Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2015 12:16 - ШЕЙТАНСКИ НАПЕВИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 2503 Коментари: 0 Гласове:
13

Последна промяна: 18.09.2015 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

И тъй като беше ненаситен на кръв и насилие, шейтанът прие образ на ислямски учител и започна да подклажда недоразумения и омрази между хората.

Първо, за да не придирят читателите, че в името на Аллах се избиват и ще се избиват хора, лукавият започна да клейми в нета БИЯЧИТЕпричакващи хората по пътя към свободата.   И потриваше доволно ръчички, докато си представяше как прехвърля възмущението от убийците в името на Аллаха към хората, които трябваше да се справят с връхлетялата ги бежанска вълна.

След това, за да заплете още повече интригата, шейтана определи като нечовешкизабележките, че бежанската вълна не е съставена единствено от хора търсещи физическо оцеляване, и за да внуши, че забележките са неверни, настоя да не подлагат на съмнение твърденията му. И започна да призовава срещу омразата и насилието, за да мислят читателите, че насилници са хората, които трябва да подслонят бежанците.

Неудовлетворен напълно от свършеното и за да изглежда искрено загрижен, шейтана започна да повтаря, че бежанците са третирани като животни. Намери и кадри с някаква шантава журналистка, която заплашително размахваше крак след като мъж с дете, отскубнал се от полицейска проверка, вече беше изгубил равновесие и краката му не смогваха да догонят полетялото от инерцията на отскубването му тяло. Така шантавата журналистка щеше да отнесе цялото възмущение за неуспешното си намерение, и много от читателите нямаше да мислят за това, че в името на Аллаха служителите на шейтана разстрелват стотици хора единствено заради лошия късмет да се окажат на пътя им.

Всичко това също се видя недостатъчно на шейтана, защото междувременно се разбра, че група бежанци на път за Германия, в Хърватия са унищожили хотела, в който са били настанени, и това хвърляше съмнения върху искреността на твърденията му. За да отвлече вниманието от факта, че повечето бежанци не търсят физическо оцеляване, а някои от тях сами носят унищожение за подслонилите ги, както и за да омаловажи факта, че най-многобройните и истински жертви на насилието са онези, които нямат пари и възможности да напуснат нападнатите си родни си места, шейтана набеди помагащите на бежанците, че се безспокоят дали децата им ще станат богати. Затова ги посъветва да се притесняват дали ще станат хора. И прецени това като особено успешен ход, защото в контекста на призивите си, с него постигаше две подстрекателски внушения:

-         поддържаше внушението, че в богатите държави няма бедстващи хора и техните житейски драми нямат нищо общо със социалните системи и техния капацитет, ангажиран с проблемите на бежанците.

-         прокарваше наивната лъжа, че в богатите държави има безстопанствени богатства, които с нетърпение чакат новите си стопани да дойдат да ги вземат и да станат поредните богаташи в държавата.

Следващата постъпка на шейтана беше съвсем логична. След като беше оповестил гореспоменатите си послания, той се замисли дали не пропуска нещо важно преди да започне да ги украсява с мъдрости и премъдрости. И се сети, че може да премахне част от съмненията в шейтанските си внушения, ако се афишира като радетел за законността.  Речено – сторено, даже намери цитат от бивш президент на държава, която сега не иска бежанци. С което въпроса какви са бежанците и с какви намерения идват в Европа, отново беше избутан на заден план. ...




Гласувай:
13



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4085760
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031