Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2013 09:03 - ОМРАЗА ЛИ КАЗА?
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2174 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 11.11.2013 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нуждата от добра и окуражителна дума е основна житейска необходимост за повечето хора, и затова тази нужда е първата мишена на онези, чиято цел е да рапалват агресия или омраза без оглед на дългосрочните последствия от злоупотреба с важни за хората понятия.

Минат, не минат няколко дни и току някой се изцепи да проповядва, че сме имали нужда от обич и разбирателство. Наричам изцепване подобни проповеди”, защото намирам за очевидно, че когато се проповядват от типове, които настойчиво призовават за ликвидиране на религиозните учения, това е най-безобидният намек за безскрупулността, която мотивира такива “проповеди”.

Това, че обществото си е създало изисквания към проповедниците и е построило дори институции за целта, не е скрупул за такива типове да експлоатитат невежеството и нуждите на тълпата от бързи и достъпни облаги и наслади. Нито е скрупул за тях  да претендират с невежо нахалство за ролята на онези истински реформатори, които наистина реформират религиозните институции и ги защитават от изкушенията на най-безскрупулните им служители.

Доколкото хора, които без да са отваряли Библията през живота си, “проповядват” бодряшки едновременно обич и ликвидиране на религиите, дотолкова и хора, които без да са отваряли дори преведена оригинална книга по някаква проблематика, са толкова “наясно” с нея, че искат да заколят не само автора й, но и читателите му. Даже би било необяснимо невежеството на първите да не доведе до агресивността и омразата на вторите.  

Ето как с призиви за обич, преднамерено и планомерно се произвежда омраза. По същия начин с призиви за просперитет се произвежда ликвидация. Писано е: “По делата им ще ги познаете”. И виждаме делата, с които искат да не само да поучават вместо далеч по-достойни от тях за слушане, (ако това беше единственото им желание, с мед да ги нахрани човек, дето се вика), но те искат да ликвидират институции, обществени организации и държави, правят всичко по силите си да превърнат законите и представите за порядъчност в пародия.

Ако някой има съмнения, че бодряшките призиви не са мотивирани от чисто ликвидаторски амбиции, нека да обърне внимание на лекотата, с която тези типове се изявяват зад фалшиви или буквално пладнешки откраднати фасади. Става дума не за веселяшкия Кушелов мустак, където субективизма във визуалния параван е неизбежен. Погледнете фасадата Тнеeconomistна елементарното помощник ликвидаторче с която демонстрира поръчението си за подигравка със закона и неутолимото си желание за ликвидацията му заедно с институциите зад него. Нали някой не мисли, че с любвеобилния Кушел не са от един отбор "юнаци"? ..



Тагове:   омраза,


Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4098815
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54884
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930