Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 08:24 - КОНСПИРАЦИИТЕ И КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 18176 Коментари: 68 Гласове:
42

Последна промяна: 12.02.2012 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Конспирация (заговор) е нелегална дейност на тайна организация, насочена срещу официалната власт. Конспиративните теории и обяснения обаче, са най-директният начин за атакуване или проверка целостта на обществените нагласи, представи и съзнание. В по-широк смисъл, тиражирането на слухове за конспирации или заговори е запазена марка в арсенала от средства за разбиване целостта и единството не само на отделни държави, но и на общности и групи от всякакъв мащаб и големина. Не една извънбрачна връзка например, от любовно увлечение се е превръщала в заговор срещу законния партньор и заинтересованост от елиминирането му без оглед на последствията или средствата за постигане на тази цел. Нерядко винатана обекта на такъв заговор е единствено в това, че настоява за спазване на поети ангажименти към семейството и децата. По същия начин, фаворизирането или самопоставянето в услуга на чужда държава може да премине в сляпа омраза към собствената държава и неуморно пакостене на хора, чиято единствена вина е, че са се родили в близост до съответната персона.

Конспиративните обяснения и теории са дело на хора, които сами си служат с конспирации и целят да оправдаят или пренасочат вниманието от собствените си дела и начинания. Идеята е, че ако собствената им конспирация или домогване бъдат разкрити, ще имат лицеприятното обяснение за действията си, че са противодействали от благородни подбуди, или в най-лошия случай, са се самозаблудили от най-добри намерения.  Когато подобна игра се случи в микрорамките на семейството, нерядко изневеряващия обвинява изрядния в собствените си дела и мотиви, за да злепостави партньора си и да се накичи със собствените му достойнства.  Тази популярна игра нерядко се играе с такава настойчивост и безскрупулност, че относителното оцеляване на околните (и най-вече децата), да премине през относителното съгласие с агресивността и лъжата и приемането им като “естествени” средства за ефективно налагане на собствената позиция.

Възприемането на подобни подходи за самоналагане, разпространява склонността да се отдават предпочитания на действия като клеветничество, коварство и скандалджийство, както и лесно тези действия да се маскират зад претенции съответно за информираност, находчивост и решителност. Така, популярността на конспиративните теории и обяснения се явява доста подходящ показател за местоположението на моралните отправни точки и предпочитанията на електората към личности, склонни към гореспоменатите действия и мимикрии.

Освен да снабдят последователите си със средство за лични домогвания до власт или определен статут, друга важна цел на създаделите на конспиративните теории е да култивират “култура” на отказ от противодействие на текущите несправедливости и чувства на обърканост, безсилие и безнадеждност. Не е трудно да се съобрази, че в условията на такава примиренческа “култура”, безскрупулните ще се чувстват в свои води и няма да подбират средства, за да се докопат до властови позиции, където ще се чувстват най-неуязвими в своеволията си, защото от властовите си позиции ще задават отношението към начините за просперитет и самореализация.

Неизбежен фундамент на тези конюнктурни начини за самореализация е подмяната на порядъчността не само в оценките на действията, но и в агресивната подмяна на реалността (чрез осмислянето й) с арогантна пропаганда, претендираща за “справедлива” ярост. За разлика от прилежно вчесаните и елегантни глашатаи на тази ярост, които нямат какво да губят защото отлично знаят бутафорната същност на “яростта” си, доверилите им се избиратели понякога имат да губят много, дори всичко.

Познавах, уважавах и в определен смисъл обичах блогърка почти две години (мир на душата й), преди да й поставят диагноза “рак”, а аз неведнъж съм се опитвал да я успокоявам и предпазвам от неистовата й самоунищожителна ярост и омраза най-вече към бившият премиер Костов, че (според нея) е предал България и родната индустрия срещу жълти стотинки. Няма да забравя деня от ранната есен на 2009, когато тя троснато ми честити току-що поставената си фатална диагноза, сякаш искаше да ме упрекне приятелски за пореден път, че не споделям яростта й към “убиеца” Костов, който с “предателството” си, според нея беше злодейски целенасочено осъдил на смърт не само нея, но и хиляди болни, за да унищожи България. Беше ми непосилно да понасям бясната й неистова омраза, която я разрушаваше и убиваше заради нейната искреност и доверчивост, и й пречеше дори за миг да предположи скалпа си закачен на колана на прилежно вчесаните глашатаи на яростта, които възприемаше като чаровни и загрижени, въпреки арогантните им и безскрупулни лъжи.

Разбира се, фаталната подмяна би била невъзможна, а много хора нямаше да си отиват от този свят преждевременно или с чувството на предадени или осъдени на смърт от злодеи, ако аргументите в публичното пространство преследваха по-малко подстрекателство и повече реализъм. Да твърдиш, че управляващите са в конспирация със световният ционизъм, или дори само в конспирация с политическите си опоненти за да пречат на народа си е нещо, което у нас изглежда все още носи дивиденти дори по високите политически етажи и поради това, авторите или поръчителите на такива твърдения би трябвало да се търсят там. Защото, няма как всички у нас да не са маскари”, ако бивш Премиер е извършил национално предателство, а никой не го осъжда, нали? От което пък би трябвало да се подразбира, че който е против него, той - макар и маскара, ще бъде ПОНЕ извън кръга на конспирацията, срещу българския народ, нали?  Елементарно, но безотказно за поръчители и любителиimage на конспиративни теории, нали?

 
 

P.s. Оставям темата свободна за коментари, но си запазвам правото ако преценя, че възможността за дискусия се използва като повод за истеризиране и нагнетяваване на омраза и развихряне на простотия под каквато и да било форма, да я прекратя отново. Моля за извинение и разбиране, че ще се въздържам от свои коментари.



Гласувай:
43



1. mt46 - Да,
12.02.2012 08:44
думата "конспирация" понякога се преекспонира от някои... Но е ясно, че е имало и има задкулисни политически игри, договорки /по света и у нас/...
цитирай
2. apostapostoloff - Думата "конспирация" у нас се преекспонира от
12.02.2012 08:55
откачените, които са над 1 800 000 на брой. В България само от липсата на простаци и откачалки не можем да се оплачем.
цитирай
3. vmir - 1. mt46,
12.02.2012 09:58
mt46 написа:
думата "конспирация" понякога се преекспонира от някои... Но е ясно, че е имало и има задкулисни политически игри, договорки /по света и у нас/...


Няма да приравняваме екскурзия с окупация нали? Не, че екскурзиантите не могат да бъдат досадни и нахални, но ако не окупират мястото, където са отседнали, присъствието и въздействието им е ограничено САМО до ЗАКОННО договорения момент, а този момент във времето е разграничителната линия между наличието или отнемането на свобода, независимост и права.
цитирай
4. vmir - 2. apostapostoloff, - Думата "конспирация" у нас се преекспонира от
12.02.2012 10:03
apostapostoloff написа:
Думата "конспирация" у нас се преекспонира от откачените, които са над 1 800 000 на брой. В България само от липсата на простаци и откачалки не можем да се оплачем.


Съгласен съм, само да добавя, че преекспонацията на думата свидетелства за насилствена подмяна на смисъла й. Това не е единствената изнасилена дума, и поради масовостта на подобно насилие над езика, днес думите в българския език или не носят много смисъл, или направо подвеждат. Вчера един от конспираторите в блога се опитваше да ме убеди, че демократ доказано означавало убиец, а мисленето му беше толкова подчинено на задачата да отстоява този извратен смисъл, че мога да си представя и след 50 реплики от какви дерета щеше да носи вода, за да всява объркване, недоверие и омраза. В комплект с идиотското твърдение, че не променял смисъла на думите...


цитирай
5. evrazol - Лобитата са форма на конспирация. ...
12.02.2012 12:38
Лобитата са форма на конспирация. Световните лобита правят световни конспирации, преследвайки интересите си.
Аз конспиративно обещах на децата да ги издържам докато учат. Едното се повлия, а другото не. В този смисъл намирам, че всичко е конспирация. Подозирам този който не се поддаде на конспиративните ми ходове, че прави конспирация срещу добрите ми намерения с цел да използва чувствата ми, а другия - в цел да използва средствата ми. Ето как конспиративната ми теория се превръща в маниакална подозрителност:)))
цитирай
6. tutankhamon661 - vmir
12.02.2012 13:30
Конспирации винаги е имало и ще има. Но темата е толкова отворена, че направо изкушава не особено честните хора да измислят, лъжат и въобще да я използват за нечие злепоставяне. Постоянно го наблюдавам - и в реала, и тук, по всевъзможни поводи. Конспираторите не ме интересуват, понеже в повечето случаи веднага усещам номерцата им. Жалко за онези, които се връзват!
цитирай
7. vmir - 5. evrazol,
12.02.2012 13:31
evrazol написа:
Лобитата са форма на конспирация. Световните лобита правят световни конспирации, преследвайки интересите си.
Аз конспиративно обещах на децата да ги издържам докато учат. Едното се повлия, а другото не. В този смисъл намирам, че всичко е конспирация. Подозирам този който не се поддаде на конспиративните ми ходове, че прави конспирация срещу добрите ми намерения с цел да използва чувствата ми, а другия - в цел да използва средствата ми. Ето как конспиративната ми теория се превръща в маниакална подозрителност:)))


Добро чувство за хумор и разбиране на проблема, също и добра демонстрация на шизофреничната раздвоеност, която дебне дори разумния, позволил си неблагоразумието да се поддаде на всезнайковци, които намират за върховно интелектуално постижение да забележат едно от многото подобия между две явления, и бидейки неграмотни или слепи за останалите подобия да се бият в гърдите, че са направили велико откритие.

Да, има подобие между лобиране и конспирация, възможна е дори и практически пълна аналогия между двете за определен период от време, а моментите, които разграничават този период, извън който конспирацията се превръща в безкомпромисно осъдително престъпление, човек може или да опита сам да намери, или да чака всезнайковците да го открехнат, след което да повтаря глупостите им и да вярва, че говори истини от последна инстанция, защото трябвало да събуди спящия народ, за да го предупреди за злодеите или рептилите, коварно прикрити в телесните останки на вече изядените от тях, които го дебнат денонощно със задачата да го унищожат, нали?

цитирай
8. vmir - 6. tutankhamon661,
12.02.2012 13:44
tutankhamon661 написа:
Конспирации винаги е имало и ще има. Но темата е толкова отворена, че направо изкушава не особено честните хора да измислят, лъжат и въобще да я използват за нечие злепоставяне. Постоянно го наблюдавам - и в реала, и тук, по всевъзможни поводи. Конспираторите не ме интересуват, понеже в повечето случаи веднага усещам номерцата им. Жалко за онези, които се връзват!


Аз също понякога им се връзвам, и то от принципно нежелание да живея с подозрителност и недоверие към всички, а те добре усещат и използват толерантността и добронамереността без каквито и да било скрупули от тяхна страна. Често търпеливостта, толерантността и зачитането на личното им достойнство, за тях са признаци на наивност, мекушавост, недозрелост или глупост. Нариташ ли ги обаче, обикновено започват да те имат за умен въпреки, че между ритането и интелекта не би трябвало да има съществена връзка. А това е така, защото добре си дават сметка какви ги вършат и, че заслужават още по-яки ритници.
цитирай
9. bangbang - Аз не вярвам в конспирации и циунисти.
12.02.2012 14:05
цитирай
10. vmir - 9. bangbang - Аз не вярвам в конспирации и циунисти.
12.02.2012 15:10
bangbang написа:


Въпросът е какво правим. Досега не съм видял някой, който да използва конспиративна теория, за да предвиди и да предотврати конспиративно дело. Ако и една стотна от конспиративните задачи, в които ни убеждават е вярна, няма да има нищо по-лесно от това да се предвиждат следващите им цели, задачи, обекти, планове, парични потоци, хора, моменти, места и всичко останало. Да, ама те предпочитат да плашат деца, жени, старци, немощни и недъгави, само не и да действат като мъже. Страшни и всемогъщи им били конспираторите, щели да ги надушат даже ако си помислят да кажат на някоя медия за поредната злодейска сбирка, ако ли пък опитали да им запишат обсъждането на пъкления план, щели да ги хванат и каквито са жестоки, ай гиди и конпиратори такива, може и живи да ги одерат и опекат, знае ли човек...

Иначе не ги е страх да им приписват какво ли не, стига да има детска и женска аудитория да ги слуша какви са безстрашни на приказки. И уж всичко знаят, само дето не съм видял някой от тях да предприеме реална инициатива за прекъсване на дипломатически или други отношения заради пълното нарушаване на законите и правилата според “документите”, които публикува.

Друго много показателно – в пълно противоречие с лицемерната си загриженост за посегателствата на конспираторите над интересите и правата на хората, нашите антиконспиратори са срещу всички обществени ресурси и възможности, които биха били насочени за предотвратяване и изобличаване на конспиративни начинания, а това идва да покаже кои са всъщност конспираторите или кандидат-конспираторите. Да им се чуди човек на безочието. Да си бяха заявили откровено, че искат да си изживеят живота като се правят на някакви, всички останали можехме да им помогнем да си намерят подходящо поприще за изява на предпочитанията и дарбите си, ама само да ни плашат жените и децата, не съм съгласен.
цитирай
11. анонимен - Напук на всички конспиративни теории
12.02.2012 16:30
Точно така теории, защото досега нищо не е доказано, а пък това дава достатъчно гориво в устите на хората, които се интересуват от всякакви конспирации, световни, американски, български и т.н. Бих ги попитал всичките - с какви факти разполагате или само си говорите насам натам - лаф да става.

Както казах напук на всички теории, недоказани фати за чипове, летящи чинии, извънземни, финансови империи, които имат за цел да завладеят човечеството - НЕ МЕ Е СТРАХ, нито пък някога могат да ме уплашат. Ние и така живеем силно манипулиран живот. Посланието е живей си живота и не го пропилявай за глупости, каквото има да става ще става. Моят живот си ми е ценен и си го живея като за последно.
цитирай
12. tomcat2 - Вмире кажи ми в кои теории на конс...
12.02.2012 16:42
Вмире кажи ми в кои теории на конспирацията се съмняваш и ще ти дам доказателства за тях,стига да не става въпрос за чудовището от Лох Нес,извънземни ,Чубакабрас и Йети!
цитирай
13. kass - често се говори за конспираця, без да има нито едно доказателство за такава...
12.02.2012 16:49
Ако човек не изпълни задължението си на работното си място, шефа му би сметнал, че собственият му служител умишлено саботира фирмата, докато дефакто той е бил зает с друго, липсвали са му материали или дори помощ от колеги и не напоследно място домързяло го... Не искам да вярвам, че човек се ражда с параноя от конспирации, по-точно в него се загнездва това чувство с времето, когато ден след ден и опит след опит му показват, че нещо, което не желае да заработи не си в състояние да го накараш по никакъв начин и накрая не ти остава друго освен да си помислиш, че или някаква зла съдба, или Божие проклятие или някакви конспиративни програми работят непрекъснато в полза на това нещо да не заработи както трябва...
цитирай
14. анонимен - Конспирации, а какво да кажем за фактите подплатени с доказателства?!
12.02.2012 16:53
Конспирациите както си споменал самият ти са " (заговор) е нелегална дейност на тайна организация, насочена срещу официалната власт". Още повече, че споменаваш "теории", докато всички факти, свързани с българската, че и световната действителност в последните години са си чиста реалност, подплатени с достатъчно доказателства, да не говорим че са инициирани не срещу официалната власт, а по-скоро от нея с определена цел.
цитирай
15. polopot - откачените, които са над 1 800 000 на ...
12.02.2012 17:59
apostapostoloff написа:
откачените, които са над 1 800 000 на брой. В България само от липсата на простаци и откачалки не можем да се оплачем.


Апостолов ти да не ги водиш на отчет всички "откачени" :)

Колкото до н.нар "конспирация" нещата са съвсем различни. Какво наричате конспирация ?! Това, за което говореше Кенеди или рептилите ?


цитирай
16. kalahan - Има, няма
12.02.2012 18:09
Ние сме само наблюдатели :(
цитирай
17. misbis - платиха ли ти или си на щат към провокаторите тайните мутри?
12.02.2012 20:31
или си толкова заслепен,че си вярваш?
цитирай
18. vmir - 11. анонимен - Напук на всички конспиративни теории
12.02.2012 21:56
анонимен написа:
Точно така теории, защото досега нищо не е доказано, а пък това дава достатъчно гориво в устите на хората, които се интересуват от всякакви конспирации, световни, американски, български и т.н. Бих ги попитал всичките - с какви факти разполагате или само си говорите насам натам - лаф да става.

Както казах напук на всички теории, недоказани фати за чипове, летящи чинии, извънземни, финансови империи, които имат за цел да завладеят човечеството - НЕ МЕ Е СТРАХ, нито пък някога могат да ме уплашат. Ние и така живеем силно манипулиран живот. Посланието е живей си живота и не го пропилявай за глупости, каквото има да става ще става. Моят живот си ми е ценен и си го живея като за последно.


Съгласен, освен ако не посочат реални доказателства, не като досегашните “факти” с неидентифициран произход или от “световно известни светила”, които се оказват сътворени от помощен изследователски персонал, който уж познавал работата на професора за който работи, а проверката ти показва, че професорът на когото се позовават, е публикувал точно обратното. До гуша ми е дошло от подобни идиотщини, но неграмотните всезнайковци и кандидати за слава нямат свършване.
цитирай
19. vmir - 12. tomcat2,
12.02.2012 22:17
По добре ми отговори като си такъв експерт по конспирациите, как не се сети, че борбата с неуловимите конспиратори няма как да е резултатна, докато се опитваш да мобилизираш в нея всички – от пеленачето до столетника, а също куци, кьорави и сакати, които в процеса на преследването на гадните конспиратори по-вероятно сами да се нуждаят от помощ, недай Боже от погребение, вместо да успеят да догонят и хванат чевръстите ти конспиратори?

Можеш ли да си представиш колко доказателства съм срещал, включително и хора, мразещи до себеотрицание и готови да дадат живота си, за да “докажат” на всички, че Костов е конспиратор и предател на България, защото е продал “Кремиковци” за един долар? Как ще обясниш факта, че от няколкото планини от “доказателства”, за това “национално предателство” на Костов, до момента и един от доказващите не съм видял да е подкрепил твърденията си с НАИСТИНА оригинален документ, съдържащ цитираните от “най-достоверен” или “най-компетентен” източник данни, а именно регламентираните за тази цел от закона Счетоводен Баланс и Отчет за Приходите и Разходите на Кремиковци? Как наред с цялата колосална и изтъркана бутафория на “доказателствата” и липсата на каквато и да било идея за тежестта на “доказателствата” от страна на съидейниците ти, да ви взема насериозно, че и да ви отделям време, което вие пилеете безотговорно в най-нелепи преповтаряния на информации без каквато и да било нормативна доказателствена стойност?
цитирай
20. vmir - 13. kass,
12.02.2012 22:23
Напълно съм съгласен с наблюденията ти, само да добавя, че добрия шеф забелязва причината, а на спуснатия отгоре некадърник не му остава друго, освен да прибегне до обяснение с помощта на конспиративните теории. Тогава хитрият лентяй има пълно основание да приеме, че е успял да постигне лелеяната си цел и би могъл да се отдаде на “заслужен” отдих и забава, вайкайки се, че е онеправдана жертва на безобразна експлоатация...
цитирай
21. vmir - 14. анонимен - Конспирации, а какво да кажем за фактите подплатени с доказателства?!
12.02.2012 22:29
анонимен написа:
Конспирациите както си споменал самият ти са " (заговор) е нелегална дейност на тайна организация, насочена срещу официалната власт". Още повече, че споменаваш "теории", докато всички факти, свързани с българската, че и световната действителност в последните години са си чиста реалност, подплатени с достатъчно доказателства, да не говорим че са инициирани не срещу официалната власт, а по-скоро от нея с определена цел.


Интересно как ще докажеш теза, съдържаща противоречие с дефиницията. (Ако намериш това за важно, де)...
цитирай
22. vmir - 16. kalahan,
12.02.2012 22:34
kalahan написа:
Ние сме само наблюдатели :(


По-добре наблюдател, отколкото съдействащ на тарикат, който си е въобразил, че баналните му изтъркани от употреба глупости, трябва да бъдат приети като манна небесна.
цитирай
23. vmir - 17. misbis - платиха ли ти или си на щат към провокаторите тайните мутри?
12.02.2012 22:40
misbis написа:
или си толкова заслепен,че си вярваш?


Представи си, че просто ми е дошло до гуша от тиквеници като теб, които явно вярват, че с пари и провокации може да се поддържат лъжи до безкрайност. Преметнали са те яко, рано или късно, идва момента, когато парите за лъжльовците не стигат, защото с времето лъжата иска ангажиране на все повече наемници, а и с времето поддръжниците на изтъркващата се лъжа стават все по-мързеливи, страхливи и лакоми. Дано да си схванал.
цитирай
24. malkiatprintz - Конспирацията може да има много ...
13.02.2012 02:18
Конспирацията може да има много форми. Конспирация може да е и картелно споразумение, налагащо монопол. Такива конспирации има - очевидно мобилните оператори у нас са изградили такова картелно споразумение (конспирация), за да си поддържат и гарантират печалбите. Обаче теориите, засягащи разни глобални конспирации като масони, илюминати и прочее, ми се струва, че са пресилени и то доста, по простата причина, че изграждането на - да речем - "нов световен ред" така, както обикновено бива представян, изисква период от време, значително по-дълъг от един човешки живот. А човешката природа е такава, че едва ли има човек, който ще посвети живота си на машинация за изграждането на нещо, което самият той няма да доживее да види и едва ли ще ползва неговите деца.
цитирай
25. анонимен - Какви лъжльовци са нужни след пъ...
13.02.2012 02:27
Какви лъжльовци са нужни след първоначалния тласък, като има абдали като тебе?
цитирай
26. анонимен - Трябвало е да се кръстиш не малкият, ...
13.02.2012 02:30
Трябвало е да се кръстиш не малкият, а глупавият! Целта се преследва като се изпълняват задачи. Изпълнението на всяка една задача може да е свързано с неизмерими ползи за изпълняващия.
цитирай
27. apostapostoloff - polopot, на отчет
13.02.2012 02:35
водят лудите у нас в МНЗ. Прочети последния ми постинг и много неща ще ти станат ясни. Защото виждам, че те мъчи простотия по въпроса.

Та точно тези откачалки смятат, че някой непрекъснато заговорничи срещу България. Смятат също така, че те са велики, ама някой ги преследва и им пречи да преуспеят.

И тъй като болните им мозъци са промити от неокомунистическа пропаганда, виновни за бедите на тези смахнати нашенски неудачници са, разбира се, демократите.
цитирай
28. анонимен - вмире, ти като не си минавал оттатък ...
13.02.2012 02:45
вмире,ти като не си минавал оттатък околовръстното,поне телевизия,радио нямаш ли?компютър явно имаш,ама се в днес.бг ли висиш?конспирации....????????????става дума за реалността.
цитирай
29. vmir - 24. malkiatprintz,
13.02.2012 09:21
malkiatprintz написа:
Конспирацията може да има много форми. Конспирация може да е и картелно споразумение, налагащо монопол. Такива конспирации има - очевидно мобилните оператори у нас са изградили такова картелно споразумение (конспирация), за да си поддържат и гарантират печалбите. Обаче теориите, засягащи разни глобални конспирации като масони, илюминати и прочее, ми се струва, че са пресилени и то доста, по простата причина, че изграждането на - да речем - "нов световен ред" така, както обикновено бива представян, изисква период от време, значително по-дълъг от един човешки живот. А човешката природа е такава, че едва ли има човек, който ще посвети живота си на машинация за изграждането на нещо, което самият той няма да доживее да види и едва ли ще ползва неговите деца.


Ей това “много форми” не ми допада. Когато приравняваш ходатайството и шуробаджанащината с теории за динозаври, които по чудодеен начин са се превъплътили в телесната обвивка на човеци, тогава настъпва царството на тарикатите от всякакър род и калибър.

Може би от блога не би трябвало да се очаква по-конкретно отношение, защото тук сме събрани от кол и въже и всеки си вижда нещата от там, докъдето се издига собствената му камбанария, да не забравяме, че някои предпочитат да живеят в партизански землянки, а оттам дори нищо неподозиращите туристи изглеждат като страховити подтисници, а обясненията на гида им – като инструкции за поробване на тези под краката им.

цитирай
30. vmir - 25. анонимен,
13.02.2012 09:27
анонимен написа:
Какви лъжльовци са нужни след първоначалния тласък, като има абдали като тебе?


Ти като си умник, защо се скатаваш като бълха в гащи, а чакаш някой друг да ти лови конспираторите, дето само ти ги знаеш къде са, кои са, кога и какво уговарят? Аре бегай при поплювковците.
цитирай
31. vmir - 26. анонимен,
13.02.2012 09:38
анонимен написа:
Трябвало е да се кръстиш не малкият, а глупавият! Целта се преследва като се изпълняват задачи. Изпълнението на всяка една задача може да е свързано с неизмерими ползи за изпълняващия.


Да не би заради кризата да са ти съкратили задачата, че си се закахърил толкова много? Намери си друга работа, нима не разбираш от нищо друго освен от конспирации? Може и да кажеш кои са конспираторите, какви са текущите им задачи, къде и кога ще отчитат изпълнените и ще разглеждат плановете за бъдещите, това също е работа.
цитирай
32. vmir - 28. анонимен,
13.02.2012 09:45
анонимен написа:
вмире,ти като не си минавал оттатък околовръстното,поне телевизия,радио нямаш ли?компютър явно имаш,ама се в днес.бг ли висиш?конспирации....????????????става дума за реалността.


Реалността???
Една муха долетяла и кацнала върху разцъфнало цвете. "Ах, каква непоносима воня!!!" - развикала се възмутено мухата, потресена от непоносимата реалност... После изсипала върху цветето известна част от телесните си непотребности, тържествено провъзгласила, че посвещава творението си на светлото бъдеще, и полетяла към следващото цвете.
цитирай
33. анонимен - Zzasto ne kazzesh Istinata kak r...
13.02.2012 12:41
Zzasto ne kazzesh Istinata kak republikanzite Okupiraha,Unistozziha i Okradoha Blagodenstvuvastoto i Bogato ZARSTVO BALGARIA,koeto Zaedno s Hollandia be na 4-5 masto v Evropa po STANDART i DOHODI na PODANNIK ot Naselenieto.Sega shibanata i smotana republika SE namira na 47-48 masto ot 49 strani v EVROPA...ZARSTVO BALGARIA e bilo na PARVO MASTO v SVETA po IZNOS na ZARNO i TUTUN na PODANNIK ot Naselenieto,NA PARVO MASTO po iznos NA GROZDE v ABSOLUTNI KOLICHESTVA,na Rozovo Maslo sasto.ZARSTVO BALGARIA e bilo kato RAISKA GRADINA,proizvezzdat se PLODOVE i ZELENCHUZZI na Poddannik ot VSIAKA EDNA STRANA v SVETA...Prostituziata e bila Zakonna,a sega SLED kato VASTANOVIM ZARSTVO BALGARIA,trabva da vzemem modela ot Hollandia i DA UZAKONIM lekite narkotizi.Taka se PODOBRIAVA KONTROLA nad Prostituziata i Narkotizzite KATO ZIALO i se NAMALAVA PRESTAPNOSTTA.
цитирай
34. анонимен - мухи има в празната ти кратуна. в ...
13.02.2012 14:02
мухи има в празната ти кратуна.в реалноста добитъка пасе твоите цветя.разбира се,не всички евреи са илюминати,мегаспекуланти,мегабанкстери и пр.,но повечето от последните са евреи.докато тече галимацията по превръщането на света в свинарник по оруел ,много списвачи,поети,общественици,политици и пр.лумпени,вдигат пушилка/димна завеса/около някакъв путин,някакви имперски амбиции,някакъв комунизъм--все неща от миналото.къде в реалността са вашите български комунисти,а?----в евролевицата,в европарламента,че някои даже президенти и комисари станаха.кои ги легитимира,а?путин ли?/руснаците да му ядат лаината на олигархичния капитализъм,които е грубо,недодялано подобие на този от отвъдокеана/.какви са тия спонтанни цветни революции като по калъп в грузия,украина,българия,румъния,гдр,полша,чехия,туркменистан,египет,либия,сирия,албания,алжир.....................................................а?като как така,по случаиност,вторите след сатрапите,изведнъж се превръщат в демократи и настава една веселба,не ти е работа.нещо да ти напомня на петър младенов,луканов и отгледаните от режима "дисиденти"-целокупните сдс-та,екогласности,подкрепи и пр.гнусове?ами я да видим кои са ни министрите на външните работи посл.20 години.я,ами то кои от израелската армия дошъл,кои 80%,кои 146%чифутин.защо така бе хора?земята на ботев и левски отново е робска земя,а?
цитирай
35. vmir - 33. анонимен,
13.02.2012 19:33
анонимен написа:
Zzasto ne kazzesh Istinata kak republikanzite Okupiraha,Unistozziha i Okradoha Blagodenstvuvastoto i Bogato ZARSTVO BALGARIA,koeto Zaedno s Hollandia be na 4-5 masto v Evropa po STANDART i DOHODI na PODANNIK ot Naselenieto.Sega shibanata i smotana republika SE namira na 47-48 masto ot 49 strani v EVROPA...ZARSTVO BALGARIA e bilo na PARVO MASTO v SVETA po IZNOS na ZARNO i TUTUN na PODANNIK ot Naselenieto,NA PARVO MASTO po iznos NA GROZDE v ABSOLUTNI KOLICHESTVA,na Rozovo Maslo sasto.ZARSTVO BALGARIA e bilo kato RAISKA GRADINA,proizvezzdat se PLODOVE i ZELENCHUZZI na Poddannik ot VSIAKA EDNA STRANA v SVETA...Prostituziata e bila Zakonna,a sega SLED kato VASTANOVIM ZARSTVO BALGARIA,trabva da vzemem modela ot Hollandia i DA UZAKONIM lekite narkotizi.Taka se PODOBRIAVA KONTROLA nad Prostituziata i Narkotizzite KATO ZIALO i se NAMALAVA PRESTAPNOSTTA.


Абе човеко, как да им говоря, че Царство България мереше сили с Холандия, пък после се случи, че Холандия задмина Русия, а ние си останахме само една от маалите на братушките, след като като ликвидаторите на Царство България изпадат в амок от подобни истини? Че аз съм жалостив даже и към убийците, жалко, че са затрили и цвета на Царство България, за да оставят след себе си само един опърничави мрънкачи, некадърни за друго, освен за празни приказки и умопомрачителни тъпизми. Как се говори с кретени, които повтарят като изоглавени, че под комунистическо сме цъфтели и връзвали и са издигнали в култ наглостта, простотията и безочието. Тези типове са си плюли в пазвите да ликвидират и България като държава, за да си стане отново маала на Русията, ти искаш за Царство България да им говоря, където щяха да си живеят при циганите, откъдето са дошли, вместо нас да поставят там.
цитирай
36. vmir - 34. анонимен - мухи има в празната ти кратуна. в ...
13.02.2012 19:47
анонимен написа:
мухи има в празната ти кратуна.в реалноста добитъка пасе твоите цветя.разбира се,не всички евреи са илюминати,мегаспекуланти,мегабанкстери и пр.,но повечето от последните са евреи.докато тече галимацията по превръщането на света в свинарник по оруел ,много списвачи,поети,общественици,политици и пр.лумпени,вдигат пушилка/димна завеса/около някакъв путин,някакви имперски амбиции,някакъв комунизъм--все неща от миналото.къде в реалността са вашите български комунисти,а?----в евролевицата,в европарламента,че някои даже президенти и комисари станаха.кои ги легитимира,а?путин ли?/руснаците да му ядат лаината на олигархичния капитализъм,които е грубо,недодялано подобие на този от отвъдокеана/.какви са тия спонтанни цветни революции като по калъп в грузия,украина,българия,румъния,гдр,полша,чехия,туркменистан,египет,либия,сирия,албания,алжир.....................................................а?като как така,по случаиност,вторите след сатрапите,изведнъж се превръщат в демократи и настава една веселба,не ти е работа.нещо да ти напомня на петър младенов,луканов и отгледаните от режима "дисиденти"-целокупните сдс-та,екогласности,подкрепи и пр.гнусове?ами я да видим кои са ни министрите на външните работи посл.20 години.я,ами то кои от израелската армия дошъл,кои 80%,кои 146%чифутин.защо така бе хора?земята на ботев и левски отново е робска земя,а?


Много ти е примитивна версията, аз не мразя като теб умните, находчивите и предприемчивите, а се конкурирам с тях. Мога и да се бия, ако се опитват да ми натрапват методите си, да ме пързалят или мамят. А ти си анонимен мишок, който мрънка и досажда с надеждата някой да го спаси от собствените му фобии. Е, няма да стана мишок като теб и да подстрекавам с надеждата да бъдат избити умните и изявените, за да настъпи царството на сивите тъпи мишоци като теб.
цитирай
37. анонимен - до 21 от 14
13.02.2012 21:15
именно, почти си успял да разбереш това което се опитах да ти кажа, а именно че нещата за които си писал НЕ СА КОНСПИРАЦИИ, а чиста реалност, но някои хора просто се опитват да им лепнат грешен етикет, за да звучи всичко достатъчно жълто с цел за да не бъде възприето "насериозно". в този смисъл конспирации не съществуват, освен в твоя пост. затова и дефиницията ти не отговаря на описаните от теб проблеми.
цитирай
38. vmir - 37. анонимен,
13.02.2012 21:51
анонимен написа:
именно, почти си успял да разбереш това което се опитах да ти кажа, а именно че нещата за които си писал НЕ СА КОНСПИРАЦИИ, а чиста реалност, но някои хора просто се опитват да им лепнат грешен етикет, за да звучи всичко достатъчно жълто с цел за да не бъде възприето "насериозно". в този смисъл конспирации не съществуват, освен в твоя пост. затова и дефиницията ти не отговаря на описаните от теб проблеми.


Ти пък трябва да проумееш, че нито противопоставянето, нито приравняването между реалност и конспирации или на които и да било други понятия, не променя тяхната дефиниция или онова, което тя означава. А това е важно, за да не бъркаш мисловната дейност с подхвърлени аналогии, а да намериш реалните проблеми. Това, че комунизмът беше реалност, не означава, че не е резултат от конспирации, нали? В този смисъл, поучителния парадокс на комунистическата доктрина е, че обявава уж открита война на цивилизацията, а когато я оплюе и направи достатъчно омразна, включва конспирациите и бойните групи за довършването й, като обявява убийствата за геройства. Днес мнозина правят всичко по силите си за повтарянето на този убийствен цикъл.
цитирай
39. анонимен - хмм, интерестно
14.02.2012 02:13
vmir написа:
анонимен написа:
именно, почти си успял да разбереш това което се опитах да ти кажа, а именно че нещата за които си писал НЕ СА КОНСПИРАЦИИ, а чиста реалност, но някои хора просто се опитват да им лепнат грешен етикет, за да звучи всичко достатъчно жълто с цел за да не бъде възприето "насериозно". в този смисъл конспирации не съществуват, освен в твоя пост. затова и дефиницията ти не отговаря на описаните от теб проблеми.


Ти пък трябва да проумееш, че нито противопоставянето, нито приравняването между реалност и конспирации или на които и да било други понятия, не променя тяхната дефиниция или онова, което тя означава. А това е важно, за да не бъркаш мисловната дейност с подхвърлени аналогии, а да намериш реалните проблеми. Това, че комунизмът беше реалност, не означава, че не е резултат от конспирации, нали? В този смисъл, поучителния парадокс на комунистическата доктрина е, че обявава уж открита война на цивилизацията, а когато я оплюе и направи достатъчно омразна, включва конспирациите и бойните групи за довършването й, като обявява убийствата за геройства. Днес мнозина правят всичко по силите си за повтарянето на този убийствен цикъл.



според мен първо трябва да бъдеш наясно със себе си, а след това с нещото което искаш да кажеш, преди да се опиташ да го направиш.
цитирай
40. анонимен - кои са умните, находчивите и пре...
14.02.2012 02:25
кои са умните,находчивите и предприемчивите с които ти се конкурираш може би?ротшилдовците дето са откраднали хартата на американците и са си избърсали гъза с нея ли?или наште местни сергеици,догани,боковци,костовци,соломоновци,желевци,борисовци,сугаревци и т.н.ибрикчииска бригада които каквито и да ги плещят все до нац.катастрофи и просешка тояга ни докарват,а?еи те и тебе--аз ако съм на сорос на местото и два гроша нема да ти платя за тоя бъркоч по горе.
цитирай
41. vmir - 40. анонимен,
14.02.2012 14:17
анонимен написа:
кои са умните,находчивите и предприемчивите с които ти се конкурираш може би?ротшилдовците дето са откраднали хартата на американците и са си избърсали гъза с нея ли?или наште местни сергеици,догани,боковци,костовци,соломоновци,желевци,борисовци,сугаревци и т.н.ибрикчииска бригада които каквито и да ги плещят все до нац.катастрофи и просешка тояга ни докарват,а?еи те и тебе--аз ако съм на сорос на местото и два гроша нема да ти платя за тоя бъркоч по горе.


Това, че изчерпваш аргументация с имена или пари говори ясно за плоскостта, в която си разпрострял представите си. Животът не е двумерен, за да го сплескваш в плоскост. Тъпо е.
цитирай
42. vmir - 39. анонимен - хмм, интерестно
14.02.2012 17:58
анонимен написа:


според мен първо трябва да бъдеш наясно със себе си, а след това с нещото което искаш да кажеш, преди да се опиташ да го направиш.


Приемам, дори за този постинг да се отнася. Не се имам за специалист по конспиративните теории, май за първи път пиша по проблема, защото ми надуха главата с конспирации разни типове, които пишат само за конспирации, а отвсякъде си им личи, че просто си търсят причина да посеят омраза и раздори. Защо България и българите им са тръни в очите, мога само да предполагам. Особено противно е, че някои от тях се домогват до доверие с помощта на старатерно изфабрикувани антикомунистически легенди, но и бегъл поглед върху ултрачервените им фенове подсказва кой им е шефът...
цитирай
43. анонимен - общи и кухи фрази, ала-бала, шме...
14.02.2012 19:04
общи и кухи фрази,ала-бала,шменти-капели.не можеш да опонираш по същество по една проста причина--не става дума за някакви си конспиративни бълнувания а за съвсем конкретна очевидна политическа реалност.фактите и събитията са пред очите на всички,даже и за наи хитрия манипулатор е невъзможно да ги замаже.ето ти един конкретен въпрос за домашно--защо именно правителството на станишев/което разбира се го командва кремъл/разписа за военните бази с сащ?
цитирай
44. vmir - 43. анонимен,
14.02.2012 19:38
анонимен написа:
общи и кухи фрази,ала-бала,шменти-капели.не можеш да опонираш по същество по една проста причина--не става дума за някакви си конспиративни бълнувания а за съвсем конкретна очевидна политическа реалност.фактите и събитията са пред очите на всички,даже и за наи хитрия манипулатор е невъзможно да ги замаже.ето ти един конкретен въпрос за домашно--защо именно правителството на станишев/което разбира се го командва кремъл/разписа за военните бази с сащ?


Очевидната реалност има много очевидно обяснение, и аз по-горе го казах. Слуховете за конспирации винаги са имали една и съща цел - всяване на раздори и объркване, за да се омаломощи държавата в полза на външен зложелател. Да бъде България на дъното, да бъде формално в ЕС, и да бъде махала за руски бандюги като Чорни и сие, да бъде едновременно в НАТО, но слабо звено в него, толкова ли е трудно за признаване?
цитирай
45. анонимен - ingonec which
15.02.2012 00:23
та защо "комунистите"на станишев подписаха за базите?
цитирай
46. vmir - 45. анонимен - ingonec which
15.02.2012 07:35
анонимен написа:
та защо "комунистите"на станишев подписаха за базите?


По същата причина, заради която немалко комунисти се писаха седесари, но не за да засилят СДС, или да подкрепят идеите му. Гадна работа, нали затова сме така разкрачени и напикани.
цитирай
47. letopisec - Тази тема е интересна,
17.02.2012 11:07
и като тема изисква също да погледнем исторически на нея...Честно казано, ние бяхме закърмени с конспирацията на капитализма към социализма...Този "ген", след това се разпадна на метастази...Но не това е най-важното...А мотивите да съществуват конспиративни адресати и адресанти...Ако съдебната система не осъжда нито един мафиот, ако правителството ти излиза с гръмки акции Октопод, ако заплатите в нашата страна не мърдат вече 22 г., ако няма отдушник за безсилието дори на стадиона...Какво правим? Почваме да вярваме на конспиративни теории...Друг пример, очевидно е че тюрко-алтайският произход на българите не е верен и има нагласа да се унищожат определени исторически лъжи. Ето ти обаче и почва чрез нови лъжи да се остраняват стари лъжи...Например, тракийската фундаментална теория, безумието блогърско, че няма славяни...Опитът да се изкарат всички българи (траки, ирландци, скити, индийци, китайци, руснаци и т.н.) е опит всъщност да няма българска история...Внасянето на конспиративни теории, понеже поляците добиват шиистов газ, е най-добрият начин да се укриват конспиративни теории...А иначе, някак е лесно, да даваме примери от личната семейна психология, докато...старият принцип, че една лъжа, повторена n-пъти, става истина, е в ход и преди и сега...Тоест, кои са върховните конспиративни теории? Знаем го: за всичко са виновни евреите, хомосексуалистите и масоните...Може би човешкото съзнание има нужда от подобни "виновни". Преди са се създавали митове, сега конспиративни теории...
цитирай
48. анонимен - Вече съм убеден, че няма конспирации
17.02.2012 15:59
и че тази дума е измислена (също като любовта) от комунистите. И че на apostapostoloff, никой не му плаща да пише в подкрепа на управляващите.Браво за статията. Само една толкова УБЕДИТЕЛНА статия, може да ми преобърне целия мироглед на 368 градуса. Браво!
цитирай
49. анонимен - опитаи отново, че нещо консп. те...
17.02.2012 17:18
опитаи отново,че нещо консп.теория ти издиша--кремъл които командва станишев му е наредил да подпише за базите за да отслаби нато,а?смех.тука става дума за геостратег. ,военни и пр.планове и схеми при които са важни дори минутите за прихващане на цели,ответен удар и т.н....и за децата е видно че сащ изгражда обръч по границите на русия---полша,украина,румъния,българия,грузия,турция...като целта е ответния удар друг да го отнесе.докато се боричкат големите нашата цел би следвало да бъде да не се завираме между шамарите,доколкото е възможно.тук нашата полит.,компрадорска класа /без изключения/,просто кляка на силните на деня.причината е повече от ясна--купуват си индулгенция за зулумите в вътрешен план.колкото до евреите,глобализацията и т.н.----поради прекомерната си лакомия те наи накрая ще получат това към което се стремят,и вместо нов свет.ред,ще има всемирен хаос,нестабилност,конфликти и накрая--връщане на първо ниво в спиралата на развитието.
цитирай
50. vmir - и като тема изисква също да погле...
17.02.2012 23:07
letopisec написа:
и като тема изисква също да погледнем исторически на нея...Честно казано, ние бяхме закърмени с конспирацията на капитализма към социализма...Този "ген", след това се разпадна на метастази...Но не това е най-важното...А мотивите да съществуват конспиративни адресати и адресанти...Ако съдебната система не осъжда нито един мафиот, ако правителството ти излиза с гръмки акции Октопод, ако заплатите в нашата страна не мърдат вече 22 г., ако няма отдушник за безсилието дори на стадиона...Какво правим? Почваме да вярваме на конспиративни теории...Друг пример, очевидно е че тюрко-алтайският произход на българите не е верен и има нагласа да се унищожат определени исторически лъжи. Ето ти обаче и почва чрез нови лъжи да се остраняват стари лъжи...Например, тракийската фундаментална теория, безумието блогърско, че няма славяни...Опитът да се изкарат всички българи (траки, ирландци, скити, индийци, китайци, руснаци и т.н.) е опит всъщност да няма българска история...Внасянето на конспиративни теории, понеже поляците добиват шиистов газ, е най-добрият начин да се укриват конспиративни теории...А иначе, някак е лесно, да даваме примери от личната семейна психология, докато...старият принцип, че една лъжа, повторена n-пъти, става истина, е в ход и преди и сега...Тоест, кои са върховните конспиративни теории? Знаем го: за всичко са виновни евреите, хомосексуалистите и масоните...Може би човешкото съзнание има нужда от подобни "виновни". Преди са се създавали митове, сега конспиративни теории...


Някога в бъдеще (дано хората не се самоизтребят дотогава), вероятно ще сочат вярванията, че рептили, илюминати и тайни общества са властвали над планетата, като пример за митове и примитивни суеверия. Дали ще се досетят на какви цели са служели тези "вярвания", или само ще ни се чудят на акъла?
цитирай
51. vmir - 48. анонимен - Вече съм убеден, че няма конспирации
17.02.2012 23:11
анонимен написа:
и че тази дума е измислена (също като любовта) от комунистите. И че на apostapostoloff, никой не му плаща да пише в подкрепа на управляващите.Браво за статията. Само една толкова УБЕДИТЕЛНА статия, може да ми преобърне целия мироглед на 368 градуса. Браво!


Грешиш, щом си се убедил, че любовта е измислена от комунистите, очевидно преобръщането на мирогледа ти ще бъде на 360, а не на 368 градуса.
цитирай
52. vmir - 49. анонимен - опитаи отново, че нещо консп. те...
17.02.2012 23:32
анонимен написа:
опитаи отново,че нещо консп.теория ти издиша--кремъл които командва станишев му е наредил да подпише за базите за да отслаби нато,а?смех.тука става дума за геостратег. ,военни и пр.планове и схеми при които са важни дори минутите за прихващане на цели,ответен удар и т.н....и за децата е видно че сащ изгражда обръч по границите на русия---полша,украина,румъния,българия,грузия,турция...като целта е ответния удар друг да го отнесе.докато се боричкат големите нашата цел би следвало да бъде да не се завираме между шамарите,доколкото е възможно.тук нашата полит.,компрадорска класа /без изключения/,просто кляка на силните на деня.причината е повече от ясна--купуват си индулгенция за зулумите в вътрешен план.колкото до евреите,глобализацията и т.н.----поради прекомерната си лакомия те наи накрая ще получат това към което се стремят,и вместо нов свет.ред,ще има всемирен хаос,нестабилност,конфликти и накрая--връщане на първо ниво в спиралата на развитието.


Добра смешка си сътворил – стратегия, зависеща от минути... Колкото за Русия – това, че тя предпочита да стои извън ЕС и НАТО, не означава, че останалите не трябва да си пазят границите, нали? Как така едновременно няма да искаш да споделяш сходни закони с останалите, и в същото време ще искаш да си оставят вратите отключени? Ми оставявяй си твоята врата отключена, защо искаш от другите това?

А за Русия не се тревожи, с Китай или с Индия няма как да направи общ отбранителен стратегически съюз заради все по-колосалната разлика в наличните площи на глава от населението. Когато китайците и индийците се усетят, че им е прекалено тясно, на руснаците ще им е доста по широко отсега, защото дотогава още много от тях ще са се изселили на запад, и тогава източните руснаци ще се сетят за западните си сънародници и ще приискат повече от всичко да станат едно със запада и Северноатлантическия пакт, ще ни благодарят по европейски маниер, че сме били далновидни, и вероятно проблема с Русия ще отпадне...
цитирай
53. анонимен - не виждам нищо смешно в това около ...
18.02.2012 03:25
не виждам нищо смешно в това около мен да падат отломки+всички останали екстри от прихванати ракети.с такава дружеска защита и врагове не ти трябват.русия и бъдещето и никога не са ми били грижа.големия въпрос днеска е че "демократизиране"-то по калъп е част/всъщност по-голямата/от проблема,нежели неговото решение.какво ли се занимавам да ти обяснявам,тия работи са ти ясни,но се правиш на улав по някакви причини.$$$$?????
цитирай
54. vmir - 53. анонимен,
18.02.2012 08:41
Действията по сигурността не гарантират 100% сигурност, но опитът показва, че който не се погрижи за сигурността си, много по-често и за дълго я губи от погрижилия се. Неутралитетът също не означава, че отпадат грижите ти за сигурността, ако смяташ за улав който се грижи за сигурността си в нова компания, значи старата разпаднала се компания ти е по-скъпа от не само от новата, но и от сигурността изобщо.
цитирай
55. alexanderherzdorf - Според привъжениците на конспи...
18.02.2012 12:24
Според привъжениците на конспирациите всичко е конспирация. Откъде обаче са сигурни, дали фактите, които представят не са конспирация, прикриваща истинската конспирация.
цитирай
56. анонимен - странни са деиствията по сигурн...
18.02.2012 18:18
странни са деиствията по сигурността ни от посл.20 години.вследствие на реформите ,демокр.промени и раболепното нагъзване днес ние сме страна с карикатурна армия,умрела икономика,убито селско стопанство,без финанс.самостоятелност/вал.борт/,демогр.катастрофа/говоря за българите,не за циганите,които са в пъти по голяма заплаха за нац.ни сигурност от иранските ракети????? например/.отгоре на всичко имаме чужда армия под юрисдикцията на чуждо правителство/ правителството на сащ/.имаме монополи за газа,топлоподаването,горивата,телефоните....искат да ни довършат с някакви ядрени централи,шистов газ и пр....и всичко това след задружните усилия на всички правителства-сини,червени,оранжеви ....особенни заслуги имат разбира се всички чифути-външни министри,юпитата на свет.банка,голдман-сакс и пр./повечето от които деца,внуци на бившите парт.велможи/.като как се справят с проблемите на сигурността страни като австрия,швеицария,холандия,финландия.....?.на тях не им ли са мили евроатл.ценности та не пратят пушечно месо в афганистан и ирак?днес е събота,празничен ден за теб,можеш да не ми отговаряш .
цитирай
57. анонимен - :-)
20.02.2012 03:52
Ако сте си чели уроците драги, ще знаете, че един китаец, преди 2500 години, е дал определението що е това ВОЙНА. Хайде като за вас ще го цитат-на, пак повтарям то е на 2500 ГОДИНИ :-) :

''Войната - това е пътят на измамата.
Затова ако ти можеш нещо, показвай на противника, че не можеш;
ако се възползваш от нещо, показвай че не се възползваш;
даже да си близо, показвай, че си далеч ...
Нападай го, когато не е готов,
атакувай, когато не очаква''
цитирай
58. анонимен - :-)
20.02.2012 04:25
Та въпросите за войната и финансите са толкова тясно преплетени, че дори и експертите на Пентагона ги подценяват. Но други са далеч по-наясно с тях. Ето един пример :

http://goldenfront.ru/articles/view/intervyu-dzhim-rikardsa-larsu-shalu-o-valyutnyh-vojnah-nemeckom-zolote-v-ssha-i-izmeneniyah-mirovoj-

А ето и книгата му:
http://www.currencywarsbook.com/

Например интригуващо е да се разбере "българското" монетарно злато, което дори по данни на експерти зад океана е около 35 ТОНА, дали се намира в трезорите на БНБ или някъде другаде ;-))).

http://www.youtube.com/watch?v=DGVFktJ123o

Хайде направете една комисия и просто изискайте от Искров един одит. Едва ли ще струва скъпо ;-))).
цитирай
59. анонимен - :-)
20.02.2012 05:08
Само едно уточненийце, Джим Рикардс се е занимавал със "спасяването" на LTCM.

Ето малко материал за по-незапознатите със случая ;-) :

http://www.youtube.com/watch?v=GKhCzubxOW0

http://www.youtube.com/watch?v=dsrOXJwGwtk

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/warning/
цитирай
60. vmir - 56. анонимен,
20.02.2012 06:18
анонимен написа:
странни са деиствията по сигурността ни от посл.20 години.вследствие на реформите ,демокр.промени и раболепното нагъзване днес ние сме страна с карикатурна армия,умрела икономика,убито селско стопанство,без финанс.самостоятелност/вал.борт/,демогр.катастрофа/говоря за българите,не за циганите,които са в пъти по голяма заплаха за нац.ни сигурност от иранските ракети????? например/.отгоре на всичко имаме чужда армия под юрисдикцията на чуждо правителство/ правителството на сащ/.имаме монополи за газа,топлоподаването,горивата,телефоните....искат да ни довършат с някакви ядрени централи,шистов газ и пр....и всичко това след задружните усилия на всички правителства-сини,червени,оранжеви ....особенни заслуги имат разбира се всички чифути-външни министри,юпитата на свет.банка,голдман-сакс и пр./повечето от които деца,внуци на бившите парт.велможи/.като как се справят с проблемите на сигурността страни като австрия,швеицария,холандия,финландия.....?.на тях не им ли са мили евроатл.ценности та не пратят пушечно месо в афганистан и ирак?днес е събота,празничен ден за теб,можеш да не ми отговаряш .


Ако се огледаш добросъвестно и непредубедено, няма как да не забележиш, че практически всичките клишета за "раболепни нагъзвания" и прочие определения, изсипвани с камари и планини в публичното пространство, са продукти на мръсни съвести, които правят всичко по силите си, за да оправдаят собственото си раболепие и да го припишат на други. Опитай да излезеш от ролята на раболепно повтарящ подадените ти глупости папагал, и ще видиш действителността съвсем друга.

Няма да ти е лесно, знам, раболепието е навик, и дори господаря да те е пуснал на свобода, ти самия не можеш без него.
цитирай
61. vmir - Казано е, че редник без маршалски жезъл в раницата не е добър войник.
20.02.2012 06:57
Ще добавя, че редник, който подменя бойната си подготовка с претенции да командва армии, е не само жалък, но и опасен. У нас такива наспорил Господ след комунизма, няма как да е другояче след десетилетната практика на масирано спускане на бездарни или некадърни парашутисти на всякакви длъжности, и тези жалки хора се разпознават по неспособността им да различават текущи от принципни въпроси. Най ми е смешно хора, които не знаят какво е борса, да приемат тона на борсови капацитети, да ги цитират с каквото са видели за подходящо, без да се опитват да разберат какво всъщност казват.
цитирай
62. анонимен - Що е борсов индекс
20.02.2012 18:24
Да приемем, че банкерите са Хитър Петър, а борсите - Настрадин Ходжа. Минава край наше село Хитър Петър(съвременния Хитър Петър, излиза по телевизията, и даже си има сайт + няколко блогъра, на които плаща, + още няколко, които са толкова “умни“, че не се налага да им плаща) и казва, че продава машина за парцали(от“Господин за един ден“), която струва 500лв - никой не купува. На другия ден минава Настрадин Ходжа(с Кадилак) и казва, че търси да си купи 20 машини за парцали, като обяснява, че след 20 дена, щели да вървят по 1238лв(за по убедително). От там нататък със всеки изминат ден, цената щяла да се покачва със 2.6384 %....Да продъжавам ли да обяснявам още за борсите и борсовите индекси ? :D
цитирай
63. vmir - Продължавай, защото примерът ти ми подсказва, че друго не знаеш.
20.02.2012 18:46
Ако този номер минава при Хитър Петър и Настрадин Ходжа, и котировките на общата им компания могат да се манипулират така отвреме навреме, много ми е интересно как ще изманипулираш борсовите играчи едновременно за конкурентните компании на борсата, за да промениш по свое желание и борсовия индекс в желаната от теб посока.
цитирай
64. анонимен - Продължението за борсите
20.02.2012 19:28
Всичко, което е “голи“ цифри, е манипулируемо: „Ако свободният пазар е ефективен и рационален (основно допускане във всеки американски учебник по финанси), то защо тогава този пазар периодично генерира балони, които могат да имат опустошително въздействие както за финансовата система, така и за реалната икономика?“

Интересен е и фактът, че всички тези балони са съпроводени с множество скандали за измами и манипулации, било то от инвестиционните банки, от рейтинговите агенции, от одиторските къщи, от самите публични компании и изобщо от всички големи играчи на капиталовия пазар. При това тези измами и манипулации са най-много тогава, когато липсват регулации и надзор.
Цитатът е от тук: http://eagleeye.blog.bg/biznes/2008/09/24/zashto-ni-e-nujen-svoboden-pazar.237139
Регулатора и надзорника прибират най много
Продължавам да се питам: Кой и на кого плати, за да продължава да работи тази “машина за парцали“
Това е малко off, но... извинете ме.
цитирай
65. vmir - 64. анонимен - Продължението за борсите
20.02.2012 22:11
Балоните идват от напомпаните очаквания, които водят до надценаване способността на бизнеса да генерира парични потоци и в бъдеще. Играта с манипулацията е лесна само отстрани и освен, че законът я дебне зорко, тя самата носи риска да увреди доверието непредсказуемо и за неопределен период от време, което значи загуба на пари и възможности. Котировките варират не само по конюнктурни и манипулативни причини, но и по рационални причини, за анализа на които съществуват разнообразни методи. Сливания, уедрявания, масирани капиталови инвестиции в конкретни технологии, разширяването на операции, производства или пазари, както и редица други перспективни начинания няма как да се оценят, освен с рисковани прогнози, а реалността впоследствие ги потвърждава или опровергава, винаги в някаква степен. И тъй като в някаква част от случаите предприятията или не могат да достигнат планираните резултати, или тръгнат някакви стряскащи слухове, борсовите играчи бързат да се освободят от съответните акции, увличат и други, и акциите се сриват. После, може да се появи купувач на подценените акции с намерението да спечели от връщането на реалнат им стойност, или да приложи определен бизнес-план, и нещата се повтарят, като котировките варират според оценките и очакванията към бизнеса. Което типично бъркаме у нас е, да мислим, че печалбите идват от САМО от манипулациите, а не от успешната реализация на удачно измислени и качествено реализирани полезни и търсени стоки или услуги.

Няма такава "машина за парцали", просто прилагаме нашата мярка към другите, и онова, което за другие е 10%, за нас става 100%, ако мога така приблизително да го обясня, за да съкъся дългите препирни. Данните за финансовата и стопанската дейност на бизнесите, които се търгуват на борсите са публични, подписалите ги носят наказателна отговорност, влк. и външния експерт-счетоводител и не трябва да си фантазираме, че манипулациите някъде означават каквото си представяме тук.
цитирай
66. анонимен - :-)
21.02.2012 08:34
Х-м концепцията за "фундаменталността" на пазарите и техните случайни флуктуации е точно примера на филмчето което съм ви дал и то с коментара преди него от човек, който ако сте спец по борси би следвало да знаете добре, затова и го дадох.
Та има една друга концепция далеч по-различна от това което се изучава във всеки учебник по финанси ;-), то затова се и изучава в учебниците за да зададе "правилна" посока на учениците, вижте пак по-горе Сун Дзъ ;-))). А във филмчето за ЛТСМ просто е култово, босовете са точно учителите.
Там става въпрос за фрактали и патерн а не за случайни процеси ;-). Т.е. те пак са вероятностни но нещо друго е по-фундаментално.

Надявам се вие като давате оценка за редника и жезъла имате в дипломата си поне предмети като ЗОМП, Устави, Огнева Подготовка, Общовойскова тактика и т.н. Защото иначе попадате под удара на собствената си оценка ;-). Иначе съм съгласен с нея. Това е причината много офицери да я напуснат през годините за които говорим. Да не говорим какви "вицове" съм слушал, като например изискване от човек който е изучавал радара на 29-ката при конструкторите, завършил с отличие и т.н. практикувал 10-на години подръжката му да научи "зелен" лейтенант, който трудно различава диферинциал, не автомобилен ;-)) от интеграл за 6 месеца.

За борсата не се безпокойте, надявам се следите поне фючърсите на Наймекс-а и знаете начин как да играете в двете посоки. Ще ви дам един "водопад" да се пробвате. Точно в момента патерна им е "страхотен".

http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$NATGAS&p=D&b=3&g=0&id=0

Пожелавам ви успех в язденето и ако ползвате левъридж си вземете по-меко седло ;-). Не ви препоръчвам "стопове" иначе ще разберете на собствен гръб кон боб яде ли, т.е. манипулируема ли е борсата.
Хайде за ваше инфо, повечето от трейдърите на основните играчи не обичат загуби над 3-6 %. За да се ориентирате къде си слагат стоповете. Много ми е любопитно колко ще ви издържи психиката като се обърне пазара срещу вас ;-))).

Успех
цитирай
67. анонимен - :-)
21.02.2012 09:01
Надявам се вече сте го гледали, но все пак ;-))):

http://www.youtube.com/watch?v=wYlptbR0Dkw

http://www.youtube.com/watch?v=c2bMzuI-vbM
цитирай
68. vmir - Благодаря, по-нататък ще разгледам, не съм специалист по борси, и знам толкова, колкото да не
21.02.2012 09:26
се занимавам с неща, които изискват повече време, отколкото мога да им отделя, намирам за разумно на флуктуациите да се гледа като на случаен процес, а не като на манипулации, защото е непродуктивно, но техническият анализ с различните му методи за съобразяване с тренда, чисто теоретично не осигурява печалба, а само гарантира поредици от чести умерени печалби, които биват изяждани от онези редки "обръщания" на пазара, които му се изплъзват и тогава човек трябва да разчита не само на психиката си, но и на това, че всичко, което е печелил дълго време, ще му стигне да покрие загубите, в които затъва все повече, но напряга сили да не сложи край на загубите с надеждата, че ще бъдат за поледно, и после ще се обърнат в печалби... Предпочитам други начини за прогнозиране, стъпващи на реални данни, но се иска непредубеденост и спазване на санитарна дистанция от всезнайковците, които не са друго, освен умело използван инструмент за манипулация. Погледни аферата "Кремиковци", тази мегаспекулация, която лансира "Продаден за лев" като "доказателство" за корупция, злоупотреба, престъпление. Да, ама зад тази политическа мегаспекулация стои манипулацията на пазара, че Кремиковци е струвал и вероятно струва много повече. В по-следващия си постинг показвам, че манипулацията с Кремиковци е била толкова силна, че самите обвинители по случая са забравили от какви данни са тръгнали и днес им се виждат редени от пиян поп в селска кръчма... Щеше ли да бъде така, ако добросъвестно бяха направили необходимите справки?
цитирай
69. анонимен - от муха, през мишок, та до папагал. ...
22.02.2012 11:47
от муха ,през мишок ,та до папагал.ако това са аргументи аз би следвало да ти отвърна с--син комунист,ционистка подлога,usrael-ски гъзомииник.но не съм такъв човек и няма да го направя.питам съвсем конкретно:бутафорната ни армията освен за масовки в някоя кинопродукция,за друго става ли?икономиката ни,мъчи ли се да достигне резултатите на измисления социализъм?селското стопанство ликвидираха ли го?валутния борд не е ли загубен суверенитет/друг е въпроса че без него ще се затрием окончателно/?има ли чужда воиска и къде и е командването?има ли демографска катастрофа?циганите не са ли заплаха за нац.ни сигурност?има ли монополи които ни съдират кожата?населението не деградира ли-в смисъл-гладни,окъсани,чалгализирани и напушени?ами държ.органи и институции?полицията,съда и прокуратурата?митниците?партиите и политиците?ами пенсионното осигуряване,здравеопазването?профсъюзната защита?колко са примерите за защитен нац.интерес?/знаем,знаем-костов отказал за албанците и не дал въздушен коридор на руснаците.хубаво.това ли е всичкото,което ще ни изправи на крака?/
цитирай
70. анонимен - :-)
23.02.2012 08:22
За Кремиковци не споря, всяко предприятие като му премине цикъла е за бракуване, то е като старата кола и т.н. :-)

Все някой трябваше да каже с Кремиковци, че царя е гол. Това не ме прави нито фен на Костов, нито на Виденов. Още по малко на тоя дето го закри ;-))).

Всъщност емоциите по Кремиковци показват съвсем друго, и то е че освен "икономическия", т.е. рационален аргумент има и друго. Мисля поетесата ви го каза добре - емоцио и рацио.

То е като комплексните числа в математиката имат рационална и ирационална компонента. Това не ги прави по-малко числа, напротив различава наистина талантливите математици като Гаус от останалата образована тълпа ;-).

Това, че съществуват прави не отменя равнината, да не говорим за пространството. А пък ха опитай се да обясниш на човек с догмата за евклидовото пространство че го има Лобачевски :-).

Затова китайците имат Ин-Ян, не щото са комунисти ;-). Какви ли пък комунисти са китайците, но пък и това показва още по чсно колко емоцио има в рациото и обратно. Та така и с конспиративните теориии заради които си писах писанките.

В тях има и обективно и субективно. И теза и антитеза ;–). Ох тоя Хегел.

Ето ви нещо от човек по-наясно от мен с материята.

http://www.youtube.com/watch?v=AqEmEjYuT1s

Лудвиг фон Мизес формулира Праксеологията, не претендирам за точен превод.
http://www.youtube.com/watch?v=hiXcO3pcR8I

Попър е философа зад Сорос ;-))).
цитирай
71. анонимен - :-)
23.02.2012 08:53
А за борсите ето ви го от психолог и математик .

http://www.youtube.com/watch?v=7v0EuUj2WOM

http://www.youtube.com/watch?v=LYxSPL2RHIk

Например в момента движението на комодитито "Природен Газ" противоречи на индекса на енергийните компании на борсата, което показва, че доста голяма част от "икономическата" логика не е чак толкова логична.

Не случайно ви дадох фючърсите на борсата за природен газ.

Освен когато не ни стане ясно, че всъщност очакванията на борсовите играчи не са "рационална" величина а рацио+емоцио и т.н.

Така, че ако следвате борсата само с рационално пресментати "очаквания" разсъжденията ви водят до това което сте изложили. И тук вече е трика с емоциото :-))).

http://oyc.yale.edu/economics/econ-252-08/lecture-6
http://oyc.yale.edu/economics/econ-252-08/lecture-7

Ами долара се обърна към еврото в момента който едва ли не всички ревяха колко е кух. Което не е далече от истината но той е отношение а не фиксирана стойност. И затова голяма част от печените трейдъри ползват пресата като контраиндикатор ;-))).
цитирай
72. vmir - Драмата с емоциото е преувеличена.
24.02.2012 01:29
Неслучайно при свободния пазар стойността се оценява от купувача с парите, които дава, а не с парите, които производителят е вложил. Все пак, не е безполезно е да се знае и второто. Сериозното разминаване между двете стойности може да говори доста и в различни посоки. Може да означава злоупотреби или управленска неадекватност, но може да означава и наличие на технологични или капиталови инвестиции. Конкретните рационални познания за перспективните технологии може да даде нелоша прогноза за съответната предстояща възвръщаемост на инвестициите.
цитирай
73. анонимен - :-)
26.02.2012 03:10
Ами за да имаш пари би следвало първо нещо да си произвел в повечко, после да си спестил и т.н.

Разбирам, че идеята на "австрийците" не е лесна за схващане в общество в което инфлацията е повсеместна и е средство за обогатяване на политическите елити както на "социализма" така и на "капитализма".

Всъщност Ленин, Кейнс и Гринспан много добре знаят деструктивния дух на инфлацията. Но по техни си причини го казват с полу-уста.

http://www.youtube.com/watch?v=T6ZX8WYG_aQ
цитирай
74. vmir - 73. анонимен,
26.02.2012 12:19
анонимен написа:
Ами за да имаш пари би следвало първо нещо да си произвел в повечко, после да си спестил и т.н.

Разбирам, че идеята на "австрийците" не е лесна за схващане в общество в което инфлацията е повсеместна и е средство за обогатяване на политическите елити както на "социализма" така и на "капитализма".

Всъщност Ленин, Кейнс и Гринспан много добре знаят деструктивния дух на инфлацията. Но по техни си причини го казват с полу-уста.

http://www.youtube.com/watch?v=T6ZX8WYG_aQ


Тези интерпретации засега не ги възприемам като рационални, а това пък за политическите елити ми звучи като "да изгорим юргана, за да се спасим от бълхите". Не, че не става никак, но не виждам откъде ще се вземат парите за невъобразимата бюрокрация в свят без лихви и инфлация, където трудът, делът, приносът и риска ще се оценяват по нови методики, на които тепърва ще се възлага съгласуващата функция на лихвения процент. Опазил ни Господ от замяна функциите на универсалния лихвен процент с функции на администрацията. Безкрайно по-лесно е търговците да продават на крайните клиенти по цени на едро, отколкото някой да си дава парите на друг да си решава проблемите с тях, без да му плаща с лихва, а по произволна методика, допускаща всевъзможни трикове и безкрайни обяснения и прецаквания... Ужас... Не е възможно повече от няколко австриеца да са толкова луди, или безотговорни, за да лансират толкова разрушителна "теория", същински марксизъм малко, след като си въобразихме, че сме се отървали от популстките му попълзновения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4098478
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54883
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930