Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2011 12:22 - ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СПРЯ ВЪРТЕНЕТО НА ЗЕМЯТА (7)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1547 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 22.01.2011 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(продължение)
Опитът не подведе героя ни и точно както очакваше, родната партийна машина се опита да омаловажи и осмее изобретението му за унищожаване на капитализма. Оставаше варианта по запознаването на съветските другари със същността му, но за целта трябваше да надхитри родните партократи и копоите им, които щяха да направят всичко възможно да го дискредитират, за да запазят властта си непоклатима и да укрият продажничеството си пред Запада. За целта трябваше да се добере незабелязяно до СССР, този непоколебим стожер на мира и сигурността, без съществуването на който свободата щеше да бъде стъпкана и забравена завинаги навсякъде по света.

 Започна да подготвя изложението си за пред руснаците старателно, като не подценяваше и философско – идеологическата обосновка на изобретението си, началото на която гласеше следното: “Скъпи съветски другари, както всички добре знаем от учението за революцията, капитализмът не може да бъде победен последователно във всяка отделна страна, а само, единствено и едновременно навсякъде по света. Тъй като обаче не може да се разчита на класовото самосъзнание на трудещите се, които на запад отдавна са превърнати в жадно за наслаждения немислещо стадо овце, единствената налична възможност за освобождението им остава безграничната мощ на СССР, който няма да пожали сили и средства да освободи угнетените трудещи се от хомота на капитала навсякъде по света”.

След като си даде справедлива самооценка отличен, изобретателят вдъхновено продължи: “За зла беда на експлоатираните и радост на експлоататорите по целия свят, съветските хора са очевидно твърде добродушни и милостиви хора, щом досега не са заличили поне САЩ от лицето на земята. Освен това, те очевидно са и много състрадателни и милосърдни по душа, видно от факта, че търпят радиостанции като Свобода”, “Свободна Европа”, “Дойче Веле и BBC да се съмняват в победата на комунизма и да сe подиграват със свободата на стотиците милиони волни строители на светлото бъдеще на човечеството. Единствено и само сляп и глух можеше да не се досеща, че нищо друго освен дълбоката съветска душевност и безграничната дълбочина на всяка съветска душа спасяват вражеските радиостанции от справедливия гняв на всички свободни хора в социалистическия лагер.

 Отново си постави оценка отличени си даде сметка, че няма как да е по друг начин, след като е избрал ИСТИНАТА за своя икона, а ако имаше на разположение и една милионна част от военния арсенал на руснаците, първата му работа щеше да бъде да взриви и разруши до основи всички вражески радиостанции по света. ...  

След редица перипетии и сериозни трудности, с които няма да занимавам читателя, нашия герой се оказа екскурзиант в СССР, което беше съществена част от плана му за унищожаване на капитализма и империализма. Съветските другари изслушаха внимателно обосновката и същността на изобретението му, благодариха му сдържано за разработката, връчиха му имена и координати за свръзка и информация, и обещаха да го информират за състоянието на предложението му. Имената за свръзка се оказаха на българи от града, в който живееше, а това първо го разочарова, после смути, а накрая ядоса, защото се почувства предаден на онези, от чиито ръце искаше да се измъкне. Дълго след това отказваше да повярва, че капиталът върши пъкленото си античовешко дело дориimage в самия СССР.

Минаваха месеците, а никой не му се обаждаше. Търсеше трескаво по списанията и вестниците, и с нетърпение се взираше в снимките на заводи, фабрики и сгради от СССР, но не можеше да види и един хоризонтален комин, насочен на изток. Всичко това, и съмнителното поведение на руснаците от ясно по-ясно подсказваха, че заговорът срещу комунизма е оплел в мрежите си и СССР. Бедните трудещи се от цял свят още не подозираха, че са продадени на капиталистите!

(следва)




Гласувай:
14



1. vmir - Ей, хора, помагайте моля да го продължим този герой, че нещо ми се изгуби от погледа...
22.01.2011 19:20
цитирай
2. анонимен - lud
22.01.2011 19:52
lud
цитирай
3. анонимен - Ааааа, вече не смея:)Тъкмо, нап...
22.01.2011 20:26
Ааааа,вече не смея:)Тъкмо,направя някакво предположение и ...хоп,оказва се дъбилно:)))За туй,ще чакам края е тогава ще го коментирам тоз юначен образ:)))Продължавай!
цитирай
4. vmir - 3. sevt9 - Ааааа, вече не смея:)Тъкмо, нап...
22.01.2011 23:29
sevt9 написа:
Ааааа,вече не смея:)Тъкмо,направя някакво предположение и ...хоп,оказва се дъбилно:)))За туй,ще чакам края е тогава ще го коментирам тоз юначен образ:)))Продължавай!


Ох, този образ е неизчерпаем и безкраен, затова ще му дам поне още малко поле за изява. Че не съм писал точно каквото каза не значи, че предположението ти е било дебилно, или, че не съм го обмислил внимателно, за се сетя какво е било на ред да се случи. :))) Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102859
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930