Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2011 07:01 - ПОЧИНА ИДЕОЛОГЪТ НА ПЕРСОНАЛНИЯ КОМПЮТЪР
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 7890 Коментари: 20 Гласове:
43

Последна промяна: 06.10.2011 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес, когато компютрите са повече от автомобилите, можем ли да си представим колко луд е изглеждал Стив Джобс с вярата си, че компютъра трябва да стане персонален по времето, когато компютри е имало само в изчислителните центрове? Можем ли днес да си представим колко пъти Джобс е трябвало да залага почти всичко материално, което е имал, за да оправдае тази вяра като остане на гребена на вълната в конкуренция с с утвърдени производители като IBM, Intel, HP, Texas Instruments, както с и множество нововъзникнали по цял свят производители, вдъхновени от успеха на идеята му за персонален компютър и мобилизирали колосални човешки и материални ресурси, за да копират и имитират неговите постижения? (Като започнем от нашите "Правец"-и, които бяха безсрамно плагиатство на първите компютри на Джобс, с които соц пропагандата ни тръбеше, че сме станали  "Нация техническа, нация комунистическа", и стигнем до последния iphone5 на Apple, за имитация на който се съобщава, че още преди излизането на оригинала официално на пазара,  вече се разпространява в Китай. :(((((( )

Стив Джобс - човекът, който първи съзря блестящото бъдеще на персоналния компютър и за доказването му, успя да пребори мощни корпораци с десетилетен опит в производството на изчислителна техника и компютри за изчислителни центрове, почина.
Вечна му памет!


 

 




Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Вечна му памет !
06.10.2011 08:55
Вечна му памет !
цитирай
2. vmir - 1. karambol5,
06.10.2011 09:55
karambol5 написа:
Вечна му памет !


И той, като и Бил Гейтс, направиха IT революцията без завършен университет, но това нашите всезнайковци надали ще го проумеят. Хора, които вярват в полезността на идеите си, действат за реализацията им, и едновременно учат необходимото, а пазара ги издържа независимо, че пирати и плювачи ги дебнат навсякъде по големия свят и отмъкват огромната част от полезността на творенията им, без поне едно "благодаря" да кажат.
цитирай
3. cefulesteven - Разстройващо е, защото една такава ...
06.10.2011 12:12
Разстройващо е, защото една такава смърт пробужда всички ни. Неземно богат, с огромна власт, безсъмнен гении, но какъвто и да е човек идва този миг, а за него твърде рано.

Нямаше да бъде света същия без него.

Светла му памет.
цитирай
4. vmir - 3. cefulesteven,
06.10.2011 12:43
cefulesteven написа:
Разстройващо е, защото една такава смърт пробужда всички ни. Неземно богат, с огромна власт, безсъмнен гении, но какъвто и да е човек идва този миг, а за него твърде рано.

Нямаше да бъде света същия без него.

Светла му памет.


Толкова гениален, че както признава в речта си, дори от мисълта за смъртта изтръгва решителност, за да разграничи същественото от несъщественото и да вземе необходимото решение. Хубавото е, че не се е занимавал камо с всезнайковци, но идеите му са намерили и добър прием. Типичен пример за човек, забогатял от собствената си прозорливост и упоритост да рискува, за да спечели от нея. Онези, които си обясняват нещата с конспирации и далавери, не намират смисъл в подобни действия, и не постъпват като него, а търсят как да подлеят вода на хора като него, за да се възползват от подхлъзването и от идеите им.

Светла му памет!
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - Вечна да е паметта му!
06.10.2011 13:12
Благодаря за този постинг, Любо... Ето, човекът си е отишъл, а компютрите го надживяват, алчността е безмерна, технологията надвишава като че ли почтеността, сърдечността, интелекта... И все пак, и въпреки това, технологиите ще бъдат укротени, опитомени от хора като него и в крайна сметка, ще служат на доброто. След като създателите им са като него. Поклон!
цитирай
6. liliyanaandreeva - Прекланям се!
06.10.2011 15:12
Чест Ви прави, че ни напомняте за кончината на един велик човек!
цитирай
7. dolsineq - Поклон!
06.10.2011 16:02
Поклон!
цитирай
8. vmir - 5. malchaniaotnadejda7 - Вечна да е паметта му!
06.10.2011 16:17
malchaniaotnadejda7 написа:
Благодаря за този постинг, Любо... Ето, човекът си е отишъл, а компютрите го надживяват, алчността е безмерна, технологията надвишава като че ли почтеността, сърдечността, интелекта... И все пак, и въпреки това, технологиите ще бъдат укротени, опитомени от хора като него и в крайна сметка, ще служат на доброто. След като създателите им са като него. Поклон!


Днес, когато компютрите са повече от автомобилите, можем ли да си представим колко луд е изглеждал Стив Джобс с вярата си, че компютъра трябва да стане персонален по времето, когато компютри е имало само в изчислителните центрове? Можем ли днес да си представим колко пъти Джобс е трябвало да залага почти всичко материално, което е имал, за да оправдае тази вяра като остане на гребена на вълната в конкуренция с с утвърдени производители като IBM, Intel, HP, Texas Instruments и множество нововъзникнали по цял свят производители, вдъхновени от успеха на неговия персонален компютър?
Поклон!
цитирай
9. vmir - 6. liliyanaandreeva - Прекланям се!
06.10.2011 16:26
liliyanaandreeva написа:
Чест Ви прави, че ни напомняте за кончината на един велик човек!


За мен е чест да се преклоня пред такъв новатор от световен мащаб.
цитирай
10. tutankhamon661 - vmir
06.10.2011 16:48
Такива хора движат света.
Вечна му памет!
цитирай
11. vmir - 10. tutankhamon661,
06.10.2011 16:59
tutankhamon661 написа:
Такива хора движат света.
Вечна му памет!


Ако нямаше такива хора, да палят въображението на останалите в творчески предизвикателства, да бяхме се самоизяли и изпотрепали с настоящата злоба, безцелремонност и безумна всезнайковщина. Вечна му памет!
цитирай
12. demidin - "Смъртта - това е най-доброто ...
06.10.2011 17:41
"Смъртта - това е най-доброто изобретение на живота."
Steve Jobs
цитирай
13. sparotok - !
06.10.2011 19:11
Нека Стив Джобс да почива в мир!
Това бе един изключително талантлив човек...светът загуби много.
цитирай
14. miaa - Стив Джобс е невероятен човек!
06.10.2011 19:37
Поклон пред светлата му памет!
цитирай
15. krasimirvm - Велик човек
06.10.2011 20:07
Поклон пред паметта на този велик човек , и тук ще цитирам по памет негово изказване , че смърта е наи великото творение , отстранява се старото за да доиде новото
цитирай
16. scorpiogirl - :(
06.10.2011 20:23
жалко за този голям човек.
цитирай
17. анонимен - otivat si hora koito ni tribvat, ...
06.10.2011 22:43
otivat si hora koito ni tribvat, koito ni pomagat i koito mestia zemiat bez da ima opora.
otivat si hora, koito nepoznavame , a ni e my4no
otivat si hora koito ne ni poznava, a sa mislili za nas kato 4ast ot 4ove4etvoto.

ostvat hora koito ni grabiat i obezmisliat tygata po onezi prvite hora koito nie nepoznavame
ostvat hora koito nari4at myl4aniet na agnetata literaturen ezik
ostvat hora hoito koito sa u4ili za ubiici s pitolet, palka i bager

ste doidat po loshi zverove i po-gladni, ste ni izryfat prstite za da nemojem da posem, ste zabiat nokti v o4ite ni da mojem da vijdame, ste vpiat zybi v gyrlata ni za da nemojem da dishame

roditelite mi si zaminaha, sestra mi negovori s men, decata mi se promeniha. samotniat 4ovek e nai-lesen da se resi na poslednoto koeto moje i drugi da mu go storiat kogato brani imotayt si ili koniat si kakto onzi mil 4ove4ec ot selo Me4ka.

niam da se dam na ciganite- ste si vzema zivota bez nikogo da podkaniam, predizvikvam ili molia.

Diakone, ako beshe jiv, kopele, steshe da se propiesh, Hristo, ako ti beshe jiv steshe da napishesh nai tajnoto stihotvorenie, Vapcarov ako ti bese jiv, make, steshe sam da poiska da te mahnat ot u4bnicite, bai Ivane Vazov-ako ti beshe jiv neviarvam da se oble4es vyv frak i cilindr i da idesh na svatbata na ministyr...

da neviarvam, ama vie pi4ove imahte bezkraino smel, bezkrain silen i bezkraino dylyg jivot makar 4e vi beseha i razstrelvaha kogato nimahate 30.

sled anonimnia jivo sledva anonimnata smrt.

цитирай
18. kasnaprolet9999 - Вечна му памет, с добро ще си го сп...
06.10.2011 23:09
Вечна му памет, с добро ще си го спомнам, първият ми самостоятелен компютър в работата ми беше с тази марка. Бях много щастлива, когато ми го дадоха, в предишната ми работа имахме по един компютър на стая. Когато ми го дадоха бях забравила да дишам. Сега този човек е поел дългият път към отвъдното и ни остави да скърбим за него, защото някак е трудно да приемем, че на тази възраст това му се е случило. И като си помисли човек, колко дълго се е борил с рака на панкреаса, цели 7 г., това си е направо още едно геройство. Други хора този тип рак ги поваля само за месеци, мой съученик почина на 50 г. от него само за два месеца.Предполагам , че Стив е водил твърде интензивен живот, без да се щади и това е довело до стрес на неговия организъм. Жалко за човека, той е мислил за всички нас, променил е света към по-добро, но не е помислил достатъчно за себе си. Вечна му памет!!!
цитирай
19. nerez - физик
07.10.2011 07:00
Написаното се отнася и за Джон Атанасов...
цитирай
20. vmir - 19. nerez - физик
07.10.2011 09:17
nerez написа:
Написаното се отнася и за Джон Атанасов...


Не, за съжаление. Атанасов измисля компютъра, но нито си вади поне патент, нито се занимава повече с него. Джобс не изобретява компютър, но съзира грандиозното му бъдеще в персонална версия и се захваща да децентрализира компютърната обработка на информацията, като я комбинира със забавления и персонални комуникации, което прави компютъра атрактивен не само за професионалистите, но и за широката публика, която е готова да плаща за тази чудесна играчка, служеща едновременно и за работа, улеснена в сравнение с предишното й състояние до степен на развлечение. Пътят на това децентрализиране и демократизиране на обработката на информацията и довеждането на огромните общи компютри до джобно устройство с екстри за развлечения и контакти е свързано с безброй иновации и десетки хиляди патенти, водеща роля в създаването на които имат решенията на задачите и стандартизирането им, формулирани и ръководени от Ст. Джобс. Без тази дългосрочна визия, и изумителната енергия на Джобс да остане на гребена на вълната чрез универсални и атрактивни решения, днес можехме да имаме далеч по-слаби и скъпи компютри в резултат на това, че производителите щяха да се заплетат като пилета в кълчища със собствени стандарти и принципно несъвместими конкурентни решения - опасност, която практически е преодоляна благодарение смелостта на Джобс да приема конкурентните предизвикателства като задачи за решаване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4099106
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930