Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2014 08:53 - КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КАПИТАЛИСТИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2719 Коментари: 0 Гласове:
48

Последна промяна: 21.09.2014 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Явлението комунистически капиталист” e проект на Кремъл от времето на комунизма. Идеята е да се демонстрира на практика колко гаден е капитализма и за целта Кремъл отдавна е сформирал своя чуждестранен легион, задачата на който е да натрива носа на непослушните поданици в сателитните му държави, докато юридически Кремъл ги признава за независими.

Саботирайки стремежа към правов ред и законност, провокирайки скандали, конфликтни ситуации, напрежение и сляпа омраза, наказателните роти на чуждестранния кремълски легион имат задачата да влошат максимално положението в държавите си.

Така в Кремъл вярват, че ще убедят непослушните аборигени, че под ръководството на Кремъл са живели по-добре, а Кремъл основателно ненавижда националните им елити и неслучайно ги е третирал или ги третира като фашисти, експлоататори, хунти, продажници, гъзоблизци на Запада и по всеки друг начин, който може да опрадае елиминирането и подмяната им с агенти на Кремъл. Крайната цел е подчиняването на стопанския и обществения живот на задкулисни играчи, гарантиращи реализирането на кремълските домогвания чрез игнориране или възпрепятстване на свободната конкуренция.   

Тук няма да изброявам различните доказателства и индикации за кремълския проект комунистически капиталистна които съм се натъквал лично от самото падане на комунизма насам. Достатъчно е да се погледнат настоящите отношения на червените капиталисти с работниците им, които те безсрамно приписват на капиталистическата реалност, макар несравнимо повече да наподобяват руското крепостничество от XIX-и век.  Примера на което Русия не може да не следва по простата причина, че  в нея капитализъм допреди няколко години не е съществувал никога и феодалните порядки са единствения социално-икономически модел, който руснаците познават освен тоталитаризма.

Същото се забелязва от пръв поглед и в нелепите опити на червените капиталисти да се представят с атрибутите на западния капитализъм и дори да менторстват от негово име с протяжни твърдения, които или нямат нищо общо със съвременните конкретни приоритети на капиталистите, или представляват отдавна отхвърлени печално известни практики какво не трябва да прави капиталиста, за да оцелее и просперира бизнеса му в условията на реална конкуренция.

Не остава скрит от погледа и неадекватния стремеж на червените капиталисти да се легитимират като привърженици на социалната справедливост с примери на известни капиталисти, заигравали с нея по собствени мотиви. Защото няма много общо освен в изявленията между настоящия неграмотен червен капиталист, подвизаващ се под логото на известна западна институция и използващия във фабриката си детски труд Енгелс, блестящата перспектива пред който е била да стане вожд на световния пролетариат.

А това, че червените капиталисти, въпреки привързаността си към левичарството, боготворят или величаят Путин въпреки демонстративно десния му олигархичен уклон, илюстрира открито само едно – че за тях той е въжделявания батюшка царь, който след мечтаното от тях ликвидиране на капитализма, ще ги обезвъзмезди подобаващо за ликвидираният им бизнес - за разлика от колегите им по капитал, които в Путин виждат единствено опасност. Това не е просто интерес, а борба за оцеляване. Защото те добре знаят, че не успее ли Путин, по стара традиция ще бъдат похабени в качеството на безславна стръв за прищевките на Кремъл.




Гласувай:
49



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4093284
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54870
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031