Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2013 10:18 - ЛИДЕРИ СМЕ В ЕВРОПА
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2148 Коментари: 0 Гласове:
27

Последна промяна: 10.02.2013 09:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес завърши първи кръг на европейското състезание за управление на виртуално предприятие, за което в постинг разказах преди няколко дни. Екипът на който съм учител, завърши този първи кръг от състезанието като лидер в групата си.  За да станем европейски шампиони обаче, през следващите 3 месеца ще трябва да затвърдим лидерската си позиция в още два кръга, с което ще се класираме за финалите, за да покажем, че сме най-добрите бизнес лидери измежду 750 състезаващи се екипа от цяла Европа, включително Русия и бившите републики на СССР.

Това няма да е лесно, защото освен отлична подготовка по финансов мениджмънт и икономика, победата изисква не по-малка психическа устойчивост на различните предизвикателства и изненади, които конкуренцията, пазарът и икономическите условия ще ни поднасят почти през цялото време. Имаме зад гърба си горчивия опит от световното състезание през 2004 година, когато след края на третия кръг, но преди официалното обявяване на резултатите, бяхме получили поздравления, че се класираме за световния финал между осемте най-добри екипа в света, когато се разминахме с едноседмичния престой в космическия център на САЩ в Хюстън, където финалът се проведе без нашия екип.

Тогава сами си заслужихме провалът. Просто не ни стигна волята и силата да бъдем между осемте най-добри в света. Заплетохме се в тежки подозрения, че конкретен български екип ни е унищожил базата данни с хакване на системата (имахме съответните основания), и изгубихме в тръшкане, вайкане и оплакване два от трите дни на разположение за възстановяване на щетите (имахме си външни копия на цялата база данни), анализ и вземане на решения. За съжаление, няма начин, ставащото на политическата сцена да не служи за пример на всички останали, включително и на подрастващите. Накрая, в последните минути преди крайния срок, надделя страхът пред пресметнатия и рационално оправдан, но емоционално отхвърлен от нас риск, и от страх да не се издъним да паднем от няколкомесечното си лидерско място чак на позорноточетвърто-пето място, предпочетохме безличната игра на сигурно, но това ни коства лидерската позиция, и вместо да летим за космическия център на НАСА в Кейп Канаверал, си останахме да гледаме световните финали в родната България... Онезии, които изпревариха официалните резултати с поздравлението, че се класираме за световния финал, просто не бяха очаквали такава издънка от наша страна. От докосването ни до световния финал тогава ни остана за спомен този линк: тук , където в информационния бюлетин на състезанието е дадена снимка на ученическия ни екип BGSTYLE като лидер в група 2, месеци след началото на състезанието и само броени дни преди края на третия кръг за определяне на участниците в световния финал в Хюстън.

Ето ви и линк за записване за приближаващия национален кръг на същото състезание, в случай че решите, че участието ви в национално състезание не е под вашето достойнство и не е безполезна загуба на време за вашите върховни знания по мениджмънт, икономика и финанси. Просто няма начин да стигнето до безплатно участие в световното състезание, освен чрез доказването си като български лидери в състезанието. Крайният срок за записване е 17 февруари, 2013 година.

...
Ако някой се интересува, ето как изглежда индустриалният отчет от състезанието за седмото тримесечие на първия кръг. Нашият екип е BgDunkers:

image



Тагове:   Европа,   лидери,


Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102590
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930