Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2012 10:31 - МИТКО Е БЪЛГАРИЯ 4 (край)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1283 Коментари: 1 Гласове:
42

Последна промяна: 04.09.2012 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След като написах вече три постинга за да покажа, че отношението към България е отношението към българина и възгледите му, както и методите за въздействие върху тях, ще се опитам да обобщя най-важното накратко. Изброените от мен блогъри не са единствените, които създават специфичната нетърпима атмосфера у нас, но са едни от изпълнителите на типични роли в мирогледния идеен фундамент на съвременните български взаимоотношения. Идеите в този фундамент предопределят преодолимостта или непреодолимостта на настоящите и бъдещите мирогледни противоречия у нас.

Дотук обясних, че такива като Рустам и Гробаря са крайните изпълнители на властта, която в условия на демокрация се упражнява с помощта на инкриминирани деяния, или само формално и незабележимо различаващи се от престъпленията. Нарочно не искам да добавям и други блогъри, които вършат същото като Рустам и Гробаря, защото те нямат прякото отношение към Митко, което тези двама блогови херои имат като негови екзекутори. От екзекутор морал и порядъчност не може да се очаква, за да разберат тези двамата какво всъщност правят, охотно приемайки от други роли на пазители на морала, създадени по мярка специално за лумпени като тях.

 Друго нещо са Кушела и Икономиста, защото двамата се намират по-високо в йерархията на структурата, в която Рустам и Гробаря стоят на дъното. Те нямат пряко отношение към изпълнението на терора над Митко, защото отговарят за поддържането и мотивирането на структурата му, и нямат много работа с крайните изпълнители, освен за да ги отменят временно в случай на спешна и неотложна нужда. Заради приемливия обществен имидж на структурата, могат дори да заклеймят екзекуторите, без да спират да ги мотивират с легендите за ролите, които са им отредени. Онези са толкова зле, че и да забележат измамата, ще си помислят, че е някакъв гениален трик или висш управленски пилотаж за заблуда на противника. И двамата са приели на драго сърце собствените си роли, подготвени от други за такива като тях. И двамата го играят “капиталисти”.

 В сценария за Кушела е предвидено да реанимира агонизиращите сантименти по фалиралия комунизъм и произтичащата от него директивна партийна омраза на към Запада.  Безогледните лъжи на Кушела от арсенала на студената война и изумителния му бодряшки тапигьозлък в повтарянето им не оставят място за съмнение, че му е поверена задачата да всява неприязън и непоносимост към всяка добра идея и решение, взаимствани от Запада.

 Макар Икономиста да го раздава прокапиталистически, показната му парвенющина и самодоволната й демонстрация, в комбинация с манифестациите на анаболната му гугълска ерудиция” подсказват, че маниакалния му стремеж да демонстрира качества, които не са измежду силните му страни, са добре съобразени с ролята му, целта на която е да отблъсва и поражда отвращение към капиталистите, делата и претенциите им.

 Общото между четиримата е, че всички те принадлежат към една и съща структура за репресия над съвестта и разума на индивиди, които си позволят да не зачитат ретроградните фалирали правила и вярвания, които са им поверени за опазване от “ереси”.

 С всичко това не искам да кажа, че задължително или непременно някъде над тези четиримата стои един генерален кукловод, който си играе театъра с тези марионетчици. Не. Защото манталитетът е не по-малко мощен организатор на структури и йерархии за самозащита или изгоди, дори от най-големия манипулатор. Нещо повече – големите манипулатори сами са рожба на манталитета на група хора и се раждат от този групов манталитет в желанието му да се самоувековечи. Кукловодите са преходни чеда и изразители на манталитета, а манталитета е вечния родител на драмата.

 И за да приключим темата, нека посочим МЕНТАЛНИЯ ИМПЕРАТИВ на гореспоменатата структура за репресия, която илюстрирах с възможния минимум от блогърски примери, за да покажа непонятните на пръв поглед връзки и нечовешка стръв в нагнетяването на безумна омраза към постиженията на цивилизацията и най-вече спрямо Запада. Добре известната българизация на този морален императив е самодостатъчния принцип, че: “и едните, и другите са маскари, само ние знаем как стават нещата...”.

От тук нататък, целейки се в тази ахилесова пета на типичния ганьовец, почти всеки чужденец или просто интригант в определена позиция, с немного усилия и средства може да командва по-голям или по-малък парад у нас. Нищо повече не му трябва от това, да нахъсва лумпени като Рустам, Гробаря, Кушел и Икономиста, че са стълбове и опори на обществения живот у нас и като такива, са длъжни да го пазят от всякакви попълзновения, непонятни и заплашителни за тяхната хелиоцентрична и епохална лична роля. Същите лумпени, неграмотници и морални инвалиди в една цивилизована държава трудно биха се издигнали над позиции като портиер, общ работник, или бакалин, а това за тях е по-недопустимо от свършека на света, камо ли на България или на Митко, Бог да го прости!

 

КРАЙ

...



Тагове:   Митко,


Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Жалко същество- ти си събирателен образ на изброенитеот теб блогери
06.09.2012 16:43
"Друго нещо са Кушела и Икономиста, защото двамата се намират по-високо в йерархията на структурата, в която Рустам и Гробаря стоят на дъното. Те нямат пряко отношение към изпълнението на терора над Митко,"

До кога ще ровиш в човешката мъка и ще я използваш за да си разчистваш личните сметки в блога-подлец, лицемер и мръсник това си ти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4098596
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54883
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930