Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2008 23:08 - Ангелите, Мистика в орбита
Автор: vmir Категория: Други   
Прочетен: 7738 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 24.06.2008 17:35


Контакти с ангелите на вселената

image

image

image

image

image

image

image


МИСТИКА В ОРБИТА

Космонавтите често чуват странни гласове, виждат призраци и дори се пренасят в други светове


За малко повече от четири десетилетия в космоса са били над 400 души от различни страни. Те са се сблъсквали с много неща, в това число и с мистика. Като правило обаче, космонавтите предпочитат да не говорят за това, което няма обяснение. А и ги съветват да не откровеничат много по този повод. Някои обаче разказват, че веднъж дори Юрий Гагарин се изпуснал, че ако му разрешат, той би могъл да "разкаже много интересни неща за своя полет".
Нещичко от "забраненото" успял да научи професор Кирил Бутусов, който "зрънце по зрънце" събирал свидетелства на космонавтите.


Сочи се вижда дори от орбита

"Ефектът на увеличението на земните обекти" пръв отбелязал американският астронавт Гордън Купър. Той разказал, че прелитайки над Тибет, с невъоръжено око видял къщите и другите сгради. И това, въпреки че от разстояние 300 км тези обекти би трябвало да се абсолютно неразличими! Ето обаче свидетелството на космонавта Виталий Севастянов: "Най-накрая днес видях Сочи. Съвсем отчетливо разпознах пристанището и нашата малка двуетажна къщичка". Този ефект потвърди и Юрий Глазков: "Летим над Бразилия, изведнъж виждам тънката лентичка на шосе! И по него бързо кара автобус, дори видях, че е син на цвят". А Георгий Гречко видял и заснел над облаците "леден блок", плуващ във въздуха. "Понякога поглед от космоса открива невероятни неща. Например, летим над Монголия и изведнъж виждаме изображение на човек! Размерът му е сто или дори 200 километра. Съвсем ясно се виждат главата, шинела, краката. Ние с Юрий Романенко, с когото летяхме тогава, го нарекохме "снежен човек", тъй като именно снегът беше създал този гигант", разказва Гречко.


Лай на куче в небето

За тайнствените звуци в космоса много поетично разказа навремето космонавтът Владислав Волков (той загина при завръщане от орбита през 1971 г. заедно с Доброволски и Пацаев): "Отдолу летеше земната нощ. И изведнъж от тази нощ се чу лай на куче. Стори ми се, че това е гласът на нашата Лайка (загинала в орбита). А след това отчетливо се чу плач на дете! И някакви гласове. Да се обясни това нещо е невъзможно. Да се почувства - да!".

Ръководителят на ансамбъла за електромузикални инструменти Вячеслав Мещерин си спомня, че когато Гагарин чул техен концерт, казал, че когато бил в орбита, в ушите му звучала подобна музика. След това подобно впечатление споделил и летецът-космонавт Алексей Леонов.

- Веднъж и с мен се случи странна история в орбита - разказва Гречко. - Когато прелитахме над страшния нос Хорн, където в древността загинали много кораби, изведнъж ме обзе чувство за опасност. Стори ми се, че всеки момент тигър ще скочи върху гърба ми. Ужасяващо усещане, едва се отървах от него.


Невидимо същество зад гърба

Понякога в орбита възниква "ефектът на присъствие". В някакъв момент космонавтът изведнъж усеща, че някой или нещо невидимо гледа в гърба му с много тежък поглед. А след това невидимото същество се обажда - чува се шепот. "Текстът" звучи някъде в дълбините на съзнанието приблизително така: "Ти прекалено рано и неправилно си дошъл тук. Вярвай ми, защото аз съм твой праотец. Сине, вие не трябва да сте тук, връщай се на Земята, не нарушавай законите на Твореца". И често, за по-голяма "достоверност" Гласът разказва още кратка, известна само на семейството на космонавта история, свързана с този прародител. Кой обаче шепти на стотици километри от Земята?

- Тази информация съобщи руски космонавт, който помоли да не казвам името му - обяснява Кирил Бутусов. - Но пък ме увери, че лично се е сблъсквал с това явление. И знае, че още няколко души са чували "шептенето". Някои дори издигнали фантастичната версия, че "шепти" някакви чужд Разум, който е продукт на чуждоземна цивилизация и използвайки хипноза, съзнателно гони човечеството от усвоения отдавна от него самия космос. Оттук е направен и друг извод: тази цивилизация отдавна познава земните хора и, оставайки по някакъв начин невидима, ни изучава. Може би вече цели хилядолетия.


Те се превръщаха в динозаври

За пръв път за този феномен съобщил в Международния институт по космическа антропоекология през 1995 г. космонавтът Сергей Кричевски. Оказва се, че мнозина са имали при полет доста странни усещания. Например, случвало се космонавтът изведнъж да излезе от своя човешки образ и да се превърне в буквалния смисъл в някакво животно! Нещо повече, той като че ли се "подключвал" към някакъв информационен източник и получавал от него предупреждения за евентуални аварийни ситуации. След това космонавтът продължавал да се усеща в преобразения си вид или се превъплъщавал в още по-ужасно същество. Например, един колега споделил с Кричевски, че "бил станал" динозавър! При това усещал как крачи по някаква планета, преодолявайки пропасти. Космонавтът подробно разказал какви били "неговите" лапи, огромни нокти, люспи. С кожата си усещал как се вдигат роговите пластини на гърба му. Случвало се човек да се превърне в друга личност и дори в извънземен.

Мнозина космонавтите пишат дневници докато са в орбита. В тях записват и странните си видения. Те обаче категорично отказват да публикуват тези уникални документи. Страх ги е, че ще ги вземат за луди. Космонавтът Кричевски обаче е на друго мнение. Той смята, че трябва внимателно да се изследват тези "фантастични сънища-състояния", както предлага да се наричат тези явления. Това не само ще помогне за сигурността на космическите полети, но и, може би, ще приотвори завесата над най-съкровените тайни на Вселената.

Цитат
Космонавтът Георгий Гречко:
- Убеден съм, че във Вселената съществува друг разум, при това по-развит от нашия. Сега изучавам сериозно историята на човечеството и правя извода, че дори на Земята винаги са съществували паралелни цивилизации - келти и друиди, египтяни и жреците им. Мисля, че Някои ни е дал тласък в развитието ни, помогнал ни изкуствено да задминем шимпанзето по интелект. И по отношение на нас той, разбира се, е бил Бог, наистина ни е създал по свой образ и подобие.

Лично дело
Професор Кирил Бутусов е кандидат на физико-математическите науки. Работил е в отдела по радиоастрономия на Главната астрономическа обсерватория в Пулково, както и в държавния университет в Санкт Петербург. Днес той преподава в катедрата по физика в Академията за гражданска авиация. Член е на Руското общество по физика. Академик на Международната академия на науките по екология на сигурността на човека и природата.

Коментар на специалиста
Д-р на медицинските науки Александър Волкович:
- Най-вероятно космонавтите ги посещават... халюцинации. Те възникват в резултат на въздействието на необичайната външна среда върху човека: безтегловност, висока радиация, магнитно поле. При всички случаи източникът на виденията се намира в самия човек. При продължително пребиваване в безтегловност от дълбините на подсъзнанието изведнъж може да изплува информация във вид на фрагменти от живота на различни организми или далечни прародители на човека. Оттам са и виденията с тигри и динозаври. Ситуацията може да бъде провокирана и от самата обстановка: продължителната тишина е вредна за човека. Това показаха изпитанията на кандидатите за космонавти в камерата. Един от тях, например, след 30 часа изолация "видя" плаващ във въздуха телевизор, а сред приборите на пулта за управление - някакви лица. Друг пък видя, как панелът с приборите започна "да се топи и да капе по пода". Също така може да се предположи, че тези "сънища" ги пуска потокът на излъчване от дълбините на Галактиката. Ако космическият кораб попадне на такъв "лъч", а космонавтът в този момент е придремнал, възниква феноменът.

линк към статията 


Тагове:   мистика,   орбита,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ani101 - защо да вярваме в
23.06.2008 23:30
извънземни , а да не вярваме , че има ангели?
Мисля , че ангелите са много по реални същества от всякакви НЛО-та.

И да не забравяме все пак , че има и т.н. паднали ангели - т.е. демони
:)
цитирай
2. vmir - Резонен въпрос.
24.06.2008 00:24
А за падналите ангели е повече от сигурно! :)
цитирай
3. krotalka - Красиви ангели!
24.06.2008 08:10
Аз мисля, че наистина ги има!
Може да не ги виждаме, но те съществуват!
цитирай
4. vmir - Ако не знаем почти нищо за извънземните,
24.06.2008 08:20
ако не знаем почти нищо за ангелите, ако едните и дружите описваме главно с въображението си, правилно ли е да ги разграничаваме едни от други само, защото описанията им са правени в различни технологични епохи?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4085699
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031