Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 10:38 - Modus vivendi
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове:
17

Последна промяна: 29.01.2014 07:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Една муха, привикнала да се препитава от телесните екскременти на хората, долетяла и кацнала върху красиво цвете. Когато вдишала от непознатия аромат на цветето, мухата отначало изпищяла от ужас. Това се случило, защото в същия момент мухата осъзнала, че в цветето липсва питателната й среда и се уплашила да не би да я е изгубила завинаги. В следващия момент тя се сетила как да впечатли и останалите мухи, които се препитават от телесните екскременти на хората. Стъпила върху цветето на задните си крачета и разтърквайки една в друга предните от тях, мухата се разкрещяла с всички сили: "Каква отвратителна смрад! Каква отвратителна смрад!", за да предизвика и у другите поне част от чувствата, които сама вече била изпитала върху листата на цветето. 

Докато слушали пронизителните викове на мухата, останалите мухи, които се препитавали от телесните екскременти на хората си казвали загрижено: "Абе, че тая нещо е луднала ясно, ама добре, че е луднала толкова, че да я чуват децата ни и да не ходят там, където липсва питателната среда за правилното им развитие". И за да си спестят досадните грижи по възпитанието, избрали мухата за царица на всички мухи, които се препитавали от телесните екскременти на хората.
 

В знак на благодарност и грижа за подрастващите, новоинтронизираната царица издала декрет, заклеймяващ ароматите на цветята като най-голямата опасност за здравето, възпитанието, духовното и социалното съзряване на невръстните. Взрастните мухи изпаднали в доста голям възторг от новата си царица, и окачили декрета редом с портрета й над входовете и изходите на домовете си. Защото декрета ги избавял от трудността да убеждават децата си колко опасно може да се окаже отдалечаването от къщи.     

Като видели всичко това подрастващите мухи, предшествениците на които се препитавали от телесните екскременти на хората, започнали да викат по примера на царицата си ""Каква отвратителна смрад! Каква отвратителна смрад!" навсякъде, където им се случвало да кацнат. Така те се надявали да привлекат внимание върху скромните си персони, и след като забележат хубостта им, да ги изберат за придворни дами.

Обаче повсеместните викове наоколо пронизвали сетивата им и прониквали в мозъците им толкова натрапчиво и болезнено, че мухите постепенно изгубили нуждата, а след това и способността си да различават миризми и аромати. Лишени от обоняние и възможност за избор, прелетите им станали безсмислени и младите кандидатки за придворни дами се съсредоточили върху група телесни екскременти, които родителите им предвидливо нарекли "звездна констелация", за да оправдаят преустановяването на полетите и да предотвратят отдалечаването от родните екскременти.

Така мухите, които се препитавали от телесните екскременти на хората си заживели мирно и честито с вярата, че са вечните господари на вселената и най-важното - без нуждата да летят, да преценяват и да вземат лични решения. За щастието на звездната им констелация неволно се грижели няколко човешки деца, които живеели наблизо и докато си играели, редовно добавяли към нея по някоя и друга нова купчинка от новоотделените си екскременти. ...



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4097820
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54882
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930