Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2012 22:11 - КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА (СПЕЦИАЛЕН ТИП НЕГОДЯЙ)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 4372 Коментари: 12 Гласове:
23

Последна промяна: 20.03.2012 08:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Късно е, либе, за китка,

месечинка си залезе,

а петли не са попели -

време е сега потайно,

грозна, невярна полунощ;

звезди блещукат над нази,

веди прелитат край нази -

змееве, змейски духове

и самодиви-пощянки,

ще видят, ще ни завидят…




Уволнението на министър Трайков стана повод за странни изяви. Няма лошо подлеци да хвалят сменения министър, защото Трайков беше добър министър и заслужава хвалебствията по свой адрес. Лошото е, когато същите хвалители на бившия министър, които днес щедро сипят суперлативи по негов адрес, довчера са се вмествали в ролята на негови примитивни ругатели, плювачи и псувачи, поне в качеството му на член на кабинета. Съвсем конкретен подлец, който днес прави това, и с когото съм контактувал лично, анонимно е защитавал в блога ми ехидно или яростно обратната позиция, към която регистриран и на живо винаги се е придържал. Опитът ми показва, че целта на такива подлеци и лицемерните им усилия да показват понякога и позитивно отношение, е стриктно подчинено на задачата да поддържат определена легенда за външнополитическата си ориентация, за да могат в критични моменти да сменят рязко ориентацията си и така в точно определени моменти, да подсилват експонацията на претекстите за тази смяна.

Казано конкретно, целесъобразно е за някои да плюят по правителството, (заради позицията на действащия министър Трайков, като заявяват причина без връзка с министъра), но още по-целесъобразно е да славословят бившия вече министър Трайков, след като вече не е министър и едновременно хем вече нищо не зависи от него, хем е отпаднала причината да им бъде трън в окото.

Ако някой се запита кому са нужни действията на подобни мизерни душици, моля да обърне внимание, че същите имат непоносимост към всяко БЪЛГАРСКО правителство и всяка БЪЛГАРСКА партия или инициатива за стабилност на БЪЛГАРИЯ. Просто този специален тип негодяи имат крайна непоносимост към идеята България да има свое успешно правителство и да може да разчита на партии, които да се ползват с доверие у нас. Най-удобна за реализиране на същата тази непоносимост, е демонстративната им поза на русофоби.  От тази позиция същите типове могат да интригантстват най-ефективно и да се възползват от националните чувства, за да всяват омраза и недоверие между българите не заради конкретни идеи и искания, а за да видят страната ни в нужда от поредното външно “освобождение” или поне височайше външно покровителство. У нас този антибългарски маниер е намерил подходяща почва и с времето даже се е наложил като занаят.



Тагове:   негодяй,


Гласувай:
21



1. boristodorov56 - Аз съм един от перманентните противници на почти всички "български" правителства.
20.03.2012 09:41
Случаят с Трайко Трайков е христоматиен - ще остане във всички учебници за политическа неграмотност и премиерска пилатщина.

Първо - д-р Борисов е голем мъжага - не смее да погледне в очите един от избранниците си и да му каже - "Не ставаш - махам те".

Второ - с.н.с. Цвичко Цъфичков за първи път в историята уволнява от правителството "си" с партийна-политическо решение един нечлен на неговата партия.

Трето - оправданието плаж не бе опровергано - въпреки многократното повтаряне на плажаджията д-р Борисов и стана повод за смях от публиката в цирка.

Четвърто - прословутата бизнес срещата при арапите била организирана от МВнР и задължение на момченцето министър на външните работи. Това го каза Трайчо Трайков и досега никой не го е опровергал. Никой!

Пето - след като се провалиха всички опити да се обясни правдоподобно защо, все пак, се уволнява Трайко Трайков - се мина на непрофесионалната му непригодност.

За кой не е ясно, че не само Тр. Тр. е без значение за д-р Б. Борисов, но и всичките министри в това правителство, които са прикритие за пълната човешка и професионална несъстоятелност на Премиера, който май е забравил, че Правителството не е ВИС или СИК и , че не се намина на мегданя в Банкя

За мен най-доброто следствие от уволнението на Трайчо Трайков е, че д-р Б. Борисов публично заяви, че нема да строи българо-руската Аец Белене!

Най-после ще се разбере каква е патолгията му и изясни готовността му на всяка постъпка - да лъже, да маже, да мачка, убива, краде, да продаде всеки и всичко, но да е на власт(от любов към народа и душата му, но не своята , а душата на народа)!

Обзалагам се на 1:1 000 - това го правя от три години - че България, под управлението на д-р Б. Борисов, ще построи изцяло за наша сметка руската Аец Белене, което означава с наша държавна гаранция и заем от Русия с некоя "офшфорка" с неизвестно чия(разбирай Руска) собственост!

Ще се намерят 1001 ( вероятни или не, правдоподобни или не, истински или лъжливи) формулировки и причини - времето е пред нас!

Не губете вяра в д-р Бойко Борисов - за него няма невъзможни неща!

Всъщност - с удоволствие искам да загубя облога си.
цитирай
2. tutankhamon661 - vmir
20.03.2012 12:39
Както винаги постингът ти е перфектен. Затова реших да се изкажа.
Не само защитават противоположни позиции заради дообъркването на аудитория и държава, а и понякога се изказват абсолютно неподготвени.
Едните говорят заради конфликта - те са подчертано злонамерени.
Други от незнание - те са трагикомични.
Вторите са стигнали дотам да очакват при всяко кихане на гражданин някой полицай да му подава кърпичка - обратното било неизпълнение на задълженията.
Общото между двата вида е желанието да драскат някакви глупости по форумите, иначе не могат да заспят.
Хубаво би било да има повече противници като Boristodorov56 - не съм съгласен с много от неговите твърдения, но все пак е положил усилия да обясни защо разсъждава така.
А други превърнаха Интернет в селски мегдан - навици, к'во да ги правиш.
цитирай
3. muerte - Не е само за Тр. Тр. и не само в блога.
20.03.2012 13:19
Христоматиен пример в това отношение е Я. Я. - тъй и не се кротна тоз злеприкрит гей и както щеше да уволнява Б. Б. тъй сега така му ближе г..., че чак езика му е кафяв. А след като видни политици и парламентаристи издигат това поведение до modus vivendi, какво остава до самотния комплексиран блогер, който компенсира личните си неуспехи с графоманство и епистоларна логорея?

До г-н Тодоров56 - приема ли се, че залагам 10 лв. на твоя облог? Ако загубиш - давам ти веднага IBAN за да прехвърлиш 10 бона - а ако излезеш прав пращам веднага запис? Щото според теб излиза, че Б. Б. ще бъде на власт ПОНЕ още 2 мандата, за да построи ИЗЦЯЛО АЕЦ-а? Няма лошо, само дето до сега не стигнаха над 31 г. да се построи. Ще видим.
цитирай
4. boristodorov56 - 3. muerte
20.03.2012 13:32
Облога се приема, но нали не мислиш, че имам предвид физическото завършване на Аец-а Белене, а обвързване с Русия и задължаването с официален договор на държавата България за строежа в т.ч. и прехвърлянето му на площадката на Козлодуй.
цитирай
5. boristodorov56 - 2. tutankhamon661
20.03.2012 13:33
Не съм ничий противник, привърженик на определена политика - далеч от Русия.
За мен е все едно кой ще я прави.
Ако ще Сергей Станишев да е.

Що се отнася за икономиката - у нас няма нито дясна, нито лява политика, а практика на масово ограбване на народа чрез държавата.
цитирай
6. vmir - 1. boristodorov56,
21.03.2012 02:02
Тодоров, с теб нямаме стратегически разминавания въпреки, че в тактиката сме непримирими. Русия е ахилесовата пета на българина, а негодяите се домогват до тази пета, за да се възползват от националните чувства, но най-противни са ми типовете, които непрекъснато вменяват вина и чувство за морална непълноценност спрямо неканената ни освободителка Русия, сякаш трябва да сме безкрайно виновни и нещастни, че не сме се сетили да калесваме руснаците с бъклица да ни освобождават. В постинга визирам примитивно лицемерните типове, които разчитат, че средния гражданин не разполага с достатъчно време и възможности да се занимава с разплитане на интригите им, и в разсеяността и припряността си ще им се върже на демонстративната русофобия за да могат, плюейки по българските правителства, да възвръщат кондицията на представите за “Задунайская Губерния”. Този руски мотив в българската душа е достатъчен, за да бъде държана разпъната на кръст държавата ни и според мен това е начинът да се поддържа и деморализация, и беззаконие, и усещане за безпътица за удобство на онези, които не без основание наричаш “рубладжии”. Страхувам се, че няма как да преценим обективно вмешателствата на Русия спрямо нас, защото сме емоционално обвързани. Бърникайки ехидно, безцеремонно и целенасочено в чувствата и емоциите на българина, рубладжиите успяват да нагнетят или провокират онези емоции, които блокират инстинктите и здравия разум на немалка част от хората, превръщайки тези въздействия в непреходна политика за подклаждане на нетърпимост и подозрителност към всеки извън обсега и интересите на рубладжиите.

Бойко Борисов е съвсем друг тип личност и манталитет, и ако не оценим това, Гоцета, Станишевци и сие ще си възвърнат монопола над “правото” да ни правят на маймуни както ни правеха бащите им, а това значи да си останем в зоната на превъзнасяните комунистически идиотии и “вечната слава” на най-противните от тях.
цитирай
7. vmir - 2. tutankhamon661,
21.03.2012 02:09
За съжаление, прав си, приятелю! Дано по-скоро свикнем да игнорираме въздействията на тези типове, за да им стане неизгодно да си губят времето и силите с глупости или подлости.
Благодаря ти.
цитирай
8. vmir - 3. muerte,
21.03.2012 02:14
ОХ....... някои са наистина неспасяеми...
цитирай
9. vmir - 5. boristodorov56,
21.03.2012 02:19
boristodorov56 написа:
Не съм ничий противник, привърженик на определена политика - далеч от Русия.
За мен е все едно кой ще я прави.
Ако ще Сергей Станишев да е.


Ако бъдем буквални, разстоянията са зададени, и който обещава да ги увеличи или намали, той просто лъже. Затова съм привърженик на конкретните отношения, а не на разстоянията и безсмислените спорове дали са големи или малки.
цитирай
10. malchaniaotnadejda7 - Постингът е сериозен и не предполага лирически отклонения...
21.03.2012 15:59
И все пак!:) Честита Пролет, господа! С уважение към дискутиращите!
А на теб, Любо - благодаря за Ботевото стихотворение! Било Ден на поезията днес..., макар че всеки Ден е Ден на и от поезия... "Ден денувам пътища потайни..."
На теб и семейството ти - Здраве и късмет!:)
цитирай
11. vmir - 10. malchaniaotnadejda7,
21.03.2012 17:31
Честита Пролет, Наде!
От сърце ти желая всичко най-добро! :)
цитирай
12. boristodorov56 - Това е от преди един час
28.03.2012 15:28
muerte написа:
Христоматиен пример в това отношение е Я. Я. - тъй и не се кротна тоз злеприкрит гей и както щеше да уволнява Б. Б. тъй сега така му ближе г..., че чак езика му е кафяв. А след като видни политици и парламентаристи издигат това поведение до modus vivendi, какво остава до самотния комплексиран блогер, който компенсира личните си неуспехи с графоманство и епистоларна логорея?

До г-н Тодоров56 - приема ли се, че залагам 10 лв. на твоя облог? Ако загубиш - давам ти веднага IBAN за да прехвърлиш 10 бона - а ако излезеш прав пращам веднага запис? Щото според теб излиза, че Б. Б. ще бъде на власт ПОНЕ още 2 мандата, за да построи ИЗЦЯЛО АЕЦ-а? Няма лошо, само дето до сега не стигнаха над 31 г. да се построи. Ще видим.




Решено: Отказваме се от АЕЦ „Белене“!

28 Март 2012; 14:03

Строим газова централа на площадката,

реакторът отива в "Козлодуй"

България се отказва от проекта АЕЦ „Белене", обяви зам.-министърът на финансите Владислав Горанов след правителственото заседание.

На мястото на площадката ще се строи газова централа, допълни той.

Поръчаният реактор ще отиде като седми в АЕЦ „Козлодуй".



България ще трябва да плати още близо 100 милиона евро на Русия за този реактор. Не е ясно откъде ще се вземат тези пари според Горанов, пише vsekiden.com.

Утре министърът на икономиката, енергетика и туризма Делян Добрев заминава за Москва, за да съобщи българското решение.

В момента премиерът Бойко Борисов информира за отказа от проекта за втора атомна електроцентрала президента Росен Плевнелиев.


Казах ли, че ще се строи - без значение на чия площадка?

Дължиш ми 10 кинта!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4100288
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54886
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930