Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2011 12:11 - ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СПРЯ ВЪРТЕНЕТО НА ЗЕМЯТА (11)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2845 Коментари: 8 Гласове:
22

Последна промяна: 31.01.2011 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

(продължение)
Оставаше да се изясни въпросът за отмирането на държавата при комунизма. Нахаканото старче сякаш четеше мислите на героя ни, защото при следващата му визита започна с въпроса:

 - Както може би вече си се досетил от предишните ни разговори, държавата не е в състояние да изхранва и защитава гражданите си, когато те са обсебени от мисълта как да получават все повече, а да работят все по-малко, така ли е?

 - Така е.

 - Но ние искаме комунизъм, а не капитализъм, нали така?

 - Така.

 - Ето, виждаш ли как естествено опираме до отмирането на държавата при комунизма, така прозорливо посочено от класиците? Разбираш ли обречеността на буржоазната отживелица, наречена "държава"?

 - Донякъде.

 - Няма донякъде. Държавата трябва да си ходи. Не трябва да бъде изядена и пропита от готованци, които са недостойни за нея. Говоря за социалистическата държава. Така ли е?

 - Така е, много станаха готованците.

 - За да спасим комунизма, трябва да сменим социалистическата държава с капиталистическа. Така, хем ще накараме всички да работят, хем да се отвратят от капитализма, за да им се прииска неистово комунизъм, ама не както сега - за да не работят, а за да им се доработи и песни да пропеят за нас, че сме ги спасили от тъпотията и мързела, заради които са готови да загробят комунизма. Така ли е?

 - Не знам, зависи кой ще държи парите.

 - Ето, вече започваш да схващаш, "който плаща, той поръчва музиката". Държиш ли парите, и комунизма можеш да построиш. Не обаче с днешната партия-държава, от която всеки лентяй иска да бозае доживот и да си клати краката на държавна софра. А кажи сега кой ще държи парите.

 - Как кой – тези, на които истински, а не на думи им пука за комунизма. Които не само се кълнат във вярност към партията и народа, а след това ги псуват и злепоставят, но мислят и действат да превърнат комунизма в практика. Които не са забравили, че диктатурата на пролетариата е крайно време да се осъществи. Но, не от криминални типове, мекушави тарикати и повратливи кариеристи, а от хора със здрав работническо-селски корен, които с гордост ще се обяват за бизнесмени и интелектуалци, дори да са с подарени от партията дипломи, за да покажат на всички, че няма място за недоубити фашистки издънки и лигави философстващи гнили интелигенти, които мислят само как да смучат кръвта на народа.

 - Отлично, а как ще ги разпознаваме, като партията и сега е пълна с всякаква измет а ето, че теб не са те приели за член, въпреки решителността ти да спреш настъплението на капитала?

  - Амииии – и последва дълбока въздишка с безпомощно повдигане на рамене и умолителен поглед.

         
- Ще внимаваме кой говори вечните истини. Като тази, че капитала е източника на всички злини. За целта, всеки трябва да говори всичко без страх, свян, или неудобство. Забранени теми не трябва да има, а псувните, лъжите и клеветите трябва да подпомагаме всячески, за да станат неотменна практика. Пълна свобода на словото. Когато гласът на закона бъде заглушен от гласовете на онези, които намират причини за игнорирането му, тогава законът престава да съществува, държавата – също. Затова трябва да се разрешат всякакви партии и да браним до смърт всички екстремни и подстрекателски схващания, за да бъдат партиите постоянно хванати гуша за гуша, а в управлението да отиват само омаломощени и наплашени от словесните войни хора, остро закъсали за пари, които няма да се интересуват от друго, освен как да се предпазят от гнева на тълпите, за който ще се грижим да насочваме срещу всеки несъгласен с нас, които реши да се прави на умен, честен или принципен. Постоянно ще насъскваме партиите едни срещу други, като ще заставаме винаги на страната на губещия, за да подкрепим след това опонента му, докато статанат смъртни врагове, а взаимната омраза ги доведе до взаимно оглупяване, умствена и политическа немощ. Така, чрез недоволството на тълпата, ще елиминираме в случай на нужда всеки закон, и ще налагаме всяка политика. Опитите на управляващите да въведат ред и законност ще атакуваме в зародиш, като ги уличаваме в нарушаване на реда и законността, без значение по какъв начин и повод. Всяка воля за реформи ще бъде сломявана, а резултатите от нея – приписвани на когото трябва. Така дистанционно ще сваляме и качваме правителства и ще диктуваме дневния ред на политическата проблематика, без да имаме реален контакт с управляващите, които единствено ще чувстват нашата власт и ще се съобразяват с нея,  от страх да не насъскаме или купим на изборите тълпата срещу тях. Така никога никой няма да може да достигне до нас, защото от страх политиците ще работят за нас, и без дори да ни познават, ще пазят и назначават съмишлениците ни, които ще ни се отблагодаряват подобаващо. Това са само част от стратегическите разработки на научния комунизъм, а за останалите от тях и за тактическите прийоми на реализацията им, ще говорим нататък – завърши тържествено старчето, а нашия човек, останал без ума и дума, повтори почти напълно отработения вече начин на екстремното спускане по сътъпалата на пътimage за в къщи.




Гласувай:
22



1. martosblack - не прочетох внимателно,ще се върна отново,но
31.01.2011 13:13
то при нас мисля,че е феодализъм,не капитализъм...
цитирай
2. vmir - 1. martosblack - не прочетох внимателно,ще се върна отново,но
31.01.2011 13:18
martosblack написа:
то при нас мисля,че е феодализъм,не капитализъм...


Не бих се изненадал много, ако да се окаже феодализъм. Даже ми изглежда правдоподобно.
цитирай
3. анонимен - Една
31.01.2011 20:53
Много сложно го прекарваш тоз образ от Дон Кихот,към Бай Ганьо....Може би,ти е нужна помощта на коментатора "икономист":)
цитирай
4. vmir - 3. анонимен - Една
31.01.2011 21:39
анонимен написа:
Много сложно го прекарваш тоз образ от Дон Кихот,към Бай Ганьо....Може би,ти е нужна помощта на коментатора "икономист":)


А, на него му е минало времето да говори по този начин, и инстинкта му за самосъхранение няма да му позволи да разкрива стратегическите жалони на кримикомунизма. Пък и сега той е ангажиран в тактическото им превъплъщаване в дела, което също се пази в строга тайна.
цитирай
5. анонимен - Една
31.01.2011 22:16
Изключително нагли ! на едно място се разправяме по този въпрос и един ни се присмя и казва : Пишете и умрете,ако щете ,но парите винаги са били и ще бъдат у нас /става дума за някой от наследниците на тези,дето са подписали протокола през 63-та за присъединяването на България към СССР/.Това е ....
цитирай
6. tutankhamon661 - vmir
31.01.2011 22:29
Ранътъ прави борбътъ, а борбътъ прави паре. Останалото е следствие.
Затрудних се, докато го напиша, но си струваше. Най-важното е кой държи парите.
цитирай
7. vmir - 5. анонимен - Една
31.01.2011 22:47
анонимен написа:
Изключително нагли ! на едно място се разправяме по този въпрос и един ни се присмя и казва : Пишете и умрете,ако щете ,но парите винаги са били и ще бъдат у нас /става дума за някой от наследниците на тези,дето са подписали протокола през 63-та за присъединяването на България към СССР/.Това е ....


Щото имат зад гърба си лумпени като моя герой, затова са нагли. Без него са бити карти, а той даже не разбира, но им позволява да го лъжат, че ще го направят велик, защото е скаран с реалността.
цитирай
8. vmir - 6. tutankhamon661 - vmir
31.01.2011 22:56
tutankhamon661 написа:
Ранътъ прави борбътъ, а борбътъ прави паре. Останалото е следствие.
Затрудних се, докато го напиша, но си струваше. Най-важното е кой държи парите.


Блъфират, че парите са у тях, за да държат лумпените на каишка. Всъщност, отдавна са ги профукали и сега подхранват разрушителни илюзии с цел да задържат статуквото и през този управленски мандат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4099649
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930