Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2012 12:47 - ФИНЕС ЛИ КАЗА?
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1984 Коментари: 0 Гласове:
39

Последна промяна: 22.08.2012 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Има действия, които са неприемливи за част от хората. Някои от тях се налага да понасяме, въпреки неприятните усещания, които ни причиняват. Нормално е, когато срещнем такива действия, да реагираме по начина, с който да предпазим усещанията си.

На мен лично, едни от най-неприятните усещания ми причиняват упоритите и настойчиви усилия да бъда измамен. Особено, когато някой се опитва да ме съди за инцидентна проява на нещо, което сам непрекъснато върши. Защото едва ли е възможно това да се прави, без да ти приписват чужди усещания и мотиви. Въпреки, че един убива за да защити себе си или свой близък, а друг – защото това е единственият му начин да се почувства значим и важен.

Макар почти всички да обичат героите, не всички имат своя представа за героизма. За мнозина герой е доминиращият. Дали са отминали времената на възхищение към благородните, достойни и красиви отношения? Днес по-често доминира онзи, за чиято доминация е инвестирано достатъчно. За парвенютата достойнството се покачва с увеличаване дебелината на портфейла. Махаленските хулигани, чиито мечти се изчерпват с представата за достатъчно дебел портфейл вярват, че с пари всичко се купува. Щом можеш да напиеш аркадаша като казак и да го докараш до скандирания, че по-праведен от теб не е стъпвал досега по грешната земя...

Кой е мизерникът, който смее да завижда на такъв праведник, да се съмнява в твърденията му при наличието на такъв дебел портфейл? Как може този завистник да не вижда с какъв финес праведникът се подиграва на външния вид на протестиращите срещу ПСА, а после с не по-малък финес хленчи, че поставили собствените му снимки редом до някакъв си охранител и така накърнили достойнството му? Щото не бил нападал първи, а само дето не обръщал и другата буза, както онези будали без финес правели.   Как може да не разбират каква фина и нежна душа трябва да притежаваш, за да успееш от директор по комунистическо, да станеш отявлен капиталист по капиталистическо, убеден и пропагандиращ, че който не го умее този трик, е жалък и нищожен?

Разбирам, че настоящият капитализъм у нас се нуждае от своите адвокати и лица, но не разбирам как могат нашенски измислени и назначени капиталистида се пъчат като бай Ганьо в банята, след като досега не съм видял един техен продукт по-конкурентен от чуждестранните му аналози. За оригинални стоки и технологии те дори и не помислят, ама не защото не знаели значението им, а вероятно защото финесът не им позволява да влязат в конкурената борба! Къде по-лесно е да се пъчиш пред кварталните тарикати, за които да заблудиш или прецакаш някого е най-безспорното доказателство за финес.


Пази Боже от просташки представи за финес”.

...



Тагове:   финес,


Гласувай:
39



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4085719
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031