Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2013 01:28 - ВЕРУЮ НА ПРОДАЖНОТО ПАРВЕНЮ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 3428 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 04.08.2013 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Неслучайно простащината и парвенющината не могат една без друга. За да бъдеш парвеню, първо трябва да си достатъчно ограничен и лишен от сетива и знания, за да си повярваш, че положението, до което си долазил, ти дава всички необходими основания да прилагаш задължителните подлости, измами и интриги за удържането му. Респективно, да се изживяваш като ездач, впиващ шпори в хълбоците на будалите” (цитирам известно блогово парвеню), които честно и почтенно си изкарват хляба и изразяват несъгласието си със свинщините на парвенютата наоколо.

И, за да мине номерът му пред някоя и друга услужлива и достатъчно меркантилна блогова кифла от женски или мъжки пол, наглото парвеню нарича несъгласието "мечти да подковеш бълха" и "гигантомания на малкия безцветен нахалник". И как да не присажда чуждите изрази за други ситуации, като светогледната му немощ е основана с чужда помощ върху правилото: "Крадецът вика "дръжте крадеца" и "всички са маскари", съобразени и предназначени специално за българска публика, която му е поръчано денонощно да обгазява, залива с помия, пръска, плюе и заблуждава по всички възможни начини? 

Парвенющината обаче достига своя връх с продажничеството, когато изгубила всякакво чувство за срам и порядъчност, се опитва в името на чужда държава да прави на глупаци хората, чието национално достойнство се опитва да тъпче търгашки с чуждоземските си миризливи ботуши.

 

Ето какво още пише в блога си гореспоменатото печално известно с наглостта си парвеню:

Аз вероятно съм Мухаха , възпитаван в Русия, но ти пухчо, си истински БЪЛгарин ХА, ха, ха!

И поради тази причина, чука е бил, е и ще остане при мен!”

Ето заради такива нескопосани продажници е възникнало определението за парвенюто: "Муха със самомнение за аероплан".

Тук вероятно някой може да възрази, че подобна простотия не е присъща на прекрасните руснаци и те нямат никакъв пръст в тази печална парвенющина. Което ме принуждава да припомня, че до самото падане на комунизма, и най-пропадналия съветски мужик, беше поставен от закона у нас над най-уважавания българин. И добре, че самите руснаци в прекрасната си Русия бяха доста по-закрепостени и от нас с жителства и прочие тъпотии, които им правеха напускането на Русията по-трудно от преминаването на камила през иглено ухо, защото иначе половин Русия да беше се изсипала тук при нас, щото за руснаците си бяхме лелеяният Запад, ама с привилегии на АБПФК (активни борци против фашизма и капитализма).

Сетете се сега, колко прекрасни щяха да бъдат руснаците, ако законът не освобождаваше руснаците у нас от ограниченията на жителството и не им беше осигурен моментален достъп до други социални
благини, за които българите чакахме с години, ако и руснаците, както българите трябваше да чакат ред за какво ли не с години?

 

Шяха ли да бъдат толкова прекраснируснаците, ако всичко у нас не им беше подсигурено на тепсия, а трябваше да си го осигуряват като нас, българите, или по начина, запомнен у нас от ВСВ? Защо, след като тези привилегии бяха премахнати, едва тогава започнаха да се появяват и руснаци, говорещи български?

Отговорите не са трудни, нито са трудни изводите за продажните парвенюта у нас. Ясно е и защо парвенютата не си отидат в Русията там да демонстрират "способностите" си, а клечат тук като песове пред колбасарница да им подхвърлят мръвка за подлостите им спрямо българите. ...


Тагове:   парвеню,


Гласувай:
25



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4103183
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54892
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930