Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 06:29 - ЛИЧНИТЕ КАЧЕСТВА НА БОЙКО БОРИСОВ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 53718 Коментари: 186 Гласове:
49

Последна промяна: 01.12.2010 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не един път съм чувал ехидни и злостни подкани да се посочат личните качества на Бойко Борисов. Способността да видиш личните качества на хората, без да променяш собствените си позиции и преценки, е дадена на малцина. Оценките на повечето хора обаче, се определят от конюнктурата и главно от модата в словесните дрехи на текущите прийоми за представяне на предпочитаните позиции и деяния в благоприличен за публиката вид. Неслучайно съществува отпратката: “Крадецът вика дръжте крадеца””. Макар и рядко, срещат се и такива крадци, които дори с откраднатото в ръце, продължават да сочат другиго за крадец, и това зависи не само от възпитанието и характерът им, но и от състоянието на разсъдъка им, защото е въпрос на време да бъдат посочени и онези, които ги прикриват или подкрепят.

 Разумът в такива прийоми е наличен само при наличие на корист, която разчита, че решението на спорния проблем ще бъде възпрепятствано достатъчно дълго, а проблемът заместен с още по-тежък, за да остане статуквото без промяна. Такъв разум обаче е равносилен не само на корист, но и на злонамереност, на която са способни единствено хора с определени лични качества, които включват способността да приписват собствените си намерения, цели и прийоми на всички останали, и така борейки сеуж със собствените си прийоми, всъщност с тяхна помощ се стремят да се домогват до предпочитанията си.

 Важен фактор за успеха на тези домогвания са неутралнитесъучастници, които подличко стискат очи и поддържат, че при демокрацията и най-противните и гнусни прийоми са еднакво допустими и оправдани, стига да не бъдат разкрити, забравяйки”, че докато се толерират противни и гнусни прийоми, законността и реда остават единствено пожелание и дори параван за наглеците, които не се свенят да ги потъпкват пред очите на всички, залагайки на това, че користта и този път ще надделее над желанието за порядъчност и законност.

 Всичко това за политиците е не трудно за постигане, стига да заложат на медийния си образ, отвличайки вниманието от характерните си особености с безсмислено многословие, или с лукаво подхвърляне на очакваните залъци за подхранване подозрителността на явните си и тайни съмишленици, както и на лумпенизираните, за които изглежда по-справедливо да унищожат възможностите пред всички останали, отколкото да възродят своите собствени възможности, след като лекомислено сами са ги пропилели.    

 Ето защо е полезно вглеждането (доколкото е възможно) зад публичният имидж на политиците и сравняването помежду им по лични качества, за да се види кой от тях паразитира чрез принципа: “Крадецът вика: “Дръжте крадеца””. Затова, без да навлизам в подробности и анализи, ще изброя както ми дойдат първите 10 лични качества на премиера Бойко Борисов, които ми правят впечатление. 
       

  1. Не плюе.
  2. Казва нещата както ги вижда, без да ги усуква до обезсмисляне.
  3. Оставя полезен ход на опонентите си. Не ги унижава.
  4. Не се опитва да плува в мътни води, опитва се да следва и даде представа за ред.
  5. Дава на опонентите си втори шанс, след това втвърдява позицията си.
  6. Не се опиянява от успеха на тиражирани безумия.
  7. Не ехидничи.
  8. Съобразява се с институциите и мненията, а не се мъчи да ги игнорира.
  9. Не се страхува от истината.
  10. Не губи разумна мяра в защитата на хората си. 

 

 Отлично знам, че някои няма да приемат преценките ми, възможно е други направо да се изумят от тях. Затова моля, силно несъгласните за не бързат да плюят защото, дори да твърдят, че са против плюенето, плювачите просто нямат друга представа за нормално освен плюенето, в противен случай не биха освинвали настървено всичко наоколо, а биха не само казали какви качества ценят, но биха ги демонстрирали и подпомагали по много възможни начини – дори, когато това не им е лично изгодно.

Всеки плювач ще бъде пращан в кошчето за боклук, защото там е единственото правилно място за imageплювачите.



Гласувай:
50



1. andrei - Здравей Любо!
30.11.2010 07:48
Отново си сложил розовите очила,и в това няма нищо лошо, стига да покрива критерият ти за истинност.Уважавам правото ти на мнение,но същевременно ще отстоявам своето за въпросната персона.Трудно е да възприема,че един милиционер- комунист и мутра,може да се нарече демократ и да се впише в изброените от тебе качества.Всяко едно от тях е плод на желанието ти ,един премиер наистина да ги притежава.Няма да се впускам в подробен анализ,но ще кажа това,което и друг път съм казвал;че той е един обикновен манипулатор,на който е поставена задача да протака във времето и имитира управление,докато се узакони и влязат в давностни срокове,награбеното от неговите партийни комунистически и милиционерски другари.Не се заблуждавай,че Борисов управлява страната!За него толкова...Кажи кога ще пием по бира?Бъди здрав!
цитирай
2. vmir - Здравей Андрей, за мен правиш грешка като бързаш да смесиш личните качества с останалото.
30.11.2010 08:37
Не забравяй, че и рецидивистите си имат своите причини, и могат да притежават респектиращи качества. Забележи, че нищо не съм говорил за политическа ориентация и политически решения. Написах постинга да покажа ограничеността на онези, които не са в състояние да видят нищо хубаво в един човек. За мен е важно, като говорим за политика и защитаваме възгледи, да не залитаме до там да ги заменяме с персоналната си оценка на личните качества, защото това е аргумент, но само в полза на пристрастието, и това се вижда веднага и от най-глупавия и неинформирания. Какъв аргумент е например: "Боко тиквата"? - той разкрива личните качества на говорещия, а за умствените му способности говори по-скоро зле, отколкото добре, защото разумният човек може да покаже много по-конкретно отношение, отколкото неопределеното пренебрежение... Всеки премиер управлява в рамките на възможното, но не бива да изпадаме в нихилизма да отричаме и личния елемент, който може силно да варира. Ще пием, ама нещо взе да захлажда точно сега, ще се разбем по въпроса.
Всичко добро.
цитирай
3. анонимен - Eдна
30.11.2010 09:02
Добро утро,vmir!

/Наясно съм,че ще последва дежурното - "жените го харесват,щото се прави та супермен"/
Всичко което си написал за Борисов,бих обобщила с едно - харизма!Наблюдавала съм внимателно такива личности.Харизмата ..живее ,независимо от външност,стил на обличане,образование,речник...Живее "въпреки".Затова и такива личности са трудносмилаеми за обикновените конвенционални мозъчета.
Примери в историята на човечеството - БОЛ!
Наскоро,попаднах на дискусия ,в която една лукава и нагла рускиня се беше разпенила срещу Наполеон.Ако не бише трагично, щеше да е смешно...
Парадоксално е,че харизчатичните личности са най-отричани и същевременно - оставащи " следа",поставящи начало в световъзприятието.
Хубав и спорен ден на всички!/сега ще ти постна езин тематичен поздрав/.
цитирай
4. анонимен - Една
30.11.2010 09:05
http://www.youtube.com/watch?v=32uGy9pDOv4
цитирай
5. kass - vmir
30.11.2010 09:25
когато говорим за качества не можем да не сложим везната и да премерим. Човек е съчетание от добри и лоши качества, но едните са в повече от другите и това го определя като добър или лош човек. В много двойки например се виждат хубавите качества в началото и лошите в края :)... Премиера може и да е харизматичен както казва Една, може и да се вслушва в мнения, но отговорността за взетите решения е негова, както писа в един коментар при мен Горан, цитирам:
""Генерали, благодаря ви за мнението, но по силата на дадените ми провомощия аз еднолично решавам - Отстъпление!" /Главнокомандващият, генерал Кутузов, който именно така победил Наполеон в Русия/ "
така и един премиер трябва да съумее мъдро да взема категорични решения, особено в условията на криза, решителност, която смятам че липсва в нашия премиер. Наблюдавайки политиката на премиера много ми прилича на Пилат Понтийски, който си измива ръцете прехвърляйки решенията си върху други... Приемането на едно решение днес и отхвърлянето му утре води до недоверие в управленческите способности на един лидер...
Поздрави!
цитирай
6. smani - Преди време написах един постинг, в ...
30.11.2010 09:31
Преди време написах един постинг, в който твърдях, че е модерно да се плюе Бойко. Беше преди година. Сега плюенето продължава, но вече е по навик, макар й плюещите да са оттегчени от самите себе си.
цитирай
7. tutankhamon661 - vmir
30.11.2010 09:55
Точно така е. От всички страни го натискат за нещо, а той съумява да изплува. Това се дължи на безспорни качества. Ако ги нямаше, отдавна да е заминал в небитието, вместо да печели избори. И само как триумфира! Никой друг не може да се похвали с такава серия от победи.
Лоша шега му играе тежкото време, в което живеем. Такъв труден период e имала абсолютно всяка държава и винаги е бил съпроводен с мизерия. Това плаши хората, карайки ги да гледат негативно на управляващите. Когато гладът почука на вратата, дори най-чистите намерения изглеждат много, много мръсни.
Кое е извън всякакво съмнение?
Тежкият преход трябва да бъде извървян. Неизбежно е! Предишните се провалиха и доокрадоха, каквото имаше. Остана само Бойко Борисов. Друг избор нямаме. Това е положението!
Поздрави за перфектния постинг!
цитирай
8. tutankhamon661 - kass
30.11.2010 10:29
kass написа:
когато говорим за качества не можем да не сложим везната и да премерим. Човек е съчетание от добри и лоши качества, но едните са в повече от другите и това го определя като добър или лош човек. В много двойки например се виждат хубавите качества в началото и лошите в края :)... Премиера може и да е харизматичен както казва Една, може и да се вслушва в мнения, но отговорността за взетите решения е негова, както писа в един коментар при мен Горан, цитирам:
""Генерали, благодаря ви за мнението, но по силата на дадените ми провомощия аз еднолично решавам - Отстъпление!" /Главнокомандващият, генерал Кутузов, който именно така победил Наполеон в Русия/ "
така и един премиер трябва да съумее мъдро да взема категорични решения, особено в условията на криза, решителност, която смятам че липсва в нашия премиер. Наблюдавайки политиката на премиера много ми прилича на Пилат Понтийски, който си измива ръцете прехвърляйки решенията си върху други... Приемането на едно решение днес и отхвърлянето му утре води до недоверие в управленческите способности на един лидер...
Поздрави!

Представи си, че прави обратното: приема решение, после вижда, че е грешно, но не си признава, за да не го обвинят. Ще последват коментари като следния:
"Премиерът знае, че не е прав, но не си признава грешките. Пълна липса на самокритика. Не е способен да признае, че и той понякога бърка. Така е, защото си въобразява, че е Супермен."
Според мен е похвално, че знае какво е самокритика. Обратното би било много лошо - видяхме го много пъти.
цитирай
9. kass - 8. tutankhamon661 - kass
30.11.2010 10:55
При това положение всеки може да управлява :))))...
Не е въпроса в това дали е самокритичен или не, а в това да съумее да прецени в кои мнения да се вслуша и в кои не... нали знаеш, че не може да се угоди на всички, а премиера мисля гледа да се хареса на всички, но това не само е невъзможно, но и много вредно... В общи линии когато някой се кандидатира, трябва да представи програма, която да следва, защото именно въз основа на представената програма за развитие хората гласуват. И аз мога да се изперча и да кажа "ще се справя с корупцията", но ако не представя начина по който ще постигна това си оставам само с добрите намерения и колкото и да се разкайвам, оправдавам, искам прошка и прочие, няма как да омилостивя тези, чието доверие не съм оправдала, чието време съм загубила и чиито надежди попарила. Човек трябва да преценя възможностите си преди да поеме ангажимент. С две думи, всички допитвания, обсъждания и прочие, ББ трябваше да направи преди да поеме ангажимент...
Поздрави!
цитирай
10. djgator - Към автора и коментиращите
30.11.2010 11:11
Според мен Бойко е нов тип политик, говори открито и с прости думи, слиза на нивото на хората, не се има за безсмъртен и е решил да остане в историята с нещо добро. До колко екипът му успява да реализира това - е въпрос на друг разговор..
Хората недоволстват, понеже са гладни и виждат ежедневни неправди, но той не може да огрее навсякъде, нито да стъпи на врата на съдиите.
цитирай
11. greatman - Крайно време беше някой да напише ...
30.11.2010 11:37
Крайно време беше някой да напише такъв постинг. Качествата на Борисов не подлежат на никакво съмнение. Сега би трябвало да млъкнат всички, които питаха "Какви са те?" Искат да знаят какво е постигнал, но аз имам контравъпрос: "Слепи ли сте?"
цитирай
12. boristodorov56 - Паявата на д-р Б. Борисов е равносилно на завръщането на Исус, но второ пришествие в българската политика - няма.
30.11.2010 11:38
Не искам да споря с автора, нито с последният коментиращ.
И двамата ми са приятели.
10-те точки както ги е подредил автора - са безспорна истина, но какво от това.
Какво променя това?
Аз мога да се замислям специално да задам 10 въпроса, които ще обезмислят тези му качества, например:

1. Какво стана с Доган? Ще има ли справедливо решение да това перманентно пресъпление или е сключил сделка за подкрепа в предстоящите избори?

2. До къде я докара с борбата с организираната престъпност, ама не с този агитпроп на милиционерчето ЦЦ, а нещо съвсем конкретно, което може да се усети с дрънкате на затворнически вериги?

3. Да забравим ли Станишев, Р. Овч, А. Гагаузоов, Р. Петков и цялата сбирщина от шайката на червените 421 разбойника?

4. Как ще защити българският национален интрес с превръщането на България в енергиен и по този начин политически васал на Русия, без да е предприел реципрочни мерки в обрантата посока?

5. До кога ще се прави, че няма да приеме всички искания на Русия във всяка една област?

6. До кога ще се прави, че не подкрепя Гоцето Първанов и ще иска той да му бъде единстветата алтернатива?

7. Кога ще сключи договор с Холивуд за многосериен филм - "Бат Бойко и всемирните успехи на неговото правителство в условията на мизерията на българската действителност"?

8. На какво дължи състоянието си - може би на добрата воля на Путин и неговият наместник у нас - босът на Лукойл?

9. Кога ще изрита Свинаря Гергов от Пловдивският панаир и ще потърси отговорност на онези, които му го харизаха срещу доживотна рента и синекури в неговите медии?


10. Кога ще отпусне пари за детски градини в Пловдив и в останалите градове на страната, на които също ще го поканим да отреже лентите?

11. Какво стана със Фабриката за отпадъци - приготви ли се за откриватето и - времето, в което обеща да я завърши - май изтича?

12. Ще се даде ли истински тласък в усвояването на европарите, но така, че да го усетят и данъкоплатците, а не само вярните му слуги от блюдолизци?

Такива работи...
цитирай
13. monaliza121 - Днес да не е ден за парламентарен ...
30.11.2010 12:25
Днес да не е ден за парламентарен контрол?
Да си приготвя червената табелка с надпис "Бойко не е в час"

Поздравления, vmir, за смисления постинг, но виждам, че идеята ти ще остане потулена в политическите пристрастия.
цитирай
14. анонимен - Томов
30.11.2010 12:44
За ББ - имам 2 теории. Едната е, че е амбициозен, но некадърен за сегашния пост, а другата е, че е нарочно поставен на него от олигарсите. И в двата случая техния интерес е запазен, няма разследвания за последните 20 г кражби, няма разследвания за еврофондовете, няма истински престъпници от организираната престъпност в затвора. От друга страна, държавата е разкъсвана и обирана от 10-на фирми монополисти като Лукойл, Мтел, Глобул, Виваком, ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН и др. Малкия бизнес е смачкан и натикан в ъгъла от данъчните, защото те само от него могат да рекетират. Правителството на ББ реално НЯМА ИДЕЯ как да измъкне страната от кризата, а само я задълбочава с неадекватните си решения, които на всичко отгоре се сменят на всеки 24 ч. Та колкото и харизматичен да е ББ, сметките ми напират, а хладилника е празен. Заплататата ми е орязана и идва със закъснение. Не го плюя, както виждаш, а изобразявам действителността ни.
цитирай
15. stomanata - Браво на автора! Задълбочено, с...
30.11.2010 12:52
Браво на автора! Задълбочено, смислено и точно. Не е възможно да има сериозни възражения. А несериозните ги има към всяка публикация.
цитирай
16. анонимен - Не е педераст
30.11.2010 13:23
Един от малкото хетеросексуални политици в България от последните 20 години. Въпреки ако трябва да се оценява точно не е политик, а полицай и затова му трябват кадърни и честни съветници, а не продажници.
цитирай
17. анонимен - Никой не пророк в собствената си ...
30.11.2010 13:38
Никой не пророк в собствената си държава. И Обама да ви сложат, и него ще оплюете. Така навремето са докарали Фердинад в България. Докато нямаме самочуствие и сами се плюем, дотогава ще си живеем като българи.
Изобщо харесвате ли някого от най-новата ни история. Нали ние си избираме кой да ни управлява. Изобщо българска работа.
цитирай
18. анонимен - Емигрант
30.11.2010 13:43
В резултат на всичките тия харизматични дадености, които има ББ, хората продължават да бягат!.. И забележете, не само бедните!..Това говори ли ви нещо?..
цитирай
19. sande - Да не бързаме: той е!
30.11.2010 13:51
Интересно, при Бойко Борисов веднага започна плюенето. При другите как беше?
Той е моят министър-пресдседател и аз не мога да си позволя улични квалификации или предварително отрицание. Нека поработи, пък наесен ще броим пилците. Иска ми се да успее, заради мене и всички останали.
цитирай
20. vmir - 3. анонимен - Eдна
30.11.2010 14:00
анонимен написа:
Добро утро,vmir!

/Наясно съм,че ще последва дежурното - "жените го харесват,щото се прави та супермен"/
Всичко което си написал за Борисов,бих обобщила с едно - харизма!Наблюдавала съм внимателно такива личности.Харизмата ..живее ,независимо от външност,стил на обличане,образование,речник...Живее "въпреки".Затова и такива личности са трудносмилаеми за обикновените конвенционални мозъчета.
Примери в историята на човечеството - БОЛ!
Наскоро,попаднах на дискусия ,в която една лукава и нагла рускиня се беше разпенила срещу Наполеон.Ако не бише трагично, щеше да е смешно...
Парадоксално е,че харизчатичните личности са най-отричани и същевременно - оставащи " следа",поставящи начало в световъзприятието.
Хубав и спорен ден на всички!/сега ще ти постна езин тематичен поздрав/.


Привет, Една!
Благодаря за изпълнението, харесвам Nightwish, а това го бях пропуснал, но ето, че сега с него ми напомняш за Наполеон, благодарение на който военоинвалидите стават обичайна гледка по улиците на Франция, загиналите във войните, започнати от него, пък са вероятно над милион, но въпреки всичко, си остава любимец на мнозина заради завидната си популярност. Според мен и бил последван, защото е дал на французите усещане за реална значимост и сила на идеалите, национална мисия, гордост, слава, правдивост и самоуважение, без които въпреки богатството, хората си остават парвенюта без респекта на съседите си. Ако не ме лъже паметта, от него тръгва идеята за обединена Европа, но това едва ли може да впечатли хора, които си обясняват историята без помощта на идеите и реалната им роля за всяка промяна, а единствено като злодейски заговори на тайни съзаклятници.
цитирай
21. анонимен - Дупедавство
30.11.2010 14:02
Главно и основно Боко Тиквата се отличава с дупедавство, едно положително в днешните шантонерски времена политическо качество. за разлика от Сер гея, обаче дупето на Бата Боко е тесно и затова му се редуват Х'американско- евреиски и Путино росииски интереси. Добро качество е и страхът на Боко. Нека се страхува от СУВЕРЕНА, това е добре. Бойко Мухобойко обича и строежите, това е важно качество, което обединява междумнародните му господари, които ни го натресоха. И от това му качество печелим всички хора - край на войната по пътя и куките в храстите. На магистрала няма къде да се хранят.
цитирай
22. анонимен - НИЩО ЛИЧНО
30.11.2010 14:06
Нищо лично против автора но си личи,че просто е доста запален фен на ББ или просто му е паснала сегашната ситуация на пълен безпорядък/някои бая се налапаха използвайки ситуацията.
Относно 10-те качества бих казал,че ако ги завърти на 180 градуса ще опише картинката точно каквато е.Например:
1.Плюе/и то яко и постоянно-даже може да се каже,че друго не прави/.
2.Усуква до обезсмисляне нещата и ги казва както искат да ги виждат заслепените фенове.
3.Унижава опонентите си,опитвайки се да не им оставя полезен ход,но не успява.
4. Плува в мътни води, опитваки се да го представи за ред.
и т.н и т.н.
Сори пич но мисля различно от теб.
цитирай
23. vmir - 5. kass,
30.11.2010 14:07
kass написа:
когато говорим за качества не можем да не сложим везната и да премерим. Човек е съчетание от добри и лоши качества, но едните са в повече от другите и това го определя като добър или лош човек. В много двойки например се виждат хубавите качества в началото и лошите в края :)... Премиера може и да е харизматичен както казва Една, може и да се вслушва в мнения, но отговорността за взетите решения е негова, както писа в един коментар при мен Горан, цитирам:
""Генерали, благодаря ви за мнението, но по силата на дадените ми провомощия аз еднолично решавам - Отстъпление!" /Главнокомандващият, генерал Кутузов, който именно така победил Наполеон в Русия/ "
така и един премиер трябва да съумее мъдро да взема категорични решения, особено в условията на криза, решителност, която смятам че липсва в нашия премиер. Наблюдавайки политиката на премиера много ми прилича на Пилат Понтийски, който си измива ръцете прехвърляйки решенията си върху други... Приемането на едно решение днес и отхвърлянето му утре води до недоверие в управленческите способности на един лидер...
Поздрави!


Съгласен съм с теб, понякога и аз имам усещането, че на ББ не му достига решителност, но протестите на срещу него като че ли опровергават тези съмнения, имам предвид и аргументацията на протестиращите. Имам само една малка забележка, забелязваш ли колко много се дразнят някои, когато ББ говори в първо лице? Поддрави!
цитирай
24. vmir - 6. smani - Преди време написах един постинг, в ...
30.11.2010 14:14
smani написа:
Преди време написах един постинг, в който твърдях, че е модерно да се плюе Бойко. Беше преди година. Сега плюенето продължава, но вече е по навик, макар й плюещите да са оттегчени от самите себе си.


За съжаление, плюенето и играта на "Кой ми ... в гащите" са много яко вкоренени в нравите у нас. Мнозина от нашенците просто са запленени от илюзията, че като припишат собствените си деяния и качества на по-добрия от тях, ще се изравнят с опонента си. Жалки илюзии...
цитирай
25. balgarski7vinarki - Da se sloja li i az?...
30.11.2010 14:18
Borisov pravi kakvoto moje, da stava kakvoto shte.Pak e po-razlichno ot maznoglavia Stanishev i cie.
цитирай
26. vmir - 7. tutankhamon661,
30.11.2010 14:25
tutankhamon661 написа:
Точно така е. От всички страни го натискат за нещо, а той съумява да изплува. Това се дължи на безспорни качества. Ако ги нямаше, отдавна да е заминал в небитието, вместо да печели избори. И само как триумфира! Никой друг не може да се похвали с такава серия от победи.
Лоша шега му играе тежкото време, в което живеем. Такъв труден период e имала абсолютно всяка държава и винаги е бил съпроводен с мизерия. Това плаши хората, карайки ги да гледат негативно на управляващите. Когато гладът почука на вратата, дори най-чистите намерения изглеждат много, много мръсни.
Кое е извън всякакво съмнение?
Тежкият преход трябва да бъде извървян. Неизбежно е! Предишните се провалиха и доокрадоха, каквото имаше. Остана само Бойко Борисов. Друг избор нямаме. Това е положението!
Поздрави за перфектния постинг!


Вярно, но и преди ББ имаше добри и достойни политически дела. Изопачаването, сатанизирането и омаловажаването им не предвещава нищо добро за политиката в България, ако ще и сам Господ Бог да е приел образа на ББ.
цитирай
27. cornflower - Съгласна съм с теб,
30.11.2010 14:26
одобрявам управлението на ББ,
но и аз като всички имам въпроси:
Защо животът ни става все по-невъзможенен???
Пресен абсурд от вчера - служителите на Съдебната система получават 13-та заплата.
доган - недосегаем, къде е този човек и защо е в българската политика?
В същото време няма закони, които да защитят народа от наглостта на националните грабители, в това число от арендаторите на земеделска земя.
цитирай
28. анонимен - така,така
30.11.2010 14:29
хвалете Го-той ще се зарадва,че има още балами,които го подкрепят.ББ е продукт на времето си-образно казано-медийно изградена особа и нисък IQ.Всичкитему действия са насочени да отклони милиони евра отбюджета за Сф-нищо повече.За него гласуваха като алтернатива на омръзналите ни от Тройната коалиция и момчето се възгордя.В историята ни ще остане с погрома си над медицината в БГ,науката и културата,под претекст,че имало криза.А кризата я докара сипаничавият хер Флик .И него ще преживеем..само дето годините си минават ,но паметта все още е запазена
цитирай
29. vmir - 10. djgator - Към автора и коментиращите
30.11.2010 14:33
djgator написа:
Според мен Бойко е нов тип политик, говори открито и с прости думи, слиза на нивото на хората, не се има за безсмъртен и е решил да остане в историята с нещо добро. До колко екипът му успява да реализира това - е въпрос на друг разговор..
Хората недоволстват, понеже са гладни и виждат ежедневни неправди, но той не може да огрее навсякъде, нито да стъпи на врата на съдиите.


Не знам дали ББ е нов тип политик, или просто човек с лидерски качества, но и от управляваните се изискват качества и усилия, за да не пропиляват добри възможности.
цитирай
30. vmir - 12. boristodorov56 - Паявата на д-р Б. Борисов е равносилно на завръщането на Исус, но второ пришествие в българската политика - няма.
30.11.2010 14:46
Борисе, как можеш да си сигурен в оценката на прецедент??? Майтап, бе приятелю!!!

Иначе си прав, че изброените качества не са достатъчни, те са само нещото което в математиката се нарича “необходимо, но недостатъчно условие”. Въпросът е колко от политиците отговарят на това условие, защото на мен ми се повдига от изобилието на политици, (основно в ляво), които открито демонстрират и поощряват от най-високи места безскрупулното домогване до властта без зачитане на каквото и да било правило и приличие, стига номерът им да мине, а тези височайщи примери са начинът, който освобождава най-низките и долни страсти навсякъде около нас.

Много грешно се приема, че ако управляващия спазва някакви правила, той е длъжен да излови всички, които не ги спазват, за да има промяна. Това разбиране се основава на бруталната комунистическа вяра, че след като избием “лошите”, ще останем само “добрите” и тогава живота ще стане “по-хубав от песен”. Всъщност, механизма на промяната е съвсем друг. Пък и няма начин дърво, расло накриво 65 години, да се изправи за година – две, при това в условия на буря и катаклизми.
цитирай
31. анонимен - трябва да се разбере
30.11.2010 14:48
Трябва да се разбере че това е може би първия министър председател удари здрава контра на статуквото..досега всички идваха на власт с обещания за ново начало ,което после се размиваше в политическата помия...а Бойко удари по масата ...и нормално това предизвика страшна съпротива ...За съжаление голяма част от съпротивата се забелязва в една от властите - съдебната , а тя както знаем е относително независима .... За това и доган не е на дневен ред ,а и много други магарии за които си мислихме ,че бързо ще бъдат решени се бавят.... Та просто трябва да бъдем обективни и да си даваме сметка ,че нещата няма да се случат с нужната бързина ..А и още един факт , който не е за подценяваме .. гарантирано в редиците на Герб и то на важни позиции има хора , които са си мислели че ще я карат както досега и след като са видяли ,че няма да е същото и те оказват някаква съпротива ...Та аз си мисля че трябва всячески да се стремим трезво мислещите хора , хората които искаме промяната наистина да се случи , да не губим доверие и да се стремим да проявяваме разбиране ,а там където можем да помагаме ......
цитирай
32. анонимен - точно така
30.11.2010 14:53
анонимен написа:
хвалете Го-той ще се зарадва,че има още балами,които го подкрепят.ББ е продукт на времето си-образно казано-медийно изградена особа и нисък IQ.Всичкитему действия са насочени да отклони милиони евра отбюджета за Сф-нищо повече.За него гласуваха като алтернатива на омръзналите ни от Тройната коалиция и момчето се възгордя.В историята ни ще остане с погрома си над медицината в БГ,науката и културата,под претекст,че имало криза.А кризата я докара сипаничавият хер Флик .И него ще преживеем..само дето годините си минават ,но паметта все още е запазена

верно бе а аз се чудех как е станало ... легнахме си без криза ,а на другия ден когато Дянков пое МФ и ни постигна такава нечувана криза , че свят ни се зави...Много моля комунистическите мекерета да отиват в сайта на официоза си и там да квичат на воля колкото си искат.....
цитирай
33. vmir - 13. monaliza121 - Днес да не е ден за парламентарен ...
30.11.2010 14:54
monaliza121 написа:
Днес да не е ден за парламентарен контрол?
Да си приготвя червената табелка с надпис "Бойко не е в час"

Поздравления, vmir, за смисления постинг, но виждам, че идеята ти ще остане потулена в политическите пристрастия.


Благодаря, Монализа,
опитвам се да я провра между пристрастията, даже Борис Тодоров докосна много важен въпрос точно в пристрастието си, мисля, че истината е около неговите въпроси, но в комбина с въпроса за необходимите, но недостатъчни условия, на които трябва да отговаря един политик.
цитирай
34. kass - vmir
30.11.2010 15:04
vmir написа:


Съгласен съм с теб, понякога и аз имам усещането, че на ББ не му достига решителност, но протестите на срещу него като че ли опровергават тези съмнения, имам предвид и аргументацията на протестиращите. Имам само една малка забележка, забелязваш ли колко много се дразнят някои, когато ББ говори в първо лице? Поддрави!


Първо нека не бъркаме нещата критика с плюене, второ нека отбележим личните качества на кого коментираме, ако е на спътник в живота, приятел, колега, подчинен и прочие е едно и друго на човек с такава отговорност и трето едно е да не харесваш или харесваш някого и друго да имаш конкретно неодобрение на едно или друго негово действие... тъй че като човек мога имам добро или лошо мнение за него или пък да нямам никакво, но като политик има много какво да се желае още. Не бива да се поддаваме на страсти, не само към ББ, а към всеки да подхождаме принципно и обективно...
П.С. И аз се дразня като говори от пътрво лице... Самата аз отдавам успехите и неуспехите на фирмата си на екипа, защото работим в екип, сам човек не е НИЩО...
цитирай
35. kostadin - Ами, изобщо не си прав за злобните ...
30.11.2010 15:11
Ами ,изобщо не си прав за злобните подмятания ...Те само усилват качествата му и са отразени в житейският му път.Проследи го !
цитирай
36. vmir - 14. анонимен - Томов
30.11.2010 15:13
анонимен написа:
За ББ - имам 2 теории. Едната е, че е амбициозен, но некадърен за сегашния пост, а другата е, че е нарочно поставен на него от олигарсите. И в двата случая техния интерес е запазен, няма разследвания за последните 20 г кражби, няма разследвания за еврофондовете, няма истински престъпници от организираната престъпност в затвора. От друга страна, държавата е разкъсвана и обирана от 10-на фирми монополисти като Лукойл, Мтел, Глобул, Виваком, ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН и др. Малкия бизнес е смачкан и натикан в ъгъла от данъчните, защото те само от него могат да рекетират. Правителството на ББ реално НЯМА ИДЕЯ как да измъкне страната от кризата, а само я задълбочава с неадекватните си решения, които на всичко отгоре се сменят на всеки 24 ч. Та колкото и харизматичен да е ББ, сметките ми напират, а хладилника е празен. Заплататата ми е орязана и идва със закъснение. Не го плюя, както виждаш, а изобразявам действителността ни.


Разбира се, че не плюеш, коректно представяш съмненията и положението си. Целта ми не е да адвокатствам на ББ, не съм против критиката към властта по принцип, но не ми харесва представянето на всичко за критика. Представи си автобус на път, шофьорът обаче не е съвсем сигурен в пътя и запита пътниците. Представи си, ако се намерят един-два нервака, които да направят панаир от това , и нахъсят част от пътниците да псуват и замерват шофьора с каквото им попадне. Да речем, че даже го улучат с бутилка по главата и сложат на мястото му нервака, които просто е скандализиран, че шофьорът не бил сигурен в пътя, но хабер си няма накъде трябва да кара, но е късно да си признае и кара напосоки.
цитирай
37. vmir - 15. stomanata - Браво на автора! Задълбочено, с...
30.11.2010 15:18
stomanata написа:
Браво на автора! Задълбочено, смислено и точно. Не е възможно да има сериозни възражения. А несериозните ги има към всяка публикация.


Благодаря!
цитирай
38. vmir - 16. анонимен - Не е педераст
30.11.2010 15:19
анонимен написа:
Един от малкото хетеросексуални политици в България от последните 20 години. Въпреки ако трябва да се оценява точно не е политик, а полицай и затова му трябват кадърни и честни съветници, а не продажници.


Така е.
цитирай
39. vmir - 17. анонимен - Никой не пророк в собствената си ...
30.11.2010 15:20
анонимен написа:
Никой не пророк в собствената си държава. И Обама да ви сложат, и него ще оплюете. Така навремето са докарали Фердинад в България. Докато нямаме самочуствие и сами се плюем, дотогава ще си живеем като българи.
Изобщо харесвате ли някого от най-новата ни история. Нали ние си избираме кой да ни управлява. Изобщо българска работа.


Съгласен!
цитирай
40. vmir - 18. анонимен - Емигрант
30.11.2010 15:26
анонимен написа:
В резултат на всичките тия харизматични дадености, които има ББ, хората продължават да бягат!.. И забележете, не само бедните!..Това говори ли ви нещо?..


Ти от ББ ли избяга и да не би да е, защото той има много добро отношение към емигрантите?
Аз лично не бих сменил държава заради конкретен политик, защото двете величини са несъвместими като времеви мащаби.
цитирай
41. vmir - 19. sande - Да не бързаме: той е!
30.11.2010 15:30
sande написа:
Интересно, при Бойко Борисов веднага започна плюенето. При другите как беше?
Той е моят министър-пресдседател и аз не мога да си позволя улични квалификации или предварително отрицание. Нека поработи, пък наесен ще броим пилците. Иска ми се да успее, заради мене и всички останали.


За съжаление, мнозина не си дават сметка, че със специалното си отношение към политиците, сами поставят пропаст между себе си и тях и даже ги поставят в положение на безконтролност и безотговорност.
цитирай
42. vmir - анонимни 22 и 23,
30.11.2010 15:34
вече съм обяснил позицията ви в постинга, за да се повтарям и тук. Ако вас ви мързи да четете, аз пък няма да пиша специално за вас.
цитирай
43. vmir - 20. pevg - Според мен е честен и справедлив ...
30.11.2010 15:36
pevg написа:
Според мен е честен и справедлив човек.


И аз мисля така.
цитирай
44. vmir - 26. balgarski7vinarki,
30.11.2010 15:41
balgarski7vinarki написа:
Borisov pravi kakvoto moje, da stava kakvoto shte.Pak e po-razlichno ot maznoglavia Stanishev i cie.


"Прави каквото трябва, пък да става каквото ще" е толкова отдавна необходим, но липсващ принцип в родната политика, че самото му въвеждане заслужава паметник.
цитирай
45. vmir - 28. cornflower - Съгласна съм с теб,
30.11.2010 15:45
cornflower написа:
одобрявам управлението на ББ,
но и аз като всички имам въпроси:
Защо животът ни става все по-невъзможенен???
Пресен абсурд от вчера - служителите на Съдебната система получават 13-та заплата.
доган - недосегаем, къде е този човек и защо е в българската политика?
В същото време няма закони, които да защитят народа от наглостта на националните грабители, в това число от арендаторите на земеделска земя.


И аз задавам същите въпроси, но не ми е известно друг да ги е решавал досега, за да мога да сравня с неговия срок.
цитирай
46. lado - Истина излезе приказката, че в ц...
30.11.2010 15:50
Истина излезе приказката,че в царството на слепите едноокият е цар...Айде, и като му дойде времето , да му дигнете паметник до този на учителя му Тодор Живков. И гледайте да е по-висок от този на Сапармурад Ниязов - поне 30 метров, ако не златен, то позлатен...
цитирай
47. анонимен - Нито един от критиците на Борисов не ...
30.11.2010 15:56
Нито един от критиците на Борисов не би посмял да му каже същото очи в очи. По форумите всички са мъже, но премиера прави неща, които другите не смеят дори на сън да помислят.

реалист
цитирай
48. vmir - 32. анонимен - трябва да се разбере
30.11.2010 15:56
анонимен написа:
Трябва да се разбере че това е може би първия министър председател удари здрава контра на статуквото..досега всички идваха на власт с обещания за ново начало ,което после се размиваше в политическата помия...а Бойко удари по масата ...и нормално това предизвика страшна съпротива ...За съжаление голяма част от съпротивата се забелязва в една от властите - съдебната , а тя както знаем е относително независима .... За това и доган не е на дневен ред ,а и много други магарии за които си мислихме ,че бързо ще бъдат решени се бавят.... Та просто трябва да бъдем обективни и да си даваме сметка ,че нещата няма да се случат с нужната бързина ..А и още един факт , който не е за подценяваме .. гарантирано в редиците на Герб и то на важни позиции има хора , които са си мислели че ще я карат както досега и след като са видяли ,че няма да е същото и те оказват някаква съпротива ...Та аз си мисля че трябва всячески да се стремим трезво мислещите хора , хората които искаме промяната наистина да се случи , да не губим доверие и да се стремим да проявяваме разбиране ,а там където можем да помагаме ......


Съгласен съм, въпросът е от кого все още е зависима съдебната власт, защото по закон тя е независима. Според мен е най-зависима от паразитните си навици, още от комунизма си беше поръчкова, сега сигурно иска и заплащане на поръчките и се чудя работила ли е изобщо тази система и в състояние ли е изобщо да работи?
Ако е вярно и тази година за 13-та заплата, това са не съдии, не хора, а загубили срам и мяра алчни и нагли човекоподобия, от които не може да се очаква нищо добро.
цитирай
49. vmir - 35. kass,
30.11.2010 16:04
kass написа:


Първо нека не бъркаме нещата критика с плюене, второ нека отбележим личните качества на кого коментираме, ако е на спътник в живота, приятел, колега, подчинен и прочие е едно и друго на човек с такава отговорност и трето едно е да не харесваш или харесваш някого и друго да имаш конкретно неодобрение на едно или друго негово действие... тъй че като човек мога имам добро или лошо мнение за него или пък да нямам никакво, но като политик има много какво да се желае още. Не бива да се поддаваме на страсти, не само към ББ, а към всеки да подхождаме принципно и обективно...
П.С. И аз се дразня като говори от пътрво лице... Самата аз отдавам успехите и неуспехите на фирмата си на екипа, защото работим в екип, сам човек не е НИЩО...


Съгласен, имам известно разминаване само да първото лице, мен не ме дразни това, приемам го като ангажиране, понякога човек наистина сам изтегля екипа в определена посока.
цитирай
50. vmir - 36. kostadin - Ами, изобщо не си прав за злобните ...
30.11.2010 16:06
kostadin написа:
Ами ,изобщо не си прав за злобните подмятания ...Те само усилват качествата му и са отразени в житейският му път.Проследи го !


Възможно е, винаги съм подчертавал, че не съм всезнайко, нито безгрешен...
цитирай
51. анонимен - Borisov pravi kakvoto moje, da s...
30.11.2010 16:18
vmir написа:
balgarski7vinarki написа:
Borisov pravi kakvoto moje, da stava kakvoto shte.Pak e po-razlichno ot maznoglavia Stanishev i cie.


"Прави каквото трябва, пък да става каквото ще" е толкова отдавна необходим, но липсващ принцип в родната политика, че самото му въвеждане заслужава паметник.


Сега вече е ясно защо сме в блатото!
По-безотговорен и волунтаристичен принцип надали може да се измисли!
Скрит зад свежарски, полуавантюристичен дух с лек привкус на интелигентщина!
цитирай
52. анонимен - Като гледам осъдиха доган масла...
30.11.2010 16:19
Като гледам осъдиха доган масларова пирински е в затвора заплатите са по 2000 лева данък за богатите има вече тъман работа сега слагаме шпайкове да не се лъзгаме сичко е по мед и масло ай стига се мазни бе удариха лихварите щото банките треба да лапат всеки ден срещу българи се завеждат по 5000 дела за изпълнителни листове маймуната дето ти е на снимката показва как си дресиран мечтаеш за силната ръка на закона а може би тайно у вас въртиш некой пищов срещу огледалото сега за качествата му на каратист да ти кажа
ай да вържем некой лев да ти ги зема че не сам тренирал 6 месеца ще го сгъна като дърводелски метър а до мисловните му данни толко е предсказуем че не може да е повече б.б. е медиен продукт който ще изгърми като балон и много добре знаем като го привика уорлик как бяга като луд да му угоди стига си говорил глупости мазен угодлив обича да действа по слабите от него и да угажда на силните тоест роден комунист айде оди копай гробища оказа се че свидетелите не познат наглите ко става бре пълен ташак сичко с две думи да са живи и здрави янките и банките е това е боко
цитирай
53. ran - опитах се да застана от твоята гледна точка
30.11.2010 16:39
Съгласих се с 9 и 10 - допълвам само, че като не се страхува от истината, Борисов няма представа каква да прави с нея.
От личните качества на хората с власт ме интересува само дали могат да си вършат работата. Виждал съм достатъчно водачи на банди за да се увличам от външната им "харизма". Затова ще изляза за малко от темата.
На законодателно ниво властват шефовете на комисии и в резултат - най-лобисткото законодателство за последните 20 години. Там Борисов дори няма представа какво се прави. А може би точно затова е избран от спонсорите си?
На изпълнителско ниво принципът е "който не е с мен е против мен". Това може и да се приеме за "ред". От някои. Но икономиката запада непрекъснато, а МВР се управлява безконтролно от Държавна сигурност. Не от Цветанов.
В съдебната власт комунистическата номенклатура не е пипната. Напротив, прави се всичко възможно статуквото да се бетонира. И тук Борисов не е в час.
Извод: Фасадата Борисов служи само за размътване на водата, а там олигарсите правят каквото си искат и доколкото могат.
цитирай
54. vmir - 53. анонимен - Като гледам осъдиха доган масла...
30.11.2010 17:08
анонимен написа:

... ай стига се мазни бе удариха лихварите щото банките треба да лапат всеки ден срещу българи се завеждат по 5000 дела за изпълнителни листове маймуната дето ти е на снимката показва как си дресиран мечтаеш за силната ръка на закона а може би тайно у вас въртиш некой пищов срещу огледалото сега за качествата му на каратист да ти кажа
ай да вържем некой лев да ти ги зема че не сам тренирал 6 месеца ще го сгъна като дърводелски метър ...


Замислената маймуна напомня, че дори на животните им се налага да помислят, не знам ти как успя да измислиш, че ББ ще се бори с теб заради нашия бас.
цитирай
55. vmir - 54. ran,
30.11.2010 17:30
ran написа:

От личните качества на хората с власт ме интересува само дали могат да си вършат работата.
..........................................
На законодателно ниво властват шефовете на комисии и в резултат - най-лобисткото законодателство за последните 20 години. Там Борисов дори няма представа какво се прави. А може би точно затова е избран от спонсорите си?
На изпълнителско ниво принципът е "който не е с мен е против мен". Това може и да се приеме за "ред". От някои. Но икономиката запада непрекъснато, а МВР се управлява безконтролно от Държавна сигурност. Не от Цветанов.
В съдебната власт комунистическата номенклатура не е пипната. Напротив, прави се всичко възможно статуквото да се бетонира. И тук Борисов не е в час.
Извод: Фасадата Борисов служи само за размътване на водата, а там олигарсите правят каквото си искат и доколкото могат.


Ето в това е въпросът - дали могат да си вършат работата. Затова аз предложих един поглед към личните качества. Защото всеки може да си твърди всичко, включително и да нарича бялото черно, но повечето хора няма как да бъдат накарани да мислят, че ако един политик се крие, значи той мисли за тях, а ако обяснява какво прави, значи си прави пиар, въпреки, че медиите могат да наложат приемането на подобна версия, докато не бъде опровергана.


цитирай
56. breeze - Има едно забравено, реално и простичко правило за оценката
30.11.2010 17:31
на управляващите. Това е благосъстоянието на народа в държавата.
Това е барометъра. Съгласен съм, че трябва да се даде време, но при неизпълнение на обещаното, да се търси сметка.
цитирай
57. анонимен - Пич ти да не си цветанов бе или си веско маринов
30.11.2010 18:03
Като гледам или цветанов пише или бареков а сеа признай кой си щото не вярвам вальо златев да седне да пише той шеф цеци стига драска у блоговете оди си нагледай имотите ако си барекчето оди надувай дудука айде чао ЦВЪ ЦВЪ чао Бареко ако си веселин маринов също чао и нека родната полиция бъде с теб
цитирай
58. fireball - на управляващите. Това е благос...
30.11.2010 18:07
breeze написа:
на управляващите. Това е благосъстоянието на народа в държавата.
Това е барометъра. Съгласен съм, че трябва да се даде време, но при неизпълнение на обещаното, да се търси сметка.


Напълно споделям този възглед.
Но като гледам как ще нараства МРЗ занапред, повече от ясно е, че и тези няма да ги бъде.
Качествата, които е изредил vmir са чудесни, вярно някои попресилени, но мен лично ме интересува визията за бъдещето. Накъде вървим? Къде искаме да бъдем след....? Как ще го постигнем?
Все въпроси на които нито Борисов, нито който и да е от обкръжението му има отговор. Е, хайде - нека е идея! Слушаме някакви мъгляви фрази и хипотези, че като се построят магистралите и ТО - блъгосъстоянието ще се случи едва ли не от самосебе си.
цитирай
59. alexdb - ха-ха-ха
30.11.2010 18:14
Абе братче тия лични качества от де ги видя :))). Ако Боко Т не плюе опонентите си то другите направо са английски джентълмени :))). Че то всяка втора дума (щото при него за смислени изречения не може да се говори) е да плюе този и онзи - предишните, съда и т.н. За толерантност да не говорим. Това, че казвал нещата както ги вижда определено го приемам при условие, че са му необходими очила с висок диоптър (ако е проблем със зрението) или психиатрично лечение.
цитирай
60. анонимен - - харесва ми темата
30.11.2010 18:20
ББ не е обучавван за политик и това е причината за грешките! Няма широтата на познанията в тази област! Професионален политик в България от 20-на години няма! Политиците до скоро бяха символ на лъжата и далаверата! А всъшност политиката е дипломация, а дипломацията е да казваш истината / колкото и болезнена да е / в мека форма!
ББ е поне искрен във всяко свое изказване и действие, които е задължително условие за личната харизма и водачество!
цитирай
61. vmir - 57. breeze - Има едно забравено, реално и простичко правило за оценката
30.11.2010 18:22
breeze написа:
на управляващите. Това е благосъстоянието на народа в държавата.
Това е барометъра. Съгласен съм, че трябва да се даде време, но при неизпълнение на обещаното, да се търси сметка.


Така е, но не е зле и да измислим нещо междувременно. Честно казано, мен ме гризе съмнението да не би политиците да надценяват възможностите ни да се оправим, и затова да я карат отгоре-отгоре. Има обаче и индикации - пълното разпадане на икономиката беше отлагано много пъти, а апокалиптиците се държат като ни лук яли, ни лук мирисали след неистовата врява, която предизвикват повече от година, а клакьорите им, вместо да ги подгонят, че са ги подвели и изложили, дърпат дявола за опашката, като за да скрият резила си, твърдят, че икономиката наистина се е разпаднала, сякаш са забравили как се живееше с няколко долара на месец.
цитирай
62. vmir - 60. alexdb - ха-ха-ха
30.11.2010 18:28
alexdb написа:
Абе братче тия лични качества от де ги видя :))). Ако Боко Т не плюе опонентите си то другите направо са английски джентълмени :))). Че то всяка втора дума (щото при него за смислени изречения не може да се говори) е да плюе този и онзи - предишните, съда и т.н. За толерантност да не говорим. Това, че казвал нещата както ги вижда определено го приемам при условие, че са му необходими очила с висок диоптър (ако е проблем със зрението) или психиатрично лечение.


Сега остава да обясниш с какви постижения предишните и съда правят недоволството му от тях да изглежда плюване, че и ние да се посмеем на воля.
цитирай
63. vmir - 61. анонимен - - харесва ми темата
30.11.2010 18:39
анонимен написа:
ББ не е обучавван за политик и това е причината за грешките! Няма широтата на познанията в тази област! Професионален политик в България от 20-на години няма! Политиците до скоро бяха символ на лъжата и далаверата! А всъшност политиката е дипломация, а дипломацията е да казваш истината / колкото и болезнена да е / в мека форма!
ББ е поне искрен във всяко свое изказване и действие, които е задължително условие за личната харизма и водачество!


А на мен ми писна от "политици", които разбират политиката като надпревара в надлъгване и забележимо злорадстват, че са успели да подложат динена кора на опонентите си. Това са лумпенизаторите на оглупелите и обезумели от безпринципност и кокошкарство тълпи, мислещи вайканията за критика, скандалджийството за израз на достойнство, а безочливосстта - за достолепие, защото няма къде да видят нито критика, нито достойнство, нито достолепие.
цитирай
64. ran - 56. vmir
30.11.2010 18:44
надявах се да ме разбереш и да не ми се налага да го казвам в прав текст :)
Политиците Вече служат само за фасада, изтъпанени най-отпред за да бъдат "бити" от всички страни. По-важно е какво става зад кулисите и какво правят "второстепенните" герои. Правят, а не - "казват"!
Който разбира манипулацията на медиите ще подмине поста ти.
Така че: Що за значение придаваш на личните качества на един политик?
Един вид (и с извинение!): Къде се намираш ти спрямо манипулацията?
п.п. А политическото безочие си върви с длъжностната характеристика :)
цитирай
65. vmir - 65. ran,
30.11.2010 18:53
ran написа:
надявах се да ме разбереш и да не ми се налага да го казвам в прав текст :)
Политиците Вече служат само за фасада, изтъпанени най-отпред за да бъдат "бити" от всички страни. По-важно е какво става зад кулисите и какво правят "второстепенните" герои. Правят, а не - "казват"!
Който разбира манипулацията на медиите ще подмине поста ти.
Така че: Що за значение придаваш на личните качества на един политик?
Един вид (и с извинение!): Къде се намираш ти спрямо манипулацията?
п.п. А политическото безочие си върви с длъжностната характеристика :)


Явно много си вярваш, за да мислиш, че не съм те разбрал, затова обърни внимание, че съм ти написал: "Защото всеки може да си твърди всичко, включително и да нарича бялото черно". Истината нито е толкова очевидна, както ти се струва, нито безспорна, а при добра работа (нямам предвид измами или наглости), истината може бързо да се промени чрез разобличаване на клеветничества, наглости и измами, колкото и странно да ти се вижда.
цитирай
66. анонимен - niko
30.11.2010 18:57
Като гледам ,мноого заблудени близачи има за сладоледа - Б.Борисов. Машала. Поздрави към двама (от многото заблудени), Борис Тодоров и Томов. Чудя се как има хора да не виждат истината. Много няма да питам,само какво е свършено за една година управление,по какво Българинът усети ,че управлява н.в. Борисов по празните хладилници ли,по ниските заплати(най-смешните в Европа),по нарастващата безработица ли ? По думите на много от вас ,той просто е супермен. Защо покрай него е пълно с министри боклуци и случайни личности ? Наистина защо големите престъпници,не са арестувани и в затвора,защо Доган и шайката покрай него стои не пипната,въпреки огромните явни престъпления,защо БСП се перчат в парламента,когато всичките трябва да в затвора ? О заблудени,вземете изтрезнейте и си помислете. Иначе оправяне в Държавата и хала ни няма да има !
цитирай
67. vmir - 67. анонимен - niko
30.11.2010 19:05
анонимен написа:
Като гледам ,мноого заблудени близачи има за сладоледа - Б.Борисов. Машала. Поздрави към двама (от многото заблудени), Борис Тодоров и Томов. Чудя се как има хора да не виждат истината. Много няма да питам,само какво е свършено за една година управление,по какво Българинът усети ,че управлява н.в. Борисов по празните хладилници ли,по ниските заплати(най-смешните в Европа),по нарастващата безработица ли ? По думите на много от вас ,той просто е супермен. Защо покрай него е пълно с министри боклуци и случайни личности ? Наистина защо големите престъпници,не са арестувани и в затвора,защо Доган и шайката покрай него стои не пипната,въпреки огромните явни престъпления,защо БСП се перчат в парламента,когато всичките трябва да в затвора ? О заблудени,вземете изтрезнейте и си помислете. Иначе оправяне в Държавата и хала ни няма да има !


Още един всезнайко. Вече отговорих на подобни въпроси, щом те мързи да четеш, аз пък няма да пиша специално за теб.
цитирай
68. анонимен - за сравнение
30.11.2010 19:19
Вчера Петьо Блъсков разказа защо уволнили Сергей Станишев От весника му го пратили го за репортаж по някакво събитие а той се върнал с есе и на въпроса защо е написал това, отговорил че смятал че трябва да даде своята позиция по въпросното събитие. С това се изчерпва трудовият стаж на С Станишев... и след това: министърпредседател. Сега Станишев критикува кадровата политика на ББ С какво право? За мене е национално унижение назначаването на подобно лице на кормилото на държавата. Президентът пък е агент на ДС. Костов преподавател по политикономика събудил се един ден като десен, Царят-министърпредседател (което си е вид оксимурон):комарджия и отявлен лъжец докаран според ДС сценарий...
Ми в тази ситуация за мене присъствието на един полицай и пожарникар е повече от достойно. Ние сме дъжава с назначени политици и назначени милионери. Тук нищо не израства по естественият си ред, защото всичко постоянно се режисира някъде отзад на сцената.
Първият който излиза извън модела за мене е Бойко. Бих гласувал за друг само ако е по добър от него.И удържа позицията си по категорично от него. На обещания съм се наслушал. В настоящата крайно изпусната ситуация в страната според мене трябва силовак с чисти намерения
Относно неговата интелигентност. Мисля че има интелигентността на човека с житейски опит, която е по важна от онази заучена префинана лицемерна политиканска интелигентност (като например на Костов) От която сме на този хал (юпитата бяха интелигентни и с добро образование...и така интелигентно ни го...нали..) Освен интелигентност за мене има и други важни качества: добронамереност Справедливост Смелост сърцатост... Стамболов също не е бил голям интелигент но е направил много за страната.

За някои неща, смятам му се възлагат надежди които няма как да бъдат оправдани Все пак се водим правова държава и нещата не могат да стават еднолично. Доган може да бъде вкаран в затвора според нечие нареждане само в едноличен режим. при демокрацията има съдилища и поцедура не може един министърпредседател да влияе пряко върху тях
цитирай
69. balgarski7vinarki - komentar za snimkata
30.11.2010 19:40
Mnogo e mila
Posveshtavam i: Ti, belomuzunchest manichek goril, ot razmisal choveshki lapata si svil, sjakash snimka vijdam,,,ili pak e visia... chakai da si spomnia po koia televisia.
Mila dobrodushnost ot lika kosmat,ta ti si novomil puhcho, a ne tap primat.
цитирай
70. анонимен - Ааа, не си съвсем прав/а))))
30.11.2010 21:07
Тази вечер чух лично от устата на Борисов следната характеристика на вчерашната морска катастрофа(цитирам приблизително) : "цяло море там, и два кораба да има, и те ще се блъснат!..." )))))))))))))))))))))))))
цитирай
71. zaw12929 - Поздравление за постинга и коментарите
30.11.2010 21:20
За всички, които не плюят и разберат, че е криза, но ние не сме по зле от Запада дори, защото имаме такъв Министър председател и той има такъв метод на работа- да се вслушва в хората, дори да си променя мнението, ако не му е дошло времето...
Прави възможното с този екип и ще прави много по вече, ако не го плюем или ако го критикуваме добронамерено.
В някой коментари се критикува, че не е направил неща... които трябва да прави съдебната система...да не сме максималисти- мандатът е 4 години...
Определено има качества , има уникален подход и за наше добро е да успее във всичко... дори да построи Южен поток, Набуко, АЕЦ Белене, магистралите и да усвои еврофондовете- това ще ни направи една просперираща държава в ЕС Така ще се отворят работни места , ще се увеличат доходите на хората и България с райската си природа ще заеме достойно място в световната икономика
цитирай
72. анонимен - Една
30.11.2010 21:55
Ето едни интересни данни,които будят размисъл http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=37091

така ли се живее ,ако има наистина...криза,или "лошо управление"?
А че Борисов реши най-после да се справи с разни псевдоучени - е похвално!И не говорете глупости за "недооценените"лекари - обществена тайна са техните далавери и доходите им.Дето се вика - дай Боже всекиму !
цитирай
73. vmir - 69. анонимен - за сравнение
30.11.2010 22:20
анонимен написа:
Вчера Петьо Блъсков разказа защо уволнили Сергей Станишев От весника му го пратили го за репортаж по някакво събитие а той се върнал с есе и на въпроса защо е написал това, отговорил че смятал че трябва да даде своята позиция по въпросното събитие. С това се изчерпва трудовият стаж на С Станишев... и след това: министърпредседател. Сега Станишев критикува кадровата политика на ББ С какво право? За мене е национално унижение назначаването на подобно лице на кормилото на държавата. Президентът пък е агент на ДС. Костов преподавател по политикономика събудил се един ден като десен, Царят-министърпредседател (което си е вид оксимурон):комарджия и отявлен лъжец докаран според ДС сценарий...
Ми в тази ситуация за мене присъствието на един полицай и пожарникар е повече от достойно. Ние сме дъжава с назначени политици и назначени милионери. Тук нищо не израства по естественият си ред, защото всичко постоянно се режисира някъде отзад на сцената.
Първият който излиза извън модела за мене е Бойко. Бих гласувал за друг само ако е по добър от него.И удържа позицията си по категорично от него. На обещания съм се наслушал. В настоящата крайно изпусната ситуация в страната според мене трябва силовак с чисти намерения
Относно неговата интелигентност. Мисля че има интелигентността на човека с житейски опит, която е по важна от онази заучена префинана лицемерна политиканска интелигентност (като например на Костов) От която сме на този хал (юпитата бяха интелигентни и с добро образование...и така интелигентно ни го...нали..) Освен интелигентност за мене има и други важни качества: добронамереност Справедливост Смелост сърцатост... Стамболов също не е бил голям интелигент но е направил много за страната.



Добри забележки, благодаря.
Винаги се чудя на определението "пожарникар", като едва ли не присъда. Тези хора не си ли дават сметка колко нелепо и неадекватно звучат с това възпитание, отношение и разбиране какво да критикуват и какво не.
цитирай
74. vmir - бивш 74 пратен в кошчето при боклуците поради нарочване на баналната простотия за мъдрост.
30.11.2010 22:23
цитирай
75. vmir - 70. balgarski7vinarki - komentar za snimkata
30.11.2010 22:31
balgarski7vinarki написа:
Mnogo e mila
Posveshtavam i: Ti, belomuzunchest manichek goril, ot razmisal choveshki lapata si svil, sjakash snimka vijdam,,,ili pak e visia... chakai da si spomnia po koia televisia.
Mila dobrodushnost ot lika kosmat,ta ti si novomil puhcho, a ne tap primat.


Благодаря, маймунчето много се чуди като гледа как някои намират за мъдрост преповтарянето на отдавна омръзнали глупости и се пита докога ще има политици, паразитиращи от подобни готованци, чакащи всичко наготово.
цитирай
76. svilen75 - Уау, ти май бая си хлътнал по Бате ...
30.11.2010 22:35
Уау, ти май бая си хлътнал по Бате Боко ;)
цитирай
77. анонимен - Още едно достойнство за Б.Б.-има дипломна работа за вишис
30.11.2010 22:36
Темата на Дипломната работа на Бойко Борисов е "раздъване на пожарникарски маркуч по южен склон с голям наклон в гориста месност".
цитирай
78. vmir - 71. анонимен - Ааа, не си съвсем прав/а))))
30.11.2010 22:38
анонимен написа:
Тази вечер чух лично от устата на Борисов следната характеристика на вчерашната морска катастрофа(цитирам приблизително) : "цяло море там, и два кораба да има, и те ще се блъснат!..." )))))))))))))))))))))))))


Подозирам, че хора, които се присмиват над подобно говорене или имат непреодолим респект към безсмислените многословия, или никога не са се опитвали да хванат есенцията на нещата.

На мен ми допада образното говорене и го намирам за много необходимо качество на един политик, защото е начин да заяви ясно отношение или позиция, без да губи времето на аудиторията в патетични изявления.
цитирай
79. vmir - 72. zaw12929 - Поздравление за постинга и коментарите
30.11.2010 22:41
zaw12929 написа:
За всички, които не плюят и разберат, че е криза, но ние не сме по зле от Запада дори, защото имаме такъв Министър председател и той има такъв метод на работа- да се вслушва в хората, дори да си променя мнението, ако не му е дошло времето...
Прави възможното с този екип и ще прави много по вече, ако не го плюем или ако го критикуваме добронамерено.
В някой коментари се критикува, че не е направил неща... които трябва да прави съдебната система...да не сме максималисти- мандатът е 4 години...
Определено има качества , има уникален подход и за наше добро е да успее във всичко... дори да построи Южен поток, Набуко, АЕЦ Белене, магистралите и да усвои еврофондовете- това ще ни направи една просперираща държава в ЕС Така ще се отворят работни места , ще се увеличат доходите на хората и България с райската си природа ще заеме достойно място в световната икономика


Благодаря, съгласен съм.
цитирай
80. анонимен - Народа
30.11.2010 22:41
Хората се избиват за храна пред магазините- тоя Бойко Борисов ми фали!
цитирай
81. vmir - 73. анонимен - Една
30.11.2010 22:51
анонимен написа:
Ето едни интересни данни,които будят размисъл http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=37091

така ли се живее ,ако има наистина...криза,или "лошо управление"?
А че Борисов реши най-после да се справи с разни псевдоучени - е похвално!И не говорете глупости за "недооценените"лекари - обществена тайна са техните далавери и доходите им.Дето се вика - дай Боже всекиму !


Много ми е забавно да слушам фалшивия патос на корифеи или некадърници, които познавам, знам, че има и добри изключения, но когато всички приемат за нормално най-много да се вайкат тези с най-малки основания, няма начин вайкащите се да не се изкушат да яхнат малодушните, които са допуснали подобно извращение.
цитирай
82. vmir - 77. svilen75 - Уау, ти май бая си хлътнал по Бате ...
30.11.2010 22:52
svilen75 написа:
Уау, ти май бая си хлътнал по Бате Боко ;)


Нещо против?
цитирай
83. vmir - 78. анонимен - Още едно достойнство за Б.Б.-има дипломна работа за вишис
30.11.2010 22:56
анонимен написа:
Темата на Дипломната работа на Бойко Борисов е "раздъване на пожарникарски маркуч по южен склон с голям наклон в гориста месност".


Предполагам, че на остров Тамбукту можеш да минеш даже за духовит, но тук ми се виждаш само мозъчно недоразвит.
цитирай
84. vmir - 81. анонимен - Народа
30.11.2010 22:58
анонимен написа:
Хората се избиват за храна пред магазините- тоя Бойко Борисов ми фали!


Да не си слязъл от летяща чиния в някоя минала година?
цитирай
85. анонимен - emigrant
01.12.2010 00:21
eee i ste si umrete vsi4ki v BG dokato se pluete edni drugi
цитирай
86. marystaneva - @ 12. boristodorov56,
01.12.2010 03:21
1. Питай съда и прокуратурата. Делото срещу Ахмед Доган продължава на 27 януари.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=173057

2. и 3. – Те също зависят от съдебната система, а не от Бойко Борисов.

4. и 5. България защитава националните си интереси.
А Русия призна /за първи път/, че е сгрешила /меко казано/.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-12-01&article=349359

Бургас – Александрополус няма да се строи.

http://www.focus-news.net/index.php?id=n1461180

Тръгва и газовата връзка до Гърция:

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-12-01&article=349362

6. и 7. Тези двете просто са несериозни и не заслужават коментар.

8. От 1991 до 2001 Борисов е в частния бизнес. Работи и печели. „Ипон-1“ е сред най-големите охранителни фирми в страната, членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията. През 1992 година Борисов създава „Ипон-2“ ООД и след това „ИПОН – Агенция за сигурност и охрана“ ООД.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

9. „Съдебно дело за връщане на мажоритарния дял на държавата в Международния панаир в Пловдив е завел министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков срещу червения бизнесмен Георги Гергов.” Държавата си търси правата, но решаването на въпроса е в ръцете на съдебната система:

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=164283

10. Пловдив си има кмет – питай го него!

11. Европейската комисия вече е одобрила два от компонентите на системата за третиране на сметта на София.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/07/989392_brjuksel_pak_vurna_na_sofiia_zavoda_za_bokluka/

12. Еврофондовете не са пари за заплати и пенсии.
Не знам как точно очакваш да ги „усетиш”...

http://www.dnevnik.bg/evropa/2010/11/14/993120_upravlenieto_na_evrofondovete_shte_se_centralizira_za/

И т. н., и т. н. Такива ми ти работи... ;)
цитирай
87. marystaneva - 31. vmir,
01.12.2010 03:27
Хубав коментар. И хубав постинг! :)

А на мен нещо не ми се спи и посреднощ щъкам из нета... Да няма пълнолуние?
цитирай
88. marystaneva - "Аз, аз..." Аз пък писах скоро тъкмо по този повод.
01.12.2010 03:33
kass написа:
vmir написа:


Имам само една малка забележка, забелязваш ли колко много се дразнят някои, когато ББ говори в първо лице?


П.С. И аз се дразня като говори от първо лице... Самата аз отдавам успехите и неуспехите на фирмата си на екипа, защото работим в екип, сам човек не е НИЩО...


Лично за мен е по-важно какво е свършено, отколкото колко пъти Борисов е казал „аз”. Нека казва „аз”, но да продължава, заедно с правителството, да работи в интерес на България. Всеки, който го прави, ще има моята подкрепа.

http://marystaneva.blog.bg/politika/2010/11/28/az-tova-az-onova-a-niakoi-se-drazniat-i-kakvo-ot-tova.641960


цитирай
89. vmir - 86. анонимен - emigrant,
01.12.2010 06:41
анонимен написа:
eee i ste si umrete vsi4ki v BG dokato se pluete edni drugi


Прав си, и на мен ми идва да се махна като гледам безумци да нарочват плюенето за някакво достойнство. Но от това безумците няма да поумнеят, нито ще се постараят да придадат по-разумен вид на отношението си. Защото плюенето е манталитет, необходимост, навик или поне мода, а спасението от него са единствено санкциите, защото користния винаги ще настоява, че плюенето е критика, а неслучайно в нормалните държави плюенето се разграничава и преследва, в противен случай няма кой да предотврати превръщането им в тоалетна или кочина, от която нормалния човек да иска да избяга.
цитирай
90. vmir - 88. marystaneva - 31. vmir,
01.12.2010 06:59
marystaneva написа:
Хубав коментар. И хубав постинг! :)

А на мен нещо не ми се спи и посреднощ щъкам из нета... Да няма пълнолуние?


Благодаря, виждам, че си използвала безсънието за обществено полезна дейност, де да бяха всички така, и да проучваха старателно като теб, преди да кажат нещо.

Постингът ти също е много добър и се явява добро потвърждение на идеята ми, че само от личности с осезателно обществено присъствие и самозаявеност може да се очакват и реални политически дела - може ли да става сравнение с политическите шушумиги, които с интриги, сплетни и клевети ехидно отстраняват свършилите работата, за да им заемат мястото, а после нагло се кичат с чуждите усилия, които всячески са възпрепятствали.

Мога само да обобщя - вън безличията и шушумигите от българската политика! Искам в политиката хора с видим характер, на които им личи отдалеч, че ако им дадеш 50 лева назаем, няма да ти се наложи да им напомняш 100 пъти, ако държиш да си получиш обратно парите, нито да ти се отплащат както всяка шушумига с власт не пропуска да го направи за сметка на всички останали и да си въобразяваш, че това те прави по-умен или по-добър "организатор" от тях, защото точно на този тип "организация" дължим сегашното си положение, и качествата на ББ показват, че той е наясно по въпроса.



цитирай
91. fireball - 12. Еврофондовете не са пари за ...
01.12.2010 08:36
marystaneva написа:

12. Еврофондовете не са пари за заплати и пенсии.
Не знам как точно очакваш да ги „усетиш”...



Хубаво е да се дават такива изчерпателни пояснения, но не е хубаво да се демагогства. Дълго ще е да коментирам всичките, ще се спра само на последното:
Борето правилно си е задал въпроса. НЕ става дума за заплати и пенсии, а за липсата на кофинансиране по редица европейски схеми. Очаквания Фонд за същото, няма да се създаде - това е сигурно. И така, няма как да се усвоят огромна част от европейските пари - ерго - да се раздвижи икономиката и другите области - ерго, което ще се почуства и от данъкоплатците.
Това очакваме да "усетим" Станева!

Единственото на което се набляга юнашки - са магистралите. Ама защото там е единствения читав министър, факт! Въпреки, че съсредоточието само в това и неотпускането на средства за общините, ще донесе проблеми на много населени места тази зима с неоправените пътища.
цитирай
92. vmir - 92. fireball - 12. Еврофондовете не са пари за ...
01.12.2010 08:59
fireball написа:
marystaneva написа:

12. Еврофондовете не са пари за заплати и пенсии.
Не знам как точно очакваш да ги „усетиш”...



Хубаво е да се дават такива изчерпателни пояснения, но не е хубаво да се демагогства. Дълго ще е да коментирам всичките, ще се спра само на последното:
Борето правилно си е задал въпроса. НЕ става дума за заплати и пенсии, а за липсата на кофинансиране по редица европейски схеми. Очаквания Фонд за същото, няма да се създаде - това е сигурно. И така, няма как да се усвоят огромна част от европейските пари - ерго - да се раздвижи икономиката и другите области - ерго, което ще се почуства и от данъкоплатците.
Това очакваме да "усетим" Станева!

Единственото на което се набляга юнашки - са магистралите. Ама защото там е единствения читав министър, факт! Въпреки, че съсредоточието само в това и неотпускането на средства за общините, ще донесе проблеми на много населени места тази зима с неоправените пътища.


Отново се връщаме на стария ни спор за кофинансирането... Приятелю, проблемът с кофинансирането е много сериозен, но решаването му с централизиран фонд си е направо връщане към комунизма и най-големия му подарък за верните му окопани във властта кадри, които мислят ЕДИНСТВЕНО как да сложат под своя зависимост достъпът до еврофинансирането на науката. Една бегла справка кой в българската наука получава финансиране и кой - не, ще даде доста насочваща информация по въпроса. Замисълът на ЕС е да се сведат до минимум административните вмешателства и спънки пред научните изследвания, а това предполага децентрализация на кофинансирането, за ограничаване на административните попълзновения и манипулации в тази област.

Големият проблем тук е, че бизнесът в Бългания не е на нивото за сътрудничество с науката, защото е насочен основно към търговията и услугите, а и контактите между учените и бизнесмените, ако не са на лична основа, са в ръцете на администрацията, която си ги разиграва, за да постави и двете страни на колене. Говоря не за министерската администрация, а за научната, упражнявана от самите учиени, решили да правят административна кариера. Същите, които се правят на неразбиращи проблема за финансирането при досегашните практики, и го представят за война на правителството срещу самата наука, вместо да предложат промяна на практиките на финансиране в съответствие с европейската практика и изисквания. Тези хора целят разпалване на война между редовите учени и правителството, и това е видимо от инфантилните искания за оставка на Дянков или убеждаването му в нуждата от наука, които изобщо не подхождат на хора, посветени на науката, които би трябвало да имат далеч по-сериозни постановки и искания в подобна проблематика.
цитирай
93. fireball - Приятелю, ама много си далеч от и...
01.12.2010 10:34
Приятелю, ама много си далеч от истината! Как точно ще сложат ръка "онези кадри" върху финансирането на проект, който съм спечелил е добре да ми разясниш. Щото досега не ми се е случвало.
Връщането към комунизма по-скоро е размахването на плашила и произволното, избирателно нарочване кои са "лоши" и кои "добри". При това екзекутивно, без босновка и с мъгляви предположения. Срещу "гнилите" в науката се изправя "бореца за справедливост" - Дянков. Що се чудиш тогава, че съдебната система постъпва по същия начин?
Има един начин и той е известен по цял свят - организация и ефективен контрол. Механизми!!! Уви, това упражнение е непосилно нито за Дянков, нито за правителството на Борисов. Не, не става с ходене по обектите и да се правиш на бригадир!
цитирай
94. анонимен - карболовски
01.12.2010 10:53
Чета някои коментари и не вярвам на ушите си! Толкова прост народ-да не харесват боко тиквата, най-пъргавата мутра!
цитирай
95. marystaneva - 92. fireball, Не демагогствам.
01.12.2010 11:02
Но всички реват за увеличаването на пенсиите и за заплатите. А парите не стигат. Засега.
Предишните правителства вдигаха с по малко пенсиите и заплатите два пъти годишно. Два пъти годишно в продължение на двадесет години... И въпреки това не станахме по-богати. Не се ли питате защо? Явно не това е начина... На България и трябват инвестиции в икономиката. Имаме ниски преки данъци. Ако си оправим и инфраструктурата, инвеститорите ще дойдат. Ще се отворят нови работни места, ще се намали безработицата. Това ще доведе до икономии от средствата, които в момента се харчат за хилядите безработни. От друга страна, повече работещи означава и повече приходи от данъци. По този начин в държавата ще останат и повече средства за разпределение за образование, здравеопазване и пенсии. Това е начинът да се повишат доходите на хората. Оттам ще се увеличи и потреблението, съответно - и печалбите на търговците и производителите, а в хазната ще постъпват още повече данъци... И спиралата ще се завърти, но вече в положителна посока. А ако изядем всичко сега, догодина изобщо няма да има какво да ядем.
цитирай
96. marystaneva - 92. fireball, За министрите:
01.12.2010 11:09
Росен Плевнелиев – Ето какво се строи сега, от година и половина насам:
Магистрални участъци
http://www.napi.government.bg/arubrik.php?r=2
Пътища –ремонт и строителство
http://www.napi.government.bg/arubrik.php?r=28
http://www.napi.government.bg/arubrik.php?r=26

Ето и какво беше направено преди него за цели четири години по магистралите:
http://www.napi.government.bg/obekt.php?o=170&r=2
За пътищата – да не говорим. Само повърхностни кърпежи...

Мирослав Найденов - за първи път България миналата година усвои на 100% директните си плащания месец и половина преди крайния срок и бяхме първенец по този показател от всички страни в ЕС. Усилено се търсят външни пазари и партньори за производство и износ на българска земеделска и животновъдна продукция.
http://www.mzh.government.bg/NewsRead.aspx?newsId=20865&categoryId=3&lmid=59&lang=1

Томислав Дончев – усвояването на еврофондовете не е достатъчно, но се повиши 7-8 пъти. /Виж отново линка по-горе/, т. 12. И за кофинансиране ще се намерят пари. Може да не стигнат за нещо друго, но за кофинансиране ще се намерят, особено там, където съотношението е около 80%:20%.

Трайчо Трайков – Въведе се единна ставка в туризма, движат се изключително тежки преговори за енергийните проекти по начин, защитаващ интересите на България, започна диверсификация на доставките на газ, добива се и собствен... Да, секторът е такъв, че резултатите се виждат по-късно. Ето е резултата на МИЕТ към средата на 2010 г., в период на световна финансова криза:
http://www.mee.government.bg/doc_vop/1_year_new.pdf

Вчера се подписа и меморандума с Русия за АЕЦ „Белене”.
http://www.focus-news.net/?id=n1466437

Цветан Цветанов – за МВР вестниците пишат всеки ден. Няма смисъл да повтарям новините.

Симеон Дянков – запази финансовата стабилност на България в период, в който други държави фалират. Не вдигна преките данъци и ДДС. Повиши кредитния рейтинг на страната.

Да не изреждам повече. Няма как всички да са отличници. Но и не е само един.
цитирай
97. marystaneva - 94. fireball,
01.12.2010 11:14
По-голям контрол от този, който правителството на ГЕРБ въведе и продължава да разширява обхвата му, аз не помня. Дори да погледнем само как вече работят НАП, Агенция Митници и ДНСК. Разликата е огромна! Ако искаш, ще ти дам и линкове. Връща се върховенството на закона. А над 20 години всеки го заобикаляше като врата в полето...

Да не говорим за откритостта на управлението. Това е гражданският контрол. Влез в сайта на което и да е министерство - всичко е открито и публично. Стенограмите от заседанията на Министерския съвет - също. Излъчват се видеозаседания от Народното събрание, а стенограмите от тях, както и тези от заседанията на парламентарните комисии, също са публични. Вчера се подписа Меморандума за АЕЦ "Белене" - днес е качен на сайта на МИЕТ. Засега /за съжаление/ - само на английски. По-открито и достъпно за контрол никога не е било.
цитирай
98. tutankhamon661 - 9. kass
01.12.2010 11:47
По принцип казаното от теб е вярно и важи винаги. Но знаеш, че има неща, които са хубави като пожелание, а на практика са трудни или невъзможни за изпълнение.
Бойко Борисов добре си е направил сметката и работи по план. Проблемът е, че най-първостепенните неща са крайно неприятни за по-голямата част от народа. Това засилва недоволството заради заплахата от глад и мизерия, а не защото не е правилно. Почти всички действия на правителството щяха да бъдат приети с овации, ако хазната не беше празна и народът не беше докаран до просешка тояга. Бойко Борисов е последния човек, който може да бъде обвинен за мизерията, към която ни водят през последните 20 години - тогава той не е управлявал.
Искам да ти обяcня, че и аз, и ти сме крайно неинформирани по много въпроси. Това важи за всички. Незнанието нарочно се засилва, главно чрез смесването на недоволството с разни дезинформиращи публикации на злонамерени агитатори и журналисти.
Сигурен съм, че ако имаше начин да говориш лично с Бойко Борисов в продължение на цял ден, той щеше да ти обясни програмата си и начините за изпълнението й. Вечерта на същия този ден ти ще да се прибереш вкъщи абсолютно доволна.
За съжаление това никога няма да стане. Публикуват се разни програми и откъси от такива, но няма начин да се дават подробни разяснения по всяка точка. Тук НЕУСЕТНО се намесват интриганти, които тълкуват, преиначават, лъжат и т.н, създавайки "тъмната маса", която вместо като ореол, стои като буреносен облак над главата на премиера.
цитирай
99. tutankhamon661 - Убеден съм, че Бойко Борисов много ...
01.12.2010 11:54
Убеден съм, че Бойко Борисов много държи да остане в историята като спасител на България. Някои се опитват да го подиграват по тази линия, а всъщност кое му е лошото? Даже е много хубаво. Кой не би искал да се запише със златни букви в историята на родината си?
Този стремеж гарантира, че Бойко Борисов наистина прави това, което смята за правилно. Остава да видим резултата.
цитирай
100. анонимен - 101. tutankhamon661,
01.12.2010 12:00
Завистта, Фараоне, завистта българска... Откъде - накъде Борисов ще остане в историята, а не някой Калдъръм Босилков например?! ;)
цитирай
101. анонимен - Това тук и № 102 съм аз, marystaneva.
01.12.2010 12:03
Blog.bg пак се скапа. Спря да ни разпознава. Вижте и какво излиза в секцията "Мои коментари"... :(
цитирай
102. анонимен - за безкрайно задълбоченият аналист на боко
01.12.2010 12:45
Със своя език и поведение Бойко Борисов ни връща 20 години назад, към площадните митинги и спонтанните събрания. Тогава се говореше така, защото до този момент никой, разбирай комунягите, не разрешаваха този вид изказ. Много и различни по интелект и образованост хора говореха и го правеха така, за да могат всички да ги разберат. Но това време мина отдавна. Сега, вече в ЕС, този език може да се приеме само и единствено като подигравка с народа български. Това че постоянно си мени мнението по особено важни и много сложни и трудни за мозъчето му понятия и пробеми значи, че или е некомпетентен, или че не може да помни какво е казал преди. А кого да пита - просто няма. Както Татяна Дончева каза - Царя обра последните интелигенти за НДСВ и за пожарникаря просто не остана никой. Даже вносният Дянков виждате какво представлява. Или Калинката Пожарникарова - Сапардовска мошенничка! Ами този безкрайно значим факт за говоренето в първо лице единствено число! Опазил ни Бог, че не знае как ас говорили френските крале! Тогава ще е истински ужас ! Да, не еотбелязано в анализа, защото това вече май е диагноза !
цитирай
103. vmir - 94. fireball - Приятелю, ама много си далеч от и...
01.12.2010 12:59
fireball написа:
Приятелю, ама много си далеч от истината! Как точно ще сложат ръка "онези кадри" върху финансирането на проект, който съм спечелил е добре да ми разясниш. Щото досега не ми се е случвало.
Връщането към комунизма по-скоро е размахването на плашила и произволното, избирателно нарочване кои са "лоши" и кои "добри". При това екзекутивно, без босновка и с мъгляви предположения. Срещу "гнилите" в науката се изправя "бореца за справедливост" - Дянков. Що се чудиш тогава, че съдебната система постъпва по същия начин?
Има един начин и той е известен по цял свят - организация и ефективен контрол. Механизми!!! Уви, това упражнение е непосилно нито за Дянков, нито за правителството на Борисов. Не, не става с ходене по обектите и да се правиш на бригадир!


Щом ме предизвикваш, ще ти отговоря, и няма да се сърдиш, че за мен ти си този, който е много далеч от истината. Ако печеленето на проект не беше проблемът с финансирането, днес никой нямаше да спекулира, че правителството иска да унищожи науката, а щеше просто да си превключи на еврофинансиране и всеки български учен сега щеше щастливо да си свирука. Дано знаеш, че от хиляди научни задачи, които се решават ежегодно у нас, спечелените европроекти се броят на пръстите на ръцете и краката на не повече от 2 – 3 човека.

На първо място виждам, че си захапал яко въдичката на призива: “Вие спечелете проект, пък ние няма да ви се бъркаме във финансирането на работата и изпълнението му”, казвано в осъдително-назидателната форма към редовите учени: “Хайде бе, носете проекти, бе, какво чакате още???”. За несведущите ще поясня, че назиданията идват не от държавната администрация, (която се чуди как да угоди на недоволните учени), а от върховете на самата наука и по-точно, от същите тези напреднали в израстването колеги, от благоволението на които е зависело професионалното развитие на подчинените им. За да бъда още по-конкретен ще поясня, че овладелите механизма на йерархичното израстване и властта в науката, никога не задават въпроси като: “Кажете какво да съдействаме, за да спечелим проект?”. Няма да чуеш подобен въпрос и на научен съвет, нито на защита, колкото и суперлативи да е събрала работата (не само клакьорски). Точно обратното - с отработено назидателно отношение, често и с подигравка, посрещат усилията в тази насока и се опитват да ги възпрепятстват, ако не са стъпили на лични договорки и солидни доказателства, че “тяхното не се губи”, и ще им бъде осигурено необходимото им влияние и възможности за въздействие върху изпълнението на проекта.

Така, докато един е принуден да си купува от заплатата епруветки, термометри, уреди, химикали, материали и прочие, докато пропуска важни наблюдения поради липса на апаратура, други получават пари, но не за работа, а за поддържане статута на получаващи, придобит по начини, които се пазят в тайна между двама или тесен кръг посветени. Същото е и с останалите необходими за работата ресурси и с помощния персонал, който задължително трябва да стои без работа, но не и да съдейства на такъв наивник, който си е въобразил, че ще работи по евростандартите, без да си е откупил правото да си въобразява, че ще бъде оставен и нататък да работи без грижата да доказва непрекъснато лоялност към когото трябва.

Надявам се, че нататък можеш сам да продължиш, като си дадеш сметка за евростандартите и изискванията за спечелване на еврофинансиране.
цитирай
104. анонимен - @ 104,
01.12.2010 13:12
Даваш мнение по статията - добре. Но да беше си направил/а/ труда да прочетеш и коментарите. Може пък и да научиш нещо? Засега може да прочетеш моя коментар по-горе /89. marystaneva/.
А "хитрата" Калина загази яко. Между другото, тя е назначена от предишното правителство. И предишното министерство на образованието е легализирало дипломата и. Ако в едно предприятие се смени директора, новият шеф не започва да проверява дипломите на служителите, нали?
цитирай
105. анонимен - Поправка. Горният ми коментар е към анонимен 103.
01.12.2010 13:15
анонимен написа:
Даваш мнение по статията - добре. Но да беше си направил/а/ труда да прочетеш и коментарите. Може пък и да научиш нещо? Засега може да прочетеш моя коментар по-горе /89. marystaneva/.
А "хитрата" Калина загази яко. Между другото, тя е назначена от предишното правителство. И предишното министерство на образованието е легализирало дипломата и. Ако в едно предприятие се смени директора, новият шеф не започва да проверява дипломите на служителите, нали?

цитирай
106. vmir - Двама предлагащи хамалски услуги или сбъркали темата с женския пазар (бивши 95 и 99) бяха пратени в кошчето за боклук.
01.12.2010 13:19
Моля новодошлите да се огледат се дали са на правилното място и в съответната тема!
цитирай
107. анонимен - 107. vmir, А-ха! Призна ли си? :)))
01.12.2010 13:45
Затова съм била "сбъркала" номера... Недей, поне докато ни изписва всички като анонимни, че изобщо няма да знаем кой с кого си говори...
цитирай
108. vmir - 108. анонимен - 107. vmir, А-ха! Призна ли си? :)))
01.12.2010 13:52
анонимен написа:
Затова съм била "сбъркала" номера... Недей, поне докато ни изписва всички като анонимни, че изобщо няма да знаем кой с кого си говори...


Ти си сбъркала номера, ама тези двамата си бяха тотално сбъркани от главата до петите. Кой обича да му плюят в къщата? Сега и двамата са си у дома и там могат да се изявават на воля. :)
цитирай
109. анонимен - :) :) :)
01.12.2010 13:58
Прав си!
цитирай
110. анонимен - Бивш кореняк софиянец
01.12.2010 15:19
Бойко Борисов
Човека без автобиография и без образование.
- Не казва нищо, освен да прехвърля вината
- Няма собствено мнение, променя си го през ден
- Не е способен да подбира менижъри, тъй като се комплексира от хора с по-добро образование и интелект от неговия
- Лъже и изопачава фактите
- Приписва на себеси чужди заслуги
- Бойко зависи от престъпни структури в следствие на миналото си
- Бил е член на БКП - участвал е във възродителния процес, после доказно е бил свързън с престъпници
- Клевети и лъже по адрес на противника
- Неспособен е да поддържа разговор
- Беден речник и нисък интелект
цитирай
111. vmir - 111. анонимен - Бивш кореняк софиянец
01.12.2010 15:39
"Бивш софиянец" няма съществено отношение съм квалификациите и професионалните компетентности, моля да чуем версията и за тях.
цитирай
112. анонимен - Една
01.12.2010 15:41
анонимен написа:
Бойко Борисов
Човека без автобиография и без образование.
- Не казва нищо, освен да прехвърля вината
- Няма собствено мнение, променя си го през ден
- Не е способен да подбира менижъри, тъй като се комплексира от хора с по-добро образование и интелект от неговия
- Лъже и изопачава фактите
- Приписва на себеси чужди заслуги
- Бойко зависи от престъпни структури в следствие на миналото си
- Бил е член на БКП - участвал е във възродителния процес, после доказно е бил свързън с престъпници
- Клевети и лъже по адрес на противника
- Неспособен е да поддържа разговор
- Беден речник и нисък интелект


Това си е твоето мнение,формирано вследствие на "представи от матрицата".По-горе бяха изложени ФАКТИ И АРГУМЕНТИ,напълно опровергавайки го.Явно,не знаеш да четеш - ако ,че си "бивш кореняк софиянец"/или пък точно поради туй?!/
Рейгън е бил актьор,преди да стане най-успешния президент на Щатите!И срещу него са отправяли същите нападки,но и до днес САЩ не помнят такъв разцвет,както по време на неговите 2 мандата!
цитирай
113. анонимен - до 113. ЕДНА
01.12.2010 16:38
Да, значенията се променят, но някой не могат да се усетят и си държът на добре познатото старо и статутково! :)
"Човека без автобиография ...! " - Имали такъв? :)
цитирай
114. анонимен - говори открито и с прости думи
01.12.2010 16:47
djgator написа:
Според мен Бойко е нов тип политик, говори открито и с прости думи, слиза на нивото на хората, не се има за безсмъртен и е решил да остане в историята с нещо добро. До колко екипът му успява да реализира това - е въпрос на друг разговор..
Хората недоволстват, понеже са гладни и виждат ежедневни неправди, но той не може да огрее навсякъде, нито да стъпи на врата на съдиите.


Не разбрах? За Бойко Борисов ли говорим или за Тодор Живков..?
Нищо лично, но приликите май станаха доста множко... :)
цитирай
115. fireball - На 104 vmir
01.12.2010 17:11
Разбира се, че мога да продължа. Удивително е, подобно словоизлияние к твърде малко полезни неща. Имаме някакви констатации, упреци, твърдения и цялото това нещо с апломба на недопустимо съмнение и правота в написаното, присъщо и на Б.Б. накратко казана - така е както казвам и това е!
Сега по същество -
Човеците с краката са доста повече. Защото има и съвместни проекти с други страни. Те пък са най-интересни, защото при тях БЪЛГАРСКАТА СТРАНА ПО ПРАВИЛО НЕ ИСКА ДА УЧАСТВА С ФИНАНСИРАНЕ. Това иде не от върховете на науката, а от конкретни министерства като МРРБ, МОСВ и МЗХ.
Само за тази година имам десетина отказа от държавната администрация за съдействие.
Констатирам със съжаление, че това срещу което лееш громящи слова, сам угодно го прилагаш на практика - назидателния ти и дидактичен тон е просто зашеметяващ... човек остава без дъх ... възможно ли е това?
Със Станева очевидно обитавате друга координатна система - Борисов - Цветанов - Цачева - по осите, далече от реалността и прагматиката.
Уви, нашите светове няма да се срещнат, но ще продължавам да ви чета.
Забавно е1.
цитирай
116. анонимен - ABSURDISTAN !!!
01.12.2010 17:53
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3444691 4ESTITO!!!!
цитирай
117. vmir - 116. fireball - На 104 vmir
01.12.2010 18:03
fireball написа:
Разбира се, че мога да продължа. Удивително е, подобно словоизлияние к твърде малко полезни неща. Имаме някакви констатации, упреци, твърдения и цялото това нещо с апломба на недопустимо съмнение и правота в написаното, присъщо и на Б.Б. накратко казана - така е както казвам и това е!
Сега по същество -
Човеците с краката са доста повече. Защото има и съвместни проекти с други страни. Те пък са най-интересни, защото при тях БЪЛГАРСКАТА СТРАНА ПО ПРАВИЛО НЕ ИСКА ДА УЧАСТВА С ФИНАНСИРАНЕ. Това иде не от върховете на науката, а от конкретни министерства като МРРБ, МОСВ и МЗХ.
Само за тази година имам десетина отказа от държавната администрация за съдействие.
Констатирам със съжаление, че това срещу което лееш громящи слова, сам угодно го прилагаш на практика - назидателния ти и дидактичен тон е просто зашеметяващ... човек остава без дъх ... възможно ли е това?
Със Станева очевидно обитавате друга координатна система - Борисов - Цветанов - Цачева - по осите, далече от реалността и прагматиката.
Уви, нашите светове няма да се срещнат, но ще продължавам да ви чета.
Забавно е1.


Досега с теб сме спорили на няколко места, и аз съм бил съвсем ясен и недвусмислен, че говоря ЕДИНСТВЕНО за финансирането на НАУКАТА, приемал съм на доверие, че познаваш добре 7FP, правилата, структурата, изискванията, и формите за кандидатстване за евроконкурсите, а в това, което ми пишеш, по-специално в терминологията, формите и позиционирането, аз не виждам нищо от 7FP. Което ме кара да те запитам да не би да говорим за различни неща и сигурен ли си, че ми говориш за финансирането на науката, а не примерно SME, Регионални проекти или нещо друго?

Аз просто ти подадох топката за да продължиш, а ти ми говориш за недопустими съмнения и громящи слова, без да ми отговориш нищичко за системата, която обсъждаме. Е, науката ли обсъждаме, или някаква друга система? Знаеш ли сайта на Европейската Комисия за обявяване и финансиране на научни проекти?

цитирай
118. vmir - 117. анонимен - ABSURDISTAN !!!
01.12.2010 18:06
анонимен написа:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3444691 4ESTITO!!!!


Игри за разтакаване, опростачване и задържане на статуквото... Вярвам, че ще се справим и с тази поредна провокация.
цитирай
119. анонимен - do 119
01.12.2010 18:22
vmir написа:
анонимен написа:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3444691 4ESTITO!!!!


Игри за разтакаване, опростачване и задържане на статуквото... Вярвам, че ще се справим и с тази поредна провокация.



misliq 4e trqbva da igraem ...MAT s tova http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-komisia-kristalina-georgieva-7534154?nt=10
цитирай
120. vmir - 120. анонимен - do 119
01.12.2010 18:33
анонимен написа:
vmir написа:
анонимен написа:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3444691 4ESTITO!!!!


Игри за разтакаване, опростачване и задържане на статуквото... Вярвам, че ще се справим и с тази поредна провокация.



misliq 4e trqbva da igraem ...MAT s tova http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-komisia-kristalina-georgieva-7534154?nt=10



Това е много хубаво, но кого ще матираме?
~v v~
( o) (o )
^
цитирай
121. анонимен - do 121
01.12.2010 18:43
misliq 4e bi moglo da MATIRA kakvoto i da izleze na sre6ta ))
цитирай
122. fireball - На 116 и 117 - vmir
01.12.2010 18:46
И аз ясно съм изразил - очевидно не става дума за Седма рамкова, нито за регионалното развитие и пр. Тях пък да не ги подхващаме, щото на администрацията е главната заслуга да оплеска call-овете и някои да ги протака цяла година.
Конкретния казус е простичък - външен институт, спечелил проект от ЕU (с осем цифрено финансиране) иска да го работим заедно - това е на база лични връзки нали разбираш. Всичко друго обаче си е официално и регламентирано. СЕга иска се някакво финансиране и от наша страна - не е голямо - шестцифрено, което не може да стане. Познай какво ще направя - разбира се - ще участвам като външен експерт. От което и държавата губи и много хора, които можеха да се навържат покрай проекта. В интерес на истината трябва да кажа, че евентуално! можело! да се УРЕДИ финансиране, ама ще трябва като глуха кучка да обикалям по институциите и да си губя времето.
А за Петров - не е разтакаване. Просто това е следствие от "ниското ниво" - той е като нас! След тоталния разгром на авторитети, институции etc. се появява закономерното съждение - Щом Борисов може да е премиер, защо пък Петров да не стане президент. Логично, нали?
За да се променят нещата, първо трябва да се промени дълбоко вкоренения и битуващ принцип - Не е важно какво казваш, а кой го казва! Едва тогава, може нещо да се получи.
Айде, бъди здрав!
цитирай
123. vmir - 123. fireball,
01.12.2010 19:56
Щом си частен случай, ти най добре си знаеш. Аз попадам в общия. За Ал. Петров - мисля, че случаят е опит частния случай с Гоце да се превърне в утвърден общ стандарт чрез повтарянето му с Петров, и няма да се спрат пред нищо за целта, защото това са безскрупулни хора без чувство за мяра, приличие и отговорност за примерът, който дават за всеки лумпен, решен на всичко, за да избяга от село и да забрави откъде е тръгнал и колко му е всъщност акъла. Примерът от Гоце е даден, дадени са и приказките му за науката и как правителството иска да я унищожи, папагалите са на площада, готови да повтарят след всеки спекулант, който пари няма им даде, но ще им каже, че парите им са в националния бюджет, а не в целевите еврофондове. Манталитет.
цитирай
124. svilen75 - О, не, напротив, радвам ви се :))) ...
01.12.2010 20:02
О, не, напротив, радвам ви се :))) Дано само любовта е споделена :)))
цитирай
125. vmir - 125. svilen75 - О, не, напротив, радвам ви се :))) ...
01.12.2010 20:15
svilen75 написа:
О, не, напротив, радвам ви се :))) Дано само любовта е споделена :)))


Я виж ти! И какво толкова умилително намираш?
цитирай
126. vmir - 122. анонимен - do 121
01.12.2010 20:32
анонимен написа:
misliq 4e bi moglo da MATIRA kakvoto i da izleze na sre6ta ))


Това се казва оптимизъм.
цитирай
127. marystaneva - Не е назначена в МЗХ от ГЕРБ.
01.12.2010 20:34
анонимен написа:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3444691 4ESTITO!!!!


Който е злоупотребил, сега ще си плати. Няма да го "покрием", както правеха предишните.

http://dnes.dir.bg/news/fond-zemedelie-kalina-ilieva-7530936?nt=12

А на Калина дипломата трябва да е била проверявана от предишните управляващи - нали още тогава е назначена? Дипломите не се проверяват при всяко преназначение.

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-tumor-miroslav-naidenov-kalina-ilieva-7535449?nt=12
цитирай
128. vmir - 128. marystaneva - Не е назначена в МЗХ от ГЕРБ.
01.12.2010 21:05
Случаят е колкото неприятен, толкова и радостен, защото мнозина младежи отрастнаха с представата за безнаказаност и неуязвимост, гледайки безцеремонността и безнаказаността наоколо. Калина Илиева не е единствената. Нека сега треперят тарикатите като нея и да знаят, че рано или късно, и техният ред ще дойде. Ще дойде и редът на тарикатите с легитимен документ, издаден с нелигитимни основания. Колкото и да се вайкат, тръшкат и пенявят. Проверките са въпрос на време.
цитирай
129. svilen75 - Любовта е винаги красива. Дори да е ...
02.12.2010 01:17
Любовта е винаги красива. Дори да е необяснима и извратена като тази твоята към Боко ;)
цитирай
130. vmir - 130. svilen75 - Любовта е винаги красива. Дори да е ...
02.12.2010 04:00
svilen75 написа:
Любовта е винаги красива. Дори да е необяснима и извратена като тази твоята към Боко ;)


А да ти е минавало случайно през главата, че необичайната комбинация от красота, необяснимост и извратеност присъства в нея поради липсващи звена информация, добавени звена псевдоинформация, или вграден дефект в световъзприятието ти, който осигурява и двете, защото истината може да се окаже непосилна за теб? Или някой те е излъгал, че си непогрешим и в най-извратените си допускания, за да не вземеш да посегнеш на себе си от неспособност да видиш нещо различно от глупостите, които ти пускат разни всезнайковци?
цитирай
131. vmir - 116. fireball - На 104 vmir
02.12.2010 05:02
fireball написа:
Разбира се, че мога да продължа. Удивително е, подобно словоизлияние к твърде малко полезни неща. Имаме някакви констатации, упреци, твърдения и цялото това нещо с апломба на недопустимо съмнение и правота в написаното, присъщо и на Б.Б. накратко казана - така е както казвам и това е!
Сега по същество -
Човеците с краката са доста повече. Защото има и съвместни проекти с други страни. Те пък са най-интересни, защото при тях БЪЛГАРСКАТА СТРАНА ПО ПРАВИЛО НЕ ИСКА ДА УЧАСТВА С ФИНАНСИРАНЕ. Това иде не от върховете на науката, а от конкретни министерства като МРРБ, МОСВ и МЗХ.
Само за тази година имам десетина отказа от държавната администрация за съдействие.
Констатирам със съжаление, че това срещу което лееш громящи слова, сам угодно го прилагаш на практика - назидателния ти и дидактичен тон е просто зашеметяващ... човек остава без дъх ... възможно ли е това?
Със Станева очевидно обитавате друга координатна система - Борисов - Цветанов - Цачева - по осите, далече от реалността и прагматиката.
Уви, нашите светове няма да се срещнат, но ще продължавам да ви чета.
Забавно е1.


И понеже спомена, че става дума за 8 – цифрено финансиране, достъпът до което ще се осигури със “само” 6 – цифрено участие от българска страна (което означава работа за страшно много хора и приток на научна апаратура и оборудване за много години напред), нямаш ли чувството, че осигуряването на тази 6 – цифрена сума не е работа на отделния учен, а важна грижа на самата система за собственото си състояние и развитие, т.е., - работа на директора ти, който да поеме въпросната грижа за системата и хората, които управлява, да проведе необходимите серии от телефонни, видеоконферентни и лични консултации и запитвания на необходимите равнища в съответните министерства, да изпрати официалните писма и обосновки до съответните шефове?

Защо, вместо ти да обикаляш сам (защото от 20 години ти е отрязана служебната телефонна връзка извън института, не ти дават командировъчни, нито поне пътни, нямаш достъп до служебните коли на института и дори не знаеш къде шефа ти ходи да се съвещава с тях), защо да се разправяш с редовите чиновници, (не разбирам защо не търсиш съдействието на мрежата от националните контактни лица по 7FP поне за насочване), защо шефовете ти не поемат инициативата с целия властови ресурс, връзки и задължения, които притежават, за да ти спестят неизбежните недоразумения с редовите чиновници, всеки от които е отговорен само за някаква част от процеса или програмите и е нереалистично да очакваш, че ще притежава представа за всички от тях или функциите, които имат отношение към страхотната възможност, за която ми говориш?

Защо тази възможност за уреждане на толкова много хора и средства пропада, а не представлява интерес за шефовете ти, защо твоите шефове те оставят да обикаляш “като глуха кучка” по собствените ти думи, или ти криеш всичко това от тях, и по какви причини, ако не е тайна? Аз вече ти дадох обяснение на част от всичко това, ти го определи като “леене на громящи слова”, редно е да обясниш защо според теб шефовете ти нямат нищо общо, защото контрата така остава в теб, остава в редовия учен, остава в редовия чиновник, а ние дори не можем да кажем какви проблеми всъщност решават ръководствата ни, освен да се оплакват колко трудно ни осигуряват дори заплатите, “защото правителството иска да ни ликвидира”, поради което не трябва да ги занимаваме с нищо друго, за да не би да изгубят титаничната битка с правителството за Науката. Нима в това положение не виждаш нищо неестествено?

Дали приемането на това статукво за естествено не е резултат от многостъпалността на системата и специалната й грижа на всяко от стъпалата да дресира учения да не й търси кусури, а да ги замазва или използва за своя изгода, като прехвърля неудачите й на другите? Или ти се ръководиш от принципа: "Важно е другите да са зле" и това за теб е нормалното?

цитирай
132. kass - tutankhamon661
02.12.2010 09:29
tutankhamon661 написа:
Убеден съм, че Бойко Борисов много държи да остане в историята като спасител на България. Някои се опитват да го подиграват по тази линия, а всъщност кое му е лошото? Даже е много хубаво. Кой не би искал да се запише със златни букви в историята на родината си?
Този стремеж гарантира, че Бойко Борисов наистина прави това, което смята за правилно. Остава да видим резултата.


Дай Боже tutankhamon661, всичко да се вкара в ред, кой не го иска? Дали ще е Бойко или някой друг за мен няма значение, важното е един път завинаги да поемем по желания от нас път. Въпроса е, че губим много време и е много важно да се подредят приоритетите, за да не се окаже една уредена държава накрая, но безлюдна... Световната криза сама по себе си нанесе тежък удар върху бизнеса в световен план, но за ралика от развитите страни, ние имаме малко ресурси да се справим, допълнителните усложнения от страна на правителството могат да довършат предприемачеството в страната и тогава безработицата, фалитите, неизплатените кредити, намалената покупателна способност и прочие ще ни довършат, всичко е като една верига, конвейр, спре ли едното звено - спира целият кръг... В такива случаи заемът е по-добрия вариант, нещо което правителството изглежда не разбира. Ако все пак са решили, че можем да се справим с кризата "на мускули" то тежестта трябва да падне върху тези с най-многото капиталови ресурси...
цитирай
133. анонимен - Икономист
02.12.2010 11:53
Привет дами и господа.Поста на vmir, според скромното ми мнение е фундаментален.Особенно ми хареса т.9."Не се страхува от истината".Г- н Борисов е христоматиен пример за човек със свое мнение, и всичките му истини са си само негови.Например как са го приели в БКП и ВСШ "Георги Димитров", при положение,че е имал "роднини засегнати от мероприятията на народната власт"/ убит от комунистите дядо/.Мен например заради това,че дядо ми е бил горски стражар в ломсо село, не ми разрешиха да подам документи за МИО в Икономическия институт.
Или например "няма да се увеличават данъците",няма да подписваме "Южен Поток", ямата на АЕЦ Белене,моите пътища стоят ненагънати и др.
цитирай
134. vmir - 134. анонимен - Икономист
02.12.2010 12:35
Точно така - фундаментален е. Защото не се занимава с конкретни самоизтъквания, а се опитва да разграничи двата съществуващи фундамента за обяснение на действителността у нас. Виждам, че ти вече си избрал твърдо твоя фундамент, и щом за теб комунизма е хумамен строй (да не би да се лъжа?), не ти прилича да подхвърляш подобни сравнения за когото и да било.
цитирай
135. vmir - 116. fireball,
02.12.2010 12:42
Мисля, че те разбирам дори и когато мълчиш, приятелю.

Мисля, че знам и защо не ти се отговаря. Защото, няма вариант да не излезеш самия ТИ виновен или одумван – особняк, потаен или още по-лоши неща, заради които да си мълчиш и да гледаш да се оправиш сам доколкото можеш и с минимум неприятни усещания или последствия. Ако кажеш нещо, ще си вземеш беля на главата, знаеш защо, и ти почти си се изтървал, аз пък допълних подробности, които не искаш да признаеш, защото е къде по-безопасно да прехвърлиш топката на държавните чиновници, за да си нямаш беля на главата от феодалите над теб.

Лошата новина е, че и тук вече си причакан от същите ФЕОДАЛИ, дори в момента да не се досещаш. Чуе ли се, че работиш и с външен институт, въпрос на време е да почнат да говорят в института за теб, че си тъмен субект, които получава заплата от института, а не му носи никакви ползи. Възможно е да закипи и възмушение. Към твоята скромна персона, не към онези от колегите ти, които си гледат частното и не работят не само с външен институт, но и за вашия, достатъчно е да представят отчети (не, че ти не представяш).

Сети ли се от кого ще тръгне възмушението срещу теб? Точно така – от ФЕОДАЛИТЕ. Същите, които са се (уж) “преборили” с държавата да не ви закрият, благодарение на което ти ще можеш да работиш с външен институт, вероятно без да си им се отблагодарил лично (колко възмутително от твоя страна)!!! Същите ФЕОДАЛИ, които днес напират да убеждават в нуждата от наука, ще изкарат колегите ти на улицата срещу правителството, че иска да ликвидира науката, но няма да им каже, че когато работиш с чужд институт, това прави възможно да публикуваш работата и от името на института си, да внасяш ноу-хау, да вдигаш оценката на собствения си институт. ФЕОДАЛИТЕ ще мислят само за парите, които може да вземеш от тази работа, ще се дразнят, че тези пари са извън техния контрол, и ще забравят напълно, че на учения се дава заплата ТОЧНО за това, което правиш с външния институт (трансфер на експертиза, изследвания, статии, ноу-хау, оценки).

Защото за ФЕОДАЛИТЕ “наука” и “държава” имат смисъл тогава и само тогава, когато могат да служат за гарантиране на собствения им безконтролен дял във всички ползи, които биха могли да произтекат от която и да било инициатива на закрепостните им селяни, в противен случай нито науката има някакъв смисъл за тях, нито държавата.

Именно ФЕОДАЛИТЕ ще игнорират всичко това, и ще те принудят да криеш работата си, като подхвърлят на обезумелите ти (от многогодишна липса на средства за реални изследвания) колеги, че ти си някакъв далавераджия, който си живее едва ли не за сметка на института, а те в падението си ще бъдат готови на драго сърце да се включат в изолирането и заклеймяването ти, за да не изгубят и малкото, което получават като личен бонус за лоялността си към феодалите.

Мисля, че можеш и сам да продължиш...
цитирай
136. анонимен - Икономист
02.12.2010 12:44
А, аз съм известен фундаменталист.Занимавам се главно с основната база на фундаменталния цокъл. Важното е да ви харесва как ви лъже, стиже и напомпва самочувствието ви "кто был никем, тот станет всем"."конграчулейшън"!
цитирай
137. vmir - 137. анонимен - Икономист
02.12.2010 12:53
анонимен написа:
А, аз съм известен фундаменталист.Занимавам се главно с основната база на фундаменталния цокъл. Важното е да ви харесва как ви лъже, стиже и напомпва самочувствието ви "кто был никем, тот станет всем"."конграчулейшън"!


Много ти е примитивен фундамента. Това е всеизвестната тръпка на всеки болшевик. Да не би да искаш да си признаеш, че не си способен да си обясниш нещата по друг начин, освен по този? Трябва и известно усилие, ако искаш да скъсаш с досегашното си мислене. Нямам време да се занимавам с болшевишки възгледи, и втори такъв коментар ще пратя директно в кошчето за боклук.
цитирай
138. анонимен - Икономист
02.12.2010 13:53
Не само,че ме уплаши, ами ме подсети, за още едно положително качество.Прочел е "Винету" в оригинал, с речник.
цитирай
139. marystaneva - Не. Избъзика се с такива като теб, да се радвате. И вие се "вързахте"!
02.12.2010 14:19
Не ти ли прави впечатление, че Борисов чете бързо и гладко непознат текст, "на прима виста". Умее и да говори. А това го могат само хора, които са чели много. Един илитерат не го може, доказано е. Все пак не забравяй, че майка му е била учителка.
цитирай
140. vmir - 139. анонимен - Икономист
02.12.2010 15:10
анонимен написа:
Не само,че ме уплаши, ами ме подсети, за още едно положително качество.Прочел е "Винету" в оригинал, с речник.


Абе, ти като си бивш директор и настоящ преуспяващ бизнесмен, как така не си се научил да предпазиш вниманието си и да не си губиш времето с подобни закачки за скучаещи зевзеци? Представяш ли си да почна да те обвинявам сега, че може би знаеш английски, а дядо ти е бил стражар. Ама чакай бе, какъв директор и стражар едновременно, че мой бивш колега беше завършил задочно, защото баща му е бил стражар, и си остана до последно последна дупка на кавала, по същата причина. Айде да не продължавам, че за историите около стражарите мога да ти разкажа страхотии, но нямам време...
цитирай
141. fireball - 132 136 vmir
02.12.2010 15:13
Имам работа, бе човек. Не мога само да вися в нет-а. Направи някоя НПК, че цял ден да си бърборим!
Това за което говориш са някакви желани, очаквани състояния, как трябва или бихме искали да бъде! РАботата не може да бъде свършени от други - началници, шефове или ала, бала, просто защото системата е чурук! Не знам дали схващаш, но преобладаващата част от критиките и несъгласията е точно по повод на тези очаквани състояния. Всички се надяваме, че нещо ще се промени, идват едни хора, ала всичко си продължава по старому. Е, има някакви опити за реорганизации, оптимизации, редукции, икономизации и пр. ама те не са тези, които очакваме, бе човек! От там идват и съответните реакции! Писах ти го много ясно и точно и в други постове - сменете системата, сменете парадигмите, създайте организация, стига сте вдигали юмруци срещу всяко различно мнение и различен възглед върху нещата. Използвайте ги! Това е умното и рационалното. Блогарите предлагат огромно количество know-how и solutions, при това БЕЗПЛАТНО. Ама няма кой да чете и да насочи нещата в ползотворна посока.
Всичко което си написал за ФЕОДАЛИТЕ и е вярно и не е. Много дълго ще е да анализираме. Ама те не са само в Науката. Всички държавни структури, общини и пр. и пр. са тотално ФЕОДАЛИЗИРАНИ. ЗАтова пак казвам - сменете СИСТЕМАТА!
Не искам другите да са зле, а искам всички СПОСОБНИ И МОЖЕЩИ, да са добре!
цитирай
142. анонимен - Една
02.12.2010 15:52
fireball написа:
Имам работа, бе човек. Не мога само да вися в нет-а. Направи някоя НПК, че цял ден да си бърборим!
Това за което говориш са някакви желани, очаквани състояния, как трябва или бихме искали да бъде! РАботата не може да бъде свършени от други - началници, шефове или ала, бала, просто защото системата е чурук! Не знам дали схващаш, но преобладаващата част от критиките и несъгласията е точно по повод на тези очаквани състояния. Всички се надяваме, че нещо ще се промени, идват едни хора, ала всичко си продължава по старому. Е, има някакви опити за реорганизации, оптимизации, редукции, икономизации и пр. ама те не са тези, които очакваме, бе човек! От там идват и съответните реакции! Писах ти го много ясно и точно и в други постове - сменете системата, сменете парадигмите, създайте организация, стига сте вдигали юмруци срещу всяко различно мнение и различен възглед върху нещата. Използвайте ги! Това е умното и рационалното. Блогарите предлагат огромно количество know-how и solutions, при това БЕЗПЛАТНО. Ама няма кой да чете и да насочи нещата в ползотворна посока.
Всичко което си написал за ФЕОДАЛИТЕ и е вярно и не е. Много дълго ще е да анализираме. Ама те не са само в Науката. Всички държавни структури, общини и пр. и пр. са тотално ФЕОДАЛИЗИРАНИ. ЗАтова пак казвам - сменете СИСТЕМАТА!
Не искам другите да са зле, а искам всички СПОСОБНИ И МОЖЕЩИ, да са добре!


Това за ФЕОДАЛИТЕ - напълно подкрепям !"Със стари ...чанти,нов бардак не се прави" - всеизвестна истина.
ГЕРБ не успя да превъзмогне синдрома на гравитиращите из партиите ,за съжаление.
цитирай
143. анонимен - Икономист
02.12.2010 16:00
Ми, понеже други работят за мене и мога да си позволя да си правя закачки със скучаещи зевзеци.Английския ми е с келтски диалект, щото съм бил разузнавач там.Знам източно германски и люксембургски, тъй като партньори са ми братовчедите на стринката на Ерих Хонекер и внучката на Роза Люксембург.
А съм бил директор, заради личните ми качества и защото съм носил пари на фирмата с моженето ми и преди 10.11. и след това.А тия дето не са можели преди това, не могат и сега.
Щом нямаш време, значи или вдигаш щанги или работиш много.Ако вдигаш щтанги, разбирам възхитата ти от Б.Б, но ако работиш много, не разбирам......????
цитирай
144. анонимен - Икономист
02.12.2010 19:13
Айде на промоционалните телефони "Верту" за следовниците на Б.Б.Как беше:"Не губи разумна мяра в защита на хората си!"
цитирай
145. vmir - 142. fireball,
02.12.2010 19:27
fireball написа:
Имам работа, бе човек. Не мога само да вися в нет-а. Направи някоя НПК, че цял ден да си бърборим!
Това за което говориш са някакви желани, очаквани състояния, как трябва или бихме искали да бъде! РАботата не може да бъде свършени от други - началници, шефове или ала, бала, просто защото системата е чурук! Не знам дали схващаш, но преобладаващата част от критиките и несъгласията е точно по повод на тези очаквани състояния. Всички се надяваме, че нещо ще се промени, идват едни хора, ала всичко си продължава по старому. Е, има някакви опити за реорганизации, оптимизации, редукции, икономизации и пр. ама те не са тези, които очакваме, бе човек! От там идват и съответните реакции! Писах ти го много ясно и точно и в други постове - сменете системата, сменете парадигмите, създайте организация, стига сте вдигали юмруци срещу всяко различно мнение и различен възглед върху нещата. Използвайте ги! Това е умното и рационалното. Блогарите предлагат огромно количество know-how и solutions, при това БЕЗПЛАТНО. Ама няма кой да чете и да насочи нещата в ползотворна посока.
Всичко което си написал за ФЕОДАЛИТЕ и е вярно и не е. Много дълго ще е да анализираме. Ама те не са само в Науката. Всички държавни структури, общини и пр. и пр. са тотално ФЕОДАЛИЗИРАНИ. ЗАтова пак казвам - сменете СИСТЕМАТА!
Не искам другите да са зле, а искам всички СПОСОБНИ И МОЖЕЩИ, да са добре!


Как така да сменям системата, бе човек? Че да не би аз да си нямам друга работа, че да ти сменям системата, след което да ти кажа, че вече е сменена? Поне да бях Бойко Борисов или Цветан Цветанов, да ми поставяш подобни поръчения, ама не съм. Нито пък съм виждал някой от ГЕРБ на живо някога. Пък и да бях ББ или ЦЦ, или двамата заедно, какво ще сменям на хора, които искат някой да ги освободи от задълженията им към феодалите, ама без да губят феодалното покровителство и защита. Искат демокрация, искат да се преварнат от крепостни селяни в буржоа и капиталисти, ама някой да ги направи такива, при това - обезателно със запазване на феодалното статукво!

И как е възможно на някого да му мине през ума, че някой ще се бие с господаря му за неговото освобождение, докато той помага на господаря си срещу евентуалния си освободител? Че аз ако съм ББ, няма да си мръдна малкото пръстче за такива готованци, а ще се споразумея с феодалите да им изцедим заедно и последните силици, щом толкова много държат да бъдат слуги на двама господари, и щом нуждите на духа им и волята за свобода се свеждат до наслада от разправиите между господарите, за да могат слугите да бездействат и да се крадат и набеждават едни други на воля.
цитирай
146. therainss - КОНТРА
03.12.2010 03:49
1 Плюе по всичко, що е извън ГЕРБ
2. С което често казва някоя глупост, напълно неуместна.
3. Това просто не е вярно!!!
4. ????????
5.И кога по-точно е било това?
6.Точно обратното е.
7.Това е вярно
8. Да - с БАН, БЛС, КНСБ, "Подкрепа"... Глупости на търкалета
9. Ако му е угодна
10. И тук съм съгласен (с известни уговорки)
цитирай
147. vmir - 147. therainss - КОНТРА
03.12.2010 08:16
therainss написа:
1 Плюе по всичко, що е извън ГЕРБ
2. С което често казва някоя глупост, напълно неуместна.
3. Това просто не е вярно!!!
4. ????????
5.И кога по-точно е било това?
6.Точно обратното е.
7.Това е вярно
8. Да - с БАН, БЛС, КНСБ, "Подкрепа"... Глупости на търкалета
9. Ако му е угодна
10. И тук съм съгласен (с известни уговорки)


Благодаря за списъка, ето това е нещото, което се доближава повече от всеки друг коментар до заявената в заглавието тема. Тъй като обаче оценяването на такъв списък от качества неизбежно преминава през ситото и фокуса на личностната ценностна отправна система и субективната интерпретация на общоизвестни положения, отговорът няма как да е удобно кратък, без да ограничи и спектъра от свързаните с тях проблеми. Ще се опитам да отговоря довечера, ще преценя дали да е в коментар или в отделен постинг. Приятен ден!
цитирай
148. fireball - на vmir 146
03.12.2010 08:35
Разбрах! Точно си го казал. Той се е споразумял с феодалите и сега ни изцеждат силиците. Е, какво пък - остава ние слугите да си отмъщаваме по друг начин.
цитирай
149. vmir - 149. fireball,
03.12.2010 09:27
fireball написа:
Разбрах! Точно си го казал. Той се е споразумял с феодалите и сега ни изцеждат силиците. Е, какво пък - остава ние слугите да си отмъщаваме по друг начин.


Има обаче един проблем. Феодалите гледат с недовение и страх на ББ, защото подозират, че може да му хрумне да им ограничи неограничените феодални правомощия да променят и тълкуват нарежданията му към тях и да ги видоизменят, потулват, възпрепятстват или засукват до неузнаваемост, за да запазят блаженството на неприкосновеността си. Затова поддържат версията, че ББ иска да им отнеме властта, за да се самообожестви. Затова част от слугите обезсмислят отмъщението на събратята си по съдба, като прикриват своеворията на феодалите, за да имат благоволението им, а феодалите им се отблагодаряват, като като прехвърлят работата на верните си слуги на гръба на уж отмъщаващите.

Абе, в играта на надлъгване с господаря, слугата може да надлъже единствено себе си, или друг слуга. Затова всички лоялни на феодалите задължително мразят държавната власт (който и да я вземе), и не се спират пред нищо, за да заслужат доверието на феодалите, с упованието да ги внедрят като техни верни агенти в същата държавна власт, която мразят до дъното на жалките си слугински душици.
цитирай
150. beautyqueen - И аз имам пост за Бойко Борисов. В ...
03.12.2010 09:31
И аз имам пост за Бойко Борисов. В началото не знаех кой е той, но после ми обясниха.

http://beautyqueen.blog.bg/zabavlenie/2010/10/13/nepoznat-strannik.619574
цитирай
151. vmir - 151. beautyqueen - И аз имам пост за Бойко Борисов. В ...
03.12.2010 12:11
beautyqueen написа:
И аз имам пост за Бойко Борисов. В началото не знаех кой е той, но после ми обясниха.

http://beautyqueen.blog.bg/zabavlenie/2010/10/13/nepoznat-strannik.619574


И си го нарекла "палавник"?????????????????????????????????
Трябва да ти дам някои уроци насаме, за да не правиш втори път подобна грешка.
цитирай
152. veselaj - Можеш да ме хварлиш в кошчето,
03.12.2010 14:36
но първо прочети какво пиша. Тези качества, (ако Бойко ги имаше), щяха да имат значение, ако си го избирах за гадже. Но го избираме да управлява, а точно това той не умее. Колкото до качествата ще ти припомня някои негови реплики.
"Не се опитва да плува в мътни води, опитва се да следва и даде представа за ред" - че той два пъти не кзава едно и също нещо. Последният пример е Белене.
"Не ехидничи" - а помниш ли изказването му по повод откриването на моста към аерогарата " Те си мислеха, че ще има някакъв съборен мост в кръпки" и т. н.
"Не губи разумна мяра в защитата на хората си." Сомо дето нищо не се случи нито с Божо, въпреки изцепките му, нито с Цецко консултанта, нито сега ще се случи нещо с депутатите, които избягаха. Не че може да им направи нещо (макар че се заканваше преди изборите), но поне да не се измъква по глупав начин.
цитирай
153. marystaneva - Няма смисъл, vmir...
03.12.2010 16:55
Това са червено-турско-тъмносини чугунени глави. Не "увират". :(
цитирай
154. vmir - 153. veselaj - Можеш да ме хвърлиш в кошчето,
03.12.2010 17:10
veselaj написа:
но първо прочети какво пиша. Тези качества, (ако Бойко ги имаше), щяха да имат значение, ако си го избирах за гадже. Но го избираме да управлява, а точно това той не умее. Колкото до качествата ще ти припомня някои негови реплики.
"Не се опитва да плува в мътни води, опитва се да следва и даде представа за ред" - че той два пъти не кзава едно и също нещо. Последният пример е Белене.
"Не ехидничи" - а помниш ли изказването му по повод откриването на моста към аерогарата " Те си мислеха, че ще има някакъв съборен мост в кръпки" и т. н.
"Не губи разумна мяра в защитата на хората си." Сомо дето нищо не се случи нито с Божо, въпреки изцепките му, нито с Цецко консултанта, нито сега ще се случи нещо с депутатите, които избягаха. Не че може да им направи нещо (макар че се заканваше преди изборите), но поне да не се измъква по глупав начин.


Защо да те хвърлям, след като знам, че ако не сега, в други случаи ти си полагала необходимите усилия да защитаваш вижданията си, за разлика от плювачите, които сами не си вярват, но мигом стават готови да оплюят всеки, който не одобрява тъпите им плювни? Агресивните и малоумни плювачи изпращам право в кошчето за боклук, но почтените опоненти като теб уважавам. Съжалявам, че в момента нямам възможност да ти изложа несъгласието си с теб, вероятно имаме някои ценностни разминавания, вече обещах да отговоря на подобни разминавания, искам да съм кратък и едновременно изчерпателен, но и да не успея, надявам се довечера или утре да намеря удовлетворителни обяснения на разминаванията ни, защото ги намирам за важни.
цитирай
155. vmir - 154. marystaneva - Няма смисъл, vmir...
03.12.2010 17:15
marystaneva написа:
Това са червено-турско-тъмносини чугунени глави. Не "увират". :(


Не очаквам да се съгласят с мен, но ще направя опит да им обясня максимално ясно.
цитирай
156. marystaneva - И аз го правя. Но понякога се уморявам.
03.12.2010 17:52
От септември 2007-ма имам блог. А съм започнала да се мъча да обяснявам политиката на Борисов още по-рано. Дори нямаше ГЕРБ. /Я, днес ставаме на 4 години! :))) /
Но някои просто отказват да мислят. Страхуват се да признаят /поне пред себе си/, че и те може да грешат в преценката си понякога. Веднъж като са казали, че нещо е черно, за тях си остава такова. Ама че са го гледали отдалеч, в тъмното или някой друг им е казал, че е черно, а сега е светло и се вижда, че не е - няма значение. Те си повтарят едно и също...
Да не говорим, че светът не е черно-бял - има много нюанси. А животът е толкова пъстър! Когато човек ограничи възприятията си само до черно и бяло /червено и синьо/, неговият собствен свят се смалява...
цитирай
157. vmir - 157. marystaneva - И аз го правя. Но понякога се уморявам.
03.12.2010 18:21
marystaneva написа:
От септември 2007-ма имам блог. А съм започнала да се мъча да обяснявам политиката на Борисов още по-рано. Дори нямаше ГЕРБ. /Я, днес ставаме на 4 години! :))) /
Но някои просто отказват да мислят. Страхуват се да признаят /поне пред себе си/, че и те може да грешат в преценката си понякога. Веднъж като са казали, че нещо е черно, за тях си остава такова. Ама че са го гледали отдалеч, в тъмното или някой друг им е казал, че е черно, а сега е светло и се вижда, че не е - няма значение. Те си повтарят едно и също...
Да не говорим, че светът не е черно-бял - има много нюанси. А животът е толкова пъстър! Когато човек ограничи възприятията си само до черно и бяло /червено и синьо/, неговият собствен свят се смалява...


Разбирам. Освен това, някои много държат на ината, въпреки, че с инат принципи не се отстояват, а някои не правят разлика дори между инат и търпение. Ината е сигурен начин да провалиш добра идея, като й придадеш вид на догма и я изолираш от реалния живот. Това, за съжаление правят мнозина от моите сини приятели (даже се чудя наистина ли са сини) и дават повод на червените тикви да злорадстват, че са се възползвали от тази грешка, за да си припишат заслугите на СДС и едновременно да ни оплюят като типични кокошкари без каквото и да било чувство за феърплей и идея за последствията от подобна широкомащабна лумпенизация, не само на ограбените, но преди всичко на своите поддръжници.

Кой става на 4 години?


цитирай
158. marystaneva - Кой става на 4 години?
03.12.2010 19:48
ГЕРБ. :) Днес е 3. декември.
цитирай
159. vmir - 159. marystaneva - Кой става на 4 години?
03.12.2010 20:41
marystaneva написа:
ГЕРБ. :) Днес е 3. декември.


Честито!
С пожелание за много успехи в добрите намерения и много търпение за постигането им! Аз не съм нито гласоподавател, нито познавам лично когото и да било от ГЕРБ, но ми харесват амбициите, целта и задачите на ГЕРБ, а без амбиции, цел и задачи нищо не може да се постигне. Мрънкането, хленчевнето, плюенето и лигавенето, са занимания за аутсайдери и неудачници, дано ГЕРБ не падне никога до нуждата от тях. Бойко Борисов ми изглежда добър лидер и изразител на амбициите на ГЕРБ. От година и нещо много неща тръгнаха към промяна за добро, виждам и изгледите за доразвиването им в бъдеще, дано ГЕРБ не се разколебае в амбициите си, ако не се откаже още една година, идвам при вас с едни големи бухалки, и се развихрям във всички посоки, пък нека да викат, че съм мутра, ако им стиска, защото аз съвсем не съм милостив като Бойко Борисов.
цитирай
160. анонимен - Една
03.12.2010 22:39
marystaneva написа:
ГЕРБ. :) Днес е 3. декември.


Честито и от мен !
ГЕРБ за мен е символ на нова политика...Харесва ми мъжеството на Дянков.Стиска му да постъпва не популистки,а както трябва.Впечатляват ме такива политици.
цитирай
161. vmir - 161. анонимен - Една
03.12.2010 23:29
анонимен написа:
marystaneva написа:
ГЕРБ. :) Днес е 3. декември.


Честито и от мен !
ГЕРБ за мен е символ на нова политика...Харесва ми мъжеството на Дянков.Стиска му да постъпва не популистки,а както трябва.Впечатляват ме такива политици.


Съгласен. Много ми е забавно като слушам глупостите за Дянков, не само, защото съм учил финанси като него по US сисгемата, но и защото ми е ясно какво и защо прави. Не съм очаквал, че нашите финансисти и икономисти са чак такива профани да не вдяват нищо, и не е за вярване безотговорността, с която блъфират, че имат отношение към състоянието на финансовата система. Крайно примитивни са и спекулациите с уж непоследователността му, което отново изнася на показ блъфовете им и невежеството за настъпилите промени и условия, ако бяха послушани тези "капацитети", сега щяхме да пропадаме стремително и спираловидно в истинска бездна от прогресиращи последователни дългове, без изгледите да можем да спрем пропадането години още и без шанс за достигане на сегашната финансова дисциплина, без която тръгване нагоре е невъзможно. Скоро само с 1/10 от дълговете за предотвратяване на глада в техния случай, сега вече ще можем да си осигурим необходимия растеж на икономиката, но рушителите и подобен заем ще оплюват, забравяйки как са сами са настоявали за "стимулиране" на икономиката с увеличаване на разходите в условия на финансова разюзданост и анархия.

Не е за вярване и колко заклети (уж) антикомунисти (по псувни, а в действителност пълни палячовци, неграмотници или явни лузъри), без каквато и да било представа от икономика и финанси, повтарят глупостите на БСП - корифеите срещу Дянков, заставайки едновременно важно, и в същото време доверявайки се 100% на тъпите им марксистки представи за икономиката и оценките им за Дянков.

Толкова са несравними като величини с Дянков, че ме хваща страх от това, че с пособна палячовска "опозиция" насреща си, Дянков може да направи грешка, лавирайки между напълно изкуствено създадени и ненужни задявки за демонстриране на отношение, с каквито глупости често му се налага да се съобразява, за да не насъскват лумпените онези, които без да се замислят, ще подпалят и държавата, ако това помогне и малко да стане тяхното.

Не е за вярване, че ни управляваха и искат да ни управляват с икиномически представи и предубеждения от времето на Маркс, виж само как надъхват актива си да вдига гюрултия, че капитализма е гаден заради периодичните си кризи и сривове, а ако погледнеш графиките на развитие на икономиките, ще видиш точно обратното - че капиталистическите икономики имат много по-гладки и плавно очертани графики на развитие и от най-силните времена на прехваления социализъм, само кликни върху GDP в блогрола ми и ще видиш ясно разликата, но патологичните лъжци и неуморни рушители на държавата безсрамно твърдят обратното, защото са им казали, че Маркс го е казал преди век и половина, и повече не им трябва, за да го повтарят като папагали, без един път да са отворили да почетат. И тези папагали и властелини на клеветата, имат очи да протягат ръце към властта.

цитирай
162. marystaneva - Видях графиката за GDP. Показателна е!
04.12.2010 07:19
Ама нас ни "нЕма у цЕлата схема"... ;)
цитирай
163. vmir - 163. marystaneva - Видях графиката за GDP. Показателна е!
04.12.2010 10:04
marystaneva написа:
Ама нас ни "нЕма у цЕлата схема"... ;)


Има ни, но от време на време Световната банка ни дезактивира от сайта с много други дребни, не знам защо. Графиката ни обаче изглежда по-разбита и от разкопана улица, а като пример, GDP ни е паднал от 20 през 1980 на 17 милиарда долара през 1984 година, точно за когато ни бяха обещали да настигнем американците с техните 5400 милиарда по същото време.

Пробвай след час-два отново, ама изключи графиката на САЩ, защото заедно с тяхната, нашата графика не може да се отлепи от абсцисата и не се вижда, разбираш защо.
цитирай
164. vmir - 147. therainss - КОНТРА, 153. veselaj
04.12.2010 10:42
therainss написа:
1 Плюе по всичко, що е извън ГЕРБ
2. С което често казва някоя глупост, напълно неуместна.
3. Това просто не е вярно!!!
4. ????????
5.И кога по-точно е било това?
6.Точно обратното е.
7.Това е вярно
8. Да - с БАН, БЛС, КНСБ, "Подкрепа"... Глупости на търкалета
9. Ако му е угодна
10. И тук съм съгласен (с известни уговорки)


veselaj написа:
но първо прочети какво пиша. Тези качества, (ако Бойко ги имаше), щяха да имат значение, ако си го избирах за гадже. Но го избираме да управлява, а точно това той не умее. Колкото до качествата ще ти припомня някои негови реплики.
"Не се опитва да плува в мътни води, опитва се да следва и даде представа за ред" - че той два пъти не кзава едно и също нещо. Последният пример е Белене.
"Не ехидничи" - а помниш ли изказването му по повод откриването на моста към аерогарата " Те си мислеха, че ще има някакъв съборен мост в кръпки" и т. н.
"Не губи разумна мяра в защитата на хората си." Сомо дето нищо не се случи нито с Божо, въпреки изцепките му, нито с Цецко консултанта, нито сега ще се случи нещо с депутатите, които избягаха. Не че може да им направи нещо (макар че се заканваше преди изборите), но поне да не се измъква по глупав начин.


Опитах се със следващия си постинг частично да ви отговоря.
цитирай
165. marystaneva - GDP
04.12.2010 14:21
"Пробвай след час-два отново, ама изключи графиката на САЩ, защото заедно с тяхната, нашата графика не може да се отлепи от абсцисата и не се вижда, разбираш защо."

Смях! :))) Ама през сълзи...
цитирай
166. demokrat63 - да но това не стига
04.12.2010 19:00
липсва му много знания за да управлява държава, егото му е голямо и страда от политическо късогледство. затова след 3-тата нац. катастрофа ще е заедно с тези дето са му опоненти - на пдсъдимаъа скамейка. това е съвремения Ивайло само, че тогава страните са били- болярите и татарите, а сега олигархията и народа. какво да се прави човека си е за съжаление.
цитирай
167. marystaneva - 167. demokrat63,
04.12.2010 19:24
Не бъди толкова сигурен. Той има желание и се учи бързо. Въпреки егото или пък тъкмо заради него?! Умее да слуша. Диалогичен е. Признава си грешките и знае с каква огромна отговорност се е нагърбил. Ти да не би да имаш по-добро /и конкретно/ предложение? Това ни е "материала", за съжаление... Или за щастие? По-добре да е той, неопитния, с егото, амбициите и желанието за промяна, отколкото онези, опитните, които използваха опита си за да разграбват и без това не много богатата ни държава. Защото, ако имаш желание за работа, се учиш бързо, но ако нямаш морал, по-добре да нямаш достъп и до власт.
цитирай
168. vmir - 167. demokrat63 - да но това не стига
05.12.2010 03:26
demokrat63 написа:
липсва му много знания за да управлява държава, егото му е голямо и страда от политическо късогледство. затова след 3-тата нац. катастрофа ще е заедно с тези дето са му опоненти - на пдсъдимаъа скамейка. това е съвремения Ивайло само, че тогава страните са били- болярите и татарите, а сега олигархията и народа. какво да се прави човека си е за съжаление.


Някой те е взел за канарче, а ти си го взел за мъдрец. Човекът просто се е пошегувал с теб, че разбира нещо от държавно управление, ще се убедиш в това, когато видиш, че е забравил какво е пророкувал. За целта ще трябва и ти да запомниш "пророчествата" му и да имаш доблестта да не обясняваш неадекватността им с това, че сме се оказали мафиотска държава и прочие версии, до които прибягват всички пишман-пророци.
цитирай
169. анонимен - Клакьори
05.12.2010 17:37
Погнусен съм от откровените лъжи на възхвала на една посредствена личност. Колко сребърника ви плаща тази личност бе господа подлизурковци? Явно, наближават избори и ГЕРБЕРИТЕ започват арт-подготовка. Дерзайте! И вас историята ще помете като всички предшестващи авантюристи.
цитирай
170. vmir - 170. анонимен - Клакьори
05.12.2010 17:44
анонимен написа:
Погнусен съм от откровените лъжи на възхвала на една посредствена личност. Колко сребърника ви плаща тази личност бе господа подлизурковци? Явно, наближават избори и ГЕРБЕРИТЕ започват арт-подготовка. Дерзайте! И вас историята ще помете като всички предшестващи авантюристи.


Клакьорът и подлизуркото няма как да познава човешките мотиви. И да иска, не може да си обясни нещата освен с мотивите, които единствено имат смисъл за него. Заради тях е способен безсрамно да приписва своите практики на другите. Измисли поне някоя нова интрижка, но и за това не си кадърен, клеветнико.
цитирай
171. volter - 10-ТЕ КАЧЕСТВА НА VMIR!
06.12.2010 03:14
Уважаеми vmir!
Бързам да заявя: аз съм против вашия стерилен начин на мислене!
Прекланям се пред огромните ви усилия да ме убедите в 10-те качества на един премиер, но се страхувам, че сетивата ви са притъпени!
Драги ми vmir,
тези качества могат да ви свършат работа, ако си избирате съсед, съпруга, приятел...Но държавата- НЕ!
Ето, аз пришивам Вашите 10 качества на една проститутка!

1.Не плюе- Чистоплътноста е култ, нявсякаде трябва да е чисто- по улици,заведения,магистрали...
2.Казва нещата както ги вижда, без да ги усуква до обезсмисляне- Знае си цената, знае какво иска, не обича, тинтири-минтири“, „или - или“.
3.Оставя полезен ход на опонентите си. Не ги унижава- Ако случайно опонента е неразположен, или недостатачно активен, винаги ще компенсира така че, при всеки сблъсък противника да се почувства по - добре!
4.Не се опитва да плува в мътни води, опитва се да следва и даде представа за ред- Никога не шикалкави, да речем днеска обещае нещо, пък утре да се отметне. По отношение на реда никакви компромиси: всеки трябва да го спазва и чака...
5.Дава на опонентите си втори шанс, след това втвърдява позицията си- Задължително всеки има право на втори шанс с тенденция да втвърди позицията си.
6.Не се опиянява от успеха на тиражирани безумия-И при най- блестящо представяне няма и сянка от опиянение-просто приема всичко за нормално...
7.Не ехидничи-никога- Никога няма да се надсмее над някого, всеки според възможностите си...
8.Съобразява се с институциите и мненията, а не се мъчи да ги игнорира- С всички е на „ти“,особено с полицията,никакво игнориране,ако трябва и с тях работи...
9.Не се страхува от истината- Станалото станало,при първия случай ще поправи грешката!Трябва да гледаме напред!
10.Не губи разумна мяра в защитата на хората си- Всеки греши, но не бива да забравя, че в тоя живот всичко се плаща...
Е,съгласни ли сте една курва да управлява държава,па макар и България?
цитирай
172. marystaneva - Няма как да не харесвам Бойко Борисов!
06.12.2010 04:39
Такива като 144. анонимен - Икономист и 172. volter изливат толкова помия, че просто няма как да ги харесам тях...
Радвам се, че другите сме повече.
цитирай
173. анонимен - Икономист
06.12.2010 07:39
Стринко Марче, и аз не харесвам лелки,които в климактеричната си скука раздават квалификации из форумите, но не го правя на въпрос.
Дали сте повече е съмнително твърдение.Я поразгледай темите от вчера и онзи ден и ще видищ колко ласкави оценки са дали българите на въпросното правителство.
Пък то за това има избори.Ще дойде време и ще видим дали сте повече.
цитирай
174. vmir - 172. volter,
06.12.2010 10:04
Небезизвестната лейди Татчър също беше наричана "курва" и "кучка" от левичарите, но срина скапаната комунистическа левашка система.

(Ох, поредният пишман - Волтер)!
цитирай
175. vmir - 174. анонимен
06.12.2010 10:08
анонимен написа:
Стринко Марче, и аз не харесвам лелки,които в климактеричната си скука раздават квалификации из форумите, но не го правя на въпрос.
Дали сте повече е съмнително твърдение.Я поразгледай темите от вчера и онзи ден и ще видищ колко ласкави оценки са дали българите на въпросното правителство.
Пък то за това има избори.Ще дойде време и ще видим дали сте повече.


Пази Боже България от "бизнесмени", и избиратели, които си обяснават политиката с помощта на климактериума.
цитирай
176. marystaneva - 174. анонимен - Икономист,
06.12.2010 16:03
Ако такива като теб ме харесват /да не дава Господ!/, ще трябва сериозно да преосмисля ценностите си... Слава Богу, че не ме харесваш! А личните обиди не са аргументи. Но резултатите, които показваме на всички избори през четирите години, откакто съществуваме като партия, са аргументи. И то какви!
цитирай
177. анонимен - до 168 и 169 не пророчества, те са ...
06.12.2010 18:57
до 168 и 169
не пророчества, те са си отделно и няма как да са от шарлатани отпреди повече от 2000 години. а факти. погледнете държавата ни на 3-то ниво/ атрибутивно/ и ще видите какви са връзките на членовете му. погледнете държавата на 2-ро ниво/ институциално/ и ще видите как работят институциите ни. не мислите ли че това няма как да се отрази на държавата ни на 1-во ниво/ територия и население. не виждате ли демографскат политика последните 20 г. не виждате ли, че всички до сега реализират плана Ран- ът и че той е геницид за българския народ. не виждате ли какво става в юг- източна българия. ами какво че стане като турция стане член на ЕС и 5-7 милиона влязат в източна България- то и без тях сме си за 3-та но какво ще стане и ако и това ни сполети. Отворете си очите ББ е с ограничени .. и политически сляп пречърнал се е в строителен предприемач, но не и министър -председател на страна.
а относно това дали има някой по-добърдостоен/ от него.. то пази боже ако няма. ако ББ е върха на българския гении- явно много сме го загазили:):):) Определено не смятам така, около мен има поне 1000 по- достойни от него. и да ви кажа имена нищо няма да ви говорят. те са обикновени хора, но с висок морал.
цитирай
178. vmir - 178. анонимен - до 168 и 169 не пророчества, те са ...
06.12.2010 20:46
А случайно да ти е минавало през ум, че България е държава, а не кошара с овце, пред които можеш да си говориш каквото ти дойде или подскажат? Да си забелязал, че от 21 години България е приела правилата на Демокрацията и се опитва да съществува по същите правила, съгласно които управляващите се определят чрез резултатите от всеобщи свободни национални избори, вместо управляващите да се назначават на геронтофилските сбирки на първичните партийни организации на БКП, където представата за “достоен” и “висок морал” означава другар с гангренясал или поне гипсиран мозък, а?

И ти ще ми обясняваш планът Ран – Ът, а?
цитирай
179. анонимен - ТАКА Е "ДРУГАРИ".....
06.12.2010 21:31
"ТЕЖКО Е ДА СИ СВИНЯ-----И ДА НЕМА КОЙ ДА ТИ ЗАБЪРКА"....
.....ОСЪДЕН СИ ВЕЧНО ДА ЧАКАШ ,НЯКОЙ , "ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК"......ДА ГО НАПРАВИ!!!!!!
МЪКА , ЕЙ.....!
цитирай
180. анонимен - Да много правилни качества, които ...
10.12.2010 22:12
Да много правилни качества,които трябва да притежава всеки политик,но определено г-н Борисов не ги прирежава.Ако не се прави разлика между плюене и критика,то си е за сметка на Герб.Това което сами си правите и така наречените плюещи не могат да направят.Слава богу живеем в уж демократична държава и всеки има право на мнение.Всичко ще се реши чрез избора,а аз искам да имам такъв,дори нещо повече промяна псевдодемокрацията ни в истинска такава.
цитирай
181. marystaneva - 178. анонимен,
13.12.2010 10:28
Никой не твърди, че Бойко Борисов е "върхът на българския гений. Със игурност в България има и по-добри от него. Но колко от тях биха се нагърбили с такава отговорност, каквато той пое на плещите си и то по време на криза? Дори само заради смелостта му да го направи, заслужава уважение и подкрепа.
цитирай
182. vmir - 182. marystaneva,
13.12.2010 12:24
marystaneva написа:
Никой не твърди, че Бойко Борисов е "върхът на българския гений. Със игурност в България има и по-добри от него. Но колко от тях биха се нагърбили с такава отговорност, каквато той пое на плещите си и то по време на криза? дори само заради смелостта му да го направи, заслужава уважение и подкрепа.


Ама те и плювачите имат смелост, особено анонимните. Да знаеш какво биха правили, ако бяха ги поставили на мястото на Бойко Борисов. И нямаше да казват като него "Аз направих", щото за такива неща даже в България не биха ги търпяли.
цитирай
183. mglishev - Не мисля,
19.12.2010 10:48
че Бойко Борисов има лични качества извън дебелащината. Като секретар на МВР беше може би полезен. Отдавна е достигнал нивото си на некомпетентност.
цитирай
184. vmir - 184. mglishev,
20.12.2010 11:57
mglishev написа:
че Бойко Борисов има лични качества извън дебелащината. Като секретар на МВР беше може би полезен. Отдавна е достигнал нивото си на некомпетентност.


Дебелащината от една страна е широко и субективно понятие, което не изключва поляризирани изяви в рамките на самата себе си, а от друга страна, в условия, където традиционно липсват представи за недопустимо поведение, едва ли е възможен политически успех без поведение на ръба на дебелащината, че и оттатък него. Нима вярваш, че префинеността и интелектуалното излъчване могат да свършат някаква работа където отношението към политиците по презумпция е като към мошеници или измамници? Освен това, политиците действат чрез имидж, който в общия случай е внимателно разработен и поддържан, за да подпомага политиката им в максимална степен. Който отъждествява този имидж със самия политик, просто е далеч от истината въпреки, че едва ли са много хората, които се съмняват в способностите си да елиминират въздействието на пропагандата.
цитирай
185. vmir - 186. stanemirkata,
20.12.2010 13:35
stanemirkata написа:
Голяма работа е това демокрацията! Всеки идиот може да приказва каквото си иска и какво от това!?


Нищо от това, но между многото идиотщини ще се намерят и няколко разумни приказки, които нямаше как да оцелеят между идиотщините, ако властта беше само на идиотите, защото идиотите щяха да ги унищожат веднага след като ги открият и обяват за идиотщини.
цитирай
186. ssstto - много хубаво написано, само че
14.08.2011 17:23
има един проблем-ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО...еее, може би с изключение на #2
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102781
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930