Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 13:15 - ДО Г-Н СТАНИШЕВ И СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ПЕС (с коментар от “мачкан” социалист)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 6352 Коментари: 0 Гласове:
36

Последна промяна: 14.12.2011 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Уважаеми г-н Станишев, уважаеми социалисти от ПЕС,

В постингите си “Интригант ли е Станишев?”, посочих важни според мен подробности, за които неподлагани на пропагандните тв сериали като “На всеки километър” и чарът на супермен майор Деянов няма как да усетят и разберат, защото не са наясно с практиките, приложенията, експлоатацията, мярата и мащабите на трансформиране на реалността от социалистическия маниер на говорене у нас. От което следва предположението ми, че социалистите от ПЕС са дали приоритет на оплакванията на г-н Станишев от “мачкането” на социалистите у нас, и като добри хора, са му подали ръка искрено вярвайки, че така помагат за облекчаване положението на потиснати хора у нас, приемайки за чиста монета лукавата му според мен и преднамерена лъжа, че нашите социалисти били “изстрадали промяната”.

 Затова е много навременно и предполагам полезно да се предостави на европейските социалисти възможността да се запознаят с аргументацията на “мачканите” у нас социалисти и последствията от избора им на г-н Станишев за свой председател.

 По същата причина, в споменатите си предишни постинги посочих как от ръководството и от партийния актив на БСП се поощрява това отношение според мен, за да се представят те самите като укротители на назадничавите и примитивни страсти на редовите си последователи. Какви реални мотиви и планове оправдават нуждата от поддържането на тази привидност в България отдавна се спори, но едва ли ще се намери някой у нас да посочи доказателство, че афинитета към героизиране и митологизиране престъпленията на тоталитаризма се инициира или подхранва от вродени пристрастия на редовите социалисти. Обратното -  не само партийната пропаганда, но и множество незабравими изявления на лидери, активисти или общественици и дейци на изкуството тясно свързани с БСП показват, че се полагат непрекъснати  организирани и целенасочени усилия да се убеждават редовите социалисти, че истина извън техните редове не съществува, а кървавите комунистически деяния са достойни за преклонение и издигане в култ, защото са доказано най-ефективният инструмент за решаване на обществените проблеми. 

 Цитатът, който привеждам по-долу на жълт фон, давам като пример за това колко са “мачкани” у нас симпатизантите и последователите на г-н Станишев и с какви “аргументи” отстояват “идеите и мечтите” си: 

 60. - ок3223 Тутанчо, тутанчо
13.12
11:53

Ставаш смешен Тутанчо.
Мухата се мери със слона. По ръст, тегло и по...уум.
Къде си ти, къде е Станишев, КЪДЕ Е ТВОЯТ ИДОЛ И БОГ- Тиквата.
Станишев е следващият мин.председател на БГ, след тоталният провал на ББ и ГЕРБ, който наблюдаваме в момента. Та той е председател на ПЕС бе Тутанчо. Той 10 пъти по-кадърен, образован,способен и уважаван в ЕС от ББ. Боко е 0 пред него във всяко отношение. Въпреки блокоажа в ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НА НЕГОВИТЕ ИНИЦИАТИВИ от двамата архимошеници Симо Горския и ТУРУЧИНА ДОГАН, нещата в БГ вървяха добре. В сравнение със ставащото днес повече от добре. Докато Симо крадеше държавни имоти, а Доган като хидроексперт печелеше милиони, ТОЙ, СТАНИШЕВ. фактически редеше, управляваше държавата БГ. Нещата вървеха много добре Татунчо. Икономиката направи скок напред и нагоре. Това казва статистиката. Остави на ГЕРБ бомба в държавния резерв от 9 милиарда суха пара и нито едно задължение. Пенсиите и заплатите бяха увеличени с 80%, а безработицата сведена до 8%.
Какво направиха ГЕРБ и БОКО. Преполовиха резерва (4милиарда) и 1.4 милиарда от НОИ, които профукаха за показни ЗАЛИ И ПРАЗНИ МАГИСТРАЛИ, и сега няма пари за нищо. Нито за болници, нито за образование, нито за фермери, нито за повишаване на заплати и пенсии. Намират се пари за МВР и МНО, за слушане и подслушване и пр. паразитни дейности, а нито лев да се подпрат БДЖ, болниците, БАН, училищата, да се увеличат поне с малко ниските заплати и пенсии.
Такива са фактите Татунчо, а пред тях и боговете млъкват.
На калпав х... и вълната му пречи. На БОКО Б все някой му пречи,все му оставили бомби и мини, които той, като накадърен сапьор само взривява вместо да ги обезвреди,и сади като репи напролет, нови и нови минни полета за следващите поколения.
Татунчо, Татунчо, като политик БОКО е пресечена 0. Нещо добро няма да докара.
Това го разбраха и кокошките на село. Такава е истината за съжаление. И на мен ми е неприятен този факт.
Не може от некадърен полицай да се пръкне голям държавник...

 Този цитат добре илюстрира равнището на политическите “аргументи” на активните фенове на г-н Станишев и маниерът им за превръщане на всеки спор в трибуна за агитация и пропаганда. Ако някой предположи, че въпросните “аргументисе прилагат в началото на спора само за “подгряването” и преминаването към съществената му фаза,  той прави огромна грешка.  Защото, продължаването на спора като правило не води до промяна равнището или характера на аргументацията, което се запазва непроменено, колкото време и усилия да бъдат посветени на спора.

Независимо от тематиката, добросъвестните опити да се следва логична линия на аргументацията, неизбежно се разпознава от активистите на г-н Станишев като идеалната среда за целенасочени лъжи и възхвали на комунистическата система и методите й, защото те са научени да използват всяка подходяща възможност за пропагандни цели, а добронамереността често възприемат като подкана за злоупотреба. Ето защо,  на авторът на горецитираният на жълт фон текст от близо две години съм му наложил забрана да посещава блога ми, след като се е опитвал нееднократно да го използва като място за възхвала на убийствата без съд и присъда след 9.IX.1944г.

 По същата причина и на споменатите постинги съм забранил коментарите не, защото не обичам да коментирам или не ме интересува какво биха написали повечето потребители, а защото искам да запазя възможноста за г-н Станишев, като един добросъвестен лидер, да оправдае доверието на евросоциалистите, да ги информира обективно за състоянието на съпартийците им у нас и причините за отношението към тях. Шансовете за това смятам, че биха намалели съществено, ако позволя на соц активистите да нахлуят в блога ми и да превърнат темата ми в кичозно агиттабло с лозунги и изявления, нямащи нищо общо с изложения проблем и аргументацията, а след това да реват и лъжат, че им налагам фашистка диктатура, мачкам свободата на политическите им възгледи, и да затрупат темата ми с вайкания, оплаквания и поучения.

 Ако имах и малка увереност, че г-н Станишев ще използва материалът ми за решаване на посочените според мен изключително сериозни и принципни проблеми, без колебание бих си сложил и името отдолу, но тъй като не вярвам в такава възможност, ще си остана с надеждата, че членове на ПЕС случайно могат да попаднат на писанията ми, а в този случай личността ми едва ли би имала каквото и да било значение.

 
Поздрави на всички!




Гласувай:
37



1. анонимен - openoffice pdf converter
17.02.2012 08:06
foxit pdf reader mobile adobe reader full http://seyvxcm.hostingsociety.com/adobe-7-update.html adobe 7 update
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092817
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031