Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 15:45 - КАК СЕ КРАДЕ ПРОТЕСТ?
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 5388 Коментари: 36 Гласове:
28

Последна промяна: 29.09.2011 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Изглежда, не са много хората, които разбират, че всяка крупна кражба на финансови и материални средства, е следствие от кражбата на протест, оценка, или мнение на които, без съгласието на автора им, се приписва удобен за кражбата смисъл. Защо например подправянето на документ е престъпление, а подправянето на протест да е рутинна политика, след като последствията биха могли да засегнат по-тежко и много повече хора? Незнанието, или игнорирането на този факт, през последните десетилетия донесе доста беди и несгоди на държавата ни. Така, България изпадна в днешното си шизофренично раздвоение, без изгледи за  постигане на национална гледна точка, която да изглади противоречията до приемлива степен, или поне до такава, изключваща неразумно разхищение на оскъдните човешки, интелектуални и материални ресурси на страната. Масовото оглупяване дори между образовани хора отдавна е достигнало епидемични размери, а милиони хора дори за миг не се досещат, че личното им мнение става безпредментно, ако не е основано на аргументи, и дори не са в състояние да разграничат мнение от аргумент.

 

 Особен бум в кражбите на протести и мнения настъпи след падането на комунизма у нас. Методите за целта се оказаха изпипани до съвършенство и съобразени с целия жизнен цикъл на кражбата от замисъла, до възпроизвеждането, наследяването и разпространяването й. Веднага след падането на комунизма, се започна с дежурното ехидно подмятане: “Ама нали искахте капитализъм бе, защо сега се оплаквате?”. Назидателният тон трябваше да подскаже на по-малодушните свидетели, че посегателствата върху собствеността, непрозрачността, беззаконието, са не само неизбежни атрибути на капитализма, но са и неутолимо желани от всеки привърженик на демокрацията. Кражбата на протести продължи със заклеймяването на всяка възможна опозиция с всички възможни средства и аргументи като: “Аха, СДС – Стани Да Седна, разрихме ги, хораааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа, разобличихме мошеницитееееееееееееееееееееее, как не ги е срам, да искат власт, какво нечувано безочиееееееееееееееееее”, или “Помоооощ, фашистииииии, искат да ни вземат даже и времетооооооооооооооооо”.

 

 Днес тези “аргументиможе да се видят някому несериозни и дори смешни, но преди 20 и кусур години предизвикваха такива масовии истерии, че човек трябваше да е от желязо, за да не изпита жалост към хората, доведени до състояние на животински страх и мисловен блокаж от собствените им партийни лидери и агитатори.  Отработено беше дори това, че със седесаритрябваше да разговарят единствено, за да бъдат “разобличавани” намеренията им да върнат “монархофашизма”, за да изколят комунистите и това отнемаше дори теоретичната възможност да се говори с комунисти на политически теми друго, освен за спасяване от надигащия се фашизъм... На гражданина, мечтаещ за живот без рецидивите на комунистическите прийоми и взаимоотношения, скъпернически беше отпусната ролята на безучастен наблюдател, който можеше само да се усмихва успокояващо на подозрителните ветерани на соц. реализма, защото а-ха, казал нещо критично за стожера на мирния преход БСП, аха си спечелил име на квартален хулиган и фашага. В добавка,  героят ни нямаше и най-малък шанс да бъде чут, че той самия също иска живот без хулигани и без фашисти, и докато съвсем неоснователно в медиите го набеждават за такъв, а съседи и колеги са се втренчили в него с подозрение, клеветниците и крадците на протеста му, необезспокоявано вършат своите беззакония и обсебвания.

 

 В успешните кражби на протести, не беше спестено замесването дори на светли личности като Радичков, който за успокояване на уж заплашените от заколение червени ветерани, се направи, че не чува определенията “мръсни кости”, и написа кощунствено гордия девиз: “Ние пак сме тук”.  Не, че други не го бяха казвали вече, а защото им трябваше като личен подарък и тотем от обичания писател, за да изглежда, че кражбите им са благословени лично от знаменитото му перо... Така и протестите срещу злоупотребилите с властта бяха откраднати, а най-садистичните им рецидиви бяха оставени в категорията “славно минало”, за да научат всички, че няма престъпление, което може да бъде осъдено, докато цяла партия го кътка под чадъра си.

Макар и инициатори на гореописаните посегателства, да се сочат единствено комунистите като крадци и преиначители на протести и искания, би било непълно и несправедливо. Същото комунистическо идейно вампирясване и стръвно посегателство върху живеца на всяка свежа идея или възможност, нерядко се наблюдва и от страна на антикомунисти, или поне от хора, представящи се за непримирими противници на комунизма и левичарството. Въпреки позата на ангажираност с демократичните ценности и привиден непукизъм, потресаващата ограниченост на тези хора напира със страшна сила иззад параван от най-изумителни претенции, неотстъпващи по неадекватност на крайно ненавижданите от тях комунисти. Дали става дума за хора, дълбоко приели комунистическите разбирания за света, и прилагащи свой почин за построяване на комунизма, за ренегати, или за настоящи сътрудници на комунистите, е трудно да се отговори. Но тези хора очевидно не познават многовариантността на  обясненията, нито подозират за дълбочината на основанията, които правят жизнеспособни убежденията, а стъпват на примитивната вяра, че видимото на пръв поглед е самата истина, и не го ли виждат и разбират останалите като тях, значи са слепи. Като типични левичари, тези хора нямат навика да преценяват основанията си, а наложи ли им се да ги доказват, започват да прикриват липсата им с най-невероятни измислици, или инфантилни уверения. С фанатична комунистическа убеденост, повтарят например дочутото,  че премиера е “прост”, а някаква негова снимка приемат за повече от непоколебима основа на убеждението, че този човек е враг №1 на държавата. Неспособни да сравняват и разграничават лидери, лишени от знания за спектъра от качества  и недостатъци, и значението им за успешното лидерство, тези хора свеждат всичко до примитивната комунистическа представа за врага, към който трябва да бъдат по комунистически безкомпромисни и непримирими. Променена е само причината, при това – от обстоятелствата. Всичко оставало в представите им е сведено точно както при левичарите, до една дума – “прост”, която в случая символизира враг, от която по левичарски правоверно следва и всичко останало. Не ги смущава нито това, че не биха могли да обяснят какво значи “прост”, още по-малко пък защо предпочитат да предадат властта на онзи, когото уж никак не могат да понасят. Най-странното в тези хора е, че въпреки потресаващото им невежество, те не престават да се възприемат като съдници, без да се смущават, че заменят мисленето с убийствено досадна клишираност, и повтарят досадните клишета на онези, към които на думи имат непоносимост. Те си вярват (или си дават вид), че ако някой не е съгласен с тях,  значи или е враг, или е прост, или изпълнява поръчка, което ги превръща в идеалните поръчкови крадци на протести.

  Днес, когато едни протестират срещу безнаказаността и арогантната недосегаемост, други се опитват да ги представят като расисти и екстремисти. Или се опитват да откраднат протеста им, като го представят за глас в пустиня. Само преди малко един от кандидат-президентите даже се “възмути”, че недосегаемия “цар Киро” е арестуван, за да го пазят от протестиращите.
Каква до болка позната крадливост!!!



Тагове:   протест,


Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Любо! Благодаря ти за въпроса-символ КАК СЕ КРАДЕ ПРОТЕСТ?
28.09.2011 16:00
Подкрепям позицията ти в този постинг. Нека всеки от нас, без обиди и нагрубявания - МОЖЕМ ЛИ !? (невъзпитанието е инфантилно, безлично поведение) вникнем в случилото се ---- >

КАК и ЗАЩО СЕ КРАДЕ ПРОТЕСТ?

Отговорим ли си на този въпрос, ние, българите, ще бъдем готови не само да ПРЕпрочетем и да ДООсмислим тук и сега посланията в прозата на Радичков, но и ще можем да "разберем" подбудите на убиеца на Алеко (защото бай Ганьо не само убива своя автор, но, както научавам от постинга ти, се и опитва да използва дори един Радичков). И ако някои ме упрекне в охудожествяване на историческата реалност, не бих го окуражила по простата причина, че един народ заслужава своята си реалност. И историческа, и художествена, и всечовешката си реалност в континиума на времето.
КАК СЕ КРАДЕ ПРОТЕСТ? или "БАЙ ГАНЬО НА ИЗБОРИ.": "И тия са маскари и ония са маскари". нека се опитаме да не бъдем като него. Нека проведем една смислена и задълбочена дискусия и заедно се приближим до истината за себе си като народ.
цитирай
2. vmir - 1. malchaniaotnadejda7,
28.09.2011 16:06
malchaniaotnadejda7 написа:
Благодаря ти и за този постинг. Заставам зад всяка твоя дума. Нека всеки от нас, без обиди и нагрубявания - МОЖЕМ ЛИ!? (което е инфантилно, да не кажа безлично поведение) вникнем в случилото се ---> КАК и ЗАЩО СЕ КРАДЕ ПРОТЕСТ.
Отговорим ли си на този въпрос, ние, българите тук и сега, ще бъдем готови не само да препрочетем и да вникнем в смисъла на Радичковите послания, но и ще можем да разберем убиеца на Алеко (защото бай Ганьо убива своя автор).
КАК СЕ КРАДЕ ПРОТЕСТ или "БАЙ ГАНЬО НА ИЗБОРИ": "И тия са маскари и ония са маскари". Това е Бай Ганьо тук и сега.


И аз ти благодаря за подкрепата, Наде!
цитирай
3. locke - Че на кого беше протестът, та да е откраднат?
28.09.2011 16:15
Любо, сети се, че никой не си мръдна пръста да изкара разрешение за протест, в което да има официален маршрут, начален час, продължителност и организатор! За какво крадене говорим, като имахме налице един сбирщайн, един анархически хепънинг, без водач и без организация! Как някой може да открадне нещо, което е ничие? И за капак да приравним тази дезорганизирана какафония с разказите на Алеко, белким прокараме идеята, че правителството е откраднало протеста!
Дръж се на ниво, моля ти се!
Протест днес трябваше да има пред Аднимистративния съд в София, където отлагат делото срещу Лукойл до безкрай, за да им дадат шанс да крадат и мамят вечно!
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Люк! Не ти ли звучи познато това "от името на народа"?
28.09.2011 18:00
Каква "какафония с разказите на Алеко"? "Бай Ганьо на избори" се изучава в средните училища. По-ясна съпоставка, сравнение, от това, здраве му кажи! Няма никаква "какафония". В нашата страна има политически кръгове, които само и само да са на власт биха провокирали размирици до степен дискредитация на България на международно ниво. Бай Ганьо, убиецът на своя автор - Алеко Константинов, не само, че пред нищо не се спира, но и се изкарва света вода ненапита, докато всички други са "маскари". Прочети внимателно казаното от Любо. Той говори за откраднат протест. И мисля, че "се държи на ниво". Всеки има право на мнение, разбира се. Погледни и прочети внимателно и предишния му постинг. Хората с право протестират. Протестират мирно и виждат и споделят (толкова наши съблогери-очевидци описаха конкретно тези крайно неприятни факти по време на протеста) измежду тях едни особени "протестиращи", които призовават останалите към "убийства" и "изтребване до крак"!? Значи някой пак "от името на народа" иска оставка на законно избраното българско правителство в рамките на 7 дни! - ??? Някой е платил на журналисти, да раздухват ДЕЗИНФОРМАЦИЯ от мястото на събитието, че "българи цяла нощ палили къщи на малцинството?! И пак "от името на народа" призовават във фейсбук - (автор неясен?) - промяна на всичко съществуващо , незабавна оставка на правителството и на всичко на всички нива! - съдебни органи, отбрана - "в рамките на 7 дни". А на тяхно място да дойде "нова смяна" - "млади хора". :) "Под егидата на ЕС"... Ти си опитен човек, законодател. Помисли трезво, кой човек би застанал зад това? Е, нахъсаните от "информаторите" 18, 20 годишни деца - може би. Извинявай, че цитирам друг писател - (виждам, тези примери те безпокоят) - българинът от Русчук - Елиас Канети - "Факел в ухото". Там той разглежда психологията на масите. Даже му дават Нобел за това.Толкова за масовата психоза и кой има полза да я разпалва. И помисли трезво, моля те, кой краде протести "от името на народа" и вгражда сянката на един мирен национален протест в подписка за преврат, кой се мие с кал и защо? Поздрави!
цитирай
5. locke - Наде,
28.09.2011 20:43
протестът не е на този, който го обявява! Той е на този, който го организира и който има разрешение за него! В случая - НИКОЙ! Това не е мирен организиран протест, това е една спонтанна проява! Без ясно артикулирани цели (поради което и десните тролове днес си измислиха подписка, която да прикачат към протеста), без класическите за случая оратори! Когато не е ясно кой е начело, протестът не може да се определи като мирен, защото 10-20-50-70% от хората са излезли мирно. Той е точно толкова немирен, колкото е най-немирният участник в него! Дезинформция? Нищо ново под слънцето - даже на чуждестранните медии пуснаха разни измишльотини, че са палени ромски коли магазини!
99% съм сигурен, че ако СИЛА иде при Данчето Фандъкова и поиска да проведе протест с маршрут, място и организация нейде по централна София, няма да им откажат! Ако им откажат (а не би трябвало, ако протестът не е на етническа основа и е предвиден като мирен, защото режимът за целта не е разрешителен, а уведомителен), тогава вече имат право да се оплакват от репресии от страна на властта! Към момента протестът е точно толкова на Мишлето, колкото на всеки лумпен, включил се в него! И място за мрънкане и оплакване няма! Сорри, просто ви казвам какво гласи законът в случая!
Любо говори за магията на дезинформацията и професионалното извъртане на истината в политиката за мръсни цели! Но за изборни манипулации не споменава и дума! Моля те, не скачай в тази дупка, защото връзката е нулева! Да трупаш дивиденти от протеста и говоренето за него е съвсем различно от това да пускаш фалшиви бюлетини и да подправяш изборни книжа! Което знаем по кои секции и от кои партии се правеше с години!
Колкото до безумната петиция или квото там го зоват - нарекох го тъпоумие в момента, в който ми се мярна! Точно тези силно обобщаващи, уж радикални, а тотално изпразнени от съдържание и размити в нищото думи, подквасени с безумни искания за съд и присъда, са това, от което да се пазим!
А вчерашният пост на Любо беше прекрасен!
цитирай
6. vmir - 3. locke,
28.09.2011 20:44
locke написа:
Любо, сети се, че никой не си мръдна пръста да изкара разрешение за протест, в което да има официален маршрут, начален час, продължителност и организатор! За какво крадене говорим, като имахме налице един сбирщайн, един анархически хепънинг, без водач и без организация! Как някой може да открадне нещо, което е ничие? И за капак да приравним тази дезорганизирана какафония с разказите на Алеко, белким прокараме идеята, че правителството е откраднало протеста!
Дръж се на ниво, моля ти се!
Протест днес трябваше да има пред Аднимистративния съд в София, където отлагат делото срещу Лукойл до безкрай, за да им дадат шанс да крадат и мамят вечно!


Не знам защо си го написал това, след като сам казваш, че това не е било протест. Аз говоря за хора, които влагат в протеста си своите изстрадани виждания и болки както хората в Катуница, а идват някакви и с тяхното "циганите на сапун, турците под ножа" открадват и протеста, и надеждата на хората, като им придават вид, какъвто пострадалите най-малко биха искали. Тази банална игра се повтаря у нас трето десетилетие и трябва да помогнеш да й сложим край, вместо да се правиш, че не разбираш.
цитирай
7. locke - Ох, че си!
28.09.2011 21:34
От три дни обяснявам във всеки втори мой коментар, че ако искат да проведат легитимен мирен протест им трябва разрешение! Което се вади много лесно, когато има юридическо лице, което да го поиска! А доколкото разбрах, Мишлето и СИЛА са регистрирани като гражданско движение (по ЗЛС или по друг закон)! Ако протестът е организиран от някой, този някой може спокойно да помоли полицията (която пак по закон е длъжна да охранява протеста) да отстрани всеки, който пречи на нормалното му провеждане, още повече, ако провокира етническо напрежение! В случая говорим за недобра организация, поради което легитимен протест няма, тоест протестът е ничий, тоест не може да бъде откраднат! Просто искам да ти подскажа да виниш и тези, които искат да протестират мирно за това, че не са поели законен контрол над протеста!
Ако това, че от три дни повтарям тази мантра и давам този съвет, е нищо, здраве му кажи! Помагам, ама кой да ме чуе! Ако бях в СИЛА, досега да съм им изкарал разрешения, ама не съм, а нямам право да действам от тяхно име!
Да си видял някой да ме помоли да напиша свястни искания или да им кажа какво и в какъв ред да направят, за да влезем в световните медии с един масов и красив протест, а не с лумпенизация! Не обвинявай мен!
Но не обивнявай и лумпените! Не е виновен, който яде баницата, а който му я дава! В случая на лумпените баница дават 'организаторите'!
У нас желанието за протести е огромно, но знанието как да се правят - минимално!
Дори не съм сигурен, че има политически елемент - доколкото съм запознат с психологията на масите, възможно е лумпените да са там, просто за да се навикат на воля и да набият някой циганин, ако им падне възможност! И изобщо не им минава през акъла, че могат да нощуват на някоя операционан маса в Пирогов, защото циганите не ги чакат по махалите с хляб и сол!
цитирай
8. vmir - 7. locke - Ох, че си!
28.09.2011 21:45
locke написа:
От три дни обяснявам във всеки втори мой коментар, че ако искат да проведат легитимен мирен протест им трябва разрешение! Което се вади много лесно, когато има юридическо лице, което да го поиска! А доколкото разбрах, Мишлето и СИЛА са регистрирани като гражданско движение (по ЗЛС или по друг закон)! Ако протестът е организиран от някой, този някой може спокойно да помоли полицията (която пак по закон е длъжна да охранява протеста) да отстрани всеки, който пречи на нормалното му провеждане, още повече, ако провокира етническо напрежение! В случая говорим за недобра организация, поради което легитимен протест няма, тоест протестът е ничий, тоест не може да бъде откраднат! Просто искам да ти подскажа да виниш и тези, които искат да протестират мирно за това, че не са поели законен контрол над протеста!
Ако това, че от три дни повтарям тази мантра и давам този съвет, е нищо, здраве му кажи! Помагам, ама кой да ме чуе! Ако бях в СИЛА, досега да съм им изкарал разрешения, ама не съм, а нямам право да действам от тяхно име!
Да си видял някой да ме помоли да напиша свястни искания или да им кажа какво и в какъв ред да направят, за да влезем в световните медии с един масов и красив протест, а не с лумпенизация! Не обвинявай мен!
Но не обивнявай и лумпените! Не е виновен, който яде баницата, а който му я дава! В случая на лумпените баница дават 'организаторите'!
У нас желанието за протести е огромно, но знанието как да се правят - минимално!
Дори не съм сигурен, че има политически елемент - доколкото съм запознат с психологията на масите, възможно е лумпените да са там, просто за да се навикат на воля и да набият някой циганин, ако им падне възможност! И изобщо не им минава през акъла, че могат да нощуват на някоя операционан маса в Пирогов, защото циганите не ги чакат по махалите с хляб и сол!


Сега разбрах. Много си прав, съгласен съм с всичко, което си казал, но опитай все пак с малко повече замижване, поне докато не са се разбягали младежите, за да успеят и да захапят малко от мат'ряла, че иначе пък ще умират от скука и няма да усетят как ще направят белите.
цитирай
9. locke - За съжаление лумпените нямат място в протеста!
28.09.2011 22:32
Дори и с цел очовечаване! Ако се издигат конкретни искания за промени в Наказателния кодекс (ама не общи алабализми, а конкретни идеи) и подобни неща, на матряла ще му е скучно и тъпо (и меганеразбираемо)! Но ще идем аз и ти, а ние гласуваме и оформяме общественото мнение. Матряла дори не гласува!
Яд ме е, че днес не спретнахме един протест срещу Лукойл!

Иначе има идея да се ползва желанието на матряла да участва в митинги, но в случая е по-важно да избегнем жертви, а не да очовечим 2-3 екземпляра от матряла!
цитирай
10. malchaniaotnadejda7 - 5. locke
28.09.2011 23:10
Люк, политиката не е от висшите човешки дейности. Тя е призвана да служи на обществото – в случая говорим за съвременните демокрации, (колкото и несъвършени да са те). И когато едно гражданско общество се превърне или позволи да бъде превърнато в неин обслужващ персонал, в слугинаж на политиката, тогава настава истинското беззаконие, жестоката манипулация, истинската трагедия за една нация. Ти казваш, че вчерашният пост на Любо е прекрасен. Днешният е негово логично продължение. Именно защото „не споменава и дума за изборни манипулации”, а вижда голямата картина на политическата манипулация. Любо не говори само за „трупане на дивиденти от протеста”. Ето буквално думите му, с които обяснява за какво говори. „Аз говоря за хора, които влагат в протеста си своите изстрадани виждания и болки както хората в Катуница, а идват някакви и с тяхното "циганите на сапун, турците под ножа" открадват и протеста, и надеждата на хората, като им придават вид, какъвто пострадалите най-малко биха искали. Тази банална игра се повтаря у нас трето десетилетие и трябва да помогнеш да й сложим край.”
Ти казваш, „протестът не е на този, който го обявява! Той е на този, който го организира и който има разрешение за него! В случая - НИКОЙ!” Да, в юридически контекст си прав, но Любо говори по-скоро в човешки контекст, дори не в хуманитарен, а в човешки. Или с други думи, изповядва библейската истина, че законът е да служи на хората, а не хората на закона. Така е и с политиката. Тя е, за да служи на хората. Не те на нея.
„Дезинформция? Нищо ново под слънцето - даже на чуждестранните медии пуснаха разни измишльотини, че са палени ромски коли магазини!” – Може да не е нищо ново под слънцето, както казваш, но не бива да се допуска. Трябва да се спре това въртене в кръг на робите в пустинята (ако ще продължаваме с библейски примери), или по думите на Любо – „Тази банална игра се повтаря у нас трето десетилетие и трябва да й сложим край”. Защото, ако „дойдат танковете” (цитат-метафора!) на България няма да й стане по-леко. Протестът е мирен, Люк и ще остане един мирен протест. Че е спонтанен си напълно прав.
цитирай
11. locke - Наде,
28.09.2011 23:26
докато продължаваме да мислим наивистично по библейски, ще ви въртят в кръг по библейски! Играта има правила и дори един спонтанен протест трябва да ги спазва, ако иска да не го яхат неканени гости!
Политиката служи само на себе си - или играем по нейните правила, или мрънкаме и не постигаме нищо!
цитирай
12. vmir - 11. locke,
28.09.2011 23:49
locke написа:
докато продължаваме да мислим наивистично по библейски, ще ви въртят в кръг по библейски! Играта има правила и дори един спонтанен протест трябва да ги спазва, ако иска да не го яхат неканени гости!
Политиката служи само на себе си - или играем по нейните правила, или мрънкаме и не постигаме нищо!


Люк, а не приемаш ли следното: Съобразяване с библейския контекст при подготовката, и огромната част от времето, а подчиняване на политическата игра при опасност от изтърване на протеста? Писано е, че за всичко си има времето...

На практка ли? Е, обясняваш на скучаещите неграмотничета, които се нуждаят от екшън, късаш нерви с тях, затваряш си очите за простимите им гафове, възлагаш им отговорности, инструктираш ги, правиш се на глух, но ако опитат да компрометират протеста от глупост или поддааване на провокации, ги изгонваш по възможно най-бързия и категоричен начин, ако трябва и с помощта на полицията...
цитирай
13. malchaniaotnadejda7 - 11. locke
29.09.2011 00:30
locke написа:
докато продължаваме да мислим наивистично по библейски, ще ви въртят в кръг по библейски! Играта има правила и дори един спонтанен протест трябва да ги спазва, ако иска да не го яхат неканени гости!
Политиката служи само на себе си - или играем по нейните правила, или мрънкаме и не постигаме нищо!

:) Най-голямата грешка на всяка политическа игра е именно илюзията, че може да надживее "наивизма" на библейските, т.е. извечните истини. От Цезар, Хитлер, Наполеон, Александър... прах! -:)

Ако пък ще се делим на "наивисти" и "неореалисти", нека "играем по правилата", (по изказа ти) само на онази политика, която освен че служи на себе си, на четвъртото десетилетие от зациклянето й в кръг, мине на следващото ниво от спиралата.

Или с други думи - реални постижения и прогрес бележи онова общество, което има доблестта да кове нови правила. И нови закони. Останалото е хор на мрънкачи.:)
цитирай
14. анонимен - По-голям тъпизъм в последното десетилетие не бях чел.
29.09.2011 08:01
Голям напън те е споходил,та не е изключено да си получил мозъчно възпаление.
цитирай
15. анонимен - an.14-Пич,не се занимавай с това недоразумение
29.09.2011 08:20
Както го изгонихме от СДС Красно село,така ще го изритат и от ГЕРБ.Голям анти-комунист...няма що-да му таковам м.....а :))))))))))
цитирай
16. vmir - 14, 15. анонимен
29.09.2011 08:35
Тъпо, ама се разпознахте и не се харесахте, нали?

Радвате ме - въпреки лумпенско примитивните и далеч от реалността твърдения. Скоро ще ви се наложи да опитате и да мислите, защото само с простотия не става, трябва си и акъл.
цитирай
17. tutankhamon661 - vmir
29.09.2011 08:36
Цар Киро - арестуван за да го пазят от протестиращите.
Ако не го бяха арестували, щяхa да се сърдят, че не са го направили.

Ако бият цигани – защо ги бият?
Ако не ги бият – защо не ги бият?
И двата варианта се сочат като пример за отсъствие на държавата.

Опозиционни сили искат да дестабилизират държавата и по този начин да покажат “некадърността” на управляващите, за които вредата е очевидна. Въпреки това си позволиха да ги обвинят като “диригенти”.

След като има хора, които се хващат на подобни номера, значи не само ще им откраднат протеста, а направо ще ги пратят на следващия. Може дори да им хареса. Те си падат по кебапчета. Полицията вече разкри редица подкупи и заплахи, но все още никой не го е оценил. Даже излизат фалшиви клипчета, в които платени лъжци разправят как си ги принуждавали да правят това-онова, т.е. пак крадецът вика “Дръжте крадеца”.
цитирай
18. vmir - 17. tutankhamon661,
29.09.2011 09:00
Това само доказва, че правителството работи, обяснимо е това да не се харесва на някои, но тъкмо ще се види кой кой е, стига вече негодяи са заемали местата на нормалните хора, време е да ги освободят за заслужаващите ги.
цитирай
19. анонимен - Всичко е пушек!
29.09.2011 11:37
Защото между другото поскъпват основните хранителни продукти...
Защото между другото поскъпнаха горивата...
Защого между другото поскъпва енергията...
Няма нужда да си пожарникар за да определиш произхода на пушека за да се сетиш, че пак сме прее....ани.
цитирай
20. анонимен - Протестират
29.09.2011 11:45
като гърците. На ракия и кебапче.
цитирай
21. vmir - 19. анонимен,
29.09.2011 11:49
анонимен написа:
Защото между другото поскъпват основните хранителни продукти...
Защото между другото поскъпнаха горивата...
Защого между другото поскъпва енергията...
Няма нужда да си пожарникар за да определиш произхода на пушека за да се сетиш, че пак сме прее....ани.


Ако е необходимо да разширяване проблема с неща, които поне в случая не са свързани с него, трябва да посочим, че колкото по-дълго продължат недоразуменията, толкова по-осезателно ще въздействат впоследствие и върху цените. Няма време за нови лутания.
цитирай
22. vmir - 20. анонимен - Протестират
29.09.2011 11:52
анонимен написа:
като гърците. На ракия и кебапче.


И добре, че е така, че ако икономика се правеше с протести, гърците де са се оправили отдавна, вместо да затъват все повече.
цитирай
23. enjoy6 - Поздрави за доблестта да казваш истината в очите!
29.09.2011 11:57
Подкрепям те и споделям напълно!
хубав ден!
цитирай
24. boristodorov56 - Хора, протестирайте - само не закачайте Бойко!!!
29.09.2011 12:03
ОСТАВЕТЕ СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА УПРАВЛЯВА!

Тия келеши да не мислят, че той така лесно ще се даде,
на всичкото отгоре се пияни и дрогирани лумпени!

Да живее политическата проститутка и травестит Винету Рапонски!
цитирай
25. vmir - 23. enjoy6 - Поздрави за доблестта да казваш истината в очите!
29.09.2011 12:13
enjoy6 написа:
Подкрепям те и споделям напълно!
хубав ден!


Благодаря ти!
цитирай
26. vmir - 24. boristodorov56,
29.09.2011 12:17
boristodorov56 написа:
ОСТАВЕТЕ СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА УПРАВЛЯВА!

Тия келеши да не мислят, че той така лесно ще се даде,
на всичкото отгоре се пияни и дрогирани лумпени!

Да живее политическата проститутка и травестит Винету Рапонски!


Очевидно ти липсва елементарна представа по какво се различават протестите и в кои случаи успяват. Не знам кого си подкрепял и способен ли си изобщо да подкрепяш политика, или винаги само си стоял в готовност за съдействие на всеки, който свирне срещу българско правителство.
цитирай
27. neprosvet - Поклон, vmir! Поздрави за точния ...
29.09.2011 12:18
Поклон, vmir! Поздрави за точния анализ!
Най- смисленият постинг в последната седмица!
Радвам ти се и те чета с удоволствие!Браво! Хареса ми! Поздрави!
цитирай
28. vmir - 27. neprosvet,
29.09.2011 12:22
neprosvet написа:
Поклон, vmir! Поздрави за точния анализ!
Най- смисленият постинг в последната седмица!
Радвам ти се и те чета с удоволствие!Браво! Хареса ми! Поздрави!


Благодаря за подкрепата,
Поздрави!
цитирай
29. kass - vmir
29.09.2011 12:55
Най-лесно се краде протест на протестиращи, които се страхуват протестът им да не бъде откраднат. Всеки протест е златна кокошка за която се точат няколко крадеца. И тъй всеки от тези крадци сочи другия за истинският крадец, а обърканите собственици, незнаещи от кого по-напред да бранят своят протест го изгубват много лесно... За да не се случва всичко това, трябва ясно да се знае кой държи патента за протеста...
цитирай
30. malchaniaotnadejda7 - 15. анонимен - an.14-Пич,не се занимавай с това недоразумение
29.09.2011 13:35
анонимен написа:
Както го изгонихме от СДС Красно село,така ще го изритат и от ГЕРБ.Голям анти-комунист...няма що-да му таковам м.....а :))))))))))

Анонимен 15, това говори много добре за автора на постинга. За мен би било истински срам, човек да е член на някоя партия и да не предизвика противостояние в нея, да не се противопостави на нищо от политиката й, а стадно да си мълчи пред "партийните повели". В постинга не става дума за комунизъм и "антикомунизъм", а освен за политически машинации, (т.е., как се краде протест, как спонтанното недоволство на гражданите умело и цинично може да бъде манипулирано за тяснопартийни интереси и власт, издигнати над националните!) става дума и за хуманизъм, за човекознание. С други думи, за това, да имаме собствено мислене, да имаме глава на раменете, освен изправен гръбнак. А не, който ни свирне, да търчим под строй и да наливаме вода в политическата му мелница, за сметка на стабилността на страната си. Защото малко хора, като свалят розовите очила, могат да си представят извън виртуала, как след като бъде сринато - "за 7 дни!" - правителство, съдебна система, отбрана на страната и дойдат "новите, необвързани млади хора под егидата на ЕС", (цитирам част от исканията) РЕАЛНО, какво ще последва. Защото, ако някой не е читав човек и няма самостоятелно мислене, не стъпва здраво на земята, каквито и идеи и идеология да изповядва, няма да е дорасъл, нито за политик, нито за гражданин, нито за протести. Патриотизмът е винаги над интернационализма и хуманизмът е над "демократизма" и "антикомунизма", дори на СДС "Красно село" или на която и да е друга партия. Още Левски ясно го е казал. Т.е. "общодържавните" интереси се подчиняват на националните. Защото държавата обслужва нацията, законите служат на хората, а не хората служат на законите или гражданите обслужват някоя си политическа прослойка, жадна и гладна за власт до степен, да "краде" не само протеста им, а националните интереси. Само защото е по-нагла, безочлива, по-умел манипулатор или защото има наивни. Просто не си прочел текста и ти се иска анонимно да наругаеш някого, което пък говори за твоите качества на "демократ". А качествата са пак множествено заявени - "ние го изгонихме". "Ние", "искания" на "достойните"- все множественост. Няма значение, каква партия подкрепяме и за кого ще гласуваме. Има значение, да можем да си дадем ясна сметка, какво следва от това. И да можем да казваме не "ние", а "аз". Да не позволяваме да ни разделят политически фигури, когато става дума за България. Да не поставяме партийни интереси над националните! Да не позволяваме в българския парламент да има партии на етническа основа оглавявани от донове и догани. Да изискваме да се спазва и съблюдава закона. Да отвоюваме нови закони по легитимен път - да ги прилагаме, спазваме и отстояваме. Но, това иска много труд, отдаденост, будна гражданска съвест и постоянство. Толкова.
цитирай
31. kasnaprolet9999 - Провокативни групички провалиха и ...
29.09.2011 15:02
Провокативни групички провалиха и откраднаха протестите на всички млади хора, които съвсем спонтанно бяха отишли дам да подкрепяхт хората от Катуница и да поискат справедливост, спазване на законите за всички, наказание за виновниците за смърта на двете момчета.Не бих искала да им вменявам вина, че не са организирали протеста по законовия ред, за това трябваше да се помисли от по-опитна организация. Простотиите, които се сипеха навред от футдболни запалянковци доведе до това, че полицията си свърши добре работота, всички бяха сложени под общ знаменатал-хулитанство и това им дойде екстра. Дали са точно провокатори или това им е начин на поведение навсякъде, не се наемам да гадая.Бях свидетел още първия ден, как възрастен мъж, наобиколен от млади хора им казваше какви възгласи да употребяват и после рече, че имал само половин час време да остане с тях и си тръгвал, защото имал работа. После тези възгласи ги чух и по телевизията, че са употребени в други градове. Какво ти говори това, че се пак нещо е дирижирано.
Все пак маже би тези протести, макар и нелегитимни, свършиха някаква работа, повдигнати са обвинения към титулования като цар цигатин Киро. Да видим какво ще се случи после и дали съдебната ни система пак ще се оака.
цитирай
32. vmir - 29. kass,
29.09.2011 16:21
kass написа:
Най-лесно се краде протест на протестиращи, които се страхуват протестът им да не бъде откраднат. Всеки протест е златна кокошка за която се точат няколко крадеца. И тъй всеки от тези крадци сочи другия за истинският крадец, а обърканите собственици, незнаещи от кого по-напред да бранят своят протест го изгубват много лесно... За да не се случва всичко това, трябва ясно да се знае кой държи патента за протеста...


Много полезна аналогия, благодаря Кас.
Яд ме хваща, като си помисля колко лесно се крадяха протести у нас в първите години на демокрацията с просто лепване на някакво клеймо върху протестиращите. Всички принципни политически и икономически промени без изключение бяха инициирани от дясно, а голяма част от тях бяха реализирани от левите след бескрупулни клеветнически кампании срещу инициаторите и поддържниците им. Скромният редови седесар, който не взе нищо за себе си, но дълги и тягостни години търпеше свои и чужди спекуланти и идиоти в името на промените, беше плют, клеветен и мразен, а накрая не само идейно, но и материално ограбен. Този скромен син демократ заслужава паметник, защото е истинския реформатор, благодарение на стоицизма, жертвоготовността и безкористната подкрепа и воля на когото бяха осъществени най-важните промени у нас. Вместо това и днес продължават да го плюят или използват без дори да го защитят, защото явно преценяват, че все още има какво да откраднат от протестите и мечтите му.

цитирай
33. vmir - 30. malchaniaotnadejda7,
29.09.2011 16:49
Благодаря Наде,

много хубаво си го обяснила, но страхувам се, че няма как да те разбере точно този, защото примитивни ураджии като него, които по стар комунистически навик, нарочваха за "враг с партиен билет" доста читави и умни в СДС, за да се покажат железни "антикомунисти", а доведоха СДС до ръба на оцеляването. Днес същите, вместо да търсят и печелят обествена подкрепа за идеи, се хранят с жалката илюзия, че ако подхлъзнат настоящите управляващи, избирателите отново ще изберат тях, и изобщо не се интересуват, че очевидната им заблуда означава подаряване властта на демагозите и професионалните клеветници от БСП. Аз не съм член на ГЕРБ, досега винаги съм гласувал за СДС, но няма как да гласувам за дребни душици, които разбират политиката като изпързалване на потенциалния си съюзник, и не могат да проумеят, че надеждите за промяна няма как да се възлагат на хора, които повече се вълнуват от прецакването на възможните съюзници и поддръжници.
цитирай
34. vmir - 31. kasnaprolet9999,
29.09.2011 20:15
Да, много е лесно да се използват неопитните или по-примитивните хора, които винаги са готови да избухнат. Това всеки провокатор го знае и използва точно такива хора. Въпреки многото простотии и неприемливите расистки лозунги, съгласен съм напълно, че трябва да им признаем заслугата за инициирането на протестите, аз лично им свалям шапка, че се притекоха на помощ в Катуница, където без тях циганина Киро можеше да продължи да си царува и да тероризира хората, както и досега. Трябва да бъдем готови да реагираме, ако този тип не получи отдавна заслуженото си законно възмездие дори само заради заплахите, с които е принуждавал хората да го търпят толкова години.
цитирай
35. анонимен - В цял свят умните хора отричат да ...
02.10.2011 17:36
В цял свят умните хора отричат да имат етнически конфликти в техните страни. Една Турция до нас отрича да има кюрди и етнически конфликт. Една Испания и Англия-същото правят. Един Живков като гонеше турците също отричаше и дори заявяваше,че в България турци няма!
И В ЦЯЛ СВЯТ Е ТАКА! САМО В БЪЛГАРИЯ СЕ НАМЕРИХА ТОПИДИОТИ,КОИТО СЕ НАПЪВАТ НЕИСТОВО ДА ПРЕВЪРНАТ ПРЕД ЕВРОПА КРИМИНАЛЕН СЛУЧАЙ В ЕТНИЧЕСКИ. САМО В БЪЛГАРИЯ ИМА ИДИОТИ,КОИТО ВИКАТ КЪМ ЕВРОПА "ЕЛА ВЪЛЧО,ИЗЯЖ МЕ" ИМА ЕДНА МНООООГО СТАРА БЪЛГАРСКА МЪДРОСТ КОЯТО ГЛАСИ "КАТО НЕ ЗНАЕ ЕДНО КУЧЕ КАК ДА ЛАЕ,САМО ВКАРВА ВЪЛКА В КОШАРАТА" ЧЕ И ВАШАТА РАБОТА ТАКА. ДАЛИ БЕГЕ ИДИОТИТЕ ЗНАЯТ ТАЯ ПОГОВОРКА
цитирай
36. vmir - 35. анонимен,
03.10.2011 23:29
анонимен написа:
В цял свят умните хора отричат да имат етнически конфликти в техните страни. Една Турция до нас отрича да има кюрди и етнически конфликт. Една Испания и Англия-същото правят. Един Живков като гонеше турците също отричаше и дори заявяваше,че в България турци няма!
И В ЦЯЛ СВЯТ Е ТАКА! САМО В БЪЛГАРИЯ СЕ НАМЕРИХА ТОПИДИОТИ,КОИТО СЕ НАПЪВАТ НЕИСТОВО ДА ПРЕВЪРНАТ ПРЕД ЕВРОПА КРИМИНАЛЕН СЛУЧАЙ В ЕТНИЧЕСКИ. САМО В БЪЛГАРИЯ ИМА ИДИОТИ,КОИТО ВИКАТ КЪМ ЕВРОПА "ЕЛА ВЪЛЧО,ИЗЯЖ МЕ" ИМА ЕДНА МНООООГО СТАРА БЪЛГАРСКА МЪДРОСТ КОЯТО ГЛАСИ "КАТО НЕ ЗНАЕ ЕДНО КУЧЕ КАК ДА ЛАЕ,САМО ВКАРВА ВЪЛКА В КОШАРАТА" ЧЕ И ВАШАТА РАБОТА ТАКА. ДАЛИ БЕГЕ ИДИОТИТЕ ЗНАЯТ ТАЯ ПОГОВОРКА


Така е, тези хора нехаят за вредите, които нанасят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092525
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031