Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 23:47 - ДА НЕ БЪРКАМЕ ДЕФИНИЦИИТЕ ЛИ КАЗА?
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2466 Коментари: 4 Гласове:
23

Последна промяна: 08.03.2012 16:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес маститият гуру на печалния преход към демокрация Доган, с блясък в очите като на хванато цигане-джебчийче се произнесе, че не можел да си върне хонорара от милион и половина, защото не трябвало хонорара да се бърка с бонус. Добре, ама бонусът е поощрителна добавка към възнаграждението за добре свършена работа, а хонорарът е възнаграждение за работа, която може и да не е свършена изобщо, както е в неговия случай.

 Е, честно ли е едни да бъдат лишавани от поощрителни възнаграждения за добре свършена работа, а друг да получава възнаграждение за несвършена работа? Естествено, че не е. Особено, когато говорим за жест на обществена солидарност, какъвто е и настоящият случай.

Хайде, ама този път наистина да не бъркаме дефинициите, защото Доган не е официално упълномощен за кръстник на ставащото у нас, и ако  хидроинженерите дадат дефиницията си за работата на Доган по хидротехника, връщането на хонорара няма да е жест на добра воля, а позорна необходимост.


P.S,  Ето, че призивът беше прилежно последван  - пенсионерите били получили най-големите БОНУСИ - чух току що да цитират Станишев. Аман от кандидат - кръстници, бе! Само дето хидроинженерите и пенсионерите никой не ги пита съгласни ли са да получават кръщавки вместо пари.




Гласувай:
23



1. ketcakuatl - КАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ДОГАН
08.03.2012 00:11
Се говори за нещо мръсно и нечисто. Продукта на ДС! Както и много други. Манипулатор, интригант и пезевенк. Добър ученик на Макиавели и шефовете си. И все пак, той е пионка. Нищо че му се пуска нещо от време, на време. Фрапиращ пример, потвърждаващ тази теза е Яне Янев. Пионки на сивите кардинали. В този смисъл - за какво и кого пишеш? Новина? Ново? Изненадващ обрат? Изненада? Нищо такова! Проблема на такива като него е липсата на гражданско общество или, терористични групи... Другото е бош-лаф, казано по тяхно му!
цитирай
2. vmir - Разбира се, че не е изненада, и друго не може да се очаква от Доган.
08.03.2012 00:49
А гражданско общество няма как да има, докато пазителите на тайните, връзките и ресурсите в държавата, не благоволят да допуснат такова. Дотогава оклеветяването, интригите, раздорите и разцепленията са лесни като 2+2=4, а всеки разумен глас ще бъде заклеймяван, оклеветяван, намразван и осмиван, за да си остава глас в пустиня.
цитирай
3. kass - всички са един дол дренки
09.03.2012 13:52
хонорари, бонуси... няма лошо стига да не е за сметка на другите...
Когато няма бърза помощ и хора умират, за каква "добре свършена работа" говорим?
Преди хората носеха на лекарите бонбони и подаръци за добре свършената работа, днес те искат "стимул" да си свършат работата... не всички разбира се, някои от тях...
цитирай
4. vmir - 3. kass - всички са един дол дренки
09.03.2012 20:13
kass написа:
хонорари, бонуси... няма лошо стига да не е за сметка на другите...
Когато няма бърза помощ и хора умират, за каква "добре свършена работа" говорим?
Преди хората носеха на лекарите бонбони и подаръци за добре свършената работа, днес те искат "стимул" да си свършат работата... не всички разбира се, някои от тях...


Важна забележка правиш. Французите казват: “Благородството задължава”. У нас искаме морал, но не обръщаме внимание, че няма друг начин за издигане на морала, освен благородството. Имащите да се отказват при необходимост в полза на нямащите, например. Каква по-добра и по-важна причина за това от кризата? Нито законите, нито държавата могат да гарантират морала. Моралът е невъзможен без личната воля да не постъпваш както низшите животински видове, които в условия на оскъдица инстинктивно изтласкват по-слабите или зле позиционираните си сродници извън зоната с условия за живот и ги обричат на гибел. Не всеки обаче може по своя воля да постъпи различно от едноклетъчно, а онези, които са били за равенство докато имат изгода, са първите, които одират кожите на хората в затруднено положение и това за тях е съвсем естествено и дори повод за самодоволство и самодоказване. Нормално е да има благоденстващи и хора в затруднено положение, морално е благоденстващите да проявават отговорност и грижа за бедстващите.

Когато всички са "равни", моралът умира, облагодетлстваните лъжат, че всички са добре, а бедстващите или не могат да бъдат чути, или на никого не му пука за тях. Държавата заприличва на колония от едноклетъчни, в която едновременно се провеждат борби за свръхзапасяване и за оцеляване, а лъжата е пръв помощник.
цитирай
5. zaw12929 - Да се радваш на живота е най вярното...
12.03.2012 22:36
Бог ни дава умението да владеем доброто и добре една професия, която ни дава прехрана. Трябва да се научим, да се помиряваме с това, което не сме способни да променим и да разберем, че и без него животът ни си тече и то никак не ни пречи... пречи ни лошата амбиция...

Хонорарът на Доган е законно получен, като ръководител на колектив. Не бъди папагал да повтаряш лъжите и инсинуациите на премиера. Той е политик и те говорят по друг начин.
Бъди нормален човек...., а като станеш премиер, всичко е простено... но не си!!!!Разбери го най сетне и пиши нормални постинги за човешки отношения а не тъпотии... Стига вече!
Талантът и Дарбата са от Бога,
човещината е въпрос на самовъзпитание..

Кой и къде възпитава в ненужно бликаща омраза...
Много ли ви е хубаво, като наричате Доган циганче... защо се унижавате непоправимо...??? Не ми отговаряйте никак.... вие сте заразно болен...
цитирай
6. vmir - 5. zaw12929,
13.03.2012 08:36
zaw12929 написа:

Кой и къде възпитава в ненужно бликаща омраза...
Много ли ви е хубаво, като наричате Доган циганче... защо се унижавате непоправимо...??? Не ми отговаряйте никак.... вие сте заразно болен...


Не разбирам каква омраза блика и какво унижение произтича от сравнението с циганче? Болест ли е да си кажеш, когато цигането ти задигне оградата и с блясък в очите заявява, че това е напълно "законно"?

За твое сведение, законен собственик съм на стотици акции от Минстрой, но за дузина години от придобиването им, не съм получил и стотинка дивидент, докато Минстрой имат 1.5 милиона хонорар за Доган, който не знае поне уравнението на Бернули за част от потока. Не те интересува колко заплати на хидроинженери е изял този "законен" хонорар, и понеже все за инженерни иновации и изобретения призоваваш, нека да ти кажа, че ако бях получил законния си дивидент от Минстрой дори на една хилядна от хонорара на Доган, щях да ти го предложа срещу оформяне на изобретения. Ето ти подходящ пример да видиш сериозна причина защо няма изобретения днес и къде потъват потенциалните ти хонорари, доколкото имаш останали способности все още да ги заработваш. “Законно”, нали така? Затова пишеш за болести, вместо да правиш описания на изобретения, но аз защо трябва да се съобразявам с глупавите ти “диагнози”?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4099655
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930