Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2011 17:48 - ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СПРЯ ВЪРТЕНЕТО НА ЗЕМЯТА (10)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1102 Коментари: 2 Гласове:
24

Последна промяна: 29.01.2011 17:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(продължение)

-         Знаеш ли кой е Агджа? – запита злобното старче преди госта му да се е настанил във фотьойла.

-         Терорист от “Сивите вълци” – отговори замръзвайки за момент преди да седне героят ни.

-         Забрави, “Сивите вълци” са за парлама. Агджа е 100% идиот, който си е въобразил, че ще си играе със света като с футболна топка и също като теб планира, да си я върти и подритва както на него му се прииска – продължи домакинът.

-         Нямам нищо общо с Агджа. Той си прави нещата за себе си, а аз – за комунизма – възнегодува нашия човек.   

-         Какво знаеш ти за комунизма и света, дето искаш да зависят от теб? Можеш ли да ми кажеш нещо за Калифорния, например?

-         Това е един от десетината щата на Америка.

-         Ето, виждаш ли, това дори не знаеш. Един от 50 – те щата на САЩ – цитаделата на капитализма и империализма, която чрез агресивния си военопромишлен комплекс и НАТО ни притиска и не ни оставя глътка въздух.

-         Знам, но не можах да се сетя веднага.

-         А какво ще ми отговориш, ако ти кажа, че Калифорния, която от 40 години с нетърпение очакваме всеки момент да фалира и даде началото на банкрута на САЩ, не на Америка, а на целия капиталистически свят, същата тази агонизираща Калифорния има по-висок брутен вътрешен продукт не само от СССР, но и от целия ни пиклив соцлагер?

-         Типичен пример за идеологическа диверсия, искат да ни накарат да се чувстваме слаби и безпомощни, за да ни поробят и да ни заграбят богатствата и технологиите. Ако имах власт, щях да взривя клеветническите радиостанции на морално разложените експлоататори.

-         Ами, ако ти кажа, че си луд с промит от пропагандата мозък, какво ще си помислиш?

-         Че си или агент-провокатор на капитализма, или ме подлагаш на излишна проверка.

-         Чудесно. А, ако те убедя, че соцлагерът е претъпкан от мързеливи и непрекъснато мрънкащи търтеи и кретени, които чакат комунизма с единствената надежда да спрат изобщо да работят? А, кажи де?

 При последните думи старчето подаде нещо като списание, разтворено на място, където с червен молив дебело беше подчертан един абзац, в страни на който бяха сложени три удивителни знака. В подчертания абзац беше написано, че битката за икономическо надмощие между комунизма и капитализма е изгубена и за онагледяване на твърдението бяха дадени данни за брутните вътрешни продукти на соцлагера, на СССР и САЩ. Изрично беше посочено, че перспективите са за спад в социалистическите икономики, като БВП на целия соцлагер няма шанс да надмине дори само този на  Калифорния, която традиционно се разглежда от самите американци в предфалитно състояние. Погледна да види кое е това списание, но на зелената корица с едри букви пишеше единствено Текуща Информация, а текст с дребен шрифт разкриваше, че списанието е отпреди 3 години, и е издание на Център за информационно обслужване на управленски кадри.   

-         А колко според теб е БВП на България? – не преставаше да пита старчето – виждам, че не знаеш, но аз ще ти кажа, въпреки, че тази информация е държавна тайна, а не е повече от 25 милиарда долара, драги!

-         А защо трябва да знам всичко? – направи се на учуден гостът.

-         Защото се търсят спешно 150 милиарда, ама долара, не лева.

-         Че нали доларът струва 98 стотинки?

-         Само дето няма кой да го продава за толкова. Да не си мислиш, че случайно на “Магурата” върви по 3 лева, и пак е суперсгоден за пазаруване от “Кореком”?

-         А за какво са 150те милиарда, да не би братския китайски народ да го е закъсал – опита да се направи на интересен кандидат – спасителя на света.

-         Казах ти, че си с промит мозък, ама така си е, като вярваш, че дневната дажба в Китай е 150 грама хляб и шепа ориз.

-         Че на кого да вярвам, ако не на пресата?

-         На мен ще вярваш! Защото, докато тук си готов да спреш земята, за да не ти се налага да работиш, американците сещаш ли се какво ще направят, а чувал ли си? 

-         Ще ни нападнат от космоса преоблечени като извънземни, доколкото съм разбрал от пресата – показа информираност човека ни.

-         Така е, чул си значи за “междузвездните войни” на Рейгън. Между нас да си остане обаче, това си е противоракетен щит за прихващане на ракети с ядрени бойни глави.

-         Че какво ни дреме тогава, нека американците да си чакат марсианците да ги нападнат, да не е предвидено ние да се преобличаме като марсианци, ама аз да не съм разбрал?

-         Пак глупости плещиш, абе нали като се скрият американците под космическия си щит, ще могат безнаказано да си изсипят ядрения арсенал отгоре ни и тук ще стане мазало?

-         Аха, сега разбрах, 150те милиарда трябват за противоядрен чадър – досети се гостът.

-         Точно така, обаче България трябва да работи пони 6 години, без да си позволи и чаша лимонада, нито какъвто и да било друг харч, за да спести тези пари.

-         Ами да не се ослушват разните му там поляци, чехи и унгарци, защо само ние?

-         Че нали затова те предупредих, че соцлагерът е претъпкан от мързеливи и непрекъснато мрънкащи кретени, които искат всичко наготово? Наготово бе! Остават руснаците, ама 150 милиарда са два пъти над военният им бюджет и то, ако наистина дават само парите, които казват, защото те не са мрънкачи като нас да се вайкат и оплакват непрекъснато, а си налягат парцалите.

-         И си пият водката – показа досетливост нашия човек. 

-         Говорим за секретни данни, разбира се. Американците дават годишно повече от 175 милиарда за въоръжаване. Проблемът е, че това са извънредни пари, които те могат да си позволят, защото са 3,5% от националният им доход, а за руснаците процента ще е 10 пъти по-голям. Сещаш ли се как десетки хиляди заводи ще останат не само без капиталови инвестиции за разширение и обновление, но и без средства за закупуване на материали, суровини и резервни части? И всичко това – в условията на непрекъснато свиващ се национален бюджет. Е, ще продължаваш ли да спираш земята, а?  

При слизане по стъпалата след напускане на апартамента, изобретателят стъпи накриво и, за да не си изкълчи крака, залитна устремно по посока на наклона, претърколи се презглава по стъпалата надолу, и след краткотрайно усилие да овладее движенията си, се озова проснат по гръб с разперени ръце и крака на площадката пред портиера. “Чудна работа” помисли си той, и докато ставаше, не можеше да си обясни причината за странната словоохотливост наimage домакина.  (следва)




Гласувай:
24



1. анонимен - "През всичките тези години ...
29.01.2011 19:59
"През всичките тези години единствено майсторът зидар третираше лагерниците като хора от културни страни, в които правият ъгъл е 90 градуса. Той виждаше в депортираните мислещи хора... През една почивка за по цигара той дръпна една реч за добрите намерения на социализма и безсилието да се изпълнят. Речта му стигна до прозрението: руснаците знаят какво е прав ъгъл, но никога не го постигат."(б.м.)
"Всичко свое нося със себе си", Херта Мюлер
цитирай
2. vmir - 1. sevt9 - "През всичките тези години ...
29.01.2011 20:51
sevt9 написа:
"През всичките тези години единствено майсторът зидар третираше лагерниците като хора от културни страни, в които правият ъгъл е 90 градуса. Той виждаше в депортираните мислещи хора... През една почивка за по цигара той дръпна една реч за добрите намерения на социализма и безсилието да се изпълнят. Речта му стигна до прозрението: руснаците знаят какво е прав ъгъл, но никога не го постигат."(б.м.)
"Всичко свое нося със себе си", Херта Мюлер


Много подходящо за случая, благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4093134
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54870
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031