Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2012 06:05 - ПОДМЯНАТА НА БЪДЕЩЕ С МИНАЛО У НАС Е ИНДУСТРИЯ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 10888 Коментари: 38 Гласове:
38

Последна промяна: 29.03.2012 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Когато веднага след банкрута на комунизма, площадите запяха възторжено вдигни очи, светът е с теби времето е наше”, оптимизмът на тълпата беше посрещнат от други със злобно присвити очи, омразно скърцане на зъби и вричане в борба на живот и смърт, ако трябва и в нелегалност (в-к Дума от 1990) срещу надигащият се фашизъм. Прочее, извращението да си едновременно в състояние на банкрут, и в същото време да  набеждаваш доведените от теб до безпаричие за престъпници, беше внедрено в родната политическа и обществена практика точно тогава.

Набеждаването във фашизъм обаче не беше достатъчно, и затова срещу новопоявилата се опозиция се надигнаха яростни предупреждения, че след като вече е открадналамузиката на властимащите, няма да й позволят да открадне и времето... Медийното пространство беше залято от трактати и истерични възгласи на разтревожени лелки и чичковци, че рефренът Времето е нашепредставлява най-неопровержимото и безпрекословно доказателство за смъртно надвисналия над родината фашизъм. Така проблемът с банкрута на икономиката беше подменен с проблемаза фашизма и крадливите” “антикомунисти, а икономиката беше изоставена на произвола на съдбата и партизанската съвест на управляващите борци против фашизма и капитализма, настървявани да доказват колко лоши неща са демокрацията и капитализма...

Не е възможно възраждане след банкрут, докато не бъдат официално и неофициално признати причините за банкрута. Не вярвам да е възможно правителство, което в условия на демокрация е способно да надмогне песимизмът и омразата, ако те вземат надмощие над здравия разум и инстинкта за оцеляване на нацията.

За съжаление, последното се случва като неизбежна необходимост, когато оптимизмът и човеколюбието се отъждествят с банкрутиралото близко минало, което немного на брой, но многотиражни медии и някои партии сочат като исторически връх в икономиката и морала на нацията. Такава пладнешка кражба на всяка настояща и бъдеща достойна цел и усилие, няма как да не предизвиква конфликти, вражди и песимизъм за бъдещето.

За съжаление, няма правителство и политика, които са напълно неподвластни на тази пладнешка кражба, и когато подмяната на бъдеще с минало успее, няма как и най-логичните и животоспасяващи политики и жертви за превъзмогване на банкрута да не изглеждат или поне да не бъдат сочени като користни, самоцелни и глупави.

Няма как истинските политически реформатори и патриоти, най-решителните и безкористни движители на обществените събития, да не бъдат сатанизирани и мразени, но не от пладнешките крадци на бъдещите национални перспективи, за които търговията с имиджа на реформаторите, е “просто бизнес”, а от техните читатели и най-вече от компаньоните на тези читатели, обсебени от навика да демонстрират знания и информираност по всички въпроси.

Пладнешката подмяна на бъдеще с минало у нас е превърната в индустрия, която по всичко изглежда, че е била внимателно подготвяна дълго преди падането на комунизма. В лицето на повечето от медиите, тази индустрия се развива по свои правила и взаимодействия с властта и останалите индустрии. С лекота можем да изброим и някои от важните задачи, които бяха поставени пред тази индустрия: 

  1. Недоволните от комунизма да бъдат засенчени или обезличени от реформаторството” на комунистите, които за целта се отказват от комунизма (1989-1991).
  2. Разграничаването от комунистическите шаблони за мислене и действия, да бъде нарочено за “пещерен антикомунизъм”, а противниците на комунистическите маниери за завладяване на властта в условия на демокрация да бъдат нарочвани за фашисти и екстремисти (1991-1997).
  3. Потулване на истината, че фалита на комунизма и десетилетното разложение на комунистическата икономика се дължеше главно на потребителските нагласи, които предпочитаха Apple” пред “Правец”, “Форд” пред “Москвич”, “Кристиан Диор” или “Ланком” пред “Тройной одеколон” или “Духи”, “Кока-Кола” пред “Кооп-Кола” и т.н, в резултат от което металургичната, химическата и т.н основополагащи индустрии също останаха без необходимите за съществуването си потребители и приходи, и за да изхранват дори собствените си работници, се нуждаеха от субсидии, които нямаше откъде да бъдат осигурени, освен от бюджета на здравеопазването, образованието и науката и културата. (1997 до днес).
  4. Сатанизиране на правителството, което приватизира или разпрададе по пазарни (а не по поръчани) цени най-губещите предприятия, за да освободи бюджета от погасяването на загубите им, възлизащи на около 1/3 от бюджета и плащани с цената на здраве, образование и култура. (1997 до днес).
  5. Да се сатанизира Западът, че е подлъгал антикомунистите да ликвидират прекрасната комунистическа икономика, за да им продава боклуците си. (1991 до днес) 

Списъка може да бъде удължен, но и горепосочените вече изпълнени задачи са добра илюстрация за непоносимостта на цяла индустрия към идеята за реални реформи и правов ред в България. Злостното отношение и решимостта България да бъде отстоявана като място на безнаказаната лъжа и материалната нищета, проличава в задача 4, а омразата към праведната и ясна мисъл напира неудържимо от задача 5, заради която всеки непредубеден ще запита как така ще купува, като му отнемат препитанието. Безнаказаната доминация на измамите е довела до предвещаващи единствено печал разбирания на националното ни положение като например, че от прекалена демократичност, комунистите позволили на лошите демократи да ликвидират прекрасната социалистическа икономика.  

Вглеждането в основоположниците и деятелите на индустрията за подмяна на бъдещето с минало и обезсмислянето на всяка добра и достойна национална цел и усилие за постигането й, в голяма част от случаите неминуемо ще ни отведе в Москва и Ленинград, в прословутите им школи за подготовка на партийни кадри от времето на комунизма. Днес тези хора, изкарали кратки курсове по централно планирана икономика в условия на еднопрартийно управление и непримирима борба с идеологическата диверсия на капитализма, се представят за икономисти, бизнесмени и мастити капиталисти, и в това може би не би имало нещо особено осъдително, ако издадените им по демократични времена фалшиви дипломи не удостоверяваха днес, че са завършили не въпросните партийни школи, а висши институти по международни отношения, културология, икономика, развитие на младежта или обществени науки.

Тъжният резултат от подготвяните за борба на живот и смърт с капитализма настоящи "дипломирани" и потайно лансирани строители на капитализма e, че у нас практически не остана място за професионализъм, който да съществува независимо от благословията на онези, за които дезинформацията, провокацията и измамата са индикации на висши политически или стопански умения. В неуморният им ежедневен пример трябва да се търси и феноменът с множеството хора, които вероятно не биха излъгали или злоупотребили с доверието на съсед или колега, но при първа възможност и без колебание биха се възползвали в своя изгода от доверието на множество хора, непоколебимо убедени, че това е единствения начин, по който човек може да просперира в живота.
Научени някога, че щастието не е в просперитета на собствената държава, а в копане гроб на капитализма, животът на тези назначени "капиталисти", точно както на няколко поколения комунисти в СССР, ще бъде осмислен единствено от събирането и разпространяването на "доказателства", че фалитът на САЩ е неизбежен. И ще приписват този тип мислене на родните шопи, за да ни изкарат генетически обременени с марксизъм-ленинизъм.

Защо на тези хора личната неизменна цел е мизерна, невротизирана, идиотизирана и безправова България, мога само да гадая, вероятно в Москва са се виждали ако не генерал-губернатори, поне като представители на подобни височайши персони, а мизерна България с мизерстващи българи им трябва за подхранване на желанията им да се чувстват издигнати посредници на генерал-губернатори. Неуморно подхранваната и днес легенда за злия Костов, който подарил на верните си другари прекрасните предприятия, за да унищожи България, е необходимата барикада за подмяна на  бъдещето с минало и обезсмислянето на всяка добра и полезна бъдеща цел пред България. В измамните статии с безброй доказателстваза корумпираността на Костов обаче, няма и дума за финансовото състояние на приватизираните от него стопански мастодонти, в което правителството му ги наследи след години на все по-безполезни социалистически опити  за реанимацията им.

Каквато и да е причината за отношението на кандидат-генерал-губернаторските посредници, тази причина е позорна и антибългарска, защото самите руснаци не плюят по Запада така, както техните приятели у нас го плюят, за да им се харесат. Да искаш слаба и изостанала България, за да е подвластна на благоволението и капризите на управляващите в Русия и техните фенове у нас е крайно нечестно спрямо България поне, защото Русия има ресурсно, а не конкурентно ориентирана икономика, а такъв приоритет за България е равносилен на мизерия и съществуване на ръба на оцеляването, благодарение на братска помощ.  Да ни подлъгват с последното пък е нечестно и спрямо обикновените руснаци, защото повечето от тях не са по-богати от нас и не е редно да се очаква да хитреем за тяхна сметка, след като липсата на ресурси у нас предполага да развием конкурентоспособността си на място, вместо да правим вятър на по-бедните и от нас притежатели на петролни кладенци.



Тагове:   подмяна,


Гласувай:
38



1. boristodorov56 - И, уж много интелигентната нация, приема всичко като стадо овце.
29.03.2012 08:27
"Пладнешката подмяна на бъдеще с минало у нас е превърната в индустрия, която по всичко изглежда, че е била внимателно подготвяна дълго преди падането на комунизма."
цитирай
2. vmir - 1. boristodorov56,
29.03.2012 13:39
boristodorov56 написа:
"Пладнешката подмяна на бъдеще с минало у нас е превърната в индустрия, която по всичко изглежда, че е била внимателно подготвяна дълго преди падането на комунизма."


"Научени някога, че щастието не е в просперитета на собствената държава, а в копане гроб на капитализма, животът на тези назначени "капиталисти", точно както на няколко поколения комунисти в СССР, ще бъде осмислен единствено от събирането и разпространяването на "доказателства", че фалитът на САЩ е неизбежен. И ще приписват този тип мислене на родните шопи, за да ни изкарат генетически обременени с марксизъм-ленинизъм"
цитирай
3. zoom - Вече не знам ден ли е, нощ ли е. Не мога да го мисля бъдещето.
29.03.2012 14:31
цитирай
4. vmir - 3. zoom
29.03.2012 15:13
zoom написа:
Вече не знам ден ли е, нощ ли е. Не мога да го мисля бъдещето.


Нормално е, след като очакваното някогашно "светло бъдеще" банкрутира, а сега ни повтарят до припадък, че не очакваното в миналото бъдеще било "светло", а самото минало. И как да имаш бъдеще, ако каквото и да направиш, ще е по презумпция по-лошо от направеното в миналото? Следователно, единственото правилно нещо е да крадеш и да мамиш, защото така поне ще можеш поне да купиш някого за своя възхвала, а ако се опитваш да правиш полезни неща, ще бъдеш оплют и даже сатанизиран, че пречиш на нечии платени възхвали.
цитирай
5. sherif - !
29.03.2012 15:50
Много точен анализ. Моите сътрудници винаги са на ниво.
цитирай
6. vmir - 5. sherif,
29.03.2012 16:32
sherif написа:
Много точен анализ. Моите сътрудници винаги са на ниво.


Благодаря, Шефе! Ще се старая още повече!
цитирай
7. анонимен - 007
29.03.2012 17:28
Адмирации за поста.
Като бивш агент обаче трябва да внеса и оптимистична нотка,иначе - зле.
И понеже не ми се пише надълго ще нахвърлям накратко:
Ако нещата продължат да се забатачват по Вашия сценарий ,изходът ,след достатъчно озверяване на народа, ще е като в Румъния при края на Чаушеску.
Обаче има и друг вариант.Създават се обществени движения,,профсъюзи,а що не и партии и се почва отначало.Отдолу - по градове ,села,паланки,махали и т.н.
И обяснявате,разяснявате,подстрекавате - а бе,създавате наистина демократична
ситема.И току виж станала общонационална стачка като в Гърция! Е от това комунистите ги е страх най-много/след путин/.Така поне ни учеха в Симеоново.
Щото от анализи по форумите червените ги боли....
Работа трябва,работа.
цитирай
8. sande - Ногу убав лозунг: Времето е наше!
29.03.2012 18:36
Времето е наше!

Парите са техни.

А македонците казват:

Един за сите! Сите за никъде!
цитирай
9. vmir - 7. анонимен - 007
29.03.2012 18:49
анонимен написа:
Адмирации за поста.
Като бивш агент обаче трябва да внеса и оптимистична нотка,иначе - зле.
И понеже не ми се пише надълго ще нахвърлям накратко:
Ако нещата продължат да се забатачват по Вашия сценарий ,изходът ,след достатъчно озверяване на народа, ще е като в Румъния при края на Чаушеску.
Обаче има и друг вариант.Създават се обществени движения,,профсъюзи,а що не и партии и се почва отначало.Отдолу - по градове ,села,паланки,махали и т.н.
И обяснявате,разяснявате,подстрекавате - а бе,създавате наистина демократична
ситема.И току виж станала общонационална стачка като в Гърция! Е от това комунистите ги е страх най-много/след путин/.Така поне ни учеха в Симеоново.
Щото от анализи по форумите червените ги боли....
Работа трябва,работа.


Зарежи тая песен. Един някога най-сериозно искаше да напишем навсякъде що е демокрация, и ако човек случайно забрави, да погледне най-близката табела с обяснение за да си спомни, и това да го предпазело от грешки...
цитирай
10. vmir - 8. sande - Ногу убав лозунг: Времето е наше!
29.03.2012 18:58
sande написа:
Врамето е наше!

Парите са техни.

А македонците казват:

Един за сите! Сите за никъде!


Убав, убав, ама за да не би да го откраднеме от тях, те си го приватизираха и сега ни опяват колко светло минало сме имали и какво тъмно бъдеще ни чакало... А на нас ни оставиха единствено банкрутиралите си предприятия, че искат и да им ги плащаме като за печеливши, щото като борци против капитализма, разбирали били от капитализъм повече от нас.
цитирай
11. sparotok - ВЕРНО Е!
29.03.2012 19:15
boristodorov56 написа:
"Пладнешката подмяна на бъдеще с минало у нас е превърната в индустрия, която по всичко изглежда, че е била внимателно подготвяна дълго преди падането на комунизма."


ВЕРНО Е!
цитирай
12. анонимен - Да
29.03.2012 20:33
Да сложиш артбакалавър за министър на икономиката, е Большой театър.
Чакайте да си иде комунизъма...
цитирай
13. анонимен - Истината е по-жестока дори от описаното
29.03.2012 20:34
Най-големият грях на комунистите не е, че доведоха държавата до фалит и я окрадоха след това, а че преди това фалираха собствеността на всеки отделен човек, семейство или род. Оставиха хората безимотни и ги направиха като руските крепостни селяни. Не случайно по времето на руско-турската война един руски генерал пита своя император: Ваше величество, от кого освобождаваме този народ, който има трикатни къщи, а моите родители и до днес живеят в землянка? Срамно е, че комунистическата наглост достигна такива размери и ограби тотално България, а с лъжи и измами всява страх в обикновенния човек и го прави зависим от страховете му, пускат разни мижитурковци и подчинени им престъпници във властта за да продължава заблудата. Левски беше написал "НАРОДЕ ????. Свестните българи питат "ДОКОГА НАРОДЕ ????.
цитирай
14. balgarski7vinarki - Да, оттогава започна геноцида
29.03.2012 21:25
Шайката простаци 1980-90 , занимаваща се главно с износ на пари и досиета, слугуваща на советските аналогични,вкара в окартончени негативни сценарии немалко животи, които американската гад откопира и реализира все под претекста на "подбрани качествени хора ,а останалите-идиотите донори "
Изобщо правилният път е бил единствен-промяна в унисон с Европа, но къде ти-на бай Ганьо пак му се е ходило до Чикаго и се изходи и натам.
цитирай
15. borjanmljakov - Този постинг затвърди мнението ми,
29.03.2012 22:10
че управлението на страната трябва да бъде предадено на блогера вмир.
цитирай
16. vmir - 11. sparotok,
29.03.2012 22:21
sparotok написа:
boristodorov56 написа:
"Пладнешката подмяна на бъдеще с минало у нас е превърната в индустрия, която по всичко изглежда, че е била внимателно подготвяна дълго преди падането на комунизма."


ВЕРНО Е!


"Потрудили" са се, а в общи линии се вижда в какво се състои техния "труд". Затова най-мразят не влиятелни политически противници, а неудобни свидетели на деянията си, дори когато свидетелите са без влияние. Разкриването на лъжите им е техният кошмар.
цитирай
17. vmir - 12. анонимен - Да
29.03.2012 22:25
анонимен написа:
Да сложиш артбакалавър за министър на икономиката, е Большой театър.
Чакайте да си иде комунизъма...


Ох..., лъжата е толкова разпространена у нас, че човек вече не може да бъде сигурен кое от казаното е вярно.
цитирай
18. vmir - 13. анонимен - Истината е по-жестока дори от описаното
29.03.2012 22:32
анонимен написа:
Най-големият грях на комунистите не е, че доведоха държавата до фалит и я окрадоха след това, а че преди това фалираха собствеността на всеки отделен човек, семейство или род. Оставиха хората безимотни и ги направиха като руските крепостни селяни. Не случайно по времето на руско-турската война един руски генерал пита своя император: Ваше величество, от кого освобождаваме този народ, който има трикатни къщи, а моите родители и до днес живеят в землянка? Срамно е, че комунистическата наглост достигна такива размери и ограби тотално България, а с лъжи и измами всява страх в обикновенния човек и го прави зависим от страховете му, пускат разни мижитурковци и подчинени им престъпници във властта за да продължава заблудата. Левски беше написал "НАРОДЕ ????. Свестните българи питат "ДОКОГА НАРОДЕ ????.


Срамно е наистина, но те това и чакат, защото срамът е последното чувство, което ще изпитат, преди да напакостят и въвлекат други в пакостите си максимално.
цитирай
19. vmir - 14. balgarski7vinarki - Да, оттогава започна геноцида
29.03.2012 22:38
balgarski7vinarki написа:
Шайката простаци 1980-90 , занимаваща се главно с износ на пари и досиета, слугуваща на советските аналогични,вкара в окартончени негативни сценарии немалко животи, които американската гад откопира и реализира все под претекста на "подбрани качествени хора ,а останалите-идиотите донори "
Изобщо правилният път е бил единствен-промяна в унисон с Европа, но къде ти-на бай Ганьо пак му се е ходило до Чикаго и се изходи и натам.


Плюя си в пазвата, че бяхме приети в ЕС, защото без ангажираността към рамката от изисквания на ЕС, тези типове с безскрупулните си лъжи и безкрайните си обструкции, щяха като едното нищо да ни довлекат до дъното на третия свят редом със страни като Судан, Етиопия и Буркина Фасо. Сега сме на дъното, но слава Богу, дъното на Европа, а не на третия свят...
цитирай
20. vmir - 15. borjanmljakov - Този постинг затвърди мнението ми,
29.03.2012 22:44
borjanmljakov написа:
че управлението на страната трябва да бъде предадено на блогера вмир.


Само това не, защото ако взема властта, не виждам как ще се удържа да не взема и нечии глави, а се имам за голям миролюбец, пацифист и хуманист.
цитирай
21. анонимен - Да
29.03.2012 22:53
vmir написа:
Ох..., лъжата е толкова разпространена у нас, че човек вече не може да бъде сигурен кое от казаното е вярно.

Гледах в реално време по канал 3, разходка из сайта на колежа. Има си го артминистъра там и широкоспектърната му икономическа торба...:))
Вместо да ми пишеш, че пак е лъжа, посети сайта на канал 3 и задължително на колежа за светила.
Докато има хранителна мозъчна среда, комунизъма все ще е тука и даже ще има втори мандат.
Или май шести или сидми, от новия 9 сепрември
цитирай
22. анонимен - Пич,
30.03.2012 00:08
мисля че най-сетне настъпи времето да отвориш Капиталът на Маркс и да го зачетеш
цитирай
23. vmir - 22. анонимен - Пич,
30.03.2012 00:48
анонимен написа:
мисля че най-сетне настъпи времето да отвориш Капиталът на Маркс и да го зачетеш


Чел съм го по-внимателно и от най-правоверен комунист, и веднага ще посоча кое ме порази в него - липсата на какъвто и да било опит да се отчетат разходите за риск, творчество, организиране и управление. При Маркс трудът е примитивна, крайно досадна, еднообразна дейност, а останалото е управление, което не служи за решаване на потребителски нужди, а за ликвидиране или овладяване на недоволството и погребване на класовия враг.

И още нещо важно - когато аз навремето четях "Капиталът" и споделях изумлението си от пропуските му, партийните другари се надсмиваха над Маркс, а след като падна комунизма и останаха с едната си ехидност, побързаха да се хванат за омразата и алчността на Маркс като удавници за сламка.
цитирай
24. анонимен - Значи е време
30.03.2012 10:11
да го прочетеш отново.
Комунизмът ще победи - без класовото общество стои пред нас; не бъркай онова което живяхме преди 2-години с комунизъм; не наричай управителите тогава с комунисти; така както не наричай днешния ден демокрация.
Щеш-не щеш, оказа се че не се намираме в края на историята - времето не съвршва, историята продължава - а в крайна сметка това е нещо което Маркс твърди (чел си го внимтелно, значи няма нужда да ти напомням послеслова на второто му издание)
цитирай
25. vmir - 24. анонимен - Значи е време
30.03.2012 12:29
анонимен написа:
да го прочетеш отново.
Комунизмът ще победи - без класовото общество стои пред нас; не бъркай онова което живяхме преди 2-години с комунизъм; не наричай управителите тогава с комунисти; така както не наричай днешния ден демокрация.
Щеш-не щеш, оказа се че не се намираме в края на историята - времето не съвршва, историята продължава - а в крайна сметка това е нещо което Маркс твърди (чел си го внимтелно, значи няма нужда да ти напомням послеслова на второто му издание)


Ако си нямаме друга работа, всичко можем да си "доказваме" до края на света. Не си падам особено по понятия като "капитализъм", "комунизъм", "класи" и прочие тъпотии, за мен мислите, ценностите и идеите са по-важни от тези разграничения, измислени с цел да се насъскват тапири срещу вълци и да се забрави, че не тапирите и вълците, а хората са преобладаващата част от масата, на която провокатори като Маркс, Енгелс и фенове искат да бъдат водачи и не подбират подстрекателства за целта си.
цитирай
26. анонимен - Ако си нямаме друга работа, вс...
30.03.2012 20:05
vmir написа:

Ако си нямаме друга работа, всичко можем да си "доказваме" до края на света. Не си падам особено по понятия като "капитализъм", "комунизъм", "класи" и прочие тъпотии, за мен мислите, ценностите и идеите са по-важни от тези разграничения, измислени с цел да се насъскват тапири срещу вълци и да се забрави, че не тапирите и вълците, а хората са преобладаващата част от масата, на която провокатори като Маркс, Енгелс и фенове искат да бъдат водачи и не подбират подстрекателства за целта си.


Т.е. да разбирам, че спорад теб живеем в безкласово общество? Това ми изглежда абсурдно! Ако пък разделяш хората на "тапири", "вълци" и "хора" (в тесен смисъл), то несъмнено признаваш различия в техните интереси, а от там в идеите мислите и ценностите!

пич, не си чел сериозно Капиталът!
цитирай
27. vmir - 26. анонимен - Ако си нямаме друга работа, вс...
31.03.2012 00:08
анонимен написа:
vmir написа:

Ако си нямаме друга работа, всичко можем да си "доказваме" до края на света. Не си падам особено по понятия като "капитализъм", "комунизъм", "класи" и прочие тъпотии, за мен мислите, ценностите и идеите са по-важни от тези разграничения, измислени с цел да се насъскват тапири срещу вълци и да се забрави, че не тапирите и вълците, а хората са преобладаващата част от масата, на която провокатори като Маркс, Енгелс и фенове искат да бъдат водачи и не подбират подстрекателства за целта си.


Т.е. да разбирам, че спорад теб живеем в безкласово общество? Това ми изглежда абсурдно! Ако пък разделяш хората на "тапири", "вълци" и "хора" (в тесен смисъл), то несъмнено признаваш различия в техните интереси, а от там в идеите мислите и ценностите!

пич, не си чел сериозно Капиталът!


Класово или безкласово - зависи дали се търси под вола теле. Разбира се, че интересите са различни, интересът към парите е като нуждата от въздуха - имаш ли ги в достатъчност, престават да те интересуват повече от идеите, ценностите и най-вече поученията, с които не само искаш да затрупаш останалите, но и почваш да ръсиш пари за целта, докато не банкрутираш.
Мани Капиталът, с него Маркс и Енгелс са ламтели не за пари, а за място на световни бащици и ментори, ама не им се е отворил парашута, а после Ленин се поблазнил от мераците им, и решил да влезе в историята със свой принос към неуспешният им опит, а след него всеки по-безскрупулен и тъп селяндур или махленски чукундур вече вярвал, че и той ще удари едно рамо на историята, хем без много труд, хем с крак върху шиите на наивниците, които още не можели да схванат колко лесен начин за личен просперитет се открива, стига да набедиш управляващите, че правят всичко единствено за пари и за нищо друго, освен за пари.

А кажи ти сега какво толкова важно съм му пропуснал на Маркса.
цитирай
28. batogo - Точно в целта!
31.03.2012 15:41
Много силна гражданска позиция! За мен беше удоволствие да прочета този анализ на една от основните причини за липсата на развитие у нас - медийното зомбиране на масовия читател и зрител, който винаги очаква някой друг да свърши работата вместо него. Който винаги избира удобното пред почтеното и робството пред отговорността на свободата.
цитирай
29. vmir - 28. batogo - Точно в целта!
31.03.2012 22:43
batogo написа:
Много силна гражданска позиция! За мен беше удоволствие да прочета този анализ на една от основните причини за липсата на развитие у нас - медийното зомбиране на масовия читател и зрител, който винаги очаква някой друг да свърши работата вместо него. Който винаги избира удобното пред почтеното и робството пред отговорността на свободата.


Всичко си има обясненията, но най-адекватните не са толкова много, колкото ни се иска.
цитирай
30. анонимен - :-)
01.04.2012 01:53
Ей го руския "лоу тек" на ресурсната изостанала дръжавица ;-))).

http://www.pw.utc.com/products/pwr/propulsion_solutions/rd-180.asp
http://www.youtube.com/watch?v=bRkYgFfNu50

http://www.youtube.com/watch?v=QOdnYWZfuLY
http://www.youtube.com/watch?v=pZ1TOHShk-k

http://www.youtube.com/watch?v=f7ptXyWYR3A
http://www.youtube.com/watch?v=LPy7FuA0Z6A около 20 години изоставане от неграмотните мужици с "лоу тека" :-))).

http://www.youtube.com/watch?v=ZM_BTE8hTbY
http://www.youtube.com/watch?v=4jVbb1sU49o т.е. двигателя вече е в серийно производство пак от "неграмотните" мужици на сериен самолет. Надявам се автора на "анализа" ще ни покаже конкурента на тоз двигател в серийно производство ;-))).

Емоциите ви идват множко драги, а аналитичната част ви куца почти по всички линии.

Толкоз за неконкурентната индустрия на мужиците. Разбира се никой не е първи във всички области дори и автора ;-).

цитирай
31. vmir - Споко, бе човеко, няма идеални хора и нации! Стига с тези детински ревности!
01.04.2012 07:53
НАСА гледала към руските ракети и това значело, че Русия е технологичен лидер??? Все едно аз, като се заглеждам в чуждите жени, те да са №1 в света?! Ми, щом всяка жена може да се издокара както си иска поне отвреме на време, (я с къса поличка, я с деколтенце, я с финтишлюшчици или силиконец да грабне окото на част от мъжката половина) защо и държавите да не могат да си позволяват да се издокарват за пред другите, особено пък, ако събират бюджета си от много поданици? И както всяка жена има правото да претендира за първа красавица, но не всяка смята за необходимо да се възползва от това си право, същото е и с държавите.

Не съм най-добрия, знам. Не съм и най-благоверния съпруг, но когато се зазяпвам в атрактивностите на чуждите жени, това ми помага по-добре да оценя естествеността на моята съпруга, докато за други мъже приоритет са и ще си останат жените със силикон и деколтета. Както казват руснаците: “По вкус и цвет, товарищ нет”, а англичаните пък твърдят, че “Храната за един, е за друг е отрова”, затова най-добре е, вместо да се тровим от излишна ревност, да се радваме на хубостите на другите, и да се надявяме, истинските хубости да надделеят над ревността и отровите в живота, а не само на претенции и думи.

Не мразя чалга манталитета, чалга мирогледа и чалга атракциите, приемам правото им на съществуване, но просто няма как да са ми по вкуса, защото същността за мен е не по-малко важна от формата, и не е задължително да си падаш по музикалната чалга, за да придаваш решаващо значение на формата, а да игнорираш съдържанието.
цитирай
32. ketcakuatl - Цц..ц.
01.04.2012 13:06
Последния абзац хич не ми хареса и въобще не съм съгласен!
цитирай
33. vmir - 32. ketcakuatl - Цц..ц.
01.04.2012 13:31
ketcakuatl написа:
Последния абзац хич не ми хареса и въобще не съм съгласен!

Интересно коя част от него? Чалгата за мен е частно проявление на склонността да се залага на визуални ефекти следователно, чалгата не може да изчерпи този основополагащ прийом и да се караме заради нея, усилията ни принципно няма как да доведат до желания обрат, а където успеят, или няма да е за дълго, или успехът ни срещу чалгата ще бъде съпроводен от едновременния цъфтеж на някакъв друг вид кич.
цитирай
34. анонимен - Много добро попадение, Любо
01.04.2012 20:14
Даже много добро.
цитирай
35. vmir - 34. katana - Много добро попадение, Любо
02.04.2012 07:36
katana написа:
Даже много добро.


Напомняш ми за Велко Верин, който навремето по Свободна Европа, възкликваше:
"Отлично, отлично", и след кратка пауза (за съобразяване с бдителните слушатели на критиките наоколо), замазваше саморазобличителния си ентусиазъм с допълнението: "Даже много добре".
цитирай
36. анонимен - pensia
03.04.2012 12:36
Комунизмът е елементарно оправдание.Комунизъм имаше и в Чехия,Унгария и т.н.но там го отрекоха и тръгнаха по правия път."Българският модел" е в основата на всичко
хем вълкът сит-хем агнето цяло.Да ама такова животно няма,агнетата избягаха,а от вълци ни мляко,ни вълна.В БКП винаги е имало битка между "верни" и "кадърни".За съжаление победиха първите,а те от икономика не разбират.Промишленоста не беше
толкова калпава,но ченгетата от промишленост не разбират,на тях им дай контрабанда,наркотрафик,проституция и т.н.ДС е зачената в хотел "Славянска беседа"
и за това се юрнаха да правят хотели,там се чувстват най-добре,ама и от това не разбират.Без лустрация няма демокрация,а без демокрация няма просперитет.
цитирай
37. vmir - 36. анонимен - pensia
03.04.2012 14:29
анонимен написа:
Комунизмът е елементарно оправдание.Комунизъм имаше и в Чехия,Унгария и т.н.но там го отрекоха и тръгнаха по правия път."Българският модел" е в основата на всичко
хем вълкът сит-хем агнето цяло.Да ама такова животно няма,агнетата избягаха,а от вълци ни мляко,ни вълна.В БКП винаги е имало битка между "верни" и "кадърни".За съжаление победиха първите,а те от икономика не разбират.Промишленоста не беше
толкова калпава,но ченгетата от промишленост не разбират,на тях им дай контрабанда,наркотрафик,проституция и т.н.ДС е зачената в хотел "Славянска беседа"
и за това се юрнаха да правят хотели,там се чувстват най-добре,ама и от това не разбират.Без лустрация няма демокрация,а без демокрация няма просперитет.


Съгласен!
цитирай
38. zaw12929 - употребяват ни без почивка! П...
20.04.2012 16:49
употребяват ни без почивка!
Правилни изводи... минало... срещу бъдеще
цитирай
39. silvaantonydon - Причината е ясна умници
01.05.2012 11:04
Просто сме безбожници. Скъсах се да пиша за това, ползата е минимална. Как имате сила да се вълнувате....колкото и да останем, толкова.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4099060
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930