Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2018 09:23 - УМНИТЕ РУСНАЦИ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 05.05.2018 12:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Съдбата на умните хора в една държава е добър показател за живота в нея и бъдещето й. Защото примитивните или нравствено осакатените хора лесно могат да бъдат водени за носа от пропагандата и най-вече да бъдат набедени за умни и достойни дори, когато издевателстват или превръщат в ад живота на останалите. Диктатурата на простаците е безценна тояга за всеки диктатор или престъпник, добрал или домогващ се до публична власт.  Тя е и причината за ограничения жизнен цикъл на диктатурите, защото набеждаването на простаци за гениите на една нация носи просперитет главно на простаците и техните верни антуражи, но по правило е гибелно за останалите.

 

Всичко това се отнася до всяка държава без изключение, включително и Русия, въпреки специалните и (много)странни усилия на управниците й да я представят за някакво уникално изключение, което не може да бъде разбрано, а трябва да бъде обичано и който не разбира това, е болен (според психопата А. Дугин, вживял се като духовен пастир на съвременните руски управници и на целия руски мир).

 

При наличие на пропагандна подкрепа за подобни критерии не е особено трудно да бъдеш умени достоенпоне в очите на онези, които вече са подведени да вярват, че интелекта, знанията и личните качества са въпрос на групова солидарност, която съществува, за да подпомогне надлъгването на опонентите без оглед на средствата и последствията. Всичко това напира отвсякъде с натрапчивостта, с която полуграмотни или хора напомпани с гротескни претенции манифестират овчи възторг от кремълската политика като израз на любов към руската култура. И цитират за целта Пушкин, Толстой и който още им попадне, само защото пропаганда им е втълпила, че Дугин, Захарова, Путин, Медведев, Лавров и прочие са есенцията на руския дух и култура, а не екскременцията, както би могъл да открие един по-добре познаващ същността на въпроса човек. Какво биха казали руските интелектуалци и какво им се е наложило да изтърпят за да оцелеят и да имат възможност да дадат израз на прозренията си е последното, което ще интересува един примитив и неграмотник нарочен за умник и културен човек, което си струва да погледнем:

image

image

image

image

image

image

image

image

image


А ето и настоящата културна "Есенция":

Фараон Ихтамнет Първи.

image
Захариса Прекрасна, ВВ1951 от blog.bg дето ориса. image
Критичен реализъм в действие:
image
Терористи, предатели и смутители на путинския ред:
image
Според философа Илин: 
image

 




Гласувай:
14


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4093322
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54870
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031