Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2014 13:22 - БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ, ЧЕ НЕ СЪМ РУСНАК!!!
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 3681 Коментари: 0 Гласове:
60

Последна промяна: 06.09.2014 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето какво открих в нета за 6 -ти септември и докато го четях, не спрях да благодаря на Бога, че не съм роден в Русия, за да говорят така и от мое име:

И ето, че се появява Стрелков. Руснак. Строг. Наивен и стеснителен. Идеалист. С принципи. Навярно, в мирния живот не изпъква с нищо особено, малко е непохватен. И отива на предната линия на Народната Война. Отива сам.

И с това разкъсва оковите на безсилието, здрача на страха, потиснатата и депресивна неспособност идеалите да бъдат приведени в действие.

***

Въпросът е там, че Стрелков направи всичко САМ. Това е важното: именно САМ. И чрез него ние самите се приближихме повече към самите себе си. Ние видяхме, че можем.

Войниците, които воюваха в Афганистан и Чечня, също бяха герои. Но те отиваха там не по своя воля. Те изпълняваха дълг, чието име е Държава.
***
А Стрелков изпълняваше дълг, чието име е Идея.

Руската Идея. И той разби бариерите в нашата душа. Той ни разкрепости. Стрелков поправи нещо в нас, излекува ни. Ние мислехме, че това вече никога няма да се случи - храбър руски православен Воин, който отива на Свещена Война по своя воля. Но той отиде. И започна да побеждава. И с всеки негов успех, с всяка негова информационна сводка в интернет побеждавахме ние. Побеждаваше Русия.
***
Въобще не става дума за неговите политически убеждения, нито дори за неговите качества като военачалник. Нещата са по-дълбоки. Той стана нашият мит. И вече не принадлежеше на себе си, на службата, на Държавата - а само на този мит, на руския мит за това, какви сме били някога и какви, оказва се, отново можем да станем всеки един момент. Омразата към Стрелков е омраза на раса, която е враждебна към нас; раса не в биологичен, а в духовен смисъл. Расата на технолозите, на мошениците, чиновниците, манипулаторите, търговците.

***

Ние все още не съзнаваме изцяло какво означава за нас Стрелков. Но яростта, която той провокира във всеки безчестник, завистта, която дребнавите натури изпитват към него, омразата, която предизвиква в Запада и хунтата - това са знаци, че той не е случаен. И отново не лично, не индивидуално, но като носител на руския тип.

Истинският руснак разбира напълно Стрелков. Той - това сме ние. Един Народ. Народ, който се пробужда.

Много моля онези, които се вслушват в моите думи, да се отнасят деликатно към тази фигура. Това е наше достояние, огромна ценност. Затова и толкова искаха да го убият, да го отстранят, принизят, опошлят, а сега вече и да го срутят. Ако ние позволим това да се случи, не струваме пет пари.

За мита човек трябва да се сражава, както Стрелков се сражаваше и се сражава за Новорусия, за Голяма Русия, за всеки от нас.

Господ да ти помага, Игор!

 ТУК


По вкус и цвет, товарищ нет” – казват руснаците, но да кажа, че ни най-малко не ми допада горното е най-малкото, което мога да направя. Да ненавиждаш расата на технолозите”, която се вдъхновява от идеята да произвежда и осигурява все по-достъпни средства за съществуване и да се вдъхновяваш от неизпъкващите с нищо и непохватните в мирния живот, реално способни единствено да избиват довчерашните си братя, за мен е меко казано, странно.


Не по-малко странно е да не си в състояние да видиш, че брата, на който вадиш нож е немощен и паднал не без твоята решаваща почти вековна заслуга. И да си въобразяваш, че като продължаваш и днес да го тъпчеш или да убиваш децата му, си връщаш отдавна пропиляното в подобни издевателства величие, е меко казано, тежка форма на хроничен  махмурлук. Или може би предсмъртни оправдания за грубо погазени юношески пориви. ...




Гласувай:
66



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4093316
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54870
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031