КАПИТАЛИСТИ/ДОВЧЕРАШНИ КОМУНИСТИ/....ИЗОБЩО НЕ ПРАВЯТ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
ДОКАЗАНО Е ЧЕ:
СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА СА "ЕКСТЕНЗИВЕН" НАЧИН НА РАЗВИТИЕ НА КАПИТАЛОВИТЕ ОТНОШЕНИЯ ,В СТРАНИ С ИЗОСТАНАЛА ИКОНОМИКА И ПОЛУФЕОДАЛНИ СТОПАНСКИ ПОРЯДКИ!
С НАВЛИЗАНЕТО НА КАПИТАЛИЗМА , СЕ УСТАНОВЯВА НОРМАЛНОТО "ИНТЕНЗИВНО" РАЗВИТИЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ!
В БЪЛГАРИЯ ,ТОЗИ ПРЕХОД ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ,ПОРАДИ НЕЗАВЪРШЕНИТЕ И ЗАБАВЕНИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ ПРОЦЕСИ, ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И СИЛНО ПОЛИТИЗИРАНАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ, СБОР ОТ БИВШИ КАДРИ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА!
цитирай
50. анонимен - Икономист до kass
18.11.2010 18:12
Добра вечер.Второ действие,сцена първа.
Поласкан съм от това че, сте обърнали внимание на написаното от мен.Дваж по голямо е задоволството ми от Вашият отговор.Какво ми показа той:
1.Дори, доста да са се трудили върху Вас даскалите от комунистическо време,някой е бил много тъп.Вие или те?Така и не са Ви научили, че към непознати, още повече по - възрастни хора следва да се обръщате с уважителната форма "Ви". Друг е въпроса / не смея и да си го помисля /,ако расъждавате на английски,а пишете на български.Там тази форма не съществува като обръщение.
2.Ако горното е частично вярно, следва резонният въпрос, къде са гледали родителите Ви? Или и те са имали "комунистически манталитет"?
3.Няма такъв директор от комунистическо време, на който предприятието да му е осигурявало жилище.Директорите си ги купувахме сами, а осигурявахме на служителите си.
4.За да ме давате, в такъв глупав пример,вероятно нищо не знаете, що е това "Металхим холдинг"АД.Ми, преди да пишете прочетете.Нека вербалната Ви реакция /по точно епистоларните Ви излияния /, да се предхожда от мисловна такава.
5.Щом сте имали служители,които са Ви напускали,значи имате свой бизнес,което е похвално.Ако той се развива добре,от собствен "експириънс",знаете,че е необходимо да имате знания,усет,тактичност и професионализъм.Другите дъра-бъра,за връзки,крадена информация,"комунистическ манталитет и т.н.са "шехерезади",с които неуспелите несретници оправдават безсилието си. Повярвайте, в безнеса е необходимо да си коректен, но не скрупольозен.
Финал на второ действие.
Въобще не смятам и да чета Вашата препратка.Каквото и да пише там, в епилога е ясно,че не можеш никога да се направиш на по-прост от колкото си.Простотията е еманация на битието.А ще си позволя специално за Вас леко да перефразирам класиците:"Битието определя страданието".
Моля не ме подценявайте!
цитирай
51. анонимен - ЗА АН.50...
18.11.2010 22:03
Относно т.3:
"Няма такъв Директор, от комунистическо време ,на когото предприятието да му е осигурявало жилище.Директорите ,си ги купувахме сами..."
ХАЙДЕ ХОЛАН....НИЕ ,ПАСЕМЕ ТРЕВА!
Всички директори на предприятия ,бяха номенклатура на БКП./сега на БКП/БСП/
С директорската служба се полагаше и подходящо жилище,уреждано само с едно телефонно обаждане от ЦК на Партията!
На секретарката ,шофьора и любовницата жилищата се уреждаха ,по същия начин-с директора ,на местната строителна организация!
Жилищата се даваха на ръководителя, с право на закупуване!
Гл. счетоводител на предприятието /винаги човек на шефа/определяше от кои фондове,ще става изплашането на жилището!
За премиите ,да не говорим...."Премии ,премии, премии божи---разделени в тесен кръг от хора с нежни кожи"!!!!!!!!!!!
....НЕ НАМ ,ДРУГАРЧЕ......НЕ ,НАМ.....!!!!
/Дори и да сме расли в червена комунистическа саксия...сме расли от към улицата.Все сме видели и научили нещо!/
цитирай
52. kass - 50. анонимен - Икономист до kass
18.11.2010 22:23
1. Учтива форма използавам само когато разговарям с личност, личностите имат пол, възраст и име /ник/, само за три минути мога да напиша коментар от ваше име :) ако ме разбирате т.е. от името на "анонимен - Икономист", в този ред на мисли аз разговарям с призрак а не с личност - както вие знаете годините ми, как изглеждам и от къде съм...
2. За уважителната форма, която е проява на любезност, освен на възпитание е необходимо разговорът в който ме въвличате (след като коментара ми е насочен към друг човек) да се води на сътветното любезно ниво, цитирам:
"Хвала на такЪви будители!Пишете, не ни жалете!Вашето мнение въобще не ни интересува,но е важно за плурализма...
В същност, я си стойте във Филибе, разхождайте се край Марица и вечер като измиете чиниите ,приспите децата и огладите риза на съпруга си за утре,сядайте смело на компютъра и громете комунизма." ....
При положение, че говоря с... ъъъ... призрак, който не се интересува от мнението на никой, проявата на любезност ми се струва проява на лицемерие. Но все забравям, че бившите директори са свикнали да им говорят учтиво, докато те не са длъжни да уважават достойнстово и правото на различно мнение на "простичките" служители или пък още по-зле писачи по форумите :)))...
3. Точно така имам собствен бизнес и много добре знам какво значи тръгване не от нулата, а от (-) т.е. заеми, какво значи набиране на клиенти и какво значи устискване повече от десет години ...
4. Колкото до четенето на това, което съм ти пратила, прав си дългичко е, затова ще ти копна малка част:
Франция, Италия и Великобритания
поставят ограничения и контролират бизнес дейността на държавните
служители след освобождаването им от длъжност, а в Полша това се отнася
както до държавните служители, така и до заемащите изборна длъжност в
местната администрация. Ограничителните периоди са с различна
продължителност: в Полша периодът е една година, във Великобритания –
две, а във Франция – пет години.
цитирай
53. kass - да си довърша мисълта :)
18.11.2010 22:30
Във Франция има много строги разпоредби
относно трудовата заетост на служителите след напускане на държавния пост,
а във Великобритания държавните служители трябва да докладват за всяко
предложение за работа, вкл. и от неправителствени организации.

Та както казах едно да гепиш тефтерчето с телефоните на ЕТ "анонимен - Икономист ", който притежава малко павилионче и стока за 5 000 лева и съвсем друго конфликтът на интереси...
цитирай
54. анонимен - Пак за икономиста.....
18.11.2010 22:32
Да ти описвам ли ,как от софийския Месокомбинат в Орландовци, се народиха около 100-бр., транжорни и месопреработвателни цехчета с инвентара на комбината , закупен за жълти стотинки???!
...И ако си мислиш ,че с другите предприятия в страната, не е било същото.....кажи ми ,че не си олигофрен!
Може и да ти повярва някой....!
ХАЙДЕ ДА МИ ОТГОВОРИШ ,"ИКОНОМИСТЕ" КОЙ, ОТ ОТ ФАЛИРАЛО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ, МОЖЕШЕ ДА ЗАКУПИ МАШИНИ И ИНВЕНТАР,ПО ЦЕНИ НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ...ОСВЕН:
..ДИРЕКТОРА ,ГЛ.ИНЖИНЕР ,ТЕХНОЛОГА ,СЕКРЕТАРКАТА, МАЙСТОРА ИЛИ ГЛ.СЧЕТОВОДИТЕЛ?!??!
ЗНАЕШ ЛИ ,КОЛКО ТРАКТОРА И КОМБАЙНИ, СЕ ЗАКУПИХА ПО ТАЗИ СХЕМА ОТ БИВШИТЕ АПК И НАПС???
цитирай
55. kass - 51. анонимен
18.11.2010 22:48
И ти ли усети как ни хванаха за канарчета, всички служители осигурени, а директорите - на улицата, да си спестяват и да си купуват :)... Не само, че като активни дейци на партията са били облагодетелствани, не само, че въпросните предприятия са ги имали за свои, защото комунистическия манталитет значи точно това: "щом е държавано, значи е на комунистите, а аз съм комунист, значи е и мое", не само че след промените си гепиха каквото си поискаха или им потрябва от предприятията, ами и от комунистическа солидарност си въртят бизнес помежу си, доказателствата:
"Само че тези с които работя /въпреки приятната Ви външност, ако снимката от блога е Ваша /, няма даже да разговарят с Вас."...
Що бе другарю, един разговор не значи сделка, може пък да имам добра оферта, добре е поне да ме изслушат какво ще им предложа :):):):)...
Чудя се на какво ли се дължи това високомерие???? Очевидно става въпрос за доживотен договор с фирмата на бившия директор и принципите на конкуренцията не важат...
цитирай
56. malkiatprintz - "Дали вярата в злодеянието и ...
18.11.2010 23:45
"Дали вярата в злодеянието и фабрикуването на необходимите лъжи за поддържането й не е причината за деморализацията, алчността и безскрупулността, от която последователите й най-високо от всички се оплакват? Аз лично не се съмнявам в това."

И аз съм на същото мнение, Вмир, даже не е необходимо толкова да се задълбава. Те сами са си го казали: "С кръв я взехме, с кръв ще я дадем". Толкова за морала на комунягите. Типичен пример за такъв манталитет е и анонимният икономист, който намира за напълно достойно да открадне документацията на предприятието, в което е работил, ако наистина е работил там, защото съм се нагледал на хора, които анонимно се изживяват като господари на света :) Интересно ми е, като се бие в гърдите, че бил на работа от 7.30 и че имал такъв тежък бизнес, откъде намери време да пише такива тиради, но това е манталитет - ако няма откъде да се краде, един комуняга ще открадне собственото си работно време :) Няма да говоря за менторския му стил, още по-малко за правописа му. Просто ми е интересно как човек, който не познава елементарни граматически и правописни правила може да изгради какъвто и да било бизнес...
цитирай
57. malkiatprintz - Добро утро. Не зная каква сте по о...
18.11.2010 23:55
анонимен написа:
Добро утро.Не зная каква сте по образование и специалност, но и нищо да не можете, освен да пишете свободни съчинения за времето когато сте била 14 годишна, Ви каня на работа в моята фирма.Дори да поработите като чистачка, технически асистент, офис мениджър или каквото и да е друго, ще имате достъп до информация и визитарници.След година напуснете, отнесете със себе си натрупаната информация и започнете свой бизнес, конкурентен на моя.След това ме съсипете,като ми вземете всички партньори и ме оставете по гащи!!!!!!
Само че тези с които работя /въпреки приятната Ви външност, ако снимката от блога е Ваша /, няма даже да разговарят с Вас.
Що не ги питате тях за моя комунистически манталитет? И ако бихте го направили,на какъв език ще го направите?
В същност, я си стойте във Филибе, разхождайте се край Марица и вечер като измиете чиниите ,приспите децата и огладите риза на съпруга си за утре,сядайте смело на компютъра и громете комунизма.
Хвала на такЪви будители!Пишете, не ни жалете!Вашето мнение въобще не ни интересува,но е важно за плурализма. Колкото повече време отделяте да гледате в канчето на другите,толкоз по празно ще става Вашето.Така ще възпитате и наследниците си.Вечно да се оплакват.Другите да са им виновни за неудачничеството / мисля,че след около 250 години още ще се извиняват с комунистите / и така ще има нация от лузъри.
Дерзайте.Имате почитател в мое лице.


Очевидно господинът е понаучил немски и с това е изпреварил всички останали, които дори не знаят що е това чужд език, Касс, къде си тръгнала да се мериш с неговото величие.... :) Важното е, че мнението на другите не го интересува, той е свикнал да слуша само собствения си титаничен глас :) Но не може да надскочи партизанския си манталитет и ти предлага начин за просперитет, като го окрадеш - очевидно за комунягите като него това е единственият път за развитие...
цитирай
58. kass - malkiatprintz
19.11.2010 00:04
Ха ха ха, принце, развесели ме, можех да се хвна като чистачка (за проба), като изкачване на по-горно ниво не е необходимо тъй като и чистачките имат достъп до визтарниците и информацията на фирмата, ако не бях ангажирана с друго, при това съвсем нямаше да ми е нужно да му ставам конкурент тъй като информацията е много скъпо нещо :)))), а аз ще си набавя всичката докато мета коридорите, представям си като си тръгне шефа какво сканиране на документи пада :)))))
цитирай
59. malkiatprintz - Неее, едва ли ще успееш, касс, за...
19.11.2010 00:10
Неее, едва ли ще успееш, касс, защото не си на 22 с две висши, това е основно условие :):):) Да не говорим, че е възможно прословутият му бизнес да се крепи единствено защото е с някой от малцината германци, които вероятно въздишат по Хонекер :):):) Интересно какво ли ще намериш из документацията му: "Уважаеми другарю Щирлиц..." :):):)
цитирай
60. kass - malkiatprintz
19.11.2010 00:16
едва ли Фил, те вече не са комунисти само, а и капиталисти, нали знаеш, че нежелани пари няма :)))) само се чудя как не се объркват с думите "другарю" и "господине"... :)))
цитирай
61. malkiatprintz - Хахаха. . . комуталисти :) Естес...
19.11.2010 00:25
Хахаха... комуталисти :) Естествено, че нежелани пари няма, Ив, няма значение дали в доларови или "маркови", както се изрази другарят, сметки :):):) Да не говорим, че на тях само това им е в главата, така че няма объркване - заместват "другарю" и "господине" с "плащам" и си мислят, че са си решили проблема :) Жив да го ожали човек, предприятието не му купило апартамент... явно толкова е бил директор, та не са го уважили :):):) Ама си е друго да стане бизнесмен за една година с партийни връзки, след което да развява пръст, че никой нямал право да му гледа в канчето... че как, нали ще вземе да му види далаверките, които, както толкова други, е навъртял по онова време...
цитирай
62. kass - malkiatprintz
19.11.2010 00:39
Фил гледай положително на нещата :), важното е, че поне вече дамите с приятна външност не вървят, явно комунягите са се научили да мислят комуталистически... :)))) За какво да го ожали човек, че не му дали апартамент, че вероятно са му дали къщичка и виличка, а апартамента сам да си купи... Гледането в канчето е лоша черта от българския манталитет и затова закъсняваха заплатите на хората навремето, защото нямаше кой да им погледне в канчето и да види, че е празно... Благородни директори, много благородни бяха... :))))
цитирай
63. malkiatprintz - Абееее. . . не вървят, Ив, обаче и...
19.11.2010 00:49
Абееее... не вървят, Ив, обаче именно това е забелязал икономистът ;) Мдам, благородно попиляха предприятията, на които бяха директори, та нищо не е останало от тях. То, разбираш ли, това е станало без тяхно знание, те са света вода ненапита. Тръмп, Брансън и Гейтс направо пасти да ядат, праха им могат да дишат дори двадесет години по-късно. Ама какво говорим, Бил Гейтс едва ли говори немски, затова не може да развие бизнес като този на икономиста, нищо, че изразните му средства и правопис са по-зле и от тези на първолак :):):) Ама той е учил политикономия, да не е учил писане и етикеция? :):):) За него основното правило е да се пише на "Вие" само когато му пишеш на него, иначе - да си гледаш тенджерите и легените :):):)
цитирай
64. kass - malkiatprintz
19.11.2010 01:03
Принце, обаче забелязваш ли че пак си измислихме нова дума :) КОМУТАЛИСТ - как гордо звучаи а? :) ама то какво всъщност друго да правим освен да си стоим във Филибе и Софе, и вечер като си измием чиниите ,приспим децата и си огладим ризите за утре, да седнем смело на компютъра и громим някой комуталист :))) Какво да се прави, с твоето висше и два езика гледай докъде си стигнал :))))
цитирай
65. анонимен - Икономист
19.11.2010 03:30
Да живее словесното творчество, Ив :):):) Може и КАПИТАМУНИСТ :):):) И да не забравяме, че Маркс е написал следното:

"Ти си смелчага. Отиди да пробиеш отбраната на противника. И помни, че докато ти си там и рискуваш живота и крайниците си, изложен на изстрели и гранати, ние ще сме тук и ще си мислим какъв ахмак си."

Е, не Карл де, а Граучо... ама това са подробности, важното е, че го спазват стриктно :):):)
цитирай
66. vmir - 47. анонимен - Икономист до kass
19.11.2010 07:07
анонимен написа:
Добро утро.Не зная каква сте по образование и специалност, но и нищо да не можете, освен да пишете свободни съчинения за времето когато сте била 14 годишна, Ви каня на работа в моята фирма.Дори да поработите като чистачка, технически асистент, офис мениджър или каквото и да е друго, ще имате достъп до информация и визитарници.След година напуснете, отнесете със себе си натрупаната информация и започнете свой бизнес, конкурентен на моя.След това ме съсипете,като ми вземете всички партньори и ме оставете по гащи!!!!!!
Само че тези с които работя /въпреки приятната Ви външност, ако снимката от блога е Ваша /, няма даже да разговарят с Вас.
Що не ги питате тях за моя комунистически манталитет? И ако бихте го направили,на какъв език ще го направите?
В същност, я си стойте във Филибе, разхождайте се край Марица и вечер като измиете чиниите ,приспите децата и огладите риза на съпруга си за утре,сядайте смело на компютъра и громете комунизма.
Хвала на такЪви будители!Пишете, не ни жалете!Вашето мнение въобще не ни интересува,но е важно за плурализма. Колкото повече време отделяте да гледате в канчето на другите,толкоз по празно ще става Вашето.Така ще възпитате и наследниците си.Вечно да се оплакват.Другите да са им виновни за неудачничеството / мисля,че след около 250 години още ще се извиняват с комунистите / и така ще има нация от лузъри.
Дерзайте.Имате почитател в мое лице.


Човече, такава ярка демонстрация на комунистическо мислене не съм очаквал. Очевадно е, че стопанската информация свеждаш единствено до връзки с хора, с които си в специални взаимооотношения и твоята личност е по-важна за тях от всичко останало. Ако това има нещо общо с капитализма, то това е, което аз и мнозина други наричаме “комунистически капитализъм”, но май може да се нарече и “конспиративен капитализъм”, защото явно капиталът се прави чрез конспирацията на хора с такъв лесен достъп до информация и ресурси, че не им се е налагало да се борят за тях, за разлика от “будалите” като Кас, за които те са въпрос на съществуване.

За този маниер на управление, П. Дръкър, (наричан още бащата на съвременния мениджмънт), има една мисъл от 80-те години, цитирам по памет: “Покажете ми една компания, управлението на която не е подчинено на информация за пазарите, клиентите и конкурентите, и аз ще ви я разкрия като управлявана с най-византийските измежду всички коварни методи”.
цитирай
67. vmir - До Кас и Малкия принц:
19.11.2010 07:40
Благодаря ви, приятели, едва сега забелязах включването ви в темата, виждам, че сте се справили отлично и без мен,

Поздрави, късмет и успехи!
цитирай
68. kass - 66. vmir
19.11.2010 08:46
vmir, той просто искаше да ни каже, че не става само с крадене, трябва и акъл... А ние всички говорим само краденето, незачитайки гениалния им бизнес нюх. Някак не разбират какво точно искаме да им кажем относно равния старт, етиката в бизнеса и конфликта на интереси. За комуниста - капиталист е голямо достойнство, че се е възползвал навремето от суматохата за да натрупа капитали, пренасочи клиентите на предприятието към себе си и т.н. (гъвкав ум, какво да се прави), а ние глупаците къде сме бляли, ми да бяхме крали и ние, сега какво се оплакваме :)))....
цитирай
69. vmir - 68. kass,
19.11.2010 11:23
kass написа:
vmir, той просто искаше да ни каже, че не става само с крадене, трябва и акъл... А ние всички говорим само краденето, незачитайки гениалния им бизнес нюх. Някак не разбират какво точно искаме да им кажем относно равния старт, етиката в бизнеса и конфликта на интереси. За комуниста - капиталист е голямо достойнство, че се е възползвал навремето от суматохата за да натрупа капитали, пренасочи клиентите на предприятието към себе си и т.н. (гъвкав ум, какво да се прави), а ние глупаците къде сме бляли, ми да бяхме крали и ние, сега какво се оплакваме :)))....


Мда, значи Конфуций е кръгъл глупак в сравнение с тях, щом е казал:

"Когато държавата се управлява разумно, срамно е да си беден и незначителен.
Когато държавата не се управлява разумно, срамно е да си богат и знатен"

***

"Може ли недостоен човек да служи на държавата?
Не: той се грижи да придобие нещо, а щом го получи, се грижи да не го загуби. А докато го тревожи мисълта за загубата, не се знае какво е способен да извърши"
цитирай
70. анонимен - Икономист до kass,vmir,malkiatprintz
19.11.2010 18:13
Добра вечер дами и господа,другарки и другари,братя и сестри!Първо дължа да уточня,че под № 65 "Икономист" е писал от мое име някой самозванец.Хубавото е,че има хора,които искат да ми подражават,но като стил,изказ и компетентност,нещо малко не достига.
Радвам се,че предизвиках такава бурна дискусия сред вас.Въпреки,че от към фактология е постничко,вие сте интересни типажи/не се възгордявайте,нищо изключително/и добре илюстрирате опита,който заложих,когато започнах да си пиша с Вас.Всички сте интелигентни и сте чели или чували за опита на Павлов с кучето.Има ли храна има и слюноотделяне.
Може дълго да се тупате един друг по раменете,колко сте морални,добри и как лошите комуняги Ви пречат.Вероятно това успокоява до някъде безсънните Ви нощи изпълнени с кошмарите на очакваното утре.Всякакви обиди,констатации и закачки по мой адрес са единственно за взаимно повдигане на Вашето самочувствие.Аз съм един дебелокож и обръгнал пич и си пиша сега с вас, защото ми е интересно.Като спре да ми е интересно и да ме забавлявате,ще спра да пиша.
Не зная как сте със западните езици,но на този който ме уличи в знание на немски искам да кажа,че не го знам.Знам главно руски,севернокорейски,кубински и естественно източно германски /защото партньор ми е братовчедката на Хонекер,от вторият брак на неомъжената му сестра/.
Понеже се пънете как съм фалирал предприятието си, Ви напомням,че писах,как ме уволниха тези ,които после се опитаха да го разпродадат,но не знаеха как.За това то да е живо и здраво съществува и до днес и носи приходи на държавата.Въобще не смятам да Ви се обяснявам,с моята "комунистическа надменност",но сложете ръка на сърце и поне си признайте,че никога не сте работили със западняци,още повече,не като техни ябанджии,а като партньори.
И стигнахме до "Един призрак броди...".Знеаете ли защо не се регистрирам в блога.Ми за да не може такива нахални тъпаци като мен да ми пишат глупости.Вие пък можете да ме триете.Желая Ви приятен weekend, и"мислете за мен като за огън"!
цитирай
71. vmir - 70. анонимен - Икономист до kass,vmir,malkiatprintz
19.11.2010 19:10
Нещо си се объркал, щом твърдиш, че се забавляваш, а в действителност се отмяташ от собствените си изявления. Нали ти казах, че държа на информацията, а тя ми показва, че коментарът ти вчера от 18.12h и днешният ти от 18.13h са от един и същ компютър. Мога и още да ти кажа, но мисля, че и това е достатъчно за веселбата. "Мислете за мен като за огън", а? Я го кажи пак!
цитирай
72. анонимен - Икономист
19.11.2010 19:22
До следовника на шесто управление,който проверява компютрите.Ако можеш да пишеш,дали можеш да четеш? Писах за №65, който е писал в 03:30 на 19.11.Аз по това време спя със съня на праведниците.Като гледам кой е седял по нощите подозирам, някой който по-горе е писал,че може да пише каквото си иска от мое име,защото съм анонимен.
Кажи ми всичко, което искаш.Какво плашиш ли ме?Я пробай пак!
цитирай
73. vmir - 47. анонимен - Икономист до kass 18.11 08:09
19.11.2010 19:29
анонимен написа:
Добро утро.Не зная каква сте по образование и специалност, но и нищо да не можете, освен да пишете свободни съчинения за времето когато сте била 14 годишна, Ви каня на работа в моята фирма.Дори да поработите като чистачка, технически асистент, офис мениджър или каквото и да е друго, ще имате достъп до информация и визитарници.След година напуснете, отнесете със себе си натрупаната информация и започнете свой бизнес, конкурентен на моя.След това ме съсипете,като ми вземете всички партньори и ме оставете по гащи!!!!!!
Само че тези с които работя /въпреки приятната Ви външност, ако снимката от блога е Ваша /, няма даже да разговарят с Вас.
Що не ги питате тях за моя комунистически манталитет? И ако бихте го направили,на какъв език ще го направите?
В същност, я си стойте във Филибе, разхождайте се край Марица и вечер като измиете чиниите ,приспите децата и огладите риза на съпруга си за утре,сядайте смело на компютъра и громете комунизма.
Хвала на такЪви будители!Пишете, не ни жалете!Вашето мнение въобще не ни интересува,но е важно за плурализма. Колкото повече време отделяте да гледате в канчето на другите,толкоз по празно ще става Вашето.Така ще възпитате и наследниците си.Вечно да се оплакват.Другите да са им виновни за неудачничеството / мисля,че след около 250 години още ще се извиняват с комунистите / и така ще има нация от лузъри.
Дерзайте.Имате почитател в мое лице.


А този шедьовър не мога да устоя на изкушението да не го запазя за поколенията, защото е възможно да е писан от онези незаменими "бизнеспартньори", които даже няма да разговарят с Кас, (предполагам от опасения да не се изпуснат нещо, ех, колко хубаво ми е, че нямам подобни страхове!)

p.s. "следовника на шесто" - защото вземам мерки да разбирам кога ме лъжат - не ти отърва, нали?
цитирай
74. анонимен - Икономист
19.11.2010 19:40
И установи ли кой е писал в 03:30 на 19.11. или само вземаме мерки?Ако си толкова голям специалист за колкото се пишеш,чий е компютъра от посоченият по горе час и дата?Или на теб не ти отърва?
цитирай
75. vmir - 74. анонимен - Икономист
19.11.2010 19:47
анонимен написа:
И установи ли кой е писал в 03:30 на 19.11. или само вземаме мерки?Ако си толкова голям специалист за колкото се пишеш,чий е компютъра от посоченият по горе час и дата?Или на теб не ти отърва?


Ти май наистина почна да се шегуваш, щом ми задаваш такива въпроси. Дарения правя на действително нуждаещи се.
цитирай
76. анонимен - Икономист
19.11.2010 19:59
За това ти писах за топките.Просто не смееш даже пред себе си да си признаеш,че си сбъркал.Човече, върни се назад, за да отидеш напред.Ясно ли ти е че № 65 е kass? Защо го криеш?Аз както и ти съм крайно нуждаещ се от истината.Щом си курназ да ме обвиниш в лъжа е редно и да си признаеш ,ако си сбъркал, а културните хора казват "Извинете"!
цитирай
77. vmir - 76. анонимен - Икономист
19.11.2010 20:14
анонимен написа:
За това ти писах за топките.Просто не смееш даже пред себе си да си признаеш,че си сбъркал.Човече, върни се назад, за да отидеш напред.Ясно ли ти е че № 65 е kass? Защо го криеш?Аз както и ти съм крайно нуждаещ се от истината.Щом си курназ да ме обвиниш в лъжа е редно и да си признаеш ,ако си сбъркал, а културните хора казват "Извинете"!


И без да погледна, разбирам, че е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО това да е Кас. Това е неописуемо далеч от нейния стил и маниер на обсъждане. АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО това да е Кас!
цитирай
78. анонимен - Икономист
19.11.2010 20:31
Тогава да поставим въпроса по друг начин.От същият / моят/ компютър ли е писаното в 03:30 на 19.11. и лъжа ли аз? Как се казва на човек,който пише нещо / например за бисквитките,които ще схруска /, а после нещо премисля и стреснат го трие? Не само ти имаш записващо устройство на компютъра. Врътльо ли е този който избягва отговори на преки въпроси,чувствайки,че не е прав? Да се пишем морални, вмества ли хвърлянето на обвинения към хората, а после уличени в меко казано некомпетентност, да викаме "милостиня давам трудно"?
цитирай
79. vmir - 78. анонимен - Икономист
19.11.2010 20:39
анонимен написа:
Тогава да поставим въпроса по друг начин.От същият / моят/ компютър ли е писаното в 03:30 на 19.11. и лъжа ли аз? Как се казва на човек,който пише нещо / например за бисквитките,които ще схруска /, а после нещо премисля и стреснат го трие? Не само ти имаш записващо устройство на компютъра. Врътльо ли е този който избягва отговори на преки въпроси,чувствайки,че не е прав? Да се пишем морални, вмества ли хвърлянето на обвинения към хората, а после уличени в меко казано некомпетентност, да викаме "милостиня давам трудно"?


Би ли уточнил какво точно питаш, защото тук виждам множество разнопосочни въпроси, на които няма как да се отговори кратко.
цитирай
80. анонимен - Една
19.11.2010 20:41
Здравейте!Намирам ви на интересна раздумка.бихте ли ме улеснили,как да разбера един досадник в мойта "градинка"от един и същи комп ли пише.Благодаря и на двама ви,че ми "отваряте очите"за възможността да се справя с това!
цитирай
81. анонимен - Икономист
19.11.2010 20:50
Виж,vmir,много добре разбираш,но не искаш да отговориш.Ти не си глупак, но на мен ми стана скучно и досадно да те карам,простичко да кажеш,че в пост № 71 нещо си се объркал.Но както казват турците "зорлен гюзеллик, олмаз" или на сила хубост не става.В такива случаи препоръчвам оглеждане в огледалото.
цитирай
82. kass - 70. анонимен - Икономист до kass,vmir,malkiatprintz
19.11.2010 23:13
Всъщност трябва да сме ти благодарни за доброто настроение, което ни създаваш от два дни. Така не се бях смяла с глас отдавна. Има само една неточност в коментара ти:
"Всякакви обиди,констатации и закачки по мой адрес са единственно за взаимно повдигане на Вашето самочувствие."
Бих казала, че си повдигаме настроението, забавлявайки се твоите самооценки, а самочувствието ни си е повдигнато по принцип :)))) и колкото и да ни изкарваш недоволи, завистливи и треперещи пред утрешния ден, няма как да ни го свалиш, защото се справяме с живота, радваме се на приятелство и любов и не ни се налага да се самоизтъкваме за да получим внимание, пък и макар да е от шеги.
Съжалявам, че оспамихме темата на автора, но се надявам поне да се е посмял и той с твоите интересни размисли и страсти от два дена насам :)...
цитирай
83. malkiatprintz - Хах :) Уважаеми Уорън Бъфет,
20.11.2010 00:26
анонимен написа:
...никога не сте работили със западняци,още повече,не като техни ябанджии,а като партньори.


Напротив, работили сме - в тези динамични времена това не е рядкост, колкото и да не ти се вярва, но се съмнявам, че ти си работил, защото това:

анонимен написа:
Знам главно руски,севернокорейски,кубински и...


няма как да е вярно, при условие, че не знаеш български. Няколко пъти ти казах, че не владееш пунктуацията (уточнявам, за да знаеш: това са правилата за употреба на препинателните знаци) и правописа, но, както може и да се очаква, те са досадни, незначителни подробности за теб, на които не искаш да обръщаш внимание, защото си прекалено зает да поддържаш своето "величие" в собствените си очи, демонстрирайки долнопробна арогантност, така че

анонимен написа:
...но като стил,изказ и компетентност,нещо малко не достига


не може да е вярно, по простата причина, че стил нямаш, изказът ти не прелива от изящност, а компетентност не си показал по отношение на каквото и да било, освен на своята малограмотност.

анонимен написа:
...писах,как ме уволниха...


И очевидно са били прави, аз също бих уволнил човек като теб, който е готов геройски да окраде постигнатото от мен. Но виж в едно си прав:

анонимен написа:
...такива нахални тъпаци като мен да ми пишат глупости.


Молодец! Поне си го признаваш :):):)

О, и шестдесет и пети коментар е мой, с което ти показах, че е - меко казано - смешно един анонимен, който наистина може да се представя и за Уорът Бъфет, безпричинно да се държи арогантно, но разбирам, че си далеч от това разбиране. Само че ти дори не можа да го разбереш, въпреки че стилът във въпросния коментар си е мой :):):)

Касс, няма как да вникне в думите ти човек, който е така зает да се грижи за собственото си его, като се опитва по всички възможни начини да омаловажава в очите си всеки, който не се кланя раболепно на крадливите му геройства :):):)

Вмир, присъединявам се към Касс - оспамихме може би повече от необходимото, но пък икономистът е отличното потвърждение на въпроса ти "Дали вярата в злодеянието и фабрикуването на необходимите лъжи за поддържането й е причината за деморализацията, алчността и безскрупулността, от която последователите й най-високо от всички се оплакват?" Т. нар. "икономист" го доказа блестящо. :):):)
цитирай
84. vmir - Поздрави!!!
20.11.2010 07:28
Поздрав за Кас, Малкият принц и Една:

http://www.youtube.com/watch?v=11GYvfYjyV0&feature=channel

Поздрав за Икономист и верните му другари:

http://www.youtube.com/watch?v=qVjPL9zTh-E&feature=related (не забравяйте обаче, че докато хвалите комунизма, че ви е дал шанс да станете "хора" за сметка на други, всеки недоволен от положението си ще се изкушава да стане "човек" за ваша сметка...)
цитирай
85. анонимен - Икономист
20.11.2010 08:37
Добро утро момичета и момчета!Радвам се за Вас и Вашето добро настроение.Виждал съм много палячовци,които се смеят през сълзи.А на принца ще кажа:Естественно е, че те познах Фил в 65 коментар.Това към vmir за Ив kass,беше,малък тест за интелигентност на неговия проследяващ компютър и невинна шегичка по повод бисквитката, която му се хрускаше.И той се хвана.Манипулация, но от сърце.Не може да не му се признае, за разлика от мен той е истински кавалер.Като една съща Раймонда Диен се хвърли с голи гърди срещу клеветника.Не призна на края своето недоглеждане и това,че ме обвини в отричане от собственните си думи, но кой е пророк в собственното си село.
Пространственият анализ на моите изказвания от принцчето,още веднъж доказват,че с него живеем на различни планети.Аз съм на планетата на бюрократа, а той на неизвестно коя планета.Но принце, допусни,че на този свят има и по-умни, и по-успели и по уравновесени от теб хора.Завистта води до тази пяна по устата :"и аз бих те уволнил", от къде бе,човече? Работил си бил със западняци,само си минавал покрай офисите им и си лепил нос на витрините. Вероятно би направил много неща ако можеше,но не можеш.
Kass,забелязвате ли, че всички Вие се изживавате, като морални съдници на горкия "икономист".Един след друг си подавате пасчета,колко е тъп, прост,какъв е крадец,лъжец, комунист и други.Даже Ви доставя удоволствие да се опитате групово да изнасилите крехката ми душевност.Били сте обичали,справяли сте се с живота, имали сте приятели,не сте се самоизтъквали, получавали сте внимание.Може и така да е, а може....Я се огледайте.
Виждали ли сте група кучета да тичат и лаят след влака.И какво?Те прегракват и изостават назад, а влака отминава.
И накрая / защото вече ми омръзнахте /само ще напомня на vmir,че недоволството е движило прогреса.Щом си недоволен Вмире "хотеть не вредно, флаг тебе в руки".Аз ще поработя, защото съм плебс пролетариат, но и хегемон.А на аристократите по душа - лек и независтлив почивен ден!
цитирай
86. vmir - 85. анонимен - Икономист
20.11.2010 09:04
анонимен написа:
Добро утро момичета и момчета!Радвам се за Вас и Вашето добро настроение.

Kass,забелязвате ли, че всички Вие се изживавате, като морални съдници на горкия "икономист"Даже Ви доставя удоволствие да се опитате групово да изнасилите крехката ми душевност.

... ще напомня на vmir,че недоволството е движило прогреса.


Има разлика между НЕДОВОЛСТВО и НЕУДОВЛЕТВОРЕНОСТ. Недоволството търси начини да руши, а неудовлетвореността - да подобрява. Двете имат еднаква начална точка - неодобрението, но предполагат противоположни посоки на действие, от които следват различни резултати.

И тъй като всички червени след 1989 се оказахте все с крехка душевност, която трябваше да бъде спасявана от надигналия се "фашизъм", не ми се вижда особено трудно да си представя като какво сте си представяли демокрацията:

http://www.youtube.com/watch?v=d4okxow8bNo

Приятна работа на всички работещи днес!
цитирай
87. анонимен - Една
20.11.2010 09:19
http://www.youtube.com/watch?v=1TB1x67Do5U

Това е от мен за всички !:)
цитирай
88. kass - анонимен - Икономист
20.11.2010 09:40
Даже Ви доставя удоволствие да се опитате групово да изнасилите крехката ми душевност.Били сте обичали,справяли сте се с живота, имали сте приятели,не сте се самоизтъквали, получавали сте внимание.Може и така да е, а може....Я се огледайте.
Виждали ли сте група кучета да тичат и лаят след влака.И какво?Те прегракват и изостават назад, а влака отминава.

Хайде пък сега, изнасилвали сме му душевността... До коментар 70 твърдеше, че ти е забавно, цитирам:

"Аз съм един дебелокож и обръгнал пич и си пиша сега с вас, защото ми е интересно.Като спре да ми е интересно и да ме забавлявате,ще спра да пиша."

Сега пък си с изтънчена и наранена душевност, моля, моля, да беше представил медицинско, че да внимаваме какво говорим :))))) Колкото до кучетата и влаковете, дали си забелязал, че те напоследък много често излизат от релсите :)))...Всъщност примера ти е много метафоричен ако го отнесем към живота... Я най-добре бавничко и полека по релсите към някой следващ пост, че и на нас ни омръзна :))))...
цитирай
89. kass - vmir, анонимен - Една
20.11.2010 09:42
Благодаря ви за поздравите, чудесни са...
цитирай
90. vmir - 87. анонимен - Една
20.11.2010 09:48
анонимен написа:
http://www.youtube.com/watch?v=1TB1x67Do5U

Това е от мен за всички !:)


Благодаря, веднага ме подтикна да направя една серия от 5 повдигания със 110 килограма, но това е само за загрявка и начало.

Успешен и приятен ден на всички!
цитирай
91. анонимен - Икономист
20.11.2010 15:15
На чужд гроб плачете kass!От поста Ви излиза ,че кучетата излизат от релси.Вероятно.А това,че сте се разпознали сред тях е от трудното преодоляване на менталните недостатъчности и избиването на комплекси, поне според мен.
А за душевността и нейното изнасилване, опитвате се мила, но вероятно знаете какво трябва да имате за да осъществите този акт.Напускам ви смазан, съкрушен и победен.
Моят сарказъм не стигна по-далече от първоначалните Ви защитни реакции.Приятно ми беше да си бърборя с Вас.
Аз пък веднага ще направя една серия от повдигания за Ваше здраве 5-6 пъти на еда чаша."Защото сме алкохолици".
цитирай
92. анонимен - Една
20.11.2010 18:06
анонимен написа:
На чужд гроб плачете kass!От поста Ви излиза ,че кучетата излизат от релси.Вероятно.А това,че сте се разпознали сред тях е от трудното преодоляване на менталните недостатъчности и избиването на комплекси, поне според мен.
А за душевността и нейното изнасилване, опитвате се мила, но вероятно знаете какво трябва да имате за да осъществите този акт.Напускам ви смазан, съкрушен и победен.
Моят сарказъм не стигна по-далече от първоначалните Ви защитни реакции.Приятно ми беше да си бърборя с Вас.
Аз пък веднага ще направя една серия от повдигания за Ваше здраве 5-6 пъти на еда чаша."Защото сме алкохолици".


Тц,тц,тц....лошо нещо е алкохолизма,
уврежда организма
на марксизма -ленинизма :))))

vmir, като почитател на "ю-ес-ей,
ти просто си... попей и се посмей,
на глупостта човешка!
Просто е...природна" грешка "..

Хубава вечер! :)
цитирай
93. vmir - 91. анонимен - Икономист
20.11.2010 18:39
анонимен написа:
анонимен написа:
На чужд гроб плачете kass!От поста Ви излиза ,че кучетата излизат от релси.Вероятно.А това,че сте се разпознали сред тях е от трудното преодоляване на менталните недостатъчности и избиването на комплекси, поне според мен.
А за душевността и нейното изнасилване, опитвате се мила, но вероятно знаете какво трябва да имате за да осъществите този акт.Напускам ви смазан, съкрушен и победен.
Моят сарказъм не стигна по-далече от първоначалните Ви защитни реакции.Приятно ми беше да си бърборя с Вас.
Аз пък веднага ще направя една серия от повдигания за Ваше здраве 5-6 пъти на еда чаша."Защото сме алкохолици".


Тц,тц,тц....лошо нещо е алкохолизма,
уврежда организма
на марксизма -ленинизма :))))

vmir, като почитател на "ю-ес-ей,
ти просто си... попей и се посмей,
на глупостта човешка!
Просто е...природна" грешка "..

Хубава вечер! :)


Благодаря, Една,
ето филмче с Икономист и неговите верни другари, от текста се разбира, че при тях който пие повече, става лидер и спечелва уважението на останалите:

http://www.youtube.com/watch?v=pSm7BcQHWXk

Хубава вечер! :)
цитирай
94. анонимен - Една
20.11.2010 18:57
Знаеш ли...от няколко години пописвам в нета..Установила съм ,че има три неща които задължително те подлагат на присмех
- ако се обявиш против алкохола
- ако кажеш, че си варващ в Бог
- ако казаш ,че харисваш Америка
Понякога се замислям - абе,аз ли съм луда,или другите...
цитирай
95. kass - анонимен - Икономист
20.11.2010 19:31
анонимен написа:
На чужд гроб плачете kass!От поста Ви излиза ,че кучетата излизат от релси.Вероятно.А това,че сте се разпознали сред тях е от трудното преодоляване на менталните недостатъчности и избиването на комплекси, поне според мен.
А за душевността и нейното изнасилване, опитвате се мила, но вероятно знаете какво трябва да имате за да осъществите този акт.Напускам ви смазан, съкрушен и победен.
Моят сарказъм не стигна по-далече от първоначалните Ви защитни реакции.Приятно ми беше да си бърборя с Вас.
Аз пък веднага ще направя една серия от повдигания за Ваше здраве 5-6 пъти на еда чаша."Защото сме алкохолици".


Много правилно сте ме разбрали, до каквото се докопа комунист, всичко излиза от релси и влаковете, и самолетите, и цялата държава, барабар с кучетата в нея. Комунизма излезе от релси, комутализма и той ще излезе скоро, кофти работа... Твоят сарказъм не успя да стигне по-далече от нашето чувство за хумор, но щом го приемаш като защитна реакция твоя воля. Колкото за акта на изнасилването, повярвайте ми по вероятно е бай Тошо да възкръсне, да върне режима и всички бивши директори и крупни комуталисти доброволно да предадат имуществото си и спечеленото за национализация, отколкото да ви се случи това, за което струва ми се размечтахте, да ви изнасиля, пък било и душевно... Беше ми прятно и мноооого весело да си побъбрим... :))))... Ако да си беден, но почтен, със свободна воля и слово означава да си куче, то нямам против да ме наричаш така, важното е потеклото и достойнството, а аз притежавам и от двете ...
цитирай
96. vmir - 94. анонимен - Една,
20.11.2010 19:42
анонимен написа:
Знаеш ли...от няколко години пописвам в нета..Установила съм ,че има три неща които задължително те подлагат на присмех
- ако се обявиш против алкохола
- ако кажеш, че си варващ в Бог
- ако казаш ,че харисваш Америка
Понякога се замислям - абе,аз ли съм луда,или другите...


Аз пък под комунистческо открих, че никой не чете Маркс, защото всички го смятат за анахронизъм, но най-вече - партийците, които на молбата да ми го обяснят, отвръщаха с подигравка към Маркс. Когато обаче при демокрацията партийците го удариха на нежни души, същите присмехулници заповтаряха услужливо подхвърляните им понастоящем реплики за Маркс и сие.
цитирай
97. vmir - За Икономист и верни бизнес другари:
21.11.2010 05:02
http://www.youtube.com/watch?v=weO_G4d1l1I&feature=related
цитирай
98. анонимен - Икономист
21.11.2010 15:23
:) :) :) :) - Патиланци!
цитирай
99. malkiatprintz - :) :) :) :) - Патиланци! :) Пи...
21.11.2010 16:36
анонимен написа:
:) :) :) :) - Патиланци!


:) Пинокио! Упс... пардон - Буратино! :):):)
цитирай
100. vmir - Патиланско Царство!
21.11.2010 19:16
:)(:
цитирай
101. анонимен - Икономист до принцчето
21.11.2010 19:39
Знаеш ли нещо за Апелес - "Обущарю,не по-весоко от обувките".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4098466
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54883
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930