Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2012 18:13 - МИТКО Е БЪЛГАРИЯ 2
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2961 Коментари: 0 Гласове:
72

Последна промяна: 03.09.2012 21:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сега мишоците-вдъхновители ще заемат поза на опечалени. Няма лошо, така трябва и да е. Аз нямам нищо против тяхната печал, нито имам желание да оценявам доколко е тя искрена или лицемерна. Грешно е да се бърка в душата дори на престъпник и доказан измамник. Но трябва да предупредя още сега, за да се види утре, за да не заблуди никого днешната им печал, че именно те – мишоците, които днес изглеждат опечалени, че утре с ново вдъхновение ще се втурнат отново и отново да пришиват криле на глупостта на Рустами, Гробари и прочие техни сподвижници. 

 Защото тази сган не се бори за друго, освен за приравняване на свободата с гаврата над живота, опита, чувствата и преценките на другите. Не се бори за друго, освен за оклеветяване, докарано с непостижимо за работещ човек упорство, размесено и посттоталитарен хумор и уж джентълменски споразумения до състояние на такава баналност, че да изглеждат жалки и смешни не престъпниците, действащи под чуждото за повечето хора име, а човекът, името на когото измамно се подменя.

 Имаме си и класическия шаблон на този зловещ хумор” – да искаш от потърпевщите мезета за масовите убийци на близките им.  Няма как в сянката на такъв епохален еталон за хумор, да не изглежда смешен и безсилен опита на Митко да защити името си, нито на сина му да бъдат искани доказателства, че не мами за смъртта на баща си - какво тук значи някаква си личност? Няма също как, от друга страна, пред мащабите на такава повсеместна практика, заканите с масови кланета и призивите за убийства редом с постинга за Митко, да не звучат сладурски, нали?

 Да, ама не! Защото, ако едни с повод или без повод квичат като прасета по коледно време, и оревават света, че фашистиим посягат на правата, а потърпевши от техните уж позволени от правата им набези като Митко си отиват обругани от този свят, за това си има съвсем ясна причина, която е време да бъде посочена ясно. Клеймото мръсни кости”, с което в началото на демокрацията беше белязано и изхвърлено на бунището настояването за справедливост, е дотолкова важно, доколкото наложи като връх на духовитостта искането на мезета за вината на убийците. Чаровното практикуване на този свеж за червените баби хумор обаче, би било немислимо, без омразата към капитализма и елиминирането на привържениците му извън контрола на нашенските капиталисти,  нали? А Митко не беше от контролируемите.

 

(следва продължение) …



Тагове:   Митко,


Гласувай:
74



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4101985
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54890
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930