Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2012 13:20 - САГА ЗА ПОДЛОСТТА, КОЯТО ФАЛИРА ДЪРЖАВИ (1)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 08.12.2012 13:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Повечето от блогърите най-вероятно са попадали в ситуация, когато някой пише за тях от позиция, сякаш ги познава отблизо или дори лично. Някои от блогърите са попадали и в ситуация, когато друг злонамерено изопачава и творчески доразвиваонова, което са споделили за себе си, без да очакват, че откритостта им може да стане обект на злобно похищение.

Струва ми се важно за отбелязване, че в тази позната ситуация, реално ОТКРИТИЯТ и безкористен човек, нерядко бива представен за наивник и глупак, а похитителят на откритостта му, с помощта на вероломството си се сдобива със славатана ОТКРИТ и находчив храбрец. Разбира се, такава пладнешка подмяна на реалността никога не може да бъде трайно успешна, нито убедителна за всички, затова е важно да погледнем и към предпоставките за нейния мимолетен успех.

Една от най-важните предпоставки за успеха на пладнешкия грабеж е ограбеният да си има по-важна или наложителна работа от безкрайните разправии с безделник, за когото първа грижа е да изглежда надарен с качества, които няма как да притежава, освен ако не успее да злепостави някого като враг на въпросните качества. Както се казва: “Нищо лично, просто бизнес”.

Друга, не по-маловажна предпоставка е безделникът, който осъществява пладнешкия грабеж над почтения човек, да е лишен от скрупули и да е неуморен в изопачаването на реалността. За повечето от блогърите с активна позиция вероятно е позната ситуацията, в която техен подгравчия юнашкиги предизвиква и същевременно тръби на всеослушание, че блогът му е отворен за всякакви коментари. Когато обаче предизвиканият отговори на предизвикателството в същия блог, коментарите му изчезват яко дим. За част от блогърите обаче, измамните изявления на подлеца няма как да не останат меродавни и някои от тях правят напълно грешният извод, че измамикът е открит човек, който се бори за истината, а разобличеният (в действителност оклеветеният) не се появява, защото има какво да крие.

Другата ширеща се подла измама в блога е, когато домогващият се до чуждият авторитет не престава да парадира с чужди добродетели, например: Аз НИКОГА не нападам първи, но не оставам длъжен на онези, които ме нападат. -  Ама, че юнак – мисли си който не му се е връзвал на подлостите, и няма как да е наясно с прийомите на подлеца. А подлеца тържествува уверен, че ще направи почтеността да изглезда израз на наивност, ограниченост и дори простотия. И непоколебимо вярва, че достойнството винаги може да бъде имитирано с измамни лозунги и действия за оклеветяване на ограбвания.

Следваща подлост, лесно забележима в блога е измамното съгласие. “Ама аз гласувам за твоите” или (ама и аз политически мисля като теб)” - нерядко ще чуете от пладнешкия хайдук, който прави всичко възможно да омаскари, злепостави и да се възползва от всяко политическо начинание, което подкрепяте. Разбира се, че ехидността тук е на макси нещата отново опират до тарикатското: “Абе, нищо лично, просто бизнесза пред публиката, на която трябва да бъде демонстрирано, че не разбирате за какво става дума, а онзи, който непоколебимо ви приписва нещото си, е отдавна – отдавна наясно.

Подлост, издигната конюнктурно в геройство, е безпардонно подменяне на темата или оклеветяване на онзи, който по закон и приличие, би трябвало да държи отговорни подлеците. Безобразността в това отношение е стигнала до там, че възражението дори срещу явни престъпления като клевети, намира някаква другарскаподкрепа, неглижираща приличието и порядъчността. Мотивацията за такава подкрепа е не по-малко подла от самата клевета – при демокрацията всички методи за постигане на целта били позволени, а оклеветяването и безсрамието били изрази на похвални и дори възхитителни качества, които трябвало да бъдат адмирирани и насърчавани за предпазване на демокрацията от истински лошите неща, които ни носи!

 (Продължава)



Тагове:   подлост,


Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4103387
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930