Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 18:00 - НАСИЛИЕ, ПОДТИСНИЧЕСТВО И ПРОСПЕРИТЕТ (2)
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 09.09.2013 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Насилието убива. Убива не само настроение, възможности, мотивация и воля, убива и човешки живот. Убива не само с пистолет или с нож, убива с лъжи и клевети. Преди година блогър получи инфаркт и почина часове след опит да се защити от имитация на блога си, а днес неговият провокатор и имитатор, вместо да лежи в затвора,  както би му се наложило в друга държава, продължава бодряшки да раздава просташките си оценки из нета. И даже се ползва с определена подкрепа.

Убива самото тържество на насилието и простащината, като се стреми да окупира докрай жизненото пространство на  хората, намиращи своята радост и смисъл в обичайните неща от живота около себе си, или в пресътворяването им. Затова полага сериозни усилия да ги прогони от това пространство, а по възможност от града и от държавата.

Некадърни да сътворят каквото и да било, насилниците са великодушни към некадърните и неуморните критикари на всяко почтено човешко усилие, което не им осигурява лична изгода. Затова с особено настървение преследват талантливите и трудолюбивите и им създават всевъзможни пречки, а възхваляват мързеливите и некадърните, защото знаят, че от некадърниците няма какво друго да получат, освен съдействие в изнудването на талантливите и кадърните. Защото, дори да не придобият дял от творениеята на талантливите, ако не успеят да прогонят талантливите, но успеят да направят творенията им зависими от себе си, шансът да бъдат признати претенциите им за кадърни, се увеличават.

Тъй като нямат свои творения да защитават, за изява на насилниците им е останала единствено възможността да критикуват. Тяхната критиканяма нищо общо с принципи или правила, каквито използва професионалната специализирана критика, а се свежда до едното елементарно оплюване и фабрикуване на необходимите “доказателства”, че някой е такъв, какъвто ще им позволи да се самоизтъкнат. Например, нищожество. С маниакалната убеденост, че като приравнят някого на нула, все нещо от тяхната същност, ще се окаже повече от нула. В страха си да не изгубят и тази самоприписана стойност, тези неуморни критикари губят почва под краката си, ако някой разкритикува тях самите. Ето защо, насилниците – критикари  могат безгрешно да бъдат разпознати по това, че се страхуват панически от критика по свой адрес, и винаги си намират претескт да я изопачат или скрият от останалите.

В насилието няма смисъл, насилието е начин на самоналагане и отстраняване на конкуренцията. И ако насилникът успее да отстрани разчитащите единствено на талант, знания и умения, тези способности са изгубени за обществото, изгубени са ползите от тях, изгубено е качеството на конкуренцията между способности и таланти, а евентуалните им потребители са принудени да се задоволяват със сурогатите на простащината и посредствеността, претендиращи, че по-добри от тях и от нескопосаните им фабрикации и жалки имитации, няма.

Насилниците отлично знаят, че без подкрепата на безличните посредствености, нямат  никакъв шанс в конкуренция с талантливите и способните. Преди време изтъкнат простак в блога се хвалеше, че опитите за създаване на синдикат в тяхната фирма завършвали с уволнения. Защото били голеееееми специалисти. Написах му  коментар, че подобна демонстрация на презрение към законите е недопустима, той ми изтри коментара с обяснение за подвеждане на читателите. Пуснах постинг, за да не подвежда читателите, и повторих, че срещу закононарушенията, скоито се хвали, съществува Инспекция по Труда, и го призовах да си публикува адреса на фирмата, а той се разрева, че го доноснича. Веднага се намери кошаревски свидетел, който го цитиратака, сякаш не е ставало дума за синдикати във фирмата им.  Ето така, крепкият и нерушим съюз между насилници и безличници, превръща българските законите във врата у поле.

Впоследствие същия ме разобличи, че съм българин и ще си остана българин, а той бил руски възпитаник, поради което, щял да продължи да язди българите и да забива шпори в хълбоците им. За подобно изявление на доста места в самата Русия биха му отрязали главата, и нито в това, нито в традицията заради подобни просташки изцепки да го отнасят невинни руснаци има нещо ново, но това може да ни покаже какви отношения ни донасят в България като подарък от Русия любителите на махаленския бабаитлък, които не спират да демонстрират презрението си към българските и европейските закони и българската националност.

И днес в българските медии може да се прочетат суперлативи за руснаците, че разрешили проблема в някое размирно кавказко село с разстрел на място заради опит за пазарлък от страна на селяните. (Изглежда, че такива военопрестъпления в Русия се толерират). Гнусно е да четеш подобни хвалебствия от български апологети на махаленския бабаитлък, но ако някои руснаци и българските им фенове не разбират, че терорът, с който са си решили моментния проблем, в един ден ще се върне ако не върху собствените им деца и внуци, върху децата и внуците на онези невинни руснаци, с които Москва заселва съответните райони, а после казва: ама ние защитаваме хората си, какво искат от нас местните бандити? Защо тези диваци не оценяват културата и цивилизацията, която им носим, защо не признаят, че тези земи са наши, а не техни, щом нашите хора там са повече от тях?

 И, докато говорим за подигравката с българските и европейските закони и саботирането им от руските възпитаници у нас, редно е да запитаме  кое, ако не българските закони могат да ни предпазят от пренасянето на многовековното руско и в частност кавказко насилие у нас? За първи път у нас най-вероятно вече си имаме руски анклави или поне райони с преобладаващо руско население, както е в размирните райони в Русия. Не подлагам на каквото и да било съмнение миролюбието и добронамереността на по-голямата част от това население. Няма начин децата от похитеното училище в Беслан да са виновни за смъртта си. Това, че децата в Русия се възпитават така, че симпатизират на вълка насилник от популярната анимация "Ну погоди", не е тяхна вина. (Имаше такова съветско изследване на времето).

В случая дори не е важно дали руснаци или българи са носители на идеята, че да си българин е разобличаващо, а да си руски възпитаник е атестат, че ще яздиш българите и ще забиваш шпори в хълбоците им. Далеч по-важното е, че такава постановка автоматично поставя българите в българските райони, населени с руснаци, в положението на дивите кавказци. А от това следва, че отсега се вижда денят, в който и у нас ще пламнат кавказки страсти и ще загиват невинни хора.  Защото някой от Кремъл вече си е изпратил агентите у нас да саботират европейското бъдеще на България.  А мършите измежду българите са готови за пореден път да съдействат за трансфера на азиатския произвол у нас.

 (следва)




Гласувай:
14



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4093064
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031