Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2013 15:01 - САМОУБИВАЛ ЛИ СИ БЪЛГАРИН? (2)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1398 Коментари: 0 Гласове:
24

Последна промяна: 06.03.2013 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

8. Използвай словосъчетания, изработени за стряскащи думи като банкстер”, създаващо асоциацията, че в банката те очакват гангстери, “мутромилиционер” – да плашиш хората, че ги управляват мутри и милиционери, и др. подобни, които атакуват нервната система и първосигналното чувство за сигурност. Въздействието на тези словосъчетания е неотразимо и не бива да изпитваш никакво угризение от юридическата и фактическата им несъстоятелност. Дори анахронични пропагандни отблясъци от минали епохи като съчетанието “колониално робство” вършат работа за целта.

Вдъхновявай се от истинското попадение отпреди дузина години, когато с абсурдният от правна гледна точка съвършено фриволен израз: “Корупцията е издигната в ранг на държавна политика”, беше завзета властта за няколко години. Няма значение, че изразът е безсмислен и бутафорен, защото тогава този израз хвърли в чувство за дълбока безнадеждност десетки хиляди хора, немалка група от които напуснаха преждевременно този свят с проклятия на уста или попариха околните с дълбокото си отчаяние. Вземай пример от нечовешката упоритост и постоянството, с които този ефективен подход се прилага у нас. Не се отчайвай, когато срещнеш трудности. Само преди година, беше направен сериозен опит за политически пробив с реиновиране на последния израз в модифицираната му версия: “Насилието е издигнато в ранг на държавна политика”. Ако правителството не беше подало оставка, този опит сега щеше да бъде повече от успешен и настоящата вълна от самоубийства щеше да бъде обявена за протест срещу дейтвията му по опазване на обществения ред в страната.

9. Помни, че истината няма никакво значение, ако си осигуриш достатъчно хора, които да застанат зад лъжите ти. Ако поради лош късмет “превръщането на насилието в държавна политика” вече не е ефективно към самоубийствата в настоящата ситуация, това идва да покаже колко централна роля изпълнява навременната клевета в настоящата политическа ситуация. Моментът за клевета не трябва да се пропуска за нищо на света, защото в български условия означава отказ от власт и материални придобивки, и ако традицията на оклеветяването бъде прекъсната, това сериозно постижение на родната култура може да бъде изгубено. Нещо повече, работещите хора трябва да се причакват с готови клевети за работата им, просто трябва да бъдат изчакани да я свършат, за да бъде отречена или обяснена с нещо достатъчно гадно. С осигуряване на достатъчно гласуващи за това, клеветата се превръща първо в политика, после в норма, а накрая се превръща в правило за препитание на мнозина. 

Реалната същност на оклеветявания също няма абсолютно никакво значение пред упоритостта в повтарянето на клеветите, а подлостта е повече от добре дошла. Например, човекът може да е въздържател и да не иска подаръци дори за рождения си ден, да предпочита уединението по празници, но това не трябва да е пречка да му се припише, че е отпразнувал “първия си милиард”, (според други между втория и петия) с пищен многолюден и разточителен купон. Целта тук не е да се отчаят веднага хората, защото несъответствията лесно могат да разкрият клеветата, а да се окуражат и мобилизират любителите на клеветата, да им се напомни с нескопосаната клевета, че любимият им инструмент за надмощие е жив, наличен и необходим. Това определено ще повдигне духа на клеветниците и те ще се вдъхновят и реализират пълноценно в търсенето на по-правдоподобни или театрално изпълнени клевети. 

Мобилизацията на клеветниците е от изключително важно значение. Действието й се изразява в игнориране на всяко добро и полезно усилие и използването му във вреда на извършителя му. Това ще го възпре от извършването на добри и полезни дела в бъдеще, а част от оклеветяваните ще потърсят компенсации с клевета, с което ще бъдат привлечени в служба на клеветничеството. Така все по-малко хора ще работят, и ще става все по-трудно най-вече за онези, които вярват, че ще се справят без клевети и измами. Докато се осъзнаят, ще са изгубили толкова повече, колкото повече са упорствали, а за някои от тях ще бъде късно, за да се поставят в служба на клеветата. Едни от тях ще избягат в чужбина, а други поради успеха на начинанието ти, ще си сложат въжето.

10. Не пропускай случай да ругаеш публично и цинично държавни и обществени фигури. Не всеки си дава сметка, че при демокрацията държавните мъже и жени имат по-важни проблеми от провокаторите. За някои от подвластните на комунистическите представи обаче, ще изглеждаш като храбър дисидент. Някои от тях ще видят в теб надежда за връщане на комунизма, други ще се стреснат от такава възможност. Трети ще бъдат скандализирани от изразните ти средства. Четвърти ще се поувстват лично оскърбени заради гаврата ти с доверието им. Във всеки един от тези случаи емоциите, които ще създадеш, няма да са от здравословните, а това благоприятства суицидните нагласи на хората с по-лабилна нервна система.

 

(продължава)…



Гласувай:
25



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4103284
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930