Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 15:52 - ПОДКАНА
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 8674 Коментари: 27 Гласове:
17

Последна промяна: 12.06.2015 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Необходимостта от тази публична подкана произтича от факта, че гл. юристконкулт на столична община Юлиана Борисова Табакова квалифицира опитите ми за контакт с нея като упражняване на тормоз и не желае никакви контакти помежду ни. В добавка към това, г-жа Табакова отказва да направи каквото и да било за изясняване на финансовите ни отношения, а всеки мой опит за разрешаване или поне за изясняване на ситуацията, тя приключва с изчакай още малкои устни обещания да ми изплати неустойки, но рязко отказва да документираме финансовите й задължения към мен или да се споразумеем пред свидетели.  

Финансовите задължения на г-жа Табакова към мен датират отпреди над година, когато тя настоятелно ме замоли за едномесечен заем заради временно прекратяване изплащането на заплатата й, а синът й не можеше да си намери работа. Тогава тя изрично ме увери, че ще ми върне парите  на първа заплата до месец и ще добави към тях 100 лева за услугата, а аз й казах че няма нужда от 100-те лева и й услужих за месец без лихва заради приятелските ми отношения с нея и сина й. От тогава до момента тя неизбежно си намира здравословна причина и не ми е изплатила и лев нито от парите, с които съм й услужил, нито от обещаваните неустойки, въпреки десетките отлагания и най-категоричните й уверения, че ще ми се издължи в най-близко бъдеще. Фактически, броя на неизпълнените й обещания за издължаване е ограничен единствено и само от броя на контактите ми с нея, които неизбежно се свеждат единствено до изчакай още малкои обещания за нови неустойки, упорито отказвайки да даде поне гаранции за изпълняването им. Според мен тя е човек, в който няма и следа от навик или умение да изпълнява добросъвестно поети задължения или ангажименти.

Подканвам г-жа Табакова, ако отново не разполага с възможност да ми се издължи до един месец, да си уредим документално взаимоотношенията и ще оставя тази подкана публично достояние докато това не бъде постигнато между мен и нея. Защото няма как да приема, че ако мнението на обществеността за делата й не е от значение за нея, моето лично мнение за тях или за нея може да бъде каквато и да било гаранция за нейната коректност.

За да дам на г-жа Табакова възможност да се споразумеем публично, отварям временно блога си за нейните коментари, но моля блогърите, които се възхищават на всички онези, които са способни на всякакви лъжи, преструвки и измами за да измъкнат пари от някого, да не коментират в блога ми, защото ехидствата и злорадствата им няма да бъдат допускани в блога ми.  Същото се отнася и до онези познати от блога, които поне за мен отдавна са доказали, че водещият им принцип е Крадецът вика: дръжте крадеца”” и непоколебимо го възприемат за връх на човешките способности и социални умения или ключ към постигането на индивидуални или колективни цели. Коментарите на такива ще трия без предупреждение или обяснение, за да не им давам възможност да манифестират тук наглостта, безочието и нелепите си претенции.  Няма да допускам коментарите и на онези блогъри, които от липса на работа или от скука, са доказано готови да носят вода от 999 дерета, защото това отклонява вниманието от темата или служи на онези, за които вече споменах, а аз не желаяimage  това.  ...




Гласувай:
17



1. vencivaleri1951 - Съвет:
24.05.2015 20:18
Ако нямаш разпис/ писмено потвърдено задължение/ или свидетел, /а над определена сума единствено запис важи/ то сасвото и да ти говориме и пишеме е без никакво значение съгласно ГПК-и да образуват дело , ще го загубиш защото е твоята дума срещу нейната.

Мисля, че имаш известен шанс ако се обърнеш към кмета на Софийска община цащото за разлика от компанията към която принадлежи изглежда приличен човек. Поговори човешки с нея, обясни и , че са ти необходими тези пари и бъди сигурен, че успееш ли да я убедищ в правотата си госпожа юристконсула ще те търси под дърво и камък да ти се издължи. Бил съм свидетел не един път как административен шеф решава междуличностни напрежения /а и сам съм решавал/ за отрицателно време.
Истина е , че други времена бяха, но мисля че и в твоя случай може да сработи. Успех!
цитирай
2. vmir - Благодаря.
25.05.2015 04:03
Мисля по въпроса. Вече втори път ми казват: "Всички в общината са като нея" и дори мен ме засягат такива обобщения, камо ли шефът на тези хора, подведени под общ знаменател с толкова некоректен човек.
цитирай
3. vishnichka - Блог ли има тук, търсачката нищо не ми даде...
25.05.2015 11:53
Преди много години ме набутаха с доста марки. Такова интелигентно момиче, рисуваше, пееше и свиреше на китара, знаеше езици, учеше на няколко места, обаче такава история ми спретна, че аз не само бях напълно дискретна, ами сама предложих да дам още, а после се оказа, че така за година е преминала през всичките приятелки от нашата женска групичка... после се запиля из чужбините, все пак роднините й ни върнаха парите, след време и в лв, а покупателната им стойност беше доста спаднала ... и човек като пострада така, спира да дава. Аз и не взимам заеми, дано не ми се налага и в бъдеще...
100 лева са от сумите, които се прежалват, а и едва ли имаш свидетели, в случая ми се струва, че отстояваш принципа.
Хубав ден!:)
цитирай
4. vmir - 3. vishnichka,
25.05.2015 13:17
Парите, които й дадох не са 100 лева, а са доста повече. И аз като теб ги дадох замаян от изкуство. Услужих й най-вече заради сина й, защото той ми взе акъла с изумителната детайлност на картините, които сам рисува по негов оригинален метод и ми стана жал, че такъв талант гладува в момента, защото и двамата едновременно бяха останали без приходи, а тя твърдеше, че проблема е само докато си получи заплатата, за което има съдебно решение. (И - не съм се изживявал като меценат, защото нищо не разбирам от картини, но от гледна точка на графичния дизайн, той беше постигнал наистина впечатляваща детайлност.) Отначало даже я успокоявах да не се притеснява (не подозирах какви чудеса ме очакват) и не исках дори 100-те лева добавка към парите си, които тя ми обещаваше като месечна лихва за уговорения месец. Всъщност, сина й изчезна някъде по провинцията още след като й дадох парите. После започнах да питам за парите и това отприщи камара назидания и дори заплахи към мен и ме направи дотолкова лош, че тя ми каза, че предпочитала да ми върне парите с банков превод, за да си имала документ, за да не й ги искам след това пак. Разбира се, че не съм възразил против това, но тя явно само ме е провокирала, защото досега не е пожелала да ми приведе или върне дори лев – въпреки крайно извънредните злощастия, които ме връхлетяха впоследствие и крещящите нужди от пари, които не съм скрил от нея - фатална автомобилна катастрофа на баща ми, спешна операция на съпругата ми, тежко боледуване и преливане около 10 банки кръв на майка ми и това не е всичко, но реакцията на тази жена беше толкова неописуемо ненормална, че направо не е за разправяне...

Приятен ден и на теб!

p.s. Извинявай, че говоря за тези 100 лева, които са много по-малко от онези, които съм й дал, но как да ги подмина, след като тя очевидно смята, че повтарянето на такива обещания, които не съм искал, й дават "правото" да си отлага задълженията и обещанията до безкрайност?
цитирай
5. vishnichka - Да, извини ме, вчера съм се заблудила, понеже тях ги споменаваш,
25.05.2015 18:28
наистина са те сполетели големи неприятности и имаш моите съболезнования, съчувствия! Понякога бедите се струпват като торнадо върху главата на човек, че му иде да се предаде. Вярвам обаче, че ти точно ще намериш силите да се справиш с всичко, а дано те споходи и късмет да си върнеш и парите! Пожелавам ти го...
цитирай
6. vmir - Благодаря,
26.05.2015 08:02
познаваме се от доста години и би трябвало да знаеш, че не се предавам лесно. С този постинг едва ли ще си върна парите, но реших важен проблем и това се вижда от факта, че госпожата не смее да потвърди обещанията си публично, което доказва, че не е имала намерение да ми връща нищо. А това е важно, защото тя се опита да ми измъкне и много повече пари, които ако имах възможност, можеше също да й осигуря тогава. Как се нарича такова нещо на юридически език съм й казвал, а и тя би трябвало да знае, защото е юрист.

Премахвам модерацията, за да се чувства напълно свободна да коментира (предупредил съм я, че ще я подканя публично да потвърди обещанията си), но троловете и феновете на измами ще трия, макар и не веднага.

Хубав ден!
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Отказът й е вид
26.05.2015 08:23
самопризнание. В противен случай би се обънала към органите и би те обвинила в оказване на тормоз. Гузна е. Добре е, че поставяш въпроса публично. Стискам ти палци. Но не разбирам как така е останала без средства и откога е на тази позиция.
цитирай
8. vmir - 7. slavimirgenchev1953, Благодаря!
26.05.2015 09:17
slavimirgenchev1953 написа:
самопризнание. В противен случай би се обънала към органите и би те обвинила в оказване на тормоз. Гузна е. Добре е, че поставяш въпроса публично. Стискам ти палци. Но не разбирам как така е останала без средства и откога е на тази позиция.


Подробности за личните й дела не знам достатъчно много, а и не е разумно да говоря засега. Живеем в един жилищен комплекс. Ходил съм в тях точно три пъти в качеството на майстор - един път да поправя готварска печка, втория - душ и третия - автоматична пералня. И трите пъти съм показал и обяснил всичко на сина й, за да може в бъдеще да се справи сам без чужда помощ. За парите настойчиво твърдеше, че са само краткосрочен проблем, веднъж ме викаше на шопинг-терапия да си купувала дрешки, но аз отказах и я вкарах в магазин за дрехи втора употреба и й казах, че първо трябва да си оправи положението и после да си позволява глезотии. Дни след като й дадох парите забелязах, че тя ме провокира за скандал и прекратих офлайн контактите си с нея, а тя онлайн без всякакъв повод (не беше изтекъл едномесечния срок на заема) ми заяви, че няма да ме завлече. Извинявай, ще се въздържа от останалите подробности.

цитирай
9. vmir - 7. slavimirgenchev1953,
26.05.2015 14:49
Пак извинявай, основателно питаш, но понеже съм се убедил, че тази жена е изключително повратлива във версиите си, предпочитам тя сама да даде обясненията за положението си, защото моите обяснения няма как да й харесат. Ако не го направи сама, аз ще го направя в отделен постинг, защото последните "забрани", които тя ми наложи последния петък са не само връх на безочието и адски грозна версия за мотивите ми, но и напълно измамна версия, че съм й дал парите, заради домогвания до нея. Какви ти домогвания, буквално на следващия ден след като й дадох парите, на случаен медицински преглед ми откриха прогресивно увреждане на очния нерв с перспектива пълна загуба на зрението и ме вкараха по спешност в болница, след което ми се наложиха скъпи изследвания, които претупах заради глупостта си да й дам парите си и останах с отложено лечение, което не съм подновил и до момента въпреки влошаването на зрението си. Независимо от това, изчаках търпеливо да изтече срока на уговорката ни, изчаках търпеливо и повече, а мародерката почна да се гаври с мен под претекст, че нямала вина за зрението ми. После дойдоха проблемите с опрерацията на съпругата ми, катастрофата на баща ми, кръвопреливанията на майка ми, абитуриентство и кандидатстудентстване на сина ми, предстоят семестриални такси и прочие, а идиотката в петък ми "забранява да стъпвам в дома й", и "забравя", че там не съм стъпвал, нито съм имал желание да стъпвам още отпреди да й дам парите...

Това е съвсем кратко казано, а подробностите около всичко това могат да служат като учебно помагало по наглост и гадост на всички, които се бият в гърдите колко печени мошеници са в увъртанията, измятанията и всички немислими за нормален човек мурафети по набеждаване на другите, за да заметат измамата си като изкарат виновен онзи, които е проявил добронамереност, толерантност, търпение и съпричастност. Опита се дори да ме плаши, че родителите й били ченгета. Ако знаех каква е кушелиада, нямаше да си направя труда да я заплюя даже, камо ли да й дам пари.
цитирай
10. bryunetsnakovalnia10 - Здравей, Вмир.
28.05.2015 08:11
Надявам се това, че се обръщам на "ти" да не е проблем.
Ще напиша две неща:

ПО ПРИНЦИП /за читателите ти/ - "услужих за месец без лихва заради приятелските ми отношения с нея и сина й." казваш ти.
Според мен е грозно да говориш така за Приятел.
Да не говорим, че е нелогично да го изнасяш този си проблем във виртуалното пространство.
Особено така представен.
И особено при обстоятелствата, които си описал.
Въпросната г-жа така може да те завърти - че не само да не ти върне парите, а да й броиш още едни м/у 3 и 6 хиляди.

ДЕ ФАКТО /вече лично за теб/ - 0882/475-196
Търси Жоро - това съм аз.
Ще се чуем, ще се видим, ще поговорим, ще посетим въпросната г-жа.
Естествено не те задължавам да ме потърсиш - ти си решаваш.

Поздрави!
ж
цитирай
11. vmir - Здравей Брюнет с наковалня,
28.05.2015 11:29
Здравей Брюнет с наковалня,

В друг случай забележката ти за приятелството щеше да има смисъл, но смятам, че с предложението за съдействие се набутваш в същия филм, в който попаднах аз самия с намерение да помогна. Как си представяш среща с тази жена, след като тя ми е забранила категорично да контактувам с нея по какъвто и да било начин, без един път да ме е потърсила да ми каже какво става с парите, които ми дължи над година и която смята, че когато й съобщавам за злочестините, които ми се изсипаха на главата с молба за каквато и да било сума, не е намерила за нужно да ми върне и лев дори?

Какво приятелство е това, когато ти казва, че връхлетелите те внезапно злочестини и търсенето на пари около тях са си твой проблем, а за парите си от нея ще трябва да изчакаш заради неустойки, които щедро ти обещава отново и отново и отново? Нима вярваш, че ако бях чул поне един път думата “извинявай” или бях срещнал поне малко коректност, щях да пиша за случая тук? И да ти кажа защо са тези обещания за допълнителни пари, които за уговорения месец сам й отказах – за да си мълча и да не пиша в блога си, защото преди да й кажа, че ще се обърна публично към нея в блога си, тя беше още по-провокативна, скандална и безочлива.

Нима ти изглеждам толкова тъп, да не съм й предлагал всякакви форми на споразумение, включително среща с приятели, каквато преди няма и седмица за пореден път тя категорично ми отказа? А такова предложение за нея е “тормоз”, заради който тя ми забранява да контактувам с нея по никакъв начин. Следователно, с предложението си за среща само й даваш реален аргумент да ме съди за тормоз, и нищо полезно не може да произтече от това.

Няма как да напиша тук всички подробности, но за да ти дам някаква отправна мярка все пак, ще ти кажа, че според мен Блондинка с чук е същински ангел небесен в сравнение със съществото, за което си мислиш, че случайно е изпаднало в беда и трябва да му се помогне. Не прави моята грешка, жените са различни, но една малка част от тях с временни ангелски уверения и имитации на безпомощност преследват дяволски намерения и крият адска амбиция и злоба.

Поздрави!

цитирай
12. vmir - И още нещо:
28.05.2015 12:46
Когато в името на приятелството човек се е опитал да направи добро някому, но се окаже, че само е дал сили на злото, за какво приятелство може да става дума изобщо?
цитирай
13. bryunetsnakovalnia10 - Ха ха ха
28.05.2015 13:36
ТИ НАПРАВИ ДЕНЯ МИ!
С какво ли?!
Ще го запазя в тайна!
Но ще се смея дълго на това ти изречение.
ха ха ха

И още някой ще се смее - вярвам.

А сега сериоз:
Вмир,
дано не разкривам тайна, но ми звънна и звучиш интелигентен и сериозен Мъж.
Ще се убедя на срещата ни.
Аз те имам за такъв.
Не разваляй впечатлението, моля.
Написал си такива глупости в коментара си към мен, че просто съм изумен.
ИЗВИНИ МЕ, НО АЗ СЪМ ТАКЪВ - ДИРЕКТЕН!
И не ме карай да ти говоря за това, кои са глупостите ти.
Ще ти го кажа когато се видим

Не обиждай Жената, дори и да си го е заслужила.
Остави този прерогатив на мен, моля!
За тормоз тя не може да те съди.
Може да те съди за клевета!
Чл. 146 до 148.
А мен не може да ме докосне въобще, повярвай.

Нещо повече: Въпросът ти ще бъде разрешен.
Гарантирам.

Ж
цитирай
14. bryunetsnakovalnia10 - "И още нещо:"
28.05.2015 13:51
Деактивирай го този постинг, Вмир.
Послушай ме, моля.
Каквото повика, то се обади.
От тук нататък с постинга можеш само да си го вкараш.

ж

ПС: Нали знаеш приказката:
Не е зор да ти вкарат чадър в задника.
Зорът е да го отворят.
Така и в твоят случай:
Не е проблем да се вземат парите от длъжницата ти.
Проблемът е за нея - какво ще й коства.
цитирай
15. vmir - ДИРЕКТЕН ОТГОВОР – пишеш самонадеяно и несериозно.
28.05.2015 16:48
Предполагам, имаш предвид, че тя ще направи следната сметка: “Абе, я да му върна парите на тоя балък, за да го опровергая и после да имам основание да го осъдя за клевета”. Че това изобщо не доказва, че тя е имала намерение да ми връща парите без “стимул” да изскопчи още пари от мен, напротив - доказва, че за нея измамата и изкопчването на пари е отработен похват.

И какъв е смисъла тогава? Да се мами всеки, който се е опитал да направи нещо добро ли? Че тя вече го начена този номер миналата година – каза, че предпочитала да ми върне парите с банков превод, за да не й ги искам после отново. И аз нямах нищо против дори тази идотщина, защото тогава ми трябваха пари за спешна операция на съпругата ми. Да не продължавам как човек способен на такива неща може да използва после документа с който ми е привел пари, нали се сещаш, че става история без край? Но тя не ми върна и лев.

Така въртим в омагьосан кръг.
Горе съм го написал, ще го повторя - ако няма възможност да ми се издължи сега или до месец, да ми даде надлежно заверен документ за задълженията си към мен, и ще сваля постинга не само тук, но и от другите места, където съм го постнал. Макар, че документ пари не връща, но поне няма да може повече да ме вкарва във филма, че защото веднъж съм й помогнал навреме, значи съм глупак, който може да бъде шантажиран или изнудван до безкрайност с голословни обещания за щедра отплата или заплахи, че ще плащам за помощта си. Достатъчно ми е, че го гледам в политиката това. Госпожата може от там да го е взела, защото е била заместник на партиен лидер.
цитирай
16. bryunetsnakovalnia10 - ДИРЕКТНА КОНСТАТАЦИЯ: Ти не си добре!
29.05.2015 07:33
/това е шега естествено, но.../
Вмире,
толкова си далеч от истината, приятелю, че наистина ме хвърляш в тъча.
И, ако пиша тук, а не на лични или да ти го кажа /а аз тогава ще ти кажа толкова други неща/ на срещата ни - то е, за да прочетат поне няколкото "доценти" и "професори", които посещават блог.бг.

По първия ти пасаж: ОК! - Ще наблегна малко повече на нещо, което вече ти писах, че дано този път ти светне ламБата.
Ей това: "Може да те съди за клевета! Чл. 146 до 148."
Го променям на: "Тя ВЕЧЕ може да те съди за клевета! Чл. 146 до 148."
Мисли бре, човеко, мисли.
Казах ти го преди, а сега самият ти даваш /постфактум/ аргументите да ти го повторя.
Ето ти ги /аргументите/: "да ми даде надлежно заверен документ за задълженията си към мен, и ще сваля постинга не само тук, но и от другите места, където съм го постнал."
И не говоря /дори когато в аванс ти го говорех/ за това да СВАЛИШ НЕ САМО ПОСТИНГА, А ВСИЧКО ОТ ВСЯКЪДЕ! Говоря за първата част от това ти изречение.

И продължавам без да цитирам нещо, което написа:
Тя НЯМА ДА ТИ ВЪРНЕ ДЪЛЖИМИТЕ, ЗА ДА... - Тя ще те осъди така, и освен тях /дължимите/ - ти ще й платиш и едни 4 хил. още. Защото обикновено съдиите са склонни и отсъждат средното от визираното в Закона.
Сега разбра ли или да го кажа директно, че дори тя да е най-захлупения юрист - да го разбере и тя и, ако не й е светнало вече и е такава, каквато я описваш - да те направи за смях пред самия тебе си?!

СВАЛИ ВСИЧКО ОТ ВСЯКЪДЕ БРЕ, МЪЖКИ!
Казах ти - парите ще ти ги върне!
Послушай ме - МОЛЯ!

ж

ПС: Прибрах се от нощна...
Имам малко работа, след това ще дремна 2-3 часа и ще ти звънна.
Ти дотогава /за N-ти път ти го казвам/ СВАЛИ МАТЕРИАЛИТЕ СИ ОТВСЯКЪДЕ!
цитирай
17. vmir - Благодаря за съвета,
29.05.2015 09:58
Ще махна постингите по случая отвсякъде, НО СЛЕД като госпожата или ми върне парите, или ми даде нотариално заверен документ със задълженията си към мен, включващи и неустойките, които ми обещава. Дотогава ще й предоставя възможността да ме съди за клевета, но да си помисли добре преди това, за да не остане изненадана както сега е изненадана, че най-накрая съм изпълнил обещанието си в случай на допълнителна лъжа и възпрепятстване на споразумяването ни да се обърна публично към нея.

На мен също никак не ми е приятно да държа тези постинги в нета след като не съм си пестил усилия и нерви, за да й помогна. Но няма да махна постингите, преди да ми е дала документа, защото нейното голословно “почакай още малко” ми е донесло единствено назиданията, поученията и заплахите й, и искам да знам колко дълго е нейното “малко”, щом месеци за нея е по-малко от “малко”, а реакцията й е толкова провокативна и безочлива, сякаш под “малко” се разбира поне години, или може би десетилетия.
цитирай
18. vmir - И да те предупредя да знаеш:
29.05.2015 12:04
"Ама защо ти е документ, нали разговаряш с мен? Аз съм коректен човек! Нито се каня да се крия, нито да напускам, нито да се преселвам, тук съм си и тук ще си остана!" - така учудено разговаря госпожата, и пресрочва първо седмица след седмица, после месец след месец, после тримесечия и накрая ако запиташ след поредния срок отговаря, че нямала никаква вина, защото не зависело от нея, следват назидания как можело да я питам, щом не зависело от нея и как можело така да злоупотребявам с добрината й и т.н., да не стигам до края, защото край няма, а само безкрайни чудения как може да я безспокоя...

Не се връзвай на подобен тон и уверения, защото досега няма случай да е изпълнила поет ангажимент поне пред мен, а владеенето на този маниер подсказва, че не само с мен разговаря по този начин.
цитирай
19. vmir - Тази жена се оказва уникален шантаж. Ходих в службата й.
03.06.2015 04:20
Сега ми заявява, да не я търся преди декември. И повтаря, че съм й упражнявал тормоз с писанията си – същото, с което ми остави единствената възможност да се обърна към нея публично, след като ми забрани да я безспокоя по мейла. А истината е, че от януари чак до юни не бях й писал нито по мейл, нито по какъвто и да било друг начин. А на мейла от януари ми отговаря, че съм изглеждал “кротък и сговорчив”, а мисленето ми било “паническо и хаотично”, в отговор на това, че я питах в мейла да не са я отвлекли и затворили някъде, че не ми отговаря и май ще се наложи да й отправя публично послание.

Потвърждава се което писах по-горе – че тази жена целенасочено увеличава сроковете на отлаганията си – първо с дни, след това седмици, месеци, тримесечия, сега ми каза шестмесечие. И това, че тя не иска да даде документ за вземане на парите доказва, че тя не е имала намерение да ги връща от самото начало. Горе писах, че съм й дал парите заради тогавашно приятелство и съседство, но спестих, че за това приятелство тя перфектно се постара да ме убеди, че среща същите проблеми като моите и гледа на тях точно като мен. И като събера в едно планомерното измъкване от задълженията с факта, че имаше вероятност да й стана клиент в службата и тя го знаеше от първия момент, започвам да проумявам защо точно от мен толкова фамилиарно, настоятелно, уверено и настъпателно искаше пари (добре, че не й дадох и другите, които искаше).

А по проблема, заради който е започнала “приятелската” й атака срещу мен трябва да взема решение, защото той не е лично мой, а засяга още доста хора, на които съм домоуправител. Май ще се наложи да отидем със заместник-домоуправителя и касиера на домсъвета при кметицата да й обясним, и без това и двамата знаят всичко още преди да й дам парите на домсъвета, които заради “приятелството” ми с нея, трябваше да погася лично.
цитирай
20. bryunetsnakovalnia10 - @ 19: Вмире, АМА ТИ СЕРИОЗНО ЛИ?!
03.06.2015 17:20
Наистина ли си написал този коментар /и то след срещата ни/ или аз нещо сънувам?!
Не може да е истина - явно сънувам.
цитирай
21. vmir - Не разбирам защо си толкова учуден.
03.06.2015 22:49
Нали ти казах, че имаме принципни различия. Освен това не познаваш човека и ситуацията, не знаеш, че тази жена е жив дявол, или поне се има за такава. Които са запознати със ситуацията ми казват, че тя просто си е поискала подкуп, като се е надявала, че ще й паднем в ръцете служебно. Мелодрамата на измъкването на парите също подкрепя тази версия. Театърът е бил пълен. Но тя е яхнала модерната политическа идеология, че с лъжа може да се постигне всичко. И е толкова примитивна и безотговорна, че не си дава сметка колко химерен е този начин за лично устройване, защото няма деяние без следи, а когато се съберат отвеждат до извършителя.

Не мога да кажа повече засега, затова не ме блъфирай и не ме провокирай, моля те.
цитирай
22. blondinkas4uk09 - Вмир,
06.06.2015 00:11
наистина много неприятно! Надявам се да имаш скоро някакво положително развитие по този случай.
цитирай
23. vmir - 22. blondinkas4uk09, Благодаря!
06.06.2015 06:53
Случая е и странен и поставя въпроса защо без сериозна причина един юрист предпочита пътя на острата и непреодолима конфронтация, от която път за връщане назад няма.

Никой от възможните отговори не е в нейна полза, а каква “полза” е да докаже, че аз съм изнудвач и терорист? Да залага юрист професията си на творението на собственото си въображение при наличието на безброй реални факти наоколо, меко казано, не е нормално не само за юрист.

Твърде малко хора биха се опитали да отрежат ръката на онзи, който е откликнал на призива им за помощ и им е подал ръка в тежък момент. Това го правят хората, при които нещата са фалшиви или измислени и това ги лишава от база за сравнение и собствена мярка за нещата.
цитирай
24. bryunetsnakovalnia10 - Здравей, Вмир.
06.06.2015 13:54
Говорихме и уточнихме повечето неща, но да изкажа мнението си по конкретния ти коментар.
/и повтарям, че го пиша тук, заради "професорите" и "доцентите" в блог.бг/

vmir написа:
Случая е и странен и поставя въпроса защо без сериозна причина един юрист предпочита пътя на острата и непреодолима конфронтация, от която път за връщане назад няма.
Той отговора ясен, но не мисля, че ти искаш да го чуеш.

vmir написа:
Никой от възможните отговори не е в нейна полза, а каква “полза” е да докаже, че аз съм изнудвач и терорист? Да залага юрист професията си на творението на собственото си въображение при наличието на безброй реални факти наоколо, меко казано, не е нормално не само за юрист.
Напротив. Отговорът е един с няколко негови лееки вариации.
Но 90% от тях са в нейна полза. Особено в светлината, че тези "безброй реални факти наоколо" са логични, но не релевантни.

vmir написа:
Твърде малко хора биха се опитали да отрежат ръката на онзи, който е откликнал на призива им за помощ и им е подал ръка в тежък момент. Това го правят хората, при които нещата са фалшиви или измислени и това ги лишава от база за сравнение и собствена мярка за нещата.
Отзад напред:
Напротив - именно те имат "собствена мярка", която е друг въпроса дали е съпоставима с общоприетите.
Жената нито е фалшива - нито измислена. Просто те е хванала за балък. Без извинение - Истината боли, но това не означава, че трябва да се премълчава, защото става по-лошо.
И с това не съм съгласен - че малко хора биха опитали да отрежат ръката на помагащия. Защото хора много, но Човеци вече малко.
Освен това човек е егоист по природа и е естествена реакция на момента да защитава своите си интереси.
Е, въпросната няма интерес да ти връща парите.
И понеже не е "фалшива и измислена", но е лъжлива и безотговорна, без чувство за Достойнство - затова се ръководи от този егоизъм.


И да поентя - аз не казвам, че съм прав и не налагам мнението си като меродавно. Просто го изказвам и то почива на факти.

ж
цитирай
25. feq - Ако от това ще ти олекне,...
06.06.2015 18:39
пий една студена вода, а на нея и сина й кажи: "Господ здраве да ви дава!"
(клетвите в този случай не са удачни...)
Фактите говорят, че добрите хора винаги страдат от добрините си, особено ако "външност уж красива, душевна грозота прикрива".
За твое успокоение, не си единствен, който е измамен от използвачи - лъже приятели.
От години и аз чакам да ми върнат една солидна сума, която инфлацията тъй или иначе изяжда, но не би... Вече не се и надявам...
Живот и здраве, пари се печелят, НО доверие... руши се за минути...
Искам да ти напиша нещо позитивно за случая, но...
все пак - не позволявай този факт да обсебва мислите ти...
цитирай
26. vmir - 24. bryunetsnakovalnia10, Благодаря,
06.06.2015 18:57
Наистина оценявам мнението ти.
цитирай
27. vmir - 25. feq, Привет, Феичке,
06.06.2015 19:06
feq написа:
пий една студена вода, а на нея и сина й кажи: "Господ здраве да ви дава!"
(клетвите в този случай не са удачни...)
Фактите говорят, че добрите хора винаги страдат от добрините си, особено ако "външност уж красива, душевна грозота прикрива".
За твое успокоение, не си единствен, който е измамен от използвачи - лъже приятели.
От години и аз чакам да ми върнат една солидна сума, която инфлацията тъй или иначе изяжда, но не би... Вече не се и надявам...
Живот и здраве, пари се печелят, НО доверие... руши се за минути...
Искам да ти напиша нещо позитивно за случая, но...
все пак - не позволявай този факт да обсебва мислите ти...


С теб винаги сме се разбирали с малко думи, а даже и без думи.
Напълно съм съгласен с теб, и мисля, че нямаш предвид да я прикривам, защото днес синът й вероятно е все още добър и честен младеж, но след подобен пример на майка си, нищо чудно да последва примерът й и в някакъв бъдещ момент да измами ако не моя син или твоята щерка, поне някой друг, или да намира балъци в такива като децата ни.

А има талант, защото на ръка е постигнал детайлност на картините си, каквато аз не мога да постигна в компютърния графичен дизайн. С негова техника, на която той няма желание да търси приложение. Защото е поставен в ролята на цигане, което дори не иска да ходи на училище, защото трябва да прави онова, което се налага от обстоятелствата и най-близкия пример. Нищо, че е завършил университет, защото хитрините на майка му го връщат в провинцията при баба му, където губи най-ценните си години за намиране на работа по специалността си и трупане на професионален опит.

Това е далеч по-важно отколкото дали някой щял да ме мисли за глупак или дребнав.

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092590
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54868
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031