Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2013 10:45 - КОСМИЧЕСКАТА НИ МИСИЯ ПРИКЛЮЧИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1618 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 14.04.2013 13:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Опитът да правим бизнес в космоса, за който ви казах в предишния си постинг, завърши и от днес сме си отново на родната Земя. След свалянето от власт на Владетелката, зуитяните се сблъскват с политически интриги, икономически кризи, непредвидени бедствия, спекулации на пазара, безработица, галопираща инфлация, престъпност. Малко по малко, планетата овладява тези непознати явления и вече е почти готова да заживее пълноценно самостоятелния си живот, в който всеки има свобода, собствено мнение, индивидуални цели и желания и избира пътя, по който да постига щастието си. Независимо от огромната съпротива на губещите привилегиите си в служба на диктатурата, усещането за свобода завладя и тях, и в момента те са измежду най-яростните критици на всяко правителство, привиждайки във всичко диктатурата и насилието, на които доскоро сами служеха най-усърдно.

Перипетиите и изненадите на въпросната планета бяха безкрайни и придават голяма радост на завръщането ни в къщи. По-голямата част от зуитяните се оказаха опърничави създания, обединени срещу нас от вярата им, че са най-умните, знаещи и способни същества във вселената. В добавка към това, се оказаха и доста лукави, като нарушаваха търговските преференциални споразумения чрез спекулативен реекспорт към близката планета Патен, на която бяхме принудени да се установим чрез отнемане  изключителните права за внос и дистрибуция от зуитяните и възлагането им на патенските им партньори.

Икономическата ситуация на Патен се оказа не по-малко предизвикателна от тази на Зуит. По-голямата част от планетата беше заета от държавите Odd и Even, различаващи се драстично по платежоспособността на населението си и условията за правене на бизнес. Организираните дарителски акции за подпомагане на бедните области влоши икономическата активност в тях и в отговор засегнатите  бойкотираха добивът на ресурси, осигуряващи производството в богатите дарителски райони. Стачките продължават и стават все по-масови, правителството се опитва да компенсира намаляващите бюджетни приходи с палиативни мерки или повишаване на данъците, банките се опитват да компенсират приходите от намалелите си парични потоци с повишаване на лихвите, избухват бунтове срещу увеличаващата се безработица и намяляващите приходи, агресивни популистки искания спомагат за противоречивостта на правителствената политика и влошаване на условията за правене на бизнес.

Повече няма да говоря преди изготвянето на официалния доклад. Прилагам последната новинарска емисия и част от отчетните данни с резултатите от последното тримесечие от операциите ни на територията на Odd. Цифрите в скоби са загуби. Повечето компании банкрутираха или изпаднаха във финансов колапс. На нашия пазар оцеляхме само две компании - BgDunkers и Virtual Friends, като втората успя да реализира даже и неголяма печалба и се класира за тазгодишния национален финал на състезанието, за което ги поздравяваме.

Завръщането ни на Земята ще ни позволи да съсредоточим потенциала си в конкуренцията за европейския пазар, която е в разгара на последния трети рунд за тази година. ... За яснота, кликайте върху
imageкартинките. May the force be with you!
image
image



Тагове:   космос,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4102496
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930