Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2011 10:10 - НА НЕРАЗБРАЛИТЕ ПРЕДИШНИЯ МИ ПОСТИНГ ЗА СВОБОДАТА
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1800 Коментари: 2 Гласове:
30

Последна промяна: 13.03.2011 16:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тъй като разбрах, че предишният ми постинг не е одобряван от мои приятели и дори бях призован да го изтрия, нека дам известно пояснение към заявеното от името на всички ни по телевизията уважение към Русия за жертвите по освобождаването ни от турско.

 Проблемът не е в уважението заради тези жертви, защото всеки народ, дал жертви за идеал като Свободата, заслужава уважение. Свободата е най-великия идеал, и за да не се превърне нечие освобождение в натрапена сделка или повод за ново заробване, жертвите за Свободата трябва да са дадени безкористно и да не се очаква отплата. Като най-велик идеал обаче, Свободата е постоянен обект на експлоатация от всевъзможни тарикати и спекуланти, които правят всичко възможно да извлекат лични облаги от уважението и естествените чувства на освободените, превръщайки ги в зависимости спрямо себе си. Така, дарената на един народ Свобода, може да се превърне в благо за частно ползване от малцина, които от всенародна придобивка, да я превърнат в частнособственически инструмент за лично облагодетелстване.

 Приватизирането на Свободата е не само пречка за всеобщото развитие, то разстройва историческата памет, ценностните възприятия и унищожава стимулите за придържане към добродетели и  морални устои. Заради личната изгода, тези устои са подложени на непрекъснато оспорване от спекуланти, претендиращи да бъдат водачи, ментори и морални съдници на останалите, да им повтарят колко са неблагодарни към освободителите си, игнорирайки факта, че съвсем нерядко, хората имат и реални причини да се чувстват по-малко свободни след освобождението си. Още по-лошо е, че в условията на подобна спекула, неоснователно набеждаваните в черна неблагодарност, стават примери за тържество на несправедливостта и победа на нечестността, демагогията, популизма и нелицеприятните похвати, които в условията на предишната несвобода, не биха се проявили, нито тровили живота на хората, нито биха ги разделяли и противопоставяли.

 Всичко гореказано Левски е предвиждал ясно, затова недвусмислено е дефинирал: КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ  жертвайки живота си за идеята, че всеки народ трябва сам да отвоюва освобождението си.

 Ето защо, намирам за крайно недостойна и скандална демонстрация на готованщина и морална деградация твърдението, че някой трябва да даде стотици хиляди жертви за собственото ни освобождение, за да го уважаваме. Намирам за възмутително присъствието на морални пигмеи в масмедиите и властта, непознаващи основните аксиоми на свободата, които безсрамно ни заявяват в очите, че проблемът ни със СВОБОДАТА е решен веднъж завинаги от Русия.

Смятам за честно, почтено и естествено радетелите на подобни идеи да дадат видим пример и доказателство за безкористното си уважение към Русия и личната си благодарност за приносът на руснаците към свободата на народите.  Ще призная тяхната безкористност, когато лично емигрират или агитират за емигриране в Русия, където да отдадат силите и живота си за напредъка и просперитета на свободолюбива и демократична Русия, вместо да превръщат в източник на лични доходи вменявато на вина на всички ни за липса на безпрекословен респект към Русия.

Дано това обяснение да ме предпази от очаквания да премахна предишнияimage си постинг.... 


p.s. Уви, казаха ми, че и този постинг бил грозен, даже не съм се бил виждал отстрани.... Явно у нас друг да ти плаща сметките е най-големият повод за уважение. Ми да го кажа тогава направо, че ако нямаш пари да си платиш сметката в момента и я плати друг вместо теб, или правиш необходимото да върнеш жеста, или приемаш, че си бил черпен за идеята, която приемаш и на свой ред черпиш ти други. Да призоваваш и други да ти плащат сметките обаче, да определяш това като условие за уважението ти, си е отвсякъде недостойно, признак за непълноценност и тарикатщина на дребно от най-неприятна проба, която поставя въпроса: наистина ли сме били освободени, ако освободителите ни имат афинитет към подобни нашенски радетелиза свобода?




Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Знакомства с Азиатками
22.09.2011 11:47
Одна из замечательных особенностей нашего сайта в том , что вы можете общаться в реальном времени с множеством великолепных азиатских женщин. Как и вы, они ищут партнера своей мечты и готовы потратить длительные периоды времени в Интернете, чтобы войти в контакт с интересным человеком. В этом разделе http://adf.ly/2mgAE показаны красивые женщины Азии, которые в настоящее время в сети и готовв общаться с Вами в чате, лобо по вебкамере. Это просто посетить этот майт, и сразу видно, с кем хотели бы вы пообщаться.Оцените скорость и комфорт вашего собственного дома. Эта особенность является одним из лучших и дает вам большой шанс принять непосредственное участие с большим количеством чрезвычайных женщин. Для посещения сайта необходимо пройти по ссылке http://adf.ly/2mgAE , нажав Пропустить рекламу сверху экрана. Желаем приятного общения
цитирай
2. анонимен - Find the location of people on the mobile phone number!
29.10.2011 12:23
Поиск местоположения людей по номеру мобильного телефона! Наша

программа работает почти во всех местах Мира! Теперь поиск людей по

номеру мобильного телефона доступен и вам! Скачайте и попробуйте

бесплатно нашу программу в течении 10 дней!

http://www.datafilehost.com/download-74149beb.html

Find the location of people on the mobile phone number! Our program

works in almost all parts of the world! Now, people search on the

mobile phone number is available to you! Download and try our

software free for 10 days! http://www.datafilehost.com/download-

74149beb.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4101764
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54886
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930