Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2011 09:16 - НАСТОЯЩОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ЛЕВСКИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 10398 Коментари: 38 Гласове:
62

Последна промяна: 20.02.2011 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Какво искам повече, като гледам отечеството си, че ми е свободно! Такова нали е предначертанието ми днес за него, не да видя себе си на голям чин, но да умра, братко.

 

Да проследим част от заветите на Левски и да видим как са приети днес у нас:

 

“… ако спечеля, печеля за цял народ, ако изгубя – губя само мене си.” – Никой не би повторил тези думи открито, защото ще бъде обвинен във всичко най-лошо. В най-добрия случай, ще бъде осмян от потресаващо невежи всезнайковци, непознаващи дори връзката между искреността и делата.

 *

Времето ни носело сега погрешки? Ако е за в Българско, то времето е в нас и ний сме във времето, то нас обръща и ний него обръщаме.” – Под време днес разбираме единствено климат. Защото най-голямата ни грешка е да си забравим чадъра.

*

„Ние сме жадни да видим Отечеството свободно, па ако щат ма нареди да паса и патките, не е ли така?“Ако ценяхме свободата, щяхме ли с такава неуморна ехидност да се заробваме с лъжи и клевети?

* 

“ Ония които искат да умрат за отечеството си, предизвестете ги да бъдат готови, че като бъде време да ги повикаме, ще им назначим и мястото за де да тръгнат.“Нечувано от десетилетия, от страх, че и останалите мислят като тях, и ще ги изоставят сами, ако не им обещаят далавера. 

*

... трябва да взимаме опити, па и да се съветваме един други и да се слушаме; да избягваме даже и най-малка гордост.Днес слабата грамотност се компенсира със силни претенции.  

*

“Там нека съди народът, а не да давам глас за себе си. Това е презряно от човещината за глупаво и най-просто нещо.“Не, народът е прост”, “заспали недостоен за прозренията и на най-примитивния хитрец или поредният лоясал ментор.
*
 
... забелязано е от памтивека, какво такова нещо да се извърши, стои в ръцете на младите и в парите на чорбаджиите!“О, не, ръцете на младите са празни, а парите на чорбаджиите са във всичко друго, само не и в делата на младите, на които мястото е в чужбина.

* 

В чорбаджиите, казваме, стои тишината на всичкият народ? Гледайте, че ще бъдете отговорни и пред народа, и пред Бога, близо е времето.“Изместено от постоянните демонстрации, че с пари всичко се купува, включително и лично време.   

*

“ Ето! Ако дадете повече, отколкото ви се искат, ще си купите по-голям живот, който сега се продава!!? Утре – не! И милиони да давате.“Че това си е чиста попщина – ще се разлютят атеистите, а на който му е мило за Левски, ще го крие от арогантната им всезнайковщина.

* 

„За отечеството работим, байо! кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!“Как се споделят такива неща с маскари???? – ще запита всяка маскара.

* 

„Вчера каквото сме говорили и писали, трябва и днес да го имаме пред очи, да не ни се смеят хората в работите утре! - Вчера каквото сме говорили и писали, трябва и днес да го ОТРИЧАМЕ, за да се смеем на абдалите, че са повярвали на Левски! – това е маниерът на мнозина за домогване до властта днес.  

*

“У когото няма работа, грозно ще се наказва, а фамилията му ще бъде изгонена из Българско.“заменено с който не може без работа, ще бъде изгонен из Българско, защото никой непосветен не трябва да знае какво представлява работата. 

"… ако сега се отървете от нашият нож, който после малко ще захване да изпълнява длъжностите си срещу опачните (мними родолюбци, които обещават за когато чак видят!) и предлагат всякакви извинения, като че уж му било препятствувало не знам какво си и не прилягало да му вземе участие” – ето това вече си е чист фашизъм, тоталитаризъм и авторитаризъм едновременно, уууууууууууууууууууууууууууу, дююююююююююю.

*

... да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили.какви други народи, каква Европа, какви задружни сили???

* 

На такива хора дай работа , които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни! Без тия едно да липсва на водачът на тая свята работа, то той ще я улайнени, както и да е, още и по времето да нарежда и работите. Длъжност ми е да кажа, защото можа да умра. Гледайте.“Абе, той Левски не е разбирал как стават тея работи, бе! Да е имало начин да му обясниме, нямаше да се зяноса напусто, а най-патриотично щехме да му обясниме и да го спасиме.

*

“Ако кажите, че нямате доверие в мене, то аз съм готов да ви докажа фактично не само за мен, но и за всекиго, който е влязъл макар два дена с мене в работа.“Да, ама срещу два дни ние ще доказваме най-малко 222, 2222, а ако трябва и 22222 дни, че никой не заслужава доверието ни и накрая всички ще клекнат пред постоянството ни.  

*

“Не давам никому нищо от работниците да говорят от себе за работи, докато аз не съм известен, защото на работа излазя друго, а пред които е говорено, става лъжа. И така хората им се иска да не вярват вече на друго.“ – Аууууууууу, помощ – авторитарист!!! Че, ако повярват на някого, нали същия ще поиска да се работи за държавата, и кво прайме тогава??? Бррррррр... ужас...

* 

„Всичко е истинно, което се изрече, за нас няма шега, защото всичко речено наистина изменява се на шега.“Ами, всички до един лъжат! Истина е само, че ме местят като картоф от една депутатска банка на друга. 

*

“… аз съм посветил себе си на отечеството си още от 61 – во да му служа до смърт и да работя по народната воля. И ако това ти не видиш, че си неверен, то децата ти ще видят, ще помислят и за тебе.” – Добре, че ме предупреди, за да подуча децата си, че всички останали са им виновни, че да се оправят добре като мен за сметка на будалите, дето вярват в небивалици.
*

“Ето че ти не си народен: виждаш злото народно и не го казваш, а чакаш го да стане по – голямо и да убие народа.” – Ама нали непрекъснато лъжа и клеветя всички наоколо, за да им попреча да станат по-големи...  

*

Ето работата дотук, която съм я довел сами дотук и сами искам да дам сметка за доходите и разходите, и сами показвам как трябва да се върши, за да не може да пропадне и парица и да не смее да се лъже!“Аааа, само товаimage – не!!!


Справедливостта изисква да признаем, че в една  или в друга степен, у нас  винаги е имало и последователи на идеите на Левски. Защо в такъв случай идеите на Левски не се радват на всеобщ радушен прием, всеки може да прецени сам не по причините, които ще изброи, за да оправдае игнорирането им, а по факта на игнорирането им от самия него.




Гласувай:
68



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neprosvet - Аааа, само това - не!!!:)))))) ...
20.02.2011 09:50
Аааа, само това - не!!!:))))))
Хареса ми!
Поздрави за постинга и хубава неделя!
цитирай
2. анонимен - Добре-ще опитам да ги събера, но ...
20.02.2011 09:56
Добре-ще опитам да ги събера, но няма да искат.А при това положение ще говоря направо.Защото вярвам и зная че трябва да се промени всичко, но убеждението е бавно .
цитирай
3. vmir - 1. neprosvet - Аааа, само това - не!!!:)))))) ...
20.02.2011 10:44
neprosvet написа:
Аааа, само това - не!!!:))))))
Хареса ми!
Поздрави за постинга и хубава неделя!


Благодаря,
хубава неделя! :)
цитирай
4. vmir - 2. анонимен - Добре-ще опитам да ги събера, но ...
20.02.2011 10:48
анонимен написа:
Добре-ще опитам да ги събера, но няма да искат.А при това положение ще говоря направо.Защото вярвам и зная че трябва да се промени всичко, но убеждението е бавно .


Е, щом със заобикалки не става, значи остава направо. Давай, не ги жали, щом те не жалят държавата си. Малко "пата-кюта" понякога върши по-добра работа и от най-издържаните теории.
цитирай
5. анонимен - Предаваме го!
20.02.2011 14:02
Предаваме го,когато осъждаме народите по света,които още воюват в името на КАУЗА!
Предаваме го,когато не можем да приемем,че има и хора,които не се примиряват с духовната мизерия,преобладаваща в обществото ни.Всъщност и образованите млади хора,бягат точно от това.
Ако по времето на Тато,емиграцията беше политическа,след 89 та - икономическа,сега вече е "културна".
За да сме честни,поне пред себе си,трябва да признаем,че няма никой измежду нас,който да няма грях спрямо заветите на Левски!
цитирай
6. vmir - 5. sevt9 - Предаваме го!
20.02.2011 14:23
sevt9 написа:
Предаваме го,когато осъждаме народите по света,които още воюват в името на КАУЗА!
Предаваме го,когато не можем да приемем,че има и хора,които не се примиряват с духовната мизерия,преобладаваща в обществото ни.Всъщност и образованите млади хора,бягат точно от това.
Ако по времето на Тато,емиграцията беше политическа,след 89 та - икономическа,сега вече е "културна".
За да сме честни,поне пред себе си,трябва да признаем,че няма никой измежду нас,който да няма грях спрямо заветите на Левски!


Че го предаваме, няма да споря. Предаваме го поне, като изтърпяваме ежедневно мазните лигави самодоволни същества, които ехидно просъскват горните обструкции и не престават да демонстрират, че само те "знаят" как стават нещата, като си мислят, че ние от глупост харесваме другите начини...

Изтърпяваме мазниците и когато, заради неприкосновеността на съюзите им с местните феодали и дерибеи, плюят и клеветят всеки, който провежда, подкрепя или откаже да участва в саботажа срещу конкретна реформа.

За културната емиграция отказвам да повярвам, би било ужасно...
цитирай
7. анонимен - Може би Ботевото: "Ти го чакаш ...
20.02.2011 14:44
Може би Ботевото: "Ти го чакаш да се роди, аз викам - умряло е...", съдържа в себе си отговора на въпроса!
цитирай
8. vmir - 7. анонимен - Може би Ботевото: "Ти го чакаш ...
20.02.2011 16:32
анонимен написа:
Може би Ботевото: "Ти го чакаш да се роди, аз викам - умряло е...", съдържа в себе си отговора на въпроса!


Възможно е. Преди малко при Wonder прочетох това, което съм чувал да се говори на ухо - че Ботев е бил убит от негов близък. Това го чух за първи път от учителя си по литература преди десетилетия, и не разбирам защо се крие. Така, знаейки всички нещо и твърдейки официално друго, само потвърждаваме, че сме лъжци и страхливци, които се перчат за сгода, но не стават за реална работа.

Трябва да се кажат истините, за да не могат лъжците да се обединяват прод претекст, че не знаели еди какво си. Не стане ли, няма спасение от лъжците, за които няма спиране, дори и камък върху камък да не остане неотмъкнат или необърнат у нас.
цитирай
9. monaliza121 - Поздравления за интересния постинг!
20.02.2011 17:10
Ние сме жадни да видим Отечеството свободно, па ако щат ма нареди да паса и патките, не е ли така?“

Ако някой се съгласи да се жертва за Отечеството сега, за да пасе патките, то ще е с цел да ги заколи или продаде.
Жалко предателство...
цитирай
10. анонимен - Действителността!
20.02.2011 17:51
http://vbox7.com/play:f468e494
цитирай
11. vmir - 9. monaliza121 - Поздравления за интересния постинг!
20.02.2011 17:55
monaliza121 написа:
Ние сме жадни да видим Отечеството свободно, па ако щат ма нареди да паса и патките, не е ли така?“

Ако някой се съгласи да се жертва за Отечеството сега, за да пасе патките, то ще е с цел да ги заколи или продаде.
Жалко предателство...


Благодаря, права си, но ми се иска и да си обясним защо се случва така. Много ми се иска. А ако не можем, поне да разграничаваме ясно онези, които почти всеки ден ни убеждават, че предателството е естествено, необходимо и дори вид атестат за зрелост.
цитирай
12. zaw12929 - ако извадиш дума от текста или текст ...
20.02.2011 19:44
ако извадиш дума от текста или текст от времето- стават такива констатации
цитирай
13. mileidi46 - iska6e mi se da napi6a svesten ko...
20.02.2011 19:47
iska6e mi se da napi6a svesten komentar..no naposleduk zagubix jelanie da i da mislq dori..
Tolkova mnogo istini sa pred o4ite ni,tolkova mnogo dokazatelstva...a nie bulgarite suvsem suznatelno se pravim na ,,ni 4ul,ni vidql,nito razbral''Nai-malkoto .razbirame i 4uvame onova,koeto na nas ni iznasq..za da podxranvame lujlivoto si dostinstvo..vsi4kite ni svetli li4nosti sa obrugani,predadeni..ili oskverneni grobovete im...Iz4eznaxa kostite na Vapzarov..oba4e,,otkrixa" mo6tite na svetiqta...dori ne iskam da napravq analog..
Nikoi ne misli ,ne iska da misli za tova,koeto pravqt s naziqta ni...Na dunoto sme.No nqma da pusnat tankovete..a bagerite,za da ni zarinat! Skoro.
Sujalqvam za negativniqt komentar..
цитирай
14. bovari - Четиво за управници и все гражданье:)
20.02.2011 20:05
Четейки познати и недотам познати слова на Апостола, неволно се замислям какъв добър комуникаторл е бил! И ако беше такъв в положение не да зове за освободителен бунт срещу петвековната тирания, може би, щеше да бъде далеч по-успешен! Моя приятелка защити с отличие дипломна работа "Наполеон - комуникаторът", та се замислих дали пък някой не е писал и за Левски като такъв:)
цитирай
15. анонимен - Nastoyashteto predatelstvo na Levski
20.02.2011 21:24
Predavame go vseki den, obvinyavaiki brat si ili saseda za nesgodite. Predavame go kogato si zatvariame ochite i otrichame ochevadnoto.Kogato vdigame raka sreshtu roditel, bezpomoshten i star chovek, ili nasilvame dete pod kakvato i da e forma. Predavame go kogato mamim za da sme dobre, ili se slagame na shefovete s donosnichene i rabolepie podlivaiki voda na kolegata si. Predavame go kogato se delim na kasti, na selyani i grajdani, na dobri i loshi, predavame go kogato znaem , che ne sme iskreni, no dori se zaklevame v "pravotata" si namesvaiki i rodnite si detsa.Predavame go bez da ni migne okoto, ako smyatame, she shte udarim kelepira.Pravim fondatsii, sabirame pari i pomoshti pod predtekst, she e zaradi dobroto na niakoi izpadnal v speshna nujda, a posle kradem sredstvata i gi "usvoyavame po nashe usmotrenie, dori nba rotativki.
цитирай
16. анонимен - RE-15
20.02.2011 22:09
Извинявай, vmir!
Предаваме го всеки ден, обвинявайки брат си или съседа за несгодите. Предаваме го когато си затваряме очите и отричаме очевадното.Когато вдигаме рака срещу родител, безпомощен и стар човек, или насилваме дете под каквато и да е форма. Предаваме го когато мамим за да сме добре, или се слагаме на шефовете с доносничене и раболепие подливайки вода на колегата си. Предаваме го когато се делим на къщи, на селяни и граждани, на добри и лоши, предаваме го когато знаем , че не сме искрени, но дори се заклеваме в \"правотата\" си намесвайки и родните си деца.Предаваме го без да ни мигне окото, ако смятаме, ше ще ударим келепира.Правим фондации, събираме пари и помощи под предтекст, ше е заради доброто на някои изпаднал в спешна нужда, а после крадем средствата и ги \"усвояваме по наше усмотрение, дори нба ротативки.

@15-http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
цитирай
17. yotovava - Истината
20.02.2011 22:32
- силни сме на думи
- бледи на дела
- чакаме някой да ни подбутне
- а после да го сритаме
Това е.
Валя
цитирай
18. d3bep - Може би Ботевото: "Ти го чакаш ...
20.02.2011 22:37
vmir написа:
анонимен написа:
Може би Ботевото: "Ти го чакаш да се роди, аз викам - умряло е...", съдържа в себе си отговора на въпроса!


Възможно е. Преди малко при Wonder прочетох това, което съм чувал да се говори на ухо - че Ботев е бил убит от негов близък. Това го чух за първи път от учителя си по литература преди десетилетия, и не разбирам защо се крие. Така, знаейки всички нещо и твърдейки официално друго, само потвърждаваме, че сме лъжци и страхливци, които се перчат за сгода, но не стават за реална работа.

Трябва да се кажат истините, за да не могат лъжците да се обединяват прод претекст, че не знаели еди какво си. Не стане ли, няма спасение от лъжците, за които няма спиране, дори и камък върху камък да не остане неотмъкнат или необърнат у нас.

Защото убиецът на ботев е национален герой, помощник в четата му.
Защото историята на убиеца на Ботев ние сме приели за история на "героичното" априлско възстание.
Защото убиецът на Ботев има паметници, на които нацията се покланя.

И защото го е убил в гръб, заради парите на четата, и е обвинил турците.
Че по лесно минава номера.
Иначе кво да каже? Не ме кефеше, и го думнах.... Я с неква по - фащаща дикиш идея.... Качихме се на връх околчица, оня застана на върха и размаха с криле. ЧУ се дум, турски заптия.... Ние избегахме... Като се върнахме, видехме че и заптията са избегали....

Това е положението, и това е характерно общо взето за цялата ни история.
цитирай
19. gita969 - Предателството
20.02.2011 22:50
е най- големия грях според мен.Юда предаде Христос, та няма да предадем Левски.Историята е пълна с предатели.А много от нас казвайки си ,че целта оправдава средствата" предават принципите си и идеалите си. Днес в нашето общество в 21 век думите свобода,отечество ,борба жертвоготовност,родолюбие са с архаичен смисъл. Изобщо, ама,изобщо не си представям днес поборник,аргументиран, истински, исконен българин да жертва бизнес,спокойствие,сигурност в името на някака кауза,от който няма личен интерес.Комерсиалността е мотива за предателство,а не убежденията.
цитирай
20. vmir - 12. zaw12929 - ако извадиш дума от текста или текст ...
21.02.2011 00:23
zaw12929 написа:
ако извадиш дума от текста или текст от времето- стават такива констатации


Стават. Забелязал съм, че това е повсеместно явление. Неведнъж съм наблюдавал хора, които четат, а не виждат дума, която променя много, или коментират, сякаш са прочели дума, която в текста липсва. И всичко това - защото някой им бил вече казал нещо за текста. Виждал съм пунически войни заради добавена от някого дума, а тълпата я повтаря и прави изводи без тя да съществува. Така утре могат да ни вкарат и във война, а нищо чудно и да са ни вкарвали вече.
цитирай
21. vmir - 13. mileidi46 - iska6e mi se da napi6a svesten ko...
21.02.2011 00:27
mileidi46 написа:
iska6e mi se da napi6a svesten komentar..no naposleduk zagubix jelanie da i da mislq dori..
Tolkova mnogo istini sa pred o4ite ni,tolkova mnogo dokazatelstva...a nie bulgarite suvsem suznatelno se pravim na ,,ni 4ul,ni vidql,nito razbral''Nai-malkoto .razbirame i 4uvame onova,koeto na nas ni iznasq..za da podxranvame lujlivoto si dostinstvo..vsi4kite ni svetli li4nosti sa obrugani,predadeni..ili oskverneni grobovete im...Iz4eznaxa kostite na Vapzarov..oba4e,,otkrixa" mo6tite na svetiqta...dori ne iskam da napravq analog..
Nikoi ne misli ,ne iska da misli za tova,koeto pravqt s naziqta ni...Na dunoto sme.No nqma da pusnat tankovete..a bagerite,za da ni zarinat! Skoro.
Sujalqvam za negativniqt komentar..


Всички правим грешки, но правило е, че най-грешните са най-малко самокритични. Това налага да ограничим самосритиката в граници, в които ще можем да изискваме не само и единствено от себе си, но и от онези, които се смятат за безгрешни. Друг начин аз лично не виждам.
цитирай
22. vmir - 14. bovari - Четиво за управници и все гражданье:)
21.02.2011 00:35
bovari написа:
Четейки познати и недотам познати слова на Апостола, неволно се замислям какъв добър комуникаторл е бил! И ако беше такъв в положение не да зове за освободителен бунт срещу петвековната тирания, може би, щеше да бъде далеч по-успешен! Моя приятелка защити с отличие дипломна работа "Наполеон - комуникаторът", та се замислих дали пък някой не е писал и за Левски като такъв:)


Въпросът ти е много интересен, и изисква познаване на ценностите на предосвобожденската епоха. Не знаем доколко смисъла на днешните ни констатации се разминава със смисъла им отпреди 140 години. Във всички случаи Левски е феноменален, и точно вглеждайки се в неговите думи, можем да разберем какво се случва с нас днес.
цитирай
23. vmir - 16. анонимен - RE-15
21.02.2011 00:46
анонимен написа:
Извинявай, vmir!
Предаваме го всеки ден, обвинявайки брат си или съседа за несгодите. Предаваме го когато си затваряме очите и отричаме очевадното.Когато вдигаме рака срещу родител, безпомощен и стар човек, или насилваме дете под каквато и да е форма. Предаваме го когато мамим за да сме добре, или се слагаме на шефовете с доносничене и раболепие подливайки вода на колегата си. Предаваме го когато се делим на къщи, на селяни и граждани, на добри и лоши, предаваме го когато знаем , че не сме искрени, но дори се заклеваме в \"правотата\" си намесвайки и родните си деца.Предаваме го без да ни мигне окото, ако смятаме, ше ще ударим келепира.Правим фондации, събираме пари и помощи под предтекст, ше е заради доброто на някои изпаднал в спешна нужда, а после крадем средствата и ги \"усвояваме по наше усмотрение, дори нба ротативки.

@15-http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Основното правило за успеха гласи да предприемаме онова, което е по силите ни. Без самокритичност няма подобрение, защото няма какво да се подобрява. В същото време обаче, прекалената самокритичност на едни може да бъде използвана от други, затова според мен, трябва да държим на самокритичнастта и на останалите, колкото и нескромно да изглежда, колкото и уязвими да сме за лукавите, които ще припишат деянията си за наша сметка.

Има начини да го постиглем и да се разграничим от лукавите, защото те са хората, които не само приписват делата си на другите, но и се смятат за безгрешни.
цитирай
24. vmir - 17. yotovava - Истината
21.02.2011 00:51
yotovava написа:
- силни сме на думи
- бледи на дела
- чакаме някой да ни подбутне
- а после да го сритаме
Това е.
Валя


Вярно е. Мисля, че сме такива главно, защото сме объркани, но не искаме да си го признаем. Освен това, бързо спираме, главно заради сръдливост. Или заради неоправдано големи очаквания. Липсват ни най-вече търпение и постоянство.
цитирай
25. vmir - 18. d3bep - Може би Ботевото: "Ти го чакаш ...
21.02.2011 01:01
d3bep написа:
vmir написа:
анонимен написа:
Може би Ботевото: "Ти го чакаш да се роди, аз викам - умряло е...", съдържа в себе си отговора на въпроса!


Възможно е. Преди малко при Wonder прочетох това, което съм чувал да се говори на ухо - че Ботев е бил убит от негов близък. Това го чух за първи път от учителя си по литература преди десетилетия, и не разбирам защо се крие. Така, знаейки всички нещо и твърдейки официално друго, само потвърждаваме, че сме лъжци и страхливци, които се перчат за сгода, но не стават за реална работа.

Трябва да се кажат истините, за да не могат лъжците да се обединяват прод претекст, че не знаели еди какво си. Не стане ли, няма спасение от лъжците, за които няма спиране, дори и камък върху камък да не остане неотмъкнат или необърнат у нас.

Защото убиецът на ботев е национален герой, помощник в четата му.
Защото историята на убиеца на Ботев ние сме приели за история на "героичното" априлско възстание.
Защото убиецът на Ботев има паметници, на които нацията се покланя.

И защото го е убил в гръб, заради парите на четата, и е обвинил турците.
Че по лесно минава номера.
Иначе кво да каже? Не ме кефеше, и го думнах.... Я с неква по - фащаща дикиш идея.... Качихме се на връх околчица, оня застана на върха и размаха с криле. ЧУ се дум, турски заптия.... Ние избегахме... Като се върнахме, видехме че и заптията са избегали....

Това е положението, и това е характерно общо взето за цялата ни история.


Каквото и да се е случило, трябва да се признае, за да се прекратят спекулациите. Нищо, че няма да е удобно за някои. Най-силно навреждат недомлъвките.
цитирай
26. vmir - 19. gita969,
21.02.2011 01:09
gita969 написа:
Изобщо, ама,изобщо не си представям днес поборник,аргументиран, истински, исконен българин да жертва бизнес,спокойствие,сигурност в името на някака кауза,от който няма личен интерес.Комерсиалността е мотива за предателство,а не убежденията.


Според мен, това се случва несъзнателно с всички хора, които не могат да приемат актуалните прийоми за постигане на просперитет. Други пък са принудени да правят неща, които не биха правили, ако не бяха заплашени от фалит. Ако намерим сили да приемем положението си без да се изживяваме като жертви и без да искаме прекалени жертви, няма как да не си изработим и наложим общи правила и равенство пред законите, за да тръгнем напред.

цитирай
27. captain - Никога
21.02.2011 08:41
За предателството няма прошка!
цитирай
28. vmir - 27. captain - Никога
21.02.2011 08:56
captain написа:
За предателството няма прошка!


Като морална присъда съм напълно съгласен. Но, за да защитим морала, трябва първо да пребъдем с това намерение. Иначе го губим от немощ и неспособност. Все едно да кажем: "Няма да работим, докато Левски не дойде да ни управлява!!!" Можем обаче да търсим опора в духа на Левски да ни дава сили и търпение да намерим начина и да променим нещата според възможностите и ограниченията, които сами си налагаме едни на други.
цитирай
29. fireball - Нещата тръгват от малките ежедн...
21.02.2011 09:27
Нещата тръгват от малките ежедневни предателства, компромиси, "некои" съображения и "в името на...".
Не си спомням да има държава в която футболни отбори да носят имена на национални герои! После трябва да си спомним за заводите, ТПК-тата и ТКЗС -тата наречени пак на националните ни светини. И стигаме до политиците, които са си накичили портрети на Левски и Ботев в кабинетите си... Тъй като знаят, че са мижитурки, се опитват да се отъждествят с Личността от портрета. Всичко това си е една профанизация на националните герои... Класическо лицемерие... Като прибавим и медийната смрад, която в търсене на сензации се опитва да "дегероизира" исторически личности, лицемерно декларирайки, че "търси единствено Истината"... бавно и полека ще стигнем, не до "израстване с няколко века", както е писал поета, а до пълно пропадане...
Уви, въпроса не опира само до вътрешно самосъзнание и самоконтрол, но и в известна степен на "позволеност"...
цитирай
30. vmir - 29. fireball - Нещата тръгват от малките ежедн...
21.02.2011 10:22
fireball написа:
Нещата тръгват от малките ежедневни предателства, компромиси, "некои" съображения и "в името на...".
Не си спомням да има държава в която футболни отбори да носят имена на национални герои! После трябва да си спомним за заводите, ТПК-тата и ТКЗС -тата наречени пак на националните ни светини. И стигаме до политиците, които са си накичили портрети на Левски и Ботев в кабинетите си... Тъй като знаят, че са мижитурки, се опитват да се отъждествят с Личността от портрета. Всичко това си е една профанизация на националните герои... Класическо лицемерие... Като прибавим и медийната смрад, която в търсене на сензации се опитва да "дегероизира" исторически личности, лицемерно декларирайки, че "търси единствено Истината"... бавно и полека ще стигнем, не до "израстване с няколко века", както е писал поета, а до пълно пропадане...
Уви, въпроса не опира само до вътрешно самосъзнание и самоконтрол, но и в известна степен на "позволеност"...


"Позволеността" е резултат от самосъзнанието и самоконтролът, но у нас е ужасно важно да ги разделяме, сякаш нямат нищо общо помежду си. Сякаш хората, от които зависи "позволеността" нямат нищо общо с нас особено пък, ако не сме гласували за тях. Сякаш не са живели между нас, не са контактували и реагирали според наложените в махалата маниери, не са стоели по кварталните опашки, не са псували и споделяли сващанията на комшулука за държава и всичко останало, а са паднали тук случайно от Марс. Сякаш марсианците трябва да ни предпазят от ежедневните удобни поводи за лицемерие и тарикатлъци на дребно.

Но иначе съм съгласен, че "позволеността" e от решаващо значение и изисква огромно внимание, ако искаме подобрение.
цитирай
31. fireball - . . . Ами изглежда не са живели между ...
21.02.2011 12:25
... Ами изглежда не са живели между нас... У нас забелязвам два вида политици - едните са тип "наблюдател от Брюксел" - появяват се и дават насоки какво трябва да се направи. Всъщност - точно това, което е тяхно задължение да направят! Другите пък са тип "буден гражданин" - започва да обяснява какви са проблемите, задължително гарнирани с "обяснения" за народопсихологията... Ти, чакаш той да свърши работа, а той ти прави анализи, като при това иззема инициативата на гражданина (Ей, това е моя реплика!?!) или обществото да задава точно същите въпроси!
Сам пишеш за всезнайковците и новаторите у нас, които плодят безумия, сякаш никой никога не се е сетил за подобно нещо... Друго е - просто хората по света са проумяли, че някои неща - не бива да се правят! Нанасят щети! Когато това самосъзнание и самоконтрол отсъстват - логично стигаме до "позволеност"...
цитирай
32. vmir - 31. fireball - . . . Ами изглежда не са живели между ...
21.02.2011 13:14
fireball написа:
... Ами изглежда не са живели между нас... У нас забелязвам два вида политици - едните са тип "наблюдател от Брюксел" - появяват се и дават насоки какво трябва да се направи. Всъщност - точно това, което е тяхно задължение да направят! Другите пък са тип "буден гражданин" - започва да обяснява какви са проблемите, задължително гарнирани с "обяснения" за народопсихологията... Ти, чакаш той да свърши работа, а той ти прави анализи, като при това иззема инициативата на гражданина (Ей, това е моя реплика!?!) или обществото да задава точно същите въпроси!
Сам пишеш за всезнайковците и новаторите у нас, които плодят безумия, сякаш никой никога не се е сетил за подобно нещо... Друго е - просто хората по света са проумяли, че някои неща - не бива да се правят! Нанасят щети! Когато това самосъзнание и самоконтрол отсъстват - логично стигаме до "позволеност"...


Прав си, ама и ние имаме принос, че ги оставяме да се държат така. А мисля, че не се иска нищо невъзможно или особено трудно от нас, ако разбира се адекватността е нещо лесно - да кажем неофициално на депутата, че изземва инициативата на гражданина, вместо да се съсредоточи върху подпомагането й, да се въздържим от съпричастност в дебелашкото самодоволство, че някой е бил прецакан и подобни неголеми неща...
цитирай
33. pagan - Ако скунксът беше на власт 45 години,
22.02.2011 01:50
"обсирането" щеше да бъде наложено като национална ценност!
цитирай
34. vmir - 33. pagan - Ако скунксът беше на власт 45 години,
22.02.2011 01:58
pagan написа:
"обсирането" щеше да бъде наложено като национална ценност!


Напълно съм съгласен - както според теорията, така и според опита. Трагичното е, че сме приели тази ценност и не можем да намерим сили да скъсаме с нея.
цитирай
35. rebele - Левски не бяха ли от Подуяне?
23.02.2011 05:22
цитирай
36. vmir - 35. rebele,
23.02.2011 07:49
rebele написа:
Левски не бяха ли от Подуяне?


Аз теб ще те подуя ако ми паднеш!
цитирай
37. анонимен - Една
23.02.2011 14:47
Наскоро четох,че най-агресивни в интернет са неудоволетворените от собствената си личност хора.Това е съвсем сериозно проучване,правено 5 години.
Много пъти си задавам въпроса,защо някои хора висят денонощно в интернет и ръсят змийска отрова.
Имам един много показателен случай наскоро.
В един сайт,някакъв си беше въобразил,че съм бившата му жена.Получих писмо пълно с обиди по нейн адрес.Щях да помисля,че е някакво предизвикателство,но за капак беше приложил 10 ина снимки на едно красиво момиче.Писал беше със жлъч,че това е дъщеря им,която в момента работи в Европейския съд и че и без жена си,се бил справил с възпитанието на детето им.
Разбира се,му поясних че греши и че го съветвам,да не праща така безотговорто снимките на детето си.
После размишлявах върху личната житейска драма и как го е озверила срещу всички - такова беше държанието му към всички във форума,независимо ,че личеше ,че е много ерудиран и образован човек.
Извинявай,че поспамих:)
цитирай
38. vmir - 37. анонимен - Една
23.02.2011 16:57
Това, от което се нуждае човек, за да подхранва положителната си нагласа, е периодичното признание. Когато такова липсва, човек изработва склонност да компенсира липсата му. Вероятно това е в основите на хейтърската мотивация - да свалят нивото, за да се окажат над него. Дори да не се поддадем, с енергията, която ни отнемат, хейтърите вероятно успяват донякъде да постигнат целта си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4093044
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031