Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 12:21 - ХУБАВА Е ЩЕРКА МИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 4368 Коментари: 0 Гласове:
75

Последна промяна: 21.09.2012 08:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Хубава е щерка ми. Особено хубава е, когато хваща бика за рогата пред Нюйоркската Фондова Борса на Уолстрийт (мали, що бакър има в него, ама го няма вече гетото срещу нас да им кажа): 
image

Хубав е и Западът, който екземпляри на човешкия род от цял свят 150 години вече, денонощно ни уверяват, че гние (а колкото по-загнива, толкова по-хубав става).

Но хубостта на щерка ми е едно от най-незначителните измежду всичките й изумителни качества, заложби, таланти и неописуемо остър и схватлив ум. (Само аз си знам с какви нечовешки усилия съм я предпазвал от разложителните демонстрации на парвенютата, че с пари можеш да си осигуриш всичко и да я уверя, че самочувствие, базирано на пари и потребление, довежда до некадърност, мързел и заплитане в лъжи за оправдаването им).

Затова, въпреки конкуренцията и кризата, щерка ми сега е отлично приета на работа по специалността си на запад, още преди да е завършила образованието си там. И като я знам колко е способна, работлива, находчива, коректна и прецизна в работата си, (като знам още, че приятелят й не желае да се връщат в България) разбирам, че Западът няма да рухне или пропадне, докато пред “своите” всезнайковци, баджанаци и мърморковци предпочита хора с качества като нейните и тези на приятеля й, който пък там печели награди за най-добър в професията си.

Обратното – колкото повече нашенските некадърници и самонадеяни неграмотници се опитват да смразят България със Запада, колкото по-късно престанат да лъжат, мажат, или лицемерно да реват за напускащите България, вместо да се захванат да подобряват собствените си качества, знания, умения и образованост но най-вече, да обуздаят патологичната си лъжливост, парвенющина, некоректност и глуповата всезнайковщина,  толкова по-зле за всички ни.

Защото глобализацията за някои у нас е извървяване на пътя от “Не сакам я да съм добре ...” към “Не сакам България да е добре, сакам Западо да е зле”, режейки по непреодолим навик клона, на който седят.

Защото България вече е елемент от най-развитата част на света, и ако се остави на нечии желания да бъде неин цирей, никога няма да стане добро място за постоянно живеене. Завършвам с лоша за парвенютата новина – самочувствието, базирано на кражби, измами и клеветничество “заради доброто” на  отрочетата, е най-подходящия начин за възпитаване на безценното отроче като некадърно да просперира без лъжи и измами. А това невинаги е добре за отрочетата, и когато го проумеят, причината за обичта се обръща в причина за омраза.

Затова НИКОГА не завиждам на парвенюта и богаташи, особено на забогатели от КАТАСТРОФА и съпътстващите я безброй изкушения и мародерства, когато е идеалното време за изграждане на характери, устойчиви към парвенющина, глупашка самонадеяност и брутално невежа всезнайковщина. Да им е честито на спечелилите в условията на беззаконие и безнаказаност и да престанат вече да се вайкат и оправдават със Запада, защото ми писна невежи некадърници и олигофрени да ми обясняват колко лоши били капитализмът и демокрацията, а колко са добрички онези, които затриваха (а много от тях и днес са готови да затриват) хора заради желанието им да просперират чрез способностите и усилията си. ...

 

Допълнение, 17.00ч: Току що говорих със щерката докато шофира към университета си. Тази вечер хлапето ми ще председателства ежегодната среща между работодателите и университета си. Срещата, на която ще се присъдят стипендии на изявени студенти от компании, които обират каймака от най-добрите студенти, които им предлага университета, е изцяло подготвена от екип студенти, избрали щерка ми за свой генерален шеф. Казах “генерален” единствено защото, цялата съответна кореспонденция между компаниите и университета, поканите, уточненията, потвържденията и договорките, подписването им от страна на университета и разпределението им, е поверено на моето умно отроче. Професорите там явно си гледат обучението и изследванията, и не се натискат да посредничат между топ-мениджърите и студентите си. Студентите сами представляват себе си, като си създават съответната организация и избират най-подготвения да ги представлява. Ето тази организация и най-доброто от работата на професорите ще представлява щерка ми тази вечер в качеството си на председател. На срещата ще бъдат представяни и обсъждани фирмени политики, стратегии и практики. Доколкото разбрах, едва ли ще има възможност за щастливи свързвания между мениджъри и професори на земляческа, партийна и роднинска основа за “оправяне” на “наши” момчета и момичета. Професорите си дават препоръките официално чрез организацията, или когато им ги поискат.

И като си спомня, че щерка ми се яви на конкурс за тази магистратура, защото петролният разлив заля брега, на който тя отиде за спасителка на плажа... Преди малко чух встъпителната и заключителната речи на председателката, докато си караше колата към университета. Памела Андерсън ряпа да яде, а аз стискам палци за хлапето...


 

Второ допълнение, 7.30ч на 21.09.2012

 

 

Срещата е минала според плановете и очакванията на щерка ми. От разговора ми с нея подразбрах, че след речите и презентациите й, и този път работодателите са били, образно казано, (да речем) на опашка за привличатнето й като техен служител. От най-голямата компания в бранша например, са й предложили работа по специалността в който си избере от офисите им по света! Всички присъствали на срещата компании са се изредили да й отправят атрактивни предложения, вероятно поне да чуят лично от нея отказът й, след като шефът на компанията, за която работи в момента (една от т.н. “велика четворка” в бранша) е дал на всички да разберат, че щерка ми е вече наета от компанията му.

 

 

 

Разбира се, чугунените глави у нас няма как да повярват, че висши топ мениджъри могат да се редят на опашка за служители, защото шуробаджанаци и подставени пионки няма как да правят разлика между ефективен служител и гъзолизец, тъй като самите те са гъзолизци и искат да омаловажат този факт с оплюване и приписване същото на другите. Един глупак в блога даже се цепи, че щом той бил капиталист, значи останалите сме му добитъци за яхане, явно не си е направил парите в усилия за създаване на конкурентни предимства и търсене на подходящите хора за целта, за да вярва, че добитъци ще мислят как да замазват собствените му глупашки магарии. Пред такъв печално комунизиран “капиталистическиматрял е ясно защо у нас свършеното е с ниско качество и високи цени. Доста забавно е, че у нас корпорациите се плюят на поразия от хора, които нито са помирисвали, нито имат поне бегла идея що то е корпорация. За сметка на това обаче, не ги сдържа манията да яхат, да яхат, да яхат, а даже не забелязват, че времето за яхане с оплювки, е привилегия за комунистите поради липса на други качества... Да не говоря, че добряци работодатели като Кушела тук щяха да надуват главата на щерка ми колко гадни са западните капиталисти, ама щяха да я дарят с това благоволение САМО, ако докажеше афинитет към безумните им представи за капитализЪма.

 


 



Тагове:   щерка,


Гласувай:
76



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4103270
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930