Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 08:08 - ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СПРЯ ВЪРТЕНЕТО НА ЗЕМЯТА (6)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2255 Коментари: 11 Гласове:
18

Последна промяна: 21.01.2011 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

(продъпжение)
 Представяне ликвидирането на капитализма като технологична задача, откри неподозирани възможности за решаването й. Това очевидно беше нов етап в постиженията на цивилизацията и връх в науката, защото предначертаваше конкретен път за решавене на глобален обществен проблем чрез мобилизиране технологичните възможности на човечеството. Самата Съдба не пропусна да покаже личната си благословия към вдъхновения автор, защото на една пейка в парка той попадна на книжката Първи стъпки в техниката, която изигра решаваща роля за намиране на търсеното решение.

 Бъдещият спасител на човечеството се възползва от заплесията на детето, което доверчиво си беше оставило книжката, за да се полюлее на люлка, и докато проклетото вещоманче и агентче на капитала издаваше възторжени звуци на перверзно удоволствие от люлеенето, безнадзорната му собственост беше отнесна в полза на цялото прогресивно човечество. В тази книжка имаше илюстрация на Херон Александрийски и опита му по развъртане на сферично тяло чрез тангенциално насочена спрямо периферията струя, създаваща реактивна тяга и въртящ момент спрямо центъра на сферата.

 Ето значи колко просто било – изпуска се пара през един комин, но не вертикален, а хоризонтален, и това ще накара земята да започне да се върти в противоположна на парата посока, благодарение на което ще бъде забавено, и накрая спряно въртенето на земята спрямо слънцето в положение, Америка и западна Европа да останат в неогрятата от  слънцето страна, за да фалират икономиките им. Простотата на решението говореше сама за себе си – просто трябваше комините да бъдат насочени не вертикално нагоре, а хоризонтално в посока на изток.

 Като си помисли обаче как ще убеди чугунените глави да съборят и препостроят комините хоризонтални, героят за малко да получи инфаркт. Реакциите на потрес, които предизвика в посетените партийни и правителствени кабинети с идеята си, бързо му подсказаха да престане да говори за събаряне и препострояване на съществуващите комини, но явно капиталът беше пуснал дълбоко пипалата си навсякъде защото, дори настояването му да се строят единствено новите комини в хоризонтално направление, не спряха да предизвикват изумление и възмущение в слушателите му.

Световният заговор на капитала беше покварил всички, в резултат от което неразбраният гений беше посрещан
на ножпочти навсякъде, а на много места биваше изпращан с настоятелни подкани да напусне незабавно, на други места биваше прогонван с викове и заплахи, а на няколко места беше замерен с пепелници и бюстове на вождовете на революцията, което го увери в продажничеството и корумпираността на цялата система.

Лошото отношение и повсеместната продажност и капитулация пред капитала, не успяха да сломят волята на бореца за светло бъдеще на човечеството. Това, че част от населението на планетатата ще трябва да остане без слънце не го притесняваше ни най-малко, защото тези хора щяха да имат възможността да напуснат родните си места и да потърсят своето място под слънцето на изток в държавите на победилият социализъм. Границите щяха да бъдат укрепени и подсилени в необходимата степен, за да удържат и контролират бежанския поток, а преминалите през граничните пропускателни пунктове ще подписват декларации за сътрудничество и конкретни ангажименти по неутрализиране агентите на капитала, според изпълнението на които ще им бъде определяно заплащането и положението в обществото.

  Оставаше единствено да убеди централното ръководство на Партията да предприеме курс към построяване на комините хоризонтално насочени на изток, изгледите за което не му изглеждаха особено благоприятни.  Успокояваше го убеждението, че ако у нас са се продали на Запада, в СССР нямаше как да останат равнодушни към прекрасната възможност и да не сложат край на цирея на планетата Земя, наречен капиталистическиimage свят”.
(следва)




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Ей, хора, това е историята на онзи, който днес неуморно ви "доказва", че "всички са маскари" и се кълне, че цялата корупция се е случвала
21.01.2011 08:48
пред очите му.
цитирай
2. анонимен - Този започвам да го оприличавам на ...
21.01.2011 08:49
Този започвам да го оприличавам на конят...
цитирай
3. vmir - 2. sevt9 - Този започвам да го оприличавам на ...
21.01.2011 08:50
sevt9 написа:
Този започвам да го оприличавам на конят...


Кой кон?
цитирай
4. анонимен - от Фермата на Оруел/забравих му ...
21.01.2011 08:51
от Фермата на Оруел/забравих му името/.
цитирай
5. vmir - 4. sevt9 - от Фермата на Оруел/забравих му ...
21.01.2011 08:54
sevt9 написа:
от Фермата на Оруел/забравих му името/.


Вярно, беше важен образ, ама съм го позабравил, за съжаление. За последно съм го чел под комунистическо. Може ли малко припомняне?
цитирай
6. анонимен - sevt9
21.01.2011 08:59
Умря от преумора в името на "свинската кауза":)
цитирай
7. vmir - 6. анонимен - sevt9
21.01.2011 09:14
анонимен написа:
Умря от преумора в името на "свинската кауза":)


Сетих се, ама според мен не е той, защото е лоялен и последователен. Тук ударението не е върху господстващото положение на самите свини, а в домогването до това положение и неуморните опити за възползване от него, в сравнение с което, свините проявават определини човешки реакции, а на моменти дори осезателна човещина. (В противен случай щяха ведната да гътнат комините, полакомени от изкусителната перспектива, в която ги убеждава перкото)
цитирай
8. blogena - докато ти се врътка земята
21.01.2011 10:13
да знаеш, че ти готвя импичмънт
много бързо ви мина мерака - Срамота !!!

http://www.ipetitions.com/petition/zdraveopazvane-reforma/

цитирай
9. vmir - 8. blogena - докато ти се врътка земята
21.01.2011 11:10
blogena написа:
да знаеш, че ти готвя импичмънт
много бързо ви мина мерака - Срамота !!!

http://www.ipetitions.com/petition/zdraveopazvane-reforma/



Аа, недей така, моля те, щото да не оставя Пловдив на тъмно, пък и тази петиция съм я подписал вече един път и си помислих, че е достатъчно засега.

Много съм як и мога да спирам земни кълбета.
цитирай
10. blogena - Ами тези дето не са разбрали ?
21.01.2011 11:18
И онези дето се скатават ?
Не е ли срамота в това глобално село дето всички плюха
да не могат и 500 гласа да се съберат ...

Ти Пловдив не намесвай :)
И като спреш кълбото първа аз викам да сляза :)))
цитирай
11. vmir - 10. blogena - Ами тези дето не са разбрали ?
21.01.2011 12:34
blogena написа:
И онези дето се скатават ?
Не е ли срамота в това глобално село дето всички плюха
да не могат и 500 гласа да се съберат ...

Ти Пловдив не намесвай :)
И като спреш кълбото първа аз викам да сляза :)))


Подписката си е много добра и на място, но според мен донякъде й пречи това, че заедно с нея вървят и някои обяснения, които отвличат от проблематиката й. За да набере добра скорост и разпространение едно толково безупречно и благородно начинание, не трябва да пада и сянка на съмнение върху него. Изпитах ужас от това, и предупредих, но тогава не знаех, че bgpetition e ликвидиран, можеха да пуснат реклами, за да се издържат, или най-много подкана за смс за поддръжка на сайта, вместо сега да се обяснява, че е вярно написаното с малки букви на английски, вместо едрото на български.
Съжалявам много.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102510
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930